Telegram Web Link
به نام او
به نام مهربانی
به نام انسان

سپاس از دوستانی که با واریز نقدی خود در جمع آوری ۸۴ میلیون همراه ما بودند که ۱۰ میلیون این مبلغ کفش برای سیستان و بلوچستان خریداری شد، ۲۰ میلیون برای هزینه درمان یک ماه بیست بیمار کم بضاعت مبتلا به بیماری حاد در سیستان و بلوچستان و کردستان اختصاص داده شد، ۱۰ میلیون صرف خرید خوراک برای بیست خانواده و ۳۲ میلیون نیز صرف خرید پوشاک شد:

فاکتور اول و دوم: کاپشن
توزیع در:
* روستای انجیرکند ۱۴ نفر
* شوره رود خارستان ۱۸ نفر
* تیلویی خارستان ۱۰ نفر
*روستای تیلویی بالا ۹ نفر
* روستای گدار گنجشک ۹ نفر
* خارستان ۴۰ نفر
* شهرمیرجاوه ۱۱ نفر

فاکتور سوم: کفش
براى روستاهای شهنواز ١٥ عدد، روستای گلزار یگن ٧ عدد، پیران ۷ عدد، خمک اول ۲۰ عدد، خمک دوم ١٩ عدد، خمک سوم ٢٥ عدد، خمک ۷

فاکتور چهارم: خوراک
مواد غذایی از جمله ۵۷ کیلو قند، ۴۸ عدد روغن ۸۰ گرمی، ۲۳ کیلو لپه، ۲۳ کیلو عدس، ۲۳ کیلو لوبیا، ۱۱ کیلو سویا، حدود ۵ کیلو چای، ۴۶ بسته ماکارونی و‌ ۴۶ بسته پودر رختشویی تهیه و برای روستاهای گت ۵ سبد، میر عبدالله ۴ سبد، روستای حیدر آباد ۵ سبد و تپه کرکوه ۹ سبد توزیع شد.

@LS_leilasadeghi
به جرم بستن خیابان
کاش یک اتاق فریاد تدارک می دیدند و هرکس فریادهایش در گلو حبس می شد، در آن اتاق این پرنده های بیقرار را می توانست از گلو آزاد کند… من چهل و چهار سال زندگی کرده ام تا کنون. یعنی دوبرابر بسیاری از نوجوانان و جوانانی که برای خواسته هایشان مشغول مردن شده اند. من چهل و چهار سال مردگی کرده ام و شرمسارم درقبال نسلی که از زندگی حرف می زند! نسل من هیچگاه نتوانست از زندگی حرف بزند، شاید به آن دلیل که در میان اجساد سوخته و سوراخ سوراخ به این جهان چشم گشود و در میان اجساد قطعه قطعه شده روزها را به شب رساند…. ما زندگی را تجربه نکردیم و اکنون این نسل به ما یادآور شده است که هیچ چیز ارزش مردن ندارد، به غیر از زندگی!

@LS_leilasadeghi
ویکتور هوگو نویسنده تاثیرگذار سبک رمانتیسم بود که نخست از ناپئون برای ریاست جمهوری پشتیبانی کرد، اما پس از مدتی به دلیل ضدیت ناپلئون با جمهوریت و گرایش او به استبداد از او رو برتافت و به دلیل انتقادهایش از ناپلئون به ۲۰ سال تبعید محکوم شد. او آثار درخشانی را در تبعید برای تاریخ فرانسه به یادگار گذاشت.

ناپلئون در ۱۸۵۹ از هوگو دعوت کرد که به فرانسه بازگردد و هوگو اعلام کرد تنها زمانی به فرانسه باز خواهد گشت که آزادی به میهن باز گشته باشد.
از جمله آثار تاثیرگذار او آخرین روز یک محکوم به اعدام است که میان چهار ترجمه موجود، ترجمه بنفشه فریس آبادی را به دلیل دقت در انتخاب کلمات و ریتم جملات و بازآفرینی جهانی ملموس با زبانی پراحساس به دوستان عزیز پیشنهاد می کنم.

هوگو ‌در این کتاب جرم محکوم را بیان نمی کند، تا حکم اعدام به طور کل، برای هر جرمی به چالش کشیده شود، چرا که اعدام را بازی با جان آدمیانی می داند که گرفتنش نباید به دست آدمی رخ دهد و تنها طبیعت و عمر آدمی است که خود نقطه پایان را می تواند بر زندگی یک فرد بگذارد. فعالیت های کسانی چون هوگو، فرانسه را به جایی که امروز هست، تبدیل کرده است.

@LS_leilasadeghi
نقد ادبی با رویکرد شناختی چیست؟
لیلا صادقی
پنجمین شماره مجله ادبی نوپا

@LS_leilasadeghi
بخشی از مقاله «نقد ادبی با رویکرد شناختی چیست؟»

لیلا صادقی

نقد ادبی با رویکرد شناختی بینشی علمی درباب انسان و متن ایجاد می‌کند که در رویکردهای دیگر ممکن نبوده است. به باور تریس کِیو (۲۰۱۶)، «شناخت - چه برای انسان و چه برای حیوان- یک هشدار، ملاحظه و واکنش است»، به این معنا که هر چیزی برای موجودات پیامدی در پی دارد، یک لغزش کوچک می‌تواند تأثیری مرگبار داشته باشد و نظام شناختی موجودات به گونه‌ای است که دربرابر هر محرکی، از جمله بوی غیرمنتظره، صدای نابهنجار، جرقه یا احساس ناگوار یا هر چیزی که توجه را جلب کند، پاسخ و واکنشی آنی نشان می‌دهد. از آنجایی که طیف واکنش‌های ممکن در انسان بسیار گسترده است و بازنمایی و تخیل او را نیز در برمی‌گیرد، می‌توان تمام مصنوعات بشری را واکنشی شناختی نسبت به محیط در نظر گرفت و ادبیات را یکی از غنی‌ترین واکنش‌های شناختی انسان نسبت به جهان نامید. درنتیجه، با چنین دریچه‌ای به جهان متن، می‌توان ادبیات را آنچنان تأثیرگذار و متأثرکننده قلمداد کرد که قادر باشد محیط شناختی مخاطبان خود را تغییر دهد یا قلمروی شناختی آنان را گسترش دهد.
برای بررسی چنین عملکردی نیاز است که به نظریه‌ای با پایگاه علمی و مرتبط با جسم و ذهن انسان مجهز باشیم که هم بتواند به ساختمان انسان دسترسی داشته باشد و هم ساختمان متن را بررسی کند. درنتیجه، دغدغه‌ی اصلی نقد ادبی با رویکرد شناختی، ارزیابی اثر ادبی براساس تطابق زیستی اثر با وجود انسان است و از آنجایی که هر مکتب ادبی یا رویکرد فکری دارای یک زیرساخت فلسفی است، همان‍گونه که آرای جان لاک یا روسو زیربنای فکری مکتب رمانتیسم یا نظریات هگل و شوپنهاور زیربنای مکتب سمبولیسم و به طور کل ادبیات مدرن غرب بود، آرای مرلوپونتی بر شکل ‍گیری مکتب شناختی تأثیر عمیقی گذاشت، به صورتی که می‍توان گفت با یکی دانستن ذهن-جسم که زیربنای علمی آن همان نگاه انیشتاین به برابر دانستن انرژی و ماده (E=MC2) است، سنت فکری غرب به طور کل تغییر کرد و انقلابی در حیطه رد تمامی دوگانگی ها در عرصه های مختلف از جمله دوگانگی های مورد نظر سوسور ایجاد کرد، به شکلی که دیگر صورت در تقابل معنا قرار نداشت یا به عبارتی، صورت همان معنا بود و بالعکس.از این رو، بررسی معنای اثر ادبی فارغ از ساختار آن یا بالعکس، امری باطل و به دور از نگاه علمی تلقی می شود، درنتیجه ساختار اثر ادبی، خود معنای آن اثر است و معنای اثر از خلال روابط ساختاری موجود در اثر حاصل می‍شود.

ادامه مطلب در پنجمین شماره فصلنامه «نوپا»، ۱۴۰۱

@LS_leilasadeghi
پایان شب های تاریک و زایش خورشید را با نقاشی دخترم تبریک می گویم، چراکه نسل دخترم مژده جهان بهتری را می دهد که ما هیزمش بودیم و به قول حافظ عزیز،

صحبت حکام ظلمت شـب یلداست

نور ز خورشید جوی بو که برآید

آرزو می کنم ایران یکپارچه ام، به آزادی و رفاه و پیشرفتی یکپارچه برسد، روزی که نیاز نباشد آستین هایمان را برای سیستان و بلوچستان یا کرمانشاه یا خوزستان یا هرکجای دیگر این ایران زیبا و ثروتمند اما بی نصیب از ثروتش، بالا بزنیم و همه شانه به شانه هم، به آرزوهایمان تحقق ببخشیم. امروز دخترم گفت: مامان خاطره های بد برای زندگی لازمه، چون تازه می فهمی خاطره های خوب چقدر خوبند… به امید ساختن خاطره های خوب

@LS_leilasadeghi
۱) پادکست مهرانگیز
رضاامیر
🎧 قسمت اول:
ژن‌هایی که هر کس فقط از مادرش می‌گیرد!

«ما بیشتر فرزند مادرمون هستیم!» این جمله دقیقاً یعنی چی؟ در اولین قسمت از پادکست مهرانگیز بخشی از پاسخ این سوال رو می‌شنوید. در این پادکست‌ تلاش می‌کنم تا با بررسی جلوه‌هایی از زیست‌شناسی انسان، کمی بیشتر خودمون رو بشناسیم. در فصل اول این پادکست، بیشتر به موضوعات مربوط به زنان می‌پردازم.

#رضاامیر
@mehrangizpodcast
مدتی بود که درگیر مطالعه زیست شناسی تکاملی بودم تا رسیدم به مبحث تکامل جنسیت در طول میلیاردها سال. به دنبال منابعی بودم که نشان دهد تک سلولی های اولیه به عنوان منشأ حیات در تولیدمثل غیرجنسی برای تکثیر خود چه کروموزومی داشته اند و پاسخی برای فرضیه شخصی ام پیدا کنم که آیا موجودات زنده از تکثیر غیرجنسی کروموزوم ایکس به وجود آمده اند؟ در این صورت، تمامی متون مقدس و غیرمقدس و سنت مطالعاتی پیشین زیر سوال می رفت. در حین گشت و‌گذار مطالعاتی درباب ژن های جنسی ایگرک که بعدها در اثر تکامل کروموزوم ایکس به وجود آمده اند، به این معنا که اولین موجودات کره خاکی ماده بوده اند و بعدها در روند فرگشت کروموزوم ایگرک به وجود آمده و تمایز نر و ماده مطرح شده، به این نتیجه رسیدم که تاریخ به زنان بدهکار است. خوشبختانه متوجه شدم در کتابی به قلم ملوین کانر که نشر روشنگران منتشر کرده، به این موضوع پرداخته شده است.
برای یافتن پاسخ این پرسش که «چرا در روند تکامل حیات، وقتی موجودات ماده به تنهایی قادر به تکثیر خود بودند، جنس نر به وجود آمد»، به فصل دوم کتاب رجوع کنید.
@LS_leilasadeghi
نقد شناختی ادبیات - لیلا صادقی

از دیرباز همواره چه در ایران و چه در سنت تفکر غرب، درباره‌ی چیستی نقد ادبی مقالات و کتاب‌های بسیاری نوشته شده و در ایران، برخی از جمله عبدالحسین زرین‌کوب، کار نقد ادبی را «شناخت ارزش و بهای آثار ادبی و شرح و تفسیر آن بنحوی که معلوم شود نیک و بد آن آثار چیست و منشاء آنها کدام است» (زرین کوب، 1373: 5)، تعریف کرده‌اند.

ادامه مطلب

http://leilasadeghi.com/naghd/note/1033-cognitive-1401

@LS_leilasadeghi
2024/10/01 10:16:09
Back to Top
HTML Embed Code: