Telegram Web Link
۱- اثبات رابطه نامشروع هیچ ارتباطی با مهریه ندارد و زن به محض انعقاد عقد نکاح حق مطالبه آن را دارد که البته در صورتیکه درخواست طلاق قبل از رابطه زناشویی باشد صرفا مستحق نصف مهریه خواهد بود بنابراین حتی اگر ، زن بابت رابطه نامشروع محکوم نیز گردد باز مستحق مطالبه مهریه خواهد بود .

۲- اما اثبات رابطه نامشروع در صورتی باعث سلب حضانت مادر میشود که قاضی ، ادامه حضانت را به مصلحت طفل نداند بالاخص در مواردیکه مادر شهرت به فساد پیدا کند قطعا باعث سلب حضانت خواهد شد زیرا بدیهی است که چنین مادری صلاحیت تربیت و نگهداری فرزند را نخواهد داشت .اما در سایر موارد رابطه نامشروع ، تشخیص این امر بر عهده قاضی خواهد بود که ادامه حضانت را به صلاح بداند یا خیر .

@Miiss_Lawyer
🔴 تفاوت میان خسارت و غرامت

🔸خسارت از طرف شاکی خصوصی (مدعی خصوصی) مطالبه می‌شود، ولی غرامت نقدی (جزای نقدی) را دادستان مطالبه می‌نماید.

🔸 پرداخت جزای نقدی ( یا همان غرامت)، شخصی است، بنابراین هرگاه مجرم قبل از پرداخت آن فوت کند از وراث وی قابل مطالبه نمی‌باشد ولی خسارت از وراث قابل مطالبه می‌باشد.

🔸خسارت برطبق اصول کلی مطالبه می‌شود و به این معنی که هر کس موجب ضرر و زیان دیگری شود برطبق اصول کلی حقوق مدنی باید آن را جبران نماید، ولی مطالبه غرامت محتاج متن خاص قانونی است و در متن قانونی مزبور باید لزوماً عناصر تشکیل دهنده جرم تعیین شده و غرامت به عنوان مجازات پذیرفته شده باشد.

@Miiss_Lawyer
🔴 آیا فرزند نامشروع ارث میبرد

🔸 یکی از موانع ارث بردن ولادت از زنا است .
ولادت بر اساس ماده 884 قانون مدنی ، " ولدالزنا از پدر و مادر و اقوام آنان ارث نمی برد " . همانگونه که از این ماده مشخص می شود ، فرزندی که متولد از زنای میان زن و مردی باشد ، نمی تواند از پدر و مادر خود و سایر خویشاوندان خود ارثی ببرد . 
🔸 محرومیت فرزند نامشروع از ارث به دلیل آن است که عمل زنا مانع ایجاد شدن نَسَب قانونی و مشروع بوده و بنابراین حکم قانونی فرزند زنا زاده متفاوت از فرزند مشروع می باشد.به این ترتیب، نحوه تقسیم ارث مادر و پدر چنین فرزندی به این صورت خواهد بود که ترکه آن ها میان سایر خویشاوندان آن ها اعم از نسبی یا سببی تقسیم می گردد.

@Miiss_Lawyer
🔴 چه کسانی میتوانند برای تغییر نام اقدام کنند؟

۱/افراد بالای ۱۸ سال
۲/افراد کمتر از ۱۸ سال در صورت داشتن حکم رشد از دادگاه.
۳/پدر یا جد پدری برای فرزندان کمتر از ۱۸ سال.
۴/سرپرست قانونی برای افراد صغیر یا محجور.

🔸مرجع رسیدگی به تغییر نام:

افراد می توانند درخواست خود را به اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه بدهند که موضوع در هیات حل اختلاف اداره مذکور بررسی خواهد شد و در صورت رد درخواست، متقاضی میتواند از طریق دادگاه حقوقی اقدام نماید.

@Miiss_Lawyer
🔴 مهریه وموارد تعلق وعدم تعلق به زوجه

طبق ماده‌ی ۱۰۷۸ قانون مدنی"هرچیزی که مالیت داشته و قابل تملک باشد می‌توان مهر قرار داد.
همچنین به مجرد عقد نکاح زن مالک تمام مهریه می‌شود و می‌تواند هر تصرفی که بخواهد در آن بنماید.

🔸 مهریه جز حقوق مالی زن است و خیانت زن ، رابطه نامشروع ، بیماری ،نشوز، سومعاشرت ، جنون و فوت هر یک از زوجین تاثیری در مهریه ندارد و زوج مکلف به پرداخت است.

🔸درصورت فوت زن ، وراثش می‌توانند از زوج مهریه را مطالبه کنند.

🔸در مورد زیر نصف مهریه به زن تعلق می‌گیرد:

۱.اگر بعد عقد نکاح رابطه زناشویی برقرار نشده و زوج بخواهد زن را طلاق دهد.
۲.اگر نکاح به دلیل عنن (بیماری خاصی در مردان)فسخ شود
۳.اگر در نکاح موقت قبل از مباشرت بذل مدت صورت بگیرد.یعنی مرد مدت باقی مانده از نکاح را ببخشد.

🔸 در موارد زیر هیچ مهری به زن تعلق نمی‌گیرد:

۱.درصورتی که توافق شده مهریه بعد عقد نکاح تعیین شود ولی قبل از تعیین و قبل از برقراری رابطه یکی از زوجین فوت کند.
۲.در صورتی که عقد نکاح(دائم یا موقت) باطل بوده و رابطه زناشویی واقع نشده باشد.
۳.به موجب ماده 1101 قانون مدنی ، هر گاه عقد نکاح قبل از نزدیکی به جهتی فسخ شود زن حق مهر ندارد مگر در صورتی که موجب فسخ ، عِنَن باشد که در این صورت با وجود فسخ نکاح ، زن مستحق نصف مهر است .

@Miiss_Lawyer

#وکالت #وکیل_حقوقی #پایه_یک_دادگستری
#وکیل_خانواده
#مشاوره_خانواده #دعاوی_خانواده
🔺عدم ثبت واقعه ازدواج و مجرم شدن زوج و زوجه:

۱/ماده ۴۹قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ ضمانت اجرای کیفری عدول از ثبت نکاح را پیش بینی کرده و بر اساس آن چنان چه مردی بدون ثبت در دفاتر رسمی به ازدواج دائم، طلاق یا فسخ نکاح یا پس از رجوع تا یک ماه از ثبت آن خودداری یا در مواردی که ثبت نکاح موقت الزامی است از ثبت آن امتناع کند، ضمن الزام به ثبت واقعه، به پرداخت جزای نقدی درجه پنج و یا حبس تعزیری درجه هفت محکوم می شود.
۲/این مجازات در مورد مردی که از ثبت انفساخ نکاح و اعلام بطلان نکاح یا طلاق استنکاف کند نیز مقرر است. پس در اینجا فقط مرد مقصر شناخته می‌شود و زوجه در این رابطه مقصر نیست.

@Miiss_Lawyer
🔴 دادخواست طلاق به درخواست زوج

🔸ثبت صیغه طلاق و جاری کردن آن بدون مراجعه به دادگاه خانواده و أخذ حکم طلاق یا گواهی عدم امکان سازش، حسب مورد، جرم است، مردی که بدون داشتن حکم طلاق، با تبانی سردفتر رسمی طلاق، اقدام به مطلقه نمودن همسر خود نماید،مرتکب جرم شده است.
🔸طبق قانون حمایت خانواده، مرتکب جرم شده و زوج و سردفتر به مجازات مقرر در قانون، محکوم خواهند شد. یکی از الزامات قانون مدنی و قانون حمایت خانواده در پرونده‌های طلاق به درخواست مرد، مراجعه مرد به دادگاه خانواده و تقدیم دادخواست طلاق به درخواست زوج، می‌باشد.

🔸هرچند در قانون مدنی و قانون حمایت خانواده، مرد ملزم به بیان دلیل موجهی برای طلاق زن نیست، اما این امر مانع از حضور مرد در دادگاه و درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش، جهت اجرای صیغه طلاق نیست.

🔸دادخواست طلاق به درخواست مرد، به طرفیت همسرش، به دادگاه خانواده محل سکونت همسرش، تقدیم می‌شود و دادگاه شروع به رسیدگی خواهد کرد. 

#وکالت#دعاوی خانواده#طلاق#نفقه#مهریه

@Miiss_Lawyer
🔴حضانت فرزند

🔸پس از طلاق زوجین از یکدیگر اولویت نگهداری از فرزندان تا سن ۷ سالگی دختر و پسر بر عهده مادر خواهد بود. پس از سن ۷ سالگی فرزندان حضانت آن‌ها به دست پدر خواهد بود. در صورتی که والدین بر سر حضانت فرزندان با یکدیگر با مشکل مواجه شوند، دادگاه در مورد شرایط حضانت فرزند به صورت قانونی تصمیم خواهد گرفت.

🔸لازم به ذکر است در صورتی که پدر به (اعتیاد و…) دچار باشد، شرایط حضانت فرزند بعد از سن ۷ سالگی نیز به مادر واگذار خواهد شد و این حضانت تا زمان به بلوغ رسیدن فرزندان ادامه می‌یابد. پس از به بلوغ رسیدن فرزند، خودش می‌تواند مادر و یا پدر را برای ادامه زندگی انتخاب نماید. البته پدر موظف است در تمامی مدتی که فرزندان تحت حضانت مادر هستند، هزینه‌ها و مخارج مرتبط را تامین نماید.

@Miiss_Lawyer

#وکالت #فرزند #حضانت #نکاح #طلاق #فرزندان
🔴هدایای دوران نامزدی

🔸در رابطه با هدایای دوران نامزدی، انچه بین طرفین ردوبدل می‌شود مشروط به ازدواج آنها بوده و زمانی که ازدواجی صورت نگیرد، دلیلی برای تعلق گرفتن هدایا به یکدیگر وجود نخواهد داشت به همین دلیل است که قانون مدنی در ماده 1037مجوز استرداد هدایا به طرفین داده شده است.

🔸اگر عین هدایا موجود نباشدمستحق قیمت هدایایی خواهد بود که عادتا نگاه داشته می‌شود مگر اینکه آن هدایا بدون تقصیر طرف دیگر تلف شده باشد.

شرایط مطالبه هدایا:

۱.وصلت به هم خورده باشد.

۲.این هدایا به منظور وصلت و در راستای آن داده شده باشد نه به انگیزه دیگر.

۳.اگر عین هدایا موجود باشد، عین قابل مطالبه و استرداد است اما اگر عین موجود نباشد صرفا قیمت هدایایی قابل مطالبه است که عادتا نگاه داشته می‌شود.

۴.قیمت هدایای نگاه داشتنی که تلف شده اند ، در صورتی قابل مطالبه است که با تقصیر هدیه گیرنده تلف شده باشد.

۵.به هم خوردن وصلت به دلیل «فوت» یکی از طرفین نباشد. در صورتی که انحلال نامزدی ناشی از فوت یکی از نامزدها باشد، اگر هدایا «موجود» باشد، می‌توان هدایا را مسترد کرد.

@Miiss_Lawyer

#هدایای_نامزدی #هدیه #نامزدی #هدیه_نامزدی #حقوقی #ازدواج #نفقه #طلاق #دعاوی_حقوقی
🔴 دستور تخلیه در چه صورتی صادر می‌ شود؟

⚖️در صورتی که بین مالک و مستأجر قرارداد اجاره ای منعقد شود و مدت قرارداد به اتمام برسد و مستأجر از تخلیه ملک امتناع ورزد مؤجر یا وکیل ملکی می تواند با مراجعه به شورای حل اختلاف
با تودیع مبلغ قرض الحسنه (پول پیش) تقاضای صدور دستور تخلیه را بنماید که این دستور فوری و غیرقابل اعتراض می باشد.

@Miiss_Lawyer
🔰آیا ضمن عقد ازدواج زوجه میتواند شرط کند که زوج حق طلاق دادن او را نداشته باشد؟

🔻زن نمی تواند در عقد ازدواج، شرط کند که شوهرش حق ندارد او را طلاق دهد؛ زیرا مطابق ، مرد می تواند هروقت بخواهد زن خود را طلاق دهد، بنابراین اختیار طلاق از قوانین آمره بوده و شرط مذکور باطل است.

🔸همچنین، زن نمی تواند شرط کند که حق دادن طلاق با او باشد؛ زیرا قانون حق طلاق را منحصراً به شوهر داده و از قوانین آمره می باشد، بنابراین چنین شرطی نیز باطل است.

🔸اما زن می تواند، ضمن عقد ازدواج شرط نماید، که از طرف شوهر وکیل باشد که در موارد معینی یا در مدت معینی یا حتی بدون شرط یا مدت، بتواند خود را از قید زوجیت طلاق دهد، در این صورت زن به نمایندگی و به وکالت از شوهر، خود را طلاق می دهد، نه اینکه حق طلاق داشته باشد.

@Miiss_Lawyer
🔴استثنائات وارد بر اصل صلاحیت دادگاه محل اقامت خوانده:

۱/دعاوی مربوط به اموال غیرمنقول(۱۲ادم)
۲/دعاوی راجع به ترکه ی متوفا(۲۰ادم)
۳/دعاوی مربوط به شرکتها(۲۲ادم)
۴/دعاوی توقف(ورشکستگی)(۲۱ادم)
۵/دعوای اعسار(۲۴ادم)
۶/دعوای خسارت(معمولا ضمن دعوای اصلی قابل مطالبه است)
۷/دعاوی طاری(۱۷ادم)
۸/اختلافات ناشی از اجمال یا ابهام احکام(۲۷قانون اجرای احکام)
۹/اختلافات ناشی از اجرای احکام(۲۶قانون اجرای احکام)
۱۰/دعوای ابطال دستور اجرای سند لازم الاجرا(ماده۲قانون اصلاح بعضی از مواد قانون ثبت ودفاتر اسناد رسمی)
۱۱/دعاوی راجع به ثبت احوال(ماده قانون ثبت احوال)
۱۲/درخواست دادرسی فوری(۳۱۱ادم)
۱۳/درخواست تامین دلیل(۱۴ق ادم)
۱۴/دادگاه های انتخابی
مثل:الف/دعاوی بازرگانی ودعاوی منقول ناشی از قرارداد ب/دعاوی ناشی از تعهدات شرکت در مقابل اشخاص خارج از شرکت ج/تعددخواندگان
د/تعدد اموال غیرمنقول

@Miiss_Lawyer
#اصطلاحات_حقوقی

۱/تاخیر تادیه خسارت:
پولی است که بر اثر تاخیر بدهکار در پرداخت بدهی باید به طلبکار بپردازد.
۲/تامین خواسته:
تضمینی است که خواهان از اموال خوانده قبل از صدور حکم به نفع خودش از دادگاه می خواهد.
۳/تامین دلیل:
صورت برداری دادگاه از دلایل اثبات دعوی قبل از طرح واقامه دعوی به منظور جلوگیری از زوال واز بین رفتن دلایل است که به در خواست خواهان به عمل می آید.برای مثال برای بررسی میزان پیشرفت کار ساختمان در زمانی پی کنی وعدم انجام به موقع آن از سوی پیمانکار،کارفرما می تواند با تامین دلیل آن را برای آینده حفظ کرده وبرای مطالبه خسارت استناد کند.
۴/تبادل لوایح:
رد وبدل شدن دادخواست وضمائم آن وجوابی که طرف مقابل به آن می دهد.
۵/تبرع:
دادن مال بدون چشم داشت
۶/تجاهر:
علن وآشکار
۷/تجری:
اقدام به عملی که جرم است از روی عمد وعلم به معنی تمرد نیز می باشد.
۸/تحقیقات محلی:
شنیدن گواهی گواهان ومطلعین محلی توسط قاضی
۹/تدلیس:
اعمالی که موجب فریب طرف معامله می شود وشخص فریب خورده تحت شرایط قانونی حق فسخ دارد.
۱۰/ترک انفاق:
ندادن خرج ومخارج اشخاص واجب النفقه در صورت داشتن استطاعت را گویند. در مورد زن اگر شوهر استطاعت نداشته باشد زن از او تمکین کند ودر عین حال شوهر نه او را طلاق دهد ونه نفقه را بپردازد جرم ترک انفاق محقق می شود.

@Miiss_Lawyer
#وکالت_در_طلاق

🔺وکالت در طلاق به سه صورت داده می شود؛

✔️حین عقد در انتهای عقدنامه ذکر میشود
✔️به طور جداگانه به صورت سند محضری انجام می شود
✔️در سفارت و در کنسولگری تنظیم می شود

🔸 وکالت در طلاق به این معنی است که

✔️زوج به زوجه وکالت تام الاختیار می دهد که هر زمان اراده کرد بتواند خود را مطلقه کند، حتی بدون حضور مرد.

🔸البته این به این معنی نیست که نیاز به دادگاه رفتن نباشد. در هر حال باید گواهی عدم سازش را از دادگاه بگیرند منتها دیگر زن نیازی به اثبات دلایل منطقی برای طلاق و روال معمولی ندارد و مرد هم به دلیل وکالت دادن نمی تواند مخالفت کند.

@Miiss_Lawyer
#استرداد_جهیزیه

سوال:آیا زن می تواند بدون اجازه شوهر جهیزیه خود را از منزل مشترک‌ خارج کند؟

پاسخ:جهیزیه متعلق به زن می باشد و چه در زمان زندگی مشترک و چه بعد آن حق دارد آن را خارج و به هر مکانی که میخواهد انتقال دهد و زوج نمی تواند مانع این امر شود.
ضمنا در صورت فروش جهیزیه توسط مرد ، بدون اجازه زن، عمل وی مشمول عنوان انتقال مال غیر ، قرار خواهد گرفت که تا هفت سال مجازات حبس دارد.

@Miiss_Lawyer
#ارث

🔸فرزند ناشی از زنا ارث نمی‌برد

۱/به موجب ماده۸۸۴قانون مدنی، فرزند ناشی از زنا از پدر و مادر و اقوام خود ارث نمی‌برد اما اگر حرمت رابطه‌ای که طفل ثمره آن است، نسبت به یکی از پدر و مادر ثابت شود ولی نسبت به دیگری به واسطه اکراه یا شبهه زنا ثابت نباشد، فرزند فقط از طرف اخیر و اقوامش ارث می‌برد.

۲/این حکم در ماده۱۱۶۷قانون مدنی نیز آمده که طفل ناشی از زنا ملحق به زانی نمی‌شود. در رابطه با وصیت برای ارث بردن جنین حاصل از رابطه نامشروع قانونگذار در این مورد سکوت کرده اما نباید فراموش کرد وصیت امری غیر از وراثت است، بنابراین به نفع جنین حاصل از ارتباط نامشروع نیز می‌توان وصیت از جانب اشخاص را ممکن دانست.

@Miiss_Lawyer
🔴 نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

🔸آیا دادگاه خانواده در صورت عدم تمکین زوجه و محکومیت قطعی وی به تمکین، برای صدور اجازه تجدید فراش باید ملائت زوج را برای تأمین معاش دو خانواده احراز کند؟

@Miiss_Lawyer
🔴 آیا هزینه تحصیل جزء نفقه است

🔸هزینه تحصیل زن و مخارج و شهریه دانشگاه همسر، جزء نفقه وی محسوب نشده و لذا، پرداخت آن بر عهده شوهر او نمی باشد. اما، در مورد فرزند، هزینه تحصیل در مدرسه، جزء نفقه او در نظر گرفته شده که در صورت عدم پرداخت، ضمانت اجرای حقوقی مطالبه نفقه و کیفری حبس را خواهد داشت؛ اما مخارج و شهریه دانشگاه، به عنوان بخشی از نفقه فرزند محسوب نمی گردد.

@Miiss_Lawyer
🔴 شرط عدم پرداخت نفقه به زن در عقد نکاح دائم

🔸 در اصطلاح حقوقی، نفقه به عنوان مقتضای اطلاق عقد نکاح دائم محسوب شده و بدیهی است که زوجین قادر خواهند بود در هنگام عقد نکاح در مورد آن با تراضی و توافق تصمیم‌گیری نمایند

🔸ضمنا در استحقاق زوجه به دریافت نفقه، تمکن مالی مرد شرط پرداخت نیست. در حقیقت چنین نیست که مرد صرفا در صورت توانایی مالی مکلف است حق همسر خود را پرداخت نماید.

🔸لذا زوج فقیر هم ملزم به پرداخت نفقه زوجه خود است و حتی اگر زن شاغل باشد و یا تمکن مالی بالایی هم داشته باشد، باز هم پرداخت نفقه زوجه بر عهده زوج خواهد بود.

@Miiss_Lawyer
#ازدواج_مجدد

🔺برخی از مواردی که مرد میتواند درخواست ازدواج مجدد از دادگاه را داشته باشد....

۱/رضایت همسر اول را داشته باشد.
۲/همسرش بیمار باشد و قادر به ایفای وظایف زناشویي نباشد.
۳/زن ، زندگي خانوادگي را ترک نماید. ( اخذ رأی قطعي الزام به تمکین زن )
۴/ابتلاء زن به جنون یا امراض صعب العلاج ( جنون و ابتلاء به بیماری که دوام زندگي زناشویي را برای طرف دیگر مخاطره‌ آمیز کند )
۵/محکومیت زن به پنج سال حبس
۶/ابتلاء زن به هر گونه اعتیاد مضر
۷/غائب و مفقودالاثر شدن زن
۸/عقیم بودن زن

@Miiss_Lawyer
2024/09/30 07:33:41
Back to Top
HTML Embed Code: