Telegram Web Link
کودکان و سواد رسانه
#یادداشت
✍🏻 #مهتاب_سرخیل:

کودکان امروز ناچارند با مقتضیات  جامعه اطلاعاتی زندگی کنند و ضروری است که توانایی ها و قابلیت‌های لازم برای زندگی و کار درچنین جامعه ای در آنان ایجاد شود.
در  فضای مجازی دروازه‌بان معتبری که بتواند محتوای در دسترس ما را گزینش کند وجود ندارد لذا والدین باید خود یک دروازه‌بان ...
متن کامل خبر
@eghtesademeli_news
#خوب_شنیدن، دشوارترین مهارت‌ها

ویویان گیانگ - یکی از دشوارترین مهارت‌ها، خوب شنیدن است. بسیار دشوار است ذهن‌تان را از سرگردانی بیرون بیاورید.

همواره، حتی وقتی دیگران همه توجه‌شان را به شما معطوف نمی‌کنند، می‌توانید سخن بگویید.

در ادامه با #شارا همراه باشید:

https://www.shara.ir/view/4605/

🆔 @MLiteracy
👈 چهل‌و دومین شماره نشریه کُد منتشر شد

چهل‌و دومین شماره نشریه تحلیلی کد ویژه آبان ماه 1401 همراه با گفتارها و نوشتارهایی از صاحب نظران حوزه تنظیم گری در فضای مجازی منتشر شد.

به گزارش سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر(ساترا)، چهل ‌و دومین شماره ماهنامه تحلیلی کُد (آبان 1401) به موضوع برنامه های حمایتی ساترا از رسانه های صوت و تصویر فراگیر به عنوان پرونده ویژه ی این شماره پرداخته و گفتارها و نوشتارهایی از صاحب نظران حوزه تنظیم گری در فضای مجازی را منتشر کرده است.
بنابراین گزارش، محتوای این شماره از نشریه کد، شامل انتشار سرمقاله مدیرکل توسعه کسب‌وکار و تسهیل‌گری ساترا، گفت و گو با رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت و گو با مدیر رسانه گپ فیلم، گزارشی از نشست های تخصصی رئیس سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوت و تصویر فراگیر (ساترا) و معاونت های «پایش و نظارت» و «کاربران و تنظیم گری اجتماعی» این سازمان با برخی فعالان فضای مجازی کشور، یادداشت های کارشناسان اداره کل توسعه کسب و کار و تسهیل گری ساترا و معاونت کاربران و تنظیم گری اجتماعی ساترا با موضوعات تبیین رویکرد حمایتی ساترا، تحلیل الزامات رشد و پیشرفت صنعت صوت و تصویر فراگیر، بررسی رویکرد تسهیل گرایانه ساترا و بیان دیدگاه های اساتید حوزه و دانشگاه شامل دکتر امید علی مسعودی، دکتر حسن نجفی سولاری، حجت الاسلام دکتر حامد ملامیرزایی، سعید مشهدی، مهدی شکیبایی و دیگر صاحب نظران حوزه تنظیم گری صوت و تصویر فراگیر است.
معرفی برخی از سکوهای دارای مجوز از ساترا به روال شماره های گذشته و تحلیل مسائل اخیر مرتبط با آپارات گیم از دیگر مطالب شماره آبان ماه نشریه کد است.
علاقه‌مندان به مطالعه نشریه کُد، می‌توانند از طریق وب‌سایت سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت‌و تصویر فراگیر(ساترا)، با ورود به صفحه اصلی در بخش نشریات، این شماره از نشریه کد را مطالعه کنند.

🆔 @MLiteracy
💥هفته جهانی سواد رسانه ای و اطلاعاتی گرامی باد

🆔 @MLiteracy
📨محورهای هفته جهانی سواد رسانه ای و اطلاعاتی

🆔 @MLiteracy
👈 در چهارمین روز از هفته سواد رسانه ای و اطلاعاتی، معاون آموزشی انجمن سواد رسانه ای ایران، سرپرست معاونت کاربران و تنظیم گری اجتماعی سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوت و تصویر فراگیر (ساترا)، مدیر کل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مدیر کل توسعه تنظیم گری اجتماعی ساترا از خبرگزاری فارس بازید کردند و از فعالیت این خبرگزاری در حوزه جهاد تبیین و تلاش برای ارتقای سواد رسانه ای جامعه تقدیر کردند.
ایجاد گروه خبر خوب با هدف انتشار اخبار امید بخش و اخبار مبتنی بر چارچوب های سواد رسانه ای، فراهم نمودن امکان مطالبه گری مردمی و پیگیری مطالبات از طریق ایجاد گروه فارس من و تولید و انتشار محتوای سواد رسانه ای از جمله اقدامات خبرگزاری فارس در یکسال گذشته بوده است.

@MLiteracy
👈 سعید مقیسه در مراسم بزرگداشت هفته جهانی سواد رسانه ای و اطلاعاتی تاکید کرد:

برنامه ریزی ساترا برای افزایش سواد تنظیم گری صوت و تصویر فراگیر

سعید مقیسه در مراسم بزرگداشت هفته جهانی سواد رسانه ای و اطلاعاتی گفت: برنامه ریزی برای حمایت از تولید و نشر محتوای سواد تنظیم گری صوت و تصویر فراگیر برای پخش از شبکه نمایش خانگی و سایر سامانه ها و سکوهای انتشار ویدئو، یکی از برنامه های سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوت و تصویر فراگیر برای افزایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی مردم، فعالان تولید و نشر محتوا در فضای مجازی و مسئولین است.
به گزارش روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوت و تصویر فراگیر (ساترا)، سعید مقیسه، رئیس ساترا، روز گذشته در گردهمایی مجازی بزرگداشت هفته جهانی سواد رسانه ای و اطلاعاتی که با همکاری سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوت و تصویر فراگیر (ساترا)، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور نزدیک به هزار نفر از اساتید و دانشجویان کشور برگزار شد، از برنامه ریزی ساترا برای افزایش سواد تنظیم گری صوت و تصویر فراگیر خبر داد و گفت: ساترا، امسال برنامه های متعددی برای افزایش سواد تنظیم گری صوت و تصویر فراگیر طراحی کرده است که یکی از این برنامه ها، حمایت از تولید و نشر محتوای سواد تنظیم گری صوت و تصویر فراگیر برای پخش از شبکه نمایش خانگی و سایر سامانه ها و سکوهای انتشار ویدئو است.
وی با اشاره به تفکیک مخاطبین تخصصی محتوای تولید شده با حمایت ساترا گفت: برای عموم مردم، فعالان تولید و نشر محتوا در فضای مجازی و مسئولین کشور، محتواهای متفاوتی متناسب با نیازهای هر یک از این سه دسته از مخاطبین در دست تولید است.
مقیسه در ادامه با اشاره به ضرورت هم افزایی نهادها و سازمان های فرهنگی در حوزه ارتقای سواد رسانه ای و سواد فضای مجازی گفت: ارتقای سواد رسانه‌ای، زمینه های لازم را برای پرورش هویت فردی و جمعی افراد متناسب با فرهنگ اسلامی ایرانی فراهم می‌کند.
وی در ادامه با اشاره به ماموریتهای ساترا در حوزه تامین سلامت روحی و روانی جامعه در فضای مجازی گفت: موضوعاتی نظیر تاکید و نظارت بر انجام وظایف سکوهای صوت و تصویر فراگیر برای رده بندی سنی محتوا و نظارت بر فرآیند تولید و نشر محتوا متناسب با شرایط و نیازهای جامعه به تامین سلامت روحی و روانی جامعه کمک می کند.
مقیسه خاطر نشان ساخت: یکی از دغدغه‌های کنونی ما ایجاد زمینه ی استفاده حداکثری از ظرفیت کاربران رسانه های صوت و تصویر فراگیر با هدف مردمی سازی سواد تنظیم گری صوت و تصویر فراگیر، استفاده از نظرات، دیدگاه ها و مشارکت صاحب‌نظران و همکاری و هم افزایی با سایر تنظیم گران فضای مجازی و متولیان سواد رسانه ای و سواد فضای مجازی است که در این حوزه میتوان به برنامه ساترا برای تعامل هر چه بیشتر با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، وزارت علوم و استفاده از ظرفیت مدارس و دانشگاه ها برای ارتقای سواد تنظیم گری صوت و تصویر فراگیر اشاره کرد.
وی افزود: اگر نهاد تنظیم‌گر و کاربران فضای مجازی دست به دست هم دهند تا تنظیم‌گری دقیقی صورت پذیرد، شاهد تقویت نظام ارزش‌ها خواهیم بود. به عنوان مثال مردم می توانند از طریق سامانه ساپرا شکایات خود را از سکوهای صوت و تصویر فراگیر مطرح کنند و یا اگر در رسانه های کاربر محور تخلفی از قبیل انتشار محتوای آسیب رسان مشاهده کردند به دو شیوه می توانند این تخلف را گزارش دهند و پیگیری کنند. یک راه این است که از طریق همان رسانه تخلف را به اطلاع بخش پیگیری تخلفات و شکایات رسانه های کاربر محور برسانند و یک راه هم این است که تخلفات را از طریق سامانه ساپرا (http://sapra.ir ) به ساترا اعلام کنند.
رئیس سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوت و تصویر فراگیر در ادامه به سوالات شرکت کنندگان در این گردهمایی مجازی پاسخ داد.
لازم به ذکر است اساتید و دانشجویان ممتاز دانشگاه های علوم پزشکی کشور، مدیران یونسکو، نمایندگان انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، اعضای انجمن سواد رسانه ایران و کارکنان دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از جمله دیگر حاضران در این گردهمایی مجازی بودند.

@MLiteracy
👈 در برنامه «گفت‌وگوی فرهنگی» رادیو گفت‌وگو مطرح شد:

ماموریت اصلی ساترا نظارت بر محتوا، صدور مجوز و تنظیم‌گری اجتماعی است/ساترا دارای خلاء تقنینی نیست

👉👉 👉 yun.ir/6n3it5

@MLiteracy
هر خانه معمولی دو‌ ماشین شستشو دارد، یکی برای شستن لباس ها و‌ دیگری برای شستشوی مغزها.

🆔 @MLiteracy
هوش مصنوعی 100 هزار عکس تمام‌قد از افرادی ساخت که وجود ندارند

تاکنون تصاویر ساخته #هوش_مصنوعی از افرادی که در واقعیت وجود ندارند، فقط به صورت و تصویر سر محدود می‌شد؛ اما اکنون یک شرکت تصویر ۱۰۰ هزار انسان را ساخته است که بدن هم دارند

در حال حاضر بیشتر از هفت میلیارد انسان با ظاهر و چهره متفاوت روی زمین زندگی می‌کنند. حالا تصور کنید روزی به همین اندازه تصاویر مجازی از انسان‌هایی که وجود ندارند، ساخته شود. قدم اول این راه که برای بسیاری دلهره‌آور توصیف می‌شود، برداشته شده است.

تاکنون تصاویر ساخته هوش مصنوعی از افرادی که در واقعیت وجود ندارند، فقط به صورت و تصویر سر محدود می‌شد؛ اما اکنون یک شرکت تصویر ۱۰۰ هزار انسان را ساخته است که بدن هم دارند.

در ادامه با #شارا همراه باشید:

https://www.shara.ir/view/50751/

🆔 @MLiteracy
چند راه رهايي از #نوموفوبيا


1⃣ساعت­ها را کوک کنيد.
خودتان را در یک محدوده زمانی خاص مجاز به استفاده از گوشی کنید.

2⃣به خودتان هدیه دهید.
در ازای هر تعداد ساعتی که در استفاده از گوشی صرفه جویی می‌کنید می‌توانید خودتان را به یک خرید ساده یا صرف یک وعده غذایی لذیذ مهمان کنید. شاید پیش پا افتاده به نظر برسد؛ اما تاثیرگذار است.

3⃣ گوشی را دور از خودتان بگذارید.
اگر در محل کار یا در خانه هستید سعی کنید موبایل را جایی بگذارید که جلوی چشم و در معرض دید شما نباشد یا ترجیحا آن را روی حالت بی­صدا بگذارید تا صدای پیام­های پرشماری که مدام از طريق پيام­رسان­هاي مختلف می­آید شما را وسوسه نکند.

4⃣به کوه و کمر بزنید.
یعنی مکان­ها و مناطقی که به خاطر بکر بودنشان سرویس های مخابراتی و اینترنت جواب­گو نبوده و برای همین هم خواه ناخواه استفاده از گوشی امکان پذیر نیست.

5⃣افکارتان را عوض کنید!
. با خود بگوييد اگر چک کردن پيام­هاي غيرجدي پيام­رسان­ها را اندکي به تاخير بياندازيد واقعا چه اتفاقي مي­افتد؟

6⃣به فکر گزینه­‌های جایگزین باشید.
به عنوان مثال اگر زمان زیادی را در گروه­های مختلف مجازی می­گذرانید چون تمایل بیشتری برای داشتن ارتباط اجتماعی دارید، بهتر است این زمان را صرف رابطه ­ها و گپ وگفت­های حضوری و چهره به چهره کنید.

7⃣ هزینه فرصت­ های از دست رفته را حساب کنید.
به این فکر کنید که در ازای صرف کردن این زمان چه کارهای دیگر می توانستید انجام بدهید. از گپ و گفت با اعضای خانواده گرفته تا لذت دیدن یک فیلم خوب یا رفتن به یک کلاس هنری.

8⃣عادت­های جدید را کشف کنید.
آدم ها به دلایل مختلفی سراغ گوشی می‌روند که می‌تواند شامل بازی کردن، پیام فرستادن یا تماس های تلفنی باشد که در این میان بعضی از آنها عادت های ضروری است؛ مثل رد و بدل کردن ایمیل‌ها و تماس‌های کاری اما در این بین می‌شود عادت‌هایی را پیدا کرد که چندان ضروری نیست و می‌شود برای آن جایگزین در نظرگرفت.

9⃣ فضاي رقابتي ايجاد کنيد.
با خانواده و دوستان خود برای کم کردن زمان هایی که بیهوده صرف استفاده از این تکنولوژی‌ها می‌شود تلاش کنید و در این زمینه رقابتی ایجاد کنید.

🆔 @MLiteracy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔺️بهادری جهرمی: درباره آقای کریمی جمله ای که در دانشگاه گفتم دقیقا همین است؛ گفتم مشکلی نداریم علی کریمی برگردد ببینیم حرف‌هایی که زده‌ است بر حق بوده یا نبوده، برویم درب منزل افرادی که ادعا کردند کشته شدند، بریم تحقیق کنیم ببینیم چه کسی راست می گوید...
#سواد_رسانه_ای
#اخبار_جعلی
#علی_کریمی
@Mliteracy
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#عشق_من_ایران
۱۳ آبان، روز دانش آموز بر تمام دانش آموزان ایرانی، مبارک باد.
@Mliteracy
👈 بازتاب راهپیمایی ۱۳ آبان در رسانه‌های غربی

راهپیمایی ۱۳ آبان امسال ایران بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های غربی داشته است.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز با تیتر «ایران تسخیر سفارت آمریکا در سال ۱۹۷۹ را جشن گرفت» به بازنشر حضور مردم در خیابان‌ها پرداخت.

خبرگزاری آسوشیتدپرس با انتشار تصاویری از گردهمایی مردم در تهران به نقل قول و نشر سخنان سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری کشورمان در روز ۱۳ آبان پرداخت.

پایگاه خبری هیل در خبری نوشت که راهپیمایی امروز در ایران در جهت گرامی‌داشت سالیانه بالا رفتن دانشجویان از حصار سفارت آمریکا بوده است.

شبکه ای بی سی نیوز نیز با بازتاب خبر راهپیمایی ۱۳ آبان نوشت که مطابق با تصاویر پخش شده از صدا و سیمای ایران، جمعیت کسانی که در تهران در این راهپیمایی شرکت کرده بودند زیاد به نظر می‌رسید.

خبرگزاری صهیونیستی تایمز او اسرائیل در گزارشی با تیتر «ایران تجمعاتی را جهت یادآوری تسخیر سفارت آمریکا ترتیب داد» به انتشار تصاویری از راهپیمایی و سخنان سید ابراهیم رئیسی در این مراسم پرداخت.

عرب نیوز نیز با تیتری مشابه نوشت که راه‌پیمایان با در دست داشتن عروسک‌هایی از امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه و محمدبن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی شعار «مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل» سر دادند.

یاهونیوز با انتشار عکس‌هایی از راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان نوشت: دانش‌آموزان بنرهایی را در حمایت از حمله به سفارت آمریکا حمل کردند و پرچم ایران را به اهتزاز درآوردند.

شبکه سی بی اس نیز با اشاره به راه‌پیمایی ایرانیان در یوم‌الله ۱۳ آبان به انتشار سخنرانی رئیس‌جمهور کشورمان پرداخت.

واشنگتن پست نوشت که ایرانیان در روز جمعه با داشتن پلاکاردهایی در دست در جشن تسخیر سفارت آمریکا شرکت کردند.
@MLiteracy
🔴انجمن علمی ارتباطات دانشگاه رفاه برگزار می کند:

✴️ تاثیر رسانه ها در رخدادهای اخیر

🎙️سخنران: دکتر لیلا وصالی
معاون آموزش انجمن سواد رسانه ای ایران
و مدرس دانشگاه علامه طباطبایی

📆زمان: سه شنبه ۱۷ آبان ماه

🕐 ســـاعت ۱۳ الـــی ۱۵

🏛️مکان: ســالن ۱۲بهمـــــن* دانشکده ارتباطات دانشگاه رفاه
@MLiteracy
👈 ثبت رکورد ۳۸۰۰۰ دروغ در ۴۶ روز برای ۵ رسانه ضدایرانی

🔹بررسی عملکرد ۵ رسانه بی‌بی‌سی فارسی وابسته به دولت انگلیس، ایران‌اینترنشنال وابسته به دولت سعودی، من‌وتو وابسته به جریان بهائیت و صدای آمریکا و رادیو فردا وابسته به دولت آمریکا و صفحات مجازی آنها نشان می‌دهد این رسانه‌ها در ۴۶ روز (۲۳ شهریور تا ۹ آبان) مجموعا ۳۸۰۰۳ دروغ درباره حوادث اخیر ایران منتشر کرده‌اند.

🔹در این پیمایش فقط سایت، تلگرام، توییتر و اینستاگرام این ۵ رسانه بررسی شده و شبکه‌های تلویزیونی آنها بررسی نشده است.

🔹در این پژوهش مصادیق اخبار خلاف واقع شامل جعل خبر، تقطیع، تحریف، وارونه‌سازی، بزرگنمایی و کوچک‌نمایی بوده است.

منبع: مرکز افکار سنجی خبرگزاری فارس

@MLiteracy
👈 چرا دروغ پردازی رسانه های بیگانه در مقابل آرایش رسانه های داخلی اعم از شبکه های داخلی، خبرگزاری ها، رسانه های نوین پرمخاطب نظیر آخرین خبر، خبر فوری و ... محکوم به شکست است؟
نظریه ی سوزن تزریقی
@MLiteracy
⭕️ گردن پیامکی(زمان استفاده از درگاه‌های رسانه‌ای چقدر است؟)

#سواد_رسانه
#پوستر

🚩نهضت سواد رسانه ای (نسرا) یزد

🆔 @MLiteracy
ابتکار هوشمندانه سرباز روس برای سنجش عیار انسانیت!

یک سرباز روس برای سنجش عیار انسانیت در فضای مجازی طی 24 ساعت بازخورد کاربران را با خبر اسیر کردن یک زن اوکراینی و یک زن فلسطینی مقایسه کرد.
یک سرباز ارتش روسیه با انتشار این عکس مدعی می شود که به همراه همقطاران خود یک زن اوکراینی را اسیر کرده‌اند.
در فاصله کوتاهی پس از انتشار عکس، بیش از ۲۰۰ هزار کاربر، کامنت‌های توهین آمیزی را ذیل پست منتشر شده از سوی او درج می‌کنند و می‌گویند «این عمل غیر انسانی است و شایسته انسان نیست.»
سرباز روسی ۲۴ ساعت پس از انتشار عکس، ضمن عذرخواهی اعلام می کند که عکس منتشر شده مربوط به یک زن فلسطینی است که توسط سربازان اسرائیلی اسیر شده است.
پس از این توضیح حتی یک کامنت دیگر نیز ذیل عکس منتشر نمی‌شود!
خوب است لحظه ای تامل کنیم و از خود بپرسیم چرا؟
پاسخ به این سوال به بسیاری از سوالات دیگر در خصوص لایک های اینستاگرامی پاسخ می‌دهد.

منبع: نور نیوز
https://nournews.ir/Fa/News/113316/

@MLiteracy
2024/11/20 09:14:10
Back to Top
HTML Embed Code: