Telegram Web Link
«دریغ و تأسف از درگذشت دانشمند نامدار ایرانی»

خانم پروفسور مریم میرزاخانی دانشمند نام‌آور جهانی و استاد ابداع‌گر و اثرگذار علوم ریاضی و شخصیت افتخار آفرین ایرانی، نابهنگام در اثر ابتلا به بیماری مرگبار سرطان به جهان باقی شتافت. این رویداد تلخ نه تنها ملت ایران بلکه همه مجامع علمی و دانشگاهی و همه مردم انسان دوست جهان را متأثر ساخت. اما درگذشت این بانوی فرهیخته، یک پرسش در ذهن مردم دنیا و یک سؤال در فکر ایرانیان را صراحت داده و متجلی نموده است. مردم دنیا این پرسش را دارند که در دهه دوم قرن بیست و یکم که بشریت به این همه پیشرفت‌های علمی حیرت انگیز دست یافته، چرا نباید هنوز در پیش گیری و درمان این بیماری مهلک به یک نتیجه قطعی و ثمربخش رسیده باشد؟

اگر این منابع عظیم مالی که در گوشه گوشه جهان در جنگ ها و کشتن انسان ها و آواره کردن ملت ها به هدر داده می شود، صرف تحقیقات و پژوهش و حفظ محیط زیست و نظارت بر تغذیه صحیح انسان ها و آموزش آنان می شد، آیا بشریت بر این بیماری جانسوز غلبه نمی یافت؟ آیا این سونامی وحشتناک سرطان را با تلاش های علمی و برنامه ریزی و البته تأمین منابع مالی ضروری نمی‌توان مهار کرد؟ که یقیناً پاسخ مثبت است. اما سؤالی که در اذهان ایرانیان غلیان می‌کند اینست که چرا عمل کرد حاکمیت جمهوری اسلامی از لحاظ سیاسی و اجتماعی به گونه‌ای است که شخصیتی بی مانند، مثل پروفسور مریم میرزاخانی و صدها و هزاران ایرانی دانشمند و تحصیل کرده دیگر از میهن خود رانده می شوند و این روند شوم فراری دادن مغزها در طی این سال ها هرگز متوقف نشده و همچنان ادامه دارد. فقدان آزادی های سیاسی و اجتماعی و زیر پا نهاده شدن حقوق انسانی ملت ایران در حدیست که این فرهیختگان ناگزیرند که زندگی در غربت را به باقی ماندن در وطن آبا و اجدادی خود ترجیح دهند. نتیجه آن که این مرز و بوم از بهره گیری از حضور ارزشمند آنان و ارتقاء یافتن سطح علمی کشور محروم بماند. و کیست که نداند که میزان سطح دانش و پیشرفت های علمی یک کشور، از مهمترین مؤلفه های قدرت آن کشور محسوب می گردد.

جبهه ملی ایران درگذشت اسفناک خانم پروفسور مریم میرزاخانی را به خانواده ارجمند این بانوی گرانقدر و به همه ملت بزرگ ایران تسلیت می‌گوید.

هیأت اجرائیه جـبهه مـلی ایـران
تهران – اول مردادماه ١٣٩٦

@Jebhemelli

http://jebhemeliiran.org/?p=1302
یکصد و یازدهمین سالگرد انقلاب افتخار آفرین مشروطیت گرامی باد

در روز چهاردهم مرداد ۱۲۸۵ خورشیدی، مظفرالدین شاه قاجار سرانجام در برابر امواج خروشان انقلاب مردم ایران تاب مقاومت نیاورد و به امضای فرمان برقراری مشروطیت گردن نهاد. پدران فرهیخته و آگاه ما در زمانی شالوده انقلاب مشروطیت را پی ریختند و آن انقلاب غرورآفرین را با ایثار و فداکاری های بسیار به پیروزی رساندند که نه تنها در تمام کشورهای منطقه خاورمیانه، بلکه دراکثر کشورهای جهان اثری از قانون اساسی و پارلمان منتخب مردم دیده نمی شد و حکومت های فردی و استبدادی بر مردم حاکم بودند. در میهن ما در سال های پیش از انقلاب مشروطیت، پادشاهان فاسد و دیکتاتور قاجار و وابستگان آنان مشغول غارت و چپاول تمام ثروت ها و امکانات کشور و اموال مردم بودند و برای جلب حمایت روحانیون وراضی کردن آنان، امر قضاوت و رسیدگی به دعاوی بین مردم و ثبت معاملات را به آنان محول کرده بودند، تا به هر گونه که اراده کنند نسبت به جان و مال و ناموس مردم تصمیم گیری نمایند.
در چنین دوران سیاهی بود که اجداد غیور ما، از فرصتی که در اثر تضاد منافع بین دولتین روس و انگلیس در ایران پیش آمده بود، نهایت بهره گیری را انجام داده، با مطالبه برقراری آزادی و تاسیس پارلمان و ایجاد عدالت خانه به جای محاکم شرعیه، پای به عرصه انقلاب مشروطیت نهادند و انقلاب را تا پیروزی به پیش بردند. اما متاسفانه انقلاب مشروطیت از همان روزهای نخست با چالش هایی زنجیره وار مواجه گشت. هنوز نهال نو پای مشروطیت دوساله نشده بود که محمدعلیشاه قاجار با تحریک روس ها و حمایت کسانی مانند شیخ فضل الله نوری علیه مجلس شورای ملی و اساس مشروطیت قیام کرد و مجلس با اذن او توسط لیاخوف روسی به توپ بسته شد و آزادیخواهان سرکوب و متواری شدند و دورانی موسوم به استبداد صغیررقم خورد. در این هنگام بود که خیزش مسلحانه مردم تبریز به رهبری قهرمانان ملی، ستارخان و باقرخان و مردم گیلان به سرداری یپرم خان و ایلات بختیاری به رهبری سردار اسعد وایلات قشقایی به سرکردگی صولت الدوله به حمایت از مشروطیت به وقوع پیوست و حرکت آنان برای فتح تهران و اعاده مشروطیت صورت گرفت. و آزادیخواهان بار دیگر پیروز شدند و آزادی و مشروطیت توانست تا حدود یک دهه نسبتا بدون مزاحمت در صحنه باقی بماند.
در تاریخ سوم اسفند۱۲۹۹ با کودتای رضاخان میرپنج و سیدضیاءالدین طباطبائی، بار دیگر اصول درخشان مشروطیت به افول گرایید و آزادی و قانون اساسی به طاق نسیان کوبیده شد. اما این بار استبداد و دیکتاتوری خود را در پشت یک مشروطه ظاهری پنهان نموده بود. دیکتاتور با آراستن انتخاباتی فرمایشی و تشکیل مجالسی قلابی، حکومتی فردی و استبدادی سیاه را بر ایران حاکم گردانید. با وقوع حوادث جنگ دوم جهانی و سقوط رضاشاه در شهریور۱۳۲۰ ، به تدریج آثار و شواهدی از آزادی و مشروطیت در فضای ایران هویدا گردید و در همین فضا بود که نهضت ملی ایران به رهبری دکتر محمد مصدق شکل گرفت و تا تشکیل دولت ملی پیش رفت.
دولت ملی علاوه بر اجرای موازین دموکراسی و رعایت آزادی های ملت، توانست قانون ملی شدن نفت را که خود بانی و مبتکرش بود به سرعت به مرحله اجرا در آورد و دست شرکت غارت گر نفت ایران و انگلیس را که سال ها به تاراج منابع نفتی ایران مشغول بود، از این منابع کوتاه نماید. اما دولت ملی مصدق با کودتای بیگانه ساخته ۲۸مرداد ۱۳۳۲ ساقط شد و پس از آن کودتای شوم، پسر رضا شاه به راه پدر رفت و قانون اساسی مشروطیت و حقوق و آزادی های ملت را به زیر پا نهاد و به مدت ۲۵ سال یک دیکتاتوری فاسد و تحت نفوذ بیگانگان را بر کشور ما حاکم نمود. و با عمل کرد نادرست خود برای ملت ایران راهی جز رفتن به سوی یک انقلاب دیگر را باقی نگذاشت. اهداف انقلاب ۲۲ بهمن۵۷ برقراری آزادی، استقلال و عدالت و به دست آوردن حاکمیت ملت و اعتلای کشور بود. اما با دریغ و تاسف بسیار، انقلاب در مسیری متفاوت با اهداف اولیه انقلابیون که اکثریت قاطع ملت ایران را تشکیل می دادند پیش رفت.حاکمیت جمهوری اسلامی می بایست حقوق و آزادی های اساسی فردی ملت ایران را بر طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی، و حقوق شهروندی رعایت و مورد احترام قرار دهد. و با اعمال سیاست های درست از سوء مدیریت های حیرت انگیز و فسادهای ایجاد شده جلوگیری نماید و ملت ایران را از تنگناهای اقتصادی و معیشتی و سیاسی و اجتماعی نجات بخشد.
جبهه ملی ایران یکصد و یازدهمین سالروز انقلاب پر افتخار مشروطیت را گرامی می دارد. و در این سالروز فرخنده باز هم تاکید مینماید که راه اعتلای این کشور و سعادت ورفاه این ملت تنها برقراری آزادی های اساسی ملت و حفظ استقلال و برقراری حاکمیت ملی بر پایه انتخابات آزاد و واقعی است. انتخاباتی که بدون دخالت حاکمیت، و نظارت استصوابی عوامل آن، و تنها مبتنی بر تصمیم و اراده ملت ایران صورت بگیرد.

هیأت اجرائیه جبهه ملی ایران
تهران ٩٦/٥/١٤
اطلاعیه

با نهایت تأسف و تأثر درگذشت آقای حسین سکاکی از اعضای جبهه ملی ایران را به آگاهی می رسانیم.
مراسم تشییع و تدفین آن مرحوم روز دوشنبه بیست و سوم مردادماه ساعت ٩:٣٠ از مقابل غسالخانه بهشت زهرا انجام خواهد شد.
مراسم ترحیم نیز متعاقباً اعلام می گردد.

روابط عمومی جبهه ملی ایران

@Jebhemelli
به یاد حسین سکاکی

با اندوه و تأسف بسیار اطلاع یافتیم که آقای حسین سکاکی پوینده دیرپای راه مصدق بزرگ و از اعضای قدیمی جبهه ملی ایران در روز ۲۲ مردادماه جاری دار فانی را وداع گفته و به رحمت ایزدی پیوسته است.
حسین سکاکی، مبارزات ملی و آزادی‌خواهانه را در سال‌های تشکیل جبهه ملی ایران، از حزب زحمتکشان شروع کرد و سپس در حزب نیروی سوم و بالاخره در حزب سوسیالیست ادامه داد. او پس از کودتای ننگین ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ مبارزات خود را همراه با حزب سوسیالیست در نهضت مقاومت ملی و سپس در تشکیلات جبهه ملی ایران دنبال کرد. او همواره با شادروانان غلامرضا تختی، حسن خرمشاهی و مهدی غضنفری در جبهه ملی ایران دوشادوش هم حرکت می‌کردند. او تا پایان عمر به راه مصدق یعنی راه آزادی و استقلال ایران وفادار ماند. یادش گرامی و روانش شاد باد.
ما درگذشت آقای حسین سکاکی را به خانواده ارجمندش و به همه اعضا وطرفداران جبهه ملی ایران تسلیت می‌گوئیم.

هیأت اجرائیه جبهه ملی ایران
تهران - ۲۳ مردادماه ۱۳۹۶

@Jenhemelli

http://jebhemeliiran.org/?p=1315
بیانیه هیأت اجرائیه جبهه ملی ایران در سالگرد کودتای 28 مرداد:

“فاجعه ۲۸ مرداد فراموش شدنی نیست”
@Jebhemelli
از متن:
... دولت ملی مصدق با اقدامات اصلاحی داخلی و سیاست خارجی صحیح خود، شأن و شخصیت و غرور ملی ایرانیان را در پیش چشم جهانیان اعتلا و ارتقا بخشید. با این اوصاف دولت ملی مصدق، الگویی از یک دولت مستقل و دموکرات و حافظ منافع ملی را در قلب منطقه حساس خاورمیانه و در بین کشورهای جهان سوم به نمایش گذاشت که چنین الگویی نه برای قدرت‌های استعماری جهان و نه برای ارتجاع داخلی وابسته به آنان به‌هیچ‌وجه پذیرفتنی نبود. و بنابراین درصدد برکناری دولت ملی ایران برآمدند. لذا با طراحی و سردمداری انگلیس و همکاری آمریکا و تأیید ضمنی اتحاد جماهیر شوروی و با کمک عوامل خائن آن‌ها در داخل کشور، توطئه رذیلانه کودتای ۲۸ مرداد برنامه‌ریزی شد. به دستور چرچیل نخست‌وزیر انگلیس، سرهنگ وودهاوس مقام برجسته اینتلجنت سرویس طرح کودتا را تنظیم کرد. و در آمریکا به تأیید آلن دالس رئیس سیا و جان فاستر دالس وزیر خارجه آمریکا رسانید و سپس ژنرال آیزنهاور رئیس جمهور آمریکا آن را تصویب نمود و کرمیت روزولت رئیس منطقه خاورمیانه‌ی سازمان سیا به عنوان فرمانده عملیات کودتا برگزیده شده و مخفیانه وارد ایران شد و چندبار به‌طور پنهانی با شاه ملاقات کرد. ژنرال شوارتسکف برای توجیه برنامه کودتا با اشرف پهلوی در اروپا ملاقات نموده و او را روانه ایران نمود. و بسیج نیروها از همه سو آغاز شد. لشگر گارد شاهنشاهی همراه چندصد نفر از افسران وطن‌فروشی که توسط دکتر مصدق از ارتش اخراج شده بودند با پشتیبانی چند تیپ نظامی خارج از تهران مانند تیپ کرمانشاه به فرماندهی سرهنگ تیمور بختیار، تیپ اصفهان به فرماندهی سرهنگ عباس فرزانگان و تیپ رشت و نیروهایی از ژاندارمری و شهربانی با همکاری عوامل دستگاه‌های جاسوسی انگلیس مانند شاپور ریپورتر و برادران رشیدیان و برخی از روحانیون مانند آیت‌الله بهبهانی و آیت‌الله کاشانی و دستجات مزدور اراذل و اوباش مثل دار و دسته شعبان جعفری و طیب حاج رضایی و حسین رمضان یخی و عده‌ای از زنان مفلوک اجیر شده از فسادخانه معروف تهران، مجموعه‌ای بودند که در روز ۲۸ مرداد با حمله به مراکز احزاب ملی و به آتش کشیدن ادارات روزنامه‌ها و اشغال فرستنده رادیو و حمله به خانه دکتر مصدق نخست وزیر ملی و محبوب ایران، کودتای ننگین ۲۸ مرداد ۳۲ را رقم زدند. و به مدت ۲۵ سال حکومت دیکتاتوری وابسته به بیگانه را در این کشور برپا داشتند. بلاتردید انقلاب بهمن‌ماه ۱۳۵۷ عکس‌العمل تاریخی ملت ایران به آن کودتای شوم و عمل‌کرد نادرست رژیم برخاسته از آن کودتا بوده است. تحقق حاکمیت ملی و برقراری آزادی و استقلال و عدالت اجتماعی اهداف اصلی بود که ملت ایران در انقلاب ۵۷ جستجو می‌کرد. اما با تأسف و دریغ بسیار باید اذعان نمود که به علت انحصارطلبی و اقتدارگرایی گروهی خاص، انقلاب از اهداف اولیه خود دور شد و به بیراهه رفت. تاجایی که امروز شاهد محو آزادی‌های اساسی و سوءسیاست‌ها و سوءمدیریت‌ها و فسادهای نجومی و فقر و بیکاری روزافزون در میهنمان هستیم.
جبهه ملی ایران کودتای ننگین ۲۸ مرداد و ساقط کردن دولت ملی را فراموش‌ناشدنی می‌داند و اعتقاد دارد که مصائب امروزی ملت ایران هرگز نمی‌تواند توجیه‌گر خطاهای نابخشودنی رژیم برخاسته از آن کودتا باشد، بلکه گرفتاری‌های امروزی این ملت نیز علی‌التحقیق ریشه در آن کودتای خائنانه دارد.

* متن کامل در لینک زیر 👇🏻
http://jebhemeliiran.org/?p=1318
اطلاعیه مهندس توسلی درباره زمان و مکان برگزاری مراسم تشییع پیکر دکتر ابراهیم یزدی

@nehzatazadiiran

بسمه تعالی

مراسم تشییع زنده‌یاد دکتر ابراهیم یزدی

برنامه نماز و تشییع پیکر شادروان دکتر ابراهیم یزدی، دبیر کل فقید نهضت آزادی ایران، روز پنجشنبه نهم شهریور ماه، رأس ساعت 9 صبح در محل مسجد حسینیه ارشاد برگزار خواهد شد و در پی آن مراسم خاکسپاری در قطعه شماره دو بهشت زهرا انجام خواهد شد.

محمد توسلی
رئیس دفتر سیاسی نهضت آزادی ایران
@nehzatazadiiran
Forwarded from RadioAzadegan (RadioAzadegan)
RadioAzadegan, www.iran57.com
حسین موسویان 1 -تهران،سالروزهای کودتای خائنانه 28 مردادتوسط شاه ودربار،کاشانی وبهبهانی،مدرکداران مزدور،ارازل واوباش،به دستورآمریکاوانگلیس،فجایع این کودتا تاامروز،چراانقلاب سال 57 عکس العمل تاریخی آن
Forwarded from RadioAzadegan (RadioAzadegan)
RadioAzadegan, www.iran57.com
حسین موسویان 2 -آیایکی ازعوامل دورشدن اهداف انقلاب ازمسیرش کودتای مردادنیست،آیا یکی ازعلل آشفتگی ها درجهان کودتای 28 مردادوکودتاهای به سبک آن نیست،امروزچگونه حکومتی میتواندایران را ازاینهمه بلادوردارد
خشونت و بدرفتاری با زندانیان سیاسی را محکوم می کنیم

هموطنان عزیز،
خبرهای منتشر شده در رسانه ها و وسایل ارتباط جمعی، حاکی از اعتصاب غذای عده زیادی از زندانیان سیاسی در زندان های اوین و گوهردشت و سایر زندان ها است. این فرزندان ایثارگر ملت ایران، در اعتراض به شرایط بد و ناهنجار زندان ها و بدرفتاری زندانبانان به آخرین حربه مبارزه یعنی نخوردن غذا و دست شستن از جان روی آورده اند.
هموطنان عزیز، هیچکس فراموش نکرده است که در روزهای انقلاب، همراه با درخواست استقلال، آزادی و عدالت، شعار «زندانی سیاسی آزاد باید گردد» فریاد غالب افراد ملت ایران بود که در تمام فضای کشور طنین افکن بود و به گوش می رسید و در نخستین روزهای پس از پیروزی انقلاب وعده داده می شد که زندان اوین به موزه جنایات رژیم پیشین تبدیل خواهد گردید. اما امروز با تأسف بسیار شاهد آنیم که در سیاهچال های همین زندان، هنوز بانوان گرانقدر، کارگران، دانشجویان، معلمان، روزنامه نگاران، پزشکان، حقوقدانان و سایر اقشار مردم دربندند و هم اکنون عده ای از آنان در اعتصاب غذا به سر می برند.
زندانی سیاسی انسان فداکاری است که نه برای منافع و مطامع شخصی که برای حفظ منافع ملی و دفاع از حقوق هموطنانش و برای اعتلای میهنش در پشت میله های زندان قرار گرفته است. و به درستی زندانی سیاسی اسیر وجدان بیدار و آگاه خویش است.
حاکمیت جمهوری اسلامی بر خلاف اعلامیه جهانی حقوق بشر که دولت ایران هم از امضاءکنندگان آن بوده و بنابراین بر اجرای آن التزام دارد و بر خلاف قانون اساسی خود که باید حداقل به آن پایبند باشد، تعداد بیشماری از فرزندان این سرزمین را در سراسر کشور در زندان ها محبوس نموده است. کسانی که جز انتقاد از مشکلات کشور و اعتراض به سوء سیاست ها وسوء مدیریت ها، هیچ جرمی مرتکب نشده اند.
جبهه ملی ایران، اعمال خشونت و بدرفتاری نسبت به زندانیان سیاسی را شدیداً محکوم می نماید و آزادی زندانیان سیاسی در سراسر کشور را مصراً خواستار است و از مسئولین ذیربط می خواهد که به خواسته های قانونی و برحق زندانیان اعتصاب غذا کننده گوش فرا دهند.

هیأت اجـرائیـه جـبهه ملـی ایــران
تهـران – پانزدهم شهریورماه ۱۳۹۶
@Jebhemelli
http://jebhemeliiran.org/?p=1322
Forwarded from RadioAzadegan (RadioAzadegan)
RadioAzadegan, www.iran57.com
حسین شاه حسینی 1 - تهران،سالگردکودتای ننگین 28 مرداد،توسط شاه ودربار،علمای فاسد،خودفروختگان مدرک دار،اجامرواوباش ،به دستوراربابان آمریکاوانگلیس،نقش حزب توده وابسته به شوروی،چراوچگونه شد که این فاجعه
Forwarded from RadioAzadegan (RadioAzadegan)
RadioAzadegan, www.iran57.com
حسین شاه حسینی 2 - باتوجه به حمایت مردمی ازدولت ملی مصدق به انجام رسید،نهضت ملی درمحاصره 3 قدرت بزرگ جهانی وعوامل سرسپرده داخلی،سراسرتمامی دوران پرازفتنه وفریب،خشونت وستیز،چگونگی قتل افشارطوس
Forwarded from RadioAzadegan (RadioAzadegan)
RadioAzadegan, www.iran57.com
حسین شاه حسینی 3 - رئیس شهربانی مصدق واهداف درپی ، ناکارائی تحریمها،محاصره اقتصادی وتهدیدات به تجاوزآنهم درکمال آرامش وبدون هیچگونه تشنج وآشفتگی،نتایج واثرات آن کودتای شوم دروضعیت امروز ایران وجهان
Forwarded from عکس نگار
📌حکایت 25 شهریور به قلم باقر کاظمی (مهذب‌الدوله)

🔶باقر کاظمی که در دوران سلطنت رضاشاه و محمدرضاشاه پهلوی سمت‌های مهم سفارت و وزارت داشت و دیپلماتی برجسته و سیاستمداری ملی‌گرا بود، در خاطرات خود، از حال و هوای پایتخت در روز 25 شهریور چنین نوشته است:

🔷«از 24 شهریور اوضاع بار دیگر منقلب و صحبت از حرکت قشون روس و انگلیس به طرف طهران می‌شد. رادیوهای دهلی و لندن هم به شدت از جریانات ایران انتقاد و تصرف املاک مردم را از طرف [رضا]شاه به شرح و بسط ذکر و اشعار حماسه ملی آبداری می‌خواندند. در طهران مردم عصبانی و متغیر علناً به شاه فحش می‌دادند و حتی نظامیان و افسران نیز فحاشی و هتاکی می‌کردند و در جلسه علنی مجلس راجع به وضع جواهرات سلطنتی مذاکره شد و گلشائیان جواب‌های نامربوطی داد و مؤید احمدی از نگرانی و اضطراب کامل بیاناتی کرد و همه اوضاع و احوال حکایت از بروز واقعه مهمی در همین ایام نمود ...

🔶شب 25 شهریور در تمام شهر شهرت کرد که قشون روس در شرف حرکت از قزوین به طرف طهران است و مردم همه می‌گفتند که در دربار مشغول بستن جامه‌دان‌ها و عزیمت هستند و مردم از یک طرف نگران و مضطرب و از طرف دیگر امیدوار به خلاص شدن از چنگال دیکتاتور بودند. صبح زود یکی از رفقا به من تلفن کرد که مسلماً اطلاع پیدا کرده که قشون روس صبح بسیار زود از قزوین به قصد طهران حرکت کرده‌اند...»

(«یادداشت‌هایی از زندگانی باقر کاظمی»،به کوشش داوود کاظمی و منصوره اتحادیه(نظام‌مافی)، ج4، ص296)
@jahaneketabpub
Forwarded from عکس نگار
📌سه ایراد وارد بر فروغی

باقر کاظمی سه ایراد را بر محمدعلی فروغی وارد می‌داند و آن‌ها را در قالب «انتظارات عامه ملت از نخست‌وزیر»ی که پس از پایان دیکتاتوری رضاشاه به قدرت رسیده بود، چنین بر می‌شمارد:

🔷انتظارات عامه ملت از فروغی نخست وزیر

🔶«چون میرزا محمدعلی خان فروغی (ذکاء الملک) طرف اعتماد مردم بود و هر کسی نسبت به دانش و مقام علمی او و پاکدامنی و میهن‌دوستی و صحت عمل او احترام می‌گذاشت و شش سال تمام بود که بیکار و مطرود دیکتاتور بود و انواع بی‌احترامی‌ها و توهین ها نسبت به او می شد و از حیث مادیات زندگانی نیز در تنگدستی و سختی بود، همه میهن‌دوستان و آزادیخواهان و علاقه‌مندان به کشور انتظارات زیادی از او داشتند که چون هیچ کدام انجام نگرفت از او کاملاً رنجیدند و انتقادات بسیاری از او می‌کردند.

🔴 [ایراد اول]

🔷 اولین ایرادی که به او می شد این بود که چرا در چنین موقعیت خاصی که پیش آمده بود و روس‌ها بر طبق اطلاعات موثقی که بعد به دست آمد میل داشتند در ایران جمهوریت برقرار شود و انگلیسی‌ها هم که از رضاشاه ناراضی بودند قطعاً نمی‌توانستند مخالفتی بنمایند در این امر مهم اساسی غفلت به خرج داد و برعکس به روس‌ها و انگلیسی‌ها توصیه می‌کرد که در شناسایی شاه جدید تسریع نمایند. شنیده شد که روس‌ها به او پیغام داده بودند و خواسته بودند اساس جمهوری ریخته شود و گفته بودند هیچ اشکالی ندارد و به‌سهولت می‌شود رئیس جمهوری در نظر گرفت و اسم خود فروغی یا ساعد را هم برده بودند، ولی مشارالیه از لحاظ نداشتن شهامت و شجاعت سیاسی و ضعف نفس و ترس از انقلاب داخلی زیر این بار نرفته بود.

🔶 ترس او از انقلاب داخلی با بودن قوای خارجی در کشور ابداً مورد نداشت و کوچکترین احتمال مقاومت از طرف گردن کلفتان و افسران ارتش و علما و غیره نمی‌رفت زیرا عامه ملت از اعمال و رفتار مدت سلطنت رضا شاه و تعدیات و اجحافات دستگاه او، ضبط اموال و املاک مردم و هزاران فجایع دیگر طوری از سلطنت و دیکتاتوری ناراضی بودند که حدی بر آن متصور نبود. افسران ارتش هم بعد از رسوایی‌های سوم شهریور و فرار از انجام وظایف به قسمی سرشکسته و خفیف و مورد تنفر و انزجار عمومی شده بودند که قدرت هیچ عمل و اقدامی را نداشتند و همین طور علما و رجال و تجار و لیدرهای مردم هم همه از اوضاع دیکتاتوری ناراضی و باکمال میل حاضر به رژیم جمهوری بودند. پس به عقیده عامه مردم این کوتاهی و غفلت و ترس و لرز بی مورد او صد درصد به ضرر مملکت و ملت تمام شد و لعنت ابدی تاریخی برای فروغی ماند که هیچ وقت ملت ایران او را از این عمل نخواهد بخشید.»

[ادامه دارد👇👇👇]
@jahaneketabpub
2024/10/02 20:37:31
Back to Top
HTML Embed Code: