Telegram Web Link
#عدم_اطلاع_از_ازدواج_قبلی_زوجه


🔻آیا میدانید یکی از موارد بسیار شایع جرم فریب در ازدواج اعلام عدم سابقه ازدواج یکی از طرفین عقد هست. به عبارتی دیگر تجرد یکی از مواردی است که عقد بر مبنای آن واقع میشود.

🔸هرگاه شخصی به حکم قانون مرتکب فریب در ازدواج بشه ، موجب شش ماه تا دو سال حبس هست.

🔸یکی از راههای جلوگیری از فریب گرفتن گواهی تجرد قبل از عقد ازدواج است .

🔸به عبارتی دیگر گواهی است مبنی بر اینکه صاحب شناسنامه سابقه ازدواج نداشته و یا ازدواج واقع شده منجر به جدایی بر اثر طلاق ، فسخ نکاح ، بذل یا انقضاء مدت در ازدواج منقطع و فوت همسر شده باشه.

🔸به علاوه آنکه گواهی فوق الذکر یکی از مدارک لازم برای استخدام در برخی مشاغل خاص، سفر به خارج از کشور، ادامه تحصیل در بعضی از مقاطع و حتی ثبت عده ای از ازدواج ها است .
از جمله نکات مهم مالیاتی ؛
✳️ به سادگی تسلیم نشوید ... 
🔸اگر اطمینان دارید که حق با شماست و مالیاتی که در اظهارنامه اعلام کردید، درست، دقیق و قابل دفاع است، قانون راه اعتراض را باز گذاشته.
🔹 شما در دو مرحله می توانید در هیات های تشخیص سازمان مالیاتی اعتراضتان را مطرح، سپس به شورای عالی مالیاتی و بعد هیات ماده ۲۵۱ مکرر و در آخر هم به دیوان عدالت اداری شکایت ببرید.
🔻اگر شعبه ای که در آن دعوی شما طرح شده هم به نفعتان رای نداد، به شرط آن که در شعبه دیگری در موردی مانند دعوی شما رای متفاوتی صادر شده باشد می توانید به هیات عمومی دیوان این تناقض را اعلام نمایید و امیدوار باشید که رای به نفع شما صادر شود. اما یک نکته را هم فراموش نکنید!
◀️اگر واقعاً اطمینان ندارید که حق با شماست همان ابتدا برگه تشخیص را قبول کنید و ضمن استفاده از بخشودگی جرایم از هزینه های قانونی بعدی پیشگیری کنید.
⭕️شرایط سلب حضانت:
چنانچه در اثر عدم مواظبت و یا انحطاط اخلاقی پدر و مادری كه طفل تحت حضانت او است صحت
جسمی یا تربیت اخلاقی طفل در معرض خطر قرار گیرد،دادگاه می‎تواند ترتیب مقتضی دیگری را
برای حضانت كودك اتخاذ کند.
طبق قوانین ایران حضانت فرزند تا رسیدن طفل به سن بلوغ(در دختران۹سالگی و در پسران۱۵
سالگی) به عهده والدین است و شخصی که حضانت به او محول شده است،حق خودداری از
حضانت و یا اسقاط حق را ندارد.
به عبارت قانونی "حضانت حق و تکلیف ابوین است"؛بدین معنی‌که والدین حق دارند حضانت و
سرپرستی كودك خود را به عهده گیرند و قانون جز در موارد استثنایی نمی‌تواند آنان را از این حق
محروم كند و از سوی دیگر آنان مكلف هستند تا زمانی كه زنده هستند و توانایی دارند،نگهداری و
تربیت فرزند خویش را به عهده گیرند.
چنانچه در اثر عدم مواظبت و یا انحطاط اخلاقی پدر و مادری كه طفل تحت حضانت او است صحت
جسمی یا تربیت اخلاقی طفل در معرض خطر قرار گیرد،دادگاه می تواند با تقاضای بستگان، قیم و
یا رئیس حوزه قضایی ترتیب مقتضی دیگری را برای حضانت كودك اتخاذ کند.
مواردی كه می تواند از مصادیق تغییر حضانت باشد عبارتند از:
۱/اعتیاد زیان آور به الكل،مواد مخدر،قمار
۲/اشتهار به فساد اخلاق و فحشاء
۳/ابتلاء به بیماری روانی به تشخیص پزشكی قانونی
۴/سوء استفاده از طفل یا اجبار او به ورود به مشاغل ضد اخلاقی مانند
۵/فساد،فحشاء،تكدی‌گری،قاچاق
۶/تكرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف
در صورت وجود موارد فوق،پدر یا مادری که حضانت طفل را برعهده دارد اگر مشمول موارد فوق
شده باشد با حکم دادگاه صلاحیتش سلب میشود.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پیرو  تفاهم نامه منعقده بین مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده با «بیمه ما»، وکلا و کارشناسان سراسر کشور می‌توانند با  مراجعه به سایت "رفاهی عدالتخانه" نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.
مراحل ثبت نام بیمه تکمیلی درمان:
۱- مراجعه به سایت رفاهی عدالتخانه به آدرس:
refahi.edalatkhane.org
۲- ورود به حساب کاربری با استفاده از شماره پروانه و کد ملی
۳- تکمیل اطلاعات اعضای خانواده در قسمت "اعضای خانواده"
۴- ساخت بیمه نامه تکمیلی درمان در قسمت "بیمه"
۵- پرداخت حق بیمه برای بازه ۳، ۶، ۹ یا ۱۲ ماه
توضیحات تکمیلی : با توجه به هماهنگی انجام شده با "بیمه ما"، وکلا و کارشناسان محترم می‌توانند در هنگام ساخت بیمه نامه تکمیلی درمان، زمان آغاز بیمه نامه خود را از بین دو گزینه ۹۹/۰۴/۱۵ و ۹۹/۰۷/۱۵ انتخاب نمایند.
طرح ممنوعیت صدور و تمدید هر نوع پروانه اشتغال برای شاغلین یا بازنشستگان

نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس گفت: طرح ممنوعیت صدور و تمدید هر نوع پروانه اشتغال برای شاغلین یا بازنشستگان در مجلس تدوین و پس از جمع‌آوری امضا برای اعلام وصول و رسیدگی به هیأت رئیسه تقدیم شد.

👈 ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، گفت: متن طرح ممنوعیت صدور و تمدید هر نوع پروانه اشتغال برای شاغلین یا بازنشستگان تهیه و پس از جمع‌آوری امضا برای اعلام وصول و رسیدگی به هیأت رئیسه تقدیم شد. 

متن طرح ممنوعیت صدور و تمدید هر نوع پروانه اشتغال برای شاغلین یا بازنشستگان به شرح زیر است:

🔵 ماده واحده

صدور و تمدید هر نوع مجوز یا پروانه اشتغال به کار وکالت، کارشناسی از قبیل کارشناسان رسمی دادگستری، نظام مهندسی، خدمات مشاوره، ترخیص‌کاری و  خدمات گمرکی، ازدواج و طلاق، امور اتباع بیگانه، تعویض پلاک، صدور گواهینامه، حج و زیارت، قرارداد برونسپاری، انواع داروخانه‌ها و مراکز درمانی، خدمات انتظامی و قضایی و سایر عناوین مشابه برای افراد حقیقی و حقوقی که هریک از اعضای آن در هریک از صندوق‌های بیمه حقوق و یا مستمری دریافت می‌کنند یا در هریک از آنها عضو هستند ممنوع است. 

👈 تبصره: کسانی که قبلاً مجوز و یا پروانه دریافت کرده‌اند باید تا یک‌سال بعد از این قانون، با افراد دارای صلاحیت جایگزین گردند.
توییت وکیل سعید باقری در خصوص برخی قضات متقاضی پروانه وكالت که پس از مخالفت کانون وکلا، از دادگاه عالی انتظامی قضات رأی «الزام كانون وكلا به اعطاي پروانه وكالت» می گیرند

🔹 گفتنی است به گفته وکیل سهیل طاهری(عضو هیأت مدیره کانون وکلای مرکز) دیروز کانون مذکور بر اساس رأی دادگاه عالی انتظامی قضات ملزم به اعطای پروانه وکالت به برخی از اشخاصی شده بود که طبق گزارش دفتر نظارت و ارزشیابی قضات قوه قضاییه دارای سوء شهرت اخلاقی، حرفه ای و مالی در هنگام تصدی حرفه قضاوت بوده اند.
❇️ مرجع صالح به رسیدگی به جرایم روسای بانک های شهرستان

📘نظریه اداره حقوقی قوه قضاییه

🌑شماره نظریه : 7/99/822

📌شماره پرونده : 99-168-822 ک

📘تاریخ نظریه : 1399/07/06


👈استعلام :

با عنایت به ماده 308 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 رسیدگی به جرایم روسای بانک‌های شهرستان (اعم از خصوصی و دولتی) و
فرمانده انتظامی شهرستان در صلاحیت کدام مرجع است؟

👈نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

1- با توجه به فلسفه وضع ماده 308 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 از جمله حفظ حرمت، شؤون و جایگاه مقامات اجرایی، خصوصاً به کار بردن کلمه «مدیران» در ماده مذکور (مدیران مؤسسه‌ها، سازمان‌ها، ادارات دولتی ...)، فرماندهان نظامی و انتظامی شهرستانها که درواقع در حوزه خود، مدیریت واحدهای تابعه را به عهده دارند، مشمول مقررات ماده 308 قانون مذکور می‌باشند و به اتهامات آن‌ها حسب مورد در دادگاه‌های کیفری مرکز استان محل وقوع جرم رسیدگی می‌شود. بدیهی است که چنانچه فرماندهی انتظامی شهرستان دارای درجه سرتیپ و بالاتر باشد، مطابق ماده 307 قانون فوق‌الذکر، رسیدگی به اتهام وی در صلاحیت دادگاه کیفری تهران (حسب مورد) خواهد بود. 2- با توجه به ماده 308 قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 1392 و با لحاظ اینکه بانکهای دولتی از مصادیق شرکت دولتی موضوع ماده 4 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386 می‌باشند و ماده 308 قانون صدرالذکر، شامل مدیران شرکت‌های دولتی در شهرستان ها نمی‌باشد و تنها مدیران مؤسسات و سازمان و ادارات دولتی و نیز نهادها و مؤسسه‌های عمومی غیردولتی در شهرستان ها مورد لحاظ قرار گرفته است که از مصادیق مواد 1 ، 2 و 3 قانون مدیریت خدمات کشوری می باشند، بنابراین رسیدگی به اتهامات سرپرستان امور شعب بانک‌ها در شهرستان‌ها (اعم از اینکه دولتی یا غیردولتی باشند)، مطابق قواعد عام مربوط به صلاحیت دادگاه‌ها در مرجع قضایی ذی‌ربط (همانند سایر اشخاص)، صورت می‌پذیرد و از این حیث، تفاوتی بین رؤسای شعب بانک‌های شهرستان‌ها و سرپرستی آن‌ها نیست.
🔻 آیین نامه جدید قضایی ابلاغ شد.

🔹آیین نامه اجرایی بند (ت) ماده (۱۱۷) قانون برنامه ششم توسعه موضوع درگاه الکترونیک استعلامات قضایی (تصویب‌نامه شماره ۵۹۳۳۸/ت۵۶۵۵۷هـ مورخ ۲۹/۵/۱۳۹۹ هیئت وزیران)

وزارت دادگستری

هیئت وزیران در جلسه ۲۶/۵/۱۳۹۹ به پیشنهاد مشترک قوه قضاییه و وزارت دادگستری و به استناد بند (ت) ماده (۱۱۷) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران -مصوب ۱۳۹۵- آیین‌نامه اجرایی بند مذکور را به شرح زیر تصویب کرد:

آیین‌نامه اجرایی بند (ت) ماده (۱۱۷) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران (درگاه الکترونیک استعلامات قضایی)

ماده ۱- در این آیین‌نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند:

۱- دستگاه اجرایی: دستگاه‌های موضوع مواد (۱) و (۲۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعهاقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران -مصوب ۱۳۹۵-

۲- درگاه: درگاه الکترونیک استعلامات قضایی که امکان استعلامات و دریافت پاسخ را از طریق اتصال به سامانه‌های الکترونیکی دستگاه اجرایی فراهم می‌نماید.

۳- شبکه ملی عدالت:‌ شبکه الکترونیکی موضوع ماده (۶۵۲) قانون آیین‌دادرسی کیفری -مصوب ۱۳۹۲- و اصلاحات بعدی آن.

۴- استعلام: درخواست هر گونه اطلاعات و اسناد که در جریان رسیدگی به پرونده قضایی مورد نیاز مراجع قضایی می‌باشد که صرفاً از طرق مرکز ملی تبادلات اطلاعات و به یکی از روش‌های زیر انجام می‌شود:

الف- استعلام الکترونیکی برخط: انجام استعلام به شیوه الکترونیکی برای کشف حقیقت یا دریافت اطلاعات به گونه‌ای که مجموعه اقلام اطلاعاتی مورد پرسش و پاسخ، مشخص، از پیش‌تعیین شده و ثابت باشد. پاسخ این استعلام‌ها در لحظه یا ظرف مدت معین و از پیش تعیین‌شده، توسط دستگاه استعلام‌شونده ارایه می‌شود.

ب- استعلام الکترونیکی مکاتبه‌ای: انجام استعلام از طریق مکاتبه الکترونیک برای کشف حقیقت و دریافت اطلاعات به گونه‌ای که اقلام اطلاعاتی مورد پرسش و پاسخ دارای محتوای باز بوده و از پیش تعیین‌شده نباشد.

ماده ۲- قوه قضاییه مکلف است درگاه را بر بستر شبکه ملی عدالت با ضریب امنیتی مطمئن به گونه‌ای طراحی و ایجاد نماید که برای مراجع قضایی از جمله دادگستری کل استان‌ها، شهرستان‌ها، حوزه‌های قضایی بخش، ستاد و سازمان های وابسته امکان استعلام الکترونیکی از دستگاه اجرایی و دریافت پاسخ فراهم باشد.

ماده ۳- به منظور پاسخگویی به استعلام‌های مراجع قضایی، دستگاه‌های اجرایی مکلفند با بکارگیری امکانات فنی و خدمات ارتباطی، سامانه‌های الکترونیک خود را به نحوی ایجاد و یا بروز رسانی کنند که هرگونه تبادل الکترونیکی اطلاعات و پاسخگویی استعلام‌های مراجع قضایی ذی‌صلاح توسط دستگاه اجرایی صرفاً از طریق درگاه قابل انجام باشد.

ماده ۴- استعلامات مراجع قضایی از دستگاه‌های اجرایی باید به صورت الکترونیکی برخط پاسخ داده شود. در صورتی که امکان پاسخ به صورت برخط وجود نداشته باشد، دستگاه‌های اجرایی مکلفند در مهلت تعیین شده توسط مراجع قضایی نسبت به ارسال پاسخ اقدام نمایند و چنانچه مهلتی تعیین نشده باشد، در کمترین زمان ممکن پاسخ داده شود.

تبصره- در صورت بروز اختلال ارتباطی بین درگاه و سامانه‌های الکترونیکی دستگاه‌های اجرایی، استعلام و پاسخ آن به صورت غیرالکترونیکی انجام می‌شود.

ماده ۵- پاسخ دستگاه اجرایی باید کامل و متضمن آخرین اطلاعات در خصوص موضوع استعلام باشد، به نحوی که مراجع قضایی نیاز به استعلام مجدد نداشته باشند.

ماده ۶- مراجع قضایی موظفند استعلام را از دستگاه مسئول مستقیم به عمل آورند و در صورتی که استعلام مذکور نیازمند تحصیل اطلاعات از واحدهای تابعه باشد دستگاه اجرایی موظف است با تحصیل آن اطلاعات به مرجع قضایی پاسخ دهد.

ماده ۷- سازمان برنامه و بودجه کشور هزینه‌های مربوط به طراحی، اجرا و توسعه درگاه را در بودجه سنواتی قوه قضاییه پیش‌بینی می‌کند.

اسحاق جهانگیری- معاون اول رییس‌جمهور
#پیش_فروش_ساختمان

🔹آیا میتوان #بدون_تنظیم_سند_رسمی،اقدام به #پیش_فروش ساختمان کرد؟

🔺خیر ، به موجب #قانون نحوه پیش فروش ساختمان، هر گونه پیش فروش ساختمان، باید از طریق تنظیم #سند_رسمی انجام شود و درج آگهی در این خصوص نیز باید با مجوز وزارت راه و شهرسازی باشد، لذا اگر فردی بدون تنظیم سند رسمی اقدام به پیش فروش نماید، به حبس از ۹۱ روز تا یک سال محکوم می شود.

🔸ضمنا مشاوران املاک نیز، دیگر حق تنظبم قرارداد پیش فروش ندارند و صرفا می باید پس از انجام مذاکرات مقدماتی ، طرفین را به دفاتر اسناد رسمی دلالت نمایند، در غیر این صورت، برای بار اول تا یک سال و برای بار دوم تا دوسال،پروانه کسب ، تعلیق و برای بار سوم ، پروانه کسب باطل خواهد شد.
✳️ فردا آخرین مهلت ثبت نام آزمون وکالت کانون وکلا 99

🔸بر اساس آگهی آزمون وکالت کانون وکلا 99 ساعت 24 فردا چهارشنبه 16 مهر 1399 آخرین مهلت ثبت نام آزمون وکالت کانون وکلا 99 است، با این حال با توجه به رویه دوره های گذشته می توان انتظار تمدید مهلت ثبت نام را داشت.

🔸مهلت ثبت نام آزمون وکالت کانون 98 (دوره گذشته) از 7 تا 17 مهرماه 1398 تعیین شده بود، که با اعلام اسکودا در روز 17 مهر برای چند روز دیگر و تا 20 مهر 1398 تمدید شد.

🔸آزمون وکالت کانون 99 روز جمعه 28 آذر 1399 در همه مراکز استان های کشور توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار خواهد شد.
#دکتر_خالقی
#عدم_مسئولیت_تضامنی_سارقین
#رد_مال

🔺دکتر خالقی خبر داد: صدور رای وحدت رویه جدید در مورد عدم مسوولیت تضامنی سارقین در رد مال

🔸دکتر علی خالقی وکیل دادگستری و استاد برجسته آیین دادرسی کیفری در حساب اینستاگرامی خود از صدور یک رای وحدت رویه جدید در مورد عدم مسوولیت تضامنی سارقین در رد مال از سوی هیات عمومی دیوان عالی کشور خبر داد

🔸وی در مورد این رای وحدت رویه این طور نوشته است:

«از آنجا که برخی دادگاه ها در مورد سرقت ارتکابی توسط سارقان متعدد، همه آنها را متضامناً محکوم به رد مال به مالک می نمودند و بدین ترتیب رویه های مختلف در موضوع واحد شکل گرفته بود، هیات عمومی دیوان عالی کشور امروز سه شنبه پانزدهم مهر ماه نود و نه در رأی وحدت رویه ای که صادر نمود اعلام کرد که هر یک از سارقان به میزان مالی که برده است مسؤول رد اموال مسروقه است و اگر میزان مال ربوده شده توسط هر یک معلوم نباشد، با توجه به استثنایی بودن تضامن، اصل تساوی حاکم است.»
🔴سربازی ۲۴ ماه شد

امیر دریادار دوم غلامرضا رحیمی پور رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح، تغییرات جدید مدت خدمت سربازی را اعلام کرد:

🔹️سربازی برای کارکنان وظیفه غیر بومی؛
🔹در مناطق امنیتی درگیر و جزایر طرح نازعات ۱۷ ماه
🔹در مناطق عملیاتی و امنیتی یر درگیر، محروم و بد آب و هوا، مرزی و سایر جزایر خلیج فارس ۱۸ ماه
🔹در مناطق عادی ۲۱ ماه

سربازی برای کارکنان وظیفه بومی:
🔹در مناطق امنیتی درگیر و جزایر طرح نازعات ۱۷ ماه
🔹در مناطق عملیاتی و امنیتی یر درگیر، محروم و بد آب و هوا، مرزی و سایر جزایر خلیج فارس ۲۱ ماه
🔹در مناطق عادی۲۴ ماه/باشگاه خبرنگاران
#فروش_مال_غیر

🔺توضیحات

فروش مال غیر در اصطلاح جرم کلاهبرداری نهفته و می‌توان چنین تعریفی را برای آن مطرح کرد:

«انتقال نامشروع و غیرقانونی هر نوع مال متعلق به غیر (چه عین مال موضوع انتقال باشد چه منفعت آن) توسط اشخاص، اعم از حقیقی و حقوقی به دیگری با سونیت و مهیا نمودن مقدمات قبلی در قالب عقود به منظور به دست آوردن منافع مادی به‌طور ناحق را جرم انتقال مال غیر می‌گویند.»
🔸منقول و غیرمنقول بودن آن هم فرقی در اصل ماجرا ندارد و در هر دو مورد، این کار غیرقانونی و جرم است.

🔸فروش مال غیر بدون مجوز مال غیر در حکم کلاهبرداری است و بنابراین ماهیتی متفاوت از کلاهبرداری اصطلاحی دارند که « توسل به وسایل متقلبانه برای بردن مال غیر است. طبق ماده یک قانون مجازات راجع به انتقال مال غیر مصوب 1308 و کسی که مال غیر را با علم به اینکه مال غیر است به نحوی از انحاء عـیناً یا منفـعتاً بدون مجوز قانونی به دیگری منتقل کند . کلاهبردار محسوب می شود و به مجازات کلاهـبرداری محکوم می شود.
#سفته

🔺سفته سندی تجاری است که بر اساس آن شخصی که آن را صادر می کند متعهد می شود ک مبلغ معینی را در زمان معین یا عندالمطالبه به دیگری (گیرنده سفته) بپردازد. در سفته طرفی که متعهد نامیده می شود ، در مقابل طرف دیگر تعهد می کند که در زمانی در آینده ، معادل مبلغ مندرج در سفته را به وی پرداخت نماید.
این تعهد ممکن است مبنی بر پرداخت مبلغ به صورت یکجا و یا طی چند قسط باشد.ممکن است که در سفته جزییات مربوط به نحوه پرداخت و وثیقه طلب نیز ذکر شده باشد. سفته به علت خطرات نقل و انتقال پول و توسعه تجارت بین‌الملل بین بازرگانان رواج یافت.
امروزه از سفته به عنوان یک وسیله اعتباری در سرمایه‌گذاری‌های کوتاه مدت در واحدهای تولیدی، صنعتی، تجارتی و خدماتی استفاده می‌شود.

@Miiss_Lawyer
#موارد_درخواست_طلاق_از_طرف_زوجه

🔺زن در موارد زیر حق درخواست طلاق دارد:

🔸 استنکاف شوهر از دادن نفقه
🔸 سو معاشرت یا رفتار زوج
🔸 ابتلا به بیماری صعب‌العلاج
🔸جنون مرد، هنگامی که فسخ نکاح ممکن نیست
🔸محکومیت مرد به حبس بیش از ۵ سال
🔸 اعتیاد مرد
🔸ترک زندگی از سوی مرد
مبلغ جریمه های کرونایی برای افرادی که ماسک نمی‌زنند
#تکمیلی

🔸️بخش مهمی از قانون جدید چک در سیستم بانکی، از سال ۱۳۹۹ اجرایی می‌شود و طبق مصوبه، صدور چک در وجه حامل و پشت‌نویسی را ممنوع می‌کند.


🔸️با اجرای قانون جدید چک از ۲۱ آذر سال جاری، فرد صادرکننده پیش از صدور فیزیکی چک و نوشتن جزئیات صدور، ابتدا باید مشخصات گیرنده و وجه چک را در سامانه‌ی چکاوک وارد کند. در همان مرحله، سامانه به فرد صادرکننده امکان داشتن یا نداشتن صدور چک با مشخصات مدنظر را اطلاع می‌دهد. افراد می‌توانند در سامانه‌ی چکاوک اطلاعات دیگر خود همچون تعداد چک برگشتی و حداکثر سقف مجاز صدور چک را نیز مشاهده کنند.

🔸️قانون جدید انتقال سند چک به افراد دیگر را نیز منوط به واردکردن اطلاعات در سامانه‌ی چکاوک می‌کند؛ درنتیجه اگر فرد دریافت‌کننده‌ی چک، قصد انتقال آن به فرد دیگر را داشته باشد، تنها پشت‌نویسی و ظهرنویسی چک کافی نخواهد بود و باید شخص ذی‌نفع قبلا اطلاعات دریافت‌کننده‌ی جدید را در سامانه وارد کرده باشد.
✳️ طرحی برای جلوگیری از زندانی‌شدن محکومان دعاوی مالی و مهریه

نایب‌رئیس کمیسیون حقوقی مجلس:

🔸 در دادگاه‌های فعلی اینگونه است که به بدهکار مالی یا زوج که برای مهریه دستگیر شده است، می‌گویند برای نداشتن اعسار دلیل و مدرک بیاورد. اما طبق طرحی که کمیسیون طراحی کرده است قاضی برای متهم مهریه، اصل را بر عدم تمکن مالی متهم می‌گذارد و طلبکار یا زوجه باید خلاف آن را ثابت کند و در صورتی که زوجه یا طلبکار نتواند این عدم اعسار زوج را ثابت کند، قاضی بر اساس شغل و درآمد زوج حدود یک سوم یا نصف حقوق و درآمد او را به عنوان مهریه برای زوجه در نظر می‌گیرد که باید به صورت اقساط پرداخت کند.

🔸 در طرح کمیسیون، دادگاه‌ها به زوج نمی‌گوید که باید اعسار خود را اثبات کنی بلکه به زوجه یا طلبکار گفته می‌شود برای ادعای عدم اعسار زوج باید دلیل و مدرک ارائه دهد.
✳️امکان انتخاب وکیل سرپرست از کانون وکلای دادگستری برای کاراموزان مرکزوکلا فراهم شد.
🔺در طلاق توافقی زوجین در چه مدت زمانی باید به دفتر ازدواج و طلاق مراجعه کنند و گواهی عدم امکان سازش خود را تسلیم دفترخانه کنند؟

سه ماه پس از ابلاغ رای قطعی یا قطعی شدن رأی.

🔺اگر در مدت سه ماه مذکور زوجین گواهی عدم امکان سازش را تسلیم دفترخانه رسمی ازدواج و طلاق نکنند تکلیف چیست؟

گواهی عدم امکان سازش از اعتبار می افتد و توافقات انجام شده ملغی میشود (ماده 34 قانون حمایت خانواده).

🔺اگر یکی از طرفین متقاضی طلاق توافقی بعد از تسلیم گواهی عدم امکان سازش در دفترخانه رسمی ازدواج و طلاق حاضر نشود یا مدارک لازم را ارائه نکند تکلیف چیست؟

گواهی صادره از درجه اعتبار ساقط و کلیه توافقاتی که گواهی عدم امکان سازش بر مبنای آن صادر شده باطل است ( ماده 34 قانون حمایت خانواده).

🔺آیا در طلاق توافقی شوهر میتواند به زن وکالت دهد که بدون حضور شوهر در دفترخانه صیغه طلاق جاری شود؟

بله مرد میتواند به موجب سند رسمی به زن وکالت بلاعزل دهد و عدم حضور زوج مانع اجرای صیغه طلاق و ثبت آن نیست ( ماده 36 قانون حمایت خانواده).

نکته: زن میتواند بنا به اعلام دادگاه صادرکننده رأی به تنهایی در دفترخانه رسمی ازدواج و طلاق حاضر شده و صیغه طلاق جاری شود و سردفتر به نمایندگی، صیغه طلاق را جاری میکند و عدم حضور مرد مانع اجرای صیغه طلاق و ثبت آن نیست.

@Miiss_Lawyer
2024/10/01 15:39:54
Back to Top
HTML Embed Code: