Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳

شوش

راهپیمایی و تجمع  اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی شوش  مقابل سازمان تامین اجتماعی در شرایط گرمای ۵۰ درجه 
در اعتراض به وضعیت بد معیشت و پایین بودن دستمزد ها، در اعتراض به فقر، تورم و گرانی،  در اعتراض به غارت و دزدی و فساد
خیلی دروغ شنیدیم ، ما دیگه رأی نمیدیم.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
یك روز،
شاید یك روز،
همراه پرواز پرستو‌ی عاشقی،
واژه‌ی لبخند به سرزمینِ من
بازگردد
امید، كوبه‌ی در را بفشارد ، باران ، سختی ها را بشوید ،
و سپیدی
جای تمامی سیاهی‌ها را پر كند

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
گلرخ ایرایی خطاب بە اصلاح‌طلبان: لباس یکرنگ اصول‌گراها را به تن کنید و از روبرو شلیک کنید

گلرخ ایرایی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین در تازەترین نامە خود از زندان با انتقاد از تلاش جناح موسوم بە اصلاح‌طلبان برای ترغیب مردم بە شرکت در انتخابات ریاست جمهوری، بە آنها گوشزد کردە است کە "مردم ایران خیانت‌شان را از روز نخست بەخاطر دارند."

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
#کتاب

برگرفته از کتاب "مسئله‌ی کورد و رهیافت ملت دمکراتیک"

3ـ ملت دموكراتیك

بخش سوم
بدون شك زبان برای درآمدن بصورت ملت به اندازه‌ی فرهنگ مهم است اما شرطی اجباری نمی‌باشد. داشتن زبان‌های جداگانه مانعی پیش روی عضویت در یك ملت را ایجاد نمی‌نماید. به اندازه‌ای كه برای هر ملت لزوم وجود یك دولت بی‌مورد باشد، تحمیل یك زبان و یا گویش نیز برای یك ملت بی‌مورد می‌باشد. زبان ملی لازم است اما شرطی غیرقابل اغماض نیست. می‌توان زبان و گویش‌های متفاوت را برای یك ملت دموكراتیك غنا به حساب آورد، اما دولت‌ـ ملت به شكلی قاطعانه یك زبان را تحمیل می‌نماید. به آسانی شانس كثرت زبانی و بویژه كثرت زبانی رسمی را نمی‌دهد. از این نظر سعی می‌كند از امتیازهای داشتن موقعیت ملت حاکم بهره ببرد.
در شرایطی كه اجازه داده نشده ملت دموكراتیك بوجود آید و گرایش دولت‌ـ ملت نیز قادر به حل مسائل نشده، می‌توان از ملت حقوقی به مثابه نوعی سازش و نگرش بحث نمود. مقصود از رهیافت شهروندی بر مبنای قانون اساسی كه از آن بحث می‌شود، درواقع تشكیل ملت حقوقی است. شهروندی حقوقی مطابق قانون اساسی، مبتنی بر تفاوت نژادی، اتنیسیته و ملیتی نمی‌باشد، چنین خصوصیاتی، حقوقی ویژه با خود به همراه نمی‌آورند. ملت حقوقی، یك كاتاگوری است كه بدینگونه ایجاد شده است. بویژه ملل اروپا به تدریج از ملت‌های ملیتی به ملت‌های حقوقی تكامل می‌یابند. در ملل دموكراتیك مدیریت اتونوم و در ملت حقوقی، حق‌ها اساس كار می‌باشند. اما در دولت‌ـ ملت، حكمرانی قدرت تعیین‌كننده می‌باشد. خطرناك‌ترین نوع ملت، ملت متكی بر ذهنیت و نهادینه شدن «ملت‌ـ‌ارتش» می‌باشد. مدل مذكور علی‌رغم اینكه ظاهرا بصورت نمایندگی ملت قوی دیده شود نیز، ماهیتا ذهنیتی را در خود می‌پروراند كه حیات در آن به دشوارترین شكل بوده، همیشه وظایف را تحمیل نموده و تا به فاشیسم پیش می‌رود. ملت اقتصادی، یك كاتاگوری نزدیك به دولت‌ـ ملت می‌باشد. این نگرش ملتی موجود در كشورهای ایالات متحده‌ی آمریكا، ژاپن و حتی آلمان كه نقش سرآمد را به اقتصاد می‌دهند، در دوران گذشته در اروپا دارای رواج بیشتری بود. در پی آن برآمدند تا كاتاگوری ملت سوسیالیست را بیازمایند اما نمی‌توان گفت چندان موفق عمل نمودند. این نمونه‌ی ملتی است كه نسبتا در كوبا با آن آشنا شدیم. اما این نمونه‌ی ملت نیز شكل رئال سوسیالیستی دولت‌ـ ملت می‌باشد. شكلی است كه در آن بجای دولت‌ـ ملتی كه كفه‌ی كاپیتالیسم خصوصی در آن قوی بود، دولت‌ـ ملتی با كفه‌ی سنگین كاپیتالیسم دولتی در آن جایگزین شده است.
هنگامی كه از تئوری ملت سخن به میان می‌رود، موردی كه باید از آن انتقاد به عمل آید، مسئله‌ی تقدیس نمودن ملت و الوهیت بخشیدن بدان می‌باشد. مدرنیته‌ی كاپیتالیستی بجای دین و خدای سنتی، دولت‌ـ ملت را به مثابه الوهیت خویش برساخته است. این امر بسیار مهم می‌باشد. اگر ایدئولوژی ملی‌گرایی را بعنوان دین دولت‌ـ ملت تفسیر نماییم، خودِ دولت‌ـ ملت را نیز می‌توانیم بعنوان خدای این دین درك نماییم. در عصر مدرنیته خودِ دولت به شكلی برساخته شده است كه جوهره‌ی تمامی اصطلاحات الوهیتی قرون وسطی و حتی قرون اولیه را در خویش بگیرد. پدیده‌ای كه «دولت لائیك» نامیده می‌شود، تماما و یا ماهیتا برساختن و یا ملموس گشتن الوهیت‌های قرون اولیه و وسطی بعنوان دولت می‌باشد. به هیچ وجه نباید در این موضوع دچار اشتباه گشت. هنگامی كه جلای دولت‌ـ ملت لائیك و یا مدرن را می‌زداییم، در زیر آن دولت خدایی قرون وسطی و یا اولیه هویدا می‌گردد. مابین دولت و الوهیت یك پیوند بسیار تنگاتنگ وجود دارد. به همان شكل بین پادشاهانی كه در قرون اولیه و وسطی رو به ترقی نهادند و اصطلاح خدا نیز رابطه‌ای بسیار تنگاتنگ وجود دارد. هنگامی كه پادشاه بعنوان شخص پس از قرون وسطی قدرتش را از دست داده و پادشاهی نهادینه گشته و به دولت ملی متحول شد، شاه‌ـ خدا نیز جایش را به خدای دولت‌ـ ملت سپرد. بنابراین در بنیاد تقدیس نمودن نهادهای دولت‌ـ ملت به همراه تقدیس نمودن اصطلاحات تقدیس یافته‌ی وطن، ملت و بازار، هژمونی ایدئولوژیك مدرنیته‌ی كاپیتالیستی وجود دارد كه كسب سود بیشینه را ممكن می‌گرداند. هژمونی ایدئولوژیك، به تناسب دینی‌نمودن این اصطلاحاتِ مرتبط با ملت، سود بیشینه را مشروعیت بخشیده و بدین ترتیب آن را مصداق می‌بخشد.

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اتحاد و همبستگی زنان کورد آذری ترک بلوچ افغانستان

کمپین نه به اعدام
زن زندگی آزادی✌️✌️✌️✌️✌️

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
حضور زهرا، خواهر جاویدنام میلاد سعیدیان‌جو، بر سر مزار جاویدنام ابوالفضل آدینه‌زاده، در زادروز ابوالفضل

زهرا از خوزستان به خراسان رفت، تا در کنار خانواده داغدار ابوالفضل عزیز باشد.
آن‌ها دادخواه و همدل هستند و درد همدیگر را بهتر از هر کس دیگری می‌فهمند. داغی که برای همیشه با آن‌ها هست.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
نور منم
که هر صبح
چشم‌هایِ خورشید را می‌بوسم 
و گیاه
و پنجره
و یاد خوب تو را...
صبحانه را امروز
با آفتاب خواهم خورد.
سالهاست
پرنده‌ها می‌دانند
زمستان‌ها که درخت‌ها آواز ندارند،
شانه‌های مرا دارند!...

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
صدیقه وسمقی، اسلام‌شناس و فعال سیاسی منتقد جمهوری اسلامی، به‌تازگی در اینستاگرامش نوشت:«امروز حکومت خود را در رویارویی با جریان قدرتمند و فراگیر تغییر خواهی، که تا عمق نیروهای حکومتی نیز نفوذ کرده، ناتوان می‌یابد.»

این فعال سیاسی منتقد جمهوری اسلامی با اشاره حضور جریان اصلاح‌طلب در انتخابات ریاست جمهوری، اعلام کرد که: «در چنین شرایطی برای عقب راندن این جریان، حکومت چاره‌ای جز اتحاد با طیفی از اصلاح طلبان ندارد، طیفی که خطرناک نباشد اما توان حکومت را افزایش دهد.»

خانم وسمقی با ضمن هشدار به این جریان سیاسی در پایان افزود:«دوستان اصلاح طلب! بهوش باشید مبادا در دام استبداد افتاده، مقابل جریان تاریخی و ناگزیر تحول خواهی قرار گیرید.»

صدیقه وسمقی ۲۶ اسفندماه پارسال توسط مأموران امنیتی جمهوری اسلامی در خانه‌اش در تهران بازداشت شده بود و یکی از اتهامات او «حضور بدون حجاب شرعی در ملأعام است».
او اعلام کرده که «حجاب تحمیلی جمهوری اسلامی را حجاب شرعی» نمی‌داند و «حجاب اجباری یک بازی سیاسی بیهوده است که زنان با مقاومت خود به این بازی پایان خواهند داد».

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
"سنە"
مراسم اولین سالگرد دو جانباختە  کورد اهل سنه هیوا صادقی و سامان ابراهیمی" با حضور تعداد زیادی از مادران دادخواە جنبش انقلابی ژن ژیان ئازادی و تعدادی دیگر از مادران دادخواە برگزار شد.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
زهی شکوه قامت بلند عشق
که استوار ماند در هجوم هر گزند
نگاه کن
هنوز آن بلندِ دور
آن سپیده آن شکوفه زار انفجار نور
کهربای آرزوست
سپیده‌ای که جان آدمی هماره در هوای اوست
به بوی یک نفس در آن زلال دم زدن
سزد اگر هزار بار
بیفتی از نشیب راه و باز
رو نهی بدان فراز ...


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
داستان تکراری گشت ارشاد

اثری از هادی حیدری



#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
بازداشت حورا نیکبخت فعال حقوق زنان و استاد دانشگاه در تهران

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
#کتاب

برگرفته از کتاب "مسئله‌ی کورد و رهیافت ملت دمکراتیک"

3ـ ملت دموكراتیك

بخش چهارم
فریاد زدن گوشخراش سمبل‌ها و شعارهای اساسی دولت‌ـ ملت به شكل «یك پرچم»، «یك زبان»، «یك وطن»، «یك دولت»، «دولت مركزی» در روزگار ما، حساسیت چشم‌ها از دیدن پرچم‌هایی در رنگ‌های متفاوت و تحقیر آن‌ها، یكنواخت نمودن جهان ذهنیتی و معیوب نمودن آن، درآوردن شوونیسم ملی به صورت مراسم دینی در هر نمایش بویژه در مراسم‌های ورزشی و هنری به شكلی شعله‌ور شده، باید بصورت عبادت‌های دین ملی‌گرایی تفسیر گردند. در واقع عبادت‌های اعصار قبلی نیز همان كاركرد را بجای می‌آوردند. در اینجا هدف اصلی این است كه یا با پنهان نمودن و یا تقدیس و مشروعیت دادن به منافع انحصارات قدرتی و استثماری، آن‌ها را مصداق ببخشند. هنگامی كه تمامی رویكردها و اعمال پنهان كننده و مبالغه‌آمیز مرتبط با دولت‌ـ ملت را امروزه تحت این پارادایم اساسی مورد تفسیر قرار می‌دهیم، بصورت صحیح‌تر می‌توان حقیقت واقعیت اجتماعی را درك نماییم.
ملت دموكراتیك، مدل ملتی است كه این بیماری‌ها در آن به كمترین شكل جریان دارند؛ مدیریت خویش را تقدیس نمی‌بخشد. مدیریت بعنوان یك پدیده‌ی ساده در خدمت حیات روزانه می‌باشد. هركس هنگامی كه لزومات آن را برآورد، بعنوان یك كارمند می‌تواند مدیر شود. مدیریت ارزشمند است اما مقدس نیست. نگرش هویت ملی بسته نیست؛ همانند عضویت و مؤمنی یك دین فروبسته نیست. منسوب یك ملت بودن، نه یك امتیاز و نه یك نقص است. می‌توان عضو چندین ملت بود. به عبارت صحیح‌تر، حیث ملت‌هایی می‌توانند وجود داشته باشند كه بصورت مختلط درآمده‌اند. اگر ملت حقوقی با ملت دموكراتیك سازش نماید، به راحتی می‌توانند با همدیگر بسر برند. وطن، پرچم و زبان ارزشمندند ولی مقدس نیستند. نه‌تنها رواج زبان‌ها و داشتن وطن و پرچم‌های مشتركِ مختلط گشته به شكل دوستانه و نه متضاد ممكن است بلكه در عین حال یك اقتضای حیات جامعه‌ی تاریخی نیز می‌باشد. پدیده‌ی ملت دموكراتیك با تمامی این خصوصیاتش بعنوان آلترناتیو قوی گرایش دولت‌ـ ملت به مثابه ابزار جنگی جنون‌بخش مدرنیته‌ی كاپیتالیستی مجددا جایگاهش را در تاریخ می‌یابد.
مدل ملت دموكراتیك بعنوان یك مدل چاره‌یاب، مناسبات اجتماعی‌ای كه ملتِ دولتی آن را كاملا از هم گسیخته، مجددا دموكراتیزه نموده و سازش، صلح‌جویی و شكیبایی را در آن‌ها برقرار می‌نماید. تحول ملتِ دولت به ملت دموكراتیك، دستاوردهای عظیمی را با خود به همراه خواهد آورد. مدل ملت دموكراتیك قبل از هر چیز ادراك‌های اجتماعی خشونت‌بار را با یك آگاهی اجتماعی صحیح تلطیف نموده و انسانی (حالت انسان خردمند و دارای عاطفه و درك متقابل) می‌نماید. بدون شك اگرچه روابط استثماری‌ای كه خشونت‌بارش كرده‌اند را تماما از میان برنمی‌دارد، اما آن را بسیار كم كرده و با میسر كردن یك جامعه‌ی برابرتر و آزادتر آن را تحقق می‌بخشد. تنها به توسعه‌ی صلح و شكیبایی در داخل خویش بسنده نمی‌نماید، در عین حال با گذار از رویكردهای مملو از سركوب و استثمار در برابر سایر ملل خارج از خویش و تبدیل منافع مشترك به هم‌كوشی (سینرژی)، این نقشش را بجای می‌آورد. هنگامی كه نهادهای ملی و بین‌المللی مطابق ساختاربندی اساسی ذهنیت و نهادینه‌ی ملت دموكراتیك مجددا برساخته شوند، دیده خواهد شد كه نتایج مدرنیته‌ای نوین یعنی مدرنیته‌ی دموكراتیك نه‌تنها در تئوری بلكه در عمل نیز كیفیت یك رنسانس را دارند. آلترناتیو مدرنیته‌ی كاپیتالیستی، مدرنیته‌ی دموكراتیك و ملت دموكراتیكی است كه در بنیان آن نهفته است؛ جامعه‌ی اقتصادی، اكولوژیك و صلح‌آمیزی است كه در داخل و خارج ملت دموكراتیك آن را برقرار نموده است.
امروزه صحیح‌ترین، اخلاقی‌ترین و سیاسی‌ترین راه خروج از بحران سرمایه‌ی مالی جهانی این است كه بجای خود دولت‌ـ ملتی كه مضمونش تهی و یا تهی گشته است، اتحادیه‌های منطقه‌ای و جهانی آن و بویژه سازمان ملل، سریعا ملل دموكراتیكِ نوینِ دارای ویژگی برتر چاره‌یابی مسائل را برساخته، ملت دموكراتیك را تنها بصورت جایگزینی دولت‌ـ ملت جزئی و یا تحول آن ندیده، بلكه مدل‌های منطقه‌ای (اتحادیه‌ی اروپا اندكی بر این مسیر پیش می‌رود) و جهانی نیز بصورت مختلط با آن توسعه داده شوند.

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
ای آفتاب من همیشه از روزنه های کوچک امید تو را جستجو کردم

ای آزادی تو را نیز تا آخرین روزنه حیات جستجو می کنم.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
حکم اعدام مربی فوتبال متهم به آزار جنسی هشت نوجوان، نقض شد

حکم #اعدام یک مربی فوتبال که متهم است هشت پسر نوجوان را مورد #آزار_جنسی قرار داده است، توسط دیوان عالی کشور نقض و پرونده وی جهت رسیدگی مجدد به دادگاه ارسال شد.

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دایکانی ئاشتیی ڕۆژهەڵاتی کوردستان یادی شەهید دلێر دەروێشیان بەرز ڕاگرت

ڕۆژی سێشەممە ٢٩ی جۆزەردان ( ١٨ ژوەن) دایکانی ئاشتیی ڕۆژهەڵاتی کوردستان لە مەراسیمێکدا لە ماڵی دایکی شەهید دلێر "دلێر دەروێش" یادی ئەو شەهیدەی تێکۆشانی ئازادیی کوردستانیان بەرز ڕاگرت.

مەراسیمەکە لە ساڵوەگەڕی ڕاگەیاندنی گیانبەختکردنی شەهید دلێر دەروێش بەڕێوە چوو.

شەهید دلێر ڕوزگەرد ناسراو بە "دلێر دەروێش"، خەڵکی شاری سەقز بوو لە ساڵی ٢٠١٨ لە ئەورووپاوە پەیوەستی ڕیزەکانی گەریلا بوو. لە مانگی نۆڤەمبەری ساڵی ٢٠٢١دا لە هەرێمەکانی پاراستنی مەدیا لە ئەنجامی هێرش و پەلاماری سوپای داگیرکەری تورکیا لەگەڵ چوار گەریلای تێکۆشەری دیکە پەیوەستی کاروانی شەهیدان بوون.

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
فاطمه مختاری، زندانی سیاسی بطور مشروط آزاد شد
پنجشنبه ۳۱ خرداد ماه ۱۴۰۳، فاطمه(سحر)مختاری، زندانی سیاسی از زندان اوین آزاد شد. 
روز چهارشنبه ۳۰ خرداد ماه ۱۴۰۳، فاطمه(سحر)مختاری، متولد: ۱۳۷۳، فرزند: نبی، ساکن: فلکه صادقیه تهران و دانش آموخته رشته حقوق در مقطع کارشناسی، فعال مدنی و زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، پس از سپری کردن بخشی از محکومیت حبس تعزیری خود در راستای اعمال بخشنامه قوه قضائیه آزاد شد. این زندانی سیاسی در حال تحمل دوران حبس تعزیری ۲ ساله خود بود. 
به نقل از یک فرد مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”آزادی فاطمه مختاری، در پی اعمال بخشنامه «عقو و تخفیف در مجازات قوه قضائیه به مناسبت عید غیر و عید قربان» پیش از اتمام دوران حبس لازم به اجرای وی صورت گرفته است.” 


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
2024/11/15 15:43:47
Back to Top
HTML Embed Code: