Telegram Web Link
#دعوای_حجر

طرح دعوای حجر به طرفیت شخصی که ادعای حجر وی شده است، بر خلاف موازین قانونی است.

🅾️ نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :
⭕️ جزئیات نظریه
شماره نظریه : 348/96/7
شماره پرونده : 59-11-535
تاریخ نظریه : 1396/02/16

⭕️ استعلام :
1-آیا در دعوی حجر از سوی محکومٌ علیه محجور که حکم حجر علیه وی صادر شده می تواند حق تجدیدنظرخواهی خود را بر اساس ماده 333 ق.آ.د.م ساقط کند یا خیر؟ آیا حکم غیرقطعی حجر آثار حقوقی و از جمله ممنوعیت توافق و انشاء قرار داد را دارد و یا اینکه اثری ندارد و توافق صحیح نیست چرا که حکم حجر کشفی است و یا اسقاط حق اعتراض و قطعی شدن رأی کشف بر بطلان کلیه توافق ما از تاریخ حجر مثلا قبل از شروع دادخواهی دارد و کشف بر بطلان کلیه توافق های موخر دارد این مورد چگونه تفسیر می شود؟ 2-چنانچه عقیده اعمال برآثار حقوقی بر رأی غیرقطعی است یا دادخواست تجدیدنظرخواهی آن از سوی محکومٌ¬علیه محجور قابل پذیرش است یاخیر؟ چرا که با تلقی حجر از تجدیدنظرخواهی ممنوع می گردد.

⭕️ نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :
طرح دعوای حجر به طرفیت شخصی که ادعای حجر وی شده است، بر خلاف موازین قانونی است. بنابراین، چون چنین شخصی طرف دعوا تلقی نمی¬شود، توافق او با مدعی حجر توافق طرفین دعوا تلقی نمی شود تا مشمول ماده 333 قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی وانقلاب در امور مدنی 79 باشد.

⭕️ مستندات:
قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی وانقلاب در امور مدنی:
‌ماده ۳۳۳ – درصورتی که طرفین دعوا با توافق کتبی حق تجدیدنظرخواهی خود را ساقط کرده باشند تجدیدنظرخواهی آنان مسموع نخواهد بود‌مگر درخصوص صلاحیت دادگاه یا قاضی صادرکننده رأی.

@Miiss_Lawyer
#دادن_وکالت_بلاعزل_به_دیگری

🔺دادن وکالت بلاعزل به دیگری، مانع انجام معامله بوسیله صاحب مال نخواهد بود

🔸اگر به کسی برای انجام انتقال ملکی وکالت با اجازه اختیار وکیل داده شود (وکیل در توکیل) و این فرد دوم بر خلاف مصالح موکل اصلی تمام اموال موکل را بنام وکیل اول کند عنوان مجرمانه وکیل دوم چیست؟ و اینکه راه از بین بردن وکالت بلا عزل چیست؟

🔸بدون آگاهی از مفاد وکالت نامه نمی‌توان پاسخ دقیقی ارائه داد. اما به طور کلی باید بیان داشت بلاعزل بودن وکیل مانع انجام عمل مورد وکالت توسط موکل نخواهد بود.

🔸انجام مورد وکالت به وسیله شخص موکل منع قانونی ندارد و موکل می‌تواند همان کاری را که به دیگری وکالت داده است، خود انجام دهد.

@Miiss_Lawyer
#ملک_مشاع

🔺ملک مشاع در اصطلاح زمین بخش نشده ای که میان دو یا چند تن مشترک باشد و مالکین مشاعی در مال شریک می باشند ، بدون اینکه متصرفات انان مشخص باشد را ملک مشاع می گویند.
🔸در واقع مال مشاع مالی است که در آن حالت اشاعه وجود داشته باشد. یعنی از حیث قانونی سهم شرکا معلوم و معین است اما از حیث جغرافیا خیر و ایشان در ذره ذره مال با یکدیگر شریکند.

🔸ملک مشاع در ترمینولوژی حقوق :به معنی ملکی که بین چند نفر مشترک باشد آمده است و در مقابل ملک مفروز استعمال می شود.

🔸قانون مدنی مشاع را در ماده 571 درقالب تعریف شرکت به این نحو بیان می دارد:شرکت عبارت است از اجتماع حقوق مالکین متعدد در شی واحد به نحو اشاعه .

🔸تعریف ملک مفروز : مفروز در لغت به معنی جدا کرده شده است که مالکان و حدود آن مشخص شده است .
ملک مفروز در ترمینولوژی حقوق :ملکی که بعد از اشاعه به صورت چند سهم جداگانه در آمده و بین شرکا تقسیم شده باشد و در مقابل ملک مشاع است .

@Miiss_Lawyer
#نظريه_مشورتى_قانون_تجارت

 🔸چكيده:
چون از مدیون اصلی (‌تاجر ورشکسته‌) نمی‌توان مطالبه خسارت تاخیر و جریمه نمود، از ضامن هم نمی‌توان مطالبه خسارت کرد
شماره نظریه2996/93/7
تاریخ نظریه1393/12/02
1-با توجه به مقررات عام قانون مدنی و قانون تجارت، ضامن تاجر ورشکسته در هر حال مسئول پرداخت اصل وام دریافتی وی می باشد.

2-‌با توجه به رای وحدت رویه شماره 155 مورخ 1347/12/14 هیات عمومی دیوانعالی کشور، چون از مدیون اصلی (‌تاجر ورشکسته‌) نمی‌توان مطالبه خسارت تاخیر و جریمه نمود، از ضامن هم نمی‌توان مطالبه خسارت کرد؛ زیرا وی چیزی را ضمانت کرده است که مدیون اصلی باید بپردازد، بنابراین وقتی که مدیون اصلی نباید خسارت تاخیر بپردازد، ضامن هم از آن معاف می‌باشد.

3- چنانچه ضامن تسهیلات گیرنده تعهد نموده باشد که در هر حال ولو درصورت ورشکستگی مضمون عنه‌، مطالبات بانک طلبکار، اعم از اصل و فرع را بپردازد، با توجه به مدلول مواد 10 و 219 قانون مدنی‌، ورشکستگی بدهکار اصلی مانع رجوع بانک طلبکار به ضامن و وثیقه ‌گذار برای وصول اصل بدهی و متفرعات آن در حدود تعهد انجام یافته نمی‌باشد و این فرض‌، منصرف از ماده 691 قانون مدنی است.

@Miiss_Lawyer
#قطعیت‌_حکم

🔺حکم‌در سه مورد قطعی می باشد:

۱- وقتی که در هنگام صدور به موجب قانون، قطعی و غیر قابل اعتراض باشد. یعنی حکم دادگاه در جرائم تعزیری درجه هشت و در جرائم مستلزم دیه یا ارش، در صورتی که میزان یا جمع آنها کمتر از یک دهم دیه کامل باشد.
۲- وقتی که حکم در هنگام صدور قابل اعتراض بوده، ولی در ظرف مهلت مقرر نسبت به آن اعتراض نشده و به همین دلیل قطعی شده است.
۳- وقتی که حکم در هنگام صدور قابل اعتراض بوده و ظرف مهلت مقرر نیز نسبت به آن اعتراض صورت گرفته و در مرجع صالح، رسیدگی و حکم آن صادر شده است.

@Miiss_Lawyer
#تفاوت_اذن_و_اجازه_و_رضا

۱/اذن:
اذن، رخصت در تصرف از سوی مالک يا شخص به منزله مالک را گویند.

۲/تفاوت اذن و اجازه:
تفاوت اذن با اجازه اين است که اذن پيش از تصرف و انجام کار، و اجازه بعد از آن است.

۳/تفاوت اذن با رضا:
تفاوت آن با رضا اين است که رضا امر باطنی است که به صورت اذن يا اجازه ابراز می‌شود.

۴/تفات اذن با وكالت:
فرق آن با وکالت اين است که اذن، ایقاع است، امّا وکالت، عقد قرارداد است

@Miiss_Lawyer
#تجدید_جلسه

🔺تجدید جلسه به مفهوم اخص زمانی مورد دستور قرار می‌گیرد که:

🔸موجبات مقدماتی رسیدگی فراهم بوده و به دستور جلسه نیز جزئا یا کلا عمل شده است اما تشکیل جلسه دیگری برای تکمیل دستور جلسه مقرر و یا به علت دیگر لازم میشود .

🔺موارد تجدید جلسه:
۱/پایان یافتن مدت جلسه نخست
۲/علل مربوط به ادله مانند رسیدگی به ادعای جعل و اصالت سند استناد به اسناد خارج از دادگاه ، استناد به پرونده کیفری یا حقوقی تمسک به گواهی ، تحقیق محلی ، معاینه محل ، استکتاب ، ارائه دلیل جدید ، ارائه ادله خواهان
۳/تغییر در خواسته دعوا و یا دادخواست
۴/ادای توضیح خواهان
۵/تنظیم مستند ادعای هر یک از طرفین در کشور خارج
۶/تکمیل تحقیقات
۷/توضیح خواستن از کارشناس یا کارشناسان

@Miiss_Lawyer
🔸در سه مورد اولیاء دم باید برای اعدام قاتل دیه بپردازند:

۱/در صورتی که بعضی از اولیاء دم نخواهند قصاص بکنند و بخواهند دیه بگیرند یا بعضی صغیر و بعضی دیگر کبیر باشند و چونکه قصاص یا مصالحه به مقدار دیه یا بیشتر حق همه اولیاء دم است، در صورتیکه بعضی از اولیاء، تقاضای قصاص کنند باید سهم دیه ی اولیاء دم دیگر را، بپردازند یا اگر اولیائی دم که کبیر هستند تقاضای قصاص کنند باید سهم صغیر را دیه حساب کرده و به حسابی که دادگستری به همین منظور افتتاح کرده واریز نمایند تا بعد از اینکه اولیاء دم صغیر به سن قانونی رسیدند، اگر تقاضای دیه داشته باشند به آنها پرداخت نمایند. پس این پول گرفتن از اولیاء دم بخاطر رعایت حق دیگر اولیاء یا ولی دم صغیر است و در این قسم دیه به اولیای قاتل پرداخت نمی شود و اصلا این دیه مقتول است نه دیه قاتل .

۲/در صورتی که مقتول یک نفر است ولی قاتل بیش از یک نفر باشد که در این صورت اگر قاتلین دو نفر باشند و اولیاء دم خواستار قصاص هر دو نفر باشند باید به اولیاء دم هر کدام از قاتلین نصف دیه یک انسان را بپردازند تا عدالت برقرار شود زیرا مقتول یک نفر بوده و الان که دو نفر قصاص می شوند باید دیه یک نفر اضافه پرداخت شود.

۳/در صورتی که قاتل مرد و مقتول زن باشد چون که دیه زن نصف دیه مرد است بنابراین اگر اولیاء دم بخواهند قاتل را اعدام نمایند باید نصف دیه مرد را به خانواده اش بپردازند.

@Miiss_Lawyer
🔰آیا تهيه جهيزيه بر عهده شوهر است؟


🔻ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی از این قرار است که
نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه‌های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض و حتی اگر زوج از تهیه نفقه که بخشی از آن اثاث منزل است، با وجود استطاعت مالی طفره رود مجازات کیفری نیز در این زمینه در نظر گرفته شده، به طوری که برابر ماده ۵۳ قانون حمایت خانواده، هرکس با داشتن استطاعت مالی نفقه زن خود را در صورت تمکین ندهد یا از تادیه نفقه سایر افراد واجب النفقه امتناع کند، به حبس تعزیری درجه شش محکوم می‌شود..

🔻لذا زوج حق ندارد، زوجه را مجبور به آوردن جهیزیه کند به همین دلیل است که زوجه می‌تواند هر وقت بخواهد جهیزیه خود را مسترد کند و اگر با ممانعت زوج مواجه شد با طرح دادخواستی تحت عنوان استرداد جهیزیه این امر میسر  است.

🔻برابر ماده ۱۱۱۸قانون مدنی زن مستقلاً می‌تواند در دارایی خود هر تصرفی را که می خواهد انجام دهد.

🔻بنابراین تهیه وسایل زندگی طبق ماده۱۱۰۷ قانون مدنی در شمول نفقه قرار دارد و بر عهده شوهر است و برای زن در این مورد هیچ تکلیف شرعی و قانونی وجود ندارد.

@miiss_lawyer
#شرایط_دستور_تخلیه

۱/مدت اجاره منقضی شده باشد.
۲/یا در صورت شرط عدم انتقال به غیر اجاره داد باشد.
۳/یا مستاجر از پرداخت بیش از سه ماه مبلغ اجاره، امتناع ورزد.
۴/یا محل مورد اجاره را مورد استفاده (غیر مشروع) کرده باشد و یا به هر علت دیگر…
در این صورت موجر می تواند در عریضه خود (دادخواست به شورای حل اختلاف) محل وقوع ملک مراجعه کند و خواسته خود را دستور تخلیه بنویسید نه حکم تخلیه و پس از بررسی این مرجع قضایی دستور تخلیه ملک صادر می شود.

@Miiss_Lawyer
🔰🔰چگونه برای یک فرد مقیم خارج از کشور حکم جلب بگیریم؟

🔸 رئیس پلیس بین الملل ناجا در گفت‌وگو با میزان:


🔴🔻شهروندی که دنبال شکایت از فردی در خارج از کشور باشد باید به دادگاه مراجعه کند و در آنجا به طرح دعوا بپردازد. قاضی هم، چون آن فردی که مورد شکایت قرار گرفته در خارج از کشور به سر می‌برد به اینترپل می‌نویسد که این فرد باید تحت تعقیب قرار بگیرد.
🔹 سپس پلیس اینترپل برای صدور اعلام قرمز براساس دستور قاضی اقدام می‌کند و آن فرد را تحت تعقیب قرار می‌دهد. درواقع این اقدامات از مسیر قوه قضائیه شکل می‌گیرد و به ما می‌رسد.
🔹رئیس پلیس بین الملل ناجا در پاسخ اینکه آیا شهروندان برای طرح شکایت از افراد مقیم خارج از کشور باید هزینه‌ای پرداخت کنند گفت: هیچ هزینه‌ای پرداخت نمی‌شود. چون انجام اقدامات مربوط به این کار جزو وظایف پلیس اینترپل محسوب می‌شود.

@miiss_lawyer
🔰نحوه استرداد جهیزیه در دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی چگونه است؟

🔹زوجه چنانچه در نتیجه متارکه یا به دلایل دیگر، تصمیم داشته باشد از خانه شوهر برود می‌تواند با استناد به صورت جهیزیه‌ای که دارد، آن اموال را از مرد مطالبه کند. زیرا آوردن جهیزیه به معنی انصراف زوجه از مالکیت یا شریک ساختن شوهر در آن نیست و کماکان حق مالکیت زن باقی می‌ماند و تنها شوهر از منافع جهیزیه بهره مند می‌شود و می‌تواند به طور متعارف از این اموال استفاده کند.

🔻مدارک و منضمات مورد نیاز:

۱- تصویر مصدق سند ازدواج (اختیاری)

۲- تصویر مصدق فهرست اسباب و وسایل (الزامی)

۳- به همراه داشتن کارت ملی جهت احراز هویت و کارت عابر بان جهت پرداخت هزینه دادرسی الزامی می‌باشد.

🔻در صورت عدم وجود مدارک اختیاری فوق می‌توانید یکی از موارد ذیل را ارائه نمایید.

۱- درخواست استعلام

۲- درخواست جلب نظر کارشناس

۳- تحقیقات محلی

۴- شماره پرونده استنادی

۵- شهادت شهود و مطلعین

۶- اتیان سوگند

۷- سایر دلایل و مستندات

@miiss_lawyer
🔰اظهارنامه چیست؟

🔻بر اساس ماده 156 قانون آیین دادرسی مدنی هرکس می تواند قبل از تقدیم دادخواست ، حق خود را به وسیله اظهارنامه از دیگری مطالبه نماید ؛ مشروط بر اینکه موعد مطالبه فرا رسیده باشد . بر اساس این ماده ، نیازی نیست که لزوما با مراجعه به دادگاه و اقدام قضایی حق و حقوق مان را مطالبه کنیم . بلکه با استفاده از اظهارنامه قضایی و بدون حضور در مراجع قضایی می توان به حق دست یافت . لذا در صورتی که از کسی طلبی داریم و آن شخص طلب ما را نمی پردازد و یا از انجام تعهدی که در برابر ما دارد خودداری می کند ، می توان بوسیله اظهارنامه ، این فرصت را به شخص داد که نسبت به پرداخت دین یا ایفای تعهدش اقدام کند .

🔻چه بسا همین اظهارنامه رسمی سبب حل مشکلات فراوانی شده و از هرگونه اقدام قضایی جلوگیری کند . از آن جهت که اظهارنامه یک ابزار قضایی است و از طرف دادگاه به مخاطب آن ابلاغ اللترونیکی می شود ، باید با بیانی محترمانه نگارش شده و حاوی مطالب تهدید آمیز نباشد
🔻در مواردی که افراد می خواهند باهم صلح و سازش کنند نیز میتوان با ارسال اظهارنامه این امر را اطلاع طرف مقابل رساند

@miiss_lawyer
صورت‌جلسه نشست قضایی:

🔻آیا سرقت از طریق بیهوش کردن، سرقت مقرون به آزار محسوب می‌شود؟



@miiss_lawyer
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥دزدی تحت عنوان قوه قضائیه !

🔹 مردم آگاه باشند ؛ قوه قضاییه هیچ پیامکی حاوی لینک ارسال نمی‌کند

@miiss_lawyer
♦️۶ ماه تا یک سال حبس برای مخدوش‌کنندگان پلاک خودرو در تهران

ابوالفضل موسوی‌پور جانشین پلیس راهور تهران بزرگ:
🔹️برابر ماده ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی مخدوشی و هرگونه تغییر در ارقام پلاک وسیله نقلیه مجازات حبس از ۶ ماه تا یک‌سال را برای متخلفان در پی دارد.
🔹️طرح تشدید برخورد با ترددهای شبانه یا همان منع تردد کرونایی در سطح شهر تهران، معابر بزرگراهی و برخورد با رانندگان متخلف در دستور ویژه کار پلیس راهور تهران بزرگ قرار دارد.
🔹️برخلاف تصور برخی شهروندان در خصوص به ثبت نرسیدن جریمه‌ها به ویژه در این ۶ روز تعطیلی، دوربین‌ها همانند روز نخست و با اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا فعال است و رانندگانی که بدون مجوز وارد محدوده شوند، مورد اعمال قانون قرار می‌گیرند.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شرایطی که مالک با وجود مصوبه ستاد کرونا می‌تواند حکم تخلیه ملک خود را بگیرد

🔹محمد مهاجری، کارشناس حقوقی: با وجود مصوبه ستاد کرونا مبنی ادامه سکونت مستاجران در ملک‌ها تا پایان کرونا، در سه حالت امکان گرفتن حکم تخلیه ملک وجود دارد.

@miiss_lawyer
🔰 معیار قابلیت تجدید نظر یا فرجام‌خواهی آراء طبق مواد 427 و 428 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 «مجازات قانونی جرم است»، نه مجازات تعیین‌شده در دادنامه


استعلام :

در پرونده فرجامی دیوان عالی کشور به لحاظ این که دادگاه صادرکننده رأی قانون کاهش مجازات حبس را رعایت ننموده، رأی را نقض و به دادگاه بدوی اعاده کرده و دادگاه با توجه به قانون کاهش مبادرت به انشاء رأی جدید کرده آیا رأی جدید که حبس آن پایین‌تر از درجه چهار است قابل تجدیدنظر می‌باشد یا قابل فرجام است؟


شماره نظریه : 7/1400/234
شماره پرونده : 1400-168-234 ک
تاریخ نظریه : 1400/03/19


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه



نظر به این‌که معیار قابلیت تجدید نظر یا فرجام‌خواهی آراء طبق مواد 427 و 428 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 «مجازات قانونی جرم است»، نه مجازات تعیین‌شده در دادنامه؛ و از طرفی به موجب بند «الف» ماده 11 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 مقررات مربوط به صلاحیت فوراً اجرا می‌شود و نیز با اخذ ملاک از رأی وحدت رویه شماره 743 مورخ 5/8/1394 هیأت عمومی دیوان عالی کشور در فرض سؤال، مرجع رسیدگی به اعتراض، «دادگاه تجدید نظر استان» است.

@miiss_lawyer
❤️نازد به خودش خدا که حيدر دارد
❤️درياي فضائلي مطهر دارد
❤️همتاي علي نخواهد آمد والله
❤️صد بار اگر کعبه ترک بردارد

عيد غدير خم مبارک🎉💙💚

@miiss_lawyer
🔰 طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در شورای نگهبان تایید نشد

🔻بر اساس اعلام هادی طحان نظیف، طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده برای دومین بار با ایرادات شورای نگهبان مواجه و به مجلس اعاده شده است.

🔸این طرح نیز مطابق اصل ۸۵ و بدون بررسی در صحن علنی مجلس تصویب شده است.
2024/11/05 23:13:05
Back to Top
HTML Embed Code: