Telegram Web Link
روزی خورشید خواهد آمد
روزی برای من
خورشیدی خواهد درخشید
آنگاه
گل های زیبایی که خواهم داشت
بی‌شمار خواهند بود
آنگاه بار دیگر
رنگ دریا را بازخواهم دید
آنگاه با زمین
احوالپرسی خواهم کرد
روزی خورشید خواهد دمید
و این غم سر خواهد آمد
و روز خواهد شکفت
و من پشت گرم از خورشید
در راه زندگی
خواهم شتافت


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
kjar جامعه زنان آزاد شرق کوردستان
اقدامات تاكتيكي متفاوت‌تر هژموني AKP در كنار اينكه مغايرتي با استراتژي مشترك (پاكسازي موجوديت و جنبش آزادي‌خواه كردها) ندارد، مانورهاي تاكتيكي هستند كه جهت اجراي موفقيت‌آميزتر اين استراتژي به شكلي مبتكرانه‌تر به آن متوسل مي‌شود. مثلا، رجب طيب اردوغان در سال…
ب) هويت معاصر كردي در غرب و جنوب كردستان
در تحليل هويت معاصر کردي، موقعيت کردهايي که بعد از جنگ جهاني اولي در درون مرزهاي عراق و سوريه باقي ماندند، درس‌هاي بسيار آموزنده‌اي را در خود دارد. در دوران تجزيه‌ي امپراطوري عثماني، به اقتضاي پيمان‌نامه‌ي سايکس‌ـ پيکو (1916) حکومت‌هاي تحت‌الحمايه‌اي در عراق و سوريه تحت هژموني انگلستان و فرانسه تشکيل شدند. رژيم تحت‌الحمايه به معني مديريت استعماري موقت مي‌باشد. خط راه‌آهن بعنوان مرز جمهوري نوين ترکيه و دولت سوريه تعيين گرديد. مرزهاي عراق و ترکيه نيز در چارچوب معاهده‌نامه‌ي موصل ترسيم گشته و در تعيين مرزها منافع نفتي بنياد قرار داده شدند. هر دو معاهده‌ي مرزي نيز به بهاي پايمالي «ميثاق ملي» که مقدس اعلام شده بود به امضاء رسيدند. پيمان‌نامه‌ي آنکارا با مدنظر قرار دادن منافع فرانسه که يکي از سه دولت اتفاق سه‌گانه در جنگ جهاني اول بود، هنوز در ابتداي جنگ رهايي ملي و به تاريخ ژانويه‌ي 1921 به امضاء رسيد. به موجوديت کردها و حتي ترکمن‌هايي که در درون مرزهاي دولتي باقي ماندند که بعدها بعنوان جمهوري عربي سوريه اعلام گرديد، توجهي نشده و تنها با به حساب آوردن توازن نيروي نظامي و سياسي، آن را فيصله دادند. اين در حاليست که هيچ نوع وجهه‌ي قانوني براي موجوديت اعراب نيز تعريف نشده و تنها منافع دولت حامي (فرانسه) در نظر گرفته شد.
از همان ابتداي کار و به سبب موقعيتي که ايجاد شده، پيدا بود که اين وضعيت، خود به تنهايي راهگشاي چه مسائل جدي‌اي خواهد گشت. همچنانکه دولت سوريه از سال 1920 بدينسو به هيچ شيوه‌اي از شيوه‌ها حالت طبيعي به خويش نگرفته و هنوز هم بصورت رسمي با «حکومت فوق‌العاده» اداره گرديده و داراي يک نظام قانون اساسي مورد توافق جامعه نيست. بخش مهمي از کردهاي موجود در سوريه را حتي شهروند هم محسوب نمي‌كنند؛ يعني از نظر حقوقي در حکم نيست مي‌باشند. مابقي نيز هيچ يک از حقوق قانوني، فرهنگي، اقتصادي، اداري و سياسي را ندارند. وضعيت کردها به اقتضاي دولت تحت‌الحمايه‌ي فرانسه و سپس منافع ملي اعراب از موقعيت مستعمره عقب‌مانده‌تر بوده و پروسه‌ي نفي، نابودي و نسل‌کشي فرهنگي بر روي موجوديت‌شان (همانند نمونه‌ي موجود در نظام دولت‌ـ ملت ترک‌گرا) آغاز گرديده است. مطابق محاسبات توازناتي قدرت هژمونيک، اين وضعيت با تغييراتي نسبي اما نتيجتا تمرکز يافته تا دوران كنوني ادامه يافته است. توطئه‌اي که در برابر واقعيت کردها انجام داده شد، در ترسيم مرزهاي عراق و ترکيه اهميتي تعيين کننده دارد. هنگامي انجام دادن اين توطئه در برابر تماميت کردها، وضعيت صدها سال بعد محاسبه گشته است. اين توطئه براي کردها در حکم آغاز فرمان نسل‌کشي است. بسيار از تقسيم کردستان به چهار بخش در اين دوران سخن مي‌رود اما جاي تأسف است که ماهيت آن به هيچ نحوي از انحا بصورت واقع‌گرايانه توضيح داده نشده و تفسيرش نمي‌کنند. اين در حاليست که اگر واقعيت با تمامي عرياني خويش تحليل نگشته و مورد تفسير واقع نشود، نمي‌توان موارد روي داده در کردستان، همچنين واقعيت کردي و موجوديت اجتماعي آن را به صورت بايد و شايد تفسير نمود.
تجزيه نمودن کردها و کردستان در پيوند با مرز عراق، يکي از تراژيک‌ترين ماجراهاي تاريخ سده‌ي بيستم مي‌باشد. با اين کار انگار نه‌تنها در بنيان تاريخ کردها بلکه در بنيان تاريخ اعراب، عجم‌ها و ترک‌ها نيز بمبي مؤثرتر از بمب اتم کار گذاشته شده است. در اين دوران در «مجلس ترکيه» اعتراضي بزرگ عليه جريان موجود نشان داده شده است. روشنفکران کرد در آن دوران و افسران کردي که در ارتش بودند، همگي معترض بودند. در بنيان شورش 1925، واقعيت مذکور نهفته مي‌باشد. برعکس نوشته‌هايي که در تاريخ رسمي به هم زده‌اند، اين رژيم سفيد ترک بود که با هژموني انگليس به تفاهم دست زده است و نه کردها. به اصرار بر کيفيت توطئه‌گر رژيم سفيد ترک تأكيد مي‌ورزم. بايد بسيار نيک دانست که اين رژيم از طريق توطئه‌ي مذکور حتي مصطفي کمال را نيز بي‌تأثير نمود. مي‌دانيم که مصطفي کمال اين تفاهم‌نامه را دشوارترين و بدترين ماجراي حيات خويش ارزيابي نموده و اظهار داشته که در صورت عدم تصويب آن جمهوري تماما به ورطه‌ي خطر خواهد افتاد. مواردي که حكومت تركيه ابتدا با تفاهم‌نامه‌ي «قارص» (1921) و سپس پيمان لوزان به دست آورده بود، با پيمان موصل‌ـ کرکوک به تاريخ 5 ژوئن 1926 دچار خسراني تراژيک نموده‌اند. در اشغال اخير عراق بسيار آشکار ديده شد که اين خسران چقدر تراژيك بوده است. همچنين برعکس چيزي که تصور مي‌شود، با ترسيم اين مرزها نه تنها نفت موصل‌ـ کرکوک از دست رفته، بلکه كردها و برادري تاريخي کرد و ترک و تماميت فرهنگي تمامي خلق‌هاي خاورميانه از دست رفته است.



#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
چەند وێنەیەک لە ئاهەنگی نەورۆزی گێەڵان

ڕۆژی پێنجشەممە ٢ی خاکەلێوە بە بەشداریی هەزاران هاونیشتمانی و بە هەڵکردنی ئاگر و شایی و هەڵپەڕکێ نەورۆز لە شاری گێەڵان سەر بە هەرێمی کرماشان پیرۆز کرا.

لەم کلیپەدا کۆمەڵێک وێنەی ئەو ئاهەنگە نەورۆزییە کە بە تەلەفزیۆنی ئاریەن گەیشتووە، پێشکەشتان دەکرێت.

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻سەرچۆپیی دایکی شەهید دێرسیم تۆڵهەڵدان لە ئاهەنگی نەورۆزی سەقز

لەو دیمەنانەی بە تەلەفزیۆنی ئاریەن گەیشتووە، دەبیندرێت کە دایکی گەریلای شەهید رەئوف شێخی (دێرسیم تۆڵهەڵدان) لە ئاهەنگی نەورۆزی گەڕەکی حەماڵاوای سەقز سەرچۆپی دەکێشێت.

بەپێی زانیارییەکان ئەو ئاهەنگە نەورۆزییە ئەمڕۆ شەممە چواری خاکەلێوە بە بەشداریی هەزاران هاوڵاتی بەڕێوە چووە.
گەریلای ئازادی، ڕەئوف شێخی ناسراو بە دێرسیم تۆڵهەڵدان، ڕۆژی ٢٣ی ڕێبەندانی ساڵی ١٣٩٢ی هەتاوی، ١٢ی فێبرییەی ٢٠١٤، لەگەڵ هاوڵاتییەکی وڵاتپارێز لە ناو شاری سنە، لە کاتێکدا کە لەناو ئۆتۆمبیلێکدا بوون، درانە بەر دەستڕێژی گولـلەی هێزە ئەمنییەکانی ڕژیمی ئێران و شەهید بوون.

#کۆمەڵگەی_ژنانی_ئازادی_رۆژهەڵاتی_کوردستان
🆔 @kjarOffIcialChannel
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻پیرووزبایی هاتن ساڵ نوو لە سەرفیرووزئاوای کرماشان

لە سەرفیروزئاوای شار کرماشان مەردم وە هەڵکردن ئاگر، هەڵپەرکە و شادی هاتن نەورووز جەژن گردن.

#کۆمەڵگەی_ژنانی_ئازادی_رۆژهەڵاتی_کوردستان
🆔 @kjarOffIcialChannel
Forwarded from Aryen TV
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻پەیامی مریەم فەتحی لە نەورۆزی فڕانکفۆرت

ڕۆژی شەممە ٤ی خاکەلێوە هەزاران کەس لە هەرێمە جیاوازەکانی وڵاتی ئەڵمانیاوە بەشداری ئاهەنگی نەورۆزی شاری فڕانکفۆرت بوون. درووشمی ئەمساڵی نەورۆزی فڕانکفۆرت "ئازادیی ڕێبەر ئاپۆ ئازادیی ئێمەیە" بوو.

ئاڵا و ستاندەکانی پارت و ڕێکخراوەکانی تەڤگەری ئازادیی کوردستان، لەوانە پارتی ژیانی ئازادی کوردستان، پژاک، کۆمەڵگەی ژنانی ئازادی ڕۆژهەڵاتی کوردستان،کژار و کۆمەڵگەی جەوانانی ڕۆژهەڵاتی کوردستان، کەجەرە، لە شوێنی ئاهەنگەکە دانرابوو.

یەکێک لە ئاخێوەرانی مەراسیمەکە مەریەم فەتحی ئەندامی دەستەی بەڕێوەبەری کژار لە ئەورووپا بوو کە لەسەر ناوی تەڤگەری ڕۆژهەڵاتی کوردستان قسەی بۆ ئامادەبووان کرد.

مریەم فەتحی وێرای پیرۆزبایی نەورۆز لە ڕێبەر ئۆجالان، بنەماڵەی شەهیدان، گەریلاکانی ئازادی و گەلی کورد گوتی: نەورۆزی ئەمساڵ بە مزگێنیی هەڤاڵانی گەریلا بوو بە نەورۆزێکی مێژوویی."

مریەم فەتحی هەروەها بە ئاماژەدان بە خۆڕاگریی بنەماڵەی شەهیدانی شۆڕشی ژن، ژیان، ئازادی لە ڕۆژهەڵاتی کوردستان، گوتی: "دایک و باوکی شەهیدان لە نەورۆزی ئەمساڵ پەیامێکی هەرە گرینگیان بە داگیرکەرانی کوردستان دا."

@aryentvnews
«بهار دلنشین»

تا بهارِ دلنشین
آمده سویِ چمن

ای بهارِ آرزو
بر سرم سایه فکن

چون نسیمِ نوبهار
بر آشیانم کن گذر

تا که گلباران شود
کلبه ی ویرانِ من

تا بهارِ زندگی
آمد بیا آرامِ جان

تا نسیم از سویِ گُل
آمد بیا دامن کشان

چون سِپندم
بر سرِ آتش نشان
بنشین دمی

چون سِرشکم
در کنار بنشین
نشان سوزِ نهان

باز آ ببین در حیرتم
بشکن سکوت خلوتم
چون لاله ی تنها ببین
بر چهره داغِ حسرتم

ای روی تو آیینه ام
عشقت غمِ دیرینه ام
بازآ چو گل در این بهار
سر را بنه برسینه ام



#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تجدید پیمان مردم بوکان با جانباختگان جریان انقلاب زن، زندگی، آزادی با برپایی مراسم نوروز با حضور خانواده‌های جاویدنامان انقلاب



#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
بەڕێوەچوونی ئاهەنگی نەورۆز لە ڕۆژئاوا، ڕۆژهەڵات و باشووری کوردستان



#کۆمەڵگەی_ژنانی_ئازادی_رۆژهەڵاتی_کوردستان

🆔 @kjarOffIcialChannel
وریشه_مرادی وپخشان_عزیزی، دو زن فعال کُرد را ۲۳۵ روز است بلاتکلیف حبس کرده‌اند
نیروهای امنیتی حکومت ایران ماه‌هاست وریشه مرادی و پخشان عزیزی، دو زن فعال کُرد را بازداشت کرده‌اند. این دو زن زندانی سیاسی کُرد محبوس در زندان اوین علی‌رغم گذشت ماه‌ها بازجویی و شکنجه‌های روحی و جسمی هم‌چنان تحت بازداشت موقت و بلاتکلیفی به‌سر می‌برند.



#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
ای مرغ آشیان وفا خوش خبر بیا
با ارمغان قول و غزل از سفر بیا

پیک امید باش و پیام آور بهار
همراه بوی گل، چو نسیم سحر بیا




#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
Forwarded from Aryen TV
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💢هەڵفڕاندنی کۆتری ئاشتی لە مەراسیمی نەورۆز لە گوندی بەیرەم لە مهاباد

@aryentvnews
kjar جامعه زنان آزاد شرق کوردستان
ب) هويت معاصر كردي در غرب و جنوب كردستان در تحليل هويت معاصر کردي، موقعيت کردهايي که بعد از جنگ جهاني اولي در درون مرزهاي عراق و سوريه باقي ماندند، درس‌هاي بسيار آموزنده‌اي را در خود دارد. در دوران تجزيه‌ي امپراطوري عثماني، به اقتضاي پيمان‌نامه‌ي سايکس‌ـ پيکو…
هنوز هم تصور مي‌کنند که با روش‌هايي نظير تلاش جهت به اصطلاح اصلاح آن از طريق جابجايي‌هاي جغرافيک روزانه، کشيدن ديوارها و سيم خاردارهاي الکتريکي، تجهيز نمودن با پايگاه‌هايي پولادين و دفاع از طريق ارتش مخصوص مي‌توانند اين مرز را اصلاح کرده و از آن محافظت نمايند. توسل به اين روش‌ها به معني يک غفلت کامل، درس نگرفتن از تاريخ، پشت بستن به توطئه و تبديل شدن به آلت دست آن مي‌باشد. اشتباهات اساسي را تنها از طريق از ميان برداشتن آن‌ها و جايگزيني موارد اساسي صحيح مي‌توان تصحيح کرد. اين در حاليست كه انگليس‌ها با اجراي اين بازي در تمامي اروپا، آسيا، آفريقا و آمريکا و حتي قاره‌ي استراليا توانستند هژموني‌شان را برقرار نموده و ادامه دهند. با تقسيم صدها و هزاران فرهنگ اجتماعي از طريق مرزهايي که با خط‌کش ترسيم شده بودند، آن‌ها را به جان همديگر انداخته و آنگونه بر آنان حكومت نمودند. دولت‌ـ ملت خطرناک‌ترين فرم اين بازي است که در سطح درگيري قدرت ايجاد گشته است. بدون تقسيم جهان به بيش از دويست دولت‌ـ ملت امروزين، ميسر نمودن هژموني کاپيتاليستي و تداوم آن ممکن نمي‌بود. تاريخ حقيقي تنها با درک اينکه با اين روش چه کساني فايده برده و چه کساني دچار خسران شدند، کدام ايدئولوژي و فرهنگ پيروز گشته و کدام يک نابود گشته و از بين رفته‌اند و توضيح آن مي‌تواند ايجاد گردد.
تاريخ و موجوديت معاصر کردها نيز تنها در درون اين تماميت و در ارتباط با تجزيه بر اساس مرزهاي عراق و سوريه مي‌تواند روشن گردد. اين چنان تجزيه‌اي است که تمامي گزينه‌هاي نابودي و از جمله نسل‌کشي در آن بصورت بالقوه انبار شده‌اند. محاسبات بسيار همه‌جانبه‌اي بر روي آن انجام مي‌شود. اولي، كردهاي عراق جهت برقرار نمودن كنترل بر اعراب عراقي بصورت يدکي نگه داشته شده‌اند. کاراکتر جنبش کردي عراق اين واقعيت را به اندازه‌ي کافي اثبات مي‌نمايد. در همين اواخر رژيم صدام حسين اساسا با تکيه بر کردها سرنگون گرديد. دومي، مهم‌ترين ابزار کاربردي در چالش ايران و عراق مي‌باشد. تاريخ اين را نيز به اندازه‌ي کافي اثبات مي‌نمايد. سومي، جهت برقراري کنترل بر روي جمهوري ترکيه در يدک نگه داشته شده‌اند. تمامي رويدادهاي مهم تاريخي منطقه از سال 1925 و حتي از زمان اولين شورش معاصر کردي يعني شورش «سوران» در سال 1806 به رهبري عبدالرحمن پاشاي بابان بدينسو، از مهم‌ترين ابزارهاي مشغول نمودن و تحت کنترل گرفتن دست اندرکاران عثماني و جمهوري بوده است. چهارم اينکه يکي از مساعدترين ابزارهاي تحت کنترل گرفتن خاورميانه از طرف نيروهاي هژمونيک يعني انگلستان و ايالات متحده (نيروي هژمونيک از 1800 تا 1945 انگلستان و از 1950 تا روزگار ما نيز ايالات متحده مي‌باشد) بوده است. پنجمي و مهم‌ترين آن، در موقعيت پايگاه اساسي تحت کنترل گرفتن و منحرف نمودن (از 1920 بدينسو سعي دارند به اصطلاح موقعيتي به مديريت کردهاي عراق بدهند، همچنين جنوب كردستان به مرکز عشيره‌گرايي ابتدايي و ايدئولوژي‌هاي دين‌گرا و وابسته به مدرنيسم درآورده مي‌شود) پتانسيل انقلابي تمامي کردستان و خلق کرد نگه مي‌دارند. تمامي کردستان و خلق کرد از طريق وابسته نمودن به اين بخش کوچک و مديريت آن، به يک ابزار کنترل استراتژيک وابسته گردانده مي‌شود. ششمي، ذخاير زيرزميني قابل توجه آن، آب و جغرافياي زيبايش به آساني مورد استثمار قرار مي‌گيرد.
هنگامي که اين واقعياتي را كه تحت شش سرتيتر اصلي مطرح نموديم را از نزديک مورد تحليل قرار مي‌گيرند، ديده خواهد شد كه اساسا يک خرده دولت‌ـ ملت کردي هميشه در حالت بالقوه در يدک نگه داشته شده، با در موضوع بحث نگه داشتن تأسيس آن هم دولت‌ـ ملت‌هاي‌منطقه کنترل شده و به راه آورده مي‌شوند و هم کردها بجاي تکيه بر نيروي ذاتي خويش به اميد تشکلي احتمالي که با تكيه بر نيروهاي هژمونيک خارجي صورت بگيرد چشم دوخته و بدين ترتيب جنبش‌هاي كردي هدفمند در راستاي حفظ موجوديت و توسعه‌ي آزادي‌ دچار فلج گردانده مي‌شوند؛ اينگونه از اعتماد به نفس محروم گردانده شده، هميشه ناچار از وابستگي به نيروهاي خارجي نموده و بدين‌ترتيب با محکوم نمودن به موقعيتي که انگار هر لحظه ممکن است دچار قتل‌عام‌ها شوند، بصورت بردگان و بندگان صادق اربابان‌شان درآورده مي‌شوند. همان بازي با اجرا در برابر آن‌ها در واقع در برابر تمامي کردها اجرا مي‌گردد. جنبش‌هاي واقعي ميهن‌دوست، ملي، دموکراتيک و انقلابي که سعي بر برهم زدن اين بازي دارند را به آساني منزوي نموده، آن‌ها را با دچار خطر نمودن کردها (در واقع به خطر انداختن خلق‌ها يک بازي است که خود بسيار نيک آن را اجرا مي‌کنند) ندانستن ديپلماسي (وابستگي به اربابان‌شان)، تجزيه‌ي کردها (در واقع بعنوان وظيفه‌ي اساسي خويش مرزهايي که کردستان و کردها را عميقا دچار تجزيه کرده‌اند، مشروعيت مي‌بخشند) و عدم به حساب آوردن موازنه‌ي جهاني (حفظ موقعيتي که نيروهاي هژمونيک آن را ايجاد کرده‌اند) متهم مي‌نمايند. با اظهار اين تئوري که خلق کرد به تنهايي قادر به انجام هيچ کاري نيست (يعني بسنده نمودن به الطاف نيروهاي هژمونيک) و انجام اعمالي در اين راستا، سعي دارند برساخت جامعه‌اي دموکراتيک، آزاد و مساوات‌طلب را غيرممکن نشان دهند. کردهايي که شايد هم مي‌توانند يكي از انقلابي‌ترين خلق سده‌ي کنوني باشند، با اين ذهنيت هژمونيک به خلق برده‌اي تبديل مي‌شوند که در نازل‌ترين جاي جهان قرار گرفته و به آستانه‌ي نسل‌کشي درآورده شده‌اند. با عنوان کردن کردها همچون «خلق بي‌وکيل» سعي دارند آن‌ها را هميشه در پي يک وکيل تقلبي بگريزانند. در حالي که مورد صحيح اين است که يک خلق خود بتواند وکيل خويش شود.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
kjar جامعه زنان آزاد شرق کوردستان pinned «هنگامي که اين واقعياتي را كه تحت شش سرتيتر اصلي مطرح نموديم را از نزديک مورد تحليل قرار مي‌گيرند، ديده خواهد شد كه اساسا يک خرده دولت‌ـ ملت کردي هميشه در حالت بالقوه در يدک نگه داشته شده، با در موضوع بحث نگه داشتن تأسيس آن هم دولت‌ـ ملت‌هاي‌منطقه کنترل شده…»
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دیمەنێکی نوێی ئاهەنگی نەورۆزی گوندی بەیرەم لە مەهاباد

ڕۆژی پێنجشەممە ٢ی خاکەلێوە هەزاران کەس بەشداری نەورۆزی گوندی بەیرەم سەر بە شاری مەهاباد بوون و بە کردنەوەی ئاگر و گۆڤەند و دیلان نەورۆزیان پیرۆز کرد.

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان
🆔 @KjarOfficialChannel
2024/11/16 11:49:38
Back to Top
HTML Embed Code: