Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 برای ثبت طلاق در دفاتر، تعرفه اضافی پرداخت نکنید

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران ثبت ازدواج و طلاق:
🔹 با دفترخانه هائی که تعرفه حق التحریر طلاق را بیش از نرخ مصوب دریافت کنند برخورد می‌شود

@miiss_lawyer
🔰عفو:

گاهی اوقات قانون یا رهبر به موجب برخی سیاست های جنایی و رعایت مصالح جامعه مجرمین را مورد عنایت قرار داده و تمام یا قسمتی از مجازاتشان را می بخشد.پس طبق تعریف دوگونه عفو داریم.

🔻عفو عمومی:این نوع عفو توسط قانون اعطا میشود و شامل تمام افراد میشود.ممکن است قبل از صدور حکم نیز باشد یعنی وقتی در تعقیب شخص نیز باشند مورد عفو قرار گیرد و منع از تعقیب شود،این نوع عفو فقط در تعزیرات وجود دارد و موجب زایل شدن تمامی آثار مجازات میباشد البته به جز دیه و خسارت چون عفو شامل جنبه عمومی میشود و جنبه خصوصی را دربرنمیگیرد.و چون عنصر قانونی را زایل میکند شامل شرکا و معاونان نیز میشود.

🔻عفو خصوصی:عفو خصوصی عفوی است که توسط رهبر و به پیشنهاد رئیس قوه قضاییه داده میشود باید دقت کرد که این عفو بعد از صدور حکم داده میشود و تمام آثار محکومیت را زایل نمیکند و عفوی شخصی است و به شرکا و معاونان سرایت نمیکند و علاوه بر تعزیر در حد نیز قابل اعمال است.

🔻هردوی این عفو ها شامل ماده 98ق.م.ا میشوند یعنی جبران خسارت و دیه را زایل نمیکنند.

@miiss_lawyer
🔰اگر مردی با زنی از روی اشتباه و به گمان این که آن زن همسر اوست نزدیکی نموده و فرزندی از آنان متولد شود، به چنین فرزندی «ولد شبهه» می‌گویند.

🔻البته ممکن است فرزندى نسبت به یکى از زن و مرد، «ولد شبهه» و نسبت به دیگرى «ولد زنا» باشد؛ مثل این‌که زنی با آنکه مى‌دانسته در ایام عده است، با مردی که خبر به این موضوع نداشته، ازدواج نماید و فرزندی از آنان متولد شود که این فرزند نسبت به پدری که علم به حرمت ارتباط نداشته،‌ «ولد شبهه» بشمار آمده و نسبت به مادرش که می‌دانسته کار حرامی را مرتکب شده، «ولد زنا» است؛ یا ممکن است نسبت به هر دو، ولد شبهه باشد؛ مثل این‌که در مثال مزبور زن جهل به حکم داشته باشد؛ یعنى مى‌دانست که در عده است، لکن حرمت ازدواج در ایام عده را نمى‌دانست.

🔻به هر حال، هر جا که فرزندی ولد شبهه باشد، توارث برقرار است؛ یعنی هم زن و مرد از کودک ارث می‌برند و هم کودک از آنها ارث می‌برد. و اگر یکى از آن دو زناکار بوده، ولى دیگرى فکر می‌کرده که حلال است، کودک و زانى از همدیگر ارث نمی‌برند، اما کودک نسبت به فردى که فکر می‌کرده ارتباطش حلال است ولد شبهه محسوب شده و از یکدیگر ارث می‌برند.
@miiss_lawyer
هزینه ثبت طلاق ۵۸۰ هزار تومان است

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران ازدواج و طلاق با اشاره به طرح تعیین سقف برای ثبت طلاق گفت
:

🔸در برخی از شهرهای بزرگ تعدادی از دفترخانه های به بهانه پر شدن سقف ثبت طلاق، مبالغ بیش از تعرفه از مراجعه کنندگان دریافت می کردند که با مجازات سنگین از سوی سازمان ثبت اسناد مواجه شدند.

🔸در مجموع هزینه ثبت طلاق در دفترخانه ها ۵۸۰ هزار تومان است.
@miiss_lawyer
🔰شرایط دریافت خسارت تأخیر تأدیه :


🔻مطابق ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی، طلبکار می تواند علاوه بر دریافت اصل طلب خود، بابت تأخیر بدهکار در پرداخت بدهی، از وی خسارت تأخیر تأدیه (دیرکرد) بگیرد اما برای این کار چند شرط وجود دارد :

🔻طلب از نوع وجه رایج (پول) باشد. پس برای مثال، بابت مواد شیمیایی، محصولات صنعتی، مواد غذایی و ... نمی توان دیرکرد گرفت؛

🔻طلبکار از بدهکار درخواست نموده باشد که طلب وی را بدهد. بهترین راه برای این کار، ارسال اظهارنامه است. همچنین تقدیم دادخواست، به منزله مطالبه طلب است.

🔻از آنجایی که مبدأ محاسبه خسارت تأخیر، زمان درخواست طلب است، بهتر است هر چه زودتر طلب خود را از بدهکار با ارسال اظهارنامه و نظایر آن درخواست کنید تا بتوانید مبلغ بیشتری را بعنوان دیرکرد دریافت نمایید. بدهکار توانایی مالی برای پرداخت بدهی خود را داشته باشد. تاجر ورشکسته، افراد معسر و ... فاقد توانایی مالی تلقی می شوند؛

🔻بدهکار یا همان مدیون، با وجود داشتن توانایی مالی از پرداخت بدهی خویش خودداری کند.

@miiss_lawyer
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🚨تا جایی که می‌شود؛وکالتی ماشین نخرید

معاون اجرایی پلیس راهور ناجا:
هم‌وطنان به هیچ عنوان خودرو به صورت وکالتی خرید و فروش نکنند.

@miiss_lawyer
🔴استثنائات وارد بر اصل صلاحیت دادگاه محل اقامت خوانده:

۱/دعاوی مربوط به اموال غیرمنقول(۱۲ادم)
۲/دعاوی راجع به ترکه ی متوفا(۲۰ادم)
۳/دعاوی مربوط به شرکتها(۲۲ادم)
۴/دعاوی توقف(ورشکستگی)(۲۱ادم)
۵/دعوای اعسار(۲۴ادم)
۶/دعوای خسارت(معمولا ضمن دعوای اصلی قابل مطالبه است)
۷/دعاوی طاری(۱۷ادم)
۸/اختلافات ناشی از اجمال یا ابهام احکام(۲۷قانون اجرای احکام)
۹/اختلافات ناشی از اجرای احکام(۲۶قانون اجرای احکام)
۱۰/دعوای ابطال دستور اجرای سند لازم الاجرا(ماده۲قانون اصلاح بعضی از مواد قانون ثبت ودفاتر اسناد رسمی)
۱۱/دعاوی راجع به ثبت احوال(ماده قانون ثبت احوال)
۱۲/درخواست دادرسی فوری(۳۱۱ادم)
۱۳/درخواست تامین دلیل(۱۴ق ادم)
۱۴/دادگاه های انتخابی
مثل:الف/دعاوی بازرگانی ودعاوی منقول ناشی از قرارداد ب/دعاوی ناشی از تعهدات شرکت در مقابل اشخاص خارج از شرکت ج/تعددخواندگان
د/تعدد اموال غیرمنقول

@Miiss_Lawyer
🔰انواع جرایم علیه امنیت:

🔻جرایم اقدام علیه امنیت کشور از لحاظ عملیات به دو طریق متصور است:

1- از طریق عناصر خارجی و دشمنان
2- از طریق عناصر داخلی و غیرمرتبط با بیگانگان.


🔻در هر دو صورت هدف مرتکبان این جرایم چیزی جز اخلال در امنیت و نظم عمومی، تخریب مراکز و تاسیسات دولتی و نظامی به قصد ضدیت با حکومت و سقوط رژیم نیست که به دو طریق همراه با جنگ و قتال یا بدون جنگ و خون‌ریزی انجام می‌پذیرد.

☑️به طور کلی جرایم اقدام علیه امنیت کشور به دو نوع جرایم علیه امنیت خارجی کشور و جرایم علیه امنیت داخلی تقسیم می‌شود.

در صورت نخست یعنی اقدام علیه امنیت خارجی کشور می‌توان شاهد اعمال مجرمانه افراد یا سازمان‌هایی بود که به صورت مسلح یا بدون سلاح دست به اقداماتی می‌زنند که لطمات آن راسا متوجه استقلال، تمامیت ارضی و منافع و مصالح کشور می‌شود و گاه به عزت و اعتبار و شئون کشور نیز در خارج و در محافل بین‌المللی خدشه واقع می‌شود‌. جرایم اقدام علیه امنیت خارجی کشور به طریق خیانت به کشور، جاسوسی یا ترور انجام می‌پذیرد.

اما جرایم اقدام علیه امنیت داخلی ارتکاب اعمال مجرمانه است که به قصد اخلال در امنیت، تخریب مراکز دولتی، خرابکاری در تاسیسات عمومی و نظامی، ضدیت با حکومت و ساقط کردن دولت صورت می‌گیرد. اقدام علیه امنیت داخلی یا با جنگ و کشتار است یا بدون خشونت و خون‌ریزی.

🔰مجازات جرایم علیه امنیت:

چنانچه جرایم اقدام علیه امنیت کشور - داخلی یا خارجی- در حکم محاربه و افساد فی‌الارض باشد مجازات آن قتل، صلب، بریدن دست راست و پای چپ یا نفی بلد خواهد بود. .
اگر جرم مزبور به عنوان محاربه تلقی نشود مرتکب آن مستندا به قانون مجازات اسلامی به مجازات حبس محکوم می‌شود.
#اقاله

۱/اثر اقاله ناظر بر آينده است، اما اين يك قاعده تكميلی است و طرفين می توانند با توافق اثر انحلال عقد را به گذشته سرايت دهند.
۲/اقاله، قابل اقاله و قابل فسخ نيست.
۳/اقاله مختص به عقود است و در ايقاعات راه ندارد.
۴/مستند به ماده۲۸۶ق.م تلف يكی از عوضين مانع اقاله نيست و در صورتی كه مال تلف شده قيمی باشد، می بايست قيمت مال پرداخت شود.
۵/اينكه قيمت مال قيمی در چه زمانی ملاك است دو فرض متصور است: الف:طرف عقد با علم به تلف مال ،عقد را اقاله می كند : قيمت روز اقاله ملاك است.
ب:طرف عقد با جهل به تلف مال ،عقد را اقاله می كند : قيمت روز پرداخت ملاك است.
۶/موضوع اقاله بايد معين و معلوم باشد ،يعنی عقدي كه مورد اقاله قرار می گيرد معين و معلوم باشد ولی نيازي نيست موضوع معامله عين معين يا عين كلی در اقاله ذكر شود چون اين موارد در عقد قبلا ذكر شده و طرفين بر آن آگاهند و در واقع اقاله ناظر بر انحلال اثر عقد بر همان موضوع است و نيازي نيست مجددا مورد تراضی قرار بگيرند.
۷/پس در اقاله عقدي كه موضوع آن عين كلی است، نيازي نيست جنس،وصف و مقدار آن در اقاله ذكر گردد چون آنچه واقع می شود عقد جديدي نيست و صرفا توافقی است بر انحلال عقد سابق.

نكته: اگر اقاله ناظر بر جزئی از عقد باشد،ميزان دقيق آن بايد تفصيلا ميان طرفين معلوم باشد و الا اقاله باطل است.

@Miiss_Lawyer
#قتل

🔸تشخیص قاتل در منازعه دسته جمعی منجر به قتل:
طبق ماده۶۱۵قانون مجازات :

هر گاه عده‌ای با یکدیگر منازعه نمایند هر یک از شرکت‌کنندگان در نزاع حسب مورد به مجازات زیر محکوم میشوند:

۱/در صورتی که نزاع منتهی به قتل شود به حبس از یک تا سه سال.
۲/در صورتی که منتهی به نقص عضو شود به حبس از شش ماه تا سه سال.
در صورتی که منتهی به ضرب و جرح شود به حبس از سه ماه تا یک سال.
و در صورتی که قاتل مشخص نباشد باید به ماده۴۷۷قانون مجازات اشاره کرد:

در موارد علم اجمالی به ارتکاب جنایت، توسط یک نفر از دو یا چند نفر معین، درصورت وجود لوث بر برخی از اطراف علم اجمالی، طبق مواد قسامه در این باب عمل می شود و درصورت عدم وجود لوث، صاحب حق می تواند از متهمان مطالبه سوگند کند که اگر همگی سوگند یاد کنند در خصوص قتل دیه از بیت المال پرداخت می شود و در غیر قتل، دیه به نسبت مساوی از متهمان دریافت می شود.

تبصره: هرگاه منشا علم اجمالی، اقرار متهمان باشد، حسب مورد اولیای دم یا مجنیُ علیه مخیّرند برای دریافت دیه به هر یک از متهمان مراجعه کنند و در این امر تفاوتی بین جنایت عمدی و غیر عمدی و قتل و غیر قتل نیست.

@Miiss_Lawyer
🔰قرار ترک تعقیب

🔻درجرایم قابل گذشت صادر می شود.

🔻از سوی دادستان صادر می شود.

🔻به شرط درخواست شاکی خصوصی صادر می شود.

🔻تا پیش از صدور کیفرخواست صادر می شود.

🔻قطعی و غیر قابل اعتراض است.

🔻تقاضای تعقیب مجدد از سوی شاکی برای یکبار امکان پذیر است.

🔻برای تعقیب مجدد نباید بیش از یکسال از تاریخ ترک تعقیب گذشته باشد.


🔰قرار بایگانی پرونده

🔻در تعزیرات درجه 7 و 8 صادر می گردد.

🔻چون رسیدگی به درجات 7 و 8 مستقیما" در دادگاه است پس قرار بایگانی پرونده در دادگاه صادر می شود.

🔻در صورت فقدان یا گذشت شاکی خصوصی صادر می شود.

🔻برای یکبار قابل صدور است.

🔻قابل اعتراض است.

🔻مرجع تجدید نظر از آن " دادگاه تجدید نظر استان " است.
🔰تفاوت انتقال مال غیر و کلاهبرداری :

🔻برای تحقق بزه موضوع ماده یک قانون راجع به انتقال مال غیر، نیاز به توسل به وسایل متقلبانه نمی باشد و رکن رکین در این بزه انتقال مال دیگری بدون مجوز است.

🔻به بیان دیگر وجه تمایز بزه انتقال مال غیر و کلاهبرداری آنست که در کلاهبرداری مرتکب با توسل به وسایل متقلبانه و اغفال قربانی جرم مبادرت به بردن مال می کند و این در حالی است که در بزه انتقال مال غیر ، توسل به وسایل متقلبانه منتفی است و مقنن آن را بعنوان یک جرم خاص در نظر گرفته و فقط برای مجازات مرتکب وی را مستحق مجازات مقرر برای کلاهبرداری فرض کرده است.

🔻 بعبارتی کسی که مال غیر را با علم به اینکه مال متعلق به دیگری است به نحوی از انحاء عینا یا منفعتا بدون مجوز قانونی به دیگری منتقل نماید مرتکب جرم وقابل تعقیب کیفری است.

🔻نکته:اگر شریک مال مشاع علاوه بر سهم خود ، حصه شریک دیگر را بدون مجوز قانونی به  غیر منتل نماید نطریه غالب انست که با احراز شرایط (سوء نیت و کسب منافع)قابل تعقیب کیفری باشد . 

🔻نکته:اگر انتقال مال غیر با مجوز قانونی صورت گیرد ، چنانکه شخص به وکالت از طرف مالک ، ملک او را منتقل نماید قابل تعقیب کیفری نخواهد بود . 
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه

🔻نظریه شماره ۱۷۴۱/۷ - ۱۳۸۴/۳/۱۸

🔸 در صورت صدور حکم بر فسخ بیع ؛ آیا رد ثمن و مبیع نیاز به تقدیم دادخواست دارد؟
🔻همان‌طور که طبق ماده ۳۶۲ قانون مدنی، به مجرد عقد بیع مشتری مالک مبیع و بایع مالک ثمن می‌شود و عقد بیع بایع را به تسلیم مبیع ملزم می‌نماید، با وقوع فسخ عقد، آثار حقوقی مذکور منتفی می‌شود و در نتیجه مبیع به مالکیت بایع برمی‌گردد. به عبارت دیگر، چون به صراحت ماده ۴۵۹ قانون مذکور، از حین فسخ، مبیع مال بایع می‌شود، خریدار قانوناً ملزم است که آن را به مالک مسترد نماید. بنابراین، در فرض صدور حکم بر فسخ بیع و با لازم‌الاجراء شدن حکم دادگاه اجرای مفاد آن مستلزم استرداد عوضین است و نیاز به تقدیم دادخواست دیگری از جانب طرفین نیست.

@Miiss_Lawyer
#جرائم_مشمول_مرور_زمان

🔸برخی از جرائم به هیچ عنوان مشمول مرور زمان از تاریخ وقوع جرم نمی شوند مانند جرم مستمر .
همانطور که می دانیم جرم مستمر هر لحظه از زمان در حال تکرار است پس مبدا وقوع این قبیل از جرائم قابل محاسبه و تشخیص نیست مانند جرم تصرف عدوانی .
در بسیاری از موارد دیده شده نسبت به این قبیل از جرائم موقوفی تعقیب به علت مرور زمان صادر شده است لیکن این امر از منظر برخی حقوقدانان ناصحیح می باشد .
برخی از جرائم هستند که به هیچ عنوان مشمول مرور زمانهای۳گانه از تاریخ وقوع جرم ، تعقیب و اجرای مجازت نمیشوند که ماده۱۰۹قانون مجازات اسلامی این جرائم را مشخص نموده که شامل :
🔸جرائمی که علیه امنیت داخلی و خارجی کشور باشد
جرائم اقتصادی بالاتر از۱۰۰میلیون تومان که عناوین آن شامل کلاهبرداری ، اعمال نفوذ بر خلاف حق ، امور مالیاتی ، پولشویی و گمرکی و جرائم کارمندان علیه دولت باشد .
جرائم مربوط به مواد مخدر با توجه به این امر که قانون مبارزه با مواد مخدر قانون خاص بوده و قواعد مربوط به خود را داشته است .
جرائم حدود الهی و قصاص و دیات شامل مرور زمان نخواهد بود

@Miiss_Lawyer
#شرایط_تقاضای_طلاق_زن

🔺زن در موارد زیر می تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند، مشروط به اینکه این شرایط در زمان عقد به امضای زوجین رسیده باشد:
١/پرداخت نکردن نفقه به زن و ایفا نکردن سایر حقوق واجب زن به مدت ۶ ماه
٢/بد رفتاری غیر قابل تحمل مرد با زن و فرزندان
٣/بیماری خطرناک غیرقابل درمان مرد در حدی که سلامت زن را به خطر بیندازد
۴/دیوانه بودن مرد در زمانی که امکان فسخ نباشد
۵/اشتغال مرد به کاری که به حیثیت و آبروی زن و مصالح خانوادگی او لطمه میزند
۶/محکومیت به حبس در حال اجرا از پنج سال به بالا در صورتی که مرد در زندان باشد
٧/اعتیادی که به اساس زندگی خانوادگی ضرر بزند , مانند اعتیادی که منجر به بیکاری مرد شود
٨/ترک بدون علت خانواده از طرف شوهر با غیبت مداوم به مدت شش ماه بدون دلیل موجه
٩/محکومیت قطعی مرد بر اثر انجام جرمی که اجرای مجازاتش آبرو و موقیت زن را به خطر بیندازد
١٠/بچه دار نشدن زن از شوهر در مدت پنج سال از شروع زندگی مشترک
١١/مفقودالاثر شدن مرد به مدت شش ماه از زمان مراجعه زن به دادگاه
١٢/ازدواج مجدد مرد بدون اجازه همسرش

@Miiss_Lawyer
#حضانت

📌«زوجه‌ای که در دادگاه متقبل حضانت و نگهداری فرزند خود شده است حق سلب تکلیف از خود را ندارد.»
سؤال:
زوجه‌ای با بذل مهر، به طلاق خلع مطلقه شده و در سند رسمی طلاق نیز ذکر گردیده است که طبق توافق حضانت و نگهداری تنها فرزند مشترک به عهده مادر و با هزینه شخصی مشارالیها تا سن 18 سالگی نگهداری شود. اکنون مادر طفل طی دادخواستی، خواستار تحویل فرزند مذکور به پدر گردیده و پدر نیز مدعی است به لحاظ مجرد بودن و نداشتن بستگان نزدیک از پذیرش فرزند معذور است، تکلیف دادگاه چیست؟
نظریه مشورتى شماره 2795/7 مورخ 7/4/1371 اداره کل حقوقی قوه قضائیه
با توجه به اینکه زوج ضمن سند رسمی طلاق متقبل حضانت و نگهداری فرزند مشترک با هزینه شخصی خود شده است، لذا نامبرده نمی‌تواند به موجب دادخواست بعدی از خود سلب تکلیف نماید چنین درخواستی قابلیت پذیرش ندارد.

@Miiss_Lawyer
🔰اقرار در قانون مجازات

🔻اقرار عبارت از اخبار شخص به ارتڪاب جرم از جانب خود است.

🔻اظهارت وڪیل علیه موڪل و ولی و قیم علیه مولی علیه اقرار محسوب نمی شود.

🔻اقرار به ارتڪاب جرم قابل توڪیل نیست.

🔻اقرار باید با لفظ یا نوشتن باشد و در صورت تعذر، با فعل از قبیل اشاره نیز واقع می شود و در هر صورت باید روشن و بدون ابهام باشد.

🔻اقرار باید منجز باشد و اقرار معلق و مشروط معتبر نیست.

🔻اقرار در صورتی نافذ است ڪه اقرار ڪننده در حین اقرار ، بالغ، قاصد و مختار باشد.

🔻اقرار تحت اڪراه ، اجبار و شڪنجه فاقد ارزش و اعتبار است.

🔻اقرار شخص سفیه ڪه حڪم حجر او صادر شده و شخص ورشڪسته نسبت به امور ڪیفری نافذ است.

🔻در ڪلیه جرائم ، یڪ بار اقرار ڪافی است، مگر چهار بار در زنا، لواط، تفخیذ و مساحقه و دو بار در شرب خمر، قوادی، قذف و سرقت موجب حد

🔻برای اثبات جنبه غیرڪیفری ڪلیه جرائم ، یڪ بار اقرار ڪافی است. در مواردی ڪه تعدد اقرار شرط است، اقرار می تواند در یڪ یا چند جلسه انجام شود.

🔻انڪار بعد از اقرار موجب سقوط مجازات نیست به جز در اقرار به جرمی ڪه مجازات آن موجب رجم یا حد قتل است.
#تفاوت_های_اعسار_و_ورشکستگی

۱/اعسار:
الف:معسر از اداره اموال خود منع نمی گردد.
ب:حق دعوای انفرادی طلبکاران علیه معسر و معسر علیه طلبکاران از میان نمی رود و می توانند علیه یکدیگر طرح دعوا کنند.
ج:حکم اعسار دارای جنبه نسبی است و فقط میان معسر و شخصی که دعوی به طرفیت او طرح شده قابل ترتیب اثر است.

۲/ورشکستگی:
الف:ورشکسته از تاریخ ورشکستگی از اداره اموال خود منع می گردد و اداره اموال وی با مدیر تصفیه یا اداره تصفیه است.
ب:از تاریخ صدور حکم ورشکستگی تاجر از اقامه وتعقیب دعوا محروم می شود و طلبکاران باید علیه او و به صورت دسته جمعی و به نمایندگی مدیر تصفیه یا اداره تصفیه اقامه دعوا کنند.
ج:/حکم ورشکستگی عام است و در مورد کلیه طلبکاران چه اقامه دعوی کرده باشند چه نکرده باشند لازم الاجرا است.

@Miiss_Lawyer
🔰نفقه


🔰تعریف لغوی نفقه


نفقه به معنای«آنچه صرف هزینه عیال و اولاد کنند،هزینه زندگی زن وفرزندان،روزی ومایحتاج معاش. همچنین درتعریف دیگری آمده است:«ماانفقت واستفقت علی العیال و نفسک »،یعنی آنچه برای خود و خانواده هزینه می شود.

🔰تعریف اصطلاحی نفقه

تعاریفی که در فقه ارائه شده اغلب همراه با ذکر مصادیق می باشد. بدین جهت اکثر اختلاف ها به مصادیق برمی گردد.

🔻مایحتاج زن از جمله غذا،البسه،مسکن،خادم و وسایل آشپزی که به طور متعارف با وضعیت زن در آن شهر متناسب باشد.

🔻بعضی از فقها، مصادیق دیگری به آن اضافه نموده اند،همانند:«وسایل تنظیف و آرایش از جمله شانه، کرم،صابون و هزینه حمام در صورت نیاز.

🔻آنچه زن بدان نیازمند است و در شأن چنین زنی در آن شهر است.

🔻به نظر می رسد مفهوم نفقه یک مفهوم کاملاَُ عرفی است و شارع مقدس آن به عرف واگذارکرده است که عنصرزمان و مکان در آن نقش تعیین کننده ای دارد و قرآن کریم هم آن را تأیید می کند؛زیرا تمام آیاتی که مسئله نفقه را مطرح می کنند،آن را حاله به عرف داده اند.

🔰تعریف حقوقی نفقه

🔻قانون مدنی تعریفی از نفقه ارائه نکرده است،بلکه فقط در ماده ۱۱۰۷قانون مدنی مصادیق نفقه را به عنوان نمونه این گونه بیان نموده است :«نفقه عبارت است ازمسکن و البسه و غذا و اثاث البیت که به طور متعارف با وضعیت زن متناسب باشد و خادم در صورت عادت زن یا احتیاج او به واسطه مرض یا نقصان اعضاء.

 🔚اما در دکترین حقوق تعاریف چندی ارائه شده است. بعضی معتقدند:«چیزی که برای گذراندن زندگی لازم و مورد نیاز باشد.

🔚برخی دیگر در تعریف جامع تری چنین آوردند؛« نفقه تمام وسایلی که زن، با توجه به درجه تمدن و محیط زندگی و وضع جسمی و روحی خود،بدان نیازمند است.

⭐️به نظر می رسد اگر عبارت« به طور متعارف» یا« عرف آن را به رسمیت بشناسد به تعریف اخیر اضافه شود، این تعریف دقیق تر خواهد بود. زیرا همانند موردی که زن به علت وضع جسمی نیازمند هزینه غیرمتعارفی باشد، همانطور که برخی فقها ادعا کرده اند، دیگر نمی توان آن را جز نفقه محسوب نمود.

🔰اقسام نفقه

نفقه معنای مطلقی دارد که شامل انفاق بر زوجه ، اولاد و نزدیکان می شود.در فقه و حقوق اسلامی بر اساس ماهیت واحکام متفاوت، دو نفقه وجود دارد:

🔻نفقه زوجه: انفاقی که شوهر باید به همسر خود بپردازد.

🔻نفقه اقارب:انفاقی که شخص درحالت نیاذمندی والدین و فرزندان باید هزینه کند:دراین نوشتار به بررسی ماهیت،آثار،ویژگی وضمانت اجرای نفقه زوجه پرداخته میشود ورابطه آن باتمکین وریاست شوهر مورد بررسی قرار می گیرد.
#الزام_به_تمکین

۱/تمکین عام و خاص زن:
تمکین در لغت به معنای اطاعت و فرمانبرداری است اما در حقوق به معنای انجام وظایف است که طبق قانون و شرع بر عهده زن می باشد تمکین دو نوع است

۲/تمکین عام و تمکین خاص.
الف:تمکین عام عبارت از آنچه که وظائف زنان در تشیید مبانی زندگی و خانوادگی و جزو کارهای روزمره زوجه است که مطابق با عرف جامعه باید انجام شود رتق و فتق امور
ب:تمکین خاص روابط زناشوئی و هم بستری و جنسی بین زن و مرد به حسب متعارف است

ج:در صورتیکه زن تمکین نکند مستحق نفقه نمی شود اما اگر عدم تمکین وی و ادامه زندگی مواجهه با مخاطراتی باشد تا رفع آن مخاطرات و اثبات آنان قابلیت دریافت نفقه را خواهد داشت.

د:اگر در دوران عقد باشند، در صورتیکه مرد منزل مستقلی را فراهم کرده باشد که تمامی تمهیدات متناسب زندگی اعم از لوازم- مسکن- پوشاک و خوراک و غیره و ضروریات زندگی آن هم طبق ملائت (زوج) تهیه کند و اگر شرط دیگری قبل از عقد وجود نداشته باشد و زن از تمکین خودداری کند در این صورت دیگر نفقه به زن تعلق نخواهد گرفت، و مرد میتواند الزام به تمکین را از دادگاه بخواهد.

@Miiss_Lawyer
2024/11/06 01:55:55
Back to Top
HTML Embed Code: