Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نسیم از کوهستان می‌آوَرَد
رایحه‌ی‌ لاله‌هایِ واژگون را
سُرخ اَند در نسیم‌؛
آبی در نگاهم‌، آنگاه که می‌دَمَم
در نِی لبکِ شکسته‌ای...!




#معصومه_عابدینی🦋
#شعرتانکا
@MasomehAbedini
برترین خرد آن است که لذت بردن از زمان اکنون را والاترین هدف زندگی قرار دهیم، زیرا این تنها واقعیتی‌ست که وجود دارد و مابقی چیزی نیست جز بازی‌های فکر. ولی می‌شود آن را بزرگ‌ترین بی‌خردی هم نامید زیرا آنچه تنها برای یک لحظه هست و بعد همچون رویایی ناپدید می‌شود، هرگز به کوششی جانفرسا نمی‌ارزد.

درمانِ شوپنهاور
اروین د. یالوم

@MasomehAbedini🦋
Misty Night
Francisco Garcia
" بیکلام دلنشین

دل‌نشین‌ترین آوازهامان،
همان محزونترین خیال‌هایما است.

شاعر:پرسی بیش شلی
برگردان:شیرین جواهری





.

@MasomehAbedini🦋
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
«عقابانِ حالِ خویش»


سالکانِ اقتدار در همه‌حال، در تمامی رویکردها و ابعادِ مختلفی از زندگی‌شان که پیش‌روی دارند، در هر دم، و با همه‌ی قدم‌هایی که بر زمین می‌گذارند و برمی‌دارند. عقابانِ حالِ خویش اَند و در بی‌کرانگی جسم و جان، در صوت و صورت، و در سیرتِ این دو جهان بِهوشیارانه اگاهند تا به دامِ خواهش‌های نفسانی و هوس‌های زودگذر نیافتند، زیرا آنان به تجربه در سلوک فرامی‌گیرند که از ذخیره‌ی انرژی‌هایشان به نحوی مطلوب و اثرگذار بهره‌مند گردند. و بی‌دلیل آن را به هدر نمی‌دهند، یک سالک درک نموده است که ذخیره‌ی منبعِ انرژی نباید به آسانی برای چیزهای بی‌فایده و سطحی به هدر رود و نیاز است که آن برای اعمال مهم‌تری استفاده شود. تا به خلق خویشتنِ وجود بیانجامد، سالکانِ اقتدار در همه‌حال عقابان حالِ خویش اَند.!



#معصومه_عابديني🦋
@MasomehAbedini
به هرجایی برویم از هرچه درفرار باشیم؛ هرچه در دنیای بیرون به دنبالِ کشفِ حقیقتِ وجود باشیم درنهایتِ امر به دنیای ساکنِ درون بازخواهیم گشت. این بدین معناست که ما برای ادامه‌ی روندِ زندگی در این رویای مجاز ناچار هستیم که پای در وادیِ «خودشناسی» بگذاریم.





#معصومه_عابدینی🦋
@MasomehAbedini
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
زنهار تا توانی اهلِ نَظَر مَیازار
دنیا وفا ندارد ای نورِ هر دو دیده...!


#حافظ


@MasomehAbedini🦋
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
صلح و آرامشِ درونی همیشه به معنای طلبِ خوشی و چشم داشتِ شادمان بودن در عرصه‌های متفاوت زندگی نیست. بلکه آن از میان برداشتنِ ایده مطلق بودنِ هر چیزی است، ادراکِ آگاهانه‌ی این دیدگاه که تمامی عینیت ها، چیزها و پدیدارهای متجلی صرفا صفر و یک یا مطلق نیستند. صلح و شادمانیِ حقیقی گاهی اوقات ماحصلِ این ادراکِ روشن است که همه‌ی چیزها در یک هم‌زمانی گسترده و بی‌نهایت و در هر دو قطبِ مثبت و منفی، به بی‌نهایت شیوه خودشان را تکرار می‌کنند و هم‌زمان در دو جبهه‌ی موافق و مخالف ارتباطی تنگاتنگ با یکدیگر دارند. بدین‌سان هر ذره‌ای اعم از خرد و کلان در یک درهم‌تنیدگیِ کوانتومی در پیوستاری شگرف با هم حرکت می‌کنند. می‌توانیم بگوییم که هیچ چیزی، هیچ جزیی الزاما وجودی مستقل از خود ندارد، و پدیدارهای متجلی به هم وابسته‌ هستند. و نیروی هر کدام و اصطکاکِ حاصل از آن‌ها، همدیگر را یا به جلو سوق می‌دهند و یا رو به عقب حرکت می‌کنند.





#معصومه_عابدینی 🦋
@MasomehAbedini
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آرام بهم می‌رسند:
درخت‌هایِ کاجِ تنومند
در جویباری اَبرپوش...




#معصومه_عابدینی🦋
#هایکو
@MasomehAbedini
Zen Flute
Kenio Fuke
باد، ملایم می‌وزد،
ماه، آرام است،
و من در سکون می‌خوانم،
آن کلماتِ حقیقیِ
بی‌کلام را...



@MasomehAbedini🦋
چشم‌ها...
چشم‌هایِ آرام
به ندرت دوست می دارند؛
اما وقتی عاشق می شوند
آذرخشی از آن‌ها بر می‌جهد
هم چنانکه از گنج‌های طلا،
آنجا که اژدهایی از حریمِ عشق
پاسداری می کند.




شعر؛ فریدریش نیچه




@MasomehAbedini🦋
پیش از سپیده‌دمان
گل‌های وحشی خودرو بودند
در انحنای بند بندِ وجودم
حالا اما به هر سوی می‌نگرم
اقیانوسی بی‌کران است
و ابرهایی رها در آسمان
که در جادویِ طلاییِ خورشید
سرخوشانه می‌درخشند.


#معصومه_عابدينی🦋
@MasomehAbedini
Raaz
Mohsen Chavoshi
محسن چاووشی
راز...





@MasomehAbedini🦋
رویای پروانه شدن
«عقابانِ حالِ خویش» سالکانِ اقتدار در همه‌حال، در تمامی رویکردها و ابعادِ مختلفی از زندگی‌شان که پیش‌روی دارند، در هر دم، و با همه‌ی قدم‌هایی که بر زمین می‌گذارند و برمی‌دارند. عقابانِ حالِ خویش اَند و در بی‌کرانگی جسم و جان، در صوت و صورت، و در سیرتِ این…
.
هنگامی‌که از نیروی اقتدار و اقتدارگرایی سالکانه سخن گفته می‌شود، به معنایِ سلطه‌جویی بر دیگران نیست، اقتدار نیروی سکونِ آرام و هوشیاری درونی‌ِ فرد در دل بحران‌ها و پیچ‌وخم‌های روزگار است و از تعادل و توازنِ هماهنگ درونی نشأت می‌گیرد. هنگامی‌که از اقتدارِ سالکانه سخن گفته می‌شود اغلب آن را به عنوان کنترل‌گر بودن و تسلط داشتنِ بر یکدیگر اشتباه می‌گیرند. اما ماهیتِ این دو در عمل با یکدیگر بسیار متفاوت می‌باشد. نیاز است که انسان پیش از تسلطِ بر دیگران، به خویشتنِ وجودش مسلط باشد تمامی کنترل‌های ناهماهنگِ بیرونی و روا داشتنِ زور و اجحاف بر دیگران اغلب از احساسِ ناامنی و هراسِ درونی سرچشمه می‌گیرند. اما سالک آرام است و این آرام بودن بدین معناست که او به ناآرامی‌هایی که بر سیطره ی وجودش سایه افکنده‌است نیز آگاه است و همه‌ی آن‌چه که در دنیای درونش روی می‌دهند را زیر چترِ توجه _هوشیاری قرار می‌دهد و راه‌حل‌های مناسب را نیز در چنته ی هُشیاری خویش دارد، بنابراین نمی‌توان گفت که می‌توان مقتدرانه عمل نمود اما در عین حال ناآرام بود، نمی‌توان اقتدار داشت اما در عین حال خشونت به خرج داد.



#معصومه_عابدینی🦋
@MasomehAbedini
انسان در جستجوی معنا.pdf
1.7 MB
نام کتاب : انسان در جستجوی معنا
نویسنده : دکتر ویکتور فرنکل

Book: Man’s Search for Meaning
Written by Viktor Frankl




یادگاری از سال‌های دور...🍃💫
قبضِ آگاهی،

یکی از صفاتِ بارز شاید مهم‌ترین ویژگی‌ِ انسانِ هوشیار این است که او بر همه‌ی عالم عشق می‌ورزد؛ بی‌تعارف در بیان و بی‌تکلف در اشتیاق است. چراکه به پوچیِ غم‌انگیز، به بیهودگیِ وهم‌انگیزِ این زندگی پی بُرده است. ناهشیاران اما اغلب از هرچیزی بُت می‌سازند و بت‌های ساخته شده‌ی ذهن‌شان را می‌پرستند، بت، بت است، حال چه بتِ مذهبی، چه معنوی، چه خدای را عَلم کردن، چه بنده‌ی خدا را پرستیدن و آن پرستیدنِ یک تکه چوب، یک تکه سنگ و یا حتی خود را خدا پنداشتن و این خدای ساخته و پرداخته‌ی ذهنِ خود را پرستیدن اما ماهیتِ همگی‌شان یکیست. تنها در ظاهر قضیه متفاوت می‌نماید و هیچ فرقی ندارند که از چه نوع باشند، اساسا ذهنیت‌های هراسیده‌ برای انکارِ هراسشان به پرستشِ متعصبانه هرچیزی پناه می‌برند تا به گونه‌ای منکرِ هراسشان شوند، خردمند به عینیت های مختلفِ این انتزاع بزرگ عشق می‌ورزد؛ بی‌آنکه مالک و مملوکِ چیزی باشد از این‌روست که می‌گوییم انسانِ آگاه، انسانِ ایده‌آل می‌سازد نه بت، از خود و از یکدیگر بت نسازید؛ بلکه انسانِ ایده‌آل بسازید، بت اغلب خرابه‌ای به بار خواهد آورد درست ناشدنی.



#معصومه_عابديني🦋
@MasomehAbedini
«تعصب» نسبت به هر چیزی، یا به هر ایده‌ای، ذهن را تنبل بار می‌آورد و ساحتِ آن را محدود نگه می‌دارد؛ می‌بایستی پرسشگر بود و گاهی با دیده‌ی اغماض و آزمون_خطا بر دانسته‌ها و آن‌چه که فراگرفته‌ایم نگریست. تعصب منجر به قبضِ آگاهی در یک حیطه و دانش اختیار شده‌ی محدود و محصور شونده می‌گردد، این درحالیست که وجودِ انسانی به عبارتی ساحتِ ذهنِ انسان؛ بسیار بسیار نامحدود است چونکه ماهیتِ این هستی نیز نامحدود متجلی شده‌است...



#معصومه_عابدینی🦋
@MasomehAbedini
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تنها دوبال برای پرواز می‌خواستیم
اما بی‌درنگ، هستیِ هوشمندِ کیهانی درک چگونگیِ پرواز را به وجودها بخشید.

درست آن گاه که حس پریدن‌های
پی در پی، از این شاخه به آن شاخه پریدن رها شد شکوهمندیِ پروازِ اصیل‌تر آغاز شد.

همه‌چیز از زمانی به دست آمد
که همه‌چیز از دست رفت.





#معصومه_عابدینی🦋
@MasomehAbedini

از نشانه‌های روحِ بیدار، دلی آگاه، عزمی جزم، وجودی راسخ، جسارت و اشتیاقِ کودکانه‌ای است که در ميان هزاران پرسشِ بدون پاسخ بی هیچ اِبایی می پرسد و مستمرانه بازهم می پرسد. کودک هیچ‌گاه لحظه‌ای از کشف و جستجو باز نمی ایستد، و هر چيزی دلیلِ حیرت و اشتياق چشم‌های اوست، می پرسد حتا هنگاهی که پاسخی بیرونی دریافت نکند، و در میانه‌ی این پرسش‌ها و پاسخ‌ها گاهی روحِ پرشور او پاسخ‌ها را نیز یکی پس از ديگري در درون خود مي یابد، طبيعتِ روح اصیل هر انسان نيز همان کودکِ جستجوگری است که ماهيتِ حقيقت را به صورت غریزی درک کرده است. اما خانواده و اجتماع به مرور مانعی براي مسيرش خواهند شد. یا او را به مسيري اشتباه سوق می‌دهند این شیوه‌ی پرسشگری درکِ خردمندانه‌ای را به ارمغان خواهد آورد. و رهجویی که در مسير خویش هر لحظه در حال گشودگی وسعت وجود است. در آسمان انديشه هایش نيز کماکان تا بی‌نهایتِ وجود اوج خواهد گرفت.



#معصومه_عابديني🦋
@MasomehAbedini
2024/10/02 18:18:39
Back to Top
HTML Embed Code: