Telegram Web Link
Sina Soleymani
🎯#فروس ✍🏽 شرکت فروسیلیس ایران با ظرفیت اسمی 25.000 تن که در حال افزایش ظرفیت به 50.000 تن است ، درحال حاضر چهارمین تولیدکننده فروآلیاژ کشور است که با بهره برداری از طرح توسعه خود و دستیابی به ظرفیت 50.000 تنی ، به رتبه دوم تولیدکنندگان فروآلیاژ کشور ارتقا…
🎯#فروس

✍️فروس برای بار سوم از محدوده ۷۰۰-۷۵۰ تومان برگشت زد و عملا در بدترین دوره بازار هم زیر این حمایت نرفت.

✍️ قبلا تحلیل بنیادی سهم ارایه شد و امسال با حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان فروش احتمالا حدود ۱۵۰-۱۶۰ تومان سود خالص خواهد داشت.

اما سال آینده با بهره برداری از طرح توسعه ظرفیتش از ۲۵۰۰۰ تن به ۵۰۰۰۰ تن خواهد رسید که همین موضوع باعث جهش فروش و سود شرکت خواهد شد.

✍️نکته مهم این هست که شرکت ۹۰٪ محصولات خودش رو در بورس کالا عرضه میکنه که عمدتا تا نرخ دلار آزاد رقابت میشه و عملا محصولاتش رو با نرخی نزدیک تر به نرخ دلار آزاد میفروشه. لذا رشد نرخ دلار در نیمه دوم سال میتونه تاثیر قابل توجهی بر حاشیه سود و سود خالص شرکت داشته باشه.

این سهم شبیه به کطبس سال ۹۶ هست که میتونه بازده قابل توجهی داشته باشه.

@Marketerchnl
🎯#خوراک #مهم


✍🏽 در مصوبه نرخ خوراک دولت ، اشاره شده که نرخ خوراک کمتر از ۵۰۰۰ تومان نباشد !

باید به این نکته توجه کرد که فرمول نرخ خوراک سال ۹۴ دو بخش هست.
این کف ۵۰۰۰ تومان برای بخش میانگین نرخ ۴ هاب بین المللی هست که در مطلب قبلی توضیح دادم. این بخش از فرمول ۵۰٪ از نرخ را شامل میشود !

بخش دوم که میانگین قیمتی ارزشی بخش مصرفی ، صادراتی و وارداتی هست ارتباطی با کف ۵۰۰۰ تومانی ندارد و بر اساس میزان واردات ، صادرات و مصرف داخلی محاسبه میشه که در مطلب قبلی عرض شد در حال حاضر حدود ۹.۶ سنت هست !

بنابراین "خروجی نهایی فرمول نرخ خوراک" میتواند زیر ۵۰۰۰ تومان باشد.

تنها بخش دوم فرمول که میانگین ۴ هاب بین المللی هست ، دارای کف ۵۰۰۰ تومانی هست که نیمی از فرمول نرخ خوراک را تشکیل میدهد !

دوستان لطفا به این بخش از مصوبه دولت عنایت داشته باشند چون بنظر میرسه بازار این کف ۵۰۰۰ تومانی رو برای کل فرمول تفسیر کردند !

@Marketerchnl
Sina Soleymani
🎯#فروس ✍️فروس برای بار سوم از محدوده ۷۰۰-۷۵۰ تومان برگشت زد و عملا در بدترین دوره بازار هم زیر این حمایت نرفت. ✍️ قبلا تحلیل بنیادی سهم ارایه شد و امسال با حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان فروش احتمالا حدود ۱۵۰-۱۶۰ تومان سود خالص خواهد داشت. اما سال آینده با بهره…
افزایش سرمایه ۱۱۲٪ #فروس از محل سود انباشته برای تکمیل طرح توسعه و استفاده از معافیت مالیاتی هم روی کدال قرار گرفت.

سرمایه شرکت از ۴۰۰ میلیارد تومان به ۸۵۰ میلیارد تومان افزایش خواهد یافت که با این افزایش سرمایه از نظر سرمایه تبدیل میشه به بزرگترین شرکت فروآلیاژی !

ظرفیت شرکت هم از ۲۵۰۰۰ تن به ۵۰۰۰۰ تن افزایش خواهد یافت که قبلا توضیحات لازم داده شده.

با این وجود مارکت شرکت حدود ۳۲۰۰ میلیارد تومان هست.

@Marketerchnl
🎯#دلار

بعد از هفته ها نرخ دلار مجددا به بالای ۴۹۵۰۰ تومان رسیده درحالی که نرخ هرات هم در محدوده ۴۹۵۰۰ تومان درحال معامله هست.

این نرخ دلار در کنار تغییر نرخ تسعیر ارز از ۲۸۵۰۰ تومان به مرکز مبادله ، میتونه باعث تقویت تقاضا در بازار باشه.

@Marketerchnl
🎯#بازار

بازار نیاز به یه محرک داره ، یه تحریک ! حالا این اتفاق با هر گروه و هر سهمی بیوفته میمون و مبارک هست.

تمام ریسک های چهارماه اخیر از سر بازار برداشته شد تقریبا. از فرمول نرخ خوراک تا تسعیر ارز و ...

تقریبا همه هم تا حدود زیادی از این مطمئن هستند که در اقتصادی که تورم ۵۰٪ وجود داره ، نمیشه نرخ ارز رو ثابت نگه داشت.

حتی این صحبت هارو تلویحا از وزیر اقتصاد هم میشنویم که البته صحبت علمی و درستی هست و واقعیت اقتصاد هست.

ولی نکته اینجاست که با وجود ارزندگی بازار و چشم انداز صعودی دلار و نسبت P/E تعدیل شونده بازار ، سرمایه گذاران مردد هستند.

کافیه کمی سهم های بزرگ و تاثیر گذار بازار مثبت بشند و مجدد شاهد افزایش تقاضا باشیم. این اتفاق به سرعت به بقیه بازار سرایت خواهد کرد چون بازار به شدت خشک شده و فروشنده ها تمایلی به فروش در منفی ندارند !

@Marketerchnl
Sina Soleymani
🎯#فولاد #بازار ✍️این نمودار فولاد مبارکه هست که بطور مشخص از کمند اصلاح رها شده و رالی جدیدی رو آغاز کرده. ملی مس ، شستا ، پالایشی ها ، صندوق های اهرمی و تعداد زیادی از پتروشیمی ها هم از نظر نموداری شرایط مشابهی دارند و طی چند روز اخیر با حجم معاملات مناسب…
🎯#فولاد #بازار

✍️ قبل از برگشت بازار در تحلیل قبلی عرض شد که نمودار فولاد به عنوان یکی از تاثیرگذار ترین سهم ها بر شاخص و سایر سهم ها مثل شستا ، شپنا و ... دقیقا در نقطه برگشت قرار دارند و همین اتفاق هم افتاد.

✍️بعد از رشد موقت قبلی ، حالا مجددا نمودار سهام بزرگ و شاخص ساز بازار بعد از کمی استراحت و اصلاح موقت آماده رشد شده. در نمودار فولاد کاملا این موضوع مشخص هست که بعد از برگشت اخیر و رشد اولیه ، روند به سقف قبلی پولبک داشته و از نظر زمانی هم به پایان اصلاح نزدیک شده.

✍️ بنظر میرسه با اولین موج تقاضا ، سهم هایی مثل فولاد ، شستا ، پالایشی ها و پتروشیمی ها میتوانند فضای بازار را عوض کرده و موج صعودی جدیدی در بازار ایجاد کنند.

@Marketerchnl
🎯#مهم #برنامه_هفتم #خوراک

✍🏽متن پیشنویس نهایی برنامه هفتم توسعه منتشر شد و بخش مهمی از آن به فرمول محاسبه نرخ گاز خوراک و سوخت صنایع مرتبط است.

توضیحات کامل ، به دلیل محدودیت در کاراکتر های کپشن عکس ، در متن بعدی ارائه خواهد شد.

@Marketerchnl
Sina Soleymani
🎯#مهم #برنامه_هفتم #خوراک ✍🏽متن پیشنویس نهایی برنامه هفتم توسعه منتشر شد و بخش مهمی از آن به فرمول محاسبه نرخ گاز خوراک و سوخت صنایع مرتبط است. توضیحات کامل ، به دلیل محدودیت در کاراکتر های کپشن عکس ، در متن بعدی ارائه خواهد شد. @Marketerchnl
🎯#مهم #برنامه_هفتم #خوراک

✍🏽 متن پیشنویس قانون برنامه هفتم توسعه منتشر شد که در بخش مهمی از آن که مربوط به نرخ گاز خوراک و سوخت تحویلی به واحد های پتروشیمی است ، مبنای محاسبه نرخ گاز تحویلی به صنایع بر اساس "میانگین وزنی قیمتی نرخ صادراتی و وارداتی" تعیین شده است !

✍🏽 همانطور که در مطلب قبلی محاسبه شد ، میانگین نرخ گاز صادراتی ایران در حال حاضر حدود 28 الی 30 سنت هست که البته «بسیار بعید» بنظر میرسد که ترکیه و عراق و ... پس از اتمام قرارداد فعلی ، از سال آینده حاضر به خرید گاز از ایران با این نرخ ها باشند.

نرخ های داخلی و وارداتی نیز همانطور که در محاسبات قبلی ارائه شد به ترتیب حدود9 سنت و 23.6سنت است !


✍🏽 بر اساس این پیش نویس :

▪️ضریب نرخ گاز خوراک پتروشیمی ها : 65%
▪️ضریب گاز سوخت پالایشگاه ، پتروشیمی و احیای فولاد : 60% از گاز خوراک پتروشیمی ها
▪️ضریب گاز سوخت فلزی ها بجز واحد های احیا : 40% از گاز خوراک پتروشیمی ها
▪️سایر صنایع عمده : 30% از گاز خوراک پتروشیمی ها
▪️سایر صنایع کوچک : 20% از گاز خوراک پتروشیمی ها

❗️نکته بسیار مهم : ضرایب نرخ گاز سوخت برای صنایع مختلف ، بر اساس "نرخ گاز خوراک پتروشیمی ها" تعیین میشود و نه بر اساس میانگین وزنی قیمتی گاز صادراتی و وارداتی. به بیان ساده ، ابتدا میانگین وزنی قیمتی نرخ صادراتی و وارداتی و داخلی در 65% ضرب شده و "نرخ خوراک پتروشیمی ها" محاسبه میشود ، سپس برای محاسبه نرخ گاز سوخت ، برای هر صنعت ضرایب 60% و 40% و 30% و 20% در "نرخ خوراک پتروشیمی ها" ضرب خواهد شد.

✍🏽 بر اساس این فرمول و نرخ های فعلی ، میانگین وزنی قیمتی نرخ صادراتی و وارداتی کشور در بالاترین حالت 23.5 سنت است. بنابراین :

▪️ نرخ خوراک تحویلی پتروشیمی ها : 15.3 سنت خواهد بود که با نرخ تسعیر 37500 تومانی نیمایی معادل 5763 تومان/مترمکعب خواهد شد.

▪️نرخ گاز سوخت پالایشگاه ها ، پتروشیمی ها و احیای فولاد : معادل 60% از 5763 تومان ( نرخ خوراک پتروشیمی ها که در بالا محاسبه شد ) که برابر با 3458 تومان/مترمکعب خواهد شد.

▪️نرخ گاز سوخت فلزاتی ها بجز واحد های احیا : معادل 40% از 5763 تومان ( نرخ خوراک پتروشیمی ها که در بالا محاسبه شد ) که برابر با 2305 تومان/مترمکعب خواهد شد.

▪️نرخ گاز سوخت سایر صنایع عمده : معادل 30% از 5763 تومان ( نرخ خوراک پتروشیمی ها که در بالا محاسبه شد ) که برابر 1728 تومان / مترمکعب خواهد شد.

▪️ نرخ گاز سوخت صنایع کوچک : معادل 20% از 5763 تومان ( نرخ گاز خوراک پتروشیمی ها که در بالا محاسبه شد ) که برابر 1152 تومان/مترمکعب خواهد شد.

❗️نکته بسیار مهم : در متن قانون به وضوح آمده است که " ضرایب فوق ، نرخ تحویلی به صنایع خواهد بود " به این معنی که این نرخ ها با احتساب مالیات و عوارض و سایر هزینه هاست !

✍🏽 در مجموع این پیش نویس به مراتب بهتر از نرخ گاز 7000 تومانی برای پتروشیمی ها و سایر صنایع است. زیرا هم احتمال کاهش نرخ جهانی گاز و تاثیر کاهنده آن بر خوراک پتروشیمی ها وجود دارد. هم احتمالا نرخ خرید گاز صادراتی ایران به دلیل عبور از بحران گازی وجود دارد و بعید بنظر میرسد که کشورهایی مثل ترکیه و عراق و ... در شرایط عادی حاضر به خرید گاز 30 سنتی از ایران باشند که تاثیر کاهنده بر میانگین وزنی قیمتی خواهد داشت. و هم کف بی معنی و بی منطق نرخ گاز حذف شده و در صورت متعادل شدن نرخ جهانی و بازگشت به میانگین نرخ 10 الی 12 سنتی ، نرخ خوراک پتروشیمی ها نیز به حدود 10 سنت و کمتر خواهد رسید !

@Marketerchnl
🎯#شاخص #بازار

✍🏽 شاخص کل تنها یک قدم تا عبور از آخرین مقاومت مهم خود در محدوده ۲۱۵۰-۲۱۵۵ واحد فاصله دارد و در صورت عبور از این محدوده ، موج جدید از تقاضا وارد بازار خواهد شد !!

✍🏽 با وجود وضعیت مناسب کرک اسپرد پالایشی ها در تابستان و تقاضای ایجاد شده در این گروه میتوان انتظار داشت در صورت تداوم این روند ، شاخص بتواند از این محدوده عبور کند.

گروه هایی مثل فلزات ، پتروشیمی و خودرویی هم وضعیت معاملاتی مناسبی دارند و با کمی افزایش تقاضا در این گروه ها ، شاخص میتواند طی امروز یا فردا از این محدوده عبور کند. در صورت عبور شاخص از این محدوده ، شاخص به سمت سقف قبلی در محدوده ۲۴۵۰-۲۵۰۰ حرکت خواهد کرد !

✍🏽 در صورت عدم توانایی در عبور از این محدوده ، شاخص کماکان در گام اول ، در رنج ۲۰۰۰ الی ۲۱۵۰ واحد در نوسان خواهد بود.

@Marketerchnl
حقوقی چندروز هست که در چند نماد خاص مثل فولاد و شستا و ... سر خط فروش با اردر های سنگین فروشنده هست و در مقابل کدهای حقیقی بصورت سنگین میخرند !

بعد از ۴۰-۵۰٪ اصلاح و دقیقا روی حمایت های قیمتی مهم !!!

بخصوص اگر در تابلوی معاملات فولاد مبارکه نگاه کنید ، این رفتار به وضوح مشخص هست.

مثلا امروز از ساعت ۱۰:۲۰ دقیقه تا الان ، حقوقی تا الان چیزی حدود ۲۵ میلیون برگ سهم رو به پایین و سرخط فروخته که تقریبا بخش عمده ایش رو حقیقی ها خریدند.

این مدل خرید حقیقی با این حجم و اطمینان از حقوقی ، یک معنی بیشتر ندارد !

موارد مشابه دیگه ای هم در سهم های دیگه هست.
این مورد رو صرفا مثال زدم که ثبت بشه تا روزهای آینده مشخص بشه رفتار کدام طرف درست بوده و این مدل معاملات با چه هدفی اتفاق افتاده.

@Marketerchnl
🎯#بازار

گویا خرید های حمایتی و ادامه دار صندوق های حمایتی بازار ( توسعه و تثبیت ) با همراهی برخی صندوق ها در بازار مجددا آغاز شده که اتفاق خوبی هست.

بازار نیاز به این تحرک داشت تا بتونه مجدد روند بگیره.

باید دید نتیجه این خرید ها هفته آینده چه تاثیری بر روند بازار خواهد گذاشت.

@Marketerchnl
🎯#شاخص #بازار

✍🏽 دو اصلاح مقطعی شاخص در سالهای ۹۶ و بخصوص در سال ۹۷ و بعد از شکست سقف تاریخی ، در نمودار بالا با مربع قرمز مشخص شده.

در سال ۹۷ و بعد از شکست سقف تاریخی و رشد مناسب بازار ، روند بازار از انتهای شهریور تا بهمن ماه وارد یک فاز اصلاحی حدودا ۵ ماهه شد ( دقیقا ۱۰۸ روز معاملاتی )
در آن مقطع هم جهش نرخ ارز و سرکوب نرخ توسط دولت با ابزار دلار ۴۲۰۰ تومان و دلار نیما باعث توقف موقت بازار شد. اما از بهمن ماه و پس از حدود ۵ ماه بازار با محرک دلار و سپس رشد نرخ های جهانی مجددا روند جدیدی آغاز کرد.

✍🏽 شباهت زمانی و میزان اصلاح بین روند سال ۹۷ و ۱۴۰۲ به معنی این نیست که الزاما روند مشابهی تکرار خواهد شد چون تغییر در متغییر ها و محرک های بازار میتواند بر روند بازار اثرگذار باشد. اما بطور کلی میتوان شباهت هایی بین میزان اصلاح ، مدت زمان اصلاح و دلایل و محرک های اصلاح بین این دو سه مقطع زمانی مشاهده کرد.
به همین دلیل چندبار در مطالب قبلی عرض کردم بازار شرایط کلی ای شبیه به اصلاح سال ۹۷ را تجربه میکند.
تا امروز حدود ۲۳٪ اصلاح در ۹۴ روز معاملاتی رو تجربه کردیم.

@Marketerchnl
🎯#دلار

✍🏽طی چندروز اخیر دلار بسیار پر شتاب رشد کرده و به بالای ۵۳.۰۰۰ تومان در لحظه نگارش این متن رسیده.
باید دقت داشت که جنگ حماس و اسرائیل جرقه ای بود برای رشد دلار ، اما دلیل اصلی رشد دلار صرفا این تنش ها نبوده و نیست!بلکه سرکوب چندماهه بانک مرکزی با خبر درمانی و عدم همخوانی نرخ دلار با متغیرهای پولی و تورم انباشته از ابتدای سال ، موجب شده تا دلار با اولین جرقه رشد کند.
درواقع همان "فنر" و "نرخ بازار" که اقای فرزین و آقای جبرائیلی و ... به تمسخر میگرفتند ، حالا خودنمایی میکند.

✍🏽 درهرصورت دلار هم مثل یک کالاست ، ارزش ذاتی دارد ، کشش تقاضا دارد و ...
زمانی که سیاست گذار اجازه رشد همگن به قیمت این کالا متناسب با سایر متغیر های اقتصادی را نمیدهد ، در مقطعی تعادل بازار بهم خواهد خورد و قیمت ها به سمت ارزش واقعی حرکت خواهد کرد.

@Marketerchnl
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید ، یکی از دستاورد های مهم مدیریت محترم سازمان ، توسعه ابزارها و عمق بخشی به بازار از طریق افزایش صدور مجوز صندوق های سرمایه گذاری هست !
این امر بستر ورود سرمایه گذاران به سرمایه گذاری غیرمستقیم را فراهم کرده.

در تصویر بالا ، وضعیت "یک روز" از ۵ ماه اخیر مهم ترین دستاورد مدیران بازار ، یعنی غیرمستقیم هارو مشاهده میکنید.

سازمان مسئول قرمز یا سبز بودن ۵ ماهه بازار نیست. سازمان وظیفه داره ابزار لازم رو برای سرمایه گذاران فراهم کنه که سرمایه گذاران بتونن با اختیار خودشون تصمیم بگیرند که مستقیم ضرر کنند یا غیر مستقیم !

@Marketerchnl
اقای دکتر صبایی ، زحمت کشیدند و لطف کردند در جهت تنویر افکار عمومی گزارشی به بازار ارائه کردند در مورد سهم حجم معاملات الگوریتمی نسبت به حجم معاملات بازار که بر اساس این گزارش ، سهم معاملات الگوریتمی حدود ۱.۵٪ بوده و طی مدت اخیر هم خالص خرید توسط الگوریتم ها بیش از فروش بوده.

طی مدت اخیر دکتر صبایی رویه ای اتخاذ کردند که قبلا نبوده یا ضعیف بوده و گزارشات مهم و مفیدی در اختیار فعالان بازار گذاشتند که جای تشکر و قدردانی داره.

اما چند نکته در مورد این گزارش :

۱- در مدت اخیر بازار سرمایه اکیدا نزولی بوده. لذا طبیعی هست که اردر های خریدی که توسط الگوریتم ها روی تابلو آمده بیش از اردر های فروش معامله شده باشه ! بنابراین منطقا باید خالص خرید معاملات الگوریتم ها "مثبت" بوده باشه و این موضوع اتفاق عجیبی نیست و لزوما نشان دهنده این موضوع نیست که الگوریتم ها با وجود منفی شدن بازار ، در سمت خرید بودند و به بهبود جو کلی بازار کمک کردند !

۲- این گزارش حجم معاملات ، تنها بخش کوچکی از تاثیر الگوریتم ها رو نشان میده. مثل اون فیلی که داخل اتاق تاریک هست و این گزارش فقط دم فیل رو به ما نشون میده.

همونطور که میدونید ، الگوریتم ها هرروز هم در سمت خرید و هم در سمت فروش اردر وارد میکنند و روی تابلو میشینند ! اما ممکنه هست صرفا بخش کوچکی از این اردر ها معامله بشه یا حتی صرفا در یک سمت اردرهای الگوریتمی معامله بشه.
بنابراین برای نشان دادن تاثیر الگوریتم ها ، بهتر هست گزارشی داده بشه از "کل حجم اردرهایی که الگوریتم ها در طی روز وارد تابلو میکنند ، چه در سمت خرید و چه در سمت فروش به تفکیک" !!

اجازه بدید مثالی بزنم :

فرض کنید سهمی با میانگین معاملات ماهانه ۲ میلیون برگ سهم داریم. الگوریتم ها میتونن هرروز ۵ میلیون اردر از ۱٪+ تا صف خرید روی تابلو برای فروش قرار بدند ! ممکنه صرفا ۱۰۰ یا ۲۰۰ هزارتا از این ۵ میلیون اردر فروش معامله بشه ، اما قرار دادن این ۵ میلیون اردر فروش روی تابلو بخصوص در بازه ای که بازار اصلاحی هست ، باعث میشه تا فروشنده ها تا قیمت های پایین تری رقابت کنند و سهم صف فروش بشه !
بنابراین اگر گزارش حجم معاملات رو در نظر بگیریم ، تاثیر معاملات الگوریتمی تقریبا صفر خواهد بود. اما اگر گزارشی از کل حجم اردرهای وارد شده داشته باشیم ، میبینیم چندبرابر اردرهای عادی ای که سهامداران وارد سیستم کردند ، اردر توسط الگوریتم وارد شده که باعث جهت دادن به بازار یا تشدید روند شده !

نمونه بالا ، صرفا یک مثال برای درک بهتر موضوع بود و الزاما ادعایی مبنی بر درست یا غلط بودن این موضوع وجود ندارد. چون مستلزم دسترسی به داده های کل بازار برای روزهای معاملاتی طی یک بازه زمانی مشخص هست. لذا بررسی و نتیجه گیری در این مورد تا زمانی که گزارش رسمی منتشر نشود ممکن نیست.

اگر این گزارش ، " به تفکیک خرید و فروش " برای هرروز در طی یک بازه زمانی مشخص تهیه بشود ، بنظر اون اتاق تاریکی روشن میشه.


@Marketerchnl
Forwarded from Sina Soleymani (Sina Soleymani)
🎯#شاخص #بازار

✍🏽 دو اصلاح مقطعی شاخص در سالهای ۹۶ و بخصوص در سال ۹۷ و بعد از شکست سقف تاریخی ، در نمودار بالا با مربع قرمز مشخص شده.

در سال ۹۷ و بعد از شکست سقف تاریخی و رشد مناسب بازار ، روند بازار از انتهای شهریور تا بهمن ماه وارد یک فاز اصلاحی حدودا ۵ ماهه شد ( دقیقا ۱۰۸ روز معاملاتی )
در آن مقطع هم جهش نرخ ارز و سرکوب نرخ توسط دولت با ابزار دلار ۴۲۰۰ تومان و دلار نیما باعث توقف موقت بازار شد. اما از بهمن ماه و پس از حدود ۵ ماه بازار با محرک دلار و سپس رشد نرخ های جهانی مجددا روند جدیدی آغاز کرد.

✍🏽 شباهت زمانی و میزان اصلاح بین روند سال ۹۷ و ۱۴۰۲ به معنی این نیست که الزاما روند مشابهی تکرار خواهد شد چون تغییر در متغییر ها و محرک های بازار میتواند بر روند بازار اثرگذار باشد. اما بطور کلی میتوان شباهت هایی بین میزان اصلاح ، مدت زمان اصلاح و دلایل و محرک های اصلاح بین این دو سه مقطع زمانی مشاهده کرد.
به همین دلیل چندبار در مطالب قبلی عرض کردم بازار شرایط کلی ای شبیه به اصلاح سال ۹۷ را تجربه میکند.
تا امروز حدود ۲۳٪ اصلاح در ۹۴ روز معاملاتی رو تجربه کردیم.

@Marketerchnl
Sina Soleymani
🎯#شاخص #بازار ✍🏽 دو اصلاح مقطعی شاخص در سالهای ۹۶ و بخصوص در سال ۹۷ و بعد از شکست سقف تاریخی ، در نمودار بالا با مربع قرمز مشخص شده. در سال ۹۷ و بعد از شکست سقف تاریخی و رشد مناسب بازار ، روند بازار از انتهای شهریور تا بهمن ماه وارد یک فاز اصلاحی حدودا ۵…
حدودا ۲-۳ هفته قبل در مورد نزدیک شدن به ساختار اصلاحی در سالهای قبل اشاره شد و احتمال اینکه به دلیل تشابه جنس اصلاح کنونی با اصلاح های قبلی که توضیح داده شد ، این امکان وجود دارد تا روند بازار میل به تشابه زمانی-قیمتی پیدا کند.

امروز ، دقیقا ۱۰۸ روز معاملاتی از آغاز اصلاح بازار میگذره و اصلاحات قبلی در سالهای ۹۶ ، ۹۷ و ... هم حدودا همین مدت زمانی را طی کردند.
از نظر قیمتی هم اصلاحات قبلی از این جنس ، حدود ۲۳ الی ۳۰٪ اصلاح قیمتی را تجربه کردند.

امروز تحرکات مثبت خوبی در بازار ظاهر شد. دلایل بنیادی دیگری هم برای عبور از دوره شدیدا انقباضی بازارها وجود دارد که در یک مطلب جداگانه به آن خواهم پرداخت.
اما فعلا باید دید واکنش بازار به این بازه زمانی طی شده و اصلاح صورت گرفته چه خواهد بود.

@Marketerchnl
🎯#بازار

#شپنا در شش ماهه یک گزارش خیره کننده داد و ۱۰۱ تومان اعلام کرد.
#شتران هم در این گروه چند روز قبل گزارش داد و شش ماهه ۴۵ تومان اعلام کرد که عالی بود.
#شاوان هم از گزارشات عالی پالایشی عقب نموند و در حالی که سه ماهه ۲۸ تومان ساخته بود در شش ماهه ۱۸۳ تومان اعلام کرده که گزارش عالی ای هست.

از عجایب بازار #فولاد با قیمت تابلوی ۵۲۰ تومانی هست که در شش ماهه بدون سود سرمایه گذاری ها که در ۱۲ ماهه شناسایی میشه ۶۵ تومان اعلام کرده !
دقت کنید با همه هزینه تراشی ها و مشکلاتی که دولت و دلارزدایان ایجاد کردند فولاد چنین گزارشی داده !

در بانکی ها هم که طی چندروز اخیر گزارشات عالی از بانک ملت و سامان و ... دیدیم !
#وبملت با اینکه به شدت رشد هزینه های اداری عمومی بالایی داره اما ۵۲ تومان شش ماهه ساخت و هنوز باید منتظر تسعیر ارز بانکی ها ماند.
#سامان هم شش ماهه ۵۳.۵ تومان اعلام کرد که عملکرد مناسبی بود.
در این گروه انتظار میره #ونوین هم حدود ۹۵ الی ۱۰۰ تومان محقق کرده باشه ( اگر بلای آسمانی براش نازل نشه ) که جز گزارشات مورد انتظار بازار هست.
گزارشات #وتجارت و #وبصادر هم احتمالا بهبود محسوس نسبت به قبل خواهد داشت.

در باقی گروه های اثرگذار مثل پتروشیمی ها ، هلدینگ ها ، سیمانی ها و ... هنوز گزارشات مهم منتشر نشده اما گزارشات شش ماهه با همه مانع تراشی ها و رشد هزینه ها تا اینجا بطور قابل توجهی مناسب و بالاتر از انتظار بوده.

این رو هم باید لحاظ کرد که ما در نیمه دوم سال ، هم شاهد تاثیر رشد نرخ دلار مرجع شرکت ها از ۲۸۵۰۰ به ۳۸۰۰۰ تومان خواهیم بود که عمدتا بر شرکتهای بزرگی که در بورس کالا با نرخ پایه میفروختند اثر خواهد گذاشت.

هم احتمال رشد نرخ دلار وجود داره که مستقیما بر تقاضای محصولات و هم بر صنایع کوچک و متوسطی که چندان ملزم به عرضه با قیمت پایه یا تسعیر ارز صادراتی با نرخ نیما ۲ نیستند اثر خواهد گذاشت. لذا گزارشات نیمه دوم سال ، به فرض اینکه دلارزدایان صنایع رو مجددا زمین گیر نکنند ، دولت به جیب صنایع دست اندازی نکند ، از آسمان برای صنایع سنگ نبارد و ... پتانسیل این رو دارد که نسبت به گزارشات شش ماهه اول با رشد همراه شود.

بازار با این گزارشات منتظر اشاره ای هست برای رشد. باید ببینیم چه زمانی این بستر فراهم خواهد شد.

@Marketerchnl
✍🏽آخرین بار که خاطرم هست وضعیت نسبت P/E فوروارد ( یا تحلیلی سابق ) سهم ها در بازار به این سطح رسیده بود ، سال ۹۵ بود !

بطور مثال شما وبملت ، فولاد یا شپنا رو حساب کنید ، میبینید حقوقی ها اگر در همین قیمت ها سهم رو بخرند و با فرض اینکه تا مجمع هم نگه دارند ، بازده (بازده انتظاری)این سهم ها در ۱۲ ماه مالی آتی "بعضا" دو برابر اوراق خواهد بود !!

ضمن اینکه ما سهم هایی مثل فسبزوا و سدبیر و ... هم داشتیم که گزارشات خیره کننده ای داشتند و جز سهم های بزرگ بازار نیستند ! به بیان ساده تر ، کمتر پیش میاد دست مدیران پرتفو در چینش پرتفو انقدر باز بوده باشه !

✍🏽مثلا خیلی ساده در مورد فولاد که شش ماهه ۶۵ تومان ساخته ، اگر فرض کنیم نیمه دوم سال هم همین عدد رو محقق کنه و سود سرمایه گذاری هاش رو هم لحاظ نکنیم ، با قیمت ۵۲۰ تومان ، الان P/E سهم برای ۱۲ ماه آتی حدود ۴ واحد هست که یک تقسیم سود مجمع هم در دلش داره که نزدیکی مجمع درصد تقسیمش مشخص میشه. ولی فرضا اگر ۴۰٪ تقسیم کنه ( حدود ۵۰ تومان تقسیم سود مجمع ) با احتساب هزینه فرصت تا زمان واریز ( که فولاد حدودا نیمه دوم شهریور واریز سود رو انجام میده ) با سود نقدی دریافتی و با فرض پر کردن گپ سود نقدی ( که معمولا فولاد گپ سود نقدی رو پر میکنه و دوباره دوستان ایراد نگیرن که چرا گپ سود نقدی رو در بازده آوردی !! ) بازده سهم ( بازده انتظاری ) تا انتهای سال بعد تقریبا دو برابر اوراق خواهد بود.

✍🏽وبملت و ونوین هم به همین شکل هستند. امسال وبملت بدون تسعیر میتونه حوالی ۱۱۵-۱۲۰ تومان محقق کنه ( اگر بانک مرکزی مجبورشون نکنه که ذخایر بیشتری بگیرند و با همون نرخ قبلی رشد کنه ) سود تسعیرش هم که میره برای افزایش سرمایه!
بنابراین سود عملیاتی ( قابل تقسیم ) وبملت بعد از کسر ذخایر و ... امسال میتونی تا حدود ۵۰-۶۰ تومان افزایش پیدا کنه ( البته باید صبر کرد و دید امسال بانک مرکزی چه رویه ای لحاظ میکنه و این اعداد صرفا بر اساس مفروضات سال قبل هست )
الان قیمت سهم ۴۲۰ تومان هست. با فرض اینکه حقوقی با همین قیمت سهم بخره و تا مجمع هم نگه داره ، با فرض اینکه ۴۰-۵۰ تومان در مجمع بگیره و با احتساب هزینه فرصت تا واریز سود نقدی ، نسبت P/E آتی سهم برای حقوقی زیر ۳ واحد خواهد بود !!
افزایش سرمایه ناشی از سود تسعیر هم خواهد داشت که اصلا اون بخش رو در محاسبات نمیاریم ...

@Marketerchnl
Sina Soleymani
🎯#سیلام ✍🏽 همونطور که در تحلیل قبلی عرض شد ، سیلام در آغاز موج 3 بزرگ قرار گرفته که حالا سقف تاریخی رو با قدرت شکسته و به سمت مقاومت های بعدی در حرکت هست. ✍🏽 از نظر نموداری اولین مقاومت و تارگت حداقلی موج 3 محدوده 3700 الی 4000 تومان هست که میتونه در حالت…
🎯#سیلام

✍🏽بعد از شکست سقف تاریخی و با اختلاف چند درصد به تارگت حداقلی خودش در 3400 تومان رسید و با اصلاح بازار به سمت سقف تاریخی شکسته شده اصلاح کرد.

✍🏽 از نظر نموداری بعد از این اصلاح و پولبک به سقف 1710 الی 1890 تومانی ، ترند نزولی اصلاح اخیر رو شکسته و با واگرایی روی همه اندیکاتورها مواجه شده.
به شرط حفظ و برگشت از این محدوده ، میشه اصلاح اخیر رو تکمیل شده دانست و رالی صعودی جدیدی آغاز بشود.
حمایت مهم سهم فعلا محدوده 1710 - 1750 تومان است و در صورت شکست محدوده 1600 تومان حمایت بعدی خواهد بود.

@Marketerchnl
2024/09/30 13:30:41
Back to Top
HTML Embed Code: