Telegram Web Link

دفاع در قبال ایراد اتهام جعل، علی رغم احراز آن با نظریه کارشناس

 
🖋در مواردی ممکن است که فردی به اتهام جعل سند عادی یا رسمی، تحت تعقیب دادسرا قرار گرفته و یا پرونده او در دادگاه کیفری صالح، مطرح رسیدگی باشد.

🖋در این موارد با ارجاع امر به کارشناس، جعلیت سند به اثبات رسیده است لیکن کارشناس علی رغم استکتاب به عمل آمده از موکل، نتوانسته وقوع بزه جعل توسط متهم را تأئید نماید و موکل نیز منکر ارتکاب بزه جعل بوده و اعلام می دارد که از جعلی بودن سند و اینکه چه کسی مرتکب جعل آن شده بی اطلاع است و سند مربوطه، بنا به مناسبتی در اختیار او بوده است؛ لیکن مرجع قضایی، بنا بر ظواهر امر، جاعل سند را کسی دانسته که سند در تصرف او بوده است.

🖋برای دفاع از چنین متهمی باید به خاطر داشته باشیم که صرف اثبات وقوع رکن مادی جرم برای انتساب آن به دیگری کفایت نمی کند بلکه باید ادله قوی دایر بر ارتکاب رکن مادی جرم توسط متهم نیز وجود داشته باشد. در واقع، محکومیت فرد به اتهام ارتکاب جرم، ملازمه با احراز دو مؤلفه متفاوت دارد. یکی احراز وقوع رکن مادی جرم و دیگری، احراز اینکه چه کسی مرتکب رکن مادی جرم شده است؟

🖋بدین ترتیب برای دفاع از فردی که متهم به ارتکاب بزه جعل گردیده، دفاعی به شرح ذیل تدارک خواهیم دید:
🔸" اگرچه نظریه کارشناس محترم دادگستری به شرح مضبوط در پرونده، حاکی از جعلیت سند موضوع دعوی است؛ لیکن مفاد این نظریه صرفاً مؤید تحقق بزه جعل است و دلالتی بر ارتکاب بزه جعل توسط موکل ندارد و هیچ دلیلی دایر بر دخالت موکل در ارتکاب رکن مادی بزه جعل در پرونده کشف یا ارائه نشده است. تردیدی وجود ندارد که صرف احراز تحقق رکن مادی جعل، فی حدذاته برای تعقیب کیفری افراد کافی نیست بلکه علاوه بر کشف بزه، باید محرز گردد که چه کسی مرتکب آن گردیده و رکن مادی آن را به انجام رسانده است. معذلک در مانحن فیه، هیچ تلاشی از ناحیه مقامات تعقیب و تحقیق، برای شناسایی شخص ویا اشخاصی که در ارتکاب بزه جعل دخالت داشته اند صورت نگرفته است و صرفاً بواسطه عدم دسترسی به مرتکب یا مرتکبین واقعی جرم، موکل برای تشفی خاطر شاکی خصوصی، مورد تعقیب قرار گرفته است؛ فلذا هرچند نظریه کارشناس محترم پرونده دلالت بر وقوع بزه جعل دارد، لیکن این نظریه حکایتی از اینکه موکل، مرتکب آن شده باشد ندارد و در واقع نظریه کارشناسی صرفاً در مقام بیان وقوع بزه است نه معرفی بزهکار.✒️"

#سيدمهدي_حجتي
#وكيل_دادگستري
#وکالت_حرفه_ای

@Miiss_Lawyer
🔺تنظیم سند برخلاف قوانین ، نظم عمومی یا اخلاق حسنه و ضمانت اجرای آن

🔸براساس ماده 60قانون ثبت اسناد و املاک « مسئول دفتر ثبت نباید اسناد راجع به معاملاتی را که مدلول آن مخالفت صریح با قوانین موضوعه مملکتی داشته باشد ثبت نماید.» همچنین بر طبق ماده 30 قانون دفاتر اسناد رسمی مصوب 1354« سردفتران و دفترياران موظفند نسبت به تنظيم و ثبت اسناد مراجعين اقدام نمايند مگر آنكه مفاد و مدلول سند مخالف با قوانين و مقررات موضوعه و نظم عمومي يا اخلاق حسنه باشد كه در اين صورت بايد علت امتناع را كتباً به تقاضاكننده اعلام نمايند.»
🔸طبق ماده 6 قانون آئین دادرسی مدنی « عقود و قراردادهايي كه مخل نظم عمومي يا برخلاف اخلاق حسنه كه مغاير با موازين شر ع باشد در دادگاه قابل ترتيب اثر نيست.»، بنابراین چنانچه سند رسمی ای برخلاف قوانین، نظم عمومی یا اخلاق حسنه ثبت شده باشد دادگاه ها نباید به آن ترتیب اثر بدهند، ضمن آنکه هر ذی نفعی می تواند با استناد به مواد گفته شده و ماده 975 قانون مدنی بطلان آن را از دادگاه بخواهد؛ ماده975 قانون مدنی در این خصوص مقرر نموده : « محكمه نمي‏تواند قوانين خارجي و يا قراردادهاي خصوصي را كه بر خلاف اخلاق حسنه بوده و يا به‏واسطه جريحه‏ دار كردن احساسات جامعه يا به علت ديگر مخالف با نظم عمومي محسوب مي‏شود به موقع اجراء گذارد اگر چه اجراء قوانين مزبور اصولاً مجاز باشد.»

✍️محسن رفعتی

متن کامل 👇👇

http://www.dadfarandadandish.com/articles/183126
#صدور_دو_رای_وحدت_رویه_جدید

🔺به گزارش روابط عمومی دیوان عالی کشور، مطابق تصمیم امروز اعضای هیات عمومی دیوان عالی کشور، چنانچه راننده ای گواهینامه معتبر رانندگی نداشته باشند ولو اینکه بیمه حادثه ویژه راننده داشته باشد، دیه و خسارت از طریق شرکت های بیمه به وی تعلق نمی گیرد.

🔺همچنین بر اساس رای دیگر دیوان عالی کشور، مجازات جرم تصرف عدوانی موضوع ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی درجه ۷ محسوب و رسیدگی آن به صورت مستقیم بدون ورود دادسرا در صلاحیت دادگاه کیفری دو است.

@Miiss_Lawyer
#تفاوت_مهم_بین_نکاح_دائم_و_نکاح_موقت_از_مبحث_مدنی_خانواده

🔸در نکاح دائم مدتی وجود ندارد.
🔸در نکاح موقت الزاما باید مدت تعیین شود وگرنه نکاح باطل است.
🔸در نکاح دائم اگر مهر تعیین نشود در صورت نزدیکی مهر المثل تعلق می گیرد اما نکاح باطل نیست.
🔸در نکاح موقت اگر مهر تعیین نشود عقد باطل است.
🔸در نکاح دائم مطلقا برای زن نفقه است.
🔸در نکاح موقت علی الاصول برای زن نفقه نیست.
🔸در نکاح دائم بین زوجین وراثت برقرار است.
🔸در نکاح موقت وراثت منتفی است.
🔸در نکاح دائم عده طلاق۳طهر است.
🔸در نکاح موقت عده طلاق۲طهر است.
🔸عدم ثبت ازدواج دائم مطلقا جرم است.
🔸عدم ثبت نکاح موقت علی الاصول جرم نیست مگر ؛

الف _ باردار شدن زوجه
ب _ توافق طرفین ج:شرط ضمن عقد نکاح

🔸در نکاح دائم شرط خیار در مهر صحیح است.
🔸در نکاح موقت شرط خیار در مهر باطل است.

@Miiss_Lawyer
#فروش_جهیزیه

🔺اگر برابر حكم دادگاه، شوهر با فروش جهیزیه به عنوان فروش مال غیر، محكوم شود علاوه بر مجازات مقرر درخصوص كلاهبرداری مكلف است عین مال یا در صورت نبودن عین مال، مثل یا قیمت آن را به زوجه برگرداند و برای این امر نیازی به ارائه دادخواست حقوقی نیست.

🔸اگر زن بخواهد با شکایت کیفری موضوع فروش مال غیر را پیگیری کند، باید در دادسرای محل وقوع جرم یعنی دادسرایی که جهیزیه در آن حوزه به فروش رفته شکایت کند.
🔸اگر بخواهد با تقدیم دادخواست حقوقی اقامه دعوی کند باید دادخواست استرداد جهیزیه را در دادگاه محل اقامت زوج طرح و اقامه کند.

@Miiss_Lawyer
#بررسی_دعاوي_سه_گانه_تصرف

۱/رفع تصرف عدوانی
۲/رفع ممانعت از حق
۳/رفع مزاحمت

🔺دعاوی رفع تصرف عدوانی:

برای طرح این دعوی۳رکن لازم است:
۱/سبق تصرف خواهان(سابقا ملک در تصرف خواهان بوده باشد).
۲/لحوق تصرف خوانده(در حال حاضر ملک در تصرف خوانده باشد)
۳/عدوانی بودن تصرف خوانده
(تصرف فعلی خوانده بدون رضایت خواهان و حکم مرجع صالح باشد)

🔺دعاوی رفع ممانعت از حق:

موضوع این دعوی،حمایت از استفاده از یک ملک،تحت عنوان حق ارتفاق یا حق انتفاع است.

🔺دعاوی رفع مزاحمت:

شخصی نسبت به متصرفات غیر منقول دیگری مزاحم شود،بدون اینکه ملک را از تصرف متصرف خارج کرده باشد.

🔺اوصاف مشترک این دعاوی سه گانه تصرف:

۱/هر سه غیر منقول است.
۲/هر سه غیر منقول اعتباری است.
۳/در این دعاوی در پی حمایت از مالک نیستیم، بلکه در پی حمایت از سبق تصرف هستیم.
۴/این دعاوی نیاز به احراز مالکیت خواهان و مشروعیت تصرف سابق او نیست.

🔺دعاوی طاری در دعاوی سه گانه تصرف:

۱/فقط امکان ورود ثالث اصلی راه دارد.
۲/دعوای جلب ثالث راه ندارد.
۳/طرح دعوای متقابل در این دعاوی امکان پذیر است.

@Miiss_Lawyer
#شرايط_تغيير_حضانت

🔺چنانچه در اثر عدم مواظبت و يا انحطاط اخلاقي پدر و مادري كه طفل تحت حضانت او است.صحت جسمي يا تربيت اخلاقي طفل در معرض خطر باشد دادگاه مي تواند با تقاضاي بستگان ، قيم و يا رئيس حوزه قضائي ترتيب مقتضي ديگري را براي حضانت كودك اتخاذ نمايد .

🔸مواردي كه مي تواند از مصاديق تغيير حضانت باشد:

۱/اعتياد زيان آور به الكل،مواد مخدر،قمار
۲/اشتهار به فساد اخلاق و فحشاء
۳/ابتلاء به بيماري رواني به تشخيص پزشكي قانوني
۴/سوء استفاده از طفل يا احيار او به ورود به مشاغل ضد اخلاقي مانند فساد،فحشاء،تكدي گري،قاچاق
۵/تكرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف

🔸حضانت فرزنداني كه پدرشان فوت نموده اند:

۱/حضانت فرزندان صغير يا محجوري(حجري كه متصل به زمان صغر باشد) كه پدرشان به مقام والاي شهادت رسيده يا فوت نموده باشند با مادران آنها است،مگر آنكه عدم صلاحيت آنان با حكم دادگاه ثابت شده باشد.
۲/تعيين هزينه متعارف جهت حضانت با دادگاه است و ازدواج مادر نيز مانع از ادامه حضانت او نمي شود.
۳/ضمانت اجراي ممانعت از اجراي حكم دادگاه چنانچه به حكم دادگاه حضانت و نگهداري طفل بر عهده كسي قرار گيرد و پدر يا مادر يا هر شخص ديگري مانع از اجراي حكم شود يا از استرداد طفل خودداري نمايد،دادگاه تا زمان اجراي حكم شخص ممتنع را بازداشت مي نمايد .
۴/حق ملاقات:در صورتي كه به علت طلاق و يا هر علت ديگري ابوين در يك منزل سكونت نداشته باشند دادگاه براي هر يك از ابوين كه طفل تحت حضانت او نيست حق ملاقات تعيين و تعيين جزئيات اين ملاقات با دادگاه خانواده مي باشد.
۵/نگهداری و تربیت اطفال:پدر و مادر در حد توان بايد در تربيت كودكان خود بكوشند و در اجراي اين امر حق تنبيه كودك خود را در حد متعارف دارند.

@Miiss_Lawyer
#نظريه_مشورتى_قانون_اجراى_احكام_مدنى

🔺آیا اگر طرفین دعوی قبل از انقضای ده روز از تاریخ اجرائیه با هم سازش کرده و مراتب را به دادگاه اعلام کنند، حق‌الاجراء قابل وصول است یا خیر؟ و چنانچه بعد از انقضای ده روز توافق نمایند، وصول ‌آن چگونه خواهد بود؟

🔸نظریه مشورتى شماره ۳۴۵۰/۷ - ۱۳۶۸/۷/۱۳

🔸مستفاد از منطوق و مفهوم قسمت اول ماده ۱۶۰ قانون‌اجرای‌ احکام‌ مدنی این است که حق‌الاجراء پس از ابلاغ اجرائیه و انقضای ده روز از تاریخ ابلاغ بر عهده محکوم‌علیه تعلق می‌گیرد و قبل از ده روز تعلق نخواهد گرفت.
🔸بنابراین در موردی که طرفین بعد از ابلاغ اجرائیه و انقضای ده روز مذکور سازش کنند یا بین خود ترتیبی برای اجرای حکم بدهند، بر طبق قسمت دوم ماده مذکور، نصف حق اجراء باید از محکوم‌علیه دریافت گردد و در صورتی که قبل از ابلاغ اجرایی یا بعد از ابلاغ ولی قبل از انقضای ده روز مذکور طرفین سازش نمایند یا ترتیبی برای اجرای حکم بدهند، حق اجراء تعلق نخواهد گرفت.

@Miiss_Lawyer
🔺مواردی که بیت المال مسوول پرداخت دیه است؟

🔸در موارد زیر پراخت دیه بر عهده بیت المال است: 

۱/اشتباه قاضی در صدور حکم و ایراد جنایت بر فرد.
۲/دفاع در مقابل تهاجم دیوانه.
۳/در قسامه، سوگند خورندگان همگی بر برائت خود سوگند یاد کنند.
۴/در مواردی که جنایت نظم و امنیت عمومی را بر هم زند یا احساسات عمومی را جریحه دار کند و مصلحت در اجرای قصاص باشد، لکن خواهان قصاص متمکن از پرداخت فاضل دیه یا سهم دیگر صاحبان حق قصاص نباشد.
۵/هرگاه در جنایت عمدی به علت مرگ یا فرار دسترسی به مرتکب ممکن نباشد و مرتکب مالی نداشته باشد،در غیر قتل دیه بر بیت المال هست؛ همچنین در جنایت شبه عمدی و خطای محض. و در قتل در صورت نبود عاقله جانی یا عدم تمکن او دیه بر بیت المال هست.
۶/در جنایاتی که عاقله مسوول پرداخت دیه است، در صورت نبود عاقله یا عدم تمکن او.
۷/هرگاه ماموری در اجرای وظایف قانونی عملی را مطابق مقررات انجام دهد و همان عمل موجب جنایت بر کسی شود.
۸/شخصی که از ممنوعه بودن ورود به منطقه ای آگاهی نداشته، وارد شود و مورد هدف قرار گیرد.
۹/در صورتی که در دادگاه نوبت به سوگند متهم برسد و وی بر برائت خود سوگند یاد کند.
۱۰/چنانچه پس از اجرای حکم قصاص، عدم صحت حکم محرز شود.
۱۱/اگر شخصی به قتل برسد و قاتل شناخته نشود و یا بر اثر ازدحام کشته شود.

@Miiss_Lawyer
#حضانت_ملاقات_با_فرزند
(نظریه مشورتی)

🔺پرسش؛ آيا دعواي ملاقات يا حضانت طفل بالغ كمتر از 18 سال نوجوان قابل استماع و رسيدگي مي باشد يا خير؟

🔺با توجه به مفاد ماده45 قانون حمايت خانواده كه بيان مي دارد رعايت غبطه و مصلحت كودكان و نوجوانان در كليه تصميمات دادگاهها و مقامات اجرايي الزامي است كه علاوه بر كودكان و نوجوانان را هم مشمول حكم داشته آيا دعواي ملاقات يا حضانت طفل بالغ كمتر از 18 سال نوجوان قابل استماع و رسيدگي مي باشد يا خير؟ لازم به ذكر است كه سابقا درخصوص دعاوي مذكور دعواي ملاقات و با حضانت طفل بالغ قرار عدم استماع دعوا صادر مي شد.

🔸 نظریه شماره 399/93/7 مورخ 24/2/93

اولاً- در خصوص « حضانت فرزند بالغ كمتر از هجده سال»
مستنداً به ماده 1210 قانون مدني و رأي وحدت رويه ديوانعالي كشور به شماره 30 مورخ 3/10/1364، با رسيدن طفل به سن بلوغ شرعي كه در پسر پانزده سال تمام قمري و در دختر نه سال تمام قمري است، موضوع حضانت ( امر غير مالي) منتفي است و فرد بالغ ( پس از بلوغ شرعي) مي تواند با هريك از والدين يا اجداد خود كه بخواهد ، زندگي نمايد.

ثانياً- در مورد« ملاقات فرزند بالغ كمتر از هجده سال»، با عنايت به منطوق ماده 45 قانون حمايت خانواده مصوب 91، چنانچه مصلحت و غبطه كودك يا نوجوان ايجاب كند، صدور حكم ملاقات چنين فرزندي با هر يك از والدين و تهيه الزامات آن توسط طرف ديگر بلااشكال است و احراز اين امر با دادگاه است.

@Miiss_Lawyer
🔺مطالبه اجرت المثل سهم زوجه از آپارتمان مشاعی

🔸چنانچه زوجه و زوج، مشاعاً مالک آپارتمان باشند و هر دو از آن استیفا منفعت نمایند؛ زوجه نمی تواند به استناد اینکه تهیه مسکن از وظایف زوج است؛ مطالبه اجرت المثل سهم خود را بنماید بدین دلیل که زوج در تصرفات مأذون بوده است.

متن کامل رای👇👇

http://www.dadfarandadandish.com/articles/183224
آن گاه که با قلمم یا قدمم در پی احیای حقی و برگرداندن آرامشی در دل هستم و دلی به من امیدوار می ماند در عین سبکی و بی مقداری به خودم امیدوار می شوم ....

به وقت #هفتم #اسفندماه از شصت و هشتمین سالروز #استقلال کانون های وکلای دادگستری

🔆تبریک به آنهایی که شرافتشان را وثیقه قرار دادند تا مدافع از حق باشند
#تبریک_به_همکارانم
#تبریک_به_همه_ی_وکلای_جوان
#تبریک_به_پرنده_زیبای_عدالت
#روز_وکیل_مدافع_مباااارک💕💕
#استقلال_وکیل
#تضمین_حقوق_شهروندی
#وکالت_کسب_و_کار_نیست
#وکیل_کاسب_نیست

▪️🥀به یاد همکار فقید #وکیل_پریوش_ظفری و همه آنهایی که در راه عدالت جان باختند.

99/12/7
🔺آیا پس از بخشش مهریه دوباره می‌توان آنرا مطالبه کرد؟

سه حالت دارد

۱/زمانی است که زوجه در خصوص مهریه، ما فی الذمه زوج را ابراء می‌کند. به این بیان که می‌گوید از نظر من تو دیگر تکلیفی برای پرداخت مهریه نخواهی داشت (تو را از پرداخت مهریه بری می‌کنم)؛ این بیان باعث می‌شود تا تکلیف شوهر در ادای مهر به طور کلی ساقط شود. پس در این حالت زن حق رجوع ندارد.

۲/زمانی است که زوجه در قبال طلاق، مهریه خود را به شوهر بذل می‌کند. بذل مهر در طلاق‌های خلع و مبارات انجام می‌شود، خُلع و مُبارات دو نوع طلاق توافقی در فقه و حقوق اسلامی است که در آن زن با واگذاری مالی به شوهر از وی طلاق می‌گیرد. این طلاق مربوط به زمانی است که زن از شوهر به قدری تنفر پیدا کرده باشد که حاضر شود با پرداخت پول از قید همسری وی ر‌ها شود. این مال ممکن است مهریه زن یا معادل آن باشد، به همین جهت در فرهنگ عامه از عبارت «مهرم حلال و جانم آزاد» در اشاره به این نوع طلاق استفاده می‌کنند؛ بنابراین زن با پرداخت مالی به شوهر، از او می‌خواهد که طلاقش دهد. اگر زن در ایام عده طلاق از بذل خود رجوع کند، طلاق ملغی و کان لم یکن خواهد شد. یعنی همچنان زن و شوهر محسوب می‌شوند و مثل این است که اصلا طلاقی صورت نگرفته است. پس در این حالت زن حق رجوع از مهریه را تا پایان مدت عده دارد.

۳/زمانی است که زوجه مهریه خود را به زوج هبه می‌کند. به این بیان که می‌گوید من مهر خود را به تو بخشیدم؛ در این حالت است که همانند سایر اشکال هبه، تکلیف شوهر در پرداخت مهریه به طور کلی از بین نمی‌رود؛ چراکه زن می‌تواند تحت شرایطی از هبه مزبور رجوع و مهر خود را مطالبه کند. خواه طلاق گرفته باشد یا نگرفته باشد.

@Miiss_Lawyer
#نڪات_حضانت

۱/در صورت فوت پدر، حضانت طفل با مادر زندہ است هر چند این طفل جد پدرے یا قیم داشتہ باشد مگر در صورت عدم صلاحیت مادر.

۲/فرزند دختر تا۹سال قمرے و فرزند پسرتا 15سال قمرے تحت حضانت والدین خود هستند.

۳/فرزند دختر پس از اتمام سن۹سالگے و فرزند پسر پس از اتمام سن۱۵سالگے در تعیین محل زندگے خود ( نزد پدر یا مادر) مختار می‌‌باشند.

۴/پدر یا مادرے ڪہ حضانت طفل بہ آنها دادہ شدہ حق ندارند طفل را بہ محلے غیر از محل اقامت طرفین یا خارج از ڪشور ببرد یا بفرستد مگر با ڪسب اجازہ از دادگاہ.

۵/اگر در صورت انحطاط اخلاقے پدر یا مادرے ڪہ طفل در حضانت اوست سلامت روانے و جسمے طفل دستخوش خطر قرار گیرد این دادگاہ است ڪہ براے حضانت طفل تصمیم لازم را خواهد گرفت.

@Miiss_Lawyer
#مقررات_مربوط_به_آپارتمانها

۱/مقررات مربوط به آپارتمانها در مورد آپارتمانهایی که تعداد مالکین آن از سه نفر بیشتر بوده جاریست. اعم از آنکه مسکونی یاتجاری،اداری یا وقفی ویا خدماتی باشد.

۲/اگر مالکی بدون کسب نظر اکثریت،اقدام به نصب درب یا پنجره غیر همسان نمود،مدیر ساختمان می تواند از طریق دادگاه او را وادار به نصب درب و پنجره همگون با سایر واحدها نماید.

۳/در صورتی که واحدی دچار آتش سوزی شود ومدیر یا مدیران قبلا اقدام به بیمه تمام ساختمان به عنوان یک واحد ننموده باشند،مسئول جبران خسارت وارده می باشند.

۴/با بیمه مسئولیت به صورت بی نام، می توان کل آپارتمان را تحت پوشش بیمه قرار داد تا در صورت بروز حادثه برای نیروی خدماتی و نظافتچی، بیمه جبران خسارت نماید.

۵/اگر واحدی فاقد پارکینگ باشد،حق استفاده از پارکینگ دیگران را ندارد و در صورت استفاده،مالکِ دارای پارکینگ می تواند به اتهام جرم تصرف عدوانی شکایت کند.

۶/در صورت نپرداختن هزینه های جاری مشترک که برعهده مستأجر می باشد،این هزینه ها را باید مالک بپردازد.

۷/اگر گلدان یا اشیاء مختلف که در لبه پنجره و یا تراس نگهداری می کنید،بر اثر باد یا بی احتیاطی سقوط کند وخسارت جانی یا مالی به دیگری وارد شود،مسئول پرداخت دیه وجبران خسارت می باشید.

@Miiss_Lawyer
#حکم_حضوری_حکم_غیابی

🔺طبق ماده۳۰۳آیین دادرسی مدنی، حڪم دادگاه حضورے است مگر اینڪه خوانده یا وڪیل یا قائم مقام یا نماینده قانونے وی در هیچ یڪ از جلسات دادگاه حاضر نشده باشد وبه طور ڪتبی نیز دفا؏ نڪرده باشد ویا اخطاریه، ابلاغ واقعے نشده باشد .
🔸سه شـــرط براے احراز حڪم غیابی وجود دارد ودر صورت عدم وجود هریڪ از سه شرط زیر، رای حضورے محسوب خواهد شد:
۱/خوانده یا وڪیل یا قائم مقام قانونے وی در هیچ یڪ از جلسات حضور نداشته باشد
۲/هیچ گونه دفا؏ ڪتبی نڪرده باشد
۳/دادخواست ابلاغ واقعی نشده باشد
پس اگر دوشرط اول موجود نباشد ولی دادخواست به خوانده ابلاغ واقعے شده باشد، راے صادره غیابے نخواهد بود

🔺نڪات برجسته عبارتند از:
۱/قرار غیابے وجود ندارد وفقط احڪام ممڪن است غیابے باشد
۲/اصل بر حضوری بودن احڪام است و در موقع تشڪیڪ باید اصل را بر حضورے بودن گذارد
۳/حڪم دادگاه در هر صورت حضورے محسوب مے شود وخواهان به هیچ عنوان حق واخواهے ندارد
۴/خوانده غیابے وقتی حق واخواهے ندارد ڪه رای صادره ڪلا یا جزئا به ضرر وے صادر شده باشد
۵/در امورحسبی چون خوانده به معناے دقیق ڪلمه وجود ندارد، حڪم غیابی "اصلا" وجود ندارد

🔸برخی از احڪام در هیچ صورتے حتی در صورت وجود سه شرط ذڪر شده در بالا غیابی "نخواهد" بود.
۱/دستور فروش مال غیر منقول غیر قابل افراز
۲/حڪم ڪیفری علیه اطفال
۳/حڪم اعسار از هزینه دادرسی
۴/راے داوری
۵/دستور تخلیه عین مستاجره

@Miiss_Lawyer
#اطلاعات_كاربردى_حقوقی

💠 ابلاغ رای داور به چه طریق صورت می گیرد ؟


 🔻ابلاغ رای داور به طرق ذیل است

  پاسخ: الف- با ارجاع اختلاف به داوری و انجام داوری بر اساس مقررات مذکور در قرارداد داوری یا قوانین موضوعه، هیئت داوران باید پس از صدور رای چنانچه برای ابلاغ آن روش خاصی توافق نشده باشد، رای داوری را به دفتر دادگاه ارجاع کننده امر به داوری تسلیم نماید و دفتر دادگاه اصل رای را بایگانی و رونوشت گواهی شده آن را به دستور دادگاه برای اصحاب دعوی ارسال دارد . در نتیجه چون با صدور اعلام رای، داوران از داوری فارغ شده اند اعلام نظر بعدی یکی از داوران که به منظور عدول از رای صادر شده باشد وجاهت قانونی ندارد. (نظریه شماره 7/9551-1379/12/23اداره کل حقوقی و تدوین قوانین قوه قضائیه)
 
ب- درصورتی که ارجاع به داوری بر اساس توافق قبلی و پیش از مراجعه به محکمه باشد دفتر دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به اصل موضوع را دارد با دریافت رای داور اصل آن را بایگانی نموده و رونوشت را جهت ابلاغ به اصحاب دعوی به دستور دادگاه با هان ضوابطی که برای حکم دادگاه وجود دارد ارسال می نمایند و در این خصوص اخذ وجه و هزینه ای تجویز نشده است و اقدامات دادگاه در مورد ابلاغ و اجرای رای داور نیاز به تنظیم دادخواست ندارد و از طریق درخواست کتبی ذینفع جریان پیدا می کند . (نظریه شماره 7/1067-1378/2/26 اداره کل حقوقی و تدوین قوانین قوه قضائیه)

@Miiss_Lawyer
وضعیت بیع در حالی که فروشنده و خریدار در خصوص ثمن ادعای متفاوتی دارند

پس از انشای بیع، فروشنده ادعا می‌کند که بیع را با ثمن چهل میلیون ریال انشا کرده است، در حالی‌که خریدار مدعی است که بیع را با ثمن سی میلیون ریال قبول کرده است، در صورتی‌که هیچ‌یک دلیلی بر ادعای خود نداشته باشند، بیع چه وضعیتی خواهد داشت آیا بیع صحیح است یا باطل است؟

ملاحظه نشست قضایی 👇👇

http://www.dadfarandadandish.com/articles/183211
#نظريه_مشورتى

🔺دو نظریه مشورتی در زمینه لازم الوفا بودن توافقات زوجین در زمینه حضانت در هنگام طلاق توافقی

1️⃣ شماره نظریه457/93/7
تاریخ نظریه1393/02/30

🔸با توجه به اینکه حسب استعلام ،‌زوجین مزبور با توافق خویش حضانت فرزندان مشترک را به زوجه محول نموده و بر همین اساس اقدام به طلاق نموده اند، هرگاه زوج بر خلاف توافق خود، تقاضای سلب حضانت فرزندان را از مادر بنماید، اگر علت حادث و جدیدی برای سلب حضانت از زوجه عنوان نکرده باشد، با توجه به تعیین تکلیف این قضیه با توافق زوجین و لازم الوفا بودن توافق مزبور بر اساس ماده 10 قانون مدنی، موضوع خواسته زوج محکوم به ردّ است.

2️⃣ شماره نظریه1529/92/7
تاریخ نظریه1392/08/13

🔸در صورتی که احدی از والدین حق حضانت خود را تا مدتی (مثلا تا رسیدن فرزند به سن بلوغ شرعی) به دیگری واگذار نماید ،این توافق طبق ماده 10 قانون مدنی لازم الوفاست و تا انقضاء مدت تعیین شده ،حّق رجوع ندارد، خصوصاً آنکه واگذاری حق حضانت مزبور حسب فرض استعلام به وجه ملزمی یعنی در قبال بذل مهریه بوده است. بدیهی است بعد از رسیدن طفل به سن بلوغ شرعی، در انتخاب هر یک از والدین جهت ادامه زندگی مختار است.

@Miiss_Lawyer
#نفقه

🔺نحوه محاسبه نفقه زن

🔸چنانچه زن نسبت به مطالبه نفقه اقدام نماید مراجع قضایی برای تعیین نفقه این امر را به کارشناس رسمی دادگستری ارجاع می دهند تا نفقه زوجه را با در نظر گرفتن شئونات و تحصیلات و خانواده پدری وی تعیین نماید و با توجه به نظر کارشناس حکم مقتضی صادر می شود.

🔺تفاوت نفقه زن با نفقه فرزند

🔸نکته بسیار مهم در خصوص نفقه زن این است که زوجه می تواند نفقه معوقه( گذشته) خود را از مرد (زوج) مطالبه کند یعنی اگر شخص 3 سال است که نفقه همسر خود را پرداخت نکرده، زن می تواند نفقه گذشته خود را مطالبه کند در صورتی که این کار در مورد نفقه فرزندان قابل اجرا نیست.

@Miiss_Lawyer
2024/10/01 09:36:27
Back to Top
HTML Embed Code: