Telegram Web Link
setaresobh13980801-1.pdf
2.3 MB
دکتر سید حسین موسویان در سالروز تأسیس جبهه ملی ایران در گفت‌وگو با ستاره صبح تشریح کرد:
فراز و فرود جبهه ملی، هفتاد سال پس از تأسیس
@Jebhemelli
setaresobh13980801-4.pdf
1.4 MB
دکتر سید حسین موسویان در سالروز تأسیس جبهه ملی ایران در گفت‌وگو با ستاره صبح تشریح کرد:
فراز و فرود جبهه ملی، هفتاد سال پس از تأسیس
@Jebhemelli
از پیام سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور به مناسبت هفتادمین سالروز تأسیس جبهه ملی ایران:

با تجربیاتی که هموطنان ما از نظام دیکتاتوری نظامی - پلیسی گذشته و دیکتاتوری مذهبی کنونی دارند، همچنین با فروپاشی کشورهای کمونیستی اتحاد جماهیر شوروی و اروپای شرقی، اصول عقاید و افکار جبهه ملی ایران بیشتر مورد توجه فرهیختگان جامعه قرار گرفت. بیش از پیش روشن شد که اهداف آزادی، دموکراسی، استقلال، تمامیت ارضی و جدائی دین از حکومت که جبهه ملی ۷۰ سال است برای آن مبارزه میکند نه تنها مناسب‌ترین بلکه مدرن‌ترین راه تحقق آزادی و رفاه برای جامعه است. جبهه ملی موروثی بودن مقامات حکومتی را منافی دموکراسی میداند و خواهان اداره کشور از طریق جمهوری است. خوشبختانه امروز بخش بزرگی از روشنفکران سیاسی ایران به اهمیت این اصول واقفند و این آگاهی ها را روزانه در مبارزات خویش بکار میگیرند.
خوشنامی و پاکدستی مصدق و سایر رهبران فرهیخته و برجسته جبهه ملی ایران که هیچگاه، حتی در مقام و مسئولیت نیز دست از مبارزه و فداکاری برای تحقق آزادی، حاکمیت مردم و اجرای قانون برنداشتند، زبانزد است. آلترناتیو روشن جبهه ملی ایران برای شرائط موجود، نه یک فرد و نه یک رهبر، بلکه راه مصدق یعنی مبارزه برای آزادی و دموکراسی با اتکاء بر اراده ملت و نه قدرتهای بیگانه، همراه با تحقق بخشیدن به یک ائتلاف ملی و همکاری با جریان های طرفدار استقلال، دموکراسی و جمهوری در ایران است.
به شما یاران عزیز شرکت کننده در آئین بزرگداشت هفتادمین سال تاسیس جبهه ملی ایران درود میفرستیم و برای جبهه ملی ایران در تحقق اهدافش آرزوی موفقیت کامل داریم.

متن کامل: https://iranazad.info/jebhehkharej/jkh19/10/29%20payam%2070%20salgard.htm

@Jebhemelli
پیام تسلیت شورای مرکزی جبهه ملی ایران به مناسبت درگذشت بانو اعظم طالقانی

بازگشت همه به سوى اوست.

با دريغ و تأسف بسيار، درگذشت خانم اعظم طالقانى را كه در طول عمر اثرگذار خود همواره در راه حق و مبارزه با ظلم و استبداد و در راه كسب برابرى و تساوى حقوق زن و مرد تلاش نمود، به عموم هموطنان عزيز و به ويژه به خاندان گرانقدر طالقانى تسليت می‌گوييم. اين بانوى بزرگوار به سان پدر ارجمند خود، آيت‌الله سيد محمود طالقانى هميشه پيرو راه نهضت ملى ايران و رهبر گرانقدر آن دكتر محمد مصدق بود.

ما ياد و نام او را گرامى می‌داريم و به روان پاكش درود مى‌فرستيم.

شوراى مركزى جبهه ملى ايران
تهران - دهم آبان‌ماه ١٣٩٨
@Jebhemelli
شصت‌وپنج سال پیش، در سپیده‌دم ۱۹ آبان‌ماه ۱۳۳۳، ستاره درخشان نهضت ملّی ایران، دکتر حسین فاطمی بر تارک تاریخ حماسی ایران‌زمین جاودانه شد. او به دست دژخیمان استبدادی برخاسته از کودتای ننگین ۲۸ مرداد به شکلی ددمنشانه به شهادت رسید.

شهید راه وطن «دکتر حسین فاطمی» در اَبان سال ۱۲۹۸ در شهر نائین چشم به جهان گشود. او زاده عصری بود که اهداف انقلاب مشروطه یعنی آزادی و استقلال ملّی به دست فراموشی سپرده شده بود. از این حیث او فقر، فساد، نابرابری و بی‌عدالتی را با گوشت و پوست خود لمس می‌کرد و به‌درستی ریشه همه مصائب را در استبداد مطلق می‌دانست. از همان دوران نوجوانی وارد سیاست شد و به‌رغم خفقان با استبداد رضاشاهی نبرد کرد. در سنینِ کم، سه عنصر «خودساختگی»، «استقلال فردی و ملّی» و «شهامت و شجاعت اخلاقی» را در خود پرورش داد. حسین فاطمی در سال ۱۳۱۵ همزمان با تحصیل در دبیرستان، در نشریه باختر به مدیریت برادرش سیف‌پور فاطمی، فعالیت مطبوعاتی را در اصفهان آغاز کرد. از همان دوران استعداد شگرف خود را در فنّ نگارش و تحلیل سیاسی، نشان داد. تا جایی‌که یک سال بعد به تهران آمد و در نشریه ستاره مشغول به کار شد. ضمن امرار معاش، با استبداد رضاشاهی سخت مبارزه می‌کرد، چندین بار دستگیر شد. آخرین مرتبه دستگیری وی، در میانه‌ی سال ۱۳۱۹ بود که همزمان با رهایی زندانیان در شهریور ۱۳۲۰، فاطمی نیز آزاد شد. او نخستین کسی بود که برای شهدای دوران رضاشاهی آیین نکوداشت برگزار کرد. در اصفهان طی مجلس یادبودی برای تجلیل از شهدا سخنرانی آتشینی ایراد کرد. همین دست فعالیت‌ها، دگربار موجب بازداشت وی شد.

در سال ۱۳۲۱ با انتقال نشریه باختر، به تهران مهاجرت کرد. در نخستین سرمقاله باختر در ۱۴ تیرماه ۲۱، خط مشی و مسیر مبارزاتی خود را این‌گونه بیان کرد: «به اميد خدای بزرگ برای خدمت به ايران و فداكاری در راه آزادی و استقلال، قلم به دست گرفته، قدم به ميدان گذاشته‌ايم. هدف بزرگ ما خدمت به ايران، استقلال و آزادی است. ایران امانتی كه به ما سپرده شده و بايد دست به دست آن را به ديگران تسليم كنيم. امانتی بزرگ كه عظمت آن از تاريخ بزرگ‌تر؛ استقلال مملكت يادگار قرون و اعصار خون‌بهای هزاران سال فداكاری است... اول وسيله‌ی ما برای حفظ ايران داشتن آزادی است. يعنی تمام افراد ايرانی و اجتماع تا آزادی نداشته باشند، نمی‌توانند به وظيفه خود عمل نمايد.»

دکتر حسین فاطمی «حزب» و «رسانه» را از ارکان دموکراسی می‌دانست. از همین روی در سنین کم، کوشش فراوانی در برپایی این دو رکن داشت. در سن ۲۲ سالگی «جبهه آزادی» را به همراه جمعی از روزنامه‌نگاران، پیرو مبارزه انتخابات سرنوشت‌ساز مجلس چهاردهم، بنیاد نهاد.

در سال ۱۳۲۳ برای تحصیل در رشته‌های روزنامه‌نگاری، علوم اجتماعی و سیاسی به فرانسه رفت و همزمان مطالب بسیاری، در نقد رفتارهای حزب توده، جدایی‌طلبی فرقه دموکرات در آذربایجان، سیاست‌های داخلی و خارجی هیأت حاکمه، برای درج در نشریات تهران روانه می‌کرد. در سال ۱۳۲۷ با اخذ مدرک دکترا به ایران بازگشت. از همان بدو ورود به ایران، با توجه به تندباد حوادث، دکتر فاطمی مرکز ثقل ساماندهی مبارزات آزادی‌خواهانه و استقلال‌طلبانه گشت. در هشت امرداد ۱۳۲۸ روزنامه باختر امروز را بنیان نهاد. باختر امروز نخستین روزنامه آزاد و مستقلی در آن بزنگاه بود که تا پایان انتشار در راه یک هدف متعالی، گام برداشت. بار دیگر با پشتیبانی دکتر مصدق، او سندیکای روزنامه‌نگاران مستقل را ایجاد کرد. در جریان انتخابات مجلس شانزدهم، دکتر مصدق چند روز پیش از شروع انتخابات از سندیکای نشریات مستقل ملّی از جمله دکتر فاطمی دعوت کرد تا در جهت بیداری افکار عمومی و سلامت انتخابات مجلس شانزدهم روشنگری نمایند. از این تاریخ همراهی وفادارانه دکتر فاطمی با دکتر مصدق آغاز شد.

در ۲۲ شهریور ۱۳۲۸ او هیأت هفت‌نفره مدیران جراید را به همراه نمایندگان مستقل مجلس پانزدهم ساماندهی کرد. این گردهمایی سنگ بنای جبهه ملّی ایران را گذارد. تحصن بی‌سابقه مردم در ۲۲ مهرماه به همراهی جمعی از مدیران جراید، سران احزاب و سازمان‌ها به‌ ابتکار دکتر مصدق در کاخ مرمر و تحصن چهار روزه دکتر فاطمی به همراه ۲۰ نفر برگزیده‌ی متحصن به درون کاخ، موجبات شکل‌گیری جبهه ملّی ایران در اول اَبان، را فراهم کرد. می‌توان گفت که شخصیت تشکیلاتی و قدرت سازماندهی دکتر فاطمی در کنار وجه کاریزماتیک و مؤثر دکتر مصدق، دو وزنه مکمل در ساماندهی تشکیلاتی جبهه ملّی ایران بود. هم او بود که اول اَبان ۱۳۲۸ چندی پس از تحصن در منزل دکتر مصدق، پیشنهاد همبستگی احزاب و اصناف را زیر مجموعه یک «جبهه واحد» مطرح کرد و در نهایت سازمان و عنوان جبهه ملّی ایران به ابتکار فاطمی شکل می‌گیرد.
متن کامل در پیوند زیر:
https://b2n.ir/858482
دیروز اعضای جبهه ملی ایران در شصت‌وپنجمین سالگرد شهادت دکتر حسین فاطمی با حضور در آرامگاه وی، مزار وی و خواهر آزاده‌اش بانو سلطنت فاطمی را گلباران کردند.

دیروز در غروب ۱۹ آبان ۱۳۹۸ مصادف با شصت‌وپنجمین سالگرد شهادت دکتر حسین فاطمی، اعضای شورای مرکزی، مسئول و اعضای سازمان‌های جبهه ملی ایران و دیگر هواخواهان جریان‌های ملی، با حضور در آرامستان ابن‌باویه یاد و نام شهید راه وطن «دکتر حسین فاطمی» و همچنین خواهر دلاور وی بانو سلطنت فاطمی را گرامی داشتند.

در این آیین نکوداشت، ضمن گلباران کردن آرامگاه شهید حسین و سلطنت فاطمی، نخست دکتر حسین مجتهدی، پژوهشگر و عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران، درباره ماندگاری دکتر فاطمی سخن گفت و یادآور شد: چرا ما باید با گذشت ۶۵ سال اکنون از شهید دکتر حسین فاطمی تجلیل کنیم و یاد او را گرامی بداریم! زیرا هر دو خصیصه مبارزه با استبداد و استعمار را با هم داشت و همواره از دایره اخلاق سیاسی، مسالمت‌جویی و دموکرات‌منشی بیرون نمی‌رفت.

وی در ادامه گفت:‌ شهید فاطمی نسبت به اصل استقلال، آزادی، دموکراسی و عدالت اجتماعی حساس بود، همان نکاتی که در نهضت ملی ایران به رهبری دکتر مصدق جزء اساس فکری نهضت ملی بوده است. از قضا این موارد، اصولی است که ما همواره بدان نیازمندیم.

مجتهدی در پایان افزود: دکتر فاطمی سه دشمن داخلی و خارجی داشت. دربار، قدرت‌های خارجی و فداییان اسلام که متأسفانه اکنون در قدرت حاکمه هضم شدند و کسی که او را در ۲۶ بهمن ۱۳۳۰ ترور کرد، همچنان به آن ترور افتخار می‌کند!

در ادامه دکتر حسین موسویان رییس شورای مرکزی جبهه ملی ایران با «به نام خدا، به نام ایران و به نام آزادی» سخن خود را آغاز کرد. او که از این گفتار بغض خود را نتوانست پنهان کند گفت: همواره از من می‌پرسند که چرا با این گفتار سخن خود را آغاز می‌کنی؟ اینجا در کنار آرامگاه این قهرمان ملی باید بگویم؛ شهید فاطمی در نخستین شماره باختر امروز به نام خدا، به نام ایران و به نام آزادی گفتار نشریه باختر امروز را آغاز کرد.

دکتر موسویان در ادامه یادآور شد: دکتر فاطمی در سنین کم و در نوجوانی، مهمترین ابزار برای مبارزه دموکراتیک خود را روزنامه می‌دانست. ابتدا در سن ۱۶ سالگی با روزنامه باختر آغاز کرد. صحنه مبارزه خود را در رسانه و نشریه می‌جست.

او پیشنهاد دهنده تشکیلات جبهه ملی ایران دکتر فاطمی خواند و گفت: فاطمی یکی از قهرمانان نابغه تاریخ ماست. او یکی از روش‌های مهم برای مبارزه را تشکیل و شرکت در تشکیلات و سازمان‌های سیاسی می‌دانست. او با پیشنهاد جبهه ملی ایران برای مبارزه در راه ملی شدن صنعت نفت، تاریخ ما را به خود مدیون کرد. ضمن اینکه نه تنها پایه‌گذار آن، که پیشنهاد دهنده عنوان جبهه ملی ایران بود.

در خاتمه دکتر موسویان بزرگ‌ترین خدمت شهید دکتر فاطمی را پیشنهاد ملی شدن صنعت نفت دانست و افزود: نه تنها پیشنهاد دهنده جبهه ملی ایران، که در بزنگاه مهم تاریخ، طرح پیشنهاد ملی شدن صنعت نفت ایران را در جبهه ملی ایران مطرح و به تصویب رساند.

پس از سخنرانی دکتر موسویان، حاضرین ضمن درود به روان پاک دکتر فاطمی، سرود حماسی ملی ایران را همخوانی کردند و در پایان با حضور در آرامگاه بانو سلطنت فاطمی که در جوار مزار برادرش دکتر حسین فاطمی قرار داشت، یاد دلآوری‌های این بانوی آزاده را گرامی داشتند.

@Jebhemelli
هشدار جبهه ملی ایران به واسطه افزایش قیمت بنزین

«افزایش قیمت بنزین را هر چه زود تر لغو کنید»


حکومت جمهوری اسلامی به طور ناگهانی قیمت بنزین را که اثرگذارترین عامل برای سایر قیمت‌ها و مایحتاج مردم است، به میزان سیصد درصد یعنی تا سه برابر افزایش داد. بدیهی است که این افزایش بهای بنزین، سریعاً هزینه ایاب و ذهاب و قیمت تمام اجناس، کالاها و خدمات را بالا خواهد برد. این تصمیم نابخردانه در هنگامی گرفته شده که هم‌اکنون هم، ملّت ایران زیر بار گرانی، تورّم، فقر و بیکاری کمر خم کرده است. مسلماً اتخاذ چنین تصمیمی از سر استیصال و در اثر فشار اقتصادی و تنگناهایی است که حکومت با آن‌ها روبرو شده است. قدرتمداران جمهوری اسلامی، پس از پیروزی انقلاب، مرتکب خطاها و اشتباهات سیاسی و اقتصادی و اجتماعی متعددی گردیده‌اند که به وجود آمدن بحران‌های مختلف در پیش روی کشور نتیجه آن خطاها است. اکنون در زمانی‌که وضعیت اقتصادی کشور متلاطم و ویران، و اوضاع معیشتی مردم نابسامان و تحمل‌ناپذیر گردیده، حکومت برخلاف گفته‌های صریح قبلی خود، ناگهان تصمیم به افزایش بهای بنزین و درنتیجه شعله‌ورتر کردن آتش گرانی‌ها و تورّم بیش از پیش می‌گردد.

جبهه ملّی ایران اعتقاد دارد که حکومت باید تصمیم نابه‌جای افزایش قیمت بنزین را هرچه زود تر لغو کند. حکومت باید راه حل بحران‌های اقتصادی را نه در گران کردن سیصد درصدی بهای بنزین، که در مسیرهای خردمندانه دیگری جستجو کند؛ پایان دادن به خصومت بی‌دلیل با جامعه جهانی، برخورد عزتمندانه و توأم با احترام متقابل با همسایگان و قدرت‌های فرامنطقه‌ای، پایان دادن به دخالت‌های خود در مناقشات منطقه‌ای و بار کردن هزینه این مداخلات بر گرده ملت ایران، برخورد واقعی با فساد گسترده موجود‌، آزاد کردن زندانیان سیاسی، رعایت آزادی‌های اساسی و اوّلیه ملّت ایران و تن دادن به برگزاری یک انتخابات آزاد، تحت نظارت قابل قبول برای همگان برای برپایی یک مجلس مؤسسان جهت تدوین یک قانون اساسی تضمین کننده حاکمیت ملّی و منطبق با نیازهای امروز جامعه ایران، اقداماتی است که می‌تواند کشور را از بحران‌های عدیده و خطرات بزرگی که در کمین است، برهاند.

شورای مرکزی جبهه ملی ایران
تهران – بیست و پنجم آبانماه ۱۳۹۸
@Jebhemelli
جبهه ملی ایران pinned «هشدار جبهه ملی ایران به واسطه افزایش قیمت بنزین «افزایش قیمت بنزین را هر چه زود تر لغو کنید» حکومت جمهوری اسلامی به طور ناگهانی قیمت بنزین را که اثرگذارترین عامل برای سایر قیمت‌ها و مایحتاج مردم است، به میزان سیصد درصد یعنی تا سه برابر افزایش داد. بدیهی…»
گفتگوی دکتر حسین موسویان رئیس شورای مرکزی جبهه ملی ایران با رادیو عصر جدید:
جنبش آبان ۹۸ و موضع جبهه ملی ایران
۱۳۹۸/۰۹/۰۷
@Jebhemelli
https://soundcloud.com/user-24679071/mosaviyan-98-09-07asrjadid
در هفته آخر آبانماه در ایران چه گذشت؟

تسلیت به ملّت بزرگ ایران

در نیمه‌شب ۲۴ آبانماه ۹۸ به طور ناگهانی و بدون هیچ مقدمه‌ای اعلام شد که بنابر تصمیم سران قوای سه‌گانه، اولاً بنزین در کشور سهمیه‌بندی شده و ثانیاً قیمت بنزین سهمیه‌ای به ۱/۵ برابر و بنزین آزاد به سه برابر افزایش یافته است. این اقدام ناگهانی هیأت حاکمه جمهوری اسلامی به مثابه یک شوک سنگین جامعه ایران را به حالت التهاب و هیجان درآورد. زیرا همه آگاهی دارند که قیمت بنزین به عنوان یک کالای اساسی و استراتژیک، روی قیمت تمام کالاها و مایحتاج مردم اثر مستقیم و فوری و همچنین تأثیر غیرمستقیم و طولانی مدت خواهد داشت. همه ایرانیان نسبت به این تصمیم ناگهانی، متحیر و متعجب شدند و بسیاری از آحاد ملت به ویژه شهروندانی که در شرایط سخت‌تری از نظر اقتصادی و معیشتی قرار دارند، خشمگینانه به حالت عصیان درآمدند و از صبح روز ۲۵ آبان موجی از اعتراض از شمال تا جنوب و از غرب تا شرق کشور را فراگرفت.
ممکن است بالا بردن بهای بنزین در یک شرایط عادی، از لحاظ موازین اقتصادی و محیط زیستی و جلوگیری از قاچاق آن به بیرون از مرزها موضوعی باشد که باید مورد بررسی و توجه قرار گیرد. که البته این شرایط عادی اکنون با توجه به تحری‌ها و تنگناهای اقتصادی ناشی از آ‌ن‌ها  وجود ندارد. اما این موضوع درخور توجه باید با بررسی و تحلیل همه‌جانبه و نظرخواهی از کارشناسان و با برنامه‌ریزی منطقی انجام شود، باید عموم مردم این نظرخواهی‌ها و بررسی‌ها را مشاهده کنند و باید کوشش شود تا یک اقناع اجتماعی تحقق پیدا کند. و بالاتر از همه باید این مسئله در دستور کار همین مجلس انتصابی متولد شده تحت نظارت استصوابی شورای نگهبان، با همه‌ی اما و اگرهای آن قرار می‌گرفت و قانوناً و به طور قطع باید مجلس در جریان این تصمیم کلان و مهم که بر زندگی و معیشت آحاد ملت ایران اثرگذار است، قرار داشت و شکل اجرا و زمان‌بندی آن و مرحله‌ای کردن افزایش بهای بنزین را مورد تصویب قرار می‌داد. اما همه این مراحل قانونی نادیده انگاشته شد و متأسفانه نه نظر مردم، نه مجلس و نه شوک ناشی از افزایش قیمت‌ها دیده نشدند. و در شرایطی که هم‌اکنون هم بحران معیشتی، گرانی، تورم و بیکاری تسمه از گرده مردم این سرزمین کشیده، افزایش مجدد قیمت‌ها و گرانی مضاعفی را به آنان تحمیل نمود. اقدام نسنجیده و نابهنگام و برنامه‌ریزی نشده‌ای صورت گرفت که اعتراض سراسری مردم را به دنبال داشت و سپس با کمال تأسف جنبش اعتراضی مردم با خشونت کامل سرکوب شد. بدیهی است که در فضای سیاسی بسته و عدم امکان برگزاری اجتماعات مدنی قانونمند از طرف جمعیت‌های سیاسی شناخته شده، اعتراضات ممکن است به صورت خودجوش و انفجارگونه صورت پذیرد. در طول این اعتراضات چندروزه، صدها تن از مردم به ویژه جوانان این کشور، جان خود را از دست دادند و صدها نفر مجروح و معلول گشتند و هزاران نفر به زندان‌های سراسر کشور گسیل شدند. چندین شعبه بانک و چندین پمپ بنزین و ساختمان‌های دولتی به گونه‌ای سؤال برانگیز به آتش کشیده شده و منهدم شد و میلیاردها تومان خسارت به اموال عمومی، یعنی اموال متعلق به مردم این سرزمین وارد گردید. مسلماً تهاجم به بانک‌ها وآتش زدن پمپ بنزین‌ها و تخریب اموال عمومی نمی‌تواند کار افراد آگاه و وطن‌دوست باشد و این گونه اقدامات که برای همگان سؤال‌ها وتردیدهای بسیاری را ایجاد کرده از نظر ملت ایران محکوم است.

جبهه ملی ایران مصیبت‌های عظیم پیش آمده را به ملت بزرگ ایران به ویژه به خانواده‌هایی که عزیزان خود را از دست داده‌اند تسلیت می‌گوید و خواهان آزادی فوری زندانیان سیاسی به خصوص هزاران زندانی اعتراضات اخیر می‌باشد. جبهه ملی ایران اعمال خشونت را به هر شکل و از طرف هر نهاد یا گروه و یا هر شخصی تقبیح و محکوم می‌کند. و امیدوار است که با رعایت قانون و بها دادن به مردم و در نظر گرفتن مصالح و منافع ملی و پرهیز از خشونت، میهن عزیزمان از گرفتاری‌ها و صدمات بزرگ‌تر محفوظ بماند. هیأت حاکمه جمهوری اسلامی باید توجه داشته باشد که ملت ایران صاحبان واقعی و حتمی این کشورند باید به نظرات آن‌ها گوش فراداده و به عقاید آن‌ها احترام بگذارد. تشبث به سرکوب و استفاده از نیروی قهریه راه به جایی نمی‌برد. تنها فراهم کردن فضای باز سیاسی و رعایت آزادی‌های اساسی و اولیه ملت ایران مانند آزادی احزاب، آزادی اجتماعات، آزادی بیان و قلم، آزادی تشکیل اتحادیه‌ها وسندیکاها، آزادی بهره‌گیری از تمام رسانه‌ها ی ارتباط جمعی و آزادی انتخابات درمان دردهای جامعه ایران است.
رفع مشکلات اقتصادی را باید در اتخاذ سیاست خارجی مستقل ایرانی و رفع تنش با جامعه جهانی و هزینه کردن منابع مالی کشور در راه توسعه و افزایش تولید و اشتغال و  مبارزه واقعی با فساد گسترده و حیرت‌انگیز و به هدر ندادن منابع مالی کشور در خارج از مرزها و در مناقشات منطقه‌ای به دور از منافع ملی ایران، جستجو نمود. آنچه که مورد تأیید و تأکید جبهه ملی ایران است توجه ویژه به دموکراسی، منافع ملی، استقلال و حفظ تمامیت ارضی کشور است.

شورای مرکزی جبهه ملی ایران
تهراندهم آذر ماه ۱۳۹۸
@Jebhemelli
PayamJMI 199.pdf
246.1 KB
نشریه پیام جبهه ملی ایران / شماره ۱۹۹ / ۱۴ آذر ۱۳۹۸ / @Jebhemelli
بیانیه جبهه ملی ایران به مناسبت سالگرد ۱۶ آذر ۱۳۳۲

سه قطره خونی که کالبد استقلال‌طلبی، آزادی‌خواهی و عدالت‌جویی نهضت ملی ایران را جانی دوباره داد

رویداد خونین ۱۶ آذر ۱۳۳۲ در ادامه سلسله مبارزات «نهضت مقاومت ملی ایران» در اعتراض به کودتای نظامی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ رخ داد. پیشتر، نهضت مقاومت ملی در اعتراضی نمادین قصد آن داشت پرده از جنایات رژیم کودتاچی ۲۸ مرداد بربکشد؛ همچنین به برگزاری محاکمه غیرعادلانه دکتر مصدق، در ۱۶ مهر و ۲۱ آبان ۱۳۳۲ در بازار نارضایتی خویش را اعلام کند. در آن دو روز بازار با بستن مغازه‌ها و تظاهرات عليه رژيم و شعار به نفع دکتر مصدق، نارضايتی مردم و اصناف را از محاکمه دکتر مصدق به نمايش گذاشت. گرچه نظام کودتاچی وقت، سعی کرد از این تظاهرات و اعتصابات جلوگیری به عمل آورد؛ تاجایی‌که سقف بازار را تخریب کرد. اما شعله مبارزات نهضت ملی ایران با بانگ‌های دکتر مصدق در دادگاه نظامی شعله‌ورتر ‌شد. ضمن این‌که انگلیس و آمریکا، دو قدرت کودتاچی در صدد فعل و انفعلاتی در تهران بودند تا استقلال ملی ایران را دگرباره تحت شعاع قرار دهند در اوایل آذر «دنیس رایت» کاردار جدید سفارت انگلیس وارد تهران شد. و در روز ۱۴ آذر برقراری مجدد روابط با دولت انگلستان رسما اعلام شد. ضمناً خبر ورود «ریچارد نیکسون» معاون رئیس جمهور آمریکا به تهران، در همان ایام، در سراسر شهر پیچید. نیکسون نیز عامل دیگری برای بهبود روابط ایران و انگلیس و انعقاد قرارداد ننگین نفتی بود که با کنسرسیوم منعقد شد. عجیب آن بود که در اخبار آمده بود که در این سفر نیکسون به دانشگاه تهران آمده و به وی دکترای افتخاری پیشکش می‌کنند! غیر از این نبود که نه تنها حاکمیت در صدد پاکسازی خیانت ۲۸ مرداد که در صدد تقدیس آن بود. این خبرها موجی از نفرت و التهاب و هیجان را در میان دانشجویان ایجاد کرد و در روزهای ۱۵ و ۱۶ آذر ، تمام شهر و به ویژه مناطق اطراف دانشگاه حالت نظامی به خود گرفته بود. نهضت مقاومت ملی هم در آن شرایط خطیر در حال مبارزه با دولت کودتا بود. دولت نظامی سرلشگر زاهدی به خوبی می‌دانست که مهمترین شریان نهضت مقاومت ملی و جنبش ملی ایران، دانشگاه تهران است. از این رو با روش‌های غیر قانونی نظامی، قصد داشت شریان مبارزه را از همان دانشگاه قطع سازد. در روز ۱۶ آذر نیروهای نظامی با ورود به محوطه دانشگاه و دانشکده فنی سه دانشجوی میهن دوست و آزاده «احمد قندچی»، «مهدی شریعت رضوی» و «مصطفی بزرگ‌نیا» را به گلوله بستند و با خون پاک آنان، سنگفرش دانشگاه را رنگین ساختند. نه تنها این روز، روز بزرگ دانشجو نام گرفت که همواره روز بزرگ استقلال، آزادی و مقاومت در تاریخ ما نقش بست. گرچه پس از آن روز هم ملت بزرگ ایران، چه پیش از انقلاب ۵۷ و چه پس از آن در موارد مختلف در راه آزادی و استقرار حاکمیت ملی هزاران شهید به خون خفته به مام وطن تقدیم نموده و در همین واپسین روزهای آبان ماه ۹۸ صدها شهید با خون خود نهال آزادی را آبیاری نمودند، ولی محققا‌ً ۱۶ آذر جایگاه ویژه خود را در تاریخ مبارزات آزادیخواهانه‌ی ملت ایران به ثبت رسانیده است.
جبهه ملی ایران بر این باور است که هر جنبشی بدون در نظر گرفتن اهداف بنیادین مانند آزادی‌خواهی و استقلال‌طلبی و کسب حاکمیت ملی و بدون داشتن تشکل و سازمان باورمند به منافع ملی و حفظ کیان ملی به سر منزل مقصود نمی‌رسد. باید دانست که درغلتیدن در روش‌های خشونت‌گرایانه، نه تنها هر جنبشی را نافرجام خواهد کرد که جامعه را هم از همراهی با آن جنبش بازمی‌دارد.

شورای مرکزی جبهه ملی ایران
تهران-۱۶ آذر ۱۳۹۸
@Jebhemelli
2024/10/01 13:35:05
Back to Top
HTML Embed Code: