Telegram Web Link
تنها اوست که می ماند

با تأسف و اندوه بسیار درگذشت بانو فرح انگیز مفتاح همسر زنده نام دکتر غلامحسین صدیقی معاون نخست وزیر دولت ملی دکتر محمد مصدق و چهره درخشان نهضت ملی ایران را به خاندان ارجمند صدیقی تسلیت می گوییم. و به اطلاع یاران و هم فکران محترم می رسانیم که مجلس یادبود آن بانوی گرامی در روز پنجشنبه ۲۷ اسفندماه ۹۴ از ساعت ۱۵:۳۰ تا ساعت ۱۷ در دارالتبلیغ امیرالمؤمنین (خانقاه صفی علیشاه) واقع در خیابان صفی علیشاه برگزار می گردد .

شورای مرکزی جبهه ملی ایران

ادیب برومند – دکترلقا اردلان – بانو فرشید افشار – مهندس عباس امیر انتظام – فرهاد امیر ابراهیمی – مهندس مرتضی بدیعی – دکتر هرمیداس باوند – فرهاد بیشه ای – دکتر جهانشاه برومند - دکتر نصرالله جمشیدی - مهندس هوشنگ خیر اندیش – عیسی خان حاتمی – دکتر علی حاج قاسمعلی – مهندس هوتن دولتی – دکتر علی رشیدی – دکتر شاهین سپنتا – جواد شرف الدین – حسین شاه حسینی – مهندس حسین عزت زاده – دکترمحسن فرشاد – سرلشگر بازنشسته ناصر فربد – اصغر فنی پور – دکتر باقر قدیری اصلی – حسن قدیانی – دکتر رضا گلنراقی – دکتر حسین موسویان – منوچهر ملک قاسمی – پروفسور صادق مسرت – ضیاء مصباح – جمشید میرعمادی – مهندس علی محمدی – دکتر حسین مجتهدی – محمد ملک خانی – پریچهر مبشری – ابراهیم منتصری – ابوالفضل نیماوری – دکتر جمشید وحیدا

http://jebhemeliiran.org/?p=1058
جبهه ملی ایران، بیست و نهم اسفند، سالروز ملی شدن صنعت نفت و فرا رسیدن نوروز باستانی و سال ۱۳۹۵ خورشیدی را به ملت بزرگ ایران تبریک و تهنیت عرض میکند.


روز ۲۹ اسفند ۱۳۲۹ روز تصویب نهائی قانون ملی شدن صنعت نفت در مجلسین شورای ملی و سنا به همت شادروان دکتر محمد مصدق بنیانگذار جبهه ملی و رهبر نهضت ملی ایران و یاران صدیقش بر تارک و چکاد تاریخ این مرز و بوم می‌درخشد. دکتر محمد مصدق، برای اجرای قانون ملی شدن صنعت نفت، در اردیبهشت ماه ۱۳۳۰ مقام نخست وزیری ایران زمین را پذیرفت. آن‌گاه به همراه یاران وطن‌خواهش به اجرای قانون و خلع ید از شرکت نفت ایران و انگلیس (بریتیش پترولیوم) همت گمارد. دکتر مصدق در آن زمان نخست وزیر قانونی و ملی ایران بود و تنها او بر این اقتدار بود که استعمارگر پیر و سیاست باز کهنه کاری چون بریتانیای کبیر را به زانو در آورد؛ همان قدرتی را که قبلاً امثال ناپلئون بناپارت و آدولف هیتلر را از صحنه سیاست جهانی محو کرده بود.
نخست وزیر ملی ایران با حضور در دادگاه لاهه و دفاع از حقوق حقه ملت ایران، به جهان و جهانیان ثابت کرد که ملت ایران می‌تواند صنعت نفت خود را اداره کرده و ازدرآمدهای آن به رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی خود بپردازد.
دکتر مصدق در تیر ماه ۱۳۳۱ با این‌که نمایندگان دوره هفدهم مجلس شورای ملی به نخست وزیری او رای اعتماد داده بودند، بر سر تصدی وزارت دفاع با شاه اختلاف نظر پیدا کرده و از نخست وزیری استعفاء داد. محمدرضاشاه هم قوام‌السلطنه را مأمور تشکیل کابینه نمود، اما ملت ایران در سی ام تیرماه همان سال به خیابان ها ریخته و با قیام خود دکتر مصدق را دوباره به نخست وزیری برگزید. اما با کمال تأسف حدود یک سال بعد در ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ با طراحی وینستون چرچیل و اجرای عوامل سازمان «سیا» کودتای ننگینی علیه او اجرا شد و به دنبال آن دکتر مصدق و گروهی از یاران و همفکرانش دستگیر، محاکمه و زندانی شدند و دکتر حسین فاطمی وزیر خارجه اش به جوخه اعدام سپرده شد.
حافظه تاریخی نه تنها ملت ایران، بلکه جهان به خوبی به یاد می‌آورد که دکتر مصدق نخستین شخصیت سیاسی در جهان پس از مهاتما گاندی بود که ستون های کاخ استعمار را در هم کوبید. پس از او جمال عبدالناصر رئیس جمهور وقت مصر و قوام نکرومه در آفریقا و برخی دیگر از شخصیت های سیاسی جهان از مبارزات دکتر محمد مصدق الهام گرفتند.
رهبرجبهه ملی ایران ۲۸ ماه زمامدار کشور بود. این دوره یکی از درخشان ترین ادوار تاریخ ایران از حیث دموکراسی، پاکدستی و درستی و شفاف بودن دولت و ارکان حکومت و وحدت ملت ایران است.
اگر حکومت دکتر مصدق ادامه می‌یافت، علی‌التحقیق ایران به مدارج بالایی از ترقی و پیشرفت دست می‌یافت؛ و شاه نمی‌توانست دموکراسی را در محاق فرو برده و ۲۵ سال با دیکتاتوری تمام حکومت کند. در دوره شاه، به برکت پول نفت ملی شده، ایران از رشد اقتصادی نسبتاً خوبی برخوردار بود. اما رشد اقتصادی بدون دموکراسی، بدون آزادی انتخابات، آزادی مطبوعات و آزادی احزاب و با مداخله شاه در کلیه امور سیاسی و اقتصادی کشور، نمی‌توانست ایران را از بن‌بست عقب‌افتادگی نجات دهد. چون دموکراسی و توسعه اقتصادی باید همراه و شانه به شانه هم حرکت کنند. همه کشورهای پیشرفته جهان دارای یک ساختار دموکراتیک اجتماعی، سیاسی و اقتصادی هستند. باید اذعان کرد که دموکراسی اهرم توسعه و رشد اقتصادی است.
راه مصدق راه راست و روشن ملت ایران است. راهی که در آن دیکتاتوری، فساد گسترده مالی و اداری، و کژروی های سیاسی و اقتصادی، بیکاری، مهاجرت های اجباری، مواد مخدر و جرم زائی وجود نداشته باشد. نسل های جوان ایران باید بدانند که این مرز و بوم متعلق به آنهاست. و در اینجا استعدادهای آنان در زمینه های مختلف شکوفا خواهد شد. و هرگز نباید کاری شود که آنها از وطن خود بگریزند.
درسی که ما ایرانیان از رهبر نهضت ملی ایران گرفتیم درس عشق به میهن، آزادی خواهی، مردم سالاری، مقاومت در برابر ظلم، زر و زور و تزویر و کوشش برای حفظ تمامیت ارضی ایران و پیشرفت و توسعه و سربلندی وطن عزیزمان است.
جبهه ملی ایران خانه سیاسی دکتر محمد مصدق و ادامه دهنده راه او، در آستانه سال جدید، حلول سال نو ایرانی و فرا رسیدن بهار جان افزا و سالروز ملی شدن صنعت نفت ایران و نوروز ۱۳۹۵ را که یادگار نیاکان باستانی و پرشکوه ماست، به ملت بزرگ و بافرهنگ ایران شاد باش می‌گوید.

جبهه ملی ایران
تهران - ۲۸ اسفندماه ۱۳۹۴
در سالروز درگذشت زنده یاد اللهیار صالح رهبر فقید جبهه ملی ایران و حزب ایران، یاد و خاطره ایشان را گرامی میداریم.
هفتاد سال پايداري (خاطرات حسين شاه‌حسيني)- جلد اول1360-1320/ به كوشش: امير طيراني/چاپ اول1394/ قطع وزيري/ جلد شوميز/ 828صفحه/ قيمت: 49000تومان
اطلاعیه روابط عمومی جبهه ملی ایران

بدینوسیله به آگاهی هموطنان عزیز به ویژه اعضاء و هواداران ارجمند جبهه ملی ایران میرساند که در جلسه شورای مرکزی مورخ 21/2/1394 به انتخابات درون سازمانی جبهه ملی ایران برای انتخاب اعضای هیئت رئیسه شورای مرکزی ، هیئت رهبری و هیئت اجرائیه اقدام گردید، ولی چون 3 نفر از اعضای هیئت رئیسه شورا ( دو نایب رئیس ویکی از منشی ها) و همچنین 2 نفر از اعضای هیئت رهبری فقط واجد اکثریت نسبی بوده و فاقد آراء دو سوم حاضران در جلسه شورا یعنی نصاب تعیین شده در اساسنامه بودند و باید بر طبق اساسنامه جبهه ملی انتخاب نهائی آنان به دور دوم انتخابات و در جلسات بعدی شورای مرکزی موکول می گردید.

لذا درجلسه شورای مرکزی به تاریخ 18/5/1394 با حضور23 نفر از اعضاء انتخابات دور دوم برای گزینش 5 نفری که انتخاب آنان در دور اول قطعی نشده بود صورت پذیرفت. و نتیجه نهائی انتخابات درون سازمانی جبهه ملی ایران به صورت زیر مشخص و قطعی گردید.

هیئت رئیسه شورای مرکزی : آقای ادیب برومند رئیس ، آقایان منوچهر ملک قاسمی نایب رئیس اول و پروفسور صادق مسرت نایب رئیس دوم و آقایان ضیاء مصباح و ابوالفضل نیماوری دبیران شورا .

هیئت رهبری : آقایان ادیب برومند ، مهندس عباس امیرانتظام ، دکتر داود هرمیداس باوند ، حسین شاه حسینی ، مهندس مرتضی بدیعی و دکتر علی رشیدی

هیئت اجرائیه : آقایان دکترحسین موسویان ، دکتر محسن فرشاد ، دکتر جمشید وحیدا ، خانم دکتر لقا اردلان، و آقایان محمد ملک خانی ، حسن قدیانی و جمشید میرعمادی

30 فروردین 1395

روابط عمومی جبهه ملی ایران

http://jebhemeliiran.org/?p=1067
--
روابط عمومی جبهه ملی ایران
تهران - ایران
روز کارگر را به کارگران ایران، این سربازان فداکار جبهه تولید تبریک می گوئیم

در فرهنگ گفتمان و ادبیات هر جامعه و سرزمینی کلمات و واژه ها دارای بار معنایی خاصی هستند؛ یکی از این واژگان زبان فارسی، واژه«کارگر» است. در بسیاری از جوامع مفهوم کارگر به معنی «شاغل، کار کننده، موثر و کسی که کار میکند و مزد می گیرد» است اما در جامعه ی ما مفهوم کارگر همسو و مترادف واژه ی کسی است که رنج می برد و زحمت می کشد، کسی که حق و حقوقش پرداخت نمی شود، امنیت شغلی ندارد و ...

به طور کلی در قانون اساسی هر کشور، از جمله قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران (اصل های سوم، نوزدهم، بیستم، بیست و دوم، بیست و ششم، بیست و هشتم، بیست و نهم، چهل و سوم و چهل و ششم) و قوانین کار و تامین اجتماعی و آئین نامه ها و مصوبه های مربوطه، معیارها و موازینی در راستای حمایت از کارگران و برای حفاظت و صیانت نیروی انسانی در نظر گرفته شده است. در سطح بین المللی نیز کار و امنیت شغلی جزء حقوق اولیه و اساسی بشر شناخته شده و مقرراتی برای ضمانت آن تدوین شده است.

اما براستی چرا کارگران که موثرترین و کاراترین نیروهای محرکه ی جامعه می باشند و پایه های اقتصاد جامعه متکی به آنهاست وضعیت اسفباری را می گذرانند و هر روز بایستی شاهد پایمال شدن حقوق کارگران، بیکاری، کاهش امنیت شغلی، تبعیض، اخراج و تعلیق و کاهش تامین اجتماعی وزندانی شدن این قشر شریف جامعه باشیم.

آیا می توان سه امر مهم یعنی آزادی کار، حق کار و عدم تبعیض را که در اصل بیست و هشتم قانون اساسی به آن تصریح شده در جامعه ی کارگری ایران مشاهده کرد؟ آیا قوانین بین المللی و حتی قوانین داخلی در خصوص کارگران که با رنج و مشقت و سختی های بی شمار در کنار حقوق حداقلی که پایین تر از خط فقر است، اجرا می گردد؟

جبهه ملی ایران بر این باور است که سنگینی حرکت چرخ اقتصاد جامعه بر دوش کارگران است و حاکمیت موظف به تامین تمامی حقوق کارگران در معیارهای استاندارد است. بنابراین، مقوله ی امنیت شغلی، ساماندهی قرارداد کار، عدم تبعیض، افزایش تامین اجتماعی مناسب و در شأن کارگران، سامان بیمه ی بیکاری و رعایت حقوق بنیادین کار از جمله حق سازماندهی و آزادی ایجاد تشکل های سندیکایی؛ بایستی طبق قانون اجرا و انجام شود.

                                                                                                    یازدهم اردیبهشت ماه 1395

تهران – جبهه ملی ایران
به نام خداوند جان و خرد

هم میهنان گران قدر

بدین‌وسیله به آگاهی شما دوستداران بزرگمرد نهضت ملی ایران دکتر محمد مصدق می رساند از تاریخ ۵/۱۰/۱۳۹۴ حساب قلعه ی احمد آباد که به نام آقایان دکتر محمود مصدق و حسین شاه حسینی در بانک ملی ایران شعبه ی نادری به شماره ی: ۰۱۰۷۹۹۹۰۷۱۰۰۷ بوده است به دستور مسوولان مسدود گردیده است و بدون هیچ دلیل قانونی و حقوقی صاحبان حساب را از استفاده از پول های واریز شده توسط علاقمندان قدر شناس میهن دوست برای بازسازی این مکان تاریخی که مزار یکی از مفاخر ملی تاریخ ایران زمین است محروم ساخته و پیگیری های حقوقی تا کنون نتیجه نداده است. لذا خواهشمندیم از این تاریخ به بعد هیچ‌گونه واریزی صورت نگیرد.

با سپاس و احترام

هیات امنای قلعه ی احمد آباد

۹/۲/۱۳۹۵
با نهایت تاسف به اطلاع می رسد که دکتر نصر اله جمشیدی عضو شورای مرکزی جبهه ملی به رحمت ایزدی پیوست
مراسم تشییع یکشنبه 19 اردیبهشت ساعت 9 صبح از مقابل منزل آن مرحوم واقع در خیابان خواجه عبداله انصاری، کوچه چگینی بن بست مریم شماره 1 برگزار خواهد شد

روابط عمومی جبهه ملی ایران
تهران - ایران
تنها اوست که می ماند

با اندوه و تأسف بسیار درگذشت آقای دکتر نصرالله جمشیدی پوینده دیرپای راه آزادی و راه مصدق بزرگ و عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران را به آگاهی یاران و همفکران ارجمند می رسانیم.

مراسم ترحیم آن شادروان در روز سه شنبه ۹۵/۲/۲۱ از ساعت ۱۵/۳۰ تا ۱۷ در مسجد الزهرا واقع در خیابان خواجه عبدالله انصاری، خیابان شهید عراقی برگزار می گردد.

شورای مرکزی جبهه ملی ایران

ادیب برومند – دکترلقا اردلان – بانو فرشید افشار – مهندس عباس امیر انتظام – فرهاد امیر ابراهیمی – مهندس مرتضی بدیعی – دکترهرمیداس باوند – فرهاد بیشه ای – دکتر جهانشاه برومند – مهندس هوشنگ خیر اندیش – عیسی خان حاتمی – دکتر علی حاج قاسمعلی – مهندس هوتن دولتی – دکتر علی رشیدی – دکتر شاهین سپنتا – جواد شرف الدین – حسین شاه حسینی – مهندس حسین عزت زاده – دکترمحسن فرشاد – سرلشگر بازنشسته ناصر فربد – اصغر فنی پور – دکتر باقر قدیری اصلی – حسن قدیانی – دکتر رضا گلنراقی – دکتر حسین موسویان – منوچهر ملک قاسمی – پروفسور صادق مسرت – ضیاء مصباح – جمشید میرعمادی – مهندس علی محمدی – دکتر حسین مجتهدی – محمد ملک خانی – پریچهر مبشری – ابراهیم منتصری – ابوالفضل نیماوری – دکتر جمشید وحیدا

www.jebhemeliiran.org/?p=1088
Forwarded from RadioFarda
🔶«دادسرا» حساب کمک‌های مردمی به قلعه احمد آباد را بست
هیئت امنای قلعه احمد آباد (محل آرامگاه محمدمصدق نماد «نهضت ملی ایران» و نخست وزیر در سال‌های ۱۳۳۰ تا ۱۳۳۲) به تازگی در اطلاعیه‌ای اعلام کردند که مسئولان حکومتی حساب بانکی مخصوص اداره امور نگهداری و مرمت این قلعه در بانک ملی ایران را بسته‌اند.

این هیئت همچنین در این اطلاعیه از دوستداران محمد مصدق خواسته است که دیگر به این حساب مبلغی واریز نکنند. حساب بانکی یادشده به نام محمود مصدق نوه محمد مصدق و حسین شاه حسینی عضو «جبهه ملی» و فعال پیش‌کسوت طیف «ملیون»، باز شده بود.

رادیو فردا از آقای شاه‌حسینی پرسیده است که آیا خبر بسته شدن حساب بانکی ویژه اداره آرامگاه محمد مصدق صحت دارد؟

بله. بسته شده است.

دلیلش مشخص است که چرا بسته شده؟

تا ا لان به ما جوابی نداده‌اند و ما را دعوت کرده‌اند که چهارشنبه برویم به ما پاسخ بدهند.

چه کسی از شما این دعوت را کرده؟

آنچه به من نشان دادند «بازپرسی شعبه دوم دادسرای ناحیه سه شهید مقدس» در اوین است.

این دادسرا چطور دخیل شده در اینکه به بانک بگوید ببندند؟

هیچ اطلاعی نداریم. هیچ. روز چهارشنبه قرار شده جناب دکتر محمود مصدق و من در خدمتشان برویم ببینیم مسئله چیست.

تا حالا از این حساب چه استفاده‌ای می‌شد؟ آن مرمت‌هایی که شده...؟

خیلی. حساب ساختمان ساخته. یک کتابخانه ساخته. البته نگذاشتند. ساختمانش تمام شد کاملا آماده از هر حیث. کتاب‌هایی هم کسانی هدیه داده‌اند و گذاشته‌اند آنجا. البته خود قلعه ماهیانه حدود حداقل بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون هزینه دارد. نگهداری‌اش. چهار دیوار چهار طرفش دارد. این قلعه دیوار‌هایش کاهگلی است و ما می‌خواهیم حفظ آثار هم شود. خود ساختمان خشتی است و رطوبت کشیده. طاق شیروانی قدیمی است. خب اینجا درخت دارد، ‌ آبیاری دارد، ‌ پاک کردن دارد، تلفن دارد، ‌ گاز دارد، ‌برق دارد. سرایدار دارد که همیشه آنجا هست. یک کارگر همیشه هست. الان ایامی است که باید نهر را بیل زد، علف‌ها را کند، شاخه‌ها را تراش کنیم، ‌سمپاشی باید باشد. برگریزان آنجا، تمیز کردن آنجا...
@radiofarda
سالروز تولد دکتر محمد مصدق را گرامی می داریم

او در روز 29 اردیبهشت 1261 خورشیدی در تهران چشم به جهان گشود و اکنون در آستانه صد و سی و چهارمین سالروز تولد این مرد بزرگ تاریخ ایران قرارداریم. دکتر محمد مصدق خیلی زود خدمات دولتی و مبارزات سیاسی خود را آغاز کرد. بطوریکه حضور او را در انقلاب مشروطیت در ایام نوجوانی مشاهده می کنیم و می بینیم که او سال ها انتقال دهنده پیام آن انقلاب آزادی خواهانه به نسل های بعد از آن انقلاب بود. در مجلس پنجم شورای ملی به عنوان نماینده مردم تهران طی یک سخنرانی شجاعانه در مقابل سلطنت رضا خان ایستاد و با صدائی که طنین آن در ژرفای تاریخ ماندگار است اعلام کرد که « بنده اگر سرم را ببرند وتکه تکه ام بکنند زیر بار این حرف ها نمی روم که یک کسی در مملکت باشد که هم شاه باشد هم رئیس الوزراء هم حاکم. اگراین طور باشد که ارتجاع صرف است. استبداد صرف است. پس چرا خون شهدای راه آزادی را بی خود ریختید؟» و او سال ها عقوبت آن سخنرانی را تحمل کرد و تا نزدیک به از دست دادن جان خود در زندان رضاشاهی قرار گرفت. دکتر مصدق پس از شهریور1320 و سقوط حکومت دیکتاتوری، در انتخابات دوره چهاردهم مجلس شورای ملی توسط مردم تهران تحت عنوان نماینده اول پایتخت به مجلس فرستاده شد. و در این دوره از مجلس بود که او با تبیین نظرات و عقایدش، از سوی ملت ایران در جایگاه یک رهبر ملی و محبوب شناخته شده و مقبولیت یافت. او در جریان انتخابات دوره شانزدهم مجلس و به منظور دستیابی به آزادی و استقلال کشور، سازمان جبهه ملی ایران را بنیان گذاشت و وقتی همراه چند تن از یارانش به آن مجلس راه یافت قانون ملی شدن صنعت نفت را مطرح و به تصویب رسانید. و سپس برای اجرای این قانون مقام نخست وزیری را قبول کرد. او قانون ملی شدن نفت را همراه بسیاری از اصلاحات سیاسی و اقتصادی و اجتماعی دیگر به اجراء درآورد. اولین بخشنامه او در مقام نخست وزیری از باور عمیق او به آزادی قلم و بیان حکایت می کند. او در روز 11 اردیبهشت1330 در اولین بخشنامه خود به شهربانی کل کشور چنین دستور داد: « در جراید ایران آنچه راجع به شخص اینجانب نگاشته میشود هرچه نوشته باشند و هرکس که نوشته باشد نباید مورد اعتراض و تعرض قرار گیرد.»

دولت ملی دکتر مصدق که نمونه ای از حاکمیت ملی در ایران بود بیش تر از دو سال و چهارماه طول نکشید و با کودتای ننگین 28 مرداد1332 سقوط کرد و او تا پایان عمرخود، در زندان کودتاچیان به سر برد. ولی نام و یاد دکتر محمد مصدق و خاطره حاکمیت ملی که او به ارمغان آورده بود هیچگاه از ذهن و روح ملت ایران زدوده نگشت. دکتر مصدق با پندار، رفتار و گفتار خود درطول بیش از هفتاد سال زندگی سیاسی و اجتماعی پر فراز و نشیبش، الگوئی را ارائه نمود که مجموع آن رفتارها و سلوک، «مکتب مصدق » نام گرفته است. میهن دوستی، آزادی خواهی، استقلال طلبی، عدالت جوئی، صداقت و راستگویی، پاکی و پاک دستی و تلاش برای ارتقاء سطح زندگی و رفاه مردم و پیشرفت کشور از مهم ترین شاخصه های « مکتب مصدق » است.

جبهه ملی ایران سالروز تولد مصدق بزرگ را گرامی می دارد و اعتراض شدید خود را در مورد ممانعت حکومت از ادای احترام مردم ایران به ساحت ارجمند مصدق اعلام می نماید. و به قدرتمداران جمهوری اسلامی هشدار می دهد که در شرایط حساس منطقه و کشور از سرکوب و ایجاد مضیقه برای مردم ایران و از جمله برای پیروان مکتب مصدق که شریف ترین و وطن خواه ترین فرزندان این ملت اند دست بردارند و به آزادی های انسانی ملت ایران و اعلامیه جهانی حقوق بشر پای بند باشند.

تهران - جبهه ملی ایران

28 اردیبهشت 1395

@jebhemelli
ای جوانان


ای جوانان وطن کز همه سو جلوه گرید
بیش و کم جمله ز اوضاع جهان باخبرید

گیتی امروز به سرحد هدف، برق‌آسا
هست تازنده و این قافله را پشت سرید

این هدف چیست؟ ترقی به کمالات بدیع
تا تواند ره صد ساله به ده سال برید

بیم آن است کزین قافله واپس مانید
گرنه از علم و عمل خالق نیکو اثرید

باید اکنون به خود آیید و برافراشته قد
به شتاب و به شعف راه تکامل سپرید

دختران و پسران در ره خدمت همپای
باید از بهر وطن گوی سعادت ببرید

در شناسایی وقت است هرآن صرفه که هست
وقت را شاید اگر سخت غنیمت شمرید

نتوان غافل ازین ماند که در متن کتاب
هست آموزه فراوان که از آن بهره‌ورید

گر نخوانید کتاب و نفزایید به علم
در ره بی‌خبری رهرو راه خطرید

بال نگشوده پی خواندن آثار بلیغ
سوی آفاق ترقی نتوانید پرید

پس نشاید شدن از عادت خواندن غافل
مگر از لطف سخن سوی حقایق گذرید

رو به سازندگی آرید و به ابداع فنون
خاصه کز قوهٔ خّلاقه بسی مشتهرید

بهره گیرید از آن نادره استعدادی
که خدا داد به ایرانی و از جمله سرید

پیشه آزاد بگیرید و به سعی و به عمل
سوی دیوان مگرایید که آزاده فرید

نیست جز فکر و تعقل شرف‌اندوزِ حیات
با چنین مسئله با دیدهٔ عبرت نگرید

ای جوانان، به سرافرازی ایران کوشید
تا بدانند وطن‌پرور و نیکو سِیَرید

در پی خیر شما گر سخن آورد «ادیب»
بپذیرید و بخوانید که نور بصرید

ادیب برومند
@jebhemelli
باشگاه جبهه ملی ایران پس از انقلاب
در_روز25خرداد1360_برجبهه_ملی_ایران_چه_گذ.pdf
1.4 MB
در روز ۲۵ خرداد ۱۳۶۰ بر جبهه ملی ایران چه گذشت
اسناد، بیانیه ها و صورت جلسات جبهه ملی دوم (2جلد)
به کوشش: علی شجاع - امیر (بهروز) طیرانی
تهران، انتشارات چاپخش، 1395
2024/10/03 04:38:53
Back to Top
HTML Embed Code: