Telegram Web Link
✳️ ارائه دادخواست اعاده دادرسی کیفری در تمامی دفاتر خدمات الکترونیک قضایی کشور راه اندازی شده است
✳️اطلاعیه شماره 1 روابط عمومی مرکز توسعه حل اختلاف در مورد میانجیگری

🔶متقاضیان و پذیرفته شدگان مرحله اول میانجیگری توجه کنند
بدینوسیله به اطلاع متقاضیان و پذیرفته شدگان مرحله اول میانجیگری میرساند؛

🔶با عنایت به واگذاری  امور میانجیگری به مرکز توسعه حل اختلاف و برنامه ریزی های انجام شده ؛

1-افراد پذیرفته شده در مصاحبه و گزینش از طریق ارسال پیامک جهت گذراندن دوره های آموزشی تا پایان آذرماه سال جاری دعوت خواهند شد.

2-افرادی که مراحل مصاحبه و گزینش را انجام نداده اند، از طریق  ارسال پیامک، تا پایان آبان ماه سال جاری  جهت انجام فرایند مصاحبه  و گزینش دعوت خواهند شد.
✳️ مهلت ثبت‌نام آزمون وکالت کانون وکلا برای بار دوم تمدید شد
✳️فرایند ثبت‌نام مشمولین متقاضی امریه سربازی در قوه قضاییه؛ اعزامی دی ماه ۹۹ آغاز شد

🔸طبق اعلام معاونت منابع انسانی قوه قضاییه، بدینوسیله به اطلاع می‌رساند، بنابر اعلام اداره کل امور اداری و کارگزینی کارکنان اداری قوه قضاییه، در حال حاضر فقط مشمولین اعزامی دی ماه مجاز به ثبت نام هستند و زمان ثبت نام مشمولین متقاضی امریه اعزامی ۱۳۹۹/۱۰/۰۱ از امروز مورخ ۹۹/۰۷/۲۲ آغاز گردید و در روز چهارشنبه مورخ ۹۹/۰۷/۳۰ پایان می‌پذیرد.

🔸لازم به ذکر است، استان‌هایی که قابل دسترسی نمی‌باشند، سهمیه امریه آن‌ها به اتمام رسیده و به هیچ وجه امکان پذیرش و ثبت نام اعزام دی ماه در استان‌های مذکور وجود ندارد.

🔸متقاضیان واجد شرایط می‌توانند در تاریخ مقرر با مراجعه به سامانه ثبت‌نام مشمولین متقاضی امریه سربازی در سایت معاونت منابع انسانی قوه قضاییه به نشانی www.qazahrm.ir نسبت به ثبت‌نام اقدام نمایند.

🔸در هنگام ثبت نام فیلد‌ها را با دقت کامل تکمیل نموده و سپس کلیه مدارک اعلام شده را به صورت یکجا در یک فایل pdf پیوست نماید.

🔸شایان ذکر است در خصوص افرادی که ثبت نام‌شان کامل نبوده اقدامی میسور نمی‌باشد.

🔸در خصوص دوره بعدی اعزام متعاقباً اطلاع رسانی خواهد شد.
راهنمای تمدید پروانه اینترنتی وکلای محترم دادگستری عضو کانون مرکز (غیر از کارآموزان محترم)

🔸️به اطلاع کلیه همکاران گرامی می رساند، با توجه به شیوع ویروس کووید ١٩(کرونا) و منع تجمع، کانون وکلای دادگستری مرکز این آمادگی را دارد از روز شنبه مورخ ٢٢شهريور ماه ١٣٩٩خدمات تمدید پروانه وکالت را انجام دهد. لازم به ذکر است: تمدید اعتبار پروانه وکالت به صورت کاملا اینترنتی انجام می پذیرد و نیازی به مراجعه حضوری به کانون وکلای دادگستری مرکز نیست .

🔸️ جهت اخذ معرفی نامه به اداره دارایی در سایت کانون به پورتال خدمات الکترونیک وکلا (پس از ورود در منوی «پروانه» ) مراجعه نمایید. براي مطالعه شرايط تمديدپروانه لطفا به لينك زير مراجعه فرماييد:

http://icbar.ir/News/5730
روابط عمومي كانون وكلاي دادگستري
#تحصيل_مال_نامشروع

💠 سؤال

🔻کارمند بانک اشتباهاً وجهی را به حساب دیگری انتقال می‌دهد. بانک با طرف تماس می‌گیرد تا این مبلغ را برگرداند اما آن شخص بدون توجه به تذکر بانک پول را برمی‌دارد و خرج می‌کند و حاضر به بازگرداندن پول نیست. آیا وی را به اتهام تحصیل مال نامشروع می توان تعقیب کرد؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه
با عنایت به مواد ۳۰۱ ،۳۰۲ و ۳۰۳ قانون مدنی، چنانچه سهواً وجهی به حساب کسی واریز شود، دریافت کننده مکلف به تسلیم آن و پرداخت‌کننده صرفاً مجاز به مطالبه و استرداد آن است و از موارد تحصیل مال نامشروع نیست.

@Miiss_Lawyer
🔺ترتیب صدور سند مالکیت به نام ورثه یا موصی‌له نسبت به اموال غیرمنقول

در موقعي كه از طرف ورثه يا موصي‎ له يا وصي بر اموال درخواست شود ملكي كه در دفتر املاك به نام مورث ثبت شده است به نام ورثه يا موصي ‌له يا به عنوان وصيّت ثبت گردد به ترتيب زیر رفتار خواهد شد:

1 - هرگاه در ورقه انحصار وراثت كه به اداره ثبت اسناد و املاك داده مي‏شود عده ورثه و سهام هريك از آنها معيّن شده و وصيّت‏نامه نيز كه مطابق قانون امورحسبي بتوان به آن ترتيب اثر داد به اداره ثبت تسليم نشده و قبلاً هم وصيّتي ثبت نشده باشد حصّه هر يك از ورثه از ملك به طريقي كه در تصديق انحصار وراثت معيّن شده يا بين ورثه مذكور در تصديق انحصار وراثت توافق حاصل شده باشد ثبت مي‏شود.

2- اگر كسي به عنوان ادعاي وراثت يا به عنوان اعتراض بر تصديق انحصار وراثت در دادگاه اقامه دعوي كرده باشد بايد قبل از آن‏كه ملك به نام ورثه ثبت شود تصديقي از دادگاه حاكي از اقامه دعوي گرفته به اداره ثبت تسليم نمايد.در اين صورت ثبت ملك به نام ورثه تا معلوم شدن نتيجه نهائي ادعا توقيف خواهد شد.

متن کامل در لینک زیر 👇👇

http://www.dadfarandadandish.com/articles/181454
📌 تکلیف دادگاه در صورت ادعای جعلیت نسبت به قرارداد داوری چیست؟

🔸 نظریه مشورتی شماره ۷/۹۹/۶۲۸ مورخ ۱۳۹۹/۰۵/۲۹ اداره کل حقوقی قوه قضاییه

🔻رسیدگی به دعاوی بر اساس اصل یکصد و پنجاه و نهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و مقررات قانون آیین دادرسی دادگاه­های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹ و ماده ۴ اصلاحی قانون تشکیل دادگاه­های عمومی و انقلاب مصوب ۱۳۷۳ با اصلاحات و الحـاقات بعـدی در صلاحیـت دادگاه­های عمومی حقوقی است و شرط یا قرارداد داوری امری خلاف اصل و صرفاً مانع صلاحیت دادگاه‌ها براساس اراده طرفین است؛ لذا در هر موردی که نسبت به اصل معامله یا قرارداد راجع به داوری بین طرفین اختلافی باشد، از جمله ادعای جعل قرارداد داوری، طبق ماده ۴۶۱ قانون آیین دادرسی دادگاه­های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹ دادگاه باید ابتدا به آن رسیدگی و و وجود قرارداد داوری را احراز و سپس تعیین داور کند. همچنین برای رسیدگی به ادعای جعل، الزام مدعی جعل به طرح دعوای اثبات جعلیت ضرورت ندارد و دادگاه طبق مقررات مواد ۲۱۹ به بعد قانون یاد شده به ادعای مجعول بودن قرارداد داوری رسیدگی می­کند و در صورت اثبات، از تعیین داور خودداری و در صورت اثبات اصالت قرارداد داور را تعیین می­کند.
✳️ پیامک عجیب عدم همکاری وکلای کانون در پذیرش سرپرستی کارآموزان مرکز وکلا، این در حالی است که مرکز اختیار انتخاب وکیل سرپرست از بین وکلای کانون را به اعضایش داده است
#انواع_وصیت

🔺وصیت عقدی اسـت که به موجـب آن موصـی (وصـیت کننده) نسبت به اموال یا دارایـی خود بـرای شخـص یا اشخاصی پس از مرگ خود تعیین تکلیف می نماید. بنابراین هر شخص می تواند تنها نسبت به یک سـوم کل ماترک خود وصیت نماید وصیت نسبت به مازاد بر یک سوم نیاز به اجازه کلیه وراث موجود در زمان فوت دارد.
🔸 به شخصی كه وصیت می‌كند، موصی؛ به كسی كه به نفع او وصیت تملیكی شده است، موصی‌له گفته می‌شود.

🔺براساس قانون امور حسبی وصیت نامه به سه نوع تقسیم می شود:

🔸وصیت نامه خود نوشت : وصیت کننده آن را با خط خود نوشته باشد به امضا برساند و دارای تاریخ روز و ماه و سال است، در غیر این صورت، وصیت‌نامه فاقد اعتبار است.

🔸وصیت نامه سِری : به خط وصیت کننده ( موصی ) یا دیگری نوشته می شود اما در هر صورت باید امضای موصی را داشته باشد پس از نوشتن وصیت‌نامه آن را در صندوق امانات به امانت قرار می دهد.

🔸وصیت نامه رسمی یا محضری : این نوع وصیت نامه توسط موصی در دفتر اسناد رسمی نوشته و ثبت می شود. که در مقام اجرای وصیت نیاز به اثبات آن توسط موصی له و رجوع به دادگاه نیست.

@Miiss_Lawyer
اقتدار و استقلال کانون وکلای دادگستری مرکز با تصویب این مقرره 👌
#قابلیت_استناد_اسکرین_شات

🔺اگر شخصی در پیام‌رسان تلگرام، پیام‌های تهدیدآمیز یا توهین‌آمیز ارسال نموده است. آیا شما می‌توانید در شکوائیه خود به اسکرین‌شات این پیام‌ها استناد کنید؟

🔸ماده‌ی ۶۵۵ قانون آیین دادرسی کیفری، صورت الکترونیکی یا محتوای الکترونیکی را به‌شرط رعایت سازوکار‌های امنیتی، همانند سند و نوشته‌ی مکتوب قابل استناد دانسته و در تبصره ۱ مقرّر کرده است که هیچ‌گاه نمی‌توان صرفاً به‌ لحاظ شکل یا نحوه‌ی تبادل اطلاعات الکترونیکی، از اعتباربخشیدن به محتوا و آثار قانونی آن خودداری نمود.
🔸ماده‌ی ۶۸۵ این قانون نیز تصریح کرده است که اگر داده‎های رایانه‌ای توسط طرف دعوا یا شخص ثالثی که از دعوا آگاهی ندارد، ایجاد یا پردازش یا ذخیره یا منتقل شود و سامانه‌ی رایانه‎ای یا مخابراتی مربوط به‌نحوی درست عمل کند که به صحت و تمامیت، اعتبار و انکارناپذیری داده‎ها خدشه وارد نشود، قابل استناد است.

🔸بنابراین، در صورتی که مرجع قابل اعتمادی مانند پلیس فتا اصالت اسکرین‌شات ارائه‌شده از سوی اصحاب دعوا را تأیید کند می‌تواند بر مبنای آن قضاوت کند.
#نفقه

🔺اگر زوج برای پرداخت نفقه تعهد محضری بدهد، ولی به تعهدات خود عمل نکند تکلیف زوج چیست؟

🔸دو نوع ضمانت اجرا برای خودداری مرد از پرداخت نفقه وجود دارد:

۱/ ضمانت اجرای حقوقی که در این صورت، هرگاه با وجود تمکین زن، شوهر از پرداخت نفقـه خودداری کند، زن می‌تواند با طرح دعوی حقوقی، محکومیت او را به پرداخت نفقه از دادگاه بخواهد؛ در این صورت، دادگاه حکم به پرداخت نفقه خواهد داد. اگر دادگاه حکم به پرداخت نفقه صادر کند و مرد واقعاً از پرداخت آن ناتوان باشد، زن این حق را دارد که در صورت تمایل، تقاضای طلاق کند.

۲/ضمانت اجرای جزایی است. بر این اساس باید گفت: از آنجایی که نپرداختن نفقه در قانون، جرم محسوب می‌شود، زن می‌تواند با مراجعه به دادسرای عمومی، تعقیب جزایی شوهر را بخواهد که در این صورت با اثبات عدم پرداخت نفقه، مرد علاوه بر پرداخت نفقه به مجازات مقرر در قانون نیز محکوم خواهد شد.
⁠⁠⁣#اقسام_نسب

🔺عبارتند از:

۱_نسب قانونی

🔸مبنای نسب قانونی، ازدواج و رابطه مشروع بین زن و شوهر است.
بنابراین در زمان انعقاد نطفه، باید رابطه زناشویی قانونی بین زوجین برقرار باشد. طفلی که در فاصله بین شش الی۱۰ماه از رابطه زناشویی ایجاد شود، ملحق به شوهر است زیرا فرض بر این است که زن به شوهر خود وفادار بوده و با مرد دیگری رابطه ندارد.
همچنین طفل ناشی از تلقیح مصنوعی نطفه شوهر به زن نیز ملحق به شوهر است ولی طفل ناشی از تلقیح نطفه بیگانه به زن، ملحق به شوهر نیست.

۲_نسب در حکم قانون

🔸نسب در حکم قانون نسبی است که مبنای آن رابطه ناشی از اشتباه و اکراه باشد.

۳_نسب غیر قانونی

🔸نسب غیر قانونی ناشی از رابطه نامشروع بین زن و مرد است
اثبات نسب مادری در مقایسه با نسب پدری آسان تر است زیرا دوران حاملگی و زایمان به آسانی قابل پنهان کاری و انکار نیست به خصوص که طبق قانون ثبت احوال تولد هر کودکی ظرف۱۵روز پس از به دنیا آمدن او باید به یکی از حوزه های ثبت احوال اعلام و برای طفل شناسنامه گرفته شود. این تکلیف در مرحله اول به عهده پدر و در صورت غیبت او با سایرین از جمله جد پدری، مادر، سرپرست و امین طفل خواهد بود.

@Miiss_Lawyer
#نکات_کلیدی_حقوق_مدنی

۱/معاملات غیر مالی سفیه:مانند نکاح و طلاق (نکاح شامل مهریه نمی شود)صحیح اسـت ماده۱۰۶۴و ۱۱۳۶ق.م》

۲/تملیکات بلاعوض تمام محجورین باطل است:صـغیر ممیـز و سـفیه قصـد دارنـد و معاملاتشان غیر نافذ است تملیکات بلاعوضشان باطل است.

۳/مجنون ادواری معامالتش در حال جنون باطل اسـت امـا در حـال افاقـه صـحیح اسـت اگـر نفهمیم معامله چه زمانی بوده است، یعنی ندانیم در حال جنون بوده یا در حال افاقـه، اصل بر این است که در حال جنون بوده است و اصل این است که معامله باطل است پـس مـدعی آن کسـی است که می گوید معامله در حال افاقه بوده و باید ثابت کند ماده۱۳۱۳ق.م

۴/صغیری که بالغ می شود تا به سن ۱۸سال شمسی برسد، رشید نیست یعنی تبصره اعمال شده و هر کاری بکند باید رشدش ثابت بشود ولی از ۱۸که گذشت رشید محسوب می شوند مگر اینکه خالفش ثابت شود.

۵/مورد معامله باید مبهم نباشـد منظور از مبهم نبودن این است که مورد معامله هم معلوم باشد و هم معین که با این دو شرط دیگر مبهم نیست بنابراین مالی مبهم نیست که:
الف/معلوم باشد
ب /معین باشد

۶/معامله معلوم:منظور از معلوم بودن مورد معامله اینست که سه چیـزش مشـخص باشـد، مقـدار، جـنس ، وصف) مواد۳۴۲و۴۲۷ق.م مثال صد کیلو برنج آستانه.
اگـر ایـن سـه مـورد مشـخص بـود مـورد معامله معلوم است درغیر این صورت معامله ی مجهول باطل است.

@Miiss_Lawyer
#ضامن_و_ضمانت

🔺تکلیف ضامنی که اقساط وامِ وام‌گیرنده از حقوق او کسر می‌شود، چیست؟

🔸ماده ۷۰۹قانون مدنی بیان می کند که ضامن حق رجوع به مضمون عنه را ندارد، مگر بعد از ادای دین ...
بنابراین می توان نتیجه گرفت که ضامن پس از پرداخت دینی که ضمانت آن را بر عهده گرفته است، می تواند به مدیون (مضمون عنه) رجوع کند و حق خود را بگیرد به اینصورت که ضامن می تواند در زمان توافق بر ضمانت، از مدیون ضمانت هایی را بگیرد؛
بدین ترتیب که مدیون به مقدار مبلغ مورد ضمانت به ضامن سفته یا چک داده و خیال ضامن را از بابت بازپرداخت اقساط یا دیگر تعهدات راحت کند.

۱/البته باید به چند نکته توجه داشت ابتدا این که این کار به این دلیل است که بتوان مدیون اصلی را مورد تعقیب کیفری قرار داده، بلکه از ترس زندان و محدودیت هایی از قبیل مسدود شدن حساب بانکی، محرومیت از داشتن دسته چک به طور موقت یا دائم، حق ضامن را ادا کند.

۲/به این خاطر ضامن در فقره یا فقره های چکی که از کسی که ضمانتش را می کند، باید این موارد را رعایت کند:
چک باید تاریخ دار باشد، یعنی این که اگر آخرین قسط وام ۵ سال دیگر است، تاریخ مندرج در چک بعد از این تاریخ ذکر شود و دیگر آن که تاریخ صدور چک در آن (گوشه و پایین چک) ذکر نشود، بر این اساس بند (ه) ماده (۱۳) قانون صدور چک چنین بیان می دارد:
در صورتی که ثابت گردد چک بدون تاریخ صادر شده و یا تاریخ واقعی صدور چک مقدم بر تاریخ مندرج در متن چک باشد صادرکننده چک قابل تعقیب کیفری نیست» دیگر آن که در متن چک هدف از پرداخت چک که همان تعهد یا شروط می باشد، ذکر نشود و نیز چک حتما دارای امضا باشد.

@Miiss_Lawyer
#ارث_زن_و_شوهر_از_یکدیگر

الف : ارث شوهر از زن

۱/اگر زن هیچ فرزند یا نوه ای از همسر کنونی یا همسر(های) قبلی خود نداشته باشد، شوهر نصف اموال او را به ارث می برد.
۲/ولی اگر فرزند یا نوه ای داشته باشد شوهر یک چهارم از او ارث می برد.
۳/اگر زن به جز شوهر وارث دیگری نداشته باشد شوهر، کل اموال را به ارث می برد.

ب : ارث زن از شوهر

۱/اگر شوهر هیچ فرزند یا نوه ای از همسر کنونی یا همسر(های) قبلی خود نداشته باشد، زن، یک چهارم از اموال او را به ارث می برد.
۲/ولی اگر ‌فرزند یا نوه ای داشته باشد زن، یک هشتم به ارث می برد.
۳/اگر شوهر به جز زن وارث دیگری نداشته باشد باز هم زن همان یک چهارم را به ارث می برد و بقیه اموال شوهر در حکم اموال بدون وارث خواهد بود و به نفع دولت ضبط خواهد شد.

@Miiss_Lawyer
#مهریه

🔺اگر شوهر فوت کند مهریه زن دوم چه می شود؟

🔸اگر مردی بیش از یک زن داشته باشد خواه به عقد دائم یا عقد موقت، همسران او می توانند از محل ماترک (آنچه به ارث رسیده) مطالبه مهریه کنند.

۱/هیچ کدام از زنان متوفی در گرفتن مهریه بر دیگری رجحان ندارد. بعضی به اشتباه تصور می کنند مهریه زن اول بر دیگران ارجحیت دارد که چنین نیست حتی مهریه زنی که به عقد موقت در نکاح مرد بوده است با مهریه زنی که در عقد دائم بوده است تفاوتی نمی کند.

۲/پس از فوت شوهر دیگر بحث مستثنیات دین که در زمان حیات او قابل استناد بود، مطرح نمی باشد و از کل ما ترک از جمله منزل مسکونی او می توان مهریه را وصول کرد. مهریه را هم از طریق دادگاه و هم از طریق اجرای ثبت می توان مطالبه کرد.

۳/همانطور که می دانید بعضی از اموال جزء مستثنیات دین می باشند و از بابت هیچ دینی حتی مهریه از طریق آن اموال قابل وصول نیست مثل منزل مسکونی مورد نیاز و مناسب شان مرد، اما پس از فوت شوهر دیگر بحث مستثنیات دین که در زمان حیات او قابل استناد بود، مطرح نمی باشد و از کل ما ترک از جمله منزل مسکونی او می توان مهریه را وصول کرد.

۴/آنچه اینجا اهمیت دارد این است که اگر اموال متوفی برای پرداخت همه مهریه ها کفایت نکند زنی که زودتر ملک یا مال دیگری از ما ترک را توقیف کرده باشد در گرفتن مهریه از محل مال توقیف شده اولویت دارد حتی اگر مالی جهت وصول مهریه برای زن دیگر نمانده باشد.

@Miiss_Lawyer
نحوه محاسبه مواعد قانونی در زمان تقدیم دادخواست در مهلت مقرر قانونی به دفاتر خدمات قضایی و نیاز به رفع نقص از سوی دفاتر خدمات قضایی در خارج از مهلت قانونی.

🔹در صورتی که در موعد مقرر قانونی اقدام به تقدیم دادخواست (بدوی، واخواهی یا تجدیدنظر) به دفاتر خدمات قضایی شود، ولی نیاز به رفع نقص از سوی دفاتر باشد و این رفع نقص خارج از مهلت قانونی انجام گیرد، با این حال تقدیم دادخواست در مهلت قانونی محسوب می‌شود و فرقی بین دفتر خدمات قضایی و دفتر دادگاه نیست.
2024/10/01 17:36:36
Back to Top
HTML Embed Code: