Telegram Web Link
بیانیه جبهه ملّی ایران به‌مناسبت سالگرد انقلاب حماسی مشروطه

ملّت ار بداند ثمر آزادی را برکند ز بن ریشه استبدادی را


در روز ۱۴ اَمُرداد ۱۲۸۵ خورشیدی؛ سال‌ها تلاش روشنگران، اصناف و انجمن‌ها و پیکار آحاد مختلف ملّت، برای کسب آزادی به‌ثمر نشست و مظفّرالدین شاه قاجار مجبور به تمکین و امضای فرمان تشکیل مجلس شورای ملّی شد. این رویداد بزرگ منجر به حکومت مشروطه‌ای شد که می‌توانست نقطه‌ی آغازین دموکراسی در ایران و در واقع نقطه‌ی پایان استمرار حکومت‌های استبدادی مطلقه باشد.

آن‌چه که از نوشته‌ها و شعار مشروطه‌خواهان بر می‌آید؛ مشروطیت تنها جنبشی برای تغییر نظام سیاسی نبود. بلکه انقلابی برای ورود ایران‌زمین به عصر مدرنیته و در واقع انقلابی سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بود. از جمله خواسته‌های آحاد ملّت عَدالت بود، تا جایی‌که بسیاری نَهضَت مشروطه را نَهضَتی عَدالت‌خواهانه و خواسته آن‌را بر پایی عَدالت‌خانه می‌دانستند.

تمامی آحاد ملّت پیشتر در مواضع مختلف به‌ویژه در جنبش تنباکو، همواره از نبود اصل استقلال به‌تنگ آمده بودند. از این‌که سرنوشت مملکت را همواره باید قدرت‌های بیگانه از جمله روس و بریتانیا تعیین کنند و دربار و ارکان حکومتی نه تنها نسبت به اصل استقلال بی‌توجه هستند و چه بسا خود امیال آنان را نمایندگی می‌کنند، به فَغان و فریاد آمده بودند. این نکته بسیار مهم در تمامی نوشته‌ها و شعارهای مشروطه‌خواهان به‌چشم می‌خورد.

آزادی قلب تَپَنده‌ نَهضَت و انقلاب مشروطه بود. تمامی مجاهدان، انقلابیون، اصناف و روشنگران، حتی اقشار کم‌دانش، نسبت به فُقدان آن، به جوش و خروش آمدند. یکی از برگ‌های تاریخ آزادی‌خواهی، تقدیس و ستایشی است که از «آزادی» در گفتار و نوشته‌های آن دوره به‌چشم می‌خورد. به‌عنوان نمونه «عارف قزوینی» می‌گوید:‌ «ملّت اَر بداند ثَمر آزادی را / بَرکند زِ بُن ریشه استبدادی را».

انقلاب مشروطیت حرکتی بود در جهت کسب آزادی و استقلال و تحصیل قانون اساسی و برپایی پارلمان و استقرار حاکمیت ملّی، و در زمانی به وقوع پیوست که هیچ‌یک از کشورهای این منطقه، قانون اساسی و پارلمان نداشتند و بلکه زیر سلطه‌ی حکومت‌های استبدادی فردی و مطلقه به سر می‌بردند.

قانون اساسی، بزرگترین دستاورد انقلاب مشروطه بود. متنی که مطابق با استانداردهای حقوق اساسی جهانی و قانون اساسی نُوین، متناسب با خواسته‌های بنیادین آحاد ملّت، تدوین شد. گزارش‌گران سفارت‌خانه‌ها که خود شاهد تدوین و تصویب قانون اساسی در نَخُستین مجلس شورای ملّی بودند. نه تنها متن قانون اساسی مشروطه را یکی از قوانین اساسی مُترقی جهانی برآورد می‌کردند، که شور و نوع مباحثات جاری در مجلس را در برخی مواقع بالاتر از فضای مجالس کشورهای مترقی می‌دانستند!

همانطور که گفته شد اصل استقلال یکی از خواسته‌های مهم مشروطه‌خواهان بود. زیراکه‌ تمامی امور مملکتی بین روس و بریتانیا تقسیم و تعیین تکلیف می‎شد. بدیهی ‌است که در چنین شرایطی موضوع حقّ‌ِ حاکمیت ملّی نیز کاملاً مخدوش است. زیرا با سُلطه بیگانه، ملّت به‌هیچ‌وجه حق تعیین سرنوشت خود را ندارد. نیک پیداست که پایمال کردن حقّ‌ِ حاکمیت ملّی همانا امحای استقلال ملّی است. از این حیث حقّ‌ِ حاکمیت ملّی و حاکمیت و اراده ملّی زیر عنوان «حقوق ملّت» یکی از فصل‌های مهم قانون اساسی مشروطه محسوب می‌شود. همان‌طور که «استقلال» رابطه تنگاتنگی با حقِّ حاکمیت ملّی و حاکمیت ملّی دارد، آزادی به‌عنوان حق ذاتی شهروندان است که خود آزادانه سرنوشت خود را تعیین و بر تمامی امور کشور نه تنها نظارت، بلکه آزادانه مشارکت کنند. شوربختانه از همان ابتدای استقرار نظام مشروطه یعنی در زمانی کمتر از دو سال از بنیادگذاری مشروطیت، عوامل داخلی و بیگانه، مانع از تثبیت نظام مشروطه شدند. به‌توپ بستن مجلس توسط بریگاد قزاق روس به‌فرماندهی لیاخوف به دستور محمدعلی شاه، نخستین ضربه بر پیکر نوبنیاد مشروطه بود. با تمامی پیکار مبارزان و آزادی‌خواهان، با این‌حال روس، حتی بریتانیا و عثمانی، با بحران‌سازی، دسیسه، ایجاد ناامنی و اغتشاش به‌طورمستقیم و غیرمستقیم توسط عوامل داخلی، زمینه‌های استبدادی مطلق و برآمدن نظامی اقتدارگرا و خشونت‌‌محور را به شکل کودتای ۱۲۹۹ مهیا ساختند. تا مشروطیت را به طور کامل به سوی زوال و نابودی ببرند.

نَهضَت و انقلاب مشروطه بی‌شک انقلابی حماسی و غرورآفرین برای ایران‌زمین است. اما نمی‌توان برخی از نقائص آن را نادیده گرفت. از جمله آنکه مشروطه‌خواهان به اصل استقلال به اندازه اصل آزادی توجه مبذول نداشتند. و این‌ حقیقتی است که بدون توجه به استقلال، آزادی معنا ندارد. پس از تحقق مشروطه غفلت از اصل استقلال، باز زمینه‌های دخالت و استیلای قوای بیگانه را به‌ترتیبی که مشاهده کردیم، مهیا کرد.
مشروطه انقلاب بزرگ بشری بود. اما آن تجربه بزرگ بشری حتی توسط مشروطه‌خواهان مراقبت و تداوم نیافت. در این سده این اقتدارگرایان بودند که با پُشتگرمی قوای بیگانه از این خلأ و گسست از زمان مشروطه تا حال حاضر استفاده کرده و می‌کنند.

به‌رغم این‌که رضاشاه آخرین پُتک‌ها را بر چارچوب نظام مشروطه نواخت و از طرفی با سوء‌ سیاست و ناکارآمدی‌های مکررش ایران‌زمین را در اشغال متفقین درآورد. با این‌حال ملّت ایران یکبار دیگر نَهضَتی به‌مراتب بزرگ‌تر و عمیق‌تر را پس از سقوط رضاشاه، در دهه ۲۰ پدید آورد. نَهضَت ملّی ایران به‌رهبری دکتر محمد مصدق ضمن شناسایی نواقص نهضت‌های گذشته متوجه تقسیم‌بندی کشور توسط قوای بیگانه شده بود و آن جنبش فراگیر، با طرح ملّی شدن صنعت نفت امکان تجاوز و مداخله بیگانه را ناممکن ساخت. نَهضَت ملّی ایران توانست با پایداری رهبری ‌مانند دکتر محمد مصدق، با تصویب قانون ملّی شدن صنعت نفت و پایان بخشیدن به استیلای بیگانه و استقرار دولت ملّی، حاکمیت ملّی را تثبیت کند. ضمن این‌که این نَهضَت با اِحیای قانون اساسی مشروطه، توانست در تجلی آن قانون اساسی گام‌های بلندی بردارد.

به‌جرأت آن دوران یگانه دوران وجود استقلال و آزادی به عنوان دو عنصر اصلی حاکمیت ملّی و دموکراسی بود. آحاد ملت در آن دوره به‌رغم دسایس مختلف و برخلاف دوره مشروطه کوشیدند هیچ خلائی ایجاد ننمایند تا اقتدارگریان و کودتاچیان از آن استفاده کنند، همواره از اصول نَهضَت ملّی ایران و نمایندگان خود، به‌ویژه دکتر مصدق پشتیبانی می‌کردند. قیام ملّی۳۰ تیر ۱۳۳۱، ۹ اسفند ۱۳۳۱ و ۲۵ تا ۲۷ اَمُرداد ۱۳۳۲ حضور حَماسی مردم بود که همواره مانع از تحقق امیال قدرت‌های بیگانه و استبدادیان می‌شد. با این‌حال کودتای ننگین و بیگانه‌ساخته ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ با طراحی و کوشش قدرت‌های بزرگ جهانی به‌‌وقوع پیوست و نه تنها دموکرات‌ترین دولت، یعنی دولت ملّی دکتر مصدق را سرنگون کرد، که آخرین ضربه را بر پیکر نظام مشروطه ایران نیز وارد نمود.

تجربه تاریخی به ملت ایران نشان داده است که از ۱۴ امرداد ۱۲۸۵ و صدور فرمان مشروطیت، به بعد همواره پادشاهان دوران مشروطه، از محمدعلی‌شاه قاجار گرفته تا رضاشاه و محمدرضاشاه پهلوی هیچ‌یک از قانون اساسی مشروطیت و حقوق ملّت تبعیت نکردند و لذا ملت رنجدیده ایران برای تحقق آزادی و حاکمیت ملّی و به‌دست آوردن استقلال از مشروطه سلطنتی عبور کرد و به انقلاب ۱۳۵۷ سوق داده شد. اما شوربختانه انقلابی که قرار بود یک نظام جمهوری شبیه تمام جمهوری‌های متعارف و بر اساس آزادی و استقلال و حاکمیت ملی برپا نماید، به نظامی اقتدارگرا، انحصارطلب و ایدئولوژیک مبدل شد که نه تنها از آزادی و استقلال و عدالت اجتماعی در آن اثری دیده نمی‌شود، بلکه سوء‌مدیریت‌ها و سوء‌سیاست‌ها و فساد گسترده‌ی اکثر کارگزاران آن جز توجیه رژیم گذشته و روسپید کردن استبداد وابسته به بیگانه‌ی قبلی، در نزد ساده‌اندیشان، چیزی به‌بار نیاورده است.

جبهه ملّی ایران؛ به‌رغم این‌که مشروطیت را یکی از برگ‌های زرین تاریخ می‌داند و بدان افتخار می‌کند. اما همچنان مهمترین اصول بنیادین هفتادساله خود را آزادی، استقلال و استقرار حاکمیت ملّی و عدالت اجتماعی می‌داند. و بر این باور است که تحقق این اصول در نظام مبتنی بر رأی و انتخاب مردم یعنی نظام جمهوری میسر است. اما اکنون که هیأت حاکمه جمهوری اسلامی با اتخاذ سیاست‌های نادرست و عدول از سیاست بی‌طرفی در کشمکش بین قدرت‌ها و تنش‌زایی و بحران‌سازی روزافزون در منطقه، شوربختانه کشور را با بحران‌های خانمان‌سوز روبرو نموده است، ما بر این باوریم که تنها تحقق حاکمیت ملّی مبتنی بر استقلال و آزادی مانع از هر نوع تجاوز، دشمنی، دخالت نظامی و تهدید می‎شود. در شرایط تحقق آزادی‌هاست که نه تنها حقوق همه شهروندان و رفاه و سعادت آنان محقق می‌شود، بلکه روابط جهانی بر مدار حقوق بشر و کرداری مسالمت‌آمیز قرارخواهد گرفت و این گفته مصدق بزرگ را یادآور می‌شویم که گفت: «هیچ اراده‌ای به‌مانند اراده ملَت و حاکمیت ملَی نمی‌تواند سَدّی در مقابل تجاوز و مداخله بیگانه و مانع از استمرار استبداد داخلی شود.»

هیأت رهبری اجرائی جبهه ملی ایران
تهران-چهاردهم مردادماه ۱۳۹۸

@Jebhemelli

https://telegra.ph/بیانیه-جبهه-ملی-ایران-به%E2%80%8Cمناسبت-سالگرد-انقلاب-حماسی-مشروطه-ملت-ار-بداند-ثمر-آزادی-را-برکند-زبن-ریشه-استبدادی-را-08-04
یاد و نام مهندس بهرام نمازی رهرو راه مصدق بزرگ، از اعضای اسبق جبهه ملی ایران و حزب ملت ایران، یار وفادار شهیدان پروانه و داریوش فروهر را در نخستین سال جاودانگیش گرامی می‌داریم.

زمان: جمعه ۲۵ امرداد، ساعت ۵ تا ۷
مکان: هتل سیمرغ تهران، خیابان ولیعصر (دکتر مصدق)، نرسیده به پارک ساعی، نبش کوچه دلبسته، پلاک ۱۰۶۹

روابط عمومی جبهه ملی ایران @Jebhemelli
 بیانیه جبهه ملی ایران در سالروز کودتای ۲۸ مرداد:

با فقدان آزادی و استقلال همان شرایط پس از کودتای ۲۸ مرداد همچنان پابرجاست.

«ملّت ایران باید حاکمیت ملّت را محقق کند».


نهضت ملّی ایران به رهبری دکتر محمد مصدق و با پشتیبانی و حمایت افکار عمومی ملت ایران توفیق یافت، قانون ملّی شدن صنعت نفت را به تصویب نهایی برساند، آنگاه در تاریخ هفتم اردیبهشت ۱۳۳۰ دکتر مصدق، جهت اجرای قانون ملّی شدن نفت مسئولیت دولت را پذیرفت و دولت ملّی را تشکیل داد. دولت ملّی دکتر مصدق در زمانی کمتر از دو ماه از شرکت نفت ایران و انگلیس خلع ید نمود و به قانون ملّی شدن نفت جامه عمل پوشاند و با انجام این کار بزرگ استقلال کشور را محقق ساخت. دولت ملّی مصدق در مدت دو سال و چهار ماه حکومت خود با برقراری آزادی که شرط لازم برای توسعه و پیشرفت است، توانست با انجام اصلاحات بنیادی در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی گام‌های بلندی در جهت توسعه و اعتلای کشور بردارد و الگوی موفقی از یک حاکمیت ملّی را به نمایش بگذارد که این الگو نه برای قدرت‌های استعماری خارجی و نه برای ارتجاع مزدور داخلی قابل تحمل نبود. لذا دستگاه‌های اطلاعاتی انگلیس و آمریکا با گرفتن تأیید از اتحاد جماهیر شوروی، دست در دست مزدوران داخلی خود نهادند و با هزینه کردن چند میلیون دلار طرح کودتای ننگین ساخته و پرداخته خود را در روز ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ به اجرا گذاشتند و دولت ملی و مردمی مصدق را ساقط کردند و خط آزادی و استقلال، عدالت، پاکی و پاکدستی را برچیدند و راه تداوم حاکمیت ملّی و توسعه و رفاه ملّت ایران را بستند و کاخ آمال و آرزوهای این ملّت را به آتش کشیدند. اما ملت شرافتمند ایران، ۲۵ سال پس از آن کودتای شوم توانست، به منظور به دست‌ آوردن آزادی و استقلال و حاکمیت ملّی، حکومت کودتا را از قدرت به‌زیر بکشد و با این اهداف بود که انقلاب ۱۳۵۷ به پیروزی رسید.

اما متأسفانه اکنون با گذشت ۶۶ سال از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و چهل سال پس از پیروزی انقلاب ۵۷ ما همچنان گرفتار تداوم همان جریانات و خطوط فکری کودتاگران هستیم که با زیر پا نهادن آزادی‌های اساسی ملّت ایران و تکیه بر قدرت‌های بیگانه بر سرنوشت این ملّت و آینده این کشور حاکم هستند. کودتای ۲۸ مرداد یکی از رویدادهای ننگین و جنایت‌بار تاریخ بشری است، زیرا نه‌تنها یگانه دولت ملّی و دموکرات ایران‌زمین را سرنگون کرد که پایه‌های نظام دموکراسی در منطقه و جهان را که می‌توانست، الگوی نُوینی در قلمرو حاکمیت ملّت‌ها، مبتنی بر استقلال و آزادی و نظریه جدید «مُوازنه مَنفی» دکتر محمد مصدق، صُلح، دوستی، برابری و روابط عادی جهانی مسالمت‌آمیز غیرخصمانه باشد، در منطقه و جهان سد نمود. با این‌حال بر این باور هستیم، که نه تنها روش‌ها و پیامدهای کودتای ۲۸ مرداد همواره امری مستمر تاریخی است، بلکه باید از آن درس و اندرز گرفت. تا با واکاوی دقیق آن، بتوانیم مسائل اکنون و آینده را با نگرشی عمیق‌تر شناسایی و حل کنیم.

مهم‌ترین درس کودتای ۲۸ مرداد که می‌تواند برای امروز ما پندآموز باشد این است که «استبداد» بدون وابستگی به‌ ابرقدرت‌ها ممکن نیست. حکومت‌های استبدادی چون پایه‌های مشروعیت‌بخش ملّی و مردمی ندارند، برای برقراری و ماندگاری خود نیازمند به همبستگی و وابستگی با ابرقدرت‌ها هستند. بنابراین استبداد بدون اِستیلای بیگانه، امکان استقرار را ندارد. از سوی دیگر اِستیلاء و مُداخله‌جویی بدون وجود زمینه و استعداد داخلی و وجود جریان‌های مزدور و ضد ملّی امکان بروز و ظهور نمی‌یابد. هر چقدر در هیأتِ حاکمه، جریان و نیروهای سیاسی چونین استعداد و زمینه مُداخله‌خواهی و بیگانه‌گرایی نباشد، اِستقرار استیلای خارجی ناممکن‌تر خواهد بود. در کودتای ۲۸ مرداد، به‌رغم پشتیبانی  آحاد ملّت از دولت ملّی، امّا قدرت‌های کودتاچی، از آن زمینه و استعداد داخلی، دشمنان آزادی و استقلال بهره گرفتند و ضربه بر پیکر تناور نَهضَت بزرگ ملّی به‌رهبری دکتر مصدق وارد نمودند.

ادامه 👇🏼
yon.ir/1neYV
@Jebhemlli
یاد و نام فرزین مخبر رهرو راه مصدق بزرگ، از اعضای اسبق جبهه ملی ایران و هموند حزب ملت ایران، یار وفادار شهیدان پروانه و داریوش فروهر را در نخستین سال جاودانگیش گرامی می‌داریم.
زمان: جمعه اول شهريور، ساعت ۱۸ تا ۲۰ .
مکان: جمالزاده شمالى، بالاتر از فرصت، كوچه پروين، پلاک ١٧ .
روابط عمومی جبهه ملی ایران
@Jebhemelli
Forwarded from راديوعصرجديد (Hossein DJAVADZADEH)
مصاحبه راديو عصرجديد با اقاي دكتر حسين موسويان ، رئيس شوراي مركزي جبهه ملي ايران موضوع : واگذاري درياي خزر زمان :جمعه ٢٥ مرداد٩٨
http://www.asrjadid.com/watch.php?vid=5322735ac
www.asrjadid.com

[email protected]
PayamJMI 198.pdf
212.3 KB
نشریه پیام جبهه ملی ایران / شماره 198 / 21 شهریورماه 1398 / @Jebhemelli
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
حسین موسویان، رییس هیات رهبری و شورای مرکزی جبهه ملی: «ما شورای گذار را رد می‌کنیم و آن را یک شورای اصیل که در جهت دموکراسی، حاکمیت ملی و نجات این مملکت [ ایران ] حرکت بکند نمی‌بینیم.»
@iranintltv
مصاحبه رادیو عصر جدید با دکتر حسین موسویان رئیس شورای مرکزی جبهه ملی ایران (۱۳۹۸/۰۷/۱۹)
موضوع: اهمیت استقلال از نظر جبهه ملی ایران
@Jebhemelli
https://soundcloud.com/user-24679071/mosaviyan-98-07-19asrjadid
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
.
نهادهای امنیتی در #ایران روز پنج‌شنبه دوم آبان‌ماه از برگزاری مراسم هفتادمین سالگرد تاسیس #جبهه_ملی_ایران که قرار بود در تالار نگاه #تهران برگزار شود، جلوگیری کردند. @IranIntlTV
از تشکیل جلسه بزرگداشت هفتادمین سالگرد تأسیس جبهه ملی ایران جلوگیری شد

امروز دوم آبان‌ماه ۱۳۹۸ ساعت ۴ بعدازظهر قرار بود اعضای شورای مرکزی و کمیته تشکیلات جبهه ملی ایران در کنار برخی از شخصیت های ملی سایر گروه های سیاسی مانند حزب ملت ایران، نهضت آزادی ایران، کانون نویسندگان، نیروهای ملی مذهبی و جامعه وکلای دادگستری، در یک تالار در خیابان میرداماد تهران، هفتادمین سالگرد تأسیس جبهه ملی ایران، خانه‌ی سیاسی دکتر محمد مصدق را جشن بگیرند. اما دستگاه‌های انتظامی و امنیتی جمهوری اسلامی در راستای سیاست بسته نگاه داشتن جامعه ایران و ایجاد جو اختناق، درب تالار مزبور را بسته و از ورود شرکت‌کنندگان در این مراسم جلوگیری نمودند. در نتیجه بیش از ۲۰۰ نفر از شخصیت‌ها که بدون فراخوان عمومی برای شرکت در مراسم حضور یافته بودند، در پشت در تالار تجمع نموده و به سخنان خانم الهه امیرانتظام عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران درباره تاریخچه تشکیل این سازمان گوش فرا دادند. و سپس دکتر حسین موسویان از طرف هیئت رهبری اجرائی جبهه ملی ایران از حضور بانوان و آقایانی که برای حضور در این مراسم تجمع پیدا کرده بودند قدردانی و سپاسگزاری نموده و اظهار امیدواری کردند که با تلاش زنان و مردان آزادی‌خواه و پیرو راه مصدق، این سرزمین بتواند به دموکراسی و حاکمیت ملی که سرمنشاء همه پیشرفت‌ها و توسعه‌ها است دست یابد.

دوم آبان ماه ۱۳۹۸
روابط عمومی جبهه ملی ایران
@Jebhemelli
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نهادهای امنیتی در ایران روز پنج‌شنبه دوم آبان‌ماه از برگزاری مراسم هفتادمین سالگرد تاسیس جبهه ملی ایران که قرار بود در تالار نگاه تهران برگزار شود، جلوگیری کردند.

گفتگو با حسین موسویان، رئیس کنونی هیئت رهبری و شورای مرکزی جبهه ملی
@iranintltv
Forwarded from Iranefarda TV
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دهکده جهانی سه شنبه 30 مهر
گفتگوی دکتر حسین موسویان با رادیو عصر جدید:
جلوگیری از بزرگداشت سالگرد تاسیس جبهه ملی ایران (۹۸/۰۸/۰۳)
https://soundcloud.com/user-24679071/mosaviyan-98-08-03asrjadid
@Jebhemelli
Audio
برنامه پنجره ی گفتگو: کامران مهرپور - دکتر حسین موسویان
مشخصات شبکه جهانی دیدگاه بر روی ماهواره «یاه ست»
Yahsat, Freq:11766, Pol:Vertical, SR:27500, FEC:5/6 @DidgahTV
@Jebhemelli
2024/10/01 15:49:36
Back to Top
HTML Embed Code: