Telegram Web Link
🔴تکلیف مهریه در طلاق از طرف زن چیست؟

🔦در طلاق از طرف زن ، اگر زن تقاضای طلاق نماید صراحت ماده 1146 قانون مدنی میگوید چنانچه زوجه کراهتی نسبت به شوهر داشته باشد میتواند با بذل تمام یا مقداری از مهریه آن هم با احراز عسر و حرج و کراهت و مخاطرات به وجود آمده تقاضای طلاق خلعی را از دادگاه درخواست نماید و بقیه مهریه قابل مطالبه می باشد. اگر در رابطه با مهریه هرگونه توافقی شده باشد زوجه می تواند از آن توافق در دادگاه استفاده کند. شرط تنصیف دارایی فقط در طلاق از طرف مرد می باشد.

@miiss_lawyer
🔴 نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه


🔸طلاق عسر و حرجی ماده ١١٣٠ قانون مدنی از چه نوع طلاقی می باشد؟

#طلاق
#ماده_١١٣٠_قانون_مدنی
#عسر_و_حرج_زوجه

@Miiss_Lawyer
#ارث_و_نفقه_در_ازدواج_موقت (صیغه)

زن و شوهر در عقد موقت از همدیگر ارث نمی برند و زن حق نفقه ندارد مگر اینکه در عقد تکلیف دادن نفقه از سوی مرد به نفع زن شرط شده باشد

✔️(ماده 1113قانون مدنی )

@Miiss_Lawyer
زن اگر مرتکب جرم شود مهریه او از بین نمی رود

🔸 مطابق #ماده_۱۱۳۳_قانون_مدنی، مرد می‌تواند زن خود را طلاق دهد. اما در خصوص مهریه باید بیان داشت که حقی است قانونی بر گردن مرد که بایستی در صورت مطالبه زن پرداخت گردد. حتی اگر زن ناشزه باشد، بدین معنی که از مرد (شوهر) تمکین نکند و یا این که بیمار باشد و یا حتی مرتکب جرمی شده باشد و یا خیانت کند، ارتباطی به مهریه او ندارد و همه این موارد مطلقا مانع دریافت و استحقاق زن نسبت به مهریه نیست.

@Miiss_Lawyer
#فسخ_نکاح

اگر هر یک از عیوب ذیل {حین عقد} در "زن" بوده ولی "مرد" از آن بی­ خبر بوده باشد، {مرد} حق فسخ دارد:
١/جنون( دیوانگی)
٢/قرن ( بیماری جنسی)
٣/جذام ( بیماری پوستی)
۴/برص( بیماری پوستی)
۵/افضاء ( بیماری جنسی)
۶/ زمین­ گیری
۷/ نابینائی از هر دو چشم

@Miiss_Lawyer
🔴 مهریه در طلاق از طرف مرد 

🔸زمانی که مرد دادخواست طلاق را تقدیم دادگاه نماید باید کل مهریه زوجه را پرداخت کند.

🔴 مهریه در طلاق از طرف زن

🔸در طلاق از طرف زن از نوع طلاق بائن بوده و زوجه باید در قبال مالی که به شوهر می دهد طلاق بگیرد و این مال در اغلب موارد مقداری از مهریه زن می باشد که زوجه آن را بذل می نماید.

🔴 مهریه در طلاق توافقی

🔸پرداخت مهریه در طلاق توافقی بستگی به توافق طرفین دارد. هرچند که با توجه به اینکه نوع طلاق خلع می باشد زوجه باید مقداری از مهریه خود را بذل نماید.

🔸قانون مقدار مشخصی برای مهریه تعیین نکرده و بستگی به توافق طرفین دارد. تعیین مهریه در نکاح منقطع الزامی است و عدم تعیین آن موجب ابطال عقد می باشد. قوانین جدید صرفاً درخصوص نحوه وصول مهریه و اجرای محکومیت مالی و بازداشت مرد می باشد.

@Miiss_Lawyer
🔴 چه راهي براي ثابت کردن مالکيت زن بر جهيزيه وجود دارد

1) در زمان عقد، فهرستي را تهيه کنند که به نام "سياهه جهيزيه" معروف است. به خانواده ها توصيه مي شود اين فهرست را به امضاي زوج، زوجه، دو نفر از بستگان زوج و دو نفر از بستگان زوجه برسانند و اگر شهود هم دارند به امضاي شهود نيز برسانند و همانند سند ازدواج از اين سياهه جهيزيه، مراقبت کنند تا در روز مبادا دچار اختلاف نشوند.

2) شهادت شهود 

3) مراجعه به عرف 

4) ارايه برگه خريد از سوي زن: اگر زن برگه خريد ارايه بدهد دادگاه مي تواند با بررسي هاي لازم در مورد استرداد جهيزيه اقدام کند. 

@Miiss_Lawyer
🔷️عقود معین در قانون مدنی


🔻بیع

عبارتست از تملیک عین به عوض معلوم (ماده ۳۳۸ ق.م)

🔻مضاربه
عقدی است که به موجب آن احد متعاملین سرمایه میدهد با قید اینکه طرف دیگر با آن تجارت کرده و در سود آن شریک باشند.صاحب سرمایه مالک و عامل، مضارب نامیده می شود.(ماده۵۴۶ ق .م)

🔻وکالت
عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین طرف دیگر را برای انجام امری نایب خود نماید.( ماده ۶۵۶ ق .م)

🔻کفالت
عقدی است که به موحب آن احد طرفین در مقابل طرف دیگر احضار شخص ثانی را تعهد میکند. متعهد را کفیل و شخص ثالث را مکفول و طرف دیگر را مکفول له میگویند.(ماده ۷۳۴ ق.م)

🔻معاوضه
عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین مالی میدهد به عوض مال دیگر که از طرف دیگر اخذ میکند بدون ملاحظه اینکه یکی از عوضین مبیع و دیگری ثمن باشد.( ماده ۴۶۴ ق .م)


🔻ودیعه
عقدی است که به موجب آن یک نفر مال خود را به دیگری میسپارد برای آنکه آن را مجانا نگه دارد .ودیعه گذار ،مودع و ودیعه گر را مستودع یا امن میگویند.( ماده ۶۰۷ ق .م )


🔻عقد ضمان
عبارتست از اینکه شخصی مالی را که بر ذمه دیگری است به عهده بگیرد .متعهد را ضامن طرف دیگر را مضمون له و شخص ثالث را مضمون عنه یا مدیون اصلی می گویند.(ماده ۶۸۴ ق .م)

🔻رهن
عقدی است که به موجب آن مدیون مالی را برای وثیقه به داین می دهد .رهن دهنده را راهن و طرف  دیگر را مرتهن میگویند .(ماده ۷۷۱ ق .م)

🔻اجاره
عقدے است که به موجب آن مستاجر مالک منافع عین مستاجر میشود. اجاره دهنده را موجر و اجاره کننده را مستاجر و مورد اجاره را عین مستاجره می گویند.(ماده ۴۶۶ ق.م)

🔻مساقات
معامله ایست که بین صاحب درخواست و امثال آن با عامل در مقابل در مقابل حصه مشاع معین از ثمره واقع می شود و ثمره اعم است از میوه و برگ گل و غیر آن.

🔻جعاله
عبارتست از التزام شخصی به اداء اجرت معلوم در مقابل عملی اعم از اینکه طرف معین باشد یا غیر معین. (۵۶۱ ق .م)

🔻عاریه
عقدی است که به موجب آن احد طرفین به طرف دیگر اجازه می دهد که از عین مال او مجانا منتفع شود .عاریه دهنده را معیر و عاریه گیرنده را مستعمر گویند.(ماده ۹۳۵ ق.م)

🔻شرکت
عبارتست از اجتماع حقوق مالڪین متعدد در شئ واحد به نحو اشاعه (ماده۵۷۱ ق.م )

🔻مزارعه
عقدی است که به موجب آن احد طرفین زمینی را برای مدت معینی به طرف دیگر میدهد که آن را زراعت کرده و حاصل را تقسیم کند.(ماده ۱۸۵قانون ق .م)

🔻قرض
عقدی است که به موجب آن احد طرفین نقدار معینی از مال خود را به طرف دیگر تملیک میکند که طرف مزبور مثل آن را از حیث مقدار و جنس و وصف رد نماید. ودر صورت رد تَعَذر رد مثل قیمت یوم الرَد را بدهد.(ماده ۶۴۸ ق.م)

🔻حواله
عقدی است که به موجب آن طلب شخصی از ذمه مدیون به ذمه شخص ثالث منتقل میگردد. مدیون را محیل ،طلبکار را محتال، شخص ثالث را محال علیه می گویند.(ماده ۷۲۴ ق.م)

🔻هِبه
عقدی است که به موجب آن یک نفر مالی را مجانا به کس دیگری تملیک میکند. تملیک کننده را واهب ،طرف دیگر را متهب مالی را که مورد هبه است ،عین موهوبه می گویند.(ماده ۷۹۵ ق .م)

@miiss_lawyer
🔴 اصطلاح تغلیظ دیه چیست

🔸 هرگاه قتل عمد یا غیرعمد در ماههای حرام واقع شود موجب تغلیظ دیه خواهد بود، یعنی یک دیه ی کامل به اضافه ی یک سوم دیه ی کامل. در ضمن، در حکم تغلیظ دیه فرقی بین فرد بالغ و نابالغ وجود ندارد؛ سقط جنین پس از پیدایش روح اگر در ماه های حرام اتفاق بیافتد نیز مشمول تغلیظ دیه خواهد بود؛ همچنین است در مواردی که دیه باید از بیت المال پرداخت شود.

🔹 ماه های حرام عبارتند از :

🔸 ماه های حرام:
۱) رجب
۲) ذی القعده
۳) ذی الحجه
۳) محرم

@Miiss_Lawyer
🔴 نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره نحوه دریافت محکوم‌به پرونده مطالبه مهریه

بر اساس یکی از بندهای این نظریه، وجوه حساب شخصی متصل به دستگاه کارت‌خوان شخص مغازه‌دار قانوناً در زمره مستثنیات دین قرار ندارد و در نتیجه، قابل توقیف است

@Miiss_Lawyer
🔴 10نکته آزمونی در مورد #ودیعه

1_ ید مستودع امانی است. بنابراین مطابق قاعده تنها اگر تعدی یا تفریط نماید، ضامن می‌باشد.

2_ شرط پاداش یا حق حفاظت ضمن عقد ودیعه، صحیح می‌باشد.

3_ مودع و مستودع، مطابق قواعد عمومی قراردادها، باید اهلیت معامله داشته باشند و هرگاه مودع محجور باشد، مستودع باید مال امانی را به ولی او رد نماید. در غیر این صورت در صورت تلف مال، وی ضامن است. اما هرگاه مستودع به لحاظ حمایت از محجور مال را به امانت بگیرد، فقط در صورت تعدی و تفریط ضامن است زیرا مال نزد او امانت شرعی (قانونی) است.
4_ هرگاه مستودع محجور باشد، فقط در صورت اتلاف وتسبیب در اتلاف، مسؤول است.

5_ هرگاه مستودع مجنون یا صغیر غیرممیز باشد، مطلقاً مسؤول نیست زیرا اقدام مودع قوی تر از مستودع است و سبب اقوی از مباشر می باشد و نباید مالش را به شخص فاقد قصد تمییز می بسپارد.

6_ شرط مدت در ودیعه موجب لزوم آن نمی شود و فقط به اقتضای اتمام مدت، عقد ودیعه منفسخ خواهد شد.

7_ تغییر در نحوه‌ی نگهداری مال توسط مستودع به جهت حفظ مال مجازاست ولی اگرمالک هر گونه تغییر را منع کرده باشد، مستودع در صورت انجام هر گونه تغییری ضامن است
.
8_ استفاده ازمال ودیعه توسط مستودع، فقط با اجازه‌ی صریح یا ضمنی مودع ممکن است و در غیر این صورت ید امین، ضمانی می‌شود.

9_ هرگاه اذن درانتفاع، به حفاظت جنبه‌ی فرعی بدهد، عقد ودیعه به عاریه تبدیل می‌شود.

10_ هرگاه ثالث مال ودیعه را قهراً غصب کند، امین ضامن نیست.

#مباحث_ودیعه_درقانون_مدنی

@Miiss_Lawyer
🔴 مجازات قسم دروغ

🔸قسم و شهادت دروغ و افشای سر از جرائمی هستند که قانونگذار در قانون تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده(کتاب پنجم) به آن اشاره کرده و برای آنها مجازات تعیین کرده است. در ماده  649 و 650 این قانون آمده است:

🔸ماده ۶۴۹: هرکس در دعوای حقوقی یا جزایی که قسم متوجه او شده باشد سوگند دروغ یاد نماید به شش ماه تا دو سال حبس محکوم خواهد شد.

🔸ماده ۶۵۰: هر کس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد به سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و یا به یک میلیون و پانصد هزار تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.

🔸تبصره: مجازات مذکور در این ماده علاوه بر مجازاتی است که در باب حدود و قصاص و دیات برای شهادت دروغ ذکر گردیده است.

#خانم_وکیل

@Miiss_Lawyer
🔴آیا شرایط اعمال توبه موضوع ماده ۱۱۴ و ۱۱۵ قانون مجازات  اسلامی ۱۳۹۲ با توجه به مقررات شرعی ، مستلزم گذشت شاکی خصوصی است؟

شماره نظریه : ۱۱۱/۹۴/۷
تاریخ نظریه : ۱۳۹۴/۱/۲۲
شماره پرونده:۲۲۶۶-۱/ ۱۸۶-۹۳

🔸پاسخ :

صرف نظر از اينكه گذشت شاكي خصوصي در حد قذف و جرائم تعزيري قابل گذشت، خود يكي از موجبات سقوط مجازات است، اصولاً با توجه به مقررات قانوني در خصوص توبه و به ويژه مواد ۱۱۴ و ۱۱۵ قانون مجازات اسلامي ۱۳۹۲  كه ترتيب اثر دادن به «توبه متهم» را مشروط به فقدان شاكي خصوصي يا گذشت وي ننموده است و نيز با توجه به مادّه۱۱۶ قانون فوق الذكر كه توبه را در ديه، قصاص، حد قذف و محاربه موجب سقوط مجازات ندانسته است، بنابراين اعمال مقررات مواد۱۱۴و ۱۱۵ ياد شده در خصوص توبه متهم با شرايط مقرر در مواد مذكور، ارتباطي به گذشت شاكي خصوصي ندارد و سقوط مجازات طبق مواد ياد شده، موجب عدم پرداخت ضرر و زيان شاكي خصوصي در موارد مذكور نيست.

@Miiss_Lawyer
🔴عدم ذکر گیرنده در سفته، امکان مطالبه وجه آن توسط ارائه‌کننده سفته را از بین نمی‌برد.


شماره نظریه : 7/1401/293
شماره پرونده : 1401-115-293 ح
تاریخ نظریه : 1401/07/09

استعلام :

در سفته‌ای که متعهدله آن مشخص نیست، آیا دادگاه می‌تواند مستفاد از ماده 307 قانون تجارت مصوب 1311 این سفته را در وجه حامل تلقی و حکم به محکومیت خوانده به پرداخت مبلغ سفته به نفع خواهان صادر کند؟


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

هرچند قانونگذار به موجب ماده 308 قانون تجارت مصوب 1311، درج گیرنده وجه را از جمله الزامات مندرج در سفته قرار داده است؛ اما از آنجا که ضمانت اجرایی مشخص نکرده و در ماده 307 همین قانون صدور سفته در وجه حامل را نیز به رسمیت شناخته است؛ لذا در فرض سؤال، عدم ذکر گیرنده در سفته، دلالت بر امکان مطالبه وجه آن توسط ارائه‌کننده سفته دارد. در نتیجه ارائه‌کننده، دارنده محسوب و می‌تواند وجه سفته را مطالبه کند.

@Miiss_Lawyer
🔴 فوری و رسمی / کانال وزارت علوم در تلگرام راه‌اندازی شد

🔹 اخبار دانشگاه ها و مجازی شدن کلاس ها رو از لینک زیر دنبال کنید👇👇👇

https://www.tg-me.com/joinchat-Qw3iZpDNpAQ2N2Y0
https://www.tg-me.com/joinchat-Qw3iZpDNpAQ2N2Y0
🔺قرارهای قابل اعتراض صادره از جانب متهم عبارتند از:

۱/قرار بازداشت موقت
۲/قرار ابقاء و تشديد تأمين
۳/قرار تأمين خواسته
۴/قرار عدم دسترسی به پرونده
۵/قرار منتهی به بازداشت
۶/قرار رد درخواست علت مرتفع شدن بازداشت

🔺قرارهای قابل اعتراض صادره از جانب شاکی عبارتند از:

۱/قرار منع
۲/قرار موقوفي تعقيب
۳/قرار اناطه
۴/قرار رد درخواست مطالعه شاکی قرار توقف تحقیقات

#ماده_۲۷۰
#آیین_دادرسی_کیفری

@Miiss_Lawyer
#نکات_مهم_آزمونی

🔴نکات مهم و آزمونی عقد لازم

🔸عقد لازم: ماده 185 قانون مدنی می‌گوید: «عقد لازم آن است که هیچ یک از طرفین معامله حق فسخ آن را نداشته باشند، مگر در موارد معینه.»

🔸رابطه‌ای که بر اثر عقد لازم پیدا می‌شود، به‌گونه‌ای است که هیچ یک از طرفین عقد نمی‌تواند بدون رضای طرف دیگر آن را برهم بزند. بنابراین آنان به انجام آنچه در عقد تصریح شده است، ملزم هستند، مگر در موارد معینه قانونی و آن در موردی است که در اثر یکی از خیارات حق فسخ داده شده باشد.

🔸در این صورت طرفی که به او حق فسخ داده شده است، می‌تواند معامله را فسخ کند. همچنین در صورتی که طرفین عقد در فسخ و برهم زدن آن توافق حاصل کنند، می‌توانند معامله را فسخ کنند که به آن اقاله می‌گویند.

🔸عقود بیع، اجاره، مزارعه و مساقات از جمله عقود لازم هستند.

🔸کلیه عقود لازم هستند مگر آنکه قانون خلاف آن را تصریح کند. ماده 219 قانون مدنی می‌گوید: «عقودی که بر طبق قانون واقع شده باشد بین متعاملین و قائم‌مقام آنها لازم‌الاتباع است، مگر اینکه به رضای طرفین اقاله یا به علت قانونی فسخ شود.»

@Miiss_Lawyer
🔴 چه زمانی زن می تواند جدای از شوهر خود زندگی کند؟

🔸طبق مواد 1114 و 1115 قانون مدنی زن نمی‌تواند مسکن مستقلی برای زندگی جدا از شوهرش اختیار کند، اِلا اینکه در یک منزل برای زن خطر جانی، مالی و یا شرافتی وجود داشته باشد که در این صورت زن می‌تواند مسکن جداگانه‌ای برای خودش انتخاب کند و اگر به این علت زن مسکن جداگانه‌ای اختیار کرده باشد باز هم نفقه او بر عهده شوهر است.

🔸طبق ماده 1107 قانون مدنی مسکن جزیی از حق نفقه زوجه می باشد و زوج مکلف است که مسکن مناسبی برای خانواده خود تهیه کند.

🔸نکته دیگر این ماده این است که مسکن تهیه شده باید متناسب با شان و مرتبه اجتماعی زن باشد و در غیر اینصورت زن می تواند از سکونت در آن خانه ممانعت کند.

🔸بر اساس ماده 1114 قانون مدنی زن باید در منزلی که شوهر تعیین می‌کند سکنی نماید مگر آنکه اختیار تعیین منزل به زن داده شده باشد.

🔸همچنین طبق ماده 1005 قانون مدنی اقامتگاه زن شوهردار همان اقامتگاه شوهر است.

🔸البته اگر در زمان عقد شرط انتخاب محل سکونت را به زن داده باشند دیگر اختیار انتخاب مسکن بر عهده او خواهد بود و اگر زوجه بخواهد در خانه‌ای زندگی نکند قانون هم به استناد شرط ضمن عقد حق را به او می‌دهد.

@Miiss_Lawyer
2024/09/30 05:17:17
Back to Top
HTML Embed Code: