Telegram Web Link
سخنرانی استاد ادیب برومند در ۱۴ اسفند ۱۳۷۸ به مناسبت سالروز درگذشت بزرگ‌مرد تاریخ ایران دکتر محمد مصدق – احمدآباد

با یاد استاد ادیب برومند رهبر فقید جبهه ملی ایران

پر آوازه می‌خواهم ایران‌زمین / وزین‌روست بر وی ثناخوانی‌ام
که هرکس که گوید تویی از کجا؟ / دلیرانه گویم که ایرانی‌ام

http://jebhemeliiran.org/?p=2626

@Jebhemelli
‎روز ملی شدن نفت و جشن ملی نوروز را به هموطنان عزیز تبریک می‌گوییم

‎بیست و نهم اسفند ۱۳۹۹ هفتادمین سالروز ملی کردن نفت به رهبری دکتر محمد مصدق بنیانگذار جبهه ملی ایران است. در سال ۱۲۸۰ خورشیدی، امتیاز اکتشاف و بهره‌برداری از نفت و گاز سراسر ایران به جز استان‌های شمالی، از طرف مظفرالدین‌شاه قاجار برای مدت ۶۰ سال به «ویلیام ناکس دارسی» مهندس معدن تبعه انگلیس واگذار شد، که البته بعدها چندین شرکت کوچک و بزرگ انگلیسی جایگزین «دارسی» گردیدند. سهم ایران در این قرارداد فقط ۱۶ درصد از منافع بود که گیرندگان امتیاز با حساب‌سازی و استخراج و فروش مخفیانه، از پرداخت همین مبلغ ناچیز هم طفره می‌رفتند. در سال ۱۳۱۲ که ۳۲ سال از مدت قرارداد سپری شده بود، رضا شاه پهلوی قرارداد را ظاهراً لغو نمود و آن را در آتش بخاری سوزاند. اما خودش مجدداً قراردادی برای مدت ۶۰ سال با شرکت انگلیسی منعقد کرد. یعنی در عمل ۳۲ سال بر مدت قرارداد « دارسی» افزود.
‎دکتر مصدق و یارانش پس از سال‌ها تلاش و مبارزه توانستند در مجلس شانزدهم، با فشار و پشتیبانی افکار عمومی، قانون ملی کردن نفت را از تصویب بگذرانند که در روز ۲۹ اسفند ۱۳۲۹ این قانون از تصویب مجلس سنا هم گذشت و نهایی گردید. با ملی شدن نفت، علاوه بر استیفای حقوق مادی ملت ایران، استقلال سیاسی وطن ما هم تحقق پیدا کرد. زیرا که شرکت سابق نفت انگلیس و ایران بر اساس اسناد و مدارک متقن، مانند دولتی مقتدر در تمام شئون کشور ما حکمرانی می‌نمود، تا جایی که توسط دست‌های نامرئی خود، نخست وزیر و اعضای کابینه و نمایندگانی از مجلس و مقامات مهم لشکری و کشوری را تعیین می‌کرد. ملی شدن نفت موجب تحولات عظیم سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در میهن ما گردید. احساس غرور و توانمندی که ملی شدن نفت در روحیه ملت ایران بر جای گذاشت، سبب تغییرات فرهنگی و اجتماعی چشم‌گیری در جامعه ایران گردید. با ملی شدن نفت ایران، تحولات نه تنها در ایران، بلکه در تمام کشورهای استعمار زده منطقه و در کلیه کشورهای جهان سوم مشاهده شد. ملی شدن نفت خدمت بزرگی بود که با صفحاتی زرین در تاریخ این سرزمین برای همیشه باقی خواهد ماند. اما هزاران افسوس که چه در رژیم گذشته و چه در دوران پس از انقلاب، قدر و ارزش ملی کردن نفت را که بر پایه استقلال کشور استوار بود پاس نداشتند و از نفت ملی شده در راه تعالی کشور و تغییرات بنیادی بهره‌ی لازم را نگرفتند.
‎تصویب نهایی قانون ملی شدن نفت در آخرین روز اسفندماه موجب تقارن جشن ملی شدن نفت با جشن نوروز باستانی گردید و از سال ۱۳۲۹ به بعد ملت ایران، این دوجشن را به طور همزمان برگزار می‌نماید و امسال در نوروز ۱۴۰۰ ما در حالی با این دو عید خجسته روبه‌رو می‌شویم که ملت ایران، سالی پر از درد و رنج و مصیبت را پشت سر گذاشته است. در سال ۱۳۹۹ ما از یک طرف با پاندمی کرونا و مرگ بسیاری از هموطنان عزیز در اثر ابتلا به این بیماری که به علت بی‌کفایتی و ندانم‌کاری حکومت در میهن ما بسیار سهمگین‌تر از کشورهای همسایه و بسیاری دیگر از کشورها ظاهر گردید، مقابله داشتیم و از طرف دیگر تداوم اختناق و استبداد و زیر پا نهاده شدن حقوق اولیه و انسانی ملت ایران را هم‌چنان شاهد بودیم. هم چنان زنان و مردان آزادی‌خواه و حق‌طلب ایران در زندان‌ها به بند کشیده شده‌اند و تعدادی از جوانان وطن‌خواه ما به جوخه‌های اعدام سپرده شدند. در کنار این مصائب، ملت ایران زیر فشار فقر و بیکاری، تورم و گرانی افسار‌گسیخته و روزافزون، کمر خم کرده و طاقتش طاق شده است. جبهه ملی ایران علی‌رغم تمام فشارهای مذکور، جشن ملی شدن نفت و جشن نوروز باستانی را به ملت بزرگ ایران تبریک می‌گوید و امیدوار است سال آینده سال تحقق حاکمیت ملی و رفع همه معضلات موجود در مقابل ملت ایران باشد. در آستانه سال نو، ما هم‌چنین یاد و نام شخصیت‌های ملی بزرگواری را که در طول سال گذشته از میان ما رفتند مانند آقایان مهندس هوشنگ خیراندیش، جواد شرف‌الدین، دکتر محمد ملکی، دکتر فریبرز رئیس دانا، حاج مرتضی زندی، حاج اصغر حاجی‌بابا و مهندس محمدرضا دیبا را گرامی می‌داریم.

‎شورای مرکزی جبهه ملی ایران
‌‎تهران – بیست و هشتم اسفندماه ۱۳۹۹

https://jebhemeliiran.org/?p=2629

@Jebhemelli
Payam Dr Mosadegh
<unknown>
پیام دکتر محمد مصدق به‌مناسبت نخستین سالگرد جشن ملی شدن صنعت نفت:
«اراده آهنین شما ملّت است که مانع از سلطه داخلی و خارجی خواهد شد.»
۲۹ اسفند ۱۳۳۰ خورشیدی
@Jebhemelli
Mossadegh-k7-04
<unknown>
پیام دکتر مصدق به ملت ایران در دومین سالگرد ملی شدن صنعت نفت.
انتشار برای نخستین بار در @NFIfans
@Jebhemelli
‎درگذشت آقای فرید کسروی، عضو سازمان کارمندان جیهه ملی ایران ار تسلیت عرض می‌کنیم

‎با اندوه و تأسف بسیار، درگذشت آقای فرید کسروی، عضو سازمان کارمندان جیهه ملی ایران را به خانواده‌های ارجمند کسروی، خرمشاهی و افشار و همه‌ی اعضاء و هوادران جبهه ملی ایران تسلیت می‌گوییم.

‎شورای مرکزی جبهه ملی ایران
‎تهران – هفتم فروردین ۱۴۰۰

https://jebhemeliiran.org/?p=2632
تلویزیون کانال ۱: گفتگوی سعید جعفری با دکتر حسین موسویان رئیس شورای مرکزی و هیئت رهبری جبهه ملی ایران و دکتر همایون مهمنش عضو هیات اجرائی سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور درباره مسائل روز و وضعیت زندانیان سیاسی (۱۶)

۸ فروردین ۱۴۰۰ برابر ۲۸ مارس ۲۰۲۱

https://youtu.be/q10yD8Fbo3w

@Jebhemelli
قرار داد جمهوری اسلامی با چین  غیرقانونی بوده و از نظر ملت ایران پذیرفته‌شدنی نیست

هم‌وطنان عزیز!
جمهوری خلق چین در طی چهاردهه اخیر و پس از تعامل با دنیای آزاد و جامعه جهانی، با سرعتی تصور ناشدنی، پله‌های ترقی و توسعه اقتصادی را پیموده و اکنون خود را به قله‌ی قدرت مالی جهان نزدیک می‌بیند و هماهنگ با این توسعه شگفت‌انگیز اقتصادی، در زمینه‌های تکنولوژیک و نظامی نیز موقعیت‌های ممتازی کسب نموده و ظاهراً در مسیر تبدیل شدن به قدرتی بلامنازع در جهان گام برمی‌دارد. البته اگر از این واقعیت که با نداشتن آزادی و دموکراسی در جامعه‌اش، خود را از مهم‌ترین مؤلفه‌های قدرت محروم کرده، صرف نظر نماییم. در این سوی دیگر، حکومت جمهوری اسلامی است که با اتخاذ روش‌های سیاسی و اقتصادی ناصحیح و زیان‌بار، پس از ۴۲ سال فرمانروائی اقتدارگرایانه و بدون توجه به منافع ملی ایران، کشور ما را از لحاظ سیاسی و اقتصادی در انزوا و از نظر اقتدار ملی در حضیض ذلت و ناتوانی فرو برده‌است. اکنون در چنین اوضاعی که حکومت جمهوری اسلامی در شرایط اضطرار و استیصال و انزوا قرار گرفته، به قدرت جاه‌طلب و طماع چین، تمسک جسته و قرارداد یا تفاهم‌نامه ۲۵ ساله همکاری با چین را پیش کشیده و امضاء کرده است. واضح است که هرکس با یک نگاه به موقعیت و وضعیت طرفین این قرارداد یا تفاهم‌نامه، می‌تواند حدس بزند که چه تحمیلات و زیاده‌خواهی‌هایی از طرف چین بر گرده‌ی این طرف مستأصل بار خواهد گردید.

هم‌وطنان عزیز !  
جلب و جذب سرمایه‌گذاری خارجی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور امری مطلوب و ضروری است. اما در هنگامی که کشور در زیر بار تحریم و انزوای جهانی و درماندگی اقتصادی نباشد و بتواند در موقعیتی ایستاده بر پای و زنده و پویا و با داشتن حق انتخاب و ارزیابی، با طرف مقابل گفتگو کند و قرارداد امضاء نماید. نه در شرایط اسفباری که حکومت جمهوری اسلامی با بی‌کفایتی، میهن ما را در آن قرار داده است. آنچه که انجام شده با پنهان کاری و عدم شفافیت و قرار ندادن متن کامل آن در معرض دید صاحبان حقیقی این کشور یعنی ملت ایران و با طی نکردن مراحل قانونی و متعارف و امضاء کردن آن توسط وزیر خارجه قبل از بررسی و تصویب آن در مجلس، حتی همین مجلس فرمایشی گزینشی صورت گرفته است. طول مدت قرار داد زیاد است به طوری که نسل‌های آینده کشور را هم درگیر آن می‌نماید. طمع ورزی و نادرستی طرف قرارداد یعنی چین که در کشورهای کامبوج، سریلانکا، پاکستان، تاجیکستان و کشورهای متعددی در آفریقا در قراردادهای مشابه، سوابق نامطلوبی از خود بر جای گذاشته است و حتی در ایران بدعهدی و پیمان‌شکنی چین در پروژه نفتی میدان پارس جنوبی و آزادگان جنوبی و آزادگان شمالی فراموش نشده، از ایرادات دیگر این قرار داد است. افزون بر این، دولت چین که در داخل کشور خود دیکتاتوری خشن و سرکوب‌گری را ایجاد کرده و نمونه آن برخورد بی‌رحمانه با مسلمانان ایغور و له کردن دانشجویان در زیر چرخ‌های تانک در میدان تیان آنمن است، آیا می‌تواند طرف قرارداد مورد اطمینانی تلقی شود؟ مخلوط کردن و گره زدن سرمایه‌گذاری اقتصادی با مسائل نظامی و امنیتی که ابعاد آن روشن نیست و بحث بنادر وجزایر و پایگاه‌ها که حاکمیت ملی و استقلال کشور را تهدید می‌کند، به چه معناست؟ امتیازات ویژه‌ای که در این قرار داد از طرف جمهوری اسلامی برای چین در نظر گرفته شده، با منافع ملی ایران در تضاد است. آن طور که در نشریات معتبر جهان گزارش شده، دادن تخفیف ۳۲ درصدی نسبت به قیمت جهانی نفت، امکان به تأخیر انداختن پرداخت بهای نفت تا دوسال از طرف چین و امکان تمدید این تأخیر پرداخت، پرداخت بهای نفت به پول رایج در چین یعنی «یوان» به جای ارزهای معتبر جهانی، کار کردن پرسنل چینی در تمام پروژه‌ها از جمله‌ی امتیازات ویژه‌ای است که جمهوری اسلامی به چین داده است.

جبهه ملی ایران اعتقاد دارد که مصالح و منافع ملی ایران ایجاب می‌کند که تا کشور ما از انزوا و تحریم‌ها خارج نشده و امکان گزینش در سرمایه‌گذار و شریک اقتصادی را پیدا نکرده‌، نباید هیچ قراردادی را با هیچ دولتی امضاء نماید. در شرایط عادی نیز باید قراردادها به طور متوازن با شرکت‌ها و کشورهای مختلف منعقد گردد نه به طور انحصاری و یک‌طرفه با یک کشور مانند چین. واضح است که قراردادهای این‌چنینی از نظر ملت ایران غیرقانونی و فاقد اعتبار بوده و به رسمیت شناخته نخواهد شد.

شورای مرکزی جبهه ملی ایران
تهران - یازدهم فروردین‌ماه ۱۴۰۰

@Jebhemelli

http://jebhemeliiran.org/?p=2643
سال‌ها باید که تا یک سنگ اصلی زآفتاب
لعل گردد در بدخشان یا عقیق اندر یمن
 
در نهایت اندوه و با تأسف بی‌کران، درگذشت آقای دکتر منصور بیات‌زاده از کوشندگان دیرپای جبهه ملی ایران در خارج از کشور و بنیانگذار سازمان سوسیالیست‌های طرفدار راه مصدق را به خانواده ارجمند ایشان و همه رهپویان راه مصدق یعنی راه آزادی و استقلال ایران تسلیت می‌گوییم.
دکتر منصور بیات‌زاده بیش از ۶۰ سال در سنگر جبهه ملی ایران و در راه استقرار حاکمیت ملی در این سرزمین تلاش و مبارزه کرد و تا آخرین ماه‌های حیات پرافتخارش در این راه پای فشرد. او از دبیران کنفدراسیون دانشجویان ایرانی در سال‌های پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ بود. بلاتردید نام و یاد او در زمره آزادیخواهان و استقلال‌طلبان این سرزمین باقی و جاویدان خواهد ماند.

هیات رهبری-اجرائی جبهه ملی ایران
تهران – پانزدهم فروردین ۱۴۰۰

@Jebhemelli

http://jebhemeliiran.org/?p=2645
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تولید کننده: کانال جمهوری سکولار دمکرات ایران

جبهه ملی ایران چه می گوید؟ گفتگوی اختصاصی کوروش پارسا با دکتر حسین موسویان ، رئیس شورای مرکزی حبهه ملی ایران در مورد مهم‌ترین مسائل سیاسی کشور:

بخش دوم: جبهه ملی ایران، برجام، مجلس موسسان،. رضا پهلوی، کمپین نه به جمهوری اسلامی، ائتلاف بزرگ ملی


مدت ویدیو: ۳۱ دقیقه
یکشنبه ۴ آوریل ۱۴۰۰


https://www.tg-me.com/SecularRepublic4Iran
از شمار دو چشم یک تن کم
وز شمار خرد هزاران بیش

مهندس مجید ضیائی مرد بزرگی که از سنین جوانی به جبهه ملی ایران پیوست و تا آخرین روزهای زندگی، به مدت بیش از شصت سال در راه آزادی و استقلال ایران تلاش نمود، به رحمت ایزدی پیوست. او از پیروان صدیق و صمیمی دکتر محمد مصدق بود. و در طول عمر پرافتخارش، زندان‌ها و مصائب بسیاری را متحمل گردید. او سال‌ها مسئولیت سازمان مهندسان جبهه ملی ایران را بر عهده داشت. نام مهندس مجید ضیائی در هم‌فکرانش، جز وقار و متانت، فداکاری و شجاعت، نزاکت و صداقت، چیز دیگری را به ذهن نمی‌آورد. ما درگذشت مهندس مجید ضیائی را به همسر ارجمندش خانم پریچهر مبشری عضو محترم شورای مرکزی جبهه ملی ایران و فرزندان گرامی او و همه‌ی اعضاء و هواداران جبهه ملی ایران، تسلیت می‌گوییم.

 شورای مرکزی جبهه ملی ایران
هفدهم فروردین ماه ۱۴۰۰
@Jebhemelli
http://jebhemeliiran.org/?p=2651
ملت ایران از انتخاب بین بد و بدتر عبور کرده است

هموطنان عزیز !

جبهه ملی ایران سازمانی است که در میدان مبارزات انتخاباتی تأسیس گردیده و اولین سنگ بنای آن در سال ۱۳۲۸ در جریان انتخابات دوره شانزدهم مجلس شورای ملی به دست دکتر محمد مصدق بر زمین نهاده شده است. بنابراین، با چنین سابقه و گذشته‌ای، طبیعی است که این سازمان، بیشترین توجه و تاکید را در امر انتخابات داشته باشد. اما اهمیت انتخابات برای ما و تأکیدمان نسبت به آن در صورتی است که انتخابات به شکلی سالم و بی غل و غش و در شرایطی دموکراتیک برگزار شود. نه انتخاباتی که از حضور افراد ملت به مانند عواملی بی‌اراده و بی‌اختیار، سوء استفاده شده و به سلامت عقل و آگاهی و قدرت تشخیص آنان اهانت گردد. پیش‌شرط‌های لازم برای انجام یک انتخابات سالم و آزاد، تحقق آزادی احزاب و اجتماعات، آزادی مطبوعات، آزادی حق انتخاب کردن و آزادی حق کاندیدا شدن است. وقتی حکومت تحت عنوان نظارت استصوابی توسط شورایی انتصابی به نام شورای نگهبان، تمام شخصیت‌های سیاسی مورد وثوق مردم را به‌زعم خود رد صلاحیت کرده و فقط افرادی از بین عوامل خود را گزینش نموده و به نام کاندیدا در مقابل مردم قرار می‌دهد و از مردم می‌خواهد که به پای صندوق‌های رأی بروند و به یکی از این حواریون حکومت رای بدهند، آیا به این حرکت، که جز اهانت به شعور مردم و نابالغ و ناقص‌العقل تصور کردن آنان چیز دیگری نیست می‌توان انتخابات نام نهاد؟ و آیا این ترفند آلوده به فریب و ریا را می‌توان «انتخابات» دانست؟ آیا یک چنین شکلی از انتخابات در هیچ کشوری در جهان سابقه دارد؟ افزون بر شکل برگزاری انتخابات که از فلسفه و چگونگی یک انتخابات واقعی به دور است، ما در حکومت جمهوری اسلامی با ساختاری مواجهیم که نه مجلس شورا، مجلسی است که دارای اختیار بوده و بتواند وظیفه نمایندگی مردم را ایفاء نماید و نه رئیس جمهوری آن، همان‌طور که به کرات دیده‌ایم، نقشی در تعیین خط مشی سیاسی کشور و روابط بین‌المللی دارد و یا در سیاست داخلی توانی در حفظ و صیانت از حقوق ملت را داراست، و علاوه بر بی‌اختیاری در مسائل سیاسی، در مسائل امنیتی و تصمیمات کلان اقتصادی و اجتماعی هم محلی از اعراب ندارد.

جبهه ملی ایران اعتقاد دارد که تمام زنان و مردان ایرانی که از سوء‌پیشینه‌های اجتماعی مبرا باشند، با هر مرام و طرز تفکر سیاسی و عقیدتی باید از حق رأی دادن و حق کاندیدا شدن برای انتخابات برخوردار باشند.

جبهه ملی ایران اعتقاد دارد که برای برگزاری انتخابات آزاد و سالم باید ابتدا آزادی احزاب و اجتماعات و آزادی مطبوعات و سایر رسانه‌های همگانی محقق گردد.

جبهه ملی ایران اعتقاد دارد که بدون تحقق شرایط فوق، شرکت در انتخابات جز مهر تأیید زدن بر انتخاباتی ناصحیح و فریبکارانه که از اساس از شرایط انتخابات سالم و آزاد به دور است، نتیجه دیگری ندارد و لذا اعضاء و هواداران جبهه ملی ایران در انتخاباتی این‌چنین، که به وضوح از موازین انتخابات واقعی به دور است شرکت نخواهند نمود. ما از انتخاب بین بد و بدتر عبور کرده‌ایم و خواهان انتخاب خوب و خوب‌ترین‌ها برای میهنمان می‌باشیم.

شورای مرکزی جبهه ملی ایران
تهران - هجدهم فروردین‌ماه ۱۴۰۰

http://jebhemeliiran.org/?p=2653

@Jebhemelli
تلویزیون کانال ۱:
برنامه هجدهم سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور


گفتگوی سعید جعفری با دکتر حسین موسویان رئیس شورای مرکزی و رئیس هیات رهبری اجرائی جبهه ملی ایران، دکتر محسن فرشاد استاد حقوق، عضو هیات رهبرى – اجرائى و سخنگوى جبهه ملى ایران
و دکتر همایون مهمنش عضو هیات اجرائی سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور درباره مسائل روز (۱۸)

۲۲ فروردین ۱۴۰۰ برابر ۱۱ آوریل ۲۰۲۱

https://youtu.be/NE_7ZgeI8uA

@Jebhemelli
Payam JMI 208.pdf
225.9 KB
نشریه پیام جبهه ملی ایران / شماره ۲۰۸ / ۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ / @Jebhemelli
تلویزیون کانال ۱:
برنامه بیستم سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور


گفتگوی سعید جعفری با دکتر حسین موسویان رئیس شورای مرکزی و رئیس هیأت رهبری-اجرائی جبهه ملی ایران، دکتر هادی زمانی اقتصاددان، از سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور، دکتر همایون مهمنش عضو هیآت اجرائی سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور درباره مسائل روز (۲۰)

۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ برابر ۲۵ آوریل ۲۰۲۱
@Jebhemelli

https://youtu.be/_Y895-p7XZ8
وضعیت معیشتی کارگران ایرانی در سطح «بحران» قرار دارد
 
بر اساس آمار رسمی، جامعه‌ی کارگری در ایران با احتساب بازنشستگان و خانواده‌های آنان، نزدیک به ۴۸ میلیون نفر اعلام شده است. سخن از مشکلات و اوضاع معیشتی کارگران، سخن از مشکلات بیشتر از نیمی از جامعه ایران است. جامعه‌ای که از یک سو با بحران بیماری کرونا درگیر است و از سوی دیگر با سوء مدیریت و بی‌عدالتی. بی‌ثباتی قیمت‌ها، تورم افسارگسیخته، دستمزدهای ریالی و چندین برابر زیر خط فقر و هزینه‌های دلاری، زندگی میلیون‌ها کارگر و مزدبگیر را در سراشیبی سقوط قرار داده است. بر اساس اعلام کارشناسان اقتصادی خط فقر ۱۰ میلیون تومان اعلام شده است اما کارگران هنوز بین ۳ تا ۴ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند.
 
اقتصادی که در آن طبقه کارگر زیر خط فقر زندگی می‌کند اقتصادی عقب افتاده و استثماری است. کارگران از یک سو بایستی با سوء مدیریت و جهل و بی‌توجهی و فسادهای نجومی مدیران و تصمیم‌گیران و قانونگذاران روبرو شوند و از سوی دیگر باید درگیر و نگران بیماری و مرگ ناشی از کرونا باشند. سرانه درمان برای کارگران ناچیز است و بودجه‌ای برای همسان‌سازی مستمری بازنشستگان وجود ندارد. سرمایه کارگران به آسانی به تاراج می‌رود و معیشت کارگران در گرو تصمیم‌های نابخردانه و درگیری‌های سیاسی، روز به روز نابود می‌شود. این روزها کارگران برای تأمین نیازهای ابتدایی سفره خانواده خود هم با سختی روبرو هستند و نمی‌توانند از پس هزینه‌های سرسام‌آور زندگی برآیند.
در این شرایط باید از حاکمیت پرسش کرد که راهکار شما برای حل مشکلات جامعه کارگری چیست و چرا هرساله این مشکلات بیش از پیش افزایش می‌یابد؟
آیا ارکان زندگی کارگران بایستی گروگان تفکرات وسیاست‌های جاهلانه و اقدامات ایدئولوژیک شما باشد؟
سیاست‌های نادرست باعث ایجاد تورم و گرانی طاقت‌فرسا در کشور شده  و آثار آن بر سر اقشار کم درآمد جامعه فرو می‌ریزد. از سوی دیگر قوانین غیرکارشناسی برای جامعه کارگری بحران مضاعف و فاجعه‌باری را رقم زده است. بر اساس گفته‌ی معاون وزیر کار، ۹۸ درصد از جامعه کارگری قراردادی هستند و این مفهومی جز فاجعه برای این قشر زحمتکش ندارد.
در جامعه‌ای که در نتیجه سوء مدیریت، رشد اقتصادی منتفی شده و حکومت توانایی ایجاد اشتغال را نداشته باشد، عرضه و تقاضا در بازار کار همخوانی نخواهد داشت و از سوی دیگر اگر امنیت شغلی وجود نداشته باشد باید شاهد اخراج گسترده کارگران باشیم. قراردادهای موقت امنیت اقتصادی و روانی جامعه کارگری را هدف قرار داده و فشارهای مضاعفی را بر کارگران و خانواده‌های آنان وارد می‌کند. این مشکلات از جامعه بدون شک وارد محیط خانواده کارگران خواهد شد و یک سیکل معیوب اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و روانی در جامعه ایجاد می‌نماید که هزینه‌های بی‌شماری را به تمامی جامعه تحمیل می‌کند.
جبهه ملی ایران با گرامیداشت روز جهانی کارگر خواستار احقاق حقوق کارگران شرافتمند ایران است واعتقاد دارد تأمین این حقوق جز در سایه آزادی و استقرار یک حاکمیت ملی و مردم‌سالار تحقق نخواهد یافت.

هیأت رهبری-اجرائی جبهه ملی ایران
تهران- دهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰

@Jebhemelli

http://jebhemeliiran.org/?p=2691
2024/09/30 21:29:31
Back to Top
HTML Embed Code: