Telegram Web Link
Iزنان ایزدی: در ٨ مارس، ما در میدان خواهیم بود

زنان ایزدی، ٨ مارس را به منزله روز قیام برای آزادی زنان معرفی کردند و اعلام داشتند که پس از فرمان، آن‌ها نیز به پا خاسته‌اند، همانند پیشگامانی که این روز را رقم زده‌اند، و تأکید کردند که در این روز، در میدان حاضر خواهند بود.

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
ا
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢زیلان ڤەژین، هاوسەرۆکی پەژاک بەبۆنەی ٨ی مارس، ڕۆژی جیهانیی ژنان، لە وتارێکدا کە لەماڵپەڕی نەوای ژن بڵاوبۆتەوە، ئاماژە بە گوشارەکانی رژێمی ئێران دەکات بۆ سەر ژنان، کە لەبەرامبەریدا تێکۆشان بەهێزتر دەکرێت و دەڵێت: بە رۆحی سەرهەڵدانی ژن ژیان ئازادی، بەرەو رۆژی جیهانیی ژنان دەڕۆین.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔻تصویر کلی از وضعیت زن در ایران چگونه است؟ آنها در چه شرایطی توانستەاند که پرچم زن زندگی آزادی را بلند کنند و صدای اعتراض خود را به جهانیان برسانند!

نگاهی به وضعیت زنان در ایران


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان
🆔 @KjarOfficialChannel
ناامیدان را بگو امیدواری در ره است
سبز میمانیم زمستان را بهاری در ره است
میشود چون سرو قامت بر رخ طوفان کشید
ایستاده قامتان را افتخاری در ره است.



#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
اولین ملاقات شریفه محمدی با خانواده پس از ۸۶ روز بازداشت

شریفه محمدی، فعال کارگری، روز پنج‌شنبه دهم اسفندماه، پس از گذشت ۸۶ روز از بازداشت برای اولین‌بار توانست با همسر و فرزندش ملاقات داشته باشد.

سیروس فتحی، همسر او با اعلام این خبر گفت که شریفه محمدی بعد از ۸۶ روز انفرادی از ابتدای بازداشت، وارد بند عمومی زندان لاکان رشت شده است، اما بازپرس پرونده کماکان از تبدیل قرار بازداشت موقت این فعال کارگری به وثیقه و آزادی موقت او ممانعت می‌کند.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
kjar جامعه زنان آزاد شرق کوردستان
تجزيه‌ي كردستان از طريق قرار دادن بخشي از آن در عراقي كه مي‌خواستند تشكيل دهند، پايمالي آشكار «ميثاق ملي» بود. اين مسئله راهگشاي هياهوي بزرگي در مجلس تركيه و در ميان كردها گرديد. اين پيماني كه به تاريخ 5 ژوئن 1926 با انگليس‌ها بسته شد، عناصر بسياري دارد كه…
بر اين باورم كه جستجوي تاريخي‌مان را اگرچه بصورت پيش‌نويس ولي با وسعت انجام دادم. حال سعي خواهيم كرد واقعيت كردي و به عبارت ديگر هويت آن را در حالت زمان امروزين يعني زمان حال، از طريق روش تحليلي، تحليل نماييم.
الف) هويت معاصر كرديِ تحت هژموني انحصارات قدرت و سرمايه‌ي تركي و متفقانش
در ارزيابي ما در مورد تاريخ نيز ديديم هنگامي كه انحصار قدرتي و استثماري سنتي عثماني فروپاشيد، يك قشر ممتاز كه جمعيت اتحاد و ترقي ـ‌كه در درون سنت بروكراتيك شكل گرفته‌ـ در آن نقش سوبژه را بازي مي‌كرد، با كودتاها و توطئه‌هاي متفاوت در مشروطيت دوم، پايين آوردن سلطان عبدالحميد از اريكه‌ي قدرت به تاريخ 31 مارس 1909، حمله به باب عالي به تاريخ 23 ژانويه‌ي 1913، در جنگ جهاني اول بين 1918-1914 و دست آخر در جنگ رهايي ملي در 1922-1919 بعنوان سازمان يافته‌ترين نيروي بروكراتيك بورژوا، انحصار قدرت را غصب مي‌نمايد؛ هم از نظر ايدئولوژيك و هم از نظر اقتصادي مُهر خويش را بر هژموني انحصارگر حك مي‌نمايد. از 1923 بدينسو مديريت جمهوري را به تصرف خويش درمي‌آورد. بعنوان يك قشر ممتاز، از طريق هويت ترك سفيد كه با يك ايدئولوژي ملت‌گراي ساختگي ترك پيرامون ابزار قدرت تشكيل داده شد، با پاكسازي سوسياليست‌ها، امت‌گرايان اسلامي و نيروهاي ملي كردي ـ كه متفقان اصلي جنگ رهايي ملي بودندـ از طريق روش‌هاي توطئه‌آميز، يك «ديكتاتوري اليگارشيك» را بنا مي‌نهد كه تا روزگار ما لاينقطع تداوم داشته است. اين ديكتاتوري هژمونيك داخلي، تحت نظارت نزديك و رهنمود مستقيم انگلستان ـ كه در خارج طلايه‌دار نيروهاي هژمونيك جهاني است‌ـ نقشش را بازي مي‌كند. بويژه از طريق نمادين كردن (و ماهيتا ناتوان كردن از طريق اعمالي بسيار شدت‌آميز) شخصيت مصطفي كمال آتاترك (شخصيت ملت مستقل)، با يك هويت ايدئولوژيكي فاشيستي (ترك‌گرايي اتنيكيِ سني مذهب) بسيار سهمگين‌تر از تعصب قرون وسطي تحت نام آتاترك‌گرايي و يا گاه و بيگاه كماليسم، آسيميله كردن و اجراي نسل‌كشي بر تمامي فرهنگ‌هاي اجتماعي موجود در درون مرزهايش را برنامه‌ريزي كرده و اجرا مي‌نمايد. از نظر اقتصادي از طريق انحصارگري دولتي، جامعه را تا به مغز استخوانش استثمار نموده و رمقي در آن باقي نمي‌گذارند. انحصاراتي كه داراي مناسبات هژمونيك (از نظر ايدئولوژيك، اقتصادي و قدرتي) هستند اگرچه در درون خويش رقابت‌ها و كشمكش‌هاي بسيار شديدي انجام مي‌دادند نيز، در موضوع استثمار و پاكسازي فرهنگ‌هاي اجتماعي از جوانب مادي و معنوي‌شان، با اتحادي كامل عمل مي‌نمايند. اكيب ترك‌هاي سفيد اساسا از طريق توطئه، كودتا و روش‌هاي كنتراگريلا (بخش تركيه‌اي سازمان پنهاني ناتو، گلاديو) ديكتاتوري تأسيس كرده‌ي خويش را تا اوايل سال‌هاي 2000 ادامه مي‌دهند.
ساختار هژمونيكي كه پس از جنگ جهاني اول در آناطولي تأسيس شد، با هيچ ساختار معمولي ديگري تشابه ندارد. ظاهرا يك حاكميت ترك‌گراي بسيار قاطع وجود دارد؛ اما در حقيقت نظامي است كه از طريق خدعه‌گري  يك گروه توطئه‌گر بسيار كوچك مديريت مي‌شود كه ارتباط چنداني هم با مونارشي، جمهوري و دموكراسي‌ها به مثابه نظام‌هاي دولتي هم ندارند. نوعي دسپوتيسم مختص به خويش بوده و داراي مكانيزمي بسيار پنهاني است كه از طريق تزويرها اجرا مي‌گردد. بدون شك پاكسازي ارمني‌ها، سورياني‌ها، پونتوس‌ها و ساير عناصر مسيحي هلنيستيك و عمليات نابوديِ در حال اجراي هويت كردي از طرف تشكل بورژوازي بروكراتيك ترك يعني تشكل پروتو اسرائيل در اين امر نقشي تعيين‌كننده دارند. يك رژيمِ عامل اقداماتي كه تا نسل‌كشي پيش مي‌رود را نمي‌توان آشكارا و از طريق روش‌هاي مشروع تداوم بخشيد. تنها پنهانكاري موجود در نسل‌كشي فرهنگي كردها كه بصورت امروزين انجام داده مي‌شود، جهت تشريح تمامي چهره‌ي پنهاني رژيم كفايت مي‌كند، اما هيچ كس نمي‌تواند شهامت تشريح اين مقوله را نشان دهد. انتقاد و مخالفت با آن نيز به قرباني شدن از طريق اشكال ناشناخته و «قتل‌هاي فاعل مجهول»  ختم مي‌شود. شايد هم شفافيت بيشتر از هرچيزي در جهان، براي اين ساختار لازم باشد.
اين نظامي كه مي‌توان آن را فاشيسم سفيد ترك سفيد ناميد، داراي ويژگي مؤسسي مي‌باشد. جنبه‌ي عجيب مسئله اين است كه اكثريت قريب به اتفاق آن‌ها كه در نظام ايفاي نقش مي‌كنند و يا به آلت دست آن تبديل مي‌شوند، متوجه نيستند از طريق نقشي كه ايفا مي‌نمايند، در خدمت چه چيزي قرار مي‌گيرند. شمار بسيار اندكي و آن هم آنان كه از خارج از نزديك با نظام سر و كار دارند، مي‌توانند متوجه شوند كه نقش‌شان چه معنايي را در خود مي‌پروراند. در صورت مطالعه‌ي دقيق خاطرات پنج ژنرال درجه اول شورش و بويژه مصطفي كمال پاشا، آشكارا ديده مي‌شود به سبب اينكه شاهد تشكل‌هايي بسيار بدور از آن و حتي متضاد با آني هستند كه مد نظر داشتند، بسيار خشمگين و ناراحت مي‌باشند. وخيم‌ترين مسئله اينكه هيچ ارتباطي با هويت تركي نداشته‌اند كه فاشيسم سفيد ترك‌ نامش را از آن مأخوذ كرده و اكثريت قريب به اتفاق جامعه‌ي ترك متوجه اين واقعيت نبوده و حتي در اين موضوع كاملا نادان مي‌باشند. شايد هم عبارت «اتراك بي‌ادراك» بيانگر اين واقعيت باشد! اگرچه استدلال‌هاي مشابهي در تمامي برساخت‌هاي قدرتي در طول تاريخ وجود دارند اما هيچ كدام از آن‌ها قادر به رقابت با استدلال‌هاي موجود در ساختاربندي معاصر قدرت در آناطولي نبوده و با اين استدلال‌ها شباهتي ندارد.
ايالات متحده‌ي آمريكا كه پس از جنگ جهاني دوم رهبري هژمونيك نظام را به دست گرفت، با تحكيم هرچه بيشتر فاشيسم سفيد ترك، نظارت بر جمهوري تركيه را نيز تحويل گرفته و ادامه داد. مي‌دانيم كه گروهي از افسران كه كودتاي 27 مي را انجام دادند را در سال‌هاي دوران 1945 و 1950 در چارچوب سازماندهي گلاديو آموزش داده و جهت‌دهي نظام از اين‌ها استفاده نمود. مي‌دانيم كه قبلا نيز انگلستان به سال 1940 در اين چارچوب از يك گروه خلبان ترك در جنگ استفاده نمود. بويژه از «آلب ارسلان توركَش» ـ كه در ميان افسران مزبور مطرح‌تر بودـ و گروهش در سال‌هاي پس از 1960 و باز هم در اين چارچوب در ناكارا نمودن جنبش چپي و زحمتكشان تركيه استفاده نمودند. بايد دانست كه اين گروه‌ها اگرچه در اين مورد با فاشيسم سفيد ترك سفيد مرتبط بودند نيز، علاوه بر آن هميشه داراي يك نقش متفاوت بودند. اين‌ها آنتي‌ـ صهيونيست بوده و فاشيست‌هاي نژادپرست تركي هستند كه بيشتر به موازات هيتلرگرايي فعاليت مي‌نمايند. اين اقشاري كه نماينده‌ي گرايشي بودند كه مي‌توان آن‌ها را فاشيسم سياه ترك نيز ناميد، در پي آن هستند تا با پاكسازي موجوديت‌هاي پروتو اسرائيل در آناطولي، يك نظام هژمونيك تركِ آناطولي را ايجاد نمايند كه بصورت «ترك خالص» باشد. اقشار مذكور باري ديگر موفق نشدند نظامي كه در جنگ جهاني اول به تصرف درآورده و براي اولين بار در برابر ارمني‌ها بكار بردند را تماما تحت كنترل خويش قرار دهند. آنان بصورت نسبي و آن هم هنگامي كه فاشيسم سفيد ترك بدان احساس نياز نمود، به بخشي از ساختار موجود تبديل شدند. بويژه به شيوه‌اي بسيار بي‌رحمانه، غير حقوقي و توطئه‌آميز در برابر جنبش‌هاي دموكراتيك و سوسياليست تركيه مورد استفاده قرار گرفتند. جنبه‌ي عجيب مسئله اينكه هنگامي كه پاكسازي هويت كردي مطرح مي‌شود، ساختارهاي چپي و دموكراتيك دولت‌ـ ملتي نيز بغير از مواردي استثنائي از داخل شدن در ساختارهاي هسته‌وار فاشيسم سفيد ترك امتناع نورزيدند؛ آنهم بدون متوجه شدن به چگونگي مورد استفاده قرار گرفتن از طرف امپرياليزمي كه به اصطلاح با آن مخالفت مي‌ورزند!



#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
kjar جامعه زنان آزاد شرق کوردستان pinned «اين نظامي كه مي‌توان آن را فاشيسم سفيد ترك سفيد ناميد، داراي ويژگي مؤسسي مي‌باشد. جنبه‌ي عجيب مسئله اين است كه اكثريت قريب به اتفاق آن‌ها كه در نظام ايفاي نقش مي‌كنند و يا به آلت دست آن تبديل مي‌شوند، متوجه نيستند از طريق نقشي كه ايفا مي‌نمايند، در خدمت چه…»
Forwarded from Aryen TV
ڕاگەیەندراوی کەجەرە لەبارەی شەهیدبوونی گەریلای ئازادی تۆڵهەڵدان قەندیل

💢کۆردیناسیۆنی کۆمەڵگەی جەوانانی رۆژهەڵاتی کوردستان، کەجەرە، ڕایگەیاند کە گەریلای ئازادی و ئەندامی ئەو رێکخراوەیە، تۆڵهەڵدان قەندیل کۆتایی هاوینی ڕابردوو لە ئەنجامی هێرشێکی ئاسمانیی ڕژیمی داگیرکەری تورکیا لە پێنجوێن شەهید بووە.

💢لە ڕاگەیەندراوەکەی کۆردیناسیۆنی کەجەرەدا هاتووە: " لە ڕێکەوتی ٢٦ی خەرمانانی ١٤٠٢ی هەتاوی لە ئەنجامی هێرشێکی ئاسمانی ڕژێمی فاشیست و داگیرکەری تورک لە هەرێمی پێنجوێن، هاوڕێمان بارزان حەسەن نەژاد بە ناوی تەڤگەری "تۆڵهەڵدان قەندیل"، ئەندامی کوردیناسیۆنی کۆمەڵگای جەوانانی ڕۆژهەڵاتی کوردستان، گەیشتە پلەی بەرزی شەهادەت."

💢کەجەرە شەهید "تۆڵهەڵدان قەندیل"ی بە هێمای پێشەنگایەتیی گەنجان ناو بردووە و ڕایگەیاندووە: "هەڤاڵ تۆڵهەڵدان وەک شۆڕشگێڕێکی ڕاستەقینەی گەلەکەی، هەر زوو ئاوێتەی بیر و ڕامانی ڕێبەر ئاپۆ بوو. لەناو کار و خەباتی شۆڕشگێڕیدا ئەرک و بەرپرسیاریەتی دەگرتە ئەستۆ و لەپێناو وشیارکردنەوەی کۆمەڵگە و بە تایبەت گەنجاندا، بەردەوام لەناو هەوڵ و لێکۆڵینەوەدا بوو بۆ ئەوەی گەنجان لە بازنەی شەڕی تایبەتی ڕژێمی داگیرکەری ئێران ڕزگار بکات. نوێنەرێکی ڕاستی بیر و ڕامان و جیهانبینیی ڕێبەر ئاپۆ و شەهیدان بوو."

💢کۆردیناسیۆنی کەجەرە سەرەخۆشی ئاراستەی بنەماڵەی شەهید تۆڵهەڵدان قەندیل و تەواوی گەلی کورد کردووە و بەڵێنی بەگوڕتر کردنی بە تێکۆشان تا سەرخستنی شۆڕش و گەیشتن بە ئاوانی شەهیدانی دووپات کردۆتەوە.

بۆ خوێندنەوەی دەقی ڕاگەیەندراوەکە کلیک لەسەر ئەو لینکەی سەرەوە بکەن.

@aryentvnews
کسی هَرگز
         در اَنبوهِ این گورستانِ عاصی
                                           و اَفسرده
                             خواب نیست! 
زیرا هیچ رودخانه‌ای
               بر بسترِ رودی دیگر
                            آرام
                                  نخواهد گرفت
اینجا ...
      حَوالیِ فُصول
                شَهیدان با کفن یا تابوت
                           به خاک نَرفته‌اَند
        و زمان
               فقط مَدفون است 
       رَفیقان
              بَذرِ تا اَبَد ماندِگاراَند :
                    لَمیده در گهواره‌یِ زمین
                           حَتّا عُریان در برابرِ سایه‌هایِ بی‌عبور
                             و زیباتر از هُجومِ باران یا لَمسِ آفتاب
  آری !
        یارانِ مان
                 به وقتِ سَنگر
                                    و ستاره
                 بازخواهند گشت و
                     با بال‌هایِ تَلخونِ شان
                     حماسه یا عشق را
                    تکرار
                    خواهند

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان
🆔 @KjarOfficialChannel
آفتابِ دیگری در آسمانِ لحظه
خواهم کاشت!
لحظه ها را در دو دستم
جای خواهم داد...
سوی خورشیدی دگر
پرواز خواهم کرد




#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
ڕۆژئاوای کوردستان - کۆبانێ:
بەڕێوەچووەنی پێشانگایەکی تابلۆ لە مەزاری شەهیدانی دیجلە لە کۆبانی بە بۆنەی ٨ی ئادارەوە.



#کۆمەڵگەی_ژنانی_ئازادی_رۆژهەڵاتی_کوردستان

🆔 @kjarOffIcialChannel
💢 پاژک در بیانیەای با نام بردن از شماری از زنان انقلابی سرشناس کردستان و جهان که جانشان را فدای آزادی کردند، ٨ مارس روز جهانی زن را پیشاپیش گرامی داشته و می‌افزاید همرزمان شهیدی که نظام جهانی سرمایه داری را با انقلاب زن به لرزه درآوردند زنده خواهند ماند و میراث آنها روشنگر و راهنمای ما خواهد بود.

این بیانیه از زنان گریلای یژاستار به عنوان مشعل‌داران انقلاب آزادی زنان یاد کرده و تصریح می‌کند که فرماندهان و رزمندگان نیروهای "ی‌پ‌ژ"، "ه‌پ‌ژ" و "ی‌ژش" در روژاوا، روژهلات و شنگال برای آزادی می‌جنگند.


#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان


🆔 @KjarOfficialChannel
پاژک در عین حال با اشاره به مقاومت زنان اسیر در زندان‌ها و مادران کردستان که دست به تحصن عدالت‌خواهی زدەاند، به همه زنانی که با عزم ٨ مارس به پاخاستەاند درود می‌فرستد.

حزب آزادی زنان کردستان، قدرت‌های نظام مردسالار با ذهنیتی عمیقأ جنسیتی را مسئول جنگ‌های ویرانگر جاری علیه زنان و جوامع معرفی می‌کند و منازعات کنونی در کردستان، فلسطین، افغانستان، ایران، ترکیه، عراق، سوریه، اوکراین و ارمنستان را وحشتناک می‌خواند.

این بیانیه تصریح می‌کند قبل از اینکه ذهن مردسالار که به چیزی جز سرمایه و قدرت اهمیت نمی دهد دنیا را نابود کند، مداخله مؤثر لازم است. پاژک به تداوم نسل‌کشی، تخریب محیط‌زیست، فقر، مهاجرت، تجاوزهای منظم و قتل‌عام‌های معمول زنان اشاره دارد و ٨ مارس امسال را از این منظر دارای وظایف و معانی جدیدی عنوان می‌کند.

از نظر حزب آزادی زنان کردستان، زنان تنها قدرتی هستند که می توانند سیستم جهان را تغییر دهند. پاژک با بیان آنکه یک نظام جهانی جدید برای رهایی جنسیت زن ضروری است، می‌گوید در این دوره که جنسیت گرایی، دین گرایی و ناسیونالیسم دست در دست هم راه می‌روند و رد پای عمیق فاشیسم به شکل جنگ و نسل کشی دیده می‌شود، زنان جهان بایستی که حول یک استراتژی مشترک، متحد شوند.

در بخشی از بیانیه حزب آزادی زنان کردستان با تمامی زنانی که در ایران، فلسطین، افغانستان، ترکیه و کشورهای عربی در حال مبارزه برای برای دموکراسی علیه دولت های سرکوبگر هستند اعلام همبستگی شده و آمده است که ما در کنار یکدیگر ایستاده ایم.

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢 ڕوکن ڤەژین ئەندام کۆمیتەی پەروەردەی ڕووژهەڵات کوردستان لە مەقالێگ باس وە دیرووک ٨ مارس، خەبات بێ‌وچان ژنەیل و نەخش ڕێبەر ئۆجالان لە ناساندن رۆڵ پێشەنگی ژنەیل لە کوومەڵگە کردیە و نویساس، پارادایم نەتەوەی دموکراتیک و ئکۆلۆژی ڕزگاریخوازانەی ڕێبەر ئۆجالان ئومید ئازادی ئەڕا گشت ژنەیل جەهانە.

#جامعەی_زنان_آزاد_شرق_کوردستان

🆔 @KjarOfficialChannel
2024/09/28 23:32:24
Back to Top
HTML Embed Code: