Telegram Web Link
#چگونه_از_حبس_بخاطر_مهریه_رها_شویم

🔺مطابق ماده ۳ قانون نحوه‌ی اجرای محکومیت‌های مالی چنانچه محکوم‌علیه تا سی روز پس از ابلاغ اجرائیه، ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود، دعوای اعسار خویش را اقامه کرده باشد حبس نمی‌شود، مگر اینکه دعوای اعسار مسترد یا به موجب حکم قطعی رد شود.

🔸همچنین در تبصره ۱ ماده موصوف چنین آمده است که، چنانچه محکوم‌علیه خارج از مهلت مقرر در این ماده، ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود، دعوای اعسار خود را اقامه کند، هرگاه محکوم‌له آزادی وی را بدون أخذ تأمین بپذیرد یا محکوم‌علیه به تشخیص دادگاه کفیل یا وثیقه معتبر و معادل محکوم‌به ارائه نماید، دادگاه با صدور قرار قبولی وثیقه یا کفیل تا روشن شدن وضعیت اعسار از حبس محکوم علیه خودداری و در صورت حبس، او را آزاد می‌کند.

@Miiss_Lawyer
#شرایط_دفاع_در_مقابل_سارق

🔺دفاع از خود یا دیگران در قانون دارای شرایطی است که در صورت وجود آن شرایط، دفاع، مشروع تلقی خواهد شد.

🔸دفاع از خود یا دیگران در مقابل سارق و مهاجم دارای شرایطی است و در صورت وجود آن شرایط قانونگذار از فرد مدافع حمایت خواهد کرد. در این زمینه، باید دانست که دفاع و حمله باید متناسب باشد.
🔺به عنوان مثال، اگر کسی با چوب به دیگری حمله کرد، مدافع نمی‌تواند با اسلحه از خود دفاع کند. همچنین لازم است که امکان دسترسی به نیروی انتظامی نباشد تا دفاع، مشروع تلقی شود.

🔸یکی دیگر از شرایطی که در صورت وجود آن، دفاع، مشروع خواهد بود، این است که خطر قریب‌الوقوع باشد بنابراین اگر کسی، دیگری را صرفاً تهدید کند، مدافع نمی‌تواند با سلاح او را به قتل برساند.

🔸در نهایت نیز، دفاع باید برای دفع خطر ضرورت داشته باشد. به عنوان مثال، اگر کسی با استفاده از یک وسیله عادی، ضربه‌ای آرام به شما وارد و سپس فرار کند و دور شود، مدافع نمی‌تواند با سلاح سرد یا گرم او را بزند و بعد ادعا کند که از خود دفاع کرده است. در صورتی که دفاع با این شرایط منطبق باشد، مشروع تلقی می‌شود و مدافع مجازات نخواهد شد.

@Miiss_Lawyer
🔺جزییات نحوه وصول چک بدون رسیدگی قضایی از طریق اجراییه دادگاه

🔸موضوع ماده ۲۳ قانون چک

⚖️ عنوان خواسته :
صدور #اجراییه نسبت به چک بلامحل

🔸مدارک :

1️⃣تصویر مصدق چک
2️⃣تصویر مصدق گواهی عدم پرداخت چک

🔸نکات:

💢 لزوم اخذ کد رهگیری
💢 لزوم درج مبلغ ، تاریخ و مشخصات چک
💢 لزوم درج کد رهگیری درخواست در قسمت ظهر چک و گواهی عدم پرداخت چک(توسط دفاتر الکترونیک قضایی)

#شرایط_صدور_اجرائیه

💢 در متن چک، وصول وجه آن منوط به تحقق شرطی نشده باشد
💢 در متن چک قید نشده باشد که چک بابت تضمین انجام معامله یا تعهدی است؛
💢 گواهی عدم پرداخت به جهت موضوع ماده 14 ( صادرکننده چک یا ذینفع با تصریح به اینکه چک مفقود یا سرقت یا جعل‌شده یا از طریق کلاه‌برداری یا خیانت‌درامانت یا جرائم دیگری تحصیل گردیده می‌تواند کتباً دستور عدم پرداخت وجه چک را به بانک بدهد.) صادر نشده باشد.

⚖️مرجع صالح :

💢حسب مبلغ چک (تا سقف ۲۰ میلیون تومان و کمتر / از ۲۰ میلیون تومان) درشوراهای حل اختلاف
💢 بیش از ۲۰میلیون دادگاههای عمومی و حقوقی محل اقامت خوانده/محل بانک محال علیه/محل بانک صادر کننده گواهی عدم پرداخت
(رویه قضایی بانکی)

@Miiss_Lawyer
#رای_وحدت_رویه

🔺جدیدترین رای وحدت رویه دیوان عالی کشور

🔸بر اساس نظر اکثریت اعضای هیأت عمومی دیوان عالی کشور با توجه به ذیل ماده 522 قانون آیین دادرسی مدنی و اطلاق ماده 230 قانون مدنی، تعیین وجه التزام در تعهدات پولی گرچه بیش از شاخص نرخ تورم اعلامی باشد، معتبر است و دادگاه ها باید بر اساس توافق انجام شده رای صادر کنند.

 🔸با توجه به اینکه در خصوص اعتبار قانونی تعیین وجه التزام قراردادی در تعهدات مالی بیش از شاخص نرخ تورم اعلامی موضوع ماده 522 قانون آیین دادرسی مدنی از سوی دادگاه‌ها، آراء مختلف صادر شده بود، موضوع از طریق معاونت هیأت عمومی دیوان عالی به جهت صدور رأی وحدت رویه به ریاست #دیوان_عالی_کشور گزارش و در جلسه (1399/10/16) هیأت عمومی مطرح شد.

🔸بر اساس نظر اکثریت اعضای هیأت عمومی دیوان عالی کشور با توجه به ذیل #ماده_522 قانون مذکور و اطلاق ماده 230 قانون مدنی، تعیین #وجه_التزام در #تعهدات_قراردادی گرچه بیش از #شاخص_نرخ_تورم اعلامی باشد،  معتبر است و دادگاه ها باید بر اساس توافق انجام شده رای صادر کنند.

@Miiss_Lawyer
قواعد عمومی قراردادها.pdf
10.4 MB
📗 خلاصه‌ای جامع از جلد سوم مدنی «قواعد عمومی قراردادها»

@Miiss_Lawyer
#پولشویی

🔺جرم پولشویی عبارت است از

الف ـ تحصیل، تملک، نگهداری یا استفاده از عواید حاصل از فعالیت‌های غیرقانونی با علم به این که به طور مستقیم یا غیرمستقیم در نتیجه ارتکاب جرم به دست آمده باشد.

ب ـ تبدیل ، مبادله یا انتقال عوایدی به منظور پنهان کردن منشا غیرقانونی آن با علم به این که به طور مستقیم یا غیرمستقیم ناشی از ارتکاب جرم بوده یا کمک به مرتکب به‌نحوی که وی مشمول آثار و تبعات قانونی ارتکاب آن جرم نگردد.

ج ـ اخفاء یا پنهان یا کتمان‌ کردن ماهیت واقعی ، منشا ، منبع ، محل ، نقل و انتقال ، جابه‌جایی یا مالکیت عوایدی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم در نتیجه جرم تحصیل شده باشد.

@Miiss_Lawyer
🔺حق حبس در دوران نامزدی چیست؟

ازحقوقی که در قانون مدنی برای زوجه مقرر شده حق حبس می باشد . ماده 1085 قانون مدنی این حق را چنین تعریف می کند : زن می تواند تا مهریه به او تسلیم نشده از ایفای وظایفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند مشروط بر اینکه مهر او حال باشد و این امتناع مسقط حق نفقه نخواهد بود .

🔸و ماده 1086 قانون فوق در ادامه آورده است که : اگر زن قبل از اخذ مهریه به اختیار خود به ایفای وظایفی که درمقابل شوهر دارد قیام نمود دیگر نمی تواند ازحکم ماده قبل استفاده کند مع ذالک حقی که برای مطالبه مهر دارد ساقط نخواهد شد .

🔸معمولا وقتی که زن به تکالیف خود عمل نمی کند و در واقع نشوز می کند مرد دعوی تمکین را طرح می کند زمانی که زن از حق حبس خود استفاده می کند دادگاه در صورت احراز شرایط حق حبس دیگر دعوی تمکین را حكم نمی نماید اعم از اینکه دعوی طرح شده تمکین بصورت عام باشد یا بصورت خاص .

🔸و در نتیجه این حکم زن به راحتی می تواند نفقه خود را مطالبه نماید و حتی طرح شکایت کیفری ترک انفاق بنماید .ازطرفی بموجب آراء وحدت رویه مثل رای وحدت رویه 718 مورخ 13/2/90 تقسیط مهریه موجب سقوط حق حبس زوجه نمی گردد.

🔸به هر حال درزمان فعلی رویه قضایی این است که حق حبس مطلق در مهریه پذیرفته شده وتقسیط مهریه هم موجب سقوط آن نمی گردد .


@Miiss_Lawyer
#عدم_تعلق_ارث_در_ازدواج_موقت

🔺شرط اصلی برای ارث بردن زن از همسرش وجود زوجیت دائمی بین آنها است.
🔸از مفهوم ماده 940 قانون مدنی که قید زوجیت دائمی را ذکر کرده می‌توان چنین فهمید که در نکاح منقطه (متعه) هیچ ارثی برای زن راه ندارد؛
🔸حتی زن مثل مورد نفقه که می‌توانست آن را در عقد شرط کند، دیگر نمی‌تواند شرط توارث را در نکاح منقطع (موقت) بگنجاند و اگر چنین شود شرط باطل است.

@Miiss_Lawyer
#شرايط_پرداخت_اجرت_المثل

۱/طلاق به درخواست زوجه نباشد؛

۲/طلاق بخاطر تخلف زن از وظايف زناشويي و سوء اخلاق او نباشد؛

۳/انجام كارهاي منزل شرعاً به عهده زوجه نبوده باشد مثل شستن ظروف و لباس ها و پخت و پز.

۴/انجام كارها به دستور زوج و با درخواست او باشد؛

۵/زن براي انجام كارها قصد تبرع نداشته باشد؛ يعني به خاطر رضاي خدا كار انجام نداده باشد. اگرچه واقعيت اين است كه زنان غالباً امور خانه را به قصد تبرع انجام مي دهند و اگر اين امر بر دادگاه ثابت شود، زن مستحق اجرة المثل نخواهد بود.

@Miiss_Lawyer
#شنود_و_استراق_سمع

🔺شنود مکالمات جرم است و هیچکس مجاز به اینکار نیست و مرتکب به حبس یا جزای نقدی محکوم خواهد شد.

🔸مطابق ماده ۱۵۰ قانون آیین دادرسی کیفری ، کنترل و شنود تماس های تلفنی ممنوع است ، مگر با موافقت رییس کل دادگستری استان و در مواردی که به امنیت داخلی و خارجی کشور مربوط باشد و یا برای کشف جرایمی که در آن مجرم به مجازاتهایی مثل اعدام یا حبس ابد محکوم میشود، لازم باشد.

🔸ضبط کردن صدا یک اماره(نشانه) است و علی القاعده دلیل محکمه پسندی در دادگاه محسوب نمی شود ، مگر اینکه در کنار دلایل مستدل دیگری به دادگاه ارائه شود.

@Miiss_Lawyer
#رای_وحدت_رویه

🔺دادگاه معطی نیابت صلاحیت رسیدگی به اعتراض به عملیات اجرایی را دارد. (رأی وحدت رویه شماره ۸۰۲ مورخ ۱۳۹۹/۹/۱۸ هیأت عمومی دیوان عالی کشور)

🔸مستفاد از مواد ۱۹، ۲۶ و ۱۴۷ قانون اجرای احکام مدنی مصوب ۱۳۵۶، در مواردی که دادگاه صادرکننده اجرائیه به منظور اجرای حکم به دادگاه دیگری برای توقیف مال معین واقع در آن حوزه قضایی، نیابت داده و پس از توقیف، شخص ثالث به آن اعتراض کرده است، با توجه به اینکه توقیف مال مذکور بنا به درخواست و نظر دادگاه معطی نیابت انجام شده و دادگاه مجری نیابت صرفاً مفاد نیابت را اجرا کرده است، بنابراین، رسیدگی به این اعتراض در صلاحیت دادگاه معطی نیابت است.

@Miiss_Lawyer
نظريه مشورتى قانون حمايت خانواده

🔺با توجه به ماده ۱۲ قانون حمایت خانواده مصوب سال ۱۳۹۱و توجهاً به اینکه ترک انفاق در ماده ۵۳ این قانون جرم انگاری گردیده، آیا در خصوص شکایت ترک انفاق زوجه می‌تواند در محل سکونت خود (که غیر از محل زندگی مشترک است) طرح شکایت کند یا خیر؟

🔸نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه

🔻نظریه شماره ۱۰۰۴/۹۴/۷ ـ ۲۲/۴/۱۳۹۴
شماره پرونده ۵۵۴-۱۶/۹-۹۴

🔸ماده ۱۲ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱، صرفاً ناظر به دعاوی مورد اشاره در ماده ۴ قانون مذکور است که زوجه می­تواند در محل سکونت خود علیه زوج در دادگاه خانواده طرح دعوا نماید. در مورد شکایت کیفری ترک انفاق، طبق عمومات آئین دادرسی کیفری، مرجع قضایی محل وقوع جرم، صلاحیت دارد.

@Miiss_Lawyer
#تفاوت_حضانت_با_قیمومت

🔺حضانت به معناي نگهداري و مراقبت كامل از طفل ميباشد ، طبق قانون حضانت فرزند چه دختر چه پسر تا هفت سالگي با مادر است بعد از ان دختر تا نه و پسر تا پانزده با پدر و بعد از مدار حضانت خارج و خودشون تصميم ميگيرند .

🔺اما قيم شخصي است كه امور مالي را بر عهده دارد و در واقع نماينده صغير ميباشد و بايد رعايت مصلحت طفل را بكند (براي صغيري كه ولي خاص يعني پدر يا پدربزرگ ندارد دادگاه قيم تعيين ميكند) البته قيم فقط مخصوص صغير يا افراد زير هجده سال نيست و براي افرادي مثل ديوانگان (مجنون) يا سفيه (كسي كه بالاي هجده سال است اما در امور مالي صلاحيت ندارد يا به زبان ساده ارزش پول را درك نميكند) هم توسط دادگاه قيم انتخاب ميشود .

@Miiss_Lawyer
#شرايط_تحقق_شرط_تنصيف_دارایی

۱/طلاق واقع شود ؛ اجراي اين شرط برخلاف ساير شروط ، صرفاً منوط به واقعه طلاق است و بدون وقوع آن قابل اجرا نیست و امكان الزام شوهر براي اجراي شرط قبل از درخواست طلاق ناشی از درخواست وی وجود ندارد.

۲/زوج ،خواهان طلاق باشد ؛ یكي از شرايط تحقق شرط تنصيف دارایی این است که زوج بخواهد زوجه را طلاق دهد و وی ارائه کننده دادخواست طلاق باشد و نه اینکه زوجه خواهان طلاق باشد.

۳/طلاق مستند به تخلف زن از وظایف زناشویی یا سوءاخلاق و رفتار وی نباشد.

۴/ملاک تا نصف اموال یا معادل آن می باشد ؛ در اين شرط عبارت « تا نصف دارايي» یا معادل آن ذکر شده که این میزان می‌تواند از پایین‌ترین درصد اموال زوج تا سقف پنجاه درصد آن تلقی شود که تعيين آن به نظر دادگاه بستگی دارد.

۵/دارايي حاصل زندگی زناشويي با زوجه باشد ؛ یكی دیگر از شرایط تحقق شرط مذکور حصول دارایی زوج ، در زمان زندگی زناشویی با زوجه است ، لذا به اموالی كه زوج پیش از ایام زناشویی داشته (نه از تاریخ عقد) و اموال موروثي سرايت پیدا نمي‌كند ، زيرا به مال ناشي از ارث اموال به دست آورده در زمان زناشويي اطلاق نمي‌شود .

۶/دارایی در حين طلاق موجود باشد ؛ موجود بودن اموال حين طلاق شرط لازم براي اجراي این ‌شرط است. بنابراين شامل اموال از بين رفته اعم از تلف يا مفقود شده ، نمي‌شود.

🔸در صورت تحقق شروط مذکور:زوج مکلف است تا نصف دارایی موجود خود را که در ایام زناشویی با زوجه به دست آورده یا معادل آن را ، بصورت بلاعوض یه زوجه منتقل نماید.

@Miiss_Lawyer
#شرایط_مهریه

🔺مهریه باید:

1⃣مالیت داشته باشد.
(بتوان قیمت گذاری کرد)

2⃣قابل تملك و نقل و انتقال باشد.

3⃣معلوم و معین باشد.
(مردد بین این یا آن نباشد)

4⃣قدرت بر تسلیم و تسلم داشته باشد.
🔸بنابراین مهریه قراردادن اعضای بدن زوج و یا اشیاء واهی مانند یک کیلو بال مگس قانونا و شرعا صحیح نبوده و مهریه باطل است.

🔺درصورتی که مهریه باطل باشد، در نکاح دایم به منزله این است که مهریه ای برای زوجه تعیین نشده است.

@Miiss_Lawyer
#پرینت_پیامک

🔺طبق قانون جرایم رایانه ای اپراتورهای تلفن همراه مکلفند که اطلاعات تماس و پیام را تا شش ماه ذخیره و نگهداری کنند.
🔸بنابراین فقط پرینت مکالمات شش ماه آخر آن هم با طرح شکایت مثل رابطه نامشروع با دستور مقام قضایی برای مرجع رسیدگی کننده ارسال می شود .
🔸باید گفت صرف اتهام (شک) به همسر یا فرد دیگری دلیلی برای دادگاه نمی شود که پرینت تلفن همراه کسی را بگیرد .
چنانچه بازپرس یا دایار تشخیص بدهد که متن پیام ها را از مخابرات بگیرد باید درخواست خود را طبق رویه موجود به هیئتی از سه نفر از قضات که در مراکز دادگستری استان ها مستقر هستند بفرستد بعد از تایید آن هیئت ، مخابرات اقدام لازم را انجام می دهد .
🔸مصلحت بازپرس یا دادیار وقتی بوجود می آید که اولا از روش های دیگر حقوقی امکان کشف جرم وجود نداشته باشد و ثانیا تاثیر مستقیم گرفتن متن پیام ها در کشف جرم مشخص وروشن باشد.
🔸البته باید گفت در مورد اپلیکیشن های مختلف مانند تلگرام یا واتساپ محدودیت هایی نیز وجود دارد.

@Miiss_Lawyer
#عدم_اطلاع_از_ازدواج_قبلی_زوجه

🔺یکی از موارد بسیار شایع جرم فریب در ازدواج اعلام عدم سابقه ازدواج یکی از طرفین عقد هست. به عبارتی دیگر تجرد یکی از مواردی است که عقد بر مبنای آن واقع میشه.

🔸هرگاه شخصی به حکم قانون مرتکب فریب در ازدواج بشه ، موجب شش ماه تا دو سال حبس هست.

🔸یکی از راههای جلوگیری از فریب گرفتن گواهی تجرد قبل از عقد ازدواج است .

🔸به عبارتی دیگر گواهی است مبنی بر اینکه صاحب شناسنامه سابقه ازدواج نداشته و یا ازدواج واقع شده منجر به جدایی بر اثر طلاق ، فسخ نکاح ، بذل یا انقضاء مدت در ازدواج منقطع و فوت همسر شده باشه.

🔸به علاوه آنکه گواهی فوق الذکر یکی از مدارک لازم برای استخدام در برخی مشاغل خاص، سفر به خارج از کشور، ادامه تحصیل در بعضی از مقاطع و حتی ثبت عده ای از ازدواج ها است .

@Miiss_Lawyer
#اعــــســــار

🔺اعسار در حقوق صفت ڪسی است ڪه تاجر نباشد و به جهت ڪافی نبودن دارایے یا دسترسے نداشتن به آن قدرت دادن بدهے هاے خود و یا هزینہ هاے دادرسے را نداشتہ باشد
🔸انوا؏ اعـسـار:
از حیث موضو؏ آن به سہ دستہ تقسیم مے شوند::
۱/اعسار از هزینہ دادرسے
۲/اعسار از پرداخت محڪوم به
۳/اعسار از هزینہ دین یا اجرائیہ ثبتے

🔸اعسار در هزینہ دادرسے:
تضمینے است براے جلوگیرے از دعاوے واهے، اما هر جا ڪه یڪ دعواے واقعے و قابل طرحے، به علت عدم توانایے شخص در پرداخت هزینہ دادرسے عنوان نمے شود، دولت باید مساعدت ڪند و سدے را ڪه در برابر مجانے بودن دادگسترے به وجود آورده بردارد، این است ڪه مسألہ اعسار و معافیت از هزینہ دادرسے در قوانین محاڪماتے ظاهر گردید.

🔺طبق ماده 504 ق.آ.د.مدنے
معسر از هزینہ دادرسے ڪسے است ڪه به واسطہ عدم ڪفایت دارایے یا عدم دسترسے به مال خود به طور موقت قادر به تأدیہ نیست.

🔸در دو صورت اعسار از هزینہ دادرسے به وجود مے ‌آید:
۱/به علت اینڪه دارایے شخص ڪفاف پرداخت هزینہ دادرسے را نمے‌نماید.
۲/به علت اینڪه شخص به خاطر عدم دسترسے به مال خود قادر به تأدیہ نباشد.

🔸برخی از مصادیق عدم دسترسے به مال خود عبارتند از :
۱/اموالے ڪه حاڪم، شخص را در آن ممنو؏ التصرف ڪرده
۲/اموال متعلق رهن و معاملات با حق استرداد

@Miiss_Lawyer
#موارد_ارجاع_به_شورا_و_داوری

🔺اختلاف در اصل نکاح،اصل طلاق،فسخ نکاح و نسب : قابل ارجاع به داوری و شورا نیست (اما رجوع قابل ارجاع به داوری است ولی قابل ارجاع به شورا نیست)

🔺اختلاف در اصل تولیت و وقفیت و وصیت:
قابل ارجاع به داوری است اما قابل ارجاع به شورا نیست.

🔺دعاوی راجع به حجر و ورشکستگی:قابل ارجاع به داوری و شورا نیست.

🔺دعاوی راجع به اموال دولتی و عمومی:قابل ارجاع به داوری است اما قابل ارجاع به شورا نیست.

🔺اموری که به موجب قوانین دیگر در صلاحیت مراجع اختصاصی یا مراجع قضایی غیر دادگستری می باشد : قابل ارجاع به داوری است اما قابل ارجاع به شورا نیست.

@Miiss_Lawyer
2024/10/01 11:34:31
Back to Top
HTML Embed Code: