Telegram Web Link
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies مودی؛ یک تماس تلفنی با بایدن و یک افتتاح مهم در کنار غنی "نارندرا مودی" نخست وزیر هند دیشب در تماسی تلفنی با جو بایدن رئیس جمهور جدید آمریکا بر استمرار همکاری‌های دو کشور به ویژه در حوزه مقابله با کرونا تاکید کرد. بایدن هم خاطر نشان کرد که…
@indianstudies

هند و سایر رهبران "گروه ۴" احتمالا مثل همیشه برای بررسی مهار چین میهمان بایدن می شوند

رئیس جمهور آمریکا، هفته آینده در کاخ سفید برای اولین بار میزبان رهبران کشورهای استرالیا، هند و ژاپن خواهد بود. در این نشست اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا، نارندرا مودی، نخست وزیر هند و یوشیهیده سوگا، نخست وزیر ژاپن با جو بایدن دیدار خواهند کرد.

گروه "کواد" که پیشتر تحت عنوان ائتلاف چهار جانبه شناخته می‌شد در سال ۲۰۰۴ اولین نشست خود را برگزار کرد. پیش بینی می‌شود مسئله واکسن یکی از موضوعات این نشست باشد. استرالیا تمهیداتی جدید جهت اعمال قرنطینه برای مقابله با ویروس کرونا را در پیش دارد و همچنین رهبران ژاپن و هند به دنبال راهی برای کنترل پاندمی در کشورهایشان هستند.

احتمال گفت‌وگوی رهبران عضو گروه ۴ پیرامون مسئله‌ تمرکز مدیریت بایدن بر روی نفوذ چین در منطقه هند و اقیانوسیه وجود خواهد داشت.

آمریکا قصد دارد ائتلافی از کشورهای همسو با خود برای مقابله با برنامه‌های زیرساختی چین ایجاد کند. اما چین در حال حاضر اصلی‌ترین شریک اقتصادی ژاپن و آسه‌آن است و در سال ۲۰۲۰ به بزرگ‌ترین شریک هند هم تبدیل شد.
@indianstudies

‏فقط در BBC فارسی ممکن است که یکی بنام کارشناس ادعا کند:
‏ملامحمد وزیر دفاع طالبان که ظریف او را برد پیش رهبر ایران، مسئول کشتار دیپلماتها و روزنامه نگاران ایرانی در کنسولگری ایران در پیشاور بوده و حداقل ۱۰۰۰ نفر شیعه را سر بریده:
‏۱. وزیر دفاع طالبان ملا یعقوب است نه ملا محمد
‏۲. ملا یعقوب پسر ملاعمر است و در زمان کشتار دیپلماتهای ایرانی کودک بوده
‏۳. ملایعقوب اصلا ایران نیامده و با ظریف دیدار رسمی نکرده
‏۴. ظریف هیچ گروهی از طالبان را به نزد رهبر نبرد.
‏۵. کشتار دیپلماتها در مزار شریف بود نه پیشاور.
‏۶. پیشاور شهری است در پاکستان، نه افغانستان.
در این معرکه هوچیگری، نقش مدیران شبکه و مجری برنامه، برای میدان دادن به این هتاکیها، بخصوص علیه آقای بهمنی قاجار محقق دانا و ایرانمدار مسایل منطقه که سابقه فعالیتها و‌ پژوهشهای درخشان او علیه طالبان و بنفع شیعیان و تاجیکان مظلوم افغانستان بر همه آشکار است هم قابل تامل است.

مجید تفرشی
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies عضویت هند و پاکستان در شانگهای نخست‌وزیر پاکستان ضمن امضای اسناد مربوط به عضویت دائم پاکستان در سازمان همکاری شانگهای فرصت ایجادشده برای هند را نیز به دولتمردان دهلی نو تبریک گفت. نخست‌وزیر پاکستان نواز شریف طی سخنرانی خود اعلام کرد: امروز…
@indianstudies

سازمان همکاری های شانگهای نشست سالانه سران کشورهای عضو اش را در غیاب افغانستان برگزار می کند

سازمان همکاری شانگهای یا SCO دو دهه پیش در سن پترزبورگ تأسیس شد و در حال حاضر هشت عضو دارد که نیمی از جمعیت جهان و یک چهارم تولید اقتصادی را نمایندگی می‌کنند.

ایران از سال 2005 به دنبال پیوستن به این بلوک است که شامل هند و پاکستان نیز می‌شود و احتمالا این بار موفق به عضویت خواهد شد.

سازمان همکاری شانگهای در حال حاضر دارای هشت عضو دایم شامل کشورهای هند، قزاقستان، چین، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان است. چهار کشور افغانستان، بلاروس، ایران و مغولستان به عنوان عضو ناظر و ۶ کشور آذربایجان، ارمنستان، کامبوج، نپال، ترکیه و سریلانکا نیز از شرکای گفت‌ و گوی آن به شمار می روند. درخواست آمریکا برای عضویت در این سازمان در سال 2005 رد شد.

محور اصلی اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای امسال افغانستان است، زیرا اعضا قصد دارند از آمریکا بخواهند وظایف خود را در قبال این کشور انجام دهد، آنها همچنین از افغانستان می‌خواهند ضمن ارایه برنامه‌های علمی و عملی برای بازسازی کشور، گروه‌های تروریستی را کاملا طرد کند. با این حال، اما بعید است اعضا در مورد به رسمیت شناختن دولت جدید طالبان به توافق برسند.

سخنگوی دولت پاکستان گفته است سران جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در حاشیه اجلاس سازمان همکاری شانگهای در شهر دوشنبه دیدار و درخصوص تقویت همکاری‌های دوجانبه به ویژه تحولات افغانستان گفت وگو خواهند کرد.
@indianstudies
استقبال نخست وزیر هند از عضویت ایران در سازمان شانگهای

🔹«نارندرا مودی» در سخنرانی خود در نشست سازمان همکاریهای شانگهای(SCO) در پایتخت تاجیکستان که به صورت ویدئو کنفرانس انجام شد بر تعهد دهلی نو برای بهبود ارتباطات با منطقه آسیای مرکزی تاکید کرد. 

🔹او تاکید کرد، ما معتقدیم که کشورهای محصور در خشکی در آسیای مرکزی می‌توانند از طریق ارتباط با بازارهای هند منتفع شوند. 

🔹نخست وزیر هند در ادامه سخنان خود اضافه کرد، سرمایه گذاری ما در بندر چابهار در ایران و تلاشهای ما در زمینه کریدور بین المللی شمال-جنوب دلیلی بر اراده و تمایل ما در این زمینه است. 

🔹براساس گزارش رسانه های هندی، مودی همچنین گفت: امسال ما بیستمین سالگرد تاسیس سازمان شانگهای را جشن میگیرم، دوستان جدیدی در حال اضافه شدن به ما هستند و من از اینکه ایران به عنوان شریک جدید ماست استقبال می‌کنم. وی تاکید کرد که گسترش سازمان شانگهای نشانه افزایش تاثیر این سازمان است.

دیدار وزیر خارجه هند با رئیس‌جمهور ایران

🔹«سوبرامانیام جایشانکار» وزیر خارجه هند دقایقی قبل از آغاز رسمی نشست سران سازمان همکاری شانگهای، در پیامی توییتری از دیدار کوتاه خود  با رئیس‌جمهور ایران خبر داد.وزیر خارجه هند در این توییت نوشت: «قبل از شروع اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای، تبادل احترام و دیدگاه‌ها با رئیسی رئیس‌جمهور ایران».
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies سازمان همکاری های شانگهای نشست سالانه سران کشورهای عضو اش را در غیاب افغانستان برگزار می کند سازمان همکاری شانگهای یا SCO دو دهه پیش در سن پترزبورگ تأسیس شد و در حال حاضر هشت عضو دارد که نیمی از جمعیت جهان و یک چهارم تولید اقتصادی را نمایندگی…
@indianstudies
♦️ بیانیه پایانی نشست سازمان همکاری شانگهای

🔹 در بیانیه پایانی نشست سازمان همکاری شانگهای در دوشنبه، پایتخت تاجیکستان مطرح شد:

🔹 حل و فصل سریع اوضاع در افغانستان یکی از مهمترین عوامل در حفظ ثبات در منطقه است.

🔹 ما خواستار آن هستیم که افغانستان به کشوری مستقل و بی‌طرف و عاری از تروریسم، جنگ و مواد مخدر تبدیل شود.

🔹 ایجاد یک دولت فراگیر در افغانستان با مشارکت همه طرف ها ضروری است.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies
@indianstudies
چرا ملت‌هایی که از زنان حمایت نمی‌کنند، شکست می‌خورند؟

اکونومیست به تازگی به بررسی ارتباط میان «جنسیت و ژئوپلتیک» پرداخته و نوشته است در حکومتها و جوامعی که به زنان اهمیت نمیدهند و آنها را سرکوب میکنند همیشه تضاد وجود دارد و در نهایت شکست میخورند. این مسئله چندین دلیل دارد. در بسیاری از نقاط دختران به طور انتخابی سقط می شوند یا مورد غفلت قرار می گیرند. این امر منجر به تغییر نسبت جنسی شده است، که به این معنی است که میلیون ها مرد جوان محکوم به مجرد ماندن هستند. مردان ناامید بیشتر مرتکب جنایات خشونت آمیز می شوند یا به گروه‌های شورشی می‌پیوندند. سربازان بوکوحرام و داعش این را می‌دانند و به عنوان غنایم جنگ به آنها قول «زن» می‌دهند. تعدد زوجات همچنین مازاد مردان مجرد را ایجاد می کند. همسران متعدد برای مردان در طبقات بالا به معنای مجرد ماندن مردانی است که در طبقات پایین هستند. همه درگیری‌ها دلایل پیچیده ای دارند. اما ممکن است تصادفی نباشد که کشمیر یکی از نامتعادل‌ترین نسبت‌های جنسی در هند را دارد، یا اینکه همه 20 کشور متلاطم در فهرست کشورهایی هستند که بر اساس تحقیق صندوق صلح در واشنگتن، چند همسری درآن‌ها رایج است.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies چرا ملت‌هایی که از زنان حمایت نمی‌کنند، شکست می‌خورند؟ اکونومیست به تازگی به بررسی ارتباط میان «جنسیت و ژئوپلتیک» پرداخته و نوشته است در حکومتها و جوامعی که به زنان اهمیت نمیدهند و آنها را سرکوب میکنند همیشه تضاد وجود دارد و در نهایت شکست میخورند.…
@indianstudies
اکونومیست در سرمقاله شماره این هفته خود با طرح این پرسش که «چرا ملت‌هایی که زنان آن ناتوان هستند، شکست می خورند؟ » به بررسی ارتباط میان «جنسیت و ژئوپلتیک» پرداخته است. نشریه هفتگی اکونومیست طرح و تیتر جلد شماره جدید خود را به نسبت میان «جنسیت و ژئوپلتیک» اختصاص داده و سرمقاله  و پرونده ویژه این هفته را با طرح دو پرسش کلیدی آغاز کرده است: «چرا ملت‌هایی که زنان آن ناتوان هستند، سقوط می‌کنند؟ و چرا سیاست خارجی باید به نیمی از بشریت توجه بیشتری داشته باشد؟».

اکونومیست در ادامه آورده است: پس از سرنگونی طالبان توسط آمریکا و متحدانش در سال 2001 ثبت‌نام دختران افغان در مدارس ابتدایی از 0 به 80 درصد افزایش یافت، مرگ و میر نوزادان به نصف کاهش یافت و ازدواج اجباری غیرقانونی اعلام شد. اگرچه بسیاری از آن مدارس محصور بودند و بسیاری از خانواده‌ها قانون را نادیده گرفتند. اما هیچ کس به طور جدی شک نمی‌کند که زنان و دختران افغان در 20 سال گذشته دستاوردهای بزرگی داشته‌اند، دستاوردهایی که در حال حاضر در خطر است.
به گفته وزارت امور خارجه ، ایالات متحده "متعهد به پیشبرد برابری جنسیتی" از طریق سیاست خارجی خود است. اما دادن میلیاردها دلار اسلحه و یک کشور متوسط به گروهی از خشن‌ترین زن ستیزان، راه عجیبی برای نشان دادن آن است.
البته سیاست خارجی شامل توافقات دشواری است. اما شواهد فزاینده‌ای وجود دارد دال بر اینکه آنچه هیلاری کلینتون یک دهه پیش گفت در حال بروز است: «تسلیم شدن زنان ... تهدیدی برای امنیت مشترک جهان ما است. جوامعی که به زنان ستم می کنند به احتمال زیاد خشونت‌بار و بی‌ثبات هستند». چندین دلیل احتمالی برای این وجود دارد. در بسیاری از نقاط دختران به طور انتخابی سقط می شوند یا مورد غفلت قرار می گیرند. این امر منجر به تغییر نسبت جنسی شده است، که به این معنی است که میلیون ها مرد جوان محکوم به مجرد ماندن هستند. مردان ناامید بیشتر مرتکب جنایات خشونت آمیز می شوند یا به گروه‌های شورشی می‌پیوندند. سربازان بوکوحرام و داعش این را می‌دانند و به عنوان غنایم جنگ به آنها قول «زن» می‌دهند. تعدد زوجات همچنین مازاد مردان مجرد را ایجاد می کند.
همسران متعدد برای مردان در طبقات بالا به معنای مجرد ماندن مردانی است که در طبقات پایین هستند. همه درگیری‌ها دلایل پیچیده ای دارند. اما ممکن است تصادفی نباشد که کشمیر یکی از نامتعادل‌ترین نسبت‌های جنسی در هند را دارد، یا اینکه همه 20 کشور متلاطم در فهرست کشورهایی هستند که بر اساس تحقیق صندوق صلح در واشنگتن، چند همسری درآن‌ها رایج است. در گینه ، جایی که کودتا در 5 سپتامبر رخ داد، 42 درصد از زنان متاهل 15 تا 49 ساله در اتحادیه های چند همسری هستند.
پلیس دولتی چین بر مردان مازاد خود سرپوش می‌گذارد، اما همسایگانش گاهی اوقات نگرانند که آیا آنها ممکن است برای متناسب‌سازی، روزی به دنبال یک خروجی از سرزمین‌ها همجوار باشند. در خارج از دموکراسی‌های غنی، گروه خویشاوندی مردان هنوز واحد اصلی بسیاری از جوامع است. چنین گروه‌هایی عمدتا برای دفاع از خود ظهور کردند: پسرعموها برای دفع افراد خارجی متحد می شوند. امروزه بیشتر آنها مشکل ایجاد می کنند.
نزاع های قبیله ای خون را در سراسر خاورمیانه و ساحل شمال آفریقا پاشیده است. قبایل برای کنترل دولت اغلب با خشونت رقابت می کنند تا بتوانند مشاغل را غارت کرده و بین خویشاوندان خود تقسیم کنند.
این دولت‌ها فاسد و ناکارآمد می شوند، شهروندان را از خود دور کرده و حمایت از جهادی‌هایی را که قول می دهند عادلانه‌تر حکومت کنند، افزایش می‌دهند. جوامع مبتنی بر پیوند مردانه تمایل به تسلیم زنان دارند. پدران انتخاب می‌کنند که دخترانشان با چه کسی ازدواج کنند. گاهی حتی قیمت عروس وجود دارد (خانواده داماد مبالغ هنگفتی را بعضاً به خانواده عروس می پردازند). این به پدران انگیزه می‌دهد تا دختران خود را زودتر برای ازدواج مهیا کنند. این مشکل کوچکی نیست. مهریه، جهیزیه و یا قیمت عروس در نیمی از کشورهای جهان چیزهای رایجی است. یک پنجم از زنان جوان جهان قبل از 18 سالگی ازدواج کرده‌اند، و یک بیستم آن‌ها قبل از 15 سالگی. عروس‌های کم‌سن‌‌وسال به احتمال زیاد از تحصیل باز می‌مانند ، کمتر می توانند در برابر شوهرهای بدسرپرست بایستند و کمتر می توانند فرزندان سالم و تحصیل کرده ای پرورش دهند.

محققان دانشگاه‌های A&M تگزاس و بریگهام‌یانگ یک فهرست جهانی از نگرش‌های ماقبل مدرن نسبت به زنان را تهیه کردند که شامل قوانین جنسیتی خانوادگی، حقوق مالکیت نابرابر، ازدواج زودهنگام برای دختران، ازدواج خانوادگی، تعدد زوجات، قیمت عروس، ارجحیت پسر، خشونت علیه زنان و نابرابری قانونی (برای مثال، آیا متجاوز می تواند با ازدواج با قربانی خود از مجازات فرار کند؟).
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies چرا ملت‌هایی که از زنان حمایت نمی‌کنند، شکست می‌خورند؟ اکونومیست به تازگی به بررسی ارتباط میان «جنسیت و ژئوپلتیک» پرداخته و نوشته است در حکومتها و جوامعی که به زنان اهمیت نمیدهند و آنها را سرکوب میکنند همیشه تضاد وجود دارد و در نهایت شکست میخورند.…
@indiansudies
با این تحقیق معلوم شد که تضعیف زنان یک جامعه، ارتباط زیادی با بی ثباتی خشونت آمیز در یک کشور دارد. زنان صلح به جای مردان جنگ از این تحقیق می توان درس‌های مختلفی گرفت. علاوه بر ابزارهای معمول تحلیلی، سیاستگذاران باید ژئوپلیتیک را از طریق منشور جنسیت مطالعه کنند. این شاخص آداب و رسوم جنسیتی ، اگر 20 سال پیش وجود داشت، به آنها هشدار می داد که ملت سازی در افغانستان و عراق چقدر سخت خواهد بود. امروزه، این نشان می دهد که نمی‌توان ثبات را در عربستان سعودی، پاکستان یا حتی هند بدیهی دانست.
مذاکرات صلح باید شامل زنان شود. بین سال‌های 1992 تا 2019 ، تنها 13 درصد از مذاکره کنندگان و 6 درصد از امضاکنندگان معاهده‌های صلح زن بودند. با این حال، صلح بیشتر زمانی دوام می آورد که زنان پای میز مذاکره باشند. این ممکن است به این دلیل باشد که آنها آمادگی بیشتری برای مصالحه دارند. یا شاید به این دلیل که یک اتاق بدون زنان به معنای یک میدان با مردان مسلح بدون ورود افراد غیر جنگنده است. لیبریا این مهم را دریافت و به یک جنگ داخلی وحشتناک پایان داد. حاکمان جدید افغانستان چنین نکرده اند. به طور گسترده‌تر، دولت‌ها وقتی می‌گویند که می‌خواهند نیمی از بشریت را آزاد کنند، باید روی عمل کردن به آن تمرکز کنند. دختران باید تحصیل کنند، بسیاری از آنها برای کار یا ازدواج، ترک تحصیل کرده اند، هرچند یک دلیل آن این است که کووید خانواده هایشان را فقیر کرده است. ازدواج کودکان و ختنه زنان باید ممنوع شود، هر چند در روستاهای دور افتاده سخت است. تعدد زوجات را به رسمیت نشناسند، و تساوی حقوق ارثیه را عملی کنند، به پسران بیاموزند که نباید به هیچ شکلی به زنان ضربه بزنند.
معرفی حقوق بازنشستگی عمومی، میتواند سنتی را تضعیف می‌کند که طبق آن انتظار می رود زوجین با والد مرد زندگی کنند، زیرا سالمندان زن هیچ وسیله دیگری برای حمایت ندارند. بیشتر اینها وظایف دولتهای ملی است ، اما بیگانگان تا حدودی نفوذ دارند. از زمانی که اهداکنندگان غربی شروع به آموزش دختران کرده اند ، دختران بیشتری به مدرسه رفته اند (ثبت نام اولیه از 64 درصد در 1970 به 90 درصد امروز افزایش یافته است). کمپین های مخالف ازدواج زودهنگام بیش از 50 کشور را وادار کرده اند که حداقل سن ازدواج را از متولدین سال 2000 به قبل افزایش دهند (بالای ۲۱ سال). پسران باید در مورد عدم خشونت از مربیان بیاموزند. ایده هایی در مورد نحوه طراحی چنین برنامه‌هایی از طریق شبکه جهانی موسسات خیریه و اتاق فکرها به اشتراک گذاشته می شود. اهداکنندگانی مانند USAID و بانک جهانی، کار عادلانه‌ای را در زمینه ارتقای حقوق مالکیت برای زنان انجام داده اند ، حتی اگر تلاش های آنها در افغانستان در حال دود شدن باشد.
تصور رادیکال سیاست خارجی نباید ساده لوحانه باشد. کشورها منافع حیاتی دارند و باید در مقابل دشمنان بازدارندگی ایجاد کنند. ژئوپلیتیک را نباید بیش و پیش از آنکه از نظر اقتصادی یا عدم اشاعه هسته‌ای مورد بررسی قرار گیرد، صرفاً از دریچه فمینیستی نگاه کرد. اما از سیاستگذارانی که منافع نیمی از مردم را در نظر نمی‌گیرند و نمی‌توان انتظار درک جهان بهتر را داشت.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies نقاشی از رابیندرانات تاگور
@indianstudies

روح هند در هنر رابیندرانات تاگور

رابیندرانات تاگور بیشتر به عنوان یک شاعر شناخته می شود و در سال 1913 اولین نویسنده غیر اروپایی بود که جایزه نوبل ادبیات را دریافت کرد. تاگور آهنگسازی توانمند بود که سرودهای ملی هند و بنگلادش را نوشت، او همچنین مربی ، مصلح اجتماعی ، فیلسوف و نقاش بود. در هند ، او به عنوان یک شخصیت ملی تلقی می شود که دستاوردهایش به اندازه گاندی مهم است. تاگور نقاشی را در اواخر دهه شصت زندگی خود نسبتاً دیر آغاز کرد. با وجود این ، او هزاران اثر تولید کرد و اولین هنرمند هندی بود که آثار خود را در اروپا ، روسیه و ایالات متحده در سال 1930 به نمایش گذاشت. آثار گنجانده شده در نمایشگاه در چهار محور از آثار او تنظیم شده بودند. اولین تابلوهای او آثار بسیار تخیلی هستند که معمولاً بر روی حیوانات یا موجودات خیالی متمرکز هستند که با نشاط و طنز آمیخته شده اند. پیکره های انسانی یا به صورت فردی با حرکات رسا یا به صورت گروهی در محیط های تئاتر به تصویر کشیده می شوند. در پرتره های تهیه شده در دهه 1930 ، او چهره انسان را به گونه ای یادآور ماسک یا شخصیت می کند. موضوعات منظره کوچکترین خروجی را در میان آثار تاگور نشان می دهند.

تبریز امروز
@indianstudies

سفر آقای رئیسی به شهر کولاب تاجیکستان و زیارت مزار میرسید علی همدانی عارف نامی ایرانی

رئیس جمهور ایران در آخرین مرحله از سفر سه روزه به کشور تاجیکستان به زیارت مرقد سید میرعلی همدانی، عارف و چهره شناخته شده و قابل احترام ایرانی در شهر کولاب رفت.

میرسید علی همدانی ۱۲ رجب ۷۱۴ هجری قمری در همدان متولد شد و در ذیحجه ۷۸۶ هجری قمری درگذشت واز جمله شخصیت های معنوی مورد احترام در تاجیکستان، آسیای مرکزی و شبه قاره هند است.

میر سیدعلی همدانی حافظ قرآن کریم بود و گسترش بسیاری از هنرهای قرون گذشته در منطقه کشمیر را با نام سید علی همدانی پیوند می دهند؛ هنرهایی مانند شالبافی، بافندگی، سفالگری و خوش نویسی از بازمانده های او به شمار می آید.

این شعر از او روی اسکناس های ۱۰ سامانی تاجیکستان چاپ شده است:

هر که ما را یاد کرد ایزد مر او را یار باد
هر که ما را خوار کرد از عمر برخوردار باد
هر که اندر راه ما خاری فکند از دشمنی
هر گلی از باغ وصلش بشکفد بی خار باد
در دو عالم نیست ما را با کسی گرد و غبار
هر که ما را رنجه دارد، راحتش بسیار باد
@indianstudies
ابراز آمادگی هند برای ارسال فوری واکسن به ایران

🔹در دیدار وزرای خارجه ایران و هند در نیویورک، طرف هندی آمادگی کشورش را برای ارسال فوری واکسن‌های تعهد شده و در حال مذاکره ابراز داشت.
🔹وزیر خارجه کشورمان نیز بر ضرورت نهایی شدن موافقتنامه تجارت ترجیحی دو کشور تأکید کرد.
@indianstudies

دیدار مقامات افغان با نمایندگان روسیه، چین و پاکستان

محمد حسن آخوند، نخست وزیر موقت افغانستان با نمایندگان روسیه، چین و پاکستان دیدار کرد.

عبدالله عبدالله و حامد کرزی، رییس‌‌جمهور پیشین نیز با نمایندگان ویژه کشورهای روسیه، پاکستان و چین دیدار کردند.

در این دیدار نمایندگان کشور‌های منطقه بر صلح و ثبات، سیاست معتدل، احترام به حقوق زنان، زمینه‌سازی تعلیم و تربیت برابر برای افغان‌ها و هم‌کاری‌های منطقه‌ای تأکید نمودند.

معاون وزیر خارجه روسیه گفته که مسکو و شرکایش قصد دارند در صورت از سرگیری عملیات فرودگاهی، نشست "تروئیکای گسترش یافته" را در کابل برگزار کنند.
@indianstudies
در شمال شرقی هندوستان اتفاقات عجیب زیادی رخ می‌دهد و یکی از آن‌ها این است که هر ۴۸ سال یک بار در ایالت میزورام مورد هجوم میلیون ها موش قرار می‌گیرد. این موش‌ها روانه خیابان‌ها شده و همه چیز را حریصانه می‌بلعند. دانشمندان همیشه این رویداد را به عنوان افسانه می‌شناختند تا این که در سال ۲۰۰۸ شاهد این رویداد عجیب شدند.

+ علت این حادثه جنگل بامبو به مساحت ۱۰ هزار مایل مربع است که در نزدیکی این منطقه قرار دارد. هر ۴۸ سال یک بار شکوفه‌ها و گل‌های این جنگل میوه می‌دهند. زمانی که تمام میوه‌های درخت روی زمین می‌افتد به منبع غذای خوبی برای موش ها تبدیل می‌شود. هر یک موش ماده می‌تواند در یک دوره ۶ ماهه ۲۰۰ بچه داشته باشد و این یعنی تولد میلیون‌ها موش گرسنه درست زمانی که تمام میوه‌ها خورده شده‌اند. بنابراین آن‌ها برای پیدا کردن غذا روانه شهر شده و باعث قحطی و بیماری می‌شوند.
@indianstudies
🔍 اولین نشست رودرروی سران کواد در دوره ریاست‌جمهوری بایدن برگزار شد

⭕️ چین‌ستیزی، هدف اصلی یک همکاری چهارجانبه

✍️ محمدحسین لطف‌الهی

🔹جو بایدن، رییس‌جمهور ایالات متحده امریکا روز جمعه در کاخ سفید میزبان رهبران استرالیا، هند و ژاپن بود؛ نشستی که به گفته تحلیلگران بخشی از تلاش‌ها در راستای تغییر اولویت‌های سیاست خارجی امریکا و گذار از جنگ‌های بی‌پایان و تمرکز روی متحدان سنتی اروپایی به منظور تمرکز بر دشمنی است که به سرعت رشد می‌کند: چین.

🔹این دومین نشست رهبران گروه «کواد» از زمان روی کار آمدن جو بایدن در ایالات متحده به حساب می‌آمد. ایالات متحده و متحدان آسیایی این کشور معتقدند چین به مرور زمان توانسته خود را به یک ابرقدرت اقتصادی تبدیل کند و حالا در حال بهره‌برداری از این توان اقتصادی است. از نگاه آنها چین به واسطه این قدرت اقتصادی اعتماد به نفس ملی خود را تقویت کرده، نفوذ دیپلماتیک زیادی به دست آورده و با تقویت نظامی خود در مسیر تبدیل شدن به یک نیروی غیرقابل مهار است.

🔹به همین دلیل با شکل دادن گروهی متشکل از 4 دموکراسی بزرگ و تاثیرگذار در منطقه هند - اقیانوس آرام، تلاش می‌کنند ضمن برقراری توازن در این منطقه، از افزایش غیرقابل نفوذ و قدرت چین جلوگیری کنند و به مهار این کشور بپردازند. پیش از برگزاری این نشست، کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرده بود هدف از برگزاری آن «تعمیق روابط و تقویت همکاری‌های عملی» میان اعضای گروه «کواد» است.

🔹در این بیانیه که روز 13 سپتامبر منتشر شد، کاخ سفید تاکید داشت محورهایی که رهبران چهار کشور ایالات متحده، هند، استرالیا و ژاپن پیرامون آن گفت‌وگو خواهند کرد، «همکاری در راستای مهار پاندمی کووید 19، چگونگی مقابله با بحران تغییرات اقلیمی، همکاری در مسیر توسعه فناوری‌های نوظهور و تبدیل کردن منطقه هند - اقیانوس آرام به منطقه‌ای آزاد و باز» خواهد بود.

🔹با این وجود تحلیلگران موضوعات مطرح‌شده در نشست را بسیار فراتر از این می‌پندارند و معتقدند موارد طرح‌شده از سوی کاخ سفید تنها بخشی از محورهای نشست بوده است، چرا که در این بیانیه، به‌رغم نگرانی‌های بی‌شمار اعضای گروه کواد از رفتارهای چین و همچنین هدف امریکا از تقویت این اتحاد چهارگانه که در اصل مهار چین بوده، هیچ اشاره‌ای به موضوع چین نشده است.

🔹نشست روز جمعه اولین نشست رودرروی بایدن و رهبران کواد تلقی می‌شود. نارندرا مودی، اسکات موریسیون و یوشیهیده سوگا در شرایطی به ایالات متحده سفر کردند که برخی از آنها به دلیل شیوع بیماری کووید 19 برای مدتی طولانی از دیدارهای رودررو با سایر رهبران جهان اجتناب می‌ورزیدند و ترجیح می‌دادند بخش اعظمی از اهداف دیپلماتیک خود را از طریق تماس‌های تلفنی و دیدارهایی که به صورت ویدیوکنفرانس برگزار می‌شد، دنبال کنند.

در «اعتماد» بخوانید:

https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/174152

@SaMassoumi
@indianstudies

اولین زن نابینا در مجمع عمومی سازمان ملل

لفاظی های هند و پاکستان پای ثابت مجمع عمومی سازمان ملل متحد است، همیشه بوده است. این بار هم نمایندگان مقیم زن دو کشور با استفاده از حق پاسخ به یکدیگر تاختند. بیشتر هم بحث افغانستان و کشمیر مطرح بود.

نکته جالب و قابل بهره برداری برای سیاستمداران پاکستانی اما این بود که برای اولین بار نماینده پاکستان دیپلمات نابینایی است که با استفاده از خط بریل از این فرصت پاسخگویی استفاده کرد و متن خود را قرائت کرد. نامش سیما سالیم(Saima Saleem) است.
@indianstudies

زلزله شدید در پاکستان

زلزله ۵.۷ ریشتری پاکستان حداقل ۲۰ قربانی داشته است. مقام‌های محلی گفته‌اند با زلزله‌ای که اولین ساعات روز پنجشنبه بلوچستان پاکستان را لرزانده است احتمال افزایش تلفات وجود دارد. تاکنون شمار زخمیان زلزله به بیش از ۲۰۰ نفر رسیده است.

در اثر زلزله بسیاری از ساختمان ها و منازل آسیب دیده و بسیاری از مردم زیر آوار گیر کرده اند. به علت ریزش کوه و بسته شدن مسیرها مشکلات زیادی در فعالیت های امدادرسانی در مناطق زلزله زده ایجاد شده است. فعالیت های امدادی با توجه به بسته بودن مسیرها از طریق بالگرد در حال انجام است.
@indianstudies

سیاست‌ ضدتروریسم روسیه در افغانستان

تارنمای نشنال‌اینترست در مقاله‌ای به نقل از پژوهشگران مؤسسه رند بیان داشته که مسکو در چند سال گذشته روابط خود را با طالبان توسعه داده و موقعیت نیروهای خود را در آسیای مرکزی تقویت کرده است تا از تشدید تهدیدات وضعیت افغانستان علیه خود جلوگیری کند. خلاصه‌ای از این مقاله در ادامه می‌آید.

جلوگیری ار تشدید تروریسم در آسیای مرکزی، ممانعت از روند مهاجرت به این کشورها، جلوگیری از قاچاق مواد مخدر و مخالفت با رشد ایدئولوژی‌های رادیکال و تکفیری، چهار منفعت امنیتی مهم روسیه در وضعیت کنونی افغانستان است. در این راستا، مسکو می‌تواند اقدامات زیر را انجام دهد:

1⃣پشتیبانی اطلاعاتی از تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان درباره امنیت مرزها و برنامه‌ها و فعالیت‌های گروه‌های تروریستی.

2️⃣ کمک‌های بشردوستانه به تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان با هدف حمایت از مهاجران افغانستانی و کمک به مدیریت مرزها و جلوگیری از قاچاق مواد مخدر.

3️⃣ پشتیبانی اطلاعاتی از طالبان در مورد گروه‌های تروریستی در داخل افغانستان به‌ویژه داعش.

4️⃣ استفاده از مزدوران روسی یا نیروهای ویژه نظامی در داخل افغانستان و مناطق مرزی آسیای میانه برای مقابله با گروه‌های تروریستی.

5️⃣ تقویت اقدامات ضدتروریستی علیه اعضای روس‌تبار گروه‌های تکفیری مانند داعش که به مرور پس از شکست، به روسیه و همسایگان آن بازمی‌گردند.

6️⃣ حمایت نظامی از تاجیکستان و ازبکستان به منظور عملیات‌های نظامی در مرزها علیه داعش و پرواز جنگنده‌ها علیه اهدافی در داخل افغانستان از درون پایگاه‌های هوایی در این دو کشور.

روسیه فعلاً سعی داشته از اهرم نیازمندی طالبان به رفع تحریم‌های شورای امنیت و هم‌چنین شناسایی رسمی، به عنوان ابزار فشاری علیه این گروه استفاده کند. در عین حال که مدیریت امنیتی افغانستان علاوه بر وضعیت درونی طالبان به رفتارهای بازیگران خارجی به‌خصوص پاکستان نیز بستگی دارد که بیش از مسکو به واشنگتن نزدیک است.

اندیشکده تبیین
@indianstudies

سفر وزیر خارجه هند به ارمنستان

در حالی که تنش های لفظی در روابط ایران و آذربایجان به اوج رسیده یارکشی های منطقه ای ادامه دارد. حالا وزیر امور خارجه هند برای بحث در مورد کریدور "خلیج فارس تا دریای سیاه" از ارمنستان دیدن می‌کند. از سوی ایران و از طرف هند علاقه زیادی برای افتتاح چنین راهرویی وجود دارد.

همچون نگرانی ایران از همکاری های راهبردی آذربایجان و اسراییل، دهلی نو نیز نگران همکاری اسلام‌آباد با باکو است، زیرا هندی‌ها در چابهار برای راه ابریشم سرمایه‌گذاری کرده‌اند تا از ایران عبور کرده و از قفقاز به اروپا برسند، این موضوع می‌تواند بندر گوادر پاکستان را تحت‌تاثیر قرار دهد. به همین جهت است که پاکستان به دنبال همکاری با افغانستان طالبان و آذربایجان است تا مسیر دیگری را رقم بزند.

‏به گزارش نشریه «پرینت» در سفر وندی شرمن به هند، مقامات دهلی نو از پررنگ شدن نقش روزافزون شبکه حقانی در تحولات افغانستان ابراز نگرانی کرده‌اند و به آمریکا گفته اند مبادا افغانستان دوباره به پایگاهی برای شبکه‌های تروریستی تبدیل شود و شبکه حقانی در تبانی با آی‌اس‌آی تاثیرگذاری داشته باشد. اما در حقیقت نگرانی عمده بازتعریف مسیرهای اقتصادی منطقه به دنبال خروج آمریکایی ها است.

Minister of Foreign Affairs of India Subramanyam Jayshankar will visit Armenia in the next few days.

Commenting on the results of his visit to Iran and the meeting with his Iranian counterpart Hossein Amir-Abdollahian, Mirzoyan stated that the Persian Gulf-Black Sea corridor project is still being considered with the Iranian partners.

“Simultaneously, the countries of the enlarged region are also interested in such opportunities,” Mirzoyan said, adding that he will discuss this issue with the Indian foreign minister as well.
2024/09/22 19:30:11
Back to Top
HTML Embed Code: