Telegram Web Link
Sina Soleymani
🎯#غچین ✍🏽 سال مالی غچین 31/03 است. در سال مالی قبل این شرکت 657 میلیارد تومان فروش ثبت کرده اما در 5 ماه ابتدایی امسال به دلیل رشد نرخ فروش محصولات و راه اندازی خط تولید موفق شده به فروش 739 میلیارد تومانی برسد که تقریبا 3 برابر سال گذشته است ! ✍🏽 در پاییز…
🎯#غچین

✍🏽گزارش شش ماهه غچین هم آمد و تقریبا همه چیز در فصل پاییز دو برابر شده !

▪️ فصل تابستان :
فروش : ۴۲۵ میلیارد تومان
حاشیه سود خالص : ۵.۹٪
حاشیه سود ناخالص : ۹٪
سود هر سهم : ۱۱ تومان

▪️ فصل پاییز :
فروش : ۴۰۷ میلیارد تومان
حاشیه سود خالص : ۱۱.۲٪
حاشیه سود ناخالص : ۱۱٪
سود هر سهم : ۲۲ تومان

✍🏽 آزاد شدن نرخ رب تاثیر خودش رو در گزارش پاییز گذاشته و علاوه بر رشد تقریبا ۳ برابری فروش نسبت به سال قبل و بهره برداری از طرح توسعه شرکت ، حاشیه سود شرکت هم در پاییز نسبت به تابستان رشد تقریبا ۲ برابری داشته و سود شرکت هم رشد ۲ برابری داشته !!

❗️کل سود پارسال ۴۶ تومان بوده که در شش ماهه تونسته ۳۳ تومان بسازه. یعنی ۷۰٪ از کل سود پارسال رو بدون سود سرمایه گذاری ها در شش ماه محقق کرده !!

✍🏽 شرکت امسال حداقل حدود ۷۰-۷۵ تومان سود خواهد داشت و حدود ۲۵-۳۰ تومان هم سود سرمایه گذاری هارو در گزارش ۱۲ ماهه شناسایی میکنه و مجموعا میتونه به حدود ۱۰۰ تومان سود برسه.
امروز در هیجان منفی ، سهم رو تا زیر ۵۰۰ تومان هم برای لحظاتی فروختند.

با این گزارش احتمالا فروشنده ها فردا باید بالاتر بخرند و جایگزین کنند.

@Marketerchnl
🎯#دلار

دلار به ۵۵.۵۰۰ تومان رسید !

ولی هنوز بازار ما پر از سهم هایی هست که کیلومتر ها با سقف های سال ۹۹ فاصله دارند ...

@Marketerchnl
🎯#دلار

✍🏽 بعد از چندین ماه سرکوب و نوسان در قیمت های کمتر از ۵۵.۰۰۰ تومان ، طی مدت اخیر دلار از محدوده ۴۹.۹۰۰ تومان تا محدود ۵۶.۰۰۰ تومان بالا آمده !

✍🏽 سقف قبلی و بسیار مهم دلار محدوده ۵۵.۸۰۰ الی ۵۵.۹۵۰ تومان بوده که طی معاملات دیروز ، بالاتر از این محدوده معامله شده.
اما هنوز مشخص نیست بالای این محدوده تثبیت خواهد کرد یا خیر !
لذا اگر طی معاملات چندروز آتی بالای این محدوده تثبیت شود ، عملا روند نزولی چندماهه تمام شده و رالی جدیدی در دلار شکل خواهد گرفت.

✍🏽 همانطور که در نمودار اول مشاهده میکنید ، رفتار بازار ارز طی سالهای اخیر همواره یکسان بوده. درواقع بهتر هست بگوییم رفتار بازارساز همواره یکسان بوده. سرکوب قیمت ها تا جای ممکن و سپس رها شدن فنر قیمت ها و جهش های چند صد درصدی !
این بار هم شاهد همان الگو و همان رفتار از دلار بودیم و باید دید نتیجه این سیاست های بانک مرکزی متفاوت از قبل خواهد شد یا خیر.

@Marketerchnl
Sina Soleymani
🎯#غچین ✍🏽غچین یک الگوی اصلاحی سه ساله روتکمیل کرده که از نظر کلاسیک هم مشابه الگوی سر و شانه کف هست. محدوده حمایت مهم سهم 400-420 تومان هست که به این محدوده واکنش نشان داده و برگشته و در صورت عبور از 475-480 تومان ، میتونه به مرور یک رشد بزرگ به سمت سقف تاریخی…
🎯#غچین

✍🏽 بعد از رشد از ۴۴۰ تومان تا ۵۸۰ تومان ، در قالب شاخه اخر اصلاح خودش ، تا محدوده ۴۶۰ تومان اصلاح کرد و برگشت زد.
الگوی اصلاحی ای که سهم تکمیل کرده یکی از قوی ترین الگوهای برگشتی نموداری هست. از دید کلاسیک هم الگوی سر و شانه کف رو تکمیل کرده.

✍🏽 محدوده حمایت معتبر سهم محدوده ۴۴۰-۴۶۰ تومان هست و در صورت برگشت سهم ، در گام اول به سمت سقف تاریخی در محدوده ۸۰۰ الی ۹۵۰ تومان حرکت خواهد کرد.

در مورد وضعیت بنیادی سهم هم در مطالب قبلی بهش اشاره شده.
@Marketerchnl
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎯#فنر

درگیری دکتر جبرائیلی و فنر دلار

@Marketerchnl
Forwarded from تراز (Sadra Soleimani)
📌در تصویر ارزش دلاری بازار بورس ایران در 3 سال اخیر نشان داده شده است. سقف ارزش دلاری در سال 1399 اتفاق افتاده است که به 434 میلیارد دلار رسیده است. انتظار می‌رود با توجه به روند گذشته ارزش دلاری بازار، در وهله اول به ارزش 200 میلیارد دلار و سپس به محدوده 250 تا 270 میلیارد دلار برسد. البته هر ساله تعداد قابل توجهی شرکت جدید به بازار اضافه می‌شود و شرکت های فعال در بازار سرمایه رشد سودآوری و تولید و افتتاح طرح های توسعه را به همراه دارند، باید این نکات و ارزش افزوده را در نظر گرفت.
#آمار
#ارزش_بازار
@tarazfinance
چند اتفاقی که احتمالا طی چند روز آینده میوفته :

۱- یکی از همین شب ها اقای فرزین تشریف میارند تلویزیون و مجدد متذکر میشند که شرایط با ثباته !

۲- یه سامانه جدید رونمایی میکنن ! اسمش هم احتمالا "تا خدا"هست.

۳- نرخ ارز بازار آزاد رو با تاکید "تحریفی" میخوانند و هرکسی دلار بخره رو غافل و دلال و ... میدانند !

۴- تقریبا همزمان با مصاحبه ایشان ( کمی قبل تر یا کمی بعد تر ) چندتا رنج منفی در دلار میکشند و سعی میکنند ۲-۳ هزار تومانی نرخ رو کاهش بدند.

۵- مانور تبلیغاتی و رسانه ای با این مضمون که : داغ گذاشتن بانک مرکزی بر دست و دلِ دلالان و خریداران دلار !

۶- دلار احتمالا یک برگشت تا حدود ۵۶ تومان میده و بعد دوباره بالا میزنه و به سمت سقف قبلی میره !

این اتفاقات انقدر مکرر بوده که چشم بسته میشه احتمالش رو داد که همین روزها به وقوع بپیونده ...

@Marketerchnl
🎯#وساخت

✍🏽 گروه ساختمانی طی چندماه اخیر اکثرا ۲-۳ برابر شدند اما یکی از معدود سهم های این گروه که تقریبا میشه گفت هیچ رشدی نداشته و از گروه خیلی عقب هست ، وساخت بوده !

✍🏽 از نظر نموداری در حال تکمیل یک الگوی اصلاحی بلندمدت بوده که تقریبا در انتهای آخرین شاخه قرار داره و در صورت هرگونه برگشت میتونه به سمت سقف ۳۳۰-۳۵۰ تومان و در صورت شکست سقف به سمت ۴۵۰-۴۶۰ تومان حرکت کنه.

✍🏽 از نظر بنیادی هم تقریبا تمام پرتفوی سهام شرکت که شامل ثنوسا ، وثنو ، ونوین و ... هست رشد قابل توجه داشتند. در مورد ارزش روز دارایی های سهم در یک پست جداگانه صحبت خواهیم کرد.

@Marketerchnl
🎯#بازار

کلا جماعت اقتصادی کشور خاطره خوبی از طیب نیا و مِتُد های اقتصادیش ندارند. به نوعی وقتی اسم طیب نیا و تفکراتش میاد تن و بد همه میلرزه چون ایشون مبنای بسیاری از اقدامات عجیب و غریب رو گذاشت که برای چندسال مملکت رو وارد یک رکود وحشتناک کرد که بعدها عواقبش رو دیدیم !

حقیقتا هیچوقت حتی ۱٪ هم به ذهنمون خطور نمیکرد که ممکنه دولت یا شخصی بیاد که بگیم صد رحمت به طیب نیا !

این دولت روی طیب نیا رو سفید کرده.

دوره طیب نیا حداقل اگر رکود بود ، مردم برای یک مدت کوتاه هم که شده تونستند مختصر رشدی در قدرت خریدشون حس کنند ! حالا به لطف خوش بینی های برجامی بود یا هرچیز دیگری ! ولی حداقل چوب نرخ بهره بالا و سرکوب و رکود رو که چشیدند ، تا حدودی ( ولو خیلی اندک ) قدرت خریدشون افزایش پیدا کرد.

این دوستان طی این دو سه سال گذشته، هم رکود وحشتناک ایجاد کردند و هم مردم چوب تداوم رشد تورم رو خوردند !

حالا این دومینو کِی شروع بشه و به چه دلیلی ، خدا میدونه !
فعلا که تقریبا ۳ سالش گذشته و سایکل های رکود و تورم کشور حدودا ۴ ساله بوده.
اگر طبق همین سایکل ها بخوایم پیش بریم که سال بعد خدا بهمون رحم کنه ...

ممکنه دوباره مثل ۹۶ با آمدن ترامپ یا فردی هم موضع با اون این اتفاق بیوفته ، ممکنه قیمت بنزین باشه یا هر چیز دیگری !

این بمب ساعتی ای که اقایون درست کردند ، منتظر یک جرقه هست. نقدینگی ۱۰ میلیون میلیارد تومانی خیلی دور نیست در حالی که اقتصاد واقعی ما نه تنها تفاوتی با دهه قبل نکرده ، بلکه کوچک تر هم شده !

اونموقع نقدینگی ۵۰۰ همت بود ، سال دیگه ۱۰ میلیون میلیارد تومانه !
خودتون حساب کنید این اقایون چه آشی برامون پختند ...

@Marketerchnl
🎯 آخرین قمار فرزین با کارت نرخ بهره ! هزینه ای که مردم و حاکمیت خواهند پرداخت

✍🏽 اخیرا بحث های زیادی در مورد نرخ سپرده ۳۰٪ و تبعات آن در سطح جامعه اقتصادی کشور شنیده می شود و تقریبا همه بخش ها اعم از صنعت ، مالی ، اقتصادی ، بخش خصوصی و ... مخالفت شدید خود را با شرایط فعلی اعلام کردند و هشدارهای بسیاری در مورد سیاست های بانک مرکزی داده شد.

اما به بیان ساده ، جذب نزدیک به ۳۰۰ همت سپرده خاص با نرخ ۳۰٪ یعنی چه و چه بلایی بر سر بانکها و اقتصاد کشور خواهد آمد ؟!

✍🏽 بانکها به ازای ۱۰۰ تومان سپرده ای که از مردم جذب میکنند ، ۱۲ تومان از منابع مردم را نزد بانک مرکزی ذخیره میکنند که اصطلاحا به آن ذخیره قانونی بانک ها نزد بانک مرکزی می نامند.
در حقیقتا اگر بانکی ۱۰۰ تومان از مردم سپرده بگیرد ، ۸۸ تومان آن نزد خود بانک و ۱۲ تومان نزد بانک مرکزی قرار خواهد گرفت که عملا آن ۱۲ تومان فریز شده و نرخ سود ۱٪ به آن تعلق میگیرد.

بنابراین بانک ها ، به ازای ۱۰۰ تومان جذب سپرده ۱٪ از بانک مرکزی بابت ۱۲ تومان ذخیره سپرده قانونی سود میگیرند ، اما در واقع ۸۸ تومان آن در دسترسی بانک است ! درحالی که به سپرده گذار بابت کل ۱۰۰ تومان سود ۳۰٪ پرداخت میکنند.

لذا ۰.۱۲٪ نرخ سود دریافتی بابت ذخیره سپرده قانونی به بانکها تعلق میگیرد ( ۱۲ تومان* ۱٪= ۰.۱۲ سود سپرده قانونی که نصیب بانک میشود )

و بابت ۱۰۰ تومان سپرده مردم به سپرده گذاران ۳۰٪ سود پرداخت میکنند. لذا ۳۰ تومان سود پرداختی به مردم خواهد بود که به آن هزینه سپرده میگویند.

اما در عمل ، ۸۸ تومان نزد بانک باقی میماند.

عملا بانک بابت ۸۸ تومان سپرده جذب شده که در دسترسش است ۲۹.۸۸٪ به مردم سود داده است ، درحالی که از مردم ۱۰۰ تومان سپرده جذب کرده و ۱۲ تومان آن نزد بانک مرکزی ذخیره شده است!

بنابراین نرخ سود موثر بانک برای جذب ۱۰۰ تومان سپرده ، حدود ۳۴٪ خواهد شد :

(۱۰۰ تومان * ۲۹.۸۸٪) / ۸۸ تومان = ۳۳.۹۵٪ ~ ۳۴٪

✍🏽 پس با نرخ سود ۳۰٪ ، در عمل هزینه تمام شده بانک برای جذب سپرده ۳۴٪ خواهد شد.

حالا اگر بانکها با کسری مواجه شوند و مجبور به استفاده از منابع بانک مرکزی برای پرداخت سود مردم باشند ( به بیان ساده اصطلاحا اضافه برداشت بانکها ) بانک مرکزی بابت این اضافه برداشت بانکها از منابع بانک مرکزی ، بانکها را ۳۴٪ جریمه میکند !

به بیان ساده ، با نرخ بهره ۳۰٪ و نرخ ذخیره قانونی ۱۲٪ و جریمه اضافه برداشت ۳۴٪ ، عملا جریمه اضافه برداشت برای بانکها اهمیتی ندارد و بانکها به نقطه بی تفاوتی میرسند !
چون جریمه بانک مرکزی مساوی شده است با هزینه ای که بانکها بابت رقابت در جذب سپرده میپردازند و هرچه نرخ موثر بانکها از ۳۴٪ بالاتر برود عملا تمایل اضافه برداشت بانکها از منابع بانک مرکزی بیشتر میشود.

درست مثل بچه ای که ترسش از تنبیه والدین ریخته و درست در لحظه ای که این ترس بریزد ، هرکاری خواهد کرد و والدین دیگر قدرت کنترل و بازدارندگی خود بر بچه را از دست میدهند !

✍🏽 اتفاقی که اقای فرزین در بانک مرکزی رقم زده ، از بین بردن کارایی و تاثیرگذاری مهم ترین ابزار بانک مرکزی ، یعنی نرخ بهره است !

وقتی جریمه اضافه برداشت بانکها از هزینه سپرده کمتر یا مساوی آن شود ، عملا جریان اضافه برداشت و ناترازی بانکها نه تنها کاهش نمی یابد، بلکه تشدید میشود و بازار پول و به دنبال آن اقتصاد کشور وارد سراشیبی تند تورم و افت ارزش پول ملی خواهد شد !

البته که بانک مرکزی نرخ ذخیره این سپرده ها را به ۱۰٪ کاهش داده که در محاسبات بالا که به عنوان یک مثال ساده بیان شده ، باید نرخ ذخیره را به ۱۰٪ تغییر داد. اما در مجموع مسیری که در حال حرکت هستیم تغییر چندانی نمیکند.

✍🏽 درواقع اقای فرزین در بانک مرکزی برای تحقق اهداف و استراتژی های غیر منطقی و غیر عاقلانه خود برای مهار تورم ، حاضر به قمار به هر قیمتی شده و ترسی از احتمال تشدید تورم ، رکود شدید و ورشکستگی صنایع ، وارد شدن لطمه جدی به معیشت مردم در ماه های آتی و حتی هزینه کردن از سرمایه اجتماعی باقی مانده دولت و نظام ندارد !

با وجود اجرای حداکثری سیاست انقباضی ، افت ارزش پول ملی متوقف نشده اما بانک مرکزی چشم خود را بر همه واقعیت های اقتصادی بسته و در گام آخر نرخ بهره را تا بالاترین سطح ممکن افزایش داده !

عملا افزایش بیشتر نرخ بهره از سطح فعلی برای بانک مرکزی ممکن نیست و در صورتی که نرخ بهره ۳۰٪ هم مانع از تداوم تورم و افت ارزش پول ملی نشود ، بانک مرکزی ابزار قدرتمند دیگری برای مهار وضعیت نخواهد داشت و این مردم ، کشور و حکومت هستند که هزینه غرور و جاه طلبی های فرزین در بانک مرکزی را پرداخت خواهند کرد.

@Marketerchnl
🎯#بازار

✍🏽چرا بازار سرمایه ، مشابه بقیه بازارهای کشور در رکود به سر میبره و این وضعیت تا چه زمانی ادامه پیدا میکنه؟
این سوالی هست که نه تنها ذهن فعالان بازار سرمایه ، بلکه ذهن همه فعالان اقتصادی کشور رو درگیر کرده !
برای پاسخ دادن به این موضوع باید با یک مثال ساده مفهوم صرف ریسک رو متوجه بشیم‌!

✍🏽 احتمالا برای همه ما پیش آمده که یکی از دوستان ما در ازای انجام یک کار سخت یا غیر عادی با ما شرط ببنده.
مثلا دوست شما در یک رستوران به شما پیشنهاد میده که در ازای خوردن یک غذا با ۲۰۰ گرم فلفل ، با شما یک میلیون تومان شرط میبنده.
یا در ازای یک حرکت خطرناک یا عجیب با شما بر سر یک شام یا نهار لوکس شرط میبنده !

درواقع شما برای خوردن یک بشقاب غذای معمولی حاضر نیستید به دوستانتان پاداش بدید. اما زمانی که پای یک کار ریسکی یا غیر معمول وسط باشه ، ممکن هست حاضر باشید هزینه بیشتری متحمل بشید.

این پاداشی که در ازای انجام یک کار ریسکی یا غیرمعمول از دوستتان طلب میکنید ، مفهوم ساده شده "صرف ریسک" یا Risk Premium در دنیای مالی هست.

✍🏽 فرض کنید شما در منزل خودتان روی کاناپه و زیر پتو پلنگی دراز کشیدید و بدون دغدغه چای مینوشید و ۱ میلیارد تومان سرمایه خودتون رو داخل بانک گذاشتید و ماه به ماه ۳۰٪ سود سپرده خودتون رو دریافت میکنید.

طبیعتا اگر قرار باشه از روی کاناپه گرم و نرم و از زیر پتو پلنگی خارج بشید ، لباس بپوشید و از خانه خارج بشید ، با آدمها و صاحبان کسب و کار سر و کله بزنید و از همه مهم تر قید سود بی دردسر و بی دغدغه بانکی رو بزنید و یک کار مفید در اقتصاد انجام بدید ، انتظار دارید سودی بیشتر از سود سپرده بانکی کسب کنید!

درواقع شما انتظار دارید اقتصاد کشور به شما بابت از زیر پتو بیرون اومدن و پذیرفتن سختی ها و ریسک ها و دغدغه ها ، پاداش بدهد ! چون شما درحال انجام یک کار غیر عادی و عجیب و غریب هستید و اون کار زدن قید سود بی دردسر ۳۰٪ بانکی هست !

مثال بالا ، مفهوم ساده "بازده انتظاری" سرمایه گذار هست که ما مالیچی ها طبق معمول با جملات پیچیده و قلمبه سلمبه در گوش همه زمزمه میکنیم.

✍🏽 طبیعتا هر قشری بجز ما بورسی ها ، زمانی حاضر میشن قید پتو و کاناپه و سود ۳۰٪ بانکی رو بزنند که مطمئن باشند در اقتصاد گزینه های زیادی برای سرمایه گذاری وجود داره که با احتمال وقوع بالا ، سود بیش از ۳۰٪ رو نصیبش کنه. اون هم نه ۱٪ یا ۵٪ بیشتر ! این پاداش باید انقدر بیشتر باشه که شما رو تشویق کنه به زدن قید سود سپرده بانکی !

به زبان ساده ، شما انتظار دارید به اندازه سود بانکی + صرف ریسک بازده کسب کنید!

✍🏽 همه مطالب بالا رو عرض کردم که به اینجا برسم :

بازدهی که واقعا در بازارهای مختلف بصورت واقعی محقق میشه با بازدهی که شما انتظار دارید محقق بشه یا فکر میکنید محقق میشه زمین تا آسمان فرق داره.

▪️به بازدهی که شما انتظار دارید کسب کنید و دلتون میخواد محقق بشه ، همونطور که در توضیحات بالا اشاره کردم ، بازده انتظاری شما میگن.

▪️به بازدهی که بطور حقیقی و واقعی در اقتصاد یا بازارهای مالی انتظار میره محقق بشه ، بازده مورد انتظار میگن.

حالا اگر بازده انتظاری شما از بازده مورد انتظار بیشتر باشه ، نتیجه میشه همین وضعیتی که میبینید !

یعنی همه نقدینگی به سمت سپرده بانکی و سود تضمین شده و کاناپه و پتو پلنگی میره !

✍🏽این وضعیت زمانی درست میشه که در این اقتصاد تغییر ایجاد بشه.

معمولا در اقتصاد ما به ترتیب با انتظار رشد بیش از تورم نرخ ارز ، کاهش قابل توجه نرخ بهره و در نهایت تغییر و تحولات سیاست های دولت این وضعیت تغییر میکنه.
در دو مورد اول بصورت پنهان بحث نرخ رشد حجم نقدینگی مطرح هست که اصطلاحا درایور پنهان هست.

این سه عامل باعث میشن که بازده مورد انتظار بیشتر از بازده انتظاری شما بشه و برنامه کاناپه و پتو پلنگی تعطیل بشه و شما تشویق بشید از خونه بیاید بیرون و قید سود بانکی رو بزنید.

بنابراین اگر احتمال میدیم که سال آینده دلار سقف نرخ ۶۰ تومان رو میشکنه ، یا نرخ بهره به سقف ممکن خودش رسیده و یا سیاست های دولت تغییر میکنه ، سال آینده سال تغییر جریان نقدینگی از سپرده بانکی و سود بدون ریسک به بازارهای مالی و سرمایه ای کشور هست. با این سناریو ، برنده بازی در سال آینده کسانی هستند که در وضعیت رکودی فعلی دارایی میخرند و صبر میکنند.

اما اگر احتمال میدیم سال آینده هم وضعیت مشابه سه سال گذشته هست ، طبیعتا هنوز برنامه پتو پلنگی و کاناپه بهترین برنامه هست.

این نکته رو هم سر بسته عرض کنم که سال بعد ، سال ۴ ام از سیکل رکودی بازارهاست و تا امروز طی چند دهه گذشته ، سیکل های رکود و رونق اقتصادی ما ۴ ساله بوده !

@Marketerchnl
وقتی بازارساز ( دولت ) قصد داشته باشه بازار رشد کنه ، از در و دیوار خبر و محرک میسازه برای بازار !

تاریخ نامه رو ببینید و بگذارید کنار اخبار اخیری که در مورد واگذاری سهام تو دلی خودروسازها و خصوصی شدن و افزایش نرخشون و ... اومد.

پالایشی ها هم همین داستان. بحث اصلاح فرمولشون که انجام شده و امروز خبرش داخل بازار پخش شده و احتمالا تا اخر هفته نهایی و ابلاغ میشه و سهم هایی که دو روزه با تقاضای خوب صف خرید شدند !

یا غذایی هایی که دیروز شایعه آزاد شدن نرخ بقیه اقلام خوراکی بجز نهاده دامی و گندم ، پخش شد و امروز تقاضای عجیبی داشتند.

نه اینکه در بقیه دولت ها عدم تقارن اطلاعاتی نبوده و همه چیز گل و بلبل بوده ! خیر ، اینطور نیست .
ولی در این دولت دیگه به حد اعلا رسیده و انقدر واضح و شفاف جلوی چشم همه ما قرار گرفته که حس بازیچه بودن به همه ما دست داده ...

@Marketerchnl
🎯#بازار #دلار

✍🏽 دلار از محدوده ۶۰ هزار تومان که سقف تاریخی بود تا این لحظه عبور کرده ! عبور از این سقف یعنی شروع دور جدیدی از رشد قیمت ها در بازارهای مختلف که طبیعتا اولین بازاری که واکنش نشان میدهد ، بازار طلا و سکه هست !

به همین دلیل سکه هم از مرز ۳۵ میلیون تومان عبور کرد.

✍🏽 بانک مرکزی ایران ، طی یکسال اخیر تبدیل شده بود به بانک مرکزی اقای فرزین ! چون بجای اینکه متولی بازارها و سیاست های اقتصادی کشور باشد ، بازوی اجرای تفکرات و عقاید اقای فرزین بود.

اقتصاد زمین بازی دستور ها و دستور دهنده ها نیست ، باد بکارید طوفان درو خواهید کرد !

این تازه شروع نمایان شدن اثرات سیاست های غلط و تکراری اقای فرزین طی یک سال گذشته هست ...

#فنر

@Marketerchnl
🎯#مهم #دلار

✍🏽 دلار به محدوده 61000 تومان رسید و فعلا سقف تاریخی خود را شکسته و از آن عبور کرده !

✍🏽 بعد از بیش از 370 روز دلار از سقف تاریخی 60000 تومانی خود عبور کرد و به سطح 61000 تومان رسیده ، درحالی که طی یکسال گذشته اقای فرزین و اجبرائیلیون با تمام توان و بطور بی سابقه ای برای نگه داشتن نرخ دلار تلاش کردند ، حتی به قیمت رکود سنگین اقتصادی و تشدید ناترازی بانکها و حراج ذخایر طلا و ارز کشور !
اما در نهایت #فنر دلار در رفت و سقف تاریخی شکسته شد !

✍🏽 اختلاف نرخ نیمایی و نرخ آزاد بطور بی سابقه ای در کل تاریخ به حدود 60% رسیده که همین نرخ ارز چند نرخی موجب تشدید وضعیت ملتهب ارزی شده !

تبعات نرخ بهره 30% و تشدید ناترازی بانکها و تصمیماتی که باعث کاهش جذابیت صادرات و طبعا کاهش ارز آوری کشور میشود ، سال آینده به التهاب بیشتر بازار دامن خواهد زد.

طبق معمول ، باعث و بانی این وضعیت و امثال جبرائیلی و فرزین بابت تصمیمات غلط خود هزینه ای نمیدهند و این مردم هستند که هزینه آن را با بی ارزش شدن دارایی های خود خواهند داد.

@Marketerchnl
🎯#بازار

✍🏽 در نمودار فوق ، روند تاریخی شاخص بورس و نرخ دلار آزاد نمایش داده شده.

بطور واضح و مشخصی ، هرگاه نرخ دلار موفق به شکست سقف تاریخی شده ، بازار سرمایه به دنبال دلار ، یک جهش بسیار پر شتاب و بزرگ رو تجربه کرده.

بخاطر ماهیت اهرمی بازار سرمایه ، همواره رشد سهام نسبت به شاخص بیشتر بوده و رشد شاخص هم نسبت به دلار بیشتر بوده !

✍🏽سال گذشته وقتی دلار سقف شکست ، شاهد رشد بازار تا اردیبهشت ماه بودیم که شاخص از 1.400.000 واحد تا 2.400.000 واحد رشد کرد.

این بار هم دلار موفق به عبور از سقف تاریخی 61000 تومان شده و احتمالا در گام اول تا محدود 75000 تومان رشد خواهد داشت.

بنابراین میتوان انتظار داشت که طی هفته های پیش رو شاهد رشد قابل توجه بازار و جهش پر شتاب قیمت ها باشیم.

❗️نرخ نیمایی در حال حاضر حدود 60% با نرخ آزاد اختلاف دارد که در نهایت این اختلاف باید از بین برود و این موضوع پتانسیل اصلی بازار سرمایه هست.

@Marketerchnl
افزایش نرخ بهره، چه آینده‌ای را برای صندوق‌های درآمدثابت‌ و سهامی رقم می‌زند؟

🔖سینا سلیمانی، مدیرعامل گروه مالی حکمت ایرانیان در گفتگو با فاندوستینگ به این سوال پاسخ داد:
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
تبعات افزایش نرخ بهره بر صندوق‌های درآمدثابت و سهامی

💬سینا سلیمانی مدیرعامل گروه مالی حکمت ایرانیان در گفتگو با فاندوستینگ:


⬅️از آنجایی که سپرده بانکی در بین کم ریسک‌ترین سرمایه‌گذاری‌ها قرار دارد، بالا رفتن نرخ بهره و سود سپرده‌های بانکی باعث افزایش هزینه تأمین مالی و کاهش فاصله بین بازده بدون ریسک و حاشیه سود صنایع می‌شود که بطور کلی این امر رقابت‌پذیری انواع سرمایه‌گذاری‌ها با سپرده بانکی را دشوار و جذابیت آن‌ها را کاهش می‌دهد.

⬅️در حوزه صندوق‌های درآمد ثابت، با توجه به روند افزایشی نرخ بهره وضعیت کمی بهتر از صندوق‌های سهامی است و صندوق‌های درآمد ثابت با وجود فشار بالای خروج نقدینگی از صندوق‌ها به سپرده‌های بانکی این امکان را دارند که به مرور نرخ مؤثر خود را به نرخ سپرده بانکی نزدیک نمایند.

⬅️با توجه به تغییر نصاب سپرده بانکی از ۴۰٪ به ۵۰٪ در صندوق‌های درآمد ثابت، مدیران این صندوق‌ها شرایط لازم برای تغییر استراتژی و جایگزینی اوراق با نرخ سود بالاتر را دارند و به همین دلیل است که روند نرخ مؤثر این صندوق‌ها طی کوارتر گذشته از حدود ۲۶٪ به حدود ۳۰٪ افزایش یافته.

⬅️زمانی که نرخ بهره با سرعت بالایی افزایش می‌یابد، شکاف بین نرخ مؤثر صندوق‌ها و نرخ سپرده افزایش یافته و منجر به کوچک شدن صندوق‌ها و خروج نقدینگی به سمت سپرده بانکی می‌شود.
به عنوان مثال از ابتدای بهمن ماه تا اسفند ماه از ۱۰ صندوق بزرگ درامد ثابت صدور و ابطالی ۲۰ همت خروج نقدینگی داشتیم که نشان دهنده کاهش رقابت‌پذیری صندوق‌ها با سپرده بانکی است.

⬅️در صندوق‌های سهامی وضعیت بسیار وخیم‌تر است. هم بستگی منفی نرخ بهره با شاخص بازار سهام باعث کاهش بازده مورد انتظار سهام و در نتیجه سخت‌تر شدن کسب بازده‌ای بیش از نرخ سپرده‌های بانکی می‌شود.

⬅️علاوه بر این، افزایش نرخ بهره موجب جذب نقدینگی به سوی سپرده‌های بانکی می‌شود و بطور مستقیم بر گسترش دامنه رکود در بازار سرمایه می‌گردد. همین امر موجب می‌شود تا علاوه بر عدم توانایی صندوق‌های سهامی در رقابت با سود سپرده، نقدشوندگی بازار سرمایه نیز تحت تأثیر شدید قرار گیرد که این عامل یکی از بزرگترین ریسک‌ها برای صندوق‌های سهامی و یونیت هولدر‌های آنهاست.

⬅️بنابراین در چنین وضعیتی که هر دو رکن بازده و نقدشوندگی صندوق‌های سهامی با مخاطره رو به روست، خروج شدید نقدینگی و کوچک شدن این صندوق‌ها قطعی است.

⬅️لذا صندوق‌های سهامی در مقابل اثرات افزایش مداوم و غیر متعارف نرخ بهره، آسیب پذیر‌ترین و درخطر‌ترین بخش هستند زیرا این صندوق‌ها تا نصاب حدود ۹۰٪ یا بیشتر بطور مستقیم در سهام سرمایه‌گذاری می‌کنند که این امر موجب افزایش ضریب حساسیت بازده آن‌ها به نوسانات بازار می‌شود.

#از_نگاه_مدیران
کشف دنیای صندوق‌ها با «فاندوستینگ»

@Fundvesting
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Sina Soleymani
🎯#غچین ✍🏽گزارش شش ماهه غچین هم آمد و تقریبا همه چیز در فصل پاییز دو برابر شده ! ▪️ فصل تابستان : فروش : ۴۲۵ میلیارد تومان حاشیه سود خالص : ۵.۹٪ حاشیه سود ناخالص : ۹٪ سود هر سهم : ۱۱ تومان ▪️ فصل پاییز : فروش : ۴۰۷ میلیارد تومان حاشیه سود خالص : ۱۱.۲٪ حاشیه…
🎯#غچین

✍🏽 غچین به تازگی خط تولید تن ماهی رو هم به بهره برداری رسونده که در دوره فروش آزمایشی هست و از فروردین احتمالا به فروش شرکت اضافه میشه.

شرکت امسال دو خط تولید رب و تن ماهی رو بهره برداری کرده که تا حدودی تاثیرش رو در فروش و حاشیه سود شرکت گذاشت در پاییز. از سال آینده به ظرفیت کامل میرسه و رقم فروش و سود شرکت بیشتر تغییر میکنه.

✍🏽 از نظر نموداری هم خیلی واضح در روند بلند مدت یک الگوی پرچم تشکیل داده که در صورت خروج از این الگو رشد قابل توجهی خواهد داشت.

در چارت کوتاه مدت هم این چند وقت در حال تکمیل آخرین بخش از اصلاح ۳ ساله خودش بود و بین ۵۰۰ تا ۵۷۰ در نوسان بود.

خروج از ۵۷۰ یعنی شروع یک رشد بزرگ و پر شتاب برای سهم.
حمایت مهم سهم هم کماکان محدوده ۴۴۰ تا ۴۶۰ هست که بازار تا الان اجازه نداده زیر ۵۰۰ تومان زیاد دوام بیاره.

بنظر این سهم یکی از پربازده ترین و پدیده های سال آینده بازار باشه با این وضعیت فاند و نمودارش که الان داره با مارکت ۱۰۰۰ میلیارد تومان و قیمت ۵۰۰ تومانی معامله میشه.

@Marketerchnl
2024/09/28 21:32:26
Back to Top
HTML Embed Code: