Telegram Web Link
@indianstudies

عبدالقدیرخان یا همان پدر بمب اتم پاکستان درگذشت
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies عبدالقدیرخان یا همان پدر بمب اتم پاکستان درگذشت
@indianstudies

عبدالقدیرخان، پدر بمب هسته‌ای پاکستان درگذشت

عبدالقدیر خان که باعث تبدیل شدن پاکستان به یک کشور هسته‌ای شد و پدر بمب هسته‌ای این کشور لقب گرفته بود، در ۸۵ سالگی درگذشت.

این دانشمند هسته‌ای به دلیل مشکلات تنفسی در بیمارستان بستری بود و با خونریزی ریه، شرایط جسمانی وخیمی پیدا کرده بود.

این فیزیکدان هسته‌ای ۸۶ ساله که بنیانگذار برنامه غنی‌سازی اورانیوم پاکستان محسوب می‌شود، از سال ۲۰۰۴ به دلیل برخی نگرانی‌های امنیتی، تحت مراقبت قرار گرفته بود و نهادهای امنیتی این کشور از بیم خطر احتمالی برای زندگی این دانشمند پاکستانی، دید و بازدید و حضور وی در محافل اجتماعی را محدود کردند

او در جوانی در کارخانه غنی سازی اورانیوم اروپا معروف به یورودیف کار می کرد و نقشه سانتیریفیوژهای P-1 را از آنجا بصورت غیرقانونی بیرون آورد و در پاکستان غنی سازی اورانیوم را راه انداخت.

آمریکا از ساخت بمب پاکستان خبر داشت اما بخاطر نیاز به پاکستان در مقابله با شوروی در افغانستان در دهه ۸۰ تلاش های پاکستان را نادیده گرفت. زمانی ژنرال ایوب خان گفته بود علف می خوریم اما بمب می سازیم.

سال ۱۹۹۸ ابتدا هند و سپس پاکستان با انجام یک سری آزمایش هسته ای، رسما ورود خود را به باشگاه کشورهای دارنده این سلاح اعلام داشتند، تحولی مهیب در آسیای غربی و مجاورت مرزهای شرقی ایران رخ داده بود.
@indianstudies
▪️شما مردم
▪️نوشته‌ی نیکیتا للوانی

این رمان که در دهه‌ی اول قرن روایت می‌شود، حول محور یک پیتزافروشی می‌چرخد که پناهگاهی برای کارگران غیرقانونی است.
در این داستان با افرادی همچون شان، پناهجوی اهل تامیل از سریلانکا آشنا می‌شویم که در آشپزخانه کار می‌کند و در حسرت بازپیوستن به همسر و پسرش است؛ نایا، پیشخدمت هندی-ولزی، که از چنگ مادری سوءاستفاده‌گر گریخته؛ و تولی، که صاحبکاری سخاوتمند است.
زندگی شخصیت‌ها با ترس از اخراج گره خورده است، اما للوانی دل‌خوشی‌های کوچک آنان را نیز به تصویر می‌کشد.
شان درحالی که در فکر پنج همکار تامیلی است که در دو اتاق بالای رستوران زندگی می‌کنند، در این اندیشه است که «روابط آنها دربردارنده‌ی همان ارج‌نهادن‌ها و سرکوفت‌زدن‌هایی است که در وطن هم -در خانواده‌ای بزرگ- دیده می‌شود؛ خانواده‌ای که در آن نیازهای عروس‌ها، پسرها، والدین و نوه‌ها زیر یک سقف باهم تلاقی می‌کنند.»

منبع : The New Yorker | June 2021
@indianstudies

پایه‌گذاران جنبش عدم تعهد در یک قاب
امروز دوشنبه ۱۱ اکتبر، شصتمین سالگرد تاسیس این جنبش است.

Founders of the Non-Aligned Movement: Indian Prime Minister Jawaharlal #Nehru, Ghanaian President Kwame Nkrumah, Egyptian (UAR) President Gamal Abdel Nasser, Indonesian President Sukarno & Yugoslav President Josip Broz Tito
@indianstudies

اندیشه گاندی، چیزی که خاورمیانه تشنه آن است

"یقیناً من معتقدم که اگر قرار باشد اجباراً بین خشونت و ترس یکی را انتخاب بکنم، من خشونت را انتخاب خواهم کرد، زیرا به نظر من بهتر است هندوستان جهت دفاع از شرافت خود به اسلحه دست ببرد تا اینکه مانند پرستوها تماشاچی باقی مانده و به ننگ تماشاچی بودن تن در دهد. لیکن به نظر من اسماً خشن بودن به میزان غیرقابل قیاسی بهتر از خشن بودن در عمل است" (ماهاتما گاندی)

تولد ماهاتما گاندی به عنوان روز جهانی مبارزه علیه خشونت نامگذاری شده است. بی شک گاندی یکی از بزرگترین سیاستمدارانی است که قرن بیستم به خود دیده است. و سلوک و منش او چیزی است که جهان و زیست جهان امروزی بیش از هر چیزی به آن نیازمند است.

اگر رادیکالیسم فکری را به عنوان بنیان براندازترین و عمیق ترین شکل رادیکالیسم قبول کنیم، گاندی رادیکال‌ترین مبارزی است که تمام عمر خود را در راه پاره کردن زنجیرهای ذهنی و گشودن افق های جدید فکری سپری کرده است.

گاندی نه مانند اسکندر مقدونی و چنگیزمغول به فکر جهانگشایی بود و نه مانند لنین و مائو هدایت انقلاب جهانی را در سر می پروراند.

انقلاب گاندی انقلابی در قلب ها بود. گاندی سراسر عمر خود را برای به بار نشاندن پیوند میان قلب ها و نزدیک کردن دلها سپری کرد.

بزرگی گاندی در این است که او بر خلاف اکثر رهبران و سیاست مداران سرشناس جهانی حامل هیچ اندیشه جهانشمولی و تغییرات بنیادین نبود. گاندی بهتر از هر انسانی به ذات متفاوت و متضاد انسانها پی برده بود و به عدم امکان برپایی اتوپیا آگاه بود. گاندی به خوبی می دانست که مسیر سعادت و خوشبختی انسانها یک مسیر تک خطی و متصلب نیست.

دریچه های ذهنی گاندی آنقدر گشوده بود که در آن هم برای پیامبر و مولای مسلمانان، هم برای بودا و هم برای مسیح و یهودیان جای کافی وجود داشت.

گاندی آگاه بود که همانقدر که برای یک شیعه معتقد عاشورا نجات بخش است برای یک مسیحی کلیسا و مسیح در صلیب می تواند راه رهایی بخشی را نشان دهد.

گاندی معلم شجاعی بود که به جای چوب و شلاق با مهر و عطوفت دانش آموزانش را به حرف شنوی وادار می کرد. کلاس درس گاندی کلاسی بود که همه با علاقه و شیفتگی در آن حضور می یافتند.

اگر در هند امروز اینهمه فرق و ادیان مختلف در سازگاری و ملایمت با هم زندگی می کنند، اگر ده‌ها میلیون مسلمان هند به احترام هندوها گوشت گاو نمی خورند،‌ اگر شیعیان آزادنه مراسم عاشورا عزاداری میکنند، اگر سیک ها بدون اذیت و آزار دستار خود را بر سر می بنند ‌ و آئین های خود را به جا می آورند، اگر عید فطر مورد احترام تمام ساکنان هند است و اگر مردم هند مانند مردم خاورمیانه در حال کشتن و خوردن و دریدن یکدیگر نیستند به خاطر نهال بلند و ریشه داری است که گاندی نزدیک به یک قرن پیش در آن سرزمین کاشته است.

نگاه گاندی به دین و معنویت در زندگی نگاهی خاص و کاملا متفاوت با نگاه بسیاری از پیشروان و حاکمان دینی در قرن معاصر بوده است. گاندی پرچمدار مبارزه با استعمار انگلیس و رهبر سیاسی هند جدید، انسانی بود که دین را نه به عنوان ابزاری برای کسب قدرت، بلکه به عنوان چراغ راه خود برگزید و بر اساس آن به زندگی خود معنویت و معنا بخشید و خود را به انسان بهتری بدل کرد.

در زندگی نامه گاندی می خوانیم که او روزهایی از سال را روزه گرفته و هیچگاه در خوردن زیادی روی نکرده است. گاندی اغلب یک روز از هفته را نیز روزه سکوت می گرفت و با کسی سخن نمی گفت تا از این طریق به تامل بیشتری بپردازد، او از چهل سالگی به غریزه جنسی خود پشت پا می زند و تا آخر حیات خویش از آن دوری می جوید.

دین و اعتقاد گاندی آمیخته با معنویتی بود که از طریق آن جهان خود را به گونه دیگری معنا می بخشید، جهانی که چنان به آن وسعت بخشیده بود که در آن جایی برای همه انسانها و اعتقادتشان وجود داشت.

انیشتین در مورد گاندی می گوید: "از نظر من نگرش گاندی روشن‌بینانه‌ترین نگرش در میان تمامی سیاست‌مداران زمان ماست. باید تلاش کنیم تا با روحیه وی کارها را انجام دهیم، نه آنکه برای نبرد برای آرمان‌هایمان به خشونت متوسل شویم، بلکه باید این کار را به دور از تمامی پلیدی‌ها انجام دهیم".

او که عمیقاً تحت تأثیر گاندی قرار داشت، بار دیگر در مورد گاندی می گوید: "نسل‌های بعدی به سختی باور خواهند کرد که روزگاری چنین موجودی از گوشت و پوست بر روی زمین می‌زیسته ‌است"

فرهاد قنبری
مطالعات راهبردی آمریکا
@indianstudies

کریکت؛ صحنه‌ی قدرت‌آزمایی در شبه قاره

کریکت، این ورزش کمترشناخته‌شده در ایران و این یادگار استعمار پیر بریتانیا بر پیشانی مستعمره‌نشینان پیشین، در شبه قاره و میان هند و پاکستان همواره ابزار زورآزمایی و رقابت و امتداد نبردهای لفظی و سیاسی دو کشور بوده است. حالا افغانستان با همه آنچه بر آن می گذرد به جمع کریکت بازان جهانی ملحق شده است.

اگرچه دیشب در بازی که رشید خان از تیم افغانستان و ببر اعظم از پاکستان ستاره‌ بودند و جدالی تماشایی داشتند، کریکت‌بازان افغانستان در یک بازی نفس‌گیر مغلوب پاکستان شدند اما نفس حضور و رقابت، بازی خوب و پیروزی افغانستان در مقابل اسکاتلند حتما ذره ای از آلام ملت رنج دیده کم می کند.

بازی‌های جام جهانی کریکت «تی ۲۰» به میزبانی هند در امارات و عمان برگزار می‌شود و این دومین مسابقه تیم ملی کریکت افغانستان در جام جهانی تی۲۰ بود. در مسابقه اول، تیم افغانستان توانسته بود با اقتدار تیم اسکاتلند را با اختلاف ۱۳۰دوش مغلوب کند.

بازی افغانستان و پاکستان برای مردم افغانستان حساسیت خاصی داشت. به‌ دلیل مناسبات سیاسی و نقش پاکستان در تحولات افغانستان، نگرش عمومی در افغانستان در مورد پاکستان مثبت نیست و این نگرش به ورزش هم سرایت کرده است. در عوض پاکستان هم زیاد تلاش کرد نشان دهد از موفقیت همسایه در مقابل اسکاتلند خوشحال است.

پیشتر در جریان همین بازی ها پلیس در ایالت اوتار پرادش، در شمال هند سه دانشجوی کشمیری را به اتهام شادمانی برای پیروزی تیم کریکت پاکستان بر هند بازداشت کرد. بازداشت این سه نفر روز یکشنبه گذشته اتفاق افتاده است.

پلیس می‌گوید که آنها در طول مسابقه شعارهایی "ضد هند و در طرفداری از پاکستان" می‌دادند و بازداشت‌شدگان با اتهام "ترویج خصومت و نفرت‌پراکنی و تروریسم سایبری" رو به رو هستند.

بازداشت این افراد که در شهر آگرا هند اتفاق افتاده تازه ترین مورد مجازات مسلمانان به دلیل تشویق تیم پاکستان است.

تیم کریکت پاکستان روز یکشنبه با نتیجه ۱۰ ویکت، هند را شکست داد. رابطه این دو همسایه در جنوب آسیا همیشه پر تنش بوده است و اغلب مسابقات کریکت تنش‌ها را بیشتر می‌کند.
@indianstudies

نماینده رسمی طالبان در اسلام آباد

کاردار طالبان در اسلام آباد آغاز به کار کرده است، این در حالی است که پاکستان قبلا گفته بود حکومت موقت طالبان را به رسمیت نمی شناسد. محمد شکیب به عنوان کاردار سفارت افغانستان در پاکستان تعیین شده است.
@indianstudies
امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران به هند می‌رود

🔹سفیر ایران در هند اعلام کرد، با آغاز فصل جدیدی در روابط دوجانبه ایران و هند، حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه ایران اواخر این ماه برای شرکت در کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و هند به این کشور سفر می‌کند.
🔹علی چگینی افزود: ما انتظار داریم هند واردات نفت از ایران را از سرگیرد و با توجه به ظرفیت بالای ایران صادرات نفت و گاز به هند و حتی صادرات محصولات پتروشیمی و دیگر کالاهای غیرنفتی نیز امکان پذیر است./ایرنا
@indianstudies
📌 بازار رمزارز‌ها در هند و پاکستان به ترتیب 641 و 711 درصد در یک سال اخیر رشد داشته اند ؛

🔸 بعد از کشور‌های اروپایی و خاورمیانه شاهد رشد بازار کریپتو در کشور‌های هند، پاکستان و کشور‌های در همسایگی این دو بودیم به طوری که در مدت یکسال استفاده از پلتفر‌م های DeFi ‏60 درصد رشد داشته‌ است، The Economic Times گزارش داده‌است که Paytm ممکن است به زودی به عنوان اولین شرکت در هند، بیت کوین را به مشتریان خود عرضه کند ...!
BPlus Podcast Episode 69
Ali Bandari
@indianstudies
69: India's Founding Moment
خلاصه کتاب لحظه تاسیس هند
اپیزود ۶۹ پادکست بی‌پلاس
@indianstudies

نفت در برابر برنج

عبدالرزاق داود مشاور نخست وزیر و سرپرست وزارت بازرگانی پاکستان به تهران سفر کرد. وی به همراه برخی از مقامات ارشد وزارت بازرگانی پاکستان در طول سفر رسمی خود به ایران، با «سید رضا فاطمی امین» وزیر صنعت، معدن و تجارت، و برخی دیگر از مسؤولان ایران دیدار کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران در کمیته مشترک تجاری ایران و پاکستان گفت افزایش مبادلات تجاری ایران و پاکستان تا پنج میلیارد دلار خواهد رسید. وی ابراز امیدواری کرد توسعه روابط تجاری دو کشور به سمت سرمایه‌گذاری حرکت کند.

وزیر صنعت معدن و تجارت با تاکید بر اینکه روابط اقتصادی دو کشور ایران و پاکستان علاوه بر مبادله کالا باید در حوزه سرمایه‌گذاری توسعه یابد از عملیاتی شدن موافق تجارت ترجیحی بین دو کشور درآینده نزدیک خبر داد.

وزیر جهاد کشاورزی نیز در دیدار با «عبدالرزاق داود» مشاور ارشد نخست وزیر پاکستان اظهارداشت: ایران و پاکستان رقابتی در محصولات کشاورزی ندارند، بلکه مکمل هم هستند بنابراین باید از فرصت همکاری دو کشور استفاده شود. وی درباره کالاهای صادراتی ایران به پاکستان تصریح کرد: در حال حاضر ما ظرفیت صادرات خرما و سیب درختی را به پاکستان داریم و در مقابل می توانیم کنجد و برنج وارد کنیم.

داود در دیدار با وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد که پاکستان دارای برنج و ایران دارای نفت و پتروشیمی است که می‌توان این کالاها را با هم تهاتر کرد.

«رستم قاسمی» وزیر راه‌وشهرسازی هم با مشاور نخست‌وزیر پاکستان در امور بازرگانی ملاقات کرد. در ملاقات روسای کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان بر تسهیل مناسبات اقتصادی دو کشور تاکید شد.

در این راستا یکی از محورهای مورد گفت و گو، عبور کامیون‌های پاکستان از ایران به مقصد ترکیه و اروپا و همچنین عبور کامیون‌های ایران به پاکستان و چین بود.

همچنین در این جلسه به پیشنهاد طرف ایرانی درباره حمل‌ونقل ریلی از پاکستان به کشورهای ترکیه، ترکمنستان و در نهایت به اروپا بحث و تبادل نظر شد.
فکر می کنید میانگین اعضای یک خانواده هندی چند نفر است؟
Final Results
4%
حدود ۳ نفر
8%
حدود ۴ نفر
40%
حدود ۵ نفر
27%
حدود ۶ نفر
21%
حدود ۷ نفر
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies نفت در برابر برنج عبدالرزاق داود مشاور نخست وزیر و سرپرست وزارت بازرگانی پاکستان به تهران سفر کرد. وی به همراه برخی از مقامات ارشد وزارت بازرگانی پاکستان در طول سفر رسمی خود به ایران، با «سید رضا فاطمی امین» وزیر صنعت، معدن و تجارت، و برخی…
@indianstudies

گاز در برابر برنج

رییس اتاق بازرگانی ایران: ظرفیت‌های بی‌نظیری برای توسعه و تقویت روابط و همکاری‌های مشترک با پاکستان وجود دارد. بخشی از کالاهای ایرانی با کالاهای پاکستانی قابلیت تهاتر دارد، هرچند موضوع تعرفه‌ها روی این موضوع اثرگذار است.

بر این اساس می‌توانیم گاز LPG بدهیم و در مقابل برنج وارد کنیم یا سیب بدهیم و در مقابل نارنگی یا انبه وارد کنیم. این موضوعات باید در گفت‌وگوهای مقامات دولتی مطرح و مورد توافق قرار گیرد.

غلامحسین شافعی همین امروز با ابراز تاسف از «ربوده شدن» صنعت فرش دستباف ایران، گفته است: «در طول ۴۰-۳۰ سال اخیر، بسیاری از فرشبافان و متخصصان ما را به برخی کشورها از جمله چین و پاکستان بردند.» به گفته وی «مشکلات اساسی» تولیدکنندگان را از ابداع‌ها و ابتکارهای جدید بازمی‌دارد.
@indianstudies
در هند ازدواج با هر حیوانی مجاز و قانونی است. ازدواج با حیوانات تنها به سگ محدود نمی‌شود، اما این حیوان از سایرین محبوب‌تر است. ماجرای ازدواج با حیوانات از آنجایی شروع شد که یک مرد هندی دو سگ را به دار آویخت و پس از مدتی اتفاقات ناخوشایندی در زندگی او رخ داد. وی معتقد بود که کشتن آن سگ‌ها سبب بدبختیش بوده است به همین خاطر راه رسیدن به زندگی خوب را در ازدواج با یک سگ می‌دید. جالب این که خانواده‌ی آن مرد او را حمایت کردند و حتی تدارکات عروسی را هم برایش آماده نمودند. مراسم عروسی آن مرد و سگ به عنوان جشنی برای اتحاد ابدی انسان و سگ شناخته می‌شود و دیگر هرکسی با هر حیوانی که بخواهد، می‌تواند در هند ازدواج کند.
@indianstudies
هند می‌خواهد نقش بزرگی در بازی افغانستان داشته باشد، پس چرا برای افغان‌ها ویزا نمی‌دهد؟
@indianstudies
معرفی کتاب
« دیاسپورای پارسی‌های هند و سیاست‌خارجی ج.ا.ا »
2024/09/22 21:17:22
Back to Top
HTML Embed Code: