Telegram Web Link
در چهل‌و نهمین شماره نشریه کُد مطرح شد؛
از نظارت نظام‌مند تا تعامل با سکوها

🔻شماره‌ ۴۹ ماهنامه خبری تحلیلی کد ویژه آذرماه ۱۴۰۲ همراه با گفتارها و نوشتارهایی از صاحب‌نظران حوزه رسانه و فضای مجازی و اظهارات برخی فعالان فرهنگی، هنری و رسانه‌ای درخصوص تنظیم‌گری صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی در ۵۶ صفحه منتشر شد.

🔻در این شماره، سرمقاله‌ای از محمدحسن خلعتبری معاون تنظیم بازار ساترا، گفت‌وگویی ویژه با علی سرتیپی مدیر «فیلم‌نت»، گزارشی از برگزاری دومین نمایشگاه ملی «رصتا»، گفت‌وگو با محمد حسام‌پور معاون پایش و نظارت ساترا، گزارشی ویژه درخصوص بررسی عملکرد ساترا در سال 1401، گفت‌وگو با محمدمهدی رحمتی مدیرعامل خبرگزاری مهر، گفت‌وگو با مسعود اطیابی کارگردان سینما و تلویزیون و گفت‌وگو با احمد راستینه سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درخصوص تثبیت جایگاه ساترا در برنامه هفتم توسعه را می‌خوانید.

🌐@MLiteracy
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📌چهارمین قسمت از مجموعه تولیدات رسانه ای فرهنگ سرای رسانه با عنوان «با هم یادبگیریم»

📍آشنایی با نرم افزار هوش مصنوعی گوگل بارد +فیلم

💻گوگل بارد (Google Bard) هوش مصنوعی است که کمپانی گوگل انتظار دارد بتواند مانند موتور جست‌وجویش انقلابی و پرکاربرد شود.

📌هوش مصنوعی گوگل بارد از نظر کلی مشابه رقیبش چت جی‌پی‌تی است و توانسته در زمینه‌های مختلفی برتریش را اثبات کند، اما چگونه چنین کاری ممکن شده است؟ گوگل بارد چیست و چگونه کار می‌کند؟ نحوه استفاده از گوگل بارد به چه شکل است و چطور می‌توان دسترسی به گوگل بارد داشت؟ اگر شما هم مشتاق هستید با رقیب قدرتمند چت جی‌پی‌تی بیشتر آشنا شوید این ویدئو را ببینید:

🖍️مشاهده بیشتر

🌐https://ana.ir/003ilo

🌐@Farhangsararesaneh

🌐@MLiteracy
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔹در روز نخست دومین نمایشگاه رصتا چه گذشت؟

🔻 مروری بر نخستین روز نمایشگاه رصتا از افتتاحیه تا بازدید از غرفه های نمایشگاه، برگزاری نشست سالانه مجمع رصتا، رونمایی از سامانه جدید کانون تهیه‌کنندگان رسانه های دیداری ایران و دعوت عموم مردم خصوصا دانشجویان و خانواده ها به بازدید از این نمایشگاه

@MLiteracy
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📌قسمت پنجم از محصولات فضای مجازی با هم یادبگیریم فرهنگ سرای رسانه

📌عبور از تحریم‌ها برای استفاده از ابزار‌های هوش مصنوعی +فیلم

📍عبور از تحریم‌ها برای استفاده از هوش مصنوعی با انجام بعضی ترفند‌ها انجام می‌شود که در این مطلب به آموزش برخی از این ترفندها می‌پردازیم.


📍دور زدن تحریم گوگل یکی از کار‌هایی است که علیرغم ماهیت ناخوشایندی که دارد گاهی ناگزیر از انجام آن هستیم. به عنوان مثال برای دسترسی به هوش مصنوعی بارد گوگل یا هوش مصنوعی چت جی‌پی‌تی لازم است اقداماتی انجام دهیم تا بتوانیم از این سرویس‌ها استفاده کنیم.
📌در این ویدئو برخی از روش‌های دور زدن این تحریم‌ها را می‌بینید.

مشاهده بیشتر🔗

📎https://ana.ir/003j9A

📎 @MLiteracy
برای فعال‌سازی بسته اینترنت رایگان اهدایی دولت، از تاریخ 12 دی ماه به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به آدرس my.gov.ir مراجعه کرده و به پیامک‌های ناشناس با سرشماره شخصی توجه نکنید.

@MLiteracy
📌حریم خصوصی دیجیتالی چیست و چگونه نقض می‌شود؟

📍کاربر هرچه مطالب بیشتری در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارد حریمش بیشتر از دست می‌رود. همه اطلاعات و داده‌هایی که فرد به اشتراک می‌گذارد به خوشه‌های اطلاعات مشابه وصل می‌شوند.

📍اطلاعات و داده‌هایی که در وب اجتماعی به اشتراک گذاشته می‌شوند به‌ طور روزافزون در نقش کالا مورد استفاده قرار می‌گیرند. بنابراین، حریم دیجیتالی بیش ‌از پیش به موضوع داغ بدل شده است: کاربران رسانه‌های اجتماعی را حالا «کارگران دیجیتالی» بدون حقوق می‌نامند زیرا فرد هزینه خدمات «رایگان» را از طریق از دست دادن حریمش می‌پردازد. برای مثال، تغییر سطوح گفتمان برای موارد پروفایل متفاوت در فیس‌بوک طی 2005 و 2011 نشان می‌دهد که مردم در طول زمان درخواست بیشتری برای حفظ حریم خصوصی اطلاعات‌شان داشته‌اند.

🖍️ مشاهده بیشتر
🌐http://amir-sadeghi.com/post/45

📚کتاب نقض حریم خصوصی کاربران در شبکه اجتماعی اینستاگرام منتشر شد.

🖍️ مشاهده بیشتر

🌐http://amir-sadeghi.com/post/46

🌐@MLiteracy
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📌قسمت ششم مجموعه سواد رسانه ای با هم یادبگیریم فرهنگ سرای رسانه با موضوع هوش مصنوعی

📌چگونه از هوش مصنوعی برای خلق ایده‌های نوآورانه استفاده کنیم؟ +فیلم

📌یکی از بزرگ‌ترین فرصت‌هایی که هوش مصنوعی مولد ایجاد می‌کند، افزایش خلاقیت انسان و خلق ایده‌ها و راهکار‌های نوآورانه است.


📌در جهانی که امروزه با سرعت زیادی حرکت می‌کند، نقش هوش مصنوعی در پیشبرد نوآوری بسیار مهم است. هوش مصنوعی در همه زمینه‌ها ازجمله تکنولوژی، بهداشت، مالی، سرگرمی و تولید راهکارهای ویژه‌ای را به وجود آورده است.

📍در این ویدئو چگونگی استفاده از هوش مصنوعی برای خلق ایده‌های نوآورانه را مشاهده می‌کنید.

🌐https://ana.ir/fa/news/889703/چگونه-از-هوش-مصنوعی-برای-خلق-ایده‌های-نوآورانه-استفاده-کنیم-فیلم

#خبرگزاری_آنا
#هوش_مصنوعی
#با_هم_یادبگیریم
#فرهنگسرای_رسانه
#گوگل_بارد
#فضای_مجازی

🌐 @MLiteracy
🔹رییس کمیته رسانه و فضای مجازی مجمع تشخیص مصلحت نظام: هنوز لوازم تنظیم‌گری را به ساترا نداده ایم

🔻در نشستی که روز گذشته در معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد برگزار شد، دکتر عبدالکریم خیامی رییس کمیته رسانه و فضای مجازی مجمع تشخیص مصلحت نظام بر ضرورت تقویت ساترا و تحقق تنظیم گری همگرا در کشور تأکید کرد.

🔻خیامی در این نشست گفت: تنظیم گران کشورهای دیگر در حوزه های نظارتی، حمایتی و تسهیلگری اختیاراتی دارند که ما در کشور هنوز این اختیارات را به ساترا نداده ایم و همین موضوع فعالیت ساترا را با دشواری های زیادی روبرو ساخته است.

@MLiteracy
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📌هفتمین قسمت از تولیدات رسانه ای باهم یادبگیریم

📎چطور هوش مصنوعی به کمک کتابخوان‌ها آمد

🖍️هوش مصنوعی می‌تواند به کتابخوان‌ها در جستجوی اطلاعات، ترجمه متون، پیشنهاد کتب مشابه به سلیقه شخصی و
ایجاد خلاصه‌های خودکار از کتب کمک کند.

🖍️مشاهده بیشتر

https://ana.ir/fa/news/890958/%DA%86%D8%B7%D9%88%D8%B1-

#خبرگزاری_آنا
#هوش_مصنوعی
#با_هم_یادبگیریم
#فرهنگسرای_رسانه
#گوگل_بارد
#فضای_مجازی

@MLiteracy
⭕️ادعای کمال تبریزی غلط از آب در آمد‌‌

روزنامه کیهان نوشت:
💢اخیرا کمال تبریزی کارگردان سینما و تلویزیون ادعا کرده بود ۹۵ درصد طرح‌ها و فیلم‌های مورد ارزیابی ساترا رد می‌شوند، حال آمار اخذ شده از درگاه ملی مجوزها صحبت‌های این کارگردان سینما و تلویزیون را نقض می‌کند.

💢طبق آخرین ارزیابی مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار، «ساترا» رتبه اول در میان دستگاه‌های فرهنگی در زمینه سرعت و دقت صدور مجوز و رتبه پنجم در مقایسه با تمامی دستگاه‌های کشور را دارد که این ارزیابی بر اساس عملکرد ساترا در سه حوزه صدور مجوز رسانه، تولید و انتشار است.

💢بر اساس آمار اخذ شده از درگاه ملی مجوزها، ۲۸ درصد طرح اولیه برنامه‌های نمایش خانگی و فیلمنامه‌ها موفق به اخذ مجوز تولید از ساترا شده و مورد تایید شورای صدور مجوز تولید ساترا قرار گرفته است که شامل ۶۳ طرح فیلمنامه و برنامه نمایش خانگی و ۱۷ فیلمنامه است.

#اطلاعات_نادرست
#خبر_جعلی
#سواد_رسانه_ای
#شفافیت
#هوشمندسازی

@MLiteracy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نقد و بررسی سریال عقرب عاشق در چهارمین برنامه کافه نقد

🔻مدتی است که برنامه جدید رادیو نمایش با عنوان کافه نقد روزهای پنجشنبه ساعت ۱۸:۳۰ پخش می‌شود. در برخی قسمت‌های این برنامه که با هدف افزایش قدرت انتخاب مخاطبان در انتخاب سریال های مناسب شبکه نمایش خانگی و شبکه های تلویزیونی تولید شده است، شنوای صحبت های دکتر لیلا وصالی معاون آموزش انجمن سواد رسانه ای ایران هستیم. پنجشنبه ۵ بهمن ماه قسمت جدید این برنامه با موضوع نقد و بررسی سریال عقرب عاشق از شبکه رادیو نمایش پخش شد.

@MLiteracy
📌موانع و راهکارهای سواد رسانه‌ای با نگاهی به ارتباط والدین و فرزندان

📌رسانه ها برای ورود ما به دنیایشان منتظر نمی مانند، در عوض پیام های خود را به دنیای ما تحمیل می کنند. یادگیری سواد رسانه‌ای راه برون رفت از این چالش است.

🔖مقدمه

🖍️در یک تعریف بسیار کلی، سواد رسانه‌ای عبارت است از یک نوع درک متکی بر مهارت که براساس آن می‌توان انواع رسانه‌ها و انواع تولیدات آنها را شناخت و از یکدیگر تفکیک و شناسایی کرد. سازمان‌هایی که در زمینه سواد رسانه‌ای فعالیت می‌کنند مانند یونسکو، کمیسیون اروپایی و پارلمان اروپایی، درباره 4 زمینه در خصوص مهارت‌های رسانه‌های مورد نیاز سواد رسانه‌ای، توافق دارند.

📌مشاهده بیشتر:

🌐http://amir-sadeghi.com/post/48

🌐@MLiteracy
📍معرفی 5 کتاب مهم با موضوع «رسانه و سواد رسانه‌ای»


📌سواد رسانه‌ای از جمله موضوعات مهم برای عموم جامعه است که کمک می‌کند هر فرد بتواند در مواجهه با پیام‌های رسانه‌ای اهداف انتشار پیام توسط رسانه را کشف کند و با تأثیرپذیری از آن، آگاهانه عمل کند.

📌تاریخچه سواد رسانه‌ای به سال ۱۹۶۵ باز می‌گردد، اولین بار «مارشال مک لوهان» در کتاب خود با عنوان «درک رسانه: گسترش ابعاد وجودی انسان» از این عبارت استفاده کرد و نوشت: «زمانی که دهکده جهانی تحقیق پیدا کند، لازم است انسان‌ها به سواد جدیدی بنام سواد رسانه‌ای دست پیدا کنند.

🖍️مشاهده بیشتر:
🌐http://amir-sadeghi.com/post/49

🌐@MLiteracy
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📌هشتمین نشست از تولیدات رسانه ای باهم یادبگیریم

📎بررسی آسیب‌های ناشی از سوگیری هوش مصنوعی در تولید محتوا

🖍️یکی از خطرات و آسیب‌هایی که در مبحث هوش مصنوعی به وجود آمده سوگیری این فناوری در ارائه داده هاست؛ این جهت‌گیری عامدانه می‌تواند در حوزه‌های خاصی مثل فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و مذهبی صورت بگیرد



#خبرگزاری_آنا
#هوش_مصنوعی
#با_هم_یادبگیریم
#فرهنگسرای_رسانه
#گوگل_بارد
#فضای_مجازی

🌐@MLiteracy
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹امروز شهر ما را صد رونق‌ است و جان است...
🔸 سالروز میلاد آخرین منجی بشریت مبارک باد.

@MLiteracy
🖍️معرفی کامل 7 مهارت سواد رسانه ای و کارکردهای آن


📌برای سواد رسانه ای 7 مهارت کلیدی وجود دارد. این مهارت ها ابزاری اند که ما در رویارویی با پیام ها و پردازش اطلاعات به کار می بریم.

📌در ادامه هریک از مهارت ها جداگانه ارائه می گردد. هنگامی که تنها یک مهارت را به کار می بندیم، به ندرت به مشکلی برمی خوریم. این مهارت ها اغلب در ترکیب متنوع با یکدیگر و با ترکیب های متفاوتی به کار می روند.

🔖 مشاهده بیشتر:

🌐http://amir-sadeghi.com/post/50

🌐@MLiteracy
انجمن سواد رسانه ای ایران کاندیداتوری آقای دکتر حسن خجسته باقرزاده عضو هیئت موسس این انجمن و دبیر علمی نخستین همایش ملی سواد رسانه ای در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس را به فال نیک گرفته و امیدواریم با حضور ایشان و سایر اندیشمندان حوزه فرهنگ، هنر و رسانه در مجلس شورای اسلامی شاهد تقویت حوزه فرهنگ، هنر و رسانه باشیم.

🔻کد انتخاباتی دکتر حسن خجسته باقرزاده کاندیدای مجلس شورای اسلامی در تهران، شهر ری و شمیرانات: ۳۶۹۱

@MLiteracy
سواد رسانه ای و انتخابات پیش رو

🔻 در حالیکه دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ساعاتی دیگر در روز جمعه یازدهم اسفندماه برگزار میشود، ممکن است برخی اشخاص هنوز به جمع‌بندی نرسیده باشند که آیا در انتخابات شرکت کنند و یا خیر، بسیاری از اشخاص هم این سوال را مطرح می‌کنند که آیا به یک لیست واحد رای دهند یا بر اساس شناخت خود به افرادی که شناخت و جسارت کافی برای تصمیم گیری های مهم را دارند رأی دهند؟

🔻به نظر شما فردی که از سواد رسانه ای و سیاسی بالاتری نسبت به دیگران برخوردار است چگونه رفتار میکند؟ آیا برای حمایت از نمایندگانی که می‌توانند تغییرات مثبتی را با تصویب قوانین مفید و نظارت بر اجرای قوانین رقم بزنند، از قدرت حق انتخاب خود در این زمینه استفاده میکند یا خیر؟

🔻برخی نخبگان فرهنگی اجتماعی و سیاسی بر این باور هستند که در حال حاضر کشور در حوزه علم و فناوری یکی از قدرتهای برتر منطقه و جهان است اما در حوزه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی نیازمند نگاهی نو و عمیق تر هستیم. بر همین اساس با توجه به شناسایی برخی کاندیداهای متخصص، دغدغه مند و صاحب نظر و با تجربه در این سه حوزه یعنی اقتصاد، فرهنگ و جامعه شناسی در لیست‌های مختلف، امید است انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی یک رویداد تاریخ ساز باشد که باعث شتاب در رشد و پیشرفت کشور عزیزمان باشد. فراموش نکنیم که از یک سو ارتقای فرهنگی، تمدن ساز است و از سوی دیگر عدم توجه به ملاحظات روانشناسی اجتماعی و جامعه شناسی، در بسیاری از تصمیم گیری های کلان کشور باعث ایجاد گسست میان ملت و دولت شده است که این فاصله با انتخاب نمایندگانی متخصص قابل رفع است. لازمه این امر رأی به کاندیدای اصلح و عدم تبعیت از یک لیست واحد بر اساس آموزه تفکر انتقادی است.
@MLiteracy
2024/11/16 11:35:37
Back to Top
HTML Embed Code: