Telegram Web Link
انجمن سواد رسانه ای ایران pinned « سواد رسانه ای و انتخابات پیش رو 🔻 در حالیکه دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ساعاتی دیگر در روز جمعه یازدهم اسفندماه برگزار میشود، ممکن است برخی اشخاص هنوز به جمع‌بندی نرسیده باشند که آیا در انتخابات شرکت کنند و یا خیر، بسیاری از اشخاص هم این سوال…»
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▫️ارزیابی پرویز امینی از مشارکت ۲۵ میلیونی در انتخابات ۱۴۰۲

🔴 میزان مشارکت در "سقف واقعیت" بود/ پروژه تحریم تبدیل به نیروی فعال موثر نشد

پرویز امینی استاد دانشگاه در ارزیابی اولیه خود از انتخابات ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ می‌گوید: در این انتخابات دوگانه مشارکت در برابر تحریم شکل گرفته بود اما آن نیروی تحریم انتخابات اساسا تبدیل به نیروی فعال موثر نشد

او با اشاره به مشارکت سیاسی شکل گرفته که نزدیک به مشارکت انتخابات ۹۸ است نیز می‌گويد: رسیدن به این میزان مشارکت [و در حالی که ما در شرایط سیاسی بهتر از سال ۹۸ نیستیم بلکه موانع مشارکت تقویت شده است] با واقعیت سازکار و در سقف واقعیتی بود که می توانست شکل بگیرد.

@MLiteracy
🔹 حلول ماه مبارک رمضان بر میهمانان ضیافت الهی مبارک باد

@MLiteracy
اعضای جدید هیات مدیره انجمن سواد رسانه‌ای ایران انتخاب شدند

به گزارش ایرنا، مجمع عمومی فوق العاده انجمن سواد رسانه‌ای ایران روز پنجشنبه ۲۴ اسفند ماه به ریاست دکتر حسن خجسته و دبیری دکتر محمدصادق افراسیابی در محل دانشگاه سوره برگزار شد.

با رای اکثریت اعضا، دکتر لیلا وصالی با کسب ۲۹ رای، دکتر سید پیمان خادم الحسینی با کسب ۲۸ رای، دکتر سید مرتضی موسویان با کسب ۲۷ رای، دکتر امیدعلی مسعودی با کسب ۲۷ رای و فاطمه مرادی با کسب ۲۲ رای از مجموع ۴۱ رای به عنوان عضو هیات مدیره انجمن انتخاب شدند.

همچنین سجاد خسروانیان عضو هیات موسس انجمن سواد رسانه‌ای ایران با کسب ۲۴ رای به عنوان بازرس انجمن انتخاب شد.

امیر یوسفی و حمیدرضا کمالی نیز به ترتیب با کسب ۱۸ و ۱۷ رأی به عنوان عضو علی البدل هیئت مدیره و محمد شهریاری با کسب ۱۲ رای به عنوان بازرس علی البدل انتخاب شدند.

در این مراسم از مدرسان برتر سواد رسانه‌ای که در سال ۱۴۰۱ فعالیت های ارزشمندی در سراسر کشور داشتند، با اهدای لوح تقدیر تجلیل شد.

https://www.irna.ir/news/85418834/

@MLiteracy
هیأت رئیسه و مدیرعامل جدید انجمن سواد رسانه‌ای ایران انتخاب شدند

🔹 اعضای هیات مدیره جدید انجمن سواد رسانه‌ای ایران در نخستین جلسه خود، دکتر سید مرتضی موسویان را به عنوان رییس هیات مدیره و دکتر لیلا وصالی را به عنوان مدیرعامل این انجمن انتخاب کردند.

🔹همچنین دکتر امیدعلی مسعودی به عنوان نایب رییس هیات مدیره انتخاب و دکتر سید پیمان خادم الحسینی نیز به عنوان خزانه‌دار انجمن ابقاء شد.

🔹دکتر لیلا وصالی مدیرعامل جدید انجمن سوادرسانه‌ای ایران عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی است و پیش از این معاون آموزشی این انجمن بود.
جزئیات بیشتر در لینک زیر بخوانید:

https://irna.ir/xjQ4Pp

@MLiteracy
بِسْمِ اللَّهِ مَجْرَاهَا وَمُرْسَاهَا
انجمن سوادرسانه ای ایران، حلول بهار ۱۴۰۳ که همزمانی‌اش با بهار قرآن، نشان از سالی پر از برکت و معنویت قرآن و سرزندگی و شادابی طبیعت دارد را بر همگان تبریک و تهنیت می‌گوید.
ان شاءالله در سال جدید بتوانیم در راستای تحقق شعار "جهش تولید با مشارکت مردم"، در انجمن سوادرسانه‌ای ایران، شاهد جوشش باشکوه استعدادها، خلاقیت ها و اقدامات جهادیِ مردم نهاد، در راستای گسترش هرچه موثرتر سوادرسانه‌ای و افزایش رشد و آگاهی عمومی در جامعه و میهن عزيزمان ایران باشیم.
دراین راستا، هرگونه همکاری در جهت اعتلای سوادرسانه‌ای در کشور را ارج می نهیم و دست یاری هرکه به قصد یاری و کمک به بهبود این جریان با ما همراه شود را به گرمی می فشاریم.
به امید ایرانی بالنده تر با همراهی همه متخصصان دلسوز و مردمی.

دکتر لیلا وصالی
مدیرعامل انجمن سوادرسانه‌ای ایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آتش از مهر تو می‌گردد گلستان یا حسن

خار را فیض تو سازد لاله باران یا حسن

گر نسیمی از سر کویت وزد سوی جحیم

ناز در محشر کند بر باغ رضوان یا حسن

میلاد امام حسن مجتبی (ع) بر همه شیعیان مبارک
@MLiteracy
▪️ای کاش می شد با تو قرآن سر بگیرم
▪️ در آسمان نگاهت پر بگیرم
▪️ ای کاش می شد امشب ای قرآن ناطق
▪️ دست شما را جای قرآن سر بگیرم

▪️شهادت مولی الموحدین امیرالمومنین علیه‌السلام تسلیت باد.

@MLiteracy
📌تعریف سواد از نظر «یونسکو» و اضافه شدن علم سواد رسانه‌ای

📍سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد، تعریف جدیدی از «باسوادی» ارائه داده و سواد رسانه‌ای را یکی از مولفه‌های باسوادی تعریف کرده است.

📍شاید برایتان جالب باشد که بدانید مفهوم سواد در قرن گذشته، تغییرات بسیاری کرده است و این چهارمین تعریف سواد است که توسط یونسکو به‌صورت رسمی اعلام می‌شود. به‌طور خلاصه و طبق این تعریف، باسواد کسی است که بتواند از خوانده‌ها و دانسته‌های خود تغییری در زندگی خود ایجاد کند.

📌 مشاهده بیشتر:

🌐http://amir-sadeghi.com/post/51

🌐https://yun.ir/frx9mf

🌐@MLiteracy
سلام
وقت همگی بخیر

مایلید امتیاز خود را در انجمن بالا ببرید.

فراخوان ارایه مقاله علمی مروری

عنوان اصلی فراخوان
«قدرت تبلیغات دیحیتال»

لطفا این پست را با دقت مطالعه کنید.

#قدرت_تبلیغات_دیجیتال

تغییر چشم انداز تأثیر تبلیغات دیجیتال در روند افزایش مخاطبان و مشارکت کنندگان در کمپین هایی که طراحی می شوند، از کلان عناوینی است که از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این کلان عنوان زیر عنوان هایی دارد که عبارتند از:

۱- چشم انداز تبلیغات دیجیتال در چند سال آینده

توضیح: مسأله اصلی در این پژوهش، چگونگی تغییر چشم انداز تبلیغات دیجیتال متاثر از روندهای نوظهور و به خصوص با توجه به افزایش نگرانی ها در مورد حفظ حریم خصوصی و حفاظت از داده ها، است.

۲- چالش‌هایی که برندها در افزایش مشتریان خود از طریق تبلیغات دیجیتال با آن مواجه هستند و راهبردهای مدیریت آن ها

توضیح: برندهایی که به روندها و فراروندهای گسست ساز توجه ندارند از بالای لیست به پایین و سپس از بازار حذف می شوند، لذا مسأله اصلی در این پژوهش، چگونگی حفظ برند در بالای لیست بهترین ها است.

۳- تاثیر و نقش هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در تبلیغات دیجیتال

توضیح: استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی به عنصری جدایی ناپذیر در راهبردها، تاکتیک ها و تکنیک های بهینه‌سازی عملکرد کمپین تبلیغاتی تبدیل شده اند. تبیین نقش اساسی و دایمی بهره گیری از این عنصر سوال اصلی این پژوهش است.

۴- شناخت شاخص های کلیدی عملکرد (KPI) برای ارزیابی اثربخشی یک کمپین تبلیغاتی دیجیتال در عصر هوشمندی

توضیح: اگر اثربخشی یک کمپین تبلیغاتی مورد ارزیابی قرار نگیرد قادر نیستیم به بهینه سازی عملکرد خود به طور مستمر کمک کنیم. لذا ارزیابی عنصری لاینفک در سطح عملیات است. مسأله اصلی این پژوهش، داشتن شاخص های کلیدی برای ارزیابی عملکرد در دهه سوم هزاره سوم و با توجه به تغییرات پرسرعت این بازه زمانی است.

۵- ارتباط بین تغییر رفتار مخاطب و راهبردهای تبلیغات دیجیتال

توضیح: رفتار مخاطب در عصری که آن را عصر علوم شناختی نیز می گویند، بصورت مستمر و تحت تأثیر استفاده از علم شناختی Cognitive Science در حال تغییر است. مسأله اصلی در این پژوهش چگونگی تغییر راهبردها با توجه به تغییر رفتار مخاطب است.

۶- شناخت تاثیر فراروندها و روندهای نوظهور زیر مجموعه آن ها بر تبلیغات دیحیتال

توضیح: فراروندهای نوظهور بر تبلیغات دیجیتال تأثیر خواهند داشت، شناخت این فراروند ها و روندهای زیرمجموعه آنها در تبلیغات دیجیتال، مسأله اصلی این پژوهش است.

از عزیزان عضو انجمن درخواست دارد،، یکی از عناوین را انتخاب کرده و در مورد آن یک مقاله علمی مروری بنویسند.
لطفا برای آگاهی از قالب مقاله علمی مروری، حتما سرچ کنید و از قالب درست و علمی تبعیت نمایید و برای منبع دهی نیز حتما از روش APA استفاده کنید.

کلیه مقالات رسیده در سایت انجمن منتشر خواهند شد.

مقالات برتر در قالب کتاب منتشر خواهند شد.

مقالات برتر در اختیار مجله های علمی قرار خواهد گرفت

به مقاله های برتر جایزه نفیس و امتیاز (امتیاز جایگاه هر فرد در رده بندی انجمن را مشخص خواهد کرد)تعلق خواهد گرفت.
زمان ارسال:
حداکثر تا پایان خرداد ماه
لطفا مقالات خود را به آدرس زیر ایمیل کنید.
[email protected]
لطفا تا پایان مرحله داوری مقاله خود را در محل دیگری نشر ندهید.

موفق باشید
.
#تسلا_روباتاکسی
#ایلان_ماسک
ایلان ماسک می‌گوید تسلا روباتاکسی علیرغم محقق نشدن وعده‌های گذشته در ۸ آگوست 2024 رونمایی خواهد شد.
ایلان ماسک صحت گزارش رویترز در اوایل روز جمعه را که ادعا می‌کرد تسلا برنامه‌های تولید یک خودروی الکتریکی ارزان قیمت را به نفع یک روباتاکسی کنار می‌گذارد، رد کرد. اما این میلیاردر به تازگی در X اعلام کرد که در 8 آگوست از روباتاکسی جدیدی رونمایی خواهد کرد.

irimla.ir
[email protected]



......
.
#دیزنی
#استریم
#سرگرمی
یکی از مشکلات دارندگان زیرساخت استریم، استفاده رمز عبور توسط چندین نفر تنها با یک پرداخت می باشد.
مقابله با اشتراک‌گذاری رمز عبور ابتدا توسط نتفلیکس در سال 2023 آغاز شد، در حال حاضر اگر یک خانواده بخواهد رمز عبور خود را به دیگری بدهد باید مبلغی اضافه پرداخت کند. دیزنی پلاس در ژوئن پروژه خود را برای مقابله با این کار آغاز کرد.باب ایگر، مدیرعامل دیزنی، اعلام کرد، قصد دارد اشتراک‌گذاری پولی را در «چند کشور» آغاز کند.
دیزنی پلاس در حال حاضر قوانینی را برای جلوگیری از اشتراک گذاری رمز عبور مشترکین در نظر گرفته است که بزودی آن را عملیاتی خواهد کرد. باب ایگر، مدیرعامل دیزنی در مصاحبه ای با CNBC اعلام کرد؛ این شرکت قصد دارد "اولین اقدام خود را در مقابله با به اشتراک گذاری رمز عبور" در ماه ژوئن راه اندازی کند. دیزنی امیدوار است کسب‌وکار استریم این شرکت تا پایان سال مالی جاری به سوددهی دست یابد.

منبع: filpBoard
irimla.ir
[email protected]
.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
عید رمضان آمد و ماه رمضان رفت
صد شکر که این آمد و صدحیف که آن رفت.
#فرهنگ_سرای_رسانه
#روی_خط_آسمان
امضاء تفاهم نامه (قرارداد) با نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها با انجمن سواد رسانه ای ایران جهت ارتقاء دانش رسانه ای نمایندگان یاد شده، فراهم شد:
دکتر امید علی مسعودی استاد تمام رشته ارتباطات و نایب رئیس هیئت مدیره انجمن سواد رسانه ای ایران در حالی که از تجربه انجمن در تربیت مربی سواد رسانه ای صحبت می کرد گفت:
انجمن سواد رسانه ای با مشارکت دانشگاه سوره دوره ای با حضور ۸۴ ثبت نام کننده، دوره خود را شروع کرد، وی اضافه کرد در بین این افراد اعضاء هیئت علمی دانشگاه ها نیز به چشم می خورند. پس از انجام مصاحبه و ارزیابی های بسیار دقیق بیش از سی نفر از این افراد موفق به اخذ کد مدرسی در زمینه سواد رسانه ای شدند.
پرفسور مسعودی اضافه کرد با تلاش های انجام گرفته توسط دکتر ساعی رییس محترم دانشگاه سوره در تعاملی با نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه مقرر شد، پیش نویس تفاهم نامه ای برای ارتقاء سواد رسانه ای عزیزان نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه، با امتیاز ویژه ای که توسط نهاد برای آن ها در نظر گرفته خواهد شد، تنظیم گردد.

irimla.ir
[email protected]
..
🌾 کمک 11.6 میلیارد دلاری کاخ سفید به TSMC؛🍁 تولید تراشه‌ها به خاک آمریکا می‌رود

🔹دولت ایالات‌متحده آمریکا درنظر دارد که به بزرگ‌ترین شرکت تراشه‌سازی جهان، یعنی TSMC، حدود ۶٫۶ میلیارد دلار در قالب کمک‌هزینه و تا ۵ میلیارد دلار وام بدهد. از این سرمایه که تحت قانون CHIPS اهدا می‌شود، برای ساخت کارخانه تولید تراشه در ایالت آریزونا استفاده خواهد شد.
🔹 «جینا ریموندو»، وزیر بازرگانی آمریکا، می‌گوید این توافق اهمیت زیادی دارد، چرا که تولید پیشرفته‌ترین تراشه‌های جهان را به ایالات‌متحده می‌آورد.
🌍 جهان بین الملل
irimla.ir
[email protected]
...
🌾🌎🌾 غلبه خواندن دیجیتال بر خواندن عمیق متون طولانی چه بلایی بر سر تمدن بشر می‌آورد

🌾کسانی که مهارت خواندن ندارند، مهارت اندیشیدن هم ندارند.

🔹 کانال تلگرامی «ترجمان» خلاصه‌ای از یادداشت سایمون کوپر در فایننشال‌تایمز با عنوان *«نگاه انداختن، اسکن کردن، اسکرول کردن: دوران خواندن عمیق به پایان رسیده است»* را به اشتراک گذاشت.

🌿 کاتبی را تصور کنید که بعد از اختراع ماشین چاپ، مشغول نوشتن متنی بود که تا به حال بار‌ها و بار‌ها آن را نوشته بود. چه احساسی داشت؟ احتمالاً با خودش فکر می‌کرد «مشغول چه کار بیهوده‌ای هستم!»

🌿 امروزه خیلی از آدم‌ها وقتی مجبور می‌شوند متنی بنویسند که طولانی‌تر از ۳۰ کلمه است، چنین حسی پیدا می‌کنند. به خودشان می‌گویند: *چه کسی متنی چنین طولانی را خواهد خواند؟*
نکته تلخ ماجرا این است که چندان اشتباه فکر نمی‌کنند. *انسان‌ها در خواندن متن‌های طولانی به مشکل خورده‌اند.

🌿 مجموعه‌ای از ناشران، محققان، کتابداران و نویسندگان سراسر جهان، ماه پیش با انتشار «مانیفست خواندن لیوبلینا» اعلام کردند:
*خواندن دیجیتال در حال تخریب عادت «خواندن عمیق» در میان ماست.*
*دستگاه‌های دیجیتال باعث شده‌اند انسان‌های امروزی، «بیشتر» از هر دوره دیگری در تاریخ بشریت بخوانند، اما آن‌ها دیگر مثل قبل نمی‌خوانند.*

🌿 *خواندن دیجیتال، به شکلی روزافزون، به تجربه‌ای تکه‌تکه، کوتاه‌مدت، سطحی و گذرا تبدیل شده است،* بنابراین:
*شاید تعداد کلمات خیلی زیادی در روز بخوانیم، ولی همه آن‌ها در قالب متن‌های چندکلمه‌ای یا نهایتاً چندخطی است.*
حال، اگر بخواهیم همان تعداد کلمه را در قالب یک متن واحد بخوانیم، با دشواری بسیاری مواجه می‌شویم،* زیرا:
*درک متنی طولانی نیازمند مهارت‌های «خواندن عمیق» است.*

🌿 *خواندن عمیق* نقشی حیاتی در تمدن بشری داشته است.
استیون پینگر، روان‌شناس و نویسنده امریکایی می‌گوید: با رواج خواندن متن‌های طولانی در بین عموم مردم از اواخر قرن هفدهم، توانایی «همدردی» کردن با دیگران در میان انسان‌ها افزایش یافت. مردم با خواندن متن‌های مفصل درباره زندگی دیگر انسان‌ها، توانستند دنیا را از چشم آن‌ها ببینند و این توانایی تأثیر بسیار مهمی در نگرش آن‌ها درباره موضوعاتی مثل برده‌داری، شکنجه، ساحره‌سوزی، استبداد و دیگر چیز‌ها گذاشت.
👈از نظر استیون پینکر، خواندن عمیق باعث «انقلاب نوع‌دوستانه»‌ای شد که بعدتر به رویداد‌های دوران‌سازی مثل انقلاب امریکا و انقلاب فرانسه منتهی شد.

🌿 آنچه خواندن متن‌های تکه‌پاره و کوتاه دیجیتال ما را از آن محروم می‌کند، دقیقاً همین توانایی دیدن دنیا از چشم دیگران است.
ماریان وولف، محقق امریکایی می‌نویسد:
*ما در دنیای آنلاین دائماً در حال اسکرول‌کردن، نصفه‌نیمه خواندن یا ذخیره‌کردن متن‌ها هستیم تا در آینده‌ای نامعلوم آن‌ها را بخوانیم،* چون این رسانه برای خواندن عمیق طراحی نشده است.

🌿 خواندن دیجیتال از دلایل* مهم رواج *«ساده‌گرایی»* در دنیای امروز است؛ *ساده‌گرایی یعنی:*
*تمایل به ساده‌کردن هر چیز پیچیده،*
*اظهار‌نظر‌ها و موضع‌گیری‌های یک‌خطی، شفاف، سرراست و قاطع،*
*و فرارکردن از درک عمیق و چندوجهی مسائل.*پینکر می‌گوید: «هر وقت سیاستمداران شروع می‌کنند به ساده حرف زدن، منتظر جنگ باشید.»
منبع:
@tarjomaanweb


irimla.ir
[email protected]

....
سلام بر عزیزان عضو انجمن سواد رسانه‌ای ایران

پست زیر را یکی از عزیزان در گروه پژوهشکده علوم سایبری گذاشته است.

توضیحات من هم در پست بعدی آورده شده است.
این عزیز نگرانی خود را از یک دستاورد جامعه شبکه ای اعلام داشته است.


زمان ادغام کارت بانکی و کارت ملی اعلام شد


رییس سازمان ثبت احوال از تجمیع کارت بانک ملی ایران در کارت ملی به عنوان نخستین گام ظرف سه ماه آینده خبر داد.

هنگامی که این تجمیع کارت بانکی با بانک ملی ایران انجام شود برای سایر بانک‌ها نیز کارت با سهولت بیشتری به پیش می‌رود. در برنامه داریم که سایر کارت‌های خدماتی که توسط دستگاه‌های خدماتی به مردم داده می‌شود و مردم از خدمات آن‌ها بهره‌مند می‌شوند نیز در کارت ملی تجمیع شوند.

وی تاکید کرد: این موضوع برای مردم هزینه خاصی ایجاد نمی کند بلکه با تجمیع کارت‌های بانکی و خدماتی در کارت ملی به عنوان یکی از اهداف این اقدام هزینه‌های مردم کاهش پیدا می‌کند.


خطر
تصمیمی که یک شبه گرفته شد*

جایگزینی کارت ملی به جایِ تمام کارتهایِ بانکی تصمیمی بود که یک شبه گرفته شد تا نه تنها مخالفین ، بلکه تمام مردم ایران به گروگان گرفته شوند و سیستم نظام برده داری مدرن در دنیا  سومین بار پس از نظام استالین در شوروی و کُره شمالی اینبار توسط کشوری که خود را اُم القرایِ مسلمینِ جهان میداند به اجرا گذاشته شود.

با این کار دسترسی به تمام حسابهای بانکیِ شما مقدور است و شما بدون اجازه یِ حضرات نخواهید توانست از حسابتان برداشت کنید.

مالیاتهایِ ظالمانه و جرائم زورکی مثلِ جریمه کشف حجاب به راحتیِ آب خوردن از حساب شما یا سرپرست خانواده کسر میگردد .
در صورت اعتراض به شیوه یِ حکومت داری و کشور گردانی ، حسابتان مسدود شده تا حتی نتوانید نانِ شب و مایحتاجِ خانواده را تامین کنید .
بلیط اتوبوس و قطار و هواپیما نمیتوانید تهیه کنید . بنزین خودرویِ شما را قطع میکنند تا حتی نتوانید  خود را برای فرار از کشور به مرزها برسانید .
برای عزیزانتان در خارج از کشور نمیتوانید پول حواله کنید .
هر نوع خرید و فروش اموال و املاک و انتقال آن به خارج از کشور ممنوع و مسدود میگردد.
در واقع تمام اموال و دارائی و حتی فرزندانِ شما متعلق به سیستم خواهد شد!

شما نه تنها به گروگان گرفته شده اید بلکه برده ای هستید که تمامِ مدت در خدمت اربابتان خواهید ماند تا برای یک ( شما را پای صندوق رای گیری خواهند بُرد و به زور شما را مجبور به فرزند آوری خواهند کرد.
انجمن سواد رسانه ای ایران
سلام بر عزیزان عضو انجمن سواد رسانه‌ای ایران پست زیر را یکی از عزیزان در گروه پژوهشکده علوم سایبری گذاشته است. توضیحات من هم در پست بعدی آورده شده است. این عزیز نگرانی خود را از یک دستاورد جامعه شبکه ای اعلام داشته است. زمان ادغام کارت بانکی و کارت ملی…
سلام
تنوع کارت ها معظلی است که امروز با آن دست به گریبان هستیم.
تمام مواردی که دوست عزیزمان ذکر کردند همین حالا با کلید اصلی یعنی کد ملی فراهم است.
یعنی نیاز به ادغام و رسیدن به یک یا چند کارت محدود، تنها یک عامل تسهیل کننده می باشد.
توجه عزیزان را به این نکته جلب می کنم که جامعه شبکه ای که به آن مهاجرت کرده ایم. شفافیت را به ارمغان خواهد آورد. حکمرانی نیز در این جامعه دست بسیار بازتری دارد.
مهاجرت امری الزامی است.
چاره کار ارتقاء سواد فضای مجازی مردم و تقاضای وجود شفافیت در تمام زمینه ها و برای تمام افراد است.
امری که در کشور ما مرسوم است، اینکه، سیستم برای همه یکسان عمل نمی کند.
بر خلاف ذات نظام سیستمی که باید استثنایی در بین کاربران در نظر نگیرد، سیستم دارای اگر و آنگاه های اضافه شده به نفع کدهای ملی، خاص است.
در کشورهای توسعه یافته هم, نظام سیستمی حاکم است، لیکن برای حدود یک درصد، این سیستم استثناء قائل است. یک درصد حاکم، تفاوت در این است که اینجا مشخص نیست درصد افراد مستثنی چه میزان است.
سیستم عدالت محور مانند کنکور( البته از نوع بدون تقلب آن) همه را در شرایط مساوی قرار می دهد، لذا فرق نمی کند کنکور سخت باشد یا آسان.
اگر مطالبه مالیات برای همگان یکسان باشد. بنابراین شرایط یکسان قدرت یکسان را سبب خواهد شد.
اما برگردم به نظام سیستمی و جامعه شبکه ای، اینکه هر حرکت ما، هر دیدن ما، هر شنیدن ما، هر انتقال بانکی ما و هر ..... قابل رهگیری باشد، امری اجتناب ناپذیر خواهد بود.
نظام شبکه ای نیاز به آدرس مبداء و مقصد منحصر به فرد دارد. ۱۵ سال است که نسخه ۶ آدرس دهی، آماده شده است. این نوع آدرس دهی به هر انسان، هر حیوان، هر نبات و هر شی یک آدرس منحصر به فرد اختصاص می دهد. تعداد این آدرس ها ۲ به توان ۱۲۸ است. یعنی چند آدرس؟
در پاسخ باید بگویم، نمی دانم، هنوز نامی برای آن وجود ندارد.
برای درک بزرگی این عدد در نظر بگیرید می خواهیم، به تمام انسان ها، تمام حیوانات(با چیپ هایی که زیر پوست آن ها جای داده می شوند), تمام نباتات با ابزاری که کنار آن ها قرار می گیرند، تمام سنگ ریزه های زیر دریاها و اقیانوس ها و تمام شن های کویرهای عالم، آدرس منحصر به فرد بدهیم، ولی تعداد آدرس ما تمام نخواهد شد.
لذا مشاهده می کنید که شبکه در تمام دنیا گسترش پیدا کرده و ارتباط بین هر گره از این شبکه با گره دیگر به برکت آدرس دهی نسخه ۶ فراهم است.
جامعه شبکه ای شکل گرفته است و از جامعه دانشی عبور کرده ایم.
غایت این شبکه به برکت هوش مصنوعی به جامعه الحاقی خواهد رسید(۲۰۵۰). جامعه الحاقی یعنی الحاق شدن ما به فضای سایبر، به جامعه الحاقی جامعه بسط افکار هم می گویند، جامعه ای که در آن هر فرد می تواند با سیگنال های خروجی از مغز خود با مغز مخاطب خود ارتباط برقرار کند.
نتیجه:
در جامعه الحاقی محرمانگی معنا ندارد باید سرعت بیشتری به مهاجرت خود بدهیم و در عین حال مراقب حکمرانی بد هم باشیم.

#سید_مرتضی_موسویان
مصاحبه خبرگزاری دانشگاه علامه طباطبایی (عطنا) با دکتر سید مرتضی موسویان، رییس هیئت مدیره انجمن سواد رسانه ای ایران:

۱.نقش رسانه ها در حوادث اخیر را چگونه تعریف میکنید؟

بسم الله الرحمن الرحیم اید رسانه‌ها رو به دو بخش تقسیم کنیم بخش اول رسانه‌هایی که در جبهه امریکا و کشورهای وابسته به آن هستند و رسانه‌هایی که در جبهه اسلام ناب محمدی(ص) قرار گرفته اند.
اصولاً دو گفتمان قالب امروز گفتمان آمریکایی و گفتمان اسلام ناب محمدی ص است.
امام بزرگوار ره از ابتدای انقلاب اسلامی شیعی را مطرح نکردند، بلکه اسلام ناب محمدی ص را مطرح کردند. گفتمانی که حضرت امام ره در مقابل گفتمان شرق و غرب ۱۳۵۷ شمسی یک گفتمان جدید بود که هر دو گفتمان رایج را به چالشی بزرگ دعوت کرد. چالش گفتمان شرق با فروپاشی شوروی از میدان خارج شد و دو گفتمان غرب(آمریکایی) و اسلام ناب محمدی ص در فضای کل کشورهای جهان مطرح شد. اگر داعش بوجود آمد برای خراب کردن چهره اسلام ناب ص در نظر جهانیان بود. اگر شاهد قرآن آتش زدن افراد مامور در دنیا بودیم، بازتاب گسترش تدریجی اسلام ناب بود. وقتی حماس اهل سنت با اسراییل مبارزه می کند یعنی آسان ناب در میدان است. اسلام ناب حوثی ها را دارد که با اعتقاد راسخ مقابل گفتمان آمریکایی ایستاده اند. اسلام ناب حزب الله را دارد که بی محابا روبروی اسلام آمریکایی ایستاده است. در نبردی که یک طرف آن اسراییل با پشتیبانی و حمایت کامل کشورهای هم پیمان با آمریکا قرار دارد، ما صف گفتمان آمریکایی را شاهدیم. یعنی این اسراییل نیست که روبروی حماس می کنند بلکه این گفتمان آمریکایی است که در مقابل اسلام ناب صف کشیده است.
حال نگاه کنید مردم دنیا در کدام سمت هستند، تظاهرات هر روزه مردم در حمایت مردان، زنان و کودکان بی دفاع فلسطینی، نشان از سمت گیری مردم جهان بر ضد گفتمان آمریکایی است.
بر خلاف کشور ما رسانه ها در سمت گفتمان آمریکایی حق ندارند ذره ای پای خود را از حدود تعریف شده فراتر بگذارند.
هر که باشند اگر حرفی بر ضد گفتمان آمریکایی بزنند، تنبیه می شوند. خبرنگاران هم اگر حرفی همسو با گفتمان ناب به زبان آورند، اخراج می شوند.
با این حال شاهدیم که رسوخ و گسترش گفتمان ناب راه خود را می رود. ظاهرا موانع مختلف قادر نیستند مانع حرکت این گلوله بهمنی شوند.
سخنرانی نمایندگان کشورها را در شورای امنیت روز ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ که به درخواست اسراییل تشکیل شده بود، شنیدم. با خط کشی که کردم تنها باید حدس می زدید که نماینده کشور خاص در کدام طرف است، دیگر نیاز نبود سخنان او را گوش دهید، اگر در سمت گفتمان آمریکایی بود،  بدون ذکری از کشته و مجروح شدن بیش از صد هزار انسان در غزه حمایت خود را از اسراییل مطرح می کرد.
امروز شفاف سازی بسیار ساده شده است. خط مشی را که گفتم دست بگیرید و با آن تحلیل کنید.
بنابراین رسانه های سمت گفتمان آمریکایی ماموریتی جز قلم زدن و تصویر سازی به نفع اسراییل ندارند.
در مقابل آن رسانه هایی که سمت گفتمان ناب قرار دارند(که شامل رسانه های مردمی نیز می شوند) فریاد ملت مظلوم فلسطین را رساتر می کنند.

ادامه در پست بعدی
irimla.ir
2024/06/29 12:06:38
Back to Top
HTML Embed Code: