Telegram Web Link
📨کارگروه مجری قانون اروپایی یوروپل (Europol) با انتشار گزارش جدیدی هشدار می دهد که تا سال ۲۰۲۶، حدود ۹۰ درصد محتوای منتشر شده در #فضای_مجازی و به صورت #آنلاین، با هوش مصنوعی تولید می شود.

📲اگر واقعا تا سال ۲۰۲۶ حدود ۹۰ درصد محتواها توسط ربات ها تهیه شود، تکلیف نویسندگان و محتواکاران چه خواهد شد؟

📲آیا انتشار چنین گزارش هایی می تواند تهدیدی برای برخی مشاغل مرتبط با تولید محتوای آنلاین تلقی شود یا خیر؟

در ادامه با #شارا همراه باشید:

https://www.shara.ir/view/50535/


🆔 @MLiteracy
عالم عزا گرفته و صاحب عزا خداست

▪️رحلت پیامبر اکرم (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) تسلیت باد 🏴

🆔 @MLiteracy
💢اطلاعاتی که پیام‌رسان‌های خارجی از گوشی شما ذخیره و جمع‌آوری می‌کنند.


❗️فیس بوک از خودتون بهتر شمارو می‌شناسه

🆔 @MLiteracy
🖤 شهادت حضرت علی‌ابن‌موسی‌الرضا‌علیه‌السلام تسلیت باد 🖤


▪️انجمن سواد رسانه ای ایران

🆔 @MLiteracy
📝تاریخچه #سواد_رسانه جهان و ایران

تاریخچه پیدایش سواد رسانه‌ای، به سال ۱۹۶۵ باز می‌گردد.

#مارشال_مک _لوهان اولین بار این واژه را بکار برد و نوشت:

“زمانی که دهکدۀ جهانی تحقیق یابد، لازم است انسان‌ها به سواد جدیدی بنام #سواد_رسانه‌ای دست یابند.
فرهنگ دیگر در چارچوب مرزهای جغرافیایی تعریف نمی شود. فرهنگ را هم مردم دنیا می سازند.”


تئوری #سواد_رسانه‌ای_شناختی، توسط #جیمز_پاتر مطرح شد است.

دهه‌ های ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ را باید دهه‌ های پیوند و ارتباط سواد رسانه ‌ای با #تفکرات_انتقادی دانست.

در این سالها، دپارتمان‌ های دانشگاهی تحلیل فیلم در سراسر ایالات متحده و انگلستان، کار خود را آغاز و فیلم‌های روز را مورد تحلیل قرار دادند.

سواد رسانه ای، در #کانادا به عنوان اولین کشور، به صورت رسمی از طرف نظام آموزش و پرورش پذیرفته و جزء برنامه‌های درسی مدارس گنجانده شد.

کانادا یکی از قویترین جنبش های سواد رسانه‌ای را در دنیا دارد و سازمان “شبکه آگاهی رسانه‌ای” به عنوان سازمانی برجسته در این کشور مستقر است.

پیشگامان عرصه آموزش سواد رسانه #ژاپن و کانادا می باشند که برای حفظ فرهنگ خود و جلوگیری از تحریف و تغییر در آنها اقدام به این کار کردند.

در کشور ما #ایران از اواسط دهه هشتاد شمسی، سواد رسانه ای جای خود را در میان کتاب های دانشگاهی بازکرد و استادان #ارتباطات و #رسانه مقالات متعددی را ترجمه و تألیف کردند.

تأکید نخبگان دانشگاهی و رسانه ای برضرورت آموزش سواد رسانه ای به اقشار مختلف جامعه سبب شد،تا در سالهای اخیر هم اندیشی ها و همایش های زیادی با موضوع سواد رسانه ای در فرهنگسراها و مدارس کلان شهرهای کشور برگزار شود.

باوجود اینکه قدمت سواد رسانه ای در جهان به بیش از سه دهه می رسد اما زمان اندکی از ورود آن به ایران می گذرد.

به همین خاطر، سواد رسانه‌ای در کشور ما مبحث فوق العاده جوانی محسوب می شود .


🆔 @MLiteracy
باور«رسانه همیشه دروغگو» جلوی فکر کردن‌تان را می‌گیرد

شاید دیگر وقت آن رسیده باشد که از خودمان بپرسیم چرا مردم به دام #اخبار_جعلی می‌افتند؟ و چرا حتی وقتی به آنها گفته می‌شود که این مطلب دروغ، جعلی یا آلوده به سوگیری است باز هم مایل هستند آن را باور و تکرار کنند.

بسیاری دوست دارند این مساله را به هوش ربط بدهند و می‌گویند «کسانی که #اخبار_جعلی را باور می‌کنند صرفا کم‌هوش هستند»، دلایل فراوانی وجود دارد که نشان می‌دهد این حرف درست نیست.


در ادامه با #شارا همراه باشید:

https://www.shara.ir/view/50537/

🆔 @MLiteracy
#اینترنت    #امنیت

📌 کلاهبرداری Wangiri Fraud چیست؟

🔰احتمالا برای شما هم پیش آمده است که از شماره‌ای بین‌المللی که آن را تشخیص نداده باشید، با شما تماس گرفته‌ اند، این تماس‌ها ممکن است یک کلاهبرداری باشد که به آن Wangiri Fraud می‌گویند؛ نوعی از کلاهبرداری که می‌تواند هزینه زیادی برای شما داشته باشد.

در کلاهبرداری Wangiri Fraud ،کلاهبردار یک 😈ربات را روی لیستی از شماره ها قرار می‌دهد و این ربات با آنها تماس میگیرد و بعد از یک یا دو بوق قطع می‌کند.  قربانی فکر میکند تماس از خارج از کشور داشته و از دستش داده و با شماره ناشناس تماس میگیرد و به این صورت هزینه زیادی را باید پرداخت کند.

این شماره های ناشناس (شماره‌های پرمیوم) از سرویس های مخابراتی خاصی استفاده میکنند که تماس با آنها علاوه بر هزینه تماس ، هزینه سرویس رو هم شامل می‌شود.

🆔 @MLiteracy
#سواد_رسانه_ای | 💡

💥چگونه اخبار جعلی را تشخیص دهیم؟



https://www.tg-me.com/MLiteracy
💥تفاوت IOB و IOT چیست؟
اینترنت رفتارها یا IoB:
اینترنت رفتارها داده‌های عظیم حاصل از اینترنت اشیا را از نگاه روانشناسی رفتارها بررسی کرده و به آنها معنا می‌دهد. داده‌های اینترنت اشیا مثل داده‌های مکانی و چهره روی فرد تمرکز دارند، اما اینترنت رفتارها این داده‌ها را به یک رفتار مثل خرید یا میزان استفاده شما از یک دستگاه یا یک خدمات متصل می‌کند.
مثلا اینترنت اشیا نشان می‌دهد که شما در طور روز بیشتر کجا هستید و چه مقدار از گوشی استفاده می‌کنید یا اینکه در منزل چه میزان برق و آب و گاز مصرف می‌کنید.
اینترنت اشیا – iot
اینترنت اشیا یعنی اتصال دستگاه‌های مختلف به یکدیگر از طریق اینترنت. به کمک اینترنت اشیا برنامها و دستگاه‌های مختلف می‌توانند از طریق اتصال اینترنت با یکدیگر و حتی انسان تعامل و صحبت کنند. مثلا یخچال های هوشمندی که به اینترنت متصلند و شما را از موجودی و تاریخ انقضا مواد خوراکی داخل آن با خبر می‌کنند. در واقع، اینترنت اشیا شما را قادر می سازد تا اشیا مورد استفاده خود را از راه دور و به کمک زیرساخت‌های اینترنتی مدیریت و کنترل کنید
#سواد_رسانه_ای
#اینترنت_اشیاء
#اینترنت_رفتار
https://www.tg-me.com/MLiteracy
#سواد_رسانه_ای | 💡

💥گزارش آماری کاربران شبکه های اجتماعی بر اساس سن، جنسیت، نژاد و تحصیلات



https://www.tg-me.com/MLiteracy
#سواد_رسانه_ای | 💡

💥MIS INFORMATION

@MLiteracy
#سواد_رسانه_ای | 💡

💥DIS INFORMATION



@MLiteracy
محو گردیدند از نور تو یک‌سر انبیا
ریزد انجم چون شود خورشید تابان آشکار


از جهان قانع به نان خشک گشتی وز کرم
نعمت روی زمین بر امتان کردی نثار

 

ماه را کردی به انگشت هلال آسا دو نیم
ملک معجز را مسخر ساختی ز این ذوالفقار

 
یا شفیع المذنبین، صائب ز مداحان توست
از سر لطف و کرم تقصیر او را درگذار


#صائب_تبریزی

۱۷ ربیع الاول میلاد پیامبر مهربانی‌ها و ولادت حضرت امام جعفر صادق(ع) مبارک

🆔 @MLiteracy
ترکیه برای انتشار "اخبار جعلی" حکم زندان صادر می‌کند

بر اساس قانون جدیدی که در ترکیه تصویب شده هر کس در این کشور "اخبار جعلی" منتشر کند تا سه سال زندان در انتظار او خواهد بود.

این قانون می‌تواند به یکی از سخت‌ترین مکانیسم‌های سانسور و خودسانسوری در تاریخ ترکیه تبدیل شود.

🆔 @MLiteracy
🚦گردن فناوری چیست؟

 📍همه ما هنگام ارسال پیامک با تلفن همراه، به طور معمول سر خود را به سمت جلو خم کرده و با زاویه 45 تا 60 درجه به سمت پایین نگاه می کنیم. این زاویه نیرویی در حدود 22.6 الی 27.2 کیلوگرم را به گردن فرد وارد می کند. طبیعی است که هیچ گردنی نمی تواند این مقدار از فشار را در یک دوره طولانی با موفقیت و تحت سلامت کامل تحمل کند

🔸عارضه گردن فناوری معمولا با یک درد نسبتا خفیف درد گردن و یا قسمت بالای کمر شروع می شود. همچنین این وضعیت ممکن است با درد شدید یا سفتی در گردن نیز تظاهر یابد.

🔹راه های بهبود این عارضه:

- محدود کردن استفاده از تلفن و تبلت به کارهای ضروری
- بهبود زاویه سر و گردن با نزدیک تر کردن دستگاه‌ مورد نظر به سطح چشم
- انجام تمرینات کششی که به طور خاص گردن، قفسه سینه و قسمت بالایی پشت را هدف قرار می دهند

📲 🆔 @MLiteracy
روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تایید کرد که ۳ پلتفرم رفع فیلتر شده و در دسترس کاربران قرار گرفته است.

بر اساس اعلام این نهاد؛ پلتفرم‌های #لینکدین، #گوگل_ادز و #اپ_استور از ساعت ۱۲ امروز، مجددا در دسترس کاربران قرار گرفت.

🆔 @MLiteracy
چگونه برای #مخاطبان_جوانتر خبر تهیه کنیم؟

تهیه خبر برای کودکان، به اندازه تهیه #خبر برای بزرگسالان، اهمیت دارد.

در یک وبینار اخیر مرکز بین‌المللی خبرنگاران (ICFJ Pamela Howard Forum on Global Crisis Reporting) به نام «اخبار برای کودکان: از آن چه چیزی می توانیم بیاموزیم»، پنلی از سردبیرانی که در ایالات متحده آمریکا، هلند، سنگاپور و هندوراس برای کودکان خبر تهیه می کنند درباره روش های شان برای تعامل با کودکان و آگاه ساختن آنان از اخبار با هم گفتگو کردند.

در ادامه با #شارا همراه باشید:

https://www.shara.ir


🆔 @MLiteracy
#کودکان و #سواد_رسانه

#کودکان امروز ناچارند با مقتضیات #جامعه_اطلاعاتی زندگی کنند و ضروری است که توانایی ها و قابلیت‌های لازم برای زندگی و کار درچنین جامعه ای در آنان ایجاد شود.

◀️ در #فضای_مجازی دروازه‌بان معتبری که بتواند محتوای در دسترس ما را گزینش کند وجود ندارد لذا والدین باید خود یک دروازه‌بان حرفه‌ای باشند و این را به #فرزندان نیز آموزش دهند.

◀️ والدین باید خود ضمن فراگیری مستمر #سواد_رسانه ای و مصادیق آن، به فرزندان مهارت #تفکر_انتقادی و استفاده بموقع از آن را بیاموزند، اینکه که هر وقت، آدم‌ها، حرف‌ها یا رفتارهای بی‌منطق و نامعقول را در فضای مجازی دیدند از خود بپرسند: انگیزه این کارها چیست؟ و من چرا باید برای دیدن یا خواندن آن وقت بگذارم؟

◀️ این را به کودکان آموزش دهیم که بسیاری از کاربران شبکه‌ها امکان پیدا کرده‌اند با پنهان کردن جنبه‌های ناخوشایند زندگی واقعی، از خود واقعی‌شان دور شوند و به کسی تبدیل شوند که همیشه آرزو داشته‌اند. پس باید بفهمد که هر چه دید و هرچه شنید واقعیت نیست .

◀️ او باید متوجه باشد #اینترنت و #شبکه‌های_اجتماعی جزء جدایی‌ناپذیر زندگی اش هستند و هیچ ضرری متوجه عقلانیتش نیست اگر اندکی در این فضا سرگرم شود. مهم آن است که در دام سرگرمی‌های احمقانه گرفتار نشود.

◀️ او باید بیاموزد که می‌تواند انتخاب کند با چه کسانی در ارتباط باشد، دنبال چه کسانی راه بیفتد و تصمیم بگیرد می‌خواهد برای چه محتوایی، مجوز ورود به ذهنش را صادر کند.

◀️ او کم کم با آموزش و ارتقای سواد رسانه‌ای این مهم را فرامی گیرد که «قدرت واقعی کاربران در انتخاب است» و می تواند انتخاب کند که کدام فضا بر دانش او می‌افزاید و کدام‌یک او را به بلاهت مبتلا می‌کند.

✍🏻 #مهتاب_سرخیل

🆔 @MLiteracy
🔴 برنامه‌های معاونت آموزش انجمن سواد رسانه ای ایران برای هفته جهانی سواد رسانه ای اعلام شد!
هفته جهانی سوادرسانه ای امسال با شعار جهانیTRUST (اعتماد)گرامی داشته می شود.از این رو انجمن‌سوادرسانه‌ای‌ایران بابرنامه پرباری برای عموم مردم این هفته راگرامی می‌دارد.
علاوه بر برنامه های رادیویی و تلویزیونی که جداگانه اطلاع‌رسانی می شود،برنامه وبینارهای رایگان این هفته هرروز ازساعت ۱۷ تا ۱۸ درلینک اسکای روم انجمن به آدرس

https://www.skyroom.online/ch/afmliran/medlit
به شرح زیر می‌باشد:
1)1401/08/02"سواد رسانه ای ، بازنمایی رسانه و جنگ نرم ( تحلیل رسانه ای شبکه های بیگانه در آشوب های اخیر )" جناب آقای دکتر محمد کمالی

2)1401/08/03 "خانواده و تربیت رسانه‌ای" سرکارخانم مرضیه ادهم

3)1401/08/04"نقش سواد رسانه ای در افزایش اعتماد عمومی با رویکرد تفکر انتقادی"سرکارخانم سیده مریم سیادت

4)1401/08/05"چگونگی شکل گیری مقوله اعتماد اجتماعی در مواجهه با رسانه"جناب آقای علی اصغر فاریابی

5)1401/08/06"تهدیدات فضای مجازی برای کودکان ونوجوانان"جناب آقای حمید اردویی

6)1401/08/07"حکمرانی فضای سایبری در ایران و جهان" جناب آقای رحمن زنگنه

7)1401/08/08"مهارت های ارتباطی موثر و نقش آن در ارتقاء سواد سلامت با رویکرد سوادرسانه ای"سرکارخانم دکتر سیده سارامیرقاسمی

8)1401/08/09"بحران های رسانه ای وسلامت روحی وذهنی جامعه"سرکارخانم فردوس امیرغلامی

"انجمن سواد رسانه ای ایران"
"معاونت آموزش"

🆔  @MLiteracy
2024/11/20 07:32:13
Back to Top
HTML Embed Code: