Telegram Web Link
📌 منتشر شد:

✳️ بازاریابی تعاملی (Engagement Marketing) چیست؟ | مزایا، راهنمای استفاده و ابزارها

‏زمانی می‌توان اهداف جذب لید، تبدیل و فروش را در دیجیتال مارکتینگ محقق کرد که در ابتدا با مشتری احتمالی، وارد تعامل بشویم. به همین دلیل، شاخص تعامل در دیجیتال مارکتینگ، شاخصی مهم در نظر گرفته می‌شود. اهمیت این تعامل به حدی است که شاخه‌ای مستقل در بازاریابی را به خود اختصاص داده: بازاریابی تعاملی (Engagement Marketing). برای آشنایی با این مدل بازاریابی، این مقاله از آکادمی کاپریلا را از دست ندهید.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ تعامل (Engagement) چیست؟
‏ ○ بازاریابی تعاملی چیست؟
‏ ○ مزایای بازاریابی تعاملی چیست؟
‏ ○ استفاده از بازاریابی تعاملی در کسب‌وکار
‏ ○ ابزارهای بازاریابی تعاملی
‏ ○ جمع‌بندی


🔸 تعامل (Engagement) چیست؟

‏در لغت، تعامل به معنی سروکار داشتن با هم، هم‌کنشی، ارتباط متقابل، داد و ستد داشتن معرفی می‌شود. در دیجیتال مارکتینگ، تعامل را به ارتباط مستقیم مشتری و برند گفته می‌شود که می‌توان آن را در سه بخش زیر دسته‌بندی کرد:

‏– مشتریان با برند مانند کلیک کردن، لایک کردن، ارسال نظر، اشتراک‌گذاری و …

‏– برند با مشتریان مانند ارسال ایمیل خبرنامه، محتوای سفارشی و …

‏– ارتباط دو طرفه مانند چت آنلاین در وبسایت

‏تعامل با مشتری باعث افزایش میزان دسترسی برند به مشتریان هدف (دسترسی کمی و کیفی) شده و ارتباطات سودمند برای طرفین را به دنبال خواهد داشت.هر چقدر تجربه برند شما، تعامل‌برانگیزتر باشد، نرخ تبدیل شما افزایش خواهد یافت. در نتیجه، آن دسته استراتژی‌هایی از بازاریابی که بر محوریت تعامل با مشتریان هدف طراحی می‌شود، بازاریابی تعاملی گفته می‌شود.


🔸 بازاریابی تعاملی چیست؟

‏هر استراتژی، تکنیک و فرآیندی که افزایش تعامل و ارتباط با مشتریان و مخاطبان هدف را دنبال کند و هدف تلاش‌های خود را بر افزایش کمی و کیفی تعامل با مخاطب بگذارد، بازاریابی تعاملی نامیده می‌شود.

‏نسل جدید مشتریان امروزی که سطح دانش، توقع و انتظارات بالایی داشته و با انواع برندها، محصولات و راهکارها آشنا هستند و به راحتی می‌توانند یک برند را رها کرده و دیگری را پیدا و انتخاب کنند، ارتباطات بازاریابی و تعامل دو طرفه، اهمیت بیشتری پیدا کرده است. این نسل، به کیفیت خرید و دسترسی راحت به محصول و برند، اهمیت می‌دهد، برندها را بر اساس تجربه‌ای تعاملی که ارائه می‌کنند، اولویت‌بندی می‌کند و می‌خواهد به راحتی با برند خود در سطح اینترنت ارتباط داشته باشد. با توجه به اینکه دیجیتال مارکتینگ، محیطی شدیداً رقابتی است، شرکت‌هایی که در زمینه تعامل و ارتباط با مشتریان، عملکرد بهتری دارند، رشد بیشتری خواهند داشت.

‏اگر یک مشتری با شما، پرسنل شما، محتوای شما، عملکرد شما و … در تعامل مستقیم باشد، در واقع در حال راهنمایی کردن آنها برای تصمیم‌گیری خرید از شما هستید.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 بازاریابی تعاملی (Engagement Marketing) چیست؟ | مزایا، راهنمای استفاده و ابزارها — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: استراتژی


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا

📌 منتشر شد:

✳️ بازاریابی خودکار (Marketing Automation) چیست؟ | فروش با یک کلیک

‏تصور کنید فقط یک روز وقت می‌گذارید و بخش زیادی از فرآیندهای دیجیتال مارکتینگ خود را برنامه‌ریزی کرده تا در روزها و هفته‌های آینده بدون دخالت شما و به‌طور خودکار انجام شوند، بدین ترتیب وقت روزانه آزادتری خواهید داشت و نتایج بهتری هم خواهید گرفت. دیجیتال مارکتینگ از کارهای کوچک و بزرگ روزانه تشکیل شده که پیگیری و انجام همه آنها زمانبر و انرژی‌بر است، به همین دلیل، راه‌حلی برای کمک به کسب و کارها شکل گرفت تا بخش زیادی از کار خود را از دست پرسنل خارج کرده و به نرم‌افزارها واگذار کنند. این نرم‌افزارها، با برنامه‌ریزی دلخواه شما، کلیه کارها را با دقت و خودکار انجام می‌دهند و گزارش عملکردشان را نیز به شما ارائه می‌دهند. این راه حل خوب، بازاریابی خودکار یا اتوماسیون بازاریابی (Marketing Automation) نام دارد که در ایران، بعضاً مارکتینگ اتومیشن هم نامیده می‌شود و در این مقاله از آکادمی کاپریلا، شما را با آن آشنا می‌کنیم.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ اتوماسیون بازاریابی (Marketing Automation) چیست؟
‏ ○ بازاریابی خودکار چطور کار می‌کند؟
‏ ○ بازاریابی خودکار برای کسب و کارهای کوچک
‏ ○ نکات مهم انجام بازاریابی خودکار
‏ ○ قابلیت‌های نرم‌افزارهای بازاریابی خودکار
‏ ○ جمع‌بندی


🔸 اتوماسیون بازاریابی (Marketing Automation) چیست؟

‏اتوماسیون بازاریابی یا مارکتینگ اتومیشن، تکنولوژی‌های نرم‌افزاری هستند که فرآیندهای اجرایی بازاریابی دیجیتال را بدون نیاز به دخالت مستمر فرد، مدیریت و به طور خودکار اجرا می‌کنند. با استفاده از این تکنولوژی، کسب و کارها می‌توانند مشتریان هدف خود را با پیام‌های محتوایی و تبلیغاتی خودکار در ایمیل، وبسایت، شبکه‌های اجتماعی و حتی پیامک، هدف قرار دهند. این پیام‌ها به‌طور خودکار و بر اساس دستورالعمل‌هایی که ما برای نرم‌افزار تعیین کردیم، ارسال می‌شود و مشتری بالقوه را در فرآیندی قرار می‌دهد تا در نهایت به مشتری نهایی تبدیل شده و در هر مرحله از فرآیند، اقدامات سفارشی و خاص هر مشتری را برای او انجام می‌دهد.

‏همه نرم‌افزارهای بازاریابی خودکار از جریان‌های کاری یا Workflowها استفاده می‌کنند و به ما کمک می‌کنند تا کلیه حالات و شرایط بازاریابی کردن مشتریان خود را برنامه‌ریزی کنیم. مثلاً وقتی کاربر در وبسایت ما عضو شد، ایمیلی که از قبل در پلتفرم ایمیل مارکتینگ درج کردیم، برای او در تاریخ مشخص ارسال می‌شود. در این ایمیل، مشخصات فرد، درج شده و موضوع ایمیل می‌تواند بر اساس مشخصات فردی (مثلاً جنسیت یا منطقه سکونت)، رفتار کاربر (مثل نوع حساب کاربری او در سایت یا وضعیت خرید یا عدم خرید) و سایر پارامترها تغییر کند. در تصویر زیر، نمونه workflow ترسیم شده برای مشتری ثبت‌نام کرده در سایت را مشاهده می‌کنید. هر کاربر ثبت نام شده‌ در مرحله اول، به دو بخش خرید کرده و یا خرید نکرده تقسیم شده و برای هر کدام، ایمیل‌هایی با شرایط مشخص ارسال می‌شود تا در نهایت، خرید انجام شود.

‏اتوماتیک کردن کمپین‌های بازاریابی دیجیتال منجر به افزایش جذب لید، فروش و نرخ بازگشت سرمایه یا ROI خواهد شد. همچنین باعث می‌شود نیروهای شرکت، وقت آزاد بیشتری داشته باشند، بهره‌وری خود را افزایش داده و به دلیل خودکارسازی کارها، خطاهای عملکردی خود را نیز کاهش دهند.


🔸 بازاریابی خودکار چطور کار می‌کند؟

‏بازاریابی خودکار را می‌توان مجموعه‌ای از ابزارهایی دانست که وظایف پیچیده و زمانبر دیجیتال مارکتینگ و فروش را بر عهده می‌گیرد. از اتوماتیک‌سازی فرآیند پرورش لید گرفته تا اجرای کمپین‌های بازاریابی دیجیتال، ساده‌سازی و اجرای سریع عملیات کسب و کارها در بازاریابی اتومیشن انجام می‌شود.

‏اتوماسیون بازاریابی به شما اجازه می‌دهد که استراتژی‌های دیجیتال مارکتینگ خود را بدون آنکه نیاز باشد گزینه‌ای را کلیک کنید، پیامی را ارسال کنید، محتوایی را به طور مستمر تولید کنید و … اجرا کنید. نرم‌افزارهای پیشرفته بازاریابی خودکار می‌توانند مخاطبان هدف شما را شناسایی کرده، محتوای مناسب برای هر مخاطب را بر اساس تنظیمات و خوراک اولیه شما ایجاد کرده و بر اساس رفتار آنها در وبسایت شما، برنامه‌های زمانبندی شده بازاریابی را برای آنها اجرا کنند.


مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 بازاریابی خودکار (Marketing Automation) چیست؟ | فروش با یک کلیک — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: استراتژی


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا

📌 منتشر شد:

✳️ هشتگ مارکتینگ چیست؟ راهنمای هشتگ در اینستاگرام به زبان ساده

‏اهمیت و کاربردی که هشتگ‌ها در بازاریابی شبکه‌های اجتماعی به دست آورده‌اند، تا چند سال پیش قابل باور نبود. امروزه در تمام استراتژی‌های بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، هشتگ‌ها نقشی اساسی دارند و حتی وبسایت‌های متعددی برای تحلیل هشتگ در شبکه‌های اجتماعی راه‌اندازی شده‌اند. اگر تعداد زیاد هشتگ‌هایی که در صفحات اینستاگرام می‌بینید یا هشتگ‌هایی که در بخش نظرات پست ارسال می‌شود، برای شما عجیب است و یا می‌خواهید با ماهیت، نحوه عملکرد و چگونگی استفاده از هشتگ و هشتگ مارکتینگ آشنا شوید، این مقاله از آکادمی کاپریلا برای شما نوشته شده است. لیست موضوعاتی که در این مقاله بررسی شده در جدول زیر قابل مشاهده است.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ تاریخچه هشتگ
‏ ○ هشتگ چیست؟
‏ ○ هشتگ مارکتینگ چیست؟
‏ ○ استراتژی‌های هشتگ مارکتینگ برای تعامل با مخاطب
‏ ○ اهمیت هشتگ‌ها در اینستاگرام
‏ ○ استراتژی هشتگ در اینستاگرام
‏ ○ ابزارهای تحقیق هشتگ در اینستاگرام


🔸 تاریخچه هشتگ

‏هشتگ (Hashtag) در همه جا با علامت # شناخته و استفاده می‌‌شود و تا قبل از سال ۲۰۰۷، کاربردهای زیادی در اینترنت داشت تا اینکه یک متخصص طراحی محصول به نام Chris Messina در سیلیکون‌‌ولی امریکا، هشتگ را وارد توییتر کرده و رسماً از آن به عنوان بخشی از شبکه‌‌های اجتماعی استفاده کرد.

‏پافشاری او در استفاده از هشتگ در توییتر باعث محبوبیت و فراگیر شدن هشتگ شد و سرانجام توییتر در سال ۲۰۰۹ قابلیتی ارائه کرد تا کاربران بتوانند با هشتگ در توییتر جستجو کنند.


🔸 هشتگ چیست؟

‏هشتگ‌ها در ذهن مشتری بین یک موضوع در شبکه‌های اجتماعی و یک برند، یک کمپین بازاریابی یا حتی یک محتوا ارتباط برقرار می‌کند. به عبارت ساده‌تر، کاربران در شبکه‌های اجتماعی نیازهای خود را با هشتگ‌ها جستجو می‌کنند و از سوی دیگر، برندها و صفحات تجاری (و حتی غیر تجاری) برای دسترسی به آن نیازها از هشتگ استفاده می‌کنند.

‏هشتگ‌ها در هر شبکه اجتماعی با رویکردی متفاوت استفاده می‌شود. به عنوان مثال، در اینستاگرام برای دیده شدن از هشتگ استفاده می‌شود، در توییتر فقط از هشتگ‌های ترند شده رویدادها، مناسبت‌ها و … برای صحبت کردن درباره آن موضوع استفاده می‌شود و در فیسبوک و لینکدین کمتر از هشتگ استفاده می‌شود. گرچه تلگرام یک شبکه اجتماعی نیست اما استفاده از هشتگ در آن برای دسته‌بندی مطالب یک کانال یا گروه استفاده می‌شود.

‏با توجه به گستردگی استفاده از اینستاگرام در ایران، در ادامه مقاله فقط در مورد هشتگ در اینستاگرام صحبت خواهیم کرد.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 هشتگ مارکتینگ چیست؟ راهنمای هشتگ در اینستاگرام به زبان ساده — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: شبکه های اجتماعی


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا

📌 منتشر شد:

✳️ بازاریابی محتوایی چیست؟ | استراتژی بازاریابی و فروش با انواع محتوا

‏در دنیای امروز بازاریابی، راه‌های رسیدن به هدف و موفقیت توسط کسب و کارها، با گذشته تفاوت زیادی پیدا کرده و دیگر نمی‌توان با استفاده از روش‌های سنتی، در کسب و کار به موفقیت رسید. از آنجایی‌که در عصر حاضر، اینترنت و فضای مجازی به یکی از اجزای لاینفک زندگی انسان‌ها تبدیل شده و مردم درصد بیشتری از وقت خود را برای مصرف انواع محتوا صرف می‌کنند، شاخه‌ای از دیجیتال مارکتینگ، به بازاریابی محتوایی (Content Marketing) تبدیل شده و به عنوان زیربنای بسیاری از فعالیت‌های دیجیتال مارکتینگ استفاده می‌شود. این مقاله از آکادمی کاپریلا، آموزش بازاریابی محتوایی را به زبان ساده برای شما ارائه کرده است.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ بازاریابی محتوایی چیست؟
‏ ○ آیا تمام کسب و کارها به بازاریابی محتوایی نیاز دارند؟
‏ ○ چرا بازاریابی محتوایی مهم است؟
‏ ○ مزایای بازاریابی محتوا
‏ ○ معایب بازاریابی محتوایی
‏ ○ انواع بازاریابی محتوایی
‏ ○ آموزش بازاریابی محتوایی


🔸 بازاریابی محتوایی چیست؟

‏برای اولین جمله در تعریف بازاریابی محتوایی (Content Marketing)، به موسسه جهانی بازاریابی محتوا (contentmarketinginstitute.com) استناد می‌کنیم:

‏به عبارت دیگر، بازاریابی محتوایی، بازاریابی کردن با ابزار محتوا است؛ محتوایی که برای مخاطب آن مفید و دارای ارزش (ارزش خبری، آموزشی، سرگرمی و …)، مرتبط با نیاز و خواسته مخاطب و دارای ساختاری مدون و هدفمند باشند.

‏از هر زاویه‌ای که به دیجیتال مارکتینگ نگاه کنیم، محتوا نقشی کلیدی ایفا می‌کند و به نوعی می‌توان آن را پیش‌شرط هر استراتژی دیجیتال مارکتینگ دانست؛ زیرا هر پیام تبلیغاتی که به مخاطب منتقل می‌شود، از جنس محتوا است. زیربنای اصلی سئو بر محتوای متنی قرار دارد، بازاریابی شبکه‌های اجتماعی را با تولید و انتشار محتوا انجام می‌دهند، تبلیغات نمایشی و حتی گوگل ادز دارای متن و تصویر هستند، صفحه فرود و صفحه هر محصول، با محتوا مخاطب را به خرید ترغیب می‌کند. به همین دلیل اولین استراتژی بازاریابی هر کسب و کاری، بازاریابی محتوا بوده و است.


🔸 آیا تمام کسب و کارها به بازاریابی محتوایی نیاز دارند؟

‏بازاریابی محتوایی تناقضی با سایر تکنیک‌های دیجیتال مارکتینگ ندارد، بلکه می‌تواند به عنوان استراتژی اصلی شما انتخاب شده و یا مکمل و تقویت‌کننده استراتژی اصلی دیجیتال مارکتینگ شما باشد. به عنوان مثال، وبسایت آموزشی فرادرس تمرکز ویژه‌ای بر محتوا داشته و وبلاگی با مقالاتی بسیار زیاد، بسیار باکیفیت و در دسته‌بندی‌های مختلف ایجاد کرده و توانسته ترافیک زیادی از گوگل به دست آورد. سپس این ترافیک را از وبلاگ به وبسایت خود و به دوره‌های آموزشی مرتبط هدایت می‌کند تا بتواند آنها را به مشتری تبدیل کند. نکته مهم آنکه اگر مقالات وبلاگ فرادرس کیفیت مناسبی نداشته باشد، نمی‌تواند اعتماد و تمایل مخاطب به کلیک و خرید دوره‌های آموزشی را جلب کند.

‏با توضیحات بالا می‌توان گفت که تمام کسب و کارها به محتوا و بازاریابی محتوا نیاز دارند، اما اینکه چطور و در کجا و به چه میزان از محتوا در استراتژی بازاریابی خود استفاده کنند، به خود کسب و کار بستگی دارد.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 بازاریابی محتوایی چیست؟ | استراتژی بازاریابی و فروش با انواع محتوا — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: محتوا


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا

📌 منتشر شد:

✳️ UGC چیست؟ | آموزش ساده و کامل محتوای تولید شده توسط کاربر

‏بازاریابی محتوایی در سال‌های اخیر به عنصر مهمی از بازاریابی تبدیل شده و دیگر نمی‌توان اهمیت آن در کسب و کار را نادیده گرفت. طبق تعریف بازاریابی محتوایی، صاحبان کسب و کار باید محتوای ارزشمند و مرتبط با مشتریان خود را تولید کرده و برای جلب اعتماد آنها، محتواها را در شبکه‌های بازاریابی مانند وبلاگ خود و اینستاگرام منتشر کنند. اما آیا این روش، تنها راه تولید و بازاریابی محتوا است؟ خیر. در این مقاله از آکادمی کاپریلا، با مبحث جدیدی آشنا می‌شوید به نام UGC یا محتوای تولید شده توسط کاربر که در آن، وظیفه تولید و انتشار محتوا به کاربران واگذار می‌شود.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ محتوای ساخته شده توسط کاربر چیست؟
‏ ○ چرا باید از محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC) استفاده کنیم؟
‏ ○ انواع محتوای ساخته شده توسط کاربر
‏ ○ چرا باید کاربران برای ما محتوا بسازند؟
‏ ○ سخن پایانی بر UGC


🔸 محتوای ساخته شده توسط کاربر چیست؟

‏روش نسبتاً جدیدی که در بازاریابی محتوایی ایجاد و محبوب شده، استفاده از User Generated Content (که به اختصار UGC گفته می‌شود) است. در این روش، محتوای شما توسط افرادی به جز پرسنل شرکت ساخته و منتشر می‌شود؛ به این معنی‌که کاربران شما با تولید و انتشار محتوا، در فرایند بازاریابی برند و محصولات شما شرکت می‌کنند.

‏محتوای تولید شده توسط کاربر می‌تواند محتوای متنی، تصویری، صوتی و ویدیویی باشد و با روش‌های مختلف توسط کاربران منتشر شود. در سال‌های گذشته، امکان تعامل کاربران با برند به این شکل وجود نداشت، اما با قدرت گرفتن بازاریابی دیجیتال و ابزارهای آن، بیش از گذشته می‌توان کاربر را در بازاریابی برند دخالت داد. متخصصان معروف بازاریابی پیش‌بینی می‌کنند که در آینده، درصد زیادی از محتواهای تولیدی در سطح اینترنت، توسط کاربران ساخته می‌شود و نه کسب و کارها و این نکته، اهمیت توجه به محتوای تولید شده توسط کاربر را دو چندان می‌کند.

‏اگر هنوز با مفهوم UGC کاملاً آشنا نشده‌اید، ادامه مقاله را از دست ندهید.


🔸 چرا باید از محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC) استفاده کنیم؟

‏در این قسمت، به فواید استفاده از روش UGC پرداخته می‌شود تا اگر هنوز به استفاده از این نوع محتوا شک دارید، شک شما کاملاً برطرف شود.

‏مهم‌ترین دلیل شرکت‌دادن کاربران در فرآیند تولید محتوا، اعتمادی‌ست که دیگر مشتریان به محتوای سایر کاربران دارند. با افزایش تبلیغات در دنیای مدرن، اعتماد مشتریان به تبلیغات و محتوای تبلیغاتی کسب و کارها هر روز کمتر می‌شود. مردم به تبلیغات اعتماد ندارند اما به افرادی مثل خودشان که در جایگاه خریدار هستند، اعتماد می‌کنند: «تبلیغی که شبیه تبلیغ نیست» فرصت بی نظیری را برای جلب اعتماد عمومی به برند ایجاد می‌کند. به همین دلیل است که پیش‌بینی شده در آینده، استفاده تیم‌های بازاریابی از کاربران خود، بیشتر هم خواهد شد. هیچ چیز مانند اعتماد کردن نمی‌تواند در تصمیم مشتری به خرید مؤثر باشد.

‏اگر به مبحث برندسازی علاقه‌مندید و قصد دارید برند خودتان را بسازید، دوره‌های آموزشی متعددی در وبسایت فرادرس منتشر شده تا با اصول و راهکارهای علمی و کاربردی برندسازی آشنا شوید.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 UGC چیست؟ | آموزش ساده و کامل محتوای تولید شده توسط کاربر — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: محتوا


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا

📌 منتشر شد:

✳️ ارزش طول عمر (LTV) چیست؟ | پیش‌بینی درآمدزایی مشتری در آینده

‏فرض کنید کارشناس بازاریابی شما می‌گوید اگر ۲۰ میلیون تومان بودجه به او بدهید، ۲۰۰ مشتری خرید اولی برای شما می‌آورد، این یعنی برای جذب هر مشتری، ۱۰۰ هزار تومان پرداخت می‌کنید، در حالیکه میانگین سود شما از هر خرید آنها فقط ۵۰ هزار تومان است. این اعداد به شما می‌گوید که برای جذب هر مشتری، ۵۰ هزار تومان ضرر می‌کنید. برای آنکه بدانید این ضرر، برای کسب و کار شما منجر به سود خواهد شد یا خیر، از شاخصی به نام ارزش طول عمر مشتری یا LTV استفاده می‌کنند تا بدانید این مشتریان در آینده چقدر برای شما سودآوری خواهند داشت. این مقاله از آکادمی کاپریلا به بررسی این شاخص پرداخته است.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ ارزش طول عمر (LTV) چیست؟
‏ ○ کاربرد LTV چیست؟
‏ ○ چرا LTV مهم است؟
‏ ○ ارزش طول عمر چگونه محاسبه می‌شود؟
‏ ○ چگونه ارزش طول عمر مشتری را افزایش دهیم؟


🔸 ارزش طول عمر (LTV) چیست؟

‏ارزش طول عمر یا Lifetime value) LTV) بیانگر میزان درآمدی است که یک مشتری در طول مدت ارتباطش با کسب و کار، برای یک کسب و کار ایجاد می‌کند. این معیار که با نام ارزش طول عمر مشتری CLV یا CLTV (Customer Lifetime Value) نیز نامیده می‌شود، معیاری مهم برای هر کسب و کاری است که می خواهد اثربخشی جذب مشتریان جدید و استراتژی پشتیبانی از آنها را در بازه‌های زمانی اندازه‌گیری کند.

‏ارزش طول عمر، یکی از شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) در بازاریابی است که میزان درآمد مورد انتظار شرکت در طول مدت زمانی که با هر مشتری ارتباط دارند را محاسبه می‌کند. در اینجا منظور از ارتباط مشتری با کسب و کار، مدت‌زمانی است که مشتری از شما خرید خواهد کرد و عضویتش در کسب و کار شما ادامه خواهد داشت.


🔸 کاربرد LTV چیست؟

‏ارزش طول عمر مشتری یک متغیر کلیدی در پیش‌بینی درآمدهای آینده شرکت است و مشخص می‌کند که هر مشتری، ماهانه یا سالانه و در طول مدت همراهی خود با شرکت، چقدر درآمد با خود می‌آورد. این شاخص برای مشخص کردن بودجه‌های بازاریابی یک شرکت نیز استفاده می‌شود.

‏یکی از کاربردهای مهم LTV در طراحی پرسونای مشتریان است که کمک می‌کند درک بهتری از کیفیت مشتری (از نظر درآمدزایی) و میزان اهمیت مشتری برای کسب و کار به دست آورید. درج LTV در پرسونا باعث می‌شود تا با مقایسه آن با هزینه جذب هر مشتری یا Customer Acquisition Cost (CAC)، محاسبه کنید که آیا LTV از CAC بیشتر است یا خیر و این مقایسه برای کدام بخش‌بندی مشتریان،‌ وضعیت بهتری دارد. به عبارت ساده‌تر، با مقایسه LTV و CAC به دنبال این هستیم که بفهمیم آیا هزینه‌ای که برای جذب مشتری صرف می‌شود برمی‌گردد و یا خیر و اینکه چه مدت زمان طول می‌کشد تا هزینه آن جبران و به سوددهی تبدیل شود.

‏برای درک بهتر، شرایطی را تصور کنید که یک شرکت، استراتژی فروش خود را کاهش حداکثری قیمت یکی از محصولاتش در نظر گرفته است. بعد از شروع این کمپین بازاریابی،‌ متوجه می‌شوند که ارزش طول عمر مشتری برای آن محصول، از هزینه جذب مشتری کمتر است. پس نتیجه می‌گیرند که استراتژی فروش اشتباهی انتخاب کرده و مشتریان جذب شده نمی‌توانند حتی هزینه جذب خود را تامین کنند، چه برسد به ایجاد سود.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 ارزش طول عمر (LTV) چیست؟ | پیش‌بینی درآمدزایی مشتری در آینده — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: تجارت الکترونیک


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا

📌 منتشر شد:

✳️ لینک UTM چیست و چگونه ساخته و استفاده می‌شود؟ + دانلود تمپلیت رایگان

‏چطور می‌فهمید ترافیک وبسایت شما از چه کانال‌هایی وارد سایتتان شدند؟ چطور می‌فهمید ترافیکی که از تلگرام وارد سایت شما شده، چند فروش برای شما ایجاد کرده؟ و اینکه چطور می‌فهمید از بین ترافیک ورودی از ایمیل و ترافیک ورودی از تبلیغات نمایشی، کدام یک کیفیت بهتری دارد؟ تمام سوالات این‌چنینی با کمک کد رهگیری لینک‌های سایت به نام UTM پاسخ داده می‌شود که می‌توان به کمک آن در گوگل آنالیتیکس، همه داده‌های ترافیک سایت خود را مشاهده و تحلیل کرد. این مقاله از آکادمی کاپریلا شما را با لینک UTM آشنا خواهد کرد.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ لینک UTM چیست؟
‏ ○ کد UTM از چه بخش‌هایی تشکیل شده است؟
‏ ○ چه جایی از UTM استفاده کنیم؟
‏ ○ چگونه UTM بسازیم؟
‏ ○ چگونه UTM را ردیابی کنیم؟
‏ ○ دانلود تمپلیت ساخت UTM


🔸 لینک UTM چیست؟

‏UTM کوتاه شده عبارت Urchin Tracking Module است اما Urchin در این عبارت به چه معناست؟ برای پاسخ به این سوال می‌توان گفت اگر الان به عنوان یک مدیر یا کارشناس بازاریابی دیجیتال از گوگل آنالیتیکس استفاده می‌کنید، در واقع باید از Urchin ممنون باشید. Urchin یک شرکت نرم‌افزاری است که سنگ بنای ابزاری را که امروز به آن Google Analytics می‌گوییم، بنا نهاد. بعد از گذشت مدت کوتاهی از فعالیت Urchin، گوگل در سال ۲۰۰۵ این شرکت را خرید و توسعه ابزارهای تحلیلی گوگل بیش از گذشته از طریق کمپانی Alphabet، مالک گوگل پیگیری شد.

‏به سوال اصلی برگردیم. لینک‌های UTM به چه کاری می‌آید؟ به عنوان یک دیجیتال مارکتر باید بتوانید موفقیت فعالیت‌های خود را ارزیابی کنید و علاوه بر آن، همیشه گزارش و درک صحیحی از کمپین‌های بازاریابی برای وبسایت خود داشته باشید تا بتوانید به درستی به مدیران بالادستی خود گزارش دهید تا هم مدیران متوجه این نکته شوند که هزینه‌های تبلیغات و کمپین‌ها چگونه صرف شده و به هدر نرفته و هم بتوانید برای کمپین‌های بعدی، اعتبار و بودجه بیشتری دریافت کنید. در این مسیر، استفاده از UTM به عنوان ساده‌ترین و بهترین ابزار کمکی شما خواهد بود.

‏UTMها عبارت‌ها و کدهایی هستند که به انتهای لینک‌های سایت شما مانند لینک صفحه فرود یا صفحه محصول و یا حتی صفحه اصلی سایت اضافه شده و در کمپین‌ها، شبکه‌های اجتماعی، ایمیل و … مورد استفاده قرار می‌گیرند و از آن طریق می‌توانید داده‌های مختلفی درباره کلیک روی لینک‌ها را چک کنید. ساده‌ترین اتفاقی که می‌تواند بیفتد، این است که متوجه شوید ترافیک ورودی کمپین شما بیشتر از کجا آمده است: تبلیغات، پست مهمان یا صفحات اجتماعی و هر ترافیک، چه کیفیتی داشته و چه کارهایی در سایت شما انجام داده‌اند.


🔸 کد UTM از چه بخش‌هایی تشکیل شده است؟

‏در ابتدا یک مثال واقعی از لینک‌های UTM را بررسی کنیم. وبسایت فرادرس در کمپین تبلیغات همسان خود در شبکه تبلیغاتی کاپریلا، از ساختار زیر برای لینک‌های خود استفاده کرده است (قسمت بولد شده، UTM می‌باشد):

https://faradars.org/landing/ny۱۴۰۰?id=۱۰۰۲&utmsource=soft۹۸.ir&utmmedium=banner-kaprila&utmcampaign=related&utmcontent=ev-۹۹-۱۲-ny۱۴۰۰-hours-۲&utmterm=&wr=special

‏از بین گزینه‌های موجود در لینک UTMدار، سه بخش utmcampaign و utmsource و utmmedium اجباری و utmcontent و utmterm اختیاری هستند، اما می‌توان لینک‌هایی مشابه موارد زیر نیز ایجاد کرد.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 لینک UTM چیست و چگونه ساخته و استفاده می‌شود؟ + دانلود تمپلیت رایگان — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: ابزارها


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا


📌 منتشر شد:

✳️ سهم صدای برند (SOV) و فرمول آن چیست؟ | تفاوت SOV با سهم بازار

‏چه دارای برند بوده و چه کسب و کار کوچکی داشته باشید، باید از وضعیت جایگاه کنونی خود نسبت به سایر رقبا باخبر شوید. تعیین وضعیت در بازار، اولین قدم برای چیدن برنامه بازاریابی آینده کسب و کار است. در گذشته، تحقیقات بازاریابی بسیار سخت و هزینه‌بر و در برخی موارد غیر ممکن بود، اما با ورود بازاریابی دیجیتال، ابزارهای اندازه‌گیری زیادی ساخته شد و کار را برای بازاریاب‌ها ساده‌تر کرد. البته واردشدن شاخص‌های زیاد اندازه‌گیری اگرچه به بازاریابی کمک کرده اما در عوض، تحلیل و تصمیم‌گیری را پیچیده‌تر می‌کند. در این وضعیت، اینکه در چه زمانی از چه شاخصی باید استفاده شود، مهم خواهد بود. یکی از شاخص‌های مهم و کمتر شناخته شده در ایران که به برندینگ و بازاریابی کمک می‌کند و به نوعی می‌توان آن را عوامل و دلایل موفقیت برند هم دانست، سهم صدای برند، با نام اختصاری SOV است که کمک می‌کند وضعیت کسب و کارتان را در مقایسه با رقیب‌های خود مشخص کنید. در این مقاله از آکادمی کاپریلا، به صورت کامل با این شاخص آشنا شده و نحوه اندازه‌گیری آن را یاد می‌گیرید.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ سهم صدای برند چیست؟
‏ ○ فرمول محاسبه سهم صدای برند چیست؟
‏ ○ مسیر SOV کسب و کارهای جدید یا کوچک
‏ ○ تفاوت SOV با سهم بازار یا (SOM) Market Share چیست؟
‏ ○ محاسبه Share Of Voice در کانال‌های مختلف بازاریابی
‏ ○ سخن پایانی در مورد سهم صدای برند


🔸 سهم صدای برند چیست؟

‏شاخص سهم صدای برند (Share Of Voice) نشان‌دهنده قدرت برند یک کسب‌وکار و میزان نفوذ آن در بین مشتریان آن محصول است. هرچقدر مردم در مورد یک برند بیشتر صحبت کنند و آن را بیشتر بشناسند، سهم صدای آن برند در بازار هدف خود بالاتر است.

‏SOV، برند شما را با رقبایتان مقایسه کرده و می‌تواند سلاح مخفی رشد شما در ماه‌ها و سال‌های آینده باشد. در شرایطی فرضی که همه عوامل بازار یکسان باشد، کسب و کاری که سهم صدای بالاتری دارد، در درازمدت احتمال کسب سهم بازار بیشتر را خواهد داشت. چون در طول زمان، همانطور که بازاریابی برندتان را ادامه می‌دهید، تشخیص برند شما افزایش خواهد یافت و شما را به کسب سهم بازاریابی بزرگتر هدایت می‌کند.


🔸 فرمول محاسبه سهم صدای برند چیست؟

‏با تعریف بخش قبل، می‌توان فرمول کلی محاسبه SOV را به این شکل نوشت:

‏سهم صدای برند = ۱۰۰ × (اندازه کل بازار/ اندازه برند یک کسب و کار)

‏به‌عنوان مثال اگر از یک جمع صد نفری پرسیده شود که اولین نام برند دلستری که به ذهنتان می‌رسد را بگویید و ۲۵ نفر آن‌ها برند عالیس را نام ببرد، سهم صدای برند عالیس در بازار هدف، ۲۵ درصد محاسبه می‌شود.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 سهم صدای برند (SOV) و فرمول آن چیست؟ | تفاوت SOV با سهم بازار — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: برند


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا

📌 منتشر شد:

✳️ روابط عمومی آنلاین چیست؟ انواع، مزایا و راهکارها به زبان ساده

‏داشتن برند محبوب و قوی، از هدف‌های اصلی و بلندمدت هر کسب و کار است و در این راه، داشتن روابط عمومی قوی، یکی از ابزارهای مهم رسیدن به این هدف خواهد بود. هر کسب و کاری باید از خود، چهره خوب و مثبتی در بین مردم و مشتریان نشان دهد و تلاش کند که خبرهای منفی در مورد برند شکل نگیرد تا مشتریان نسبت به محصول و خدمات ارائه شده ذهنیت مثبت داشته باشند، از آن راضی باشند و محصول و برند را به بقیه آشنایان خود معرفی کنند. روابط عمومی از دهه‌های گذشته در کنار کسب و کارها حضور داشته اما با گسترش فضای آنلاین در سال‌های اخیر، چهره جدیدی به خود گرفته است. در این مقاله از آکادمی کاپریلا با روابط عمومی آنلاین آشنا شده و یاد می‌گیرید که در فضای دیجیتال باید چه اقداماتی در جهت بهبود روابط عمومی انجام دهید.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ روابط عمومی آنلاین چیست؟
‏ ○ دسته‌بندی فعالیت‌های روابط عمومی آنلاین
‏ ○ مزایای روابط عمومی آنلاین چیست؟
‏ ○ اقدامات عملی در گسترش روابط عمومی آنلاین
‏ ○ سخن نهایی در روابط عمومی آنلاین


🔸 روابط عمومی آنلاین چیست؟

‏مجموعه فعالیت‌هایی که در راستای روابط عمومی سازمان در هر کانال بازاریابی و ارتباطی آنلاین انجام شود را روابط عمومی آنلاین (Online Public Relations) یا روابط عمومی دیجیتال (Digital Public Relations) می‌گویند. به صورت کلی می‌توان روابط عمومی (به اختصار: PR) را در دو جمله خلاصه کرد؛ اول اینکه هر برند باید در هر جایی که مشتریانش حضور داشته، فعالیت کرده و خود را نشان بدهد و دوم اینکه این فعالیت‌ها باید در راستای ساخت تصویر مثبت و کم کردن مشکلات و خبرهای منفی برند باشد. به همین دلیل در فضای آنلاین باید کانال‌های مختلف بازاریابی دیجیتال مشخص شده و هر کسب و کاری سعی کند در همه آن‌ها حضور مثبت داشته باشد. این کانال‌ها شامل شبکه‌های اجتماعی، سایت‌های خبری و حتی سایت آن کسب و کار است.


🔸 دسته‌بندی فعالیت‌های روابط عمومی آنلاین

‏به صورت کلی روابط عمومی در کنار فعالیت‌های بازاریابی قرار می‌گیرد. به این صورت که بازده هر اقدام بازاریابی با وجود فعالیت‌های مثبت در قسمت روابط عمومی، بالاتر می‌رود و برعکس، نداشتن وجهه خوب در فضای دیجیتال می‌تواند تمام تلاش‌های بخش بازاریابی را بیهوده کند. با توجه به این موضوع، می‌توان فعالیت‌هایی را که باید در زمینه روابط عمومی آنلاین انجام شود، در چهار دسته کلی تقسیم‌بندی کرد تا دید بهتری نسبت به آن پیدا کنیم.

‏هر کسب و کار برای افزایش آگاهی کاربران از برند و شناخته شدن توسط مشتریان جدید در فضای دیجیتال باید به روابط عمومی خود توجه کند. با اشباع شدن تبلیغات توسط رقیبان، برندها به دنبال راهی جدید برای پیدا کردن مشتری هستند. فعالیت‌های روابط عمومی به صورت غیر مستقیم، برند را تبلیغ می‌کند و سهم صدای برند را نسبت به رقبا بالاتر می‌برد. در فضایی که بیشتر کاربران اینترنت از دیدن تبلیغات آنلاین زده شده‌اند، توجه به این موضوع می‌تواند کسب و کار را در بین رقبای خود متمایز کند. اقدامات مختلفی در این راستا می‌توان انجام داد که در قسمت آخر مقاله به آن اشاره می‌شود.

‏بخشی دیگر از فعالیت‌های روابط عمومی آنلاین منجر به تعامل بیشتر مشتریان با برند می‌شود؛ کسانی که از قبل با کسب و کار آشنا هستند، با شنیدن خبرهای خوب از برند، تمایل بیشتری به استفاده از محصولات آن برند خواهند داشت. بسیار اتفاق افتاده که مشتری، در لحظه به محصول یک کسب و کار نیاز نداشته و یا دسترسی راحت‌تری به برندهای دیگر داشته اما به دلیل حمایت از آن کسب و کار، به خود سختی داده و محصول برندی که به آن حس خوبی دارد را خریداری می‌کند. روابط عمومی آنلاین با افزایش تعامل کاربر با برند، به ساختن اعتماد و اعتبار برند کمک زیادی می‌کند (در این‌باره می‌توانید مقاله بازاریابی تعاملی چیست؟ را بخوانید).



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 روابط عمومی آنلاین چیست؟ انواع، مزایا و راهکارها به زبان ساده — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: تبلیغات آنلاین


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا

📌 منتشر شد:

✳️ کسب درآمد اینترنتی با تبلیغات کلیکی | راهکار کاپریلا چیست؟

‏از میزان درآمد ماهانه سایت‌های بزرگ ایران مثل آپارات، ورزش سه، تابناک و … اطلاع دارید؟ درآمدهای بسیار کلان این سایت‌ها، از تبلیغات اینترنتی و عمدتاً از نوع تبلیغات کلیکی به دست می‌آید و این سایت‌ها فقط با تولید محتوا توانسته‌اند به کسب و کارهای اینترنتی پولساز ایران تبدیل شوند.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ تبلیغات کلیکی چیست؟
‏ ○ با تبلیغات کلیکی چقدر می‌توان درآمد داشت؟
‏ ○ چگونه از تبلیغات کلیکی درآمد کسب کنیم؟
‏ ○ بهترین سرویس تبلیغات کلیکی ایران کدام است؟


🔸 تبلیغات کلیکی چیست؟

‏تبلیغات کلیکی، نوعی از تبلیغات اینترنتی است که در آن، شرکت تبلیغ‌دهنده فقط به ازای هر کلیکی که روی بنر آنها می‌شوند، مبلغی پرداخت خواهد کرد. این روش، طرفداران و مزایای زیادی داشته و بازدهی مناسبی هم برای کسب و کارها دارد.

‏از طرف دیگر، وبسایت‌های نمایش‌دهنده تبلیغ هم، به ازای هر کلیک واقعی روی بنرهای تبلیغاتی شرکت‌ها، مبلغی دریافت می‌کنند و درآمد خواهند داشت.


🔸 با تبلیغات کلیکی چقدر می‌توان درآمد داشت؟

‏همانطور که گفته شد، با توجه به درآمدهای کلان ورزش سه، زومیت، سایت‌های خبری و … می‌توان گفت تقریباً هیچ سقف و محدودیتی برای کسب درآمد از تبلیغات کلیکی وجود ندارد. اما حداقل درآمد قابل قبول از تبلیغات بنری برای سایت‌های تولید محتوا، به عوامل زیر بستگی دارد:

‏– موضوع وبسایت: هر چه موضوعات وبسایت شما عمومی‌تر باشد، افراد بیشتری وارد سایتتان شده و احتمال کلیک کردن‌ها افزایش خواهد یافت.

‏– کمیت و کیفیت محتوا: هر چه تعداد مطالبی که در سایت خود منتشر می‌کنید و مخصوصاً کیفیت آنها بالاتر باشد، بازدید وبسایت شما بیشتر شده و کلیک‌های روی تبلیغات و در نتیجه، درآمد شما هم افزایش خواهد یافت.

‏– سئو: باید وبسایت شما از گوگل، ورودی زیادی به دست آورد. به همین دلیل هر چه روی سئو سایت خود سرمایه‌گذاری کنید، بازدهی و درآمد شما بیشتر خواهد شد.

‏– مکان نمایش تبلیغ: مهم است که تبلیغات را در جایی مناسب در وبسایت خود قرار دهید تا در جلوی چشم کاربر باشد و احتمال کلیک، افزایش یابد (البته نباید نمایش تبلیغات باعث آزار مخاطب شود).

‏– شبکه تبلیغاتی: انتخاب و استفاده از شبکه تبلیغاتی مناسب که هم تبلیغاتی زیاد و مناسب با احتمال نرخ کلیک بالا داشته باشد و هم به ازای هر کلیک، مبلغ خوبی پرداخت کند، بسیار مهم است (در این‌باره در انتهای مطلب صحبت کردیم).

‏فرض کنید وبسایت شما روزانه حدود ۱۰،۰۰۰ نفر بازدید دارد، به طور میانگین اگر نرخ کلیک تبلیغات در وبسایت شما ۱۰ درصد باشد (یعنی از هر ۱۰۰ نفر، ۱۰ نفر روی تبلیغات کلیک می‌کنند) و درآمد شما از هر کلیک ۲۰۰ تومان باشد، درآمد شما اینچنین محاسبه خواهد شد:
(روز) 30 * (درآمد از هر کلیک) 200 * (نرخ کلیک) 10% * (تعداد بازدید) 10000 = 6،000،000 تومان (درآمد)

‏یعنی ماهانه ۶ میلیون تومان درآمد خالص خواهید داشت. حالا فرض کنید به جای ۱۰ هزار نفر، روزانه ۱۰۰ هزار نفر بازدید داشته باشید (ماهانه ۶۰ میلیون تومان) و یا مثل سایت‌های بزرگ ایران (آپارات، ورزش سه، زومیت، تابناک و …)، روزانه چند صدهزار نفر و یا میلیونی بازدید داشته باشید…!



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 کسب درآمد اینترنتی با تبلیغات کلیکی | راهکار کاپریلا چیست؟ — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: تبلیغات آنلاین


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا

📌 منتشر شد:

✳️ بازاریابی ویروسی (وایرال مارکتینگ) چیست؟ | فراگیر شدن برند شما توسط مردم

‏چه‌طور می‌توان هزینه‌ی تبلیغات و بازاریابی را کاهش داد، بدون آنکه به فروش و برندینگ آسیب برسد؟ این سوال، یکی از دغدغه‌های همیشگی کسب‌وکارها محسوب می‌شود. شرکت‌های بزرگ به خوبی از عهده‌ی هزینه‌های بازاریابی برمی‌آیند، چرا که نام و برند آن‌ها در ذهن مردم ثبت شده‌ است و بخش عمده‌ای از تبلیغات‌ آن‌ها به صورت دهان‌به‌دهان و توسط خود مشتریان انجام می‌شود. بنابراین به این شکل، بار بزرگی از هزینه‌های تبلیغات و بازاریابی خود را کاهش داده‌اند. رسیدن به چنین نقطه‌ای، از اهداف بسیار مهم همه‌ی شرکت‌ها است. هر شرکتی تلاش می‌کند با وایرال کردن (انتشار ویروسی و فراگیر) محتوایی از خود، تبدیل به نامی برجسته در بین مردم شود. وقتی مردم، سفیر آن برند یا شرکت باشند، آینده‌ی فروش و بازاریابی به‌طور قطعی تضمین خواهد بود. تلاش کسب‌وکارها در این زمینه و گذر از پیچیدگی‌های مسیر، منجر به ایجاد مبحثی به نام بازاریابی ویروسی یا وایرال مارکتینگ (Viral Marketing) شد.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ بازاریابی ویروسی چیست؟
‏ ○ سرمایه‌گذاری روی وایرال مارکتینگ، ریسک یا فرصت؟
‏ ○ گام‌ های مهم در طراحی کمپین بازاریابی ویروسی
‏ ○ جمع‌بندی و نتیجه‌گیری


🔸 بازاریابی ویروسی چیست؟

‏وایرال مارکتینگ یا بازاریابی ویروسی، روشی است که کسب‌وکارها را قادر می‌سازد پیام خود را در سطح گسترده و در مدت زمانی کوتاه، به مردم منتقل کنند. در این روش، پیام کسب‌وکار توسط خود مردم و مثل یک ویروس از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود؛ بنابراین نشر آن به صورت ارگانیک است و برای آن، شرکت هزینه‌ای در بر ندارد.

‏وایرال مارکتینگ متکی به بازاریابی دهان‌به‌دهان (Word of Mouth) در فضای آنلاین است. در گذشته، شرکت‌ها امید کمتری به انتقال پیام خود در بین مردم داشتند، اما امروزه وجود شبکه‌های اجتماعی مختلف مثل توئیتر، اینستاگرام، فیسبوک و …، شرایط را تغییر داده است؛ چون هر فرد قادر است پیام خود را در هر لحظه، با هزاران نفر به اشتراک بگذارد و پخش آن در بین طیف وسیعی از مردم ممکن است تنها چند ساعت زمان ببرد. وجود این شبکه‌های اجتماعی باعث رشد و محبوبیت بیشتر بازاریابی ویروسی در بین کسب‌وکارها شده است.

‏عمدتاً بازاریابی ویروسی بر اساس یک محتوا انجام می‌شود. به عبارت دیگر، ویروسی که فراگیر می‌شود، یک تعریف شفاهی (دهان به دهان)، یک ویدئو، اینفوگرافیک، پست اینستاگرامی و … می‌باشد. اما می‌توان ایده‌هایی را در بازاریابی ویروسی اجرا کرد که تا حدودی از تکنیک‌های بازاریابی چریکی هم استفاده کند.


🔸 سرمایه‌گذاری روی وایرال مارکتینگ، ریسک یا فرصت؟

‏همانطور که گفته شد، در وایرال مارکتینگ، مردم هستند که محتوا را نشر می‌دهند. در واقع بدون صرف هزینه، برند و نام شرکت در ذهن نشردهندگان و شبکه دوستان آن افراد ثبت می‌شود. بنابراین بازاریابی ویروسی، بهترین و به‌صرفه‌ترین روش آگاهی از برند (Brand awareness) برای شرکت‌ها محسوب می‌شود.

‏آگاهی از برند، تاثیر مستقیمی بر روی جذب مشتریان جدید، افزایش فروش و ایجاد مشتریان بالقوه‌ دارد. همچنین باعث کاهش هزینه‌ی کمپین‌های بازاریابی آینده شرکت می‌شود؛ چون به واسطه‌ی برندینگ صورت گرفته، محتوای جدید شرکت توسط تعداد بیشتری از مردم دیده و شنیده می‌شود.

‏برخلاف تمام مزایایی که برای بازاریابی ویروسی شمرده شد، سرمایه‌گذاری روی آن، یک ریسک بزرگ هم محسوب می‌شود و حکم راه رفتن روی لبه‌ی یک پرتگاه را دارد. وجود اشتباه و نقص در طراحی کمپین بازاریابی ویروسی، باعث تاثیرگذاری منفی آن می‌شود. این اثر منفی، صدمات جبران‌ناپذیری به چهره‌ی برند وارد می‌کند و حتی ممکن است منجر به سقوط آن شود. متاسفانه بعد از اجرای کمپین، امکان متوقف کردن فرآیند نشر محتوا وجود ندارد و اصلا نمی‌توان تخمین زد که تا چه زمانی صحبت درباره‌ی آن ادامه پیدا می‌کند.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 بازاریابی ویروسی (وایرال مارکتینگ) چیست؟ | فراگیر شدن برند شما توسط مردم — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: استراتژی


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا

📌 منتشر شد:

✳️ بازاریابی محصول به زبان ساده و جامع | تفاوت با بازاریابی و مدیریت محصول

‏در بازاریابی سنتی، محصول، قسمتی از فرایند بازاریابی به حساب می‌آمد و کارکنانی که در تولید و ساخت یک محصول نقش داشتند، تنها دستورات مدیر کسب و کار و یا بازاریاب‌ها را انجام می‌دادند. اما با گذشت زمان، محصول، خودش را به صورت یک قسمت مجزا در بازاریابی کسب و کار نشان داد تا در کنار فرآیندهای بازاریابی، از اهمیت خاص خود برخوردار باشد. به همین دلیل اصطلاحات جدیدی در کسب و کار در رابطه با محصول به وجود آمد که بازاریابی محصول (Product Marketing) یکی از آن‌ها است. در این مقاله از آکادمی کاپریلا، به صورت کامل با این اصطلاح جدید آشنا می‌شوید و ارتباط آن با بخش‌های دیگر کسب و کار و بازاریابی را می‌شناسید.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ محصول چیست؟
‏ ○ بازاریابی محصول چیست؟
‏ ○ تفاوت بازاریابی محصول با بازاریابی چیست؟
‏ ○ تفاوت بازاریابی محصول با مدیریت محصول چیست؟
‏ ○ جایگاه بازاریابی محصول در کسب و کارهای بزرگ و کوچک چیست؟
‏ ○ در بازاریابی محصول چه کاری انجام می‌شود؟
‏ ○ سخن نهایی در بازاریابی محصول


🔸 محصول چیست؟

‏زمانی که در دنیای کسب و کار از کلمه «محصول» استفاده می‌کنیم، منظور هر کالا یا خدمتی است که توسط یک شرکت، عرضه می‌شود و توسط مشتریان هدف، خریداری می‌شود. محصول یک شرکت می‌تواند کالای فیزیکی، کالای دانلودی (مثل ویدئوی آموزشی)، نرم‌افزار، اپلیکیشن، خدمات حضوری، خدمات مجازی و … باشد.


🔸 بازاریابی محصول چیست؟

‏به دلیل جدید بودن دیدگاه اهمیت محصول، حتی در کشورهای پیشرفته نیز هنوز تعریف دقیق و ثابتی برای بازاریابی محصول وجود ندارد و هر کسب و کار بسته به شرایط خود، ممکن است تعریف متفاوتی از این رویکرد داشته باشد و وظایف مختلفی را به بازاریاب محصول محول کند.

‏بهتر است ابتدا تعریفی از محصول ارائه شود تا بتوان در ادامه فرآیند بازاریابی، آن را بهتر معرفی کرد. همانطور که گفته شد، محصول به کالا یا خدمتی گفته می‌شود که دارای ارزش بوده و هر کسب و کار برای شکل‌گیری و رشد خود به آن احتیاج دارد. با این تعریف، می‌توان هر کسب و کاری را جدای از بزرگ یا کوچک بودن آن، دارای حداقل یک محصول قابل عرضه دانست. مثلاً محصول اصلی دیجیکالا، پلتفرم خرید آنلاین انواع کالاهای دیجیتال و غیر دیجیتال بوده و محصول برند میهن، ارائه انواع کالاهای لبنی است. کسب و کارهای بزرگ می‌توانند جدای از برند کلی خود، دارای محصولات مختلفی هم باشند. شرکت ایران خودرو دارای محصول خودرو هست اما هر خودرو تولیدی آن به صورت جداگانه یک محصول حساب می‌شود. کسب و کارهای کوچک معمولاً دارای یک محصول هستند.

‏اگر محصول، بازاریابی و فروش را سه قسمت مختلف یک کسب و کار در نظر بگیریم، Product Marketing حد واسط و راه ارتباطی این سه قسمت است. به این معنی که هر بخشی از بازاریابی، برندینگ و فروش که احتیاج به اطلاعاتی در مورد محصول و استراتژی‌های مربوط به آن داشته باشند، باید به سراغ بازاریاب محصول بروند.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 بازاریابی محصول به زبان ساده و جامع | تفاوت با بازاریابی و مدیریت محصول — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: استراتژی


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا

📌 منتشر شد:

✳️ دسته بندی و تگ (برچسب) مقاله چیست؟ | تفاوت، نحوه استفاده و تاثیر در سئو

‏اگر تا به حال به یک وبلاگ یا مجله خبری سر زده باشید یا خودتان صاحب چنین وبسایت‌هایی هستید، احتمالاً با دسته بندی و تگ (برچسب) مطالب کمی آشنا هستید. این روزها قسمت زیادی از وبلاگ نویسی ایرانی، توسط سایت‌های وردپرسی انجام می‌شود. در این سایت‌ها، تگ و دسته بندی محتوا (و حتی محصولات فروشگاه اینترنتی) دو قسمت با اهمیت و کمی شبیه هم بوده که آشنایی دقیق با این دو ابزار و همچنین فهمیدن تفاوت‌های اصلی آن‌ها برای هر وبلاگ‌نویسی بسیار مهم است؛ البته می‌توان گفت تمامی سایت‌های با قابلیت تولید محتوا هم دارای قسمت دسته‌بندی و برچسب در پست‌هایشان هستند، اما در این مقاله، این آموزش‌ها با محوریت سایت وردپرسی ارائه می‌شود. اگر دارای سایتی به جز وردپرس هستید هم این آموزش‌ها برای شما کاربردی است و تنها باید قسمت‌های مخصوص وردپرس را با سیستم وبلاگ خود مطابقت دهید. چون یاد می‌گیرید تگ و دسته‌بندی چیست، چه تفاوت و کاربردی دارند، چطور از آنها استفاده کنیم و چه تاثیری در سئو سایت دارند.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ دسته بندی و تگ در وبلاگ چیست؟
‏ ○ ساخت و قرار دادن دسته‌بندی و برچسب در وردپرس
‏ ○ تفاوت دسته‌بندی و تگ مقاله
‏ ○ فواید استفاده از دسته بندی و تگ
‏ ○ راهنمای استفاده از تگ و دسته‌بندی


🔸 دسته بندی و تگ در وبلاگ چیست؟

‏یک مقاله را مانند همین مقاله‌ای که در حال خواندن آن هستید در نظر بگیرید. هر مقاله دارای یک دسته بندی بوده که موضوع اصلی و کلی آن مطلب را مشخص می‌کند و بسته به نوع قالب سایت، این دسته‌بندی در قسمتی از مقاله (که معمولاً بالای آن است) نشان داده می‌شود. مثلا این مقاله در دسته‌بندی محتوا و سئو بوده که در اول مقاله مشخص است.

‏پس دسته‌بندی به موضوع اصلی محتوای هر مطلب اشاره می‌کند. هر سایت، دارای دسته‌بندی‌های مختلف بوده تا به مقالات (یا محصولات) آن نظم داده و آن‌ها را در دسته‌های مشخص، تقسیم‌بندی کند. به این شکل، کاربران سایت می‌توانند راحت‌تر به مطالب موضوعات مورد نظر خود دسترسی داشته باشند و با کلیک روی هر دسته‌بندی مطالب آن را بخوانند.

‏تا اینجا مطالب بسیار ساده بود اما با ورود تگ‌ها (Tags) یا همان برچسب‌های مقالات، قضیه کمی پیچیده‌تر می‌شود. هر پست می‌تواند دارای یک یا چند تگ باشد اما اجباری در استفاده از تگ‌ها نیست. تگ‌ها معمولاً در پایان هر پست نمایش داده می‌شوند و اگر به آخر همین مقاله بروید، تگ‌های آن را خواهید دید.


🔸 ساخت و قرار دادن دسته‌بندی و برچسب در وردپرس

‏در یک سایت وردپرسی، مسیر ساخت دسته و تگ بسیار ساده است. برای مشاهده دسته‌ها و تگ‌ها و اضافه کردن یک دسته یا برچسب جدید، کافی است که در منوی سایت از قسمت نوشته‌ها و زیرمنوی آن وارد آن شد.

‏در صفحه دسته‌ها می‌توان دسته‌بندی‌های سایت و تعداد مطالب هر دسته‌بندی را مشاهده کرد. از قسمت افزودن دسته تازه می‌توان با وارد کردن نام یک دسته‌بندی جدید، نامک آن (نام انگلیسی دسته‌بندی برای استفاده در URL دسته‌بندی)، دسته‌بندی مادر (هر دسته‌بندی می‌تواند دارای زیر دسته باشد. اگر دسته‌بندی جدید دارای یک دسته بالاتر باشد، نام آن در این قسمت وارد می‌شود. مثلاً می‌توان دسته‌بندی سئو (دسته مادر)، دارای دو زیردسته سئوی on-page و سئوی off-page باشد، درج توضیح دسته و سپس، زدن دکمه افزودن دسته تازه، این دسته جدید را به سایت اضافه کرد.

‏اضافه کردن تگ‌ها کاملاً شبیه دسته‌ها بوده و تنها کافی ست برای وارد شدن به صفحه تگ‌ها از همان قسمت نوشته‌ها، این بار زیرمنو برچسب‌ها را انتخاب کنید. بقیه مراحل همان بوده اما توجه شود که برچسب‌ها دارای زیردسته نبوده و نمی‌توانند زیرمجموعه داشته باشند. اما معمولاً برچسب‌ها را در صفحه انتشار هر مقاله درج می‌کنند.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 دسته بندی و تگ (برچسب) مقاله چیست؟ | تفاوت، نحوه استفاده و تاثیر در سئو — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: سئو | محتوا


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا

📌 منتشر شد:

✳️ توزیع محتوا (Content Distribution) چیست؟ | پادشاهی محتوا با توزیع محتوا

‏اگر همان اول کار، حکم آخر گفته شود، می‌توان به عمق ماجرا بهتر، سریع‌تر و کامل‌تر دست پیدا کرد. اگر محتوای تولید شده شما دیده نشود، کسب‌وکار شما در فضای دیجیتال نمی‌تواند زنده بماند. این مسئله باعث شده که توزیع محتوا (Content Distribution) همانند تولید محتوا اهمیت پیدا کند و در ساختار تدوین استراتژی بازاریابی محتوایی، به‌صورت مفصل و دقیق، برای آن برنامه‌ریزی شود. اساساً توزیع محتوا در خط حمله تیم و در نقش مهاجم، گل نهایی را به ثمر می‌رساند و در دیده شدن محتوا ایفای نقش می‌کند.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ فلسفه پیدایش توزیع محتوا (Content Distribution)
‏ ○ توزیع محتوا چیست؟
‏ ○ انواع محتوا برای Content Distribution
‏ ○ کانال‌های توزیع محتوا
‏ ○ نکات مهم توزیع محتوا
‏ ○ تدوین استراتژی توزیع محتوا
‏ ○ نتیجه‌گیری نهایی


🔸 فلسفه پیدایش توزیع محتوا (Content Distribution)

‏چرا توزیع محتوا اهمیت دارد؟ آیا توزیع محتوا از همان ابتدای بازاریابی محتوایی و تولید محتوا مهم بود؟

‏با قطعیت نمی‌توان گفت که توزیع محتوا از چه زمانی و چطور با فرآیند تولید و انتشار محتوا همراه شده، ولی از زمانی که تقاضا برای محتوا بیشتر از تعداد عرضه‌کنندگان محتوا بود، به دلیل کمبود عرضه، محتوا به‌راحتی در معرض دید همگان قرار می‌گرفت و تولیدکننده محتوا لازم نبود هزینه گزافی برای توزیع و دیده شدن محتوا صرف کند.

‏در سال ۲۰۱۴، مارک شفر Mark W. Schaefer (سخنران، نویسنده و استاد دانشگاه) بیان کرد، ما در دوره‌ای قرار گرفته‌ایم که در آن به دلیل حجم عظیم محتوای تولید شده در فضای آنلاین و حتی آفلاین و ظرفیت محدود انسان برای مصرف آن، محتواهای ما به راحتی دیده نمی‌شود و دیگر تولید محتوای باکیفیت به تنهایی کارساز نیست.


🔸 توزیع محتوا چیست؟

‏توزیع محتوا به زبان ساده یعنی فرایند اشتراک‌گذاری، انتشار و ترویج محتوای تولید شده، به‌گونه‌ای که محتوای تولید شده در فرمت‌های مختلف و در کانال‌ها و رسانه‌های هدف برای مصرف مخاطب ویژه، ارائه شود.

‏به عنوان یک برند یا رسانه، باید به این مسئله آگاه باشید که محتوای تولید شده به چه روشی، در چه زمانی و بر اساس چه برنامه‌ای باید توزیع و در برابر چشمان مخاطب قرار گیرد.

‏توزیع محتوا همچون یک فرایند مستمر، محتوای تولید شده را منتشر، توزیع و ترویج می‌کند و کمک می‌کند تا محتوای تولید شده به دست مخاطبان هدف در فضای دیجیتال برسد و برای رسیدن به این هدف، از رسانه‌ها و کانال‌های مختلف کمک می‌گیرد.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 توزیع محتوا (Content Distribution) چیست؟ | پادشاهی محتوا با توزیع محتوا — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: محتوا


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا

📌 منتشر شد:

✳️ چت بات (Chatbot) چیست؟ | انواع و کاربرد چت بات در دیجیتال مارکتینگ

‏یکی از مزیت‌های اصلی بازاریابی دیجیتال، توانایی اتوماتیک کردن قسمتی از فرایندها (و گاهاً کل فرآیندها) است. این مبحث که از آن با نام بازاریابی خودکار نام برده می‌شود، توجه بسیاری از فعالان کسب و کار و دیجیتال مارکتینگ را به خود جلب کرده است. یکی از ابزارهای مهم در خودکار کردن فعالیت‌های بازاریابی، بات ها هستند. بات‌ها (و هوش مصنوعی)، هر ساله پیشرفت‌های زیادی کرده و هوشمند‌تر می‌شوند و به همین دلیل، بسیاری از کارهای انسان در فضای اینترنت، به بات محول شده است. این اتفاق در دنیای کسب و کارها نیز افتاده است و آن‌ها به دنبال سودآوری بیشتر از طریق بات‌ها هستند. در این مقاله از آکادمی کاپریلا، یکی از گونه‌های محبوب کمکی برای خودکارسازی و هوشمندسازی فرآیندها به نام چت بات (Chatbot) که کاربرد زیادی در دیجیتال مارکتینگ دارد، معرفی خواهد شد.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ چت بات (Chatbot) چیست؟
‏ ○ اهمیت استفاده از چت بات در بازاریابی
‏ ○ چند مدل چت بات وجود دارد؟
‏ ○ چگونه می‌توان یک چت بات ساخت؟
‏ ○ مزایای استفاده از چت بات در بازاریابی
‏ ○ کاربرد‌های چت بات در کسب و کار
‏ ○ نکات پایانی در مورد چت بات ها و چت بات مارکتینگ


🔸 چت بات (Chatbot) چیست؟

‏چت بات یک سیستم برنامه‌نویسی شده است که جای انسان‌ها را در گفت‌وگو و ارتباط با مشتریان می‌گیرد. مشتریان برای کمک گرفتن در بسیاری از زمینه‌های خرید و … می‌توانند به جای رفتن سراغ پشتیبان و پرسنل شرکت‌ها، از بات ها (ربات‌هایی که جسم فیزیکی ندارند و هوش برنامه‌نویسی شده هستند) کمک بگیرند. هر جا که کسب و کاری احتیاج به صحبت با مشتری خود داشته باشد، می‌تواند بسیاری از قسمت‌های تکراری این گفت‌وگو (و حتی هوشمندسازی و شخصی‌سازی گفتگوها) را توسط چت بات انجام دهد.

‏ساده‌ترین مثالی که می‌توان در این زمینه بیان کرد، تلفن‌های گویا هستند. این تلفن‌ها تمام تماس‌های ورودی را مدیریت کرده و تنها تماس‌های مهم که احتیاج به یک گفت‌وگوی واقعی دارند را به اپراتور وصل می‌کند. همین فرایند، وارد فضای دیجیتال شده و با پیشرفت زیاد خود، می‌تواند امکانات بیشتری را به کسب و کارها ارائه داده و تجربه بهتری را برای مشتریان ایجاد کند. چت بات ها در اپلیکیشن‌ها و سایت‌ها می‌توانند چنین خدمات ارزشمند، خودکار، هوشمند و مقرون به صرفه را ارائه دهند.


🔸 اهمیت استفاده از چت بات در بازاریابی

‏برای فهمیدن اهمیت زیاد استفاده از چت بات در دیجیتال مارکتینگ، می‌توان به آمارهای زیر توجه کرد:

‏– حدود ۵۶ درصد مشتریان، پیام دادن را به صحبت تلفنی با پشتیبان‌های کسب و کار ترجیح می‌دهند.

‏– حدود ۵۳ درصد مشتریان از برندی که نتوانند به آن‌ پیام دهند (ارتباط برقرار کنند)، خرید نخواهند کرد.

‏– در جهان، حدوداً ماهانه دو میلیارد پیام بین کسب و کارها و مشتریان رد و بدل می‌شود.

‏وقتی توانایی ارتباط توسط پیام‌های محاوره‌ای با مشتریان در این حد اهمیت دارد و در کنار این موضوع، محدودیت‌های پاسخ دادن این پیام‌ها توسط انسان‌های واقعی وجود دارد، تنها راه بهینه، بهره بردن از ظرفیت ایجاد شده توسط چت بات است.

‏هر اپراتور پشتیبانی می‌توان در هر لحظه با یک نفر صحبت کند و اگر تعداد پیام‌ها و مکالمات مشتریان، زیاد شود، به تعداد زیادی پشتیبان نیاز است که این امر، افزایش هزینه و کاهش راندمان را در پی خواهد داشت؛ در حالیکه بات پشتیبانی می‌تواند در هر لحظه با ده‌ها، صدها و هزاران کاربر صحبت کرده و بدون خطا، با درنظر گرفتن سابقه صحبت با مشتری (یا اطلاعات او در پایگاه داده مشتریان سایت) امر پشتیبانی را به خوبی انجام دهند.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 چت بات (Chatbot) چیست؟ | انواع و کاربرد چت بات در دیجیتال مارکتینگ — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: ابزارها


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا

📌 منتشر شد:

✳️ ویدیو مارکتینگ (Video Marketing) چیست؟ | راهنمای کامل بازاریابی ویدیویی

‏با نگاهی به اطراف خود متوجه می‌شویم که ویدیو، تبدیل به بخش جدایی‌ناپذیر از زندگی ما شده است. از تیزرها و برنامه‌های تلویزیونی گرفته تا رزومه‌های ویدیویی که اخیراً برخی شرکت‌ها از کارجویان درخواست می‌کنند، همگی گواه بر نقش پر رنگ ویدیو در روند زندگی ما است. اما چرا ویدیوها تا این حد اهمیت پیدا کردند؟ کسب‌وکارها چطور می‌توانند از این پتانسیل، به شکلی موثر در راستای اهداف خود استفاده کنند؟
در این مقاله از آکادمی کاپریلا قصد داریم به پاسخ این سوالات بپردازیم. همچنین توضیح دهیم که ویدئو مارکتینگ (Video Marketing) چیست و گام‌های موثر برای یک بازاریابی ویدئویی موفق را بررسی کنیم.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ چرا ویدیو برای کسب و کارها اهمیت پیدا کرد؟
‏ ○ ویدیو مارکتینگ چیست؟
‏ ○ انواع بازاریابی ویدیویی
‏ ○ چه ویدیویی برای کسب‌ و کار شما مناسب است؟
‏ ○ جمع‌بندی


🔸 چرا ویدیو برای کسب و کارها اهمیت پیدا کرد؟

‏در گذشته، محتوای ویدیویی تنها محدود به ساخت فیلم، مستند و تیرزهای تبلیغاتی تلویزیون بود. اما خیلی زود، رشد اینترنت و شبکه‌های اجتماعی مانند همه‌ی دیگر مباحث بازاریابی، تاثیر خود را در زمینه ویدیو هم نشان داد. امروزه می‌بینیم که در بین انواع فرمت‌های محتوایی، مردم علاقه‌ی بیشتری به ویدیو نشان می‌دهند؛ آن‌ها ترجیح می‌دهند به جای مطالعه مقالات طولانی یا حتی تصاویر ثابت، اطلاعات خود را در قالب محتوای ویدئویی و در مدت زمان کمتری دریافت کنند.

‏گزارش‌های آماری هم گواهی بر تغییر رویه‌ی مردم در برابر محتواهای مختلف است. طبق گزارش آماری شرکت سیسکو، یکی از بزرگترین شرکت‌های فعال در زمینه‌ی مخابرات، تا پایان سال ۲۰۲۲ بیش از ۸۰ درصد مصرف ترافیک اینترنت از محتواهای ویدیویی خواهد بود. در ایران هم طبق گزارش آماری شبکه آپارات که در سال گذشته منتشر شد، کاربران این پلتفرم با میزان میانگین ۳۶ میلیون نفر، روزانه بیش از ۱۸۰ میلیون دقیقه صرف بازدید محتواهای ویدیویی می‌کنند.

‏این تغییر رفتار مردم باعث شد پلتفرم‌های محتوامحور مثل گوگل، اینستاگرام و … هم الگوریتم خود را در ارزیابی محتوا تغییر دهند. در حال حاضر، محتواهایی که در آن‌ها از ویدیو استفاده شده باشد، سئوی بهتر و در نتیجه شانس بیشتری برای نمایش و فراگیر شدن در بین مردم دارند.
همچنین با ویدیو می‌توان به راحتی مفاهیم پیچیده، انتزاعی و حسی را منتقل کرد و به راحتی، مخاطب را تحت تاثیر قرار داد. بنابراین ویدئو ابزاری فوق‌العاده برای درگیر کردن مخاطب و افزایش تعامل با او است.


🔸 ویدیو مارکتینگ چیست؟

‏ویدیو مارکتینگ یا بازاریابی ویدئویی، یک مدل از بازاریابی است که در آن، کسب‌وکارها از محتوای ویدیویی برای افزایش آگاهی از برند (brand awareness)، مشارکت و تعامل مخاطب (engagement) و فروش محصول یا خدمات خود استفاده می‌کنند. بازاریابی ویدیویی با دیگر مدل‌های بازاریابی هم‌پوشانی دارد و مدل مجزایی نیست، بخشی از استراتژی دیجیتال مارکتینگ محسوب می‌شود و با توجه به اینکه ویدیو، خود یک محتوا است در زیرمجموعه‌ی بازاریابی محتوایی هم قرار می‌گیرد.

‏به عبارت دیگر، ویدئو مارکتینگ یک فرایند عملیاتی هدفمند و منسجم برای برنامه‌ریزی، تولید، ویرایش، انتشار و تبلیغ محتوای ویدئویی با هدف تبلیغ یک برند، شرکت، محصول و … است که معمولاً در پلتفرم‌‎های انتشار ویدئو مثل آپارات، یوتیوب و … انجام می‌شود. پس اینکه در اینستاگرام، یک محتوای ویدئویی منتشر می‌کنیم، صرفاً یک محتوای ویدئویی منتشر کردیم و از ویدئو مارکتینگ استفاده نشده است.

‏نباید تصور کنید که ویدیو مارکتینگ تنها مخصوص فضای آنلاین است. در هر رسانه‌ای که قابلیت نشر محتوای ویدیویی وجود داشته باشد، مثل پخش آن در سالن‌های سینما، نمایش ویدئوی تبلیغاتی در بیلبوردهای شهری و … ویدیو مارکتینگ صورت گرفته است.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 ویدیو مارکتینگ (Video Marketing) چیست؟ | راهنمای کامل بازاریابی ویدیویی — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: محتوا


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا

📌 منتشر شد:

✳️ روانشناسی رنگ ‌ها در بازاریابی و فروش | راهنمای کاربردی با مثال

‏رنگ، ابزاری مهم در طراحی‌های بصری است، چون روی فکر و رفتار ما و همچنین بر درک ما تأثیر می‌گذارد. رنگ‌ها هستند که جهت نگاه کردن انسان را مشخص کرده و به بازدیدکننده می‌گویند به کجا نگاه کند و چگونه با آن، ارتباط برقرار کند. همچنین رنگ‌ها قسمت‌های مهم هر صفحه را از بقیه قسمت‌ها جدا می‌کنند، به همین دلیل کارشناسان بازاریابی باید بدانند که هر رنگ برای انسان‌ها چه معنایی دارد و چگونه می‌توانند از این معنا در استراتژی بازاریابی خود استفاده کنند. در این مقاله از آکادمی کاپریلا به صورت جامع و کاربردی با این مبحث جذاب و نحوه استفاده و روانشناسی رنگ ها در بازاریابی و فروش آشنا خواهید شد.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ روانشناسی رنگ چیست و چه اهمیتی دارد؟
‏ ○ آموزش چرخه رنگ‌ها
‏ ○ کنتراست یا تضاد در چرخه رنگ‌ها
‏ ○ انتخاب رنگ‌های اصلی برای سایت و محتوا
‏ ○ روانشناسی رنگ‌های مختلف
‏ ○ کلمات معادل هر رنگ
‏ ○ روانشناسی رنگ بر اساس جنسیت
‏ ○ چه رنگی را برای لوگو کسب و کار انتخاب کنیم؟
‏ ○ نکته پایانی و مهم در روانشناسی رنگ


🔸 روانشناسی رنگ چیست و چه اهمیتی دارد؟

‏رنگ‌ها به ناخودآگاه مشتریان وارد شده و در تصمیم‌گیری آن‌ها برای خرید و استفاده از یک محصول و یا حتی انتخاب یک برند تأثیر زیادی می‌گذارند. روانشناسی رنگ در بازاریابی به معنی استفاده از علم تأثیر رنگ‌ها بر روی انسان‌ها در راستای اهداف بازاریابی مانند برندسازی و فروش بیشتر است. رنگ‌ها مسیر دیدن چشم را مشخص می‌کنند، به همین دلیل بازاریابان می‌توانند قسمت‌های مهم مورد نظرشان را به کمک رنگ‌ها به مشتری نشان دهند.

‏شاید تعجب کنید وقتی که آمارهای تأثیر رنگ‌ها بر روی تصمیمات انسان‌ها را بشنوید؛ تحقیقاتی که در نمایشگاه بین‌المللی رنگ سئول در سال ۲۰۰۴ منتشر شد، نشان داد که ۹۳ درصد خریداران یک محصول، بر روی ویژگی‌های بصری آن تمرکز می‌کنند و حدود ۸۵ درصد خریداران گفته‌اند که وقتی در حال تصمیم‌گیری برای خرید یک محصول هستند، رنگ آن دلیل اصلی خریدشان خواهد بود.

‏پس توجه به رنگ‌ها و استفاده درست از آن‌ها در تمامی قسمت‌های یک کسب و کار مانند لوگو، هویت بصری، بسته‌بندی محصول و ظاهر سایت بسیار مهم است.


🔸 آموزش چرخه رنگ‌ها

‏اکنون که به اهمیت بالای رنگ‌ها در بازاریابی پی‌برده‌اید، بهتر است در ابتدا با اصول اولیه رنگ، رنگ‌شناسی و اصطلاحات آن آشنا شوید. چرخه رنگ‌ها تشکیل شده از دوازده رنگ است که تمامی طیف‌های رنگی موجود در طبیعت را به شکل کامل نشان می‌دهد. این چرخه شامل سه قسمت اصلی زیر است:

‏– رنگ‌های اصلی: شامل سه رنگ آبی، قرمز و زرد

‏– رنگ‌های فرعی: از ترکیب رنگ‌های اصلی با هم به وجود می‌آید و شامل سه رنگ زیر است:
None

‏– سبز = آبی + زرد

‏– نارنجی = زرد + قرمز

‏– بنفش = آبی + قرمز

‏– رنگ‌های ترکیبی: شامل شش رنگ دیگر چرخه که از ترکیب یک رنگ اصلی و فرعی با هم به وجود می‌آید. این رنگ‌ها با همان ترکیبی که ساخته شده نام‌گذاری می‌شوند مانند سبز آبی و زرد نارنجی.

‏هر یک از این دوازده رنگ، همان‌طور که در عکس مشخص است شامل چهار قسمت زیر هستند:

‏– رنگ خالص: همان رنگ اصلی، بدون داشتن سیاه و سفید در آن

‏– رنگ روشن: ترکیب رنگ سفید با یک رنگ خالص

‏– رنگ تیره: ترکیب رنگ سیاه با یک رنگ خالص

‏– رنگ درجه‌ای: ترکیب رنگ خاکستری (ترکیبی از سیاه و سفید) با یک رنگ خالص

‏همان‌طور که مشخص است، رنگ‌های روشن، غلظت و قدرت کمتری نسبت به رنگ خالص داشته و برعکس، رنگ‌های تیره غلیظ‌تر هستند. همچنین رنگ‌ها را به دو دسته سرد و گرم هم تقسیم می‌کنند: اگر چرخه رنگ‌ها به دو قسمت مساوی تقسیم شود، قسمتی که طیف قرمز و نارنجی در آن است را رنگ‌های گرم و قسمت دیگر شامل طیف‌های آبی و سبز را رنگ‌های سرد می‌نامند. رنگ‌های گرم، انرژی و قدرت بیشتری دارند و انسان را به حرکت وا‌داشته و ضربان قلب را افزایش می‌دهند. در طرف مقابل، رنگ‌های سرد آرام‌بخش هستند.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 روانشناسی رنگ ‌ها در بازاریابی و فروش | راهنمای کاربردی با مثال — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: تبلیغات آنلاین


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا

📌 منتشر شد:

✳️ چطور حساب کاربری اینستاگرام بسازیم؟ | به‌همراه آموزش تصویری

‏این روزها آدم‌های متفاوت زیادی بر سر سفرۀ اینستاگرام نشسته‌اند و روزی‌شان را از این اپلیکیشن می‌خورند. در نتیجه، نصب اینستاگرام و ساختن اکانت در آن دیگر یک ضرورت محسوب می‌شود و البته خالی از لطف هم نیست. کمتر کسی هست که حساب کاربری اینستاگرام یا همان اکانت اینستاگرام نداشته باشد؛ شما هم اگر تاحالا برای ساختن اکانت اینستاگرام قدمی برنداشتید، حالا وقت آن رسیده که انجامش دهید. چون شبکه‌های اجتماعی‌ای مثل اینستاگرام، فقط برای وقت گذراندن و سرگرمی نیستند؛ شما می‌توانید با ساخت اکانت اینستاگرام، وارد پیج‌های مختلف آموزشی شوید و از آن‌ها موارد زیادی یاد بگیرید! اصلاً شاید کسب و کار آنلاین خودتان را در اینستاگرام راه‌اندازی کردید.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ روش اول: نصب و ساخت اکانت اینستاگرام از طریق موبایل
‏ ○ روش دوم: ساخت حساب کاربری اینستاگرام از طریق کامپیوتر
‏ ○ جمع‌بندی


🔸 روش اول: نصب و ساخت اکانت اینستاگرام از طریق موبایل

‏در این روش، کاربران موبایل به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ کاربران iOS و اندروید. نصب برنامه و ساخت یک اکانت در اینستاگرام هم در این دو پلتفرم (یعنی iOS و اندروید) کمی متفاوت است.

‏کاربران اندروید می‌توانند از طریق فروشگاه گوگل پلی (Google Play) یا کافه بازار برنامۀ اینستاگرام را دانلود کنند. همچنین کاربران iOS هم می‌توانند از اپ استور (App Store) یا سیبچه برنامۀ اینستاگرام را دانلود و نصب کنند.

‏– طبق تصاویر زیر، اینستاگرام را جستجو و نصب کنید.

‏سپس،


🔸 روش دوم: ساخت حساب کاربری اینستاگرام از طریق کامپیوتر

‏برای ساختن اکانت اینستاگرام از طریق کامپیوتر، باید یک دستگاه متصل به اینترنت داشته باشید. اینستاگرام نرم‌افزاری برای کامپیوتر ندارد. شما می‌توانید از طریق وب وارد حساب کاربری اینستاگرام خود شوید.

‏در این آموزش ما از مرورگر کروم (Google Chrome) استفاده می‌کنیم؛ اما در کل اجباری به استفاده از این مرورگر نیست.

‏آدرس وبسایت اینستاگرام را در مرورگر وارد کنید و صفحۀ آن را باز کنید.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 چطور حساب کاربری اینستاگرام بسازیم؟ | به‌همراه آموزش تصویری — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: شبکه های اجتماعی


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا

📌 منتشر شد:

✳️ چگونه اکانت تجاری اینستاگرام بسازیم؟ | راهنمای کامل ساخت Business Account اینستاگرام

‏پروفایل‌های تجاری یا همان اکانت بیزینس اینستاگرام، از سال ۲۰۱۶ به این شبکۀ اجتماعی اضافه شد. از آن موقع تا همین حالا، کسب‌و‌کارهای متفاوت بسیاری اکانت شخصی‌شان را به اکانت بیزینسی اینستاگرام تبدیل کرده‌اند. وقتی که پروفایل کسب و کارتان را تجاری می‌کنید، دیگر نمی‌توانید پست‌هایتان را به‌صورت خصوصی منتشر کنید. قطعاً در این مورد، تنها چیزی که از دست می‌دهید همین است؛ اما واقعاً کدام کسب و کاری دلش می‌خواهد پست‌هایش به دست اشخاص نرسد؟!

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ مزایای ساخت اکانت تجاری اینستاگرام برای کسب و کارها
‏ ○ چگونه حساب اینستاگرام خود را بیزینسی یا تجاری کنیم؟
‏ ○ سخن آخر


🔸 مزایای ساخت اکانت تجاری اینستاگرام برای کسب و کارها

‏قبل از اینکه بخواهید بدانید چگونه اکانت شخصی را به اکانت بیزینسی اینستاگرام تبدیل کنید، بهتر است مزایای آن را برای خودتان سبک و سنگین کنید؛ اصلاً شاید این کار برای شما مناسب نباشد.

‏یکی از دغدغه‌های اصلی کسب و کارها در فعالیت‌های آنلاین‌شان، آمار و ارقام مربوط به بازدید صفحۀ تجاری‌شان است. خوشبختانه اینستاگرام این دغدغه را با ویژگی Insight برطرف کرده است.

‏هر داده‌ای که یک کسب و کار در فضای دیجیتال به آن نیاز دارد را می‌توانید در Insight اینستاگرام پیدا کنید. البته این داده‌ها محدود به حساب کاربری، پست و استوری‌هایی که می‌گذارید می‌شود. این آمارها و داده‌ها به شما کمک می‌کنند که در تولید محتوا عالی عمل کنید؛ در واقع به کمک آن‌ها می‌توانید محتوای مورد علاقۀ مخاطبین‌تان را تولید کنید. همچنین به کمک این داده‌ها می‌توانید تصور درستی از مخاطبین‌تان در فضای دیجیتال به‌دست آورید و برحسب این تصویر، تولید محتوا کنید.


🔸 چگونه حساب اینستاگرام خود را بیزینسی یا تجاری کنیم؟

‏قبل از اینکه بخواهید اکانت بیزینسی ایستاگرام بسازید، باید اکانت اینستاگرام داشته باشید. اگر اکانت اینستاگرام ندارید، نحوۀ ساخت اکانت اینستاگرام را در مقاله‌ای دیگر از کاپریلا منتشر کرده‌ایم. اگر پروفایل اینستاگرام شما شخصی است، آن را به حالت عمومی یا Public تغییر دهید. حساب‌های خصوصی اینستاگرام را نمی‌توان به حساب تجاری یا همان بیزینسی تبدیل کرد.

‏برای تبدیل اکانت عادی اینستاگرام به اکانت بیزینسی، باید مراحل زیر را انجام دهید:

‏– اولین کاری که برای تبدیل اکانت اینستاگرام به اکانت تجاری باید انجام دهید، به‌روزرسانی اپلیکیشن اینستاگرام‌تان است. وارد فروشگاه اپلیکیشن گوشی همراه (گوگل پلی یا اپ استور) خود شوید و آخرین نسخۀ اینستاگرام را دانلود یا به‌روزرسانی کنید.

‏– بعد از دانلود و به‌روزرسانی اپلیکیشن اینستاگرام، وارد حساب کاربری خود شوید.

‏– وارد بخش پروفایل شوید و بالای سمت راست که سه خط به شکل زیر است را لمس کنید.

‏– در منویی که برایتان باز شده، برروی پایینی‌ترین گزینه یعنی Setting بزنید و وارد تنظیمات حساب‌تان شوید.

‏– حالا باید از منوی ظاهرشده، گزینۀ Account را انتخاب کنید.

‏– حالا باید به پایینی‌ترین بخش این قسمت بروید و برروی گزینۀ Switch to Professional Account کلیک کنید.

‏– سپس برروی گزینۀ Continue می‌زنید و وارد بخش انتخاب Category می‌شوید که همان صنعت فعالیت شما را برروی پروفایل مشخص می‌کند.

‏– می‌توانید در همین مراحل گزینۀ Contact خود را فعال کنید.

‏حالا شما یک پروفایل تجاری دارید.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 چگونه اکانت تجاری اینستاگرام بسازیم؟ | راهنمای کامل ساخت Business Account اینستاگرام — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: شبکه های اجتماعی


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا

📌 منتشر شد:

✳️ پست مهمان چیست؟ | مزایا، ترفندها و راهکارهای سئو و برندسازی

‏پست مهمان چیست؟ تفاوت پست مهمان با یک پست معمولی در چیست؟ چگونه از پست مهمان برای افزایش ترافیک وب سایت خود استفاده کنیم؟ پاسخ این سوالات را می‌توانید در این مقاله بخوانید و یاد بگیرید. همچنین کلیه اطلاعات لازم در مورد اجرای استراتژی پست مهمان را به شما آموزش خواهیم داد.

══ فهرست مطالب ══

‏ ○ پست مهمان (Guest posting) چیست؟
‏ ○ مزایای مقاله مهمان چیست؟
‏ ○ طراحی و اجرای استراتژی پست مهمان
‏ ○ اندازه‌گیری نتایج پست مهمان
‏ ○ جمع‌بندی مقاله و شروع کار


🔸 پست مهمان (Guest posting) چیست؟

‏زمانی که شما مطلبی را در وبلاگ یا سایت خود منتشر می‌کنید، در واقع یک پست معمولی ایجاد کرده‌اید، ولی زمانی که همین مطلب را در یک سایت یا وبلاگ دیگر بدون پرداخت هزینه منتشر می‌کنید، یک پست مهمان منتشر کرده‌اید.

‏در واقع پست مهمان اگر به درستی به کار گرفته شود، می‌تواند نقش مهمی در برندینگ شخص شما (به عنوان نویسنده) یا کسب و کارتان داشته باشد، چرا که این فرصت را به شما می‌دهد که در یک وبسایت دیگر با بازدیدکنندگانی متفاوت از سایت خودتان، بر سر زبان‌ها بیافتید و بتوانید آگاهی از برند (Brand awareness) ایجاد کنید. البته این روزها بسیاری از افراد از پست مهمان برای تقویت فعالیت‌های سئو سایت خود استفاده می کنند و از این فرصت بزرگ برای ایجاد آگاهی از برند غافل می‌شوند.

‏اگر با خواندن این جملات شما هم به نوشتن یک پست مهمان در سایت دیگر ترغیب شدید، به نکاتی که در ادامه مقاله گفته خواهد شد، توجه داشته باشید.


🔸 مزایای مقاله مهمان چیست؟

‏استفاده از پست مهمان در استراتژی‌های سئو و دیجیتال مارکتینگ، مزایای زیر را برای کسب و کار شما به همراه خواهد داشت:

‏– افزایش آگاهی از برند

‏– شبکه‌سازی با سایت‌ها، رسانه‌ها و افراد حوزه کاری

‏– افزایش اعتبار برند و کسب و کار

‏– دسترسی به مخاطبان جدید

‏– افزایش ترافیک سایت

‏– لینک‌سازی برای سایت

‏– موثر در افزایش لیست ایمیلی مخاطبان (جذب لید)

‏– موثر در افزایش فالوئرهای شبکه‌های اجتماعی

‏پست مهمان یکی از تکنیک‌های مورد علاقه موتورهای جستجو می‌باشد و می‌تواند با لینک‌سازی در مطالب (و یا حتی صرفاً ذکر نام برند شما بدون لینک) به مرور زمان، سئوی خوبی برای سایتتان به ارمغان بیاورد.



مطالعه ادامه مطلب 👇👇

🔗 پست مهمان چیست؟ | مزایا، ترفندها و راهکارهای سئو و برندسازی — کلیک کنید (+)

📚 طبقه‌بندی موضوعی: سئو


📖 آکادمی کاپریلا
مطالب و آموزش‌های رایگان دیجیتال مارکتینگ

@Kaprila — آکادمی کاپریلا

2024/09/24 15:25:59
Back to Top
HTML Embed Code: