Telegram Web Link
@indianstudies
📌پروازهای هند و پاکستان به ایران و بالعکس ممنوع شد

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری:
🔹بر اساس تصمیمات وزارت بهداشت در خصوص پروتکل‌های مراقبت بهداشتی مرزی در مسافرت‌های هوایی و همچنین شناسایی ویروس جهش یافته کرونا در آن کشورها، پروازها به/ از دو کشور هند و پاکستان از ساعت ۲۴ امشب ممنوع می‌شود.
🔹 پرواز برنامه‌ای بین ایران و هند وجود ندارد و در حال حاضر پروازها محدود و به صورت موردی انجام می‌شود. پذیرش مسافر کانکشن از کشورهای مذکور نیز ممنوع خواهد بود.
@indianstudies
تردد مسافر و کالا با کشور هندوستان تا اطلاع ثانوی ممنوع است

فرمانده قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا به وزیر راه و شهرسازی:
🔹بدون فوت وقت و ظرف روزجاری، با همکاری دستگاه های مسئول، تمهیدات لازم دراین خصوص معمول ونتیجه دراسرع وقت به قرارگاه اعلام شود.
🔹وزارت بهداشت بعنوان مسئول نظارت بر فرآیند، متخلفین از این ابلاغیه را بلادرنگ به مراجع قضایی معرفی نماید.
🔹تشکیل جلسه فوق العاده کمیته امنیتی انتظامی؛ عصر امروز
@indianstudies
📌خودکشی کارمند هندی پس از ضرر در معاملات بیت کوین‼️

🔸طبق اطلاعات دریافتی از منطقه کساراگود هند(KASARGOD)، گفته می شود کارمند بانک بخش دولتی هند پس از ضرر در معامملات بیت‌کوین ، با...🔻

#News

🔗 ادامه مطلب

🌐 @khabarfori_arzdigital
@indianstudies

هیدوپلیتیک ایران و افغانستان

سخنرانان:
دکتر مراد کاویانی راد
دکتر احمد بخشی
دکتر حسین فرجاد امین
دکتر حسین رحیمی

دبیر نشست:
دکتر سید محمدتقی رئیس السادات

🗓 زمان: شنبه 4 اردیبهشت 1400، ساعت 21

🔺پخش از طریق لینک زیر(ورود با گزینه میهمان):

https://www.skyroom.online/ch/hossein5092811/geopolitical

انجمن ژئوپلیتیک ایران
خانه اندیشمندان علوم انسانی
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies روند اوج گیری کرونا در هند در چند روز اخیر
@indianstudies

داستان اوج گیری کرونا در هند

از هند اخبار ناگواری به گوش می‌رسد. نفس نظام درمان در این کشور به شماره افتاده است. بیمارستان‌ها در شبکه‌های اجتماعی اکسیژن و تجهیزات مراقبتی طلب می‌کنند.

هند روز یکشنبه رکورد جهانی حدود ۳۵۰ هزار مورد ابتلا به کووید- ۱۹ را در یک روز ثبت کرد.
آمار فوت روزانه کرونا در هند با سرعت بسیار زیادی افزایش یافته و به عدد بی‌سابقۀ ۳۰۰۰ فوت در روز رسیده است.

متاسفانه امروز بیمارستان آیوش در شهر سورات هند هم به علت نامعلومی دچار حریق شد و در پی آن ۴ بیمار بدحال کرونایی جان خود را از دست دادند. این اولین بار نیست که حادثه برای بیماران کرونایی می افتد.

اما داستان خیزش کرونای هند چیست. چی شد که هند از اون دایره‌ی قرمز به وضعیت الان رسید؟ واریانت هندی؟ شاید. ولی برگردیم به اون دایره‌ی قرمز. وقتی اعداد اون‌قدر بود هند داشت ‌چی کار می‌کرد؟

اواخر ژانویه نخست وزیر هند گفت ترس از سونامی کرونا در هند بی اساسه. هند نه تنها کرونا رو مغلوب کرده، بلکه زیرساخت‌های لازم رو هم ساخته. اواسط فوریه وزیر بهداشت در مراسمی بود که شرکتی ادعای ساخت «درمان» کرونا رو‌ داشت.

مشخص بود بیماری داره بالا میره، ولی رسانه‌ها خبرهای مبنی بر تایید «درمان» توسط WHO رو منتشر می‌کردند، در حدی که WHO بیانیه داد که ما کارآیی هیچ داروی سنتی‌ای رو برای درمان کرونا بررسی یا تایید نکردیم! سازمان نظام پزشکی هند بیانیه داد علیه حرکت وزیر بهداشت که بی‌پاسخ موند.

۲۱ فوریه حزب حاکم بیانیه داد که تحت رهبری پرشکوه نخست وزیر، بر کرونا فائق شدیم! هفته‌ی اول مارچ وزیر بهداشت گفت کرونا که جهان رو یه زانو درآورده در هند در پایان بازیه.سازمان نظام پزشکی انتقاد کرد که این حرف حس امنیت کاذب ایجاد می‌کنه.

گردهمایی‌های انتخاباتی شروع شده بود انگار که کرونا دیگه اصلن نیست! اواسط مارچ ۶ استان افزایش بیماری داشتند و وزیر بهداشت این رو گردن بی‌ملاحظگی مردم انداخت و بعدش هم عکس‌های تجمع‌های انتخاباتی خودش رو پخش کرد و از حضور پرشور مردم گفت!

اواخر مارچ اعداد بالا رفته بود ولی هنوز همه‌جا صحبت از الگوی هند برای مدیریت جهانی کرونا می‌شد. در حالی که کشورهای دیگه مشغول واکسیناسیون بودند، هند صادرات واکسن‌اش رو‌ جشن می‌گرفت. اواخر مارچ جشن هولی بدون هیچ محدودیتی برگزار شد.

الان مشخص شده در فوریه و مارچ کمیته‌ی ملی کرونای هند حتی جلسه هم‌ نداشتند. زمانی که باید برای زیرساخت‌های درمانی صرف می‌شد، صرف تبلیغات شد و جشن زودهنگام و تلقین اینکه کرونا تموم شده. رسانه‌ها هم جای انتقاد نقش تبلیغی داشتند.

https://twitter.com/Mehrnoosh/status/1386108348081352705?s=09
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies داستان اوج گیری کرونا در هند از هند اخبار ناگواری به گوش می‌رسد. نفس نظام درمان در این کشور به شماره افتاده است. بیمارستان‌ها در شبکه‌های اجتماعی اکسیژن و تجهیزات مراقبتی طلب می‌کنند. هند روز یکشنبه رکورد جهانی حدود ۳۵۰ هزار مورد ابتلا به…
@indianstudies

وضعیت در هند همچنان ناگوار است

در این شرایط سخت، سوندار پیچای مدیرعامل گوگل و ساتیا نادلا مدیر عامل مایکروسافت که هر دو هندی تبار هستند، در بیانیه‌ای متعهد شدند که با تامین تجهیزات پزشکی مثل کپسول اکسیژن و ارائه تخصصات فنی لازم، همینطور میلیون‌ها دلار کمک مالی، به زادگاه خود در مهار کرونا کمک کنند.

سونامی کووید ۱۹ مرگبار و ویرانگر در هند پیش می‌رود. گونه جهش یافته کرونا در هند که 1.617 B نام گرفته است و طی یک هفته ۲ میلیون به جمع کرونا‌مثبت‌های هند اضافه کرده است.

تئودور آدهانوم مدیر سازمان جهانی بهداشت وضع هند را به شدت دردآور خواند.

آنچه در بیمارستانها، مراکز درمان، خانه‌ها و خیابانهای دهلی و دیگر شهرهای هند رخ می‌دهد، نشان از فروپاشی و هرج و مرج و از دست رفتن نظام درمان و جامعه هند است.

دولت زیر بار تعداد زیاد قربانیان و هرج و مرج و در هم تنیدگی کمبودها و مشکلات فزاینده مثل کمبود اکسیژن، تخت و دارو، در فضای سبز و پارکهای شهرها هم مراسم مرده‌سوزی اجرا می‌کند.
@indianstudies
دام صیادان یا عبرت ایرانیان (نخستین رساله فارسی در شناخت استعمار انگلیس در شبه‌قاره هند) / ویلیام هوویت، ترجمه آقاصوفی هندی، تصحیح و پژوهش محمدحسن رجبی (دوانی) و محسن نیک‌بین / نشر نی، ۲۴۵ صفحه، ۵۸ هزار تومن

نویسنده کتاب (William Howitt) از مورخان انگلیسی در قرن نوزدهم و از منتقدان استعمار بریتانیا بود و کتابی که در نقد استعمار انگلیس در شبه‌قاره نوشت از کتاب‌های مشهور و تاثیرگذار در این موضوع شد و کارل مارکس هم در کتاب سرمایه به آن ارجاع داد.
مترجم کتاب یکی از هندی‌های فعال ضداستعمار است که از دست حکام بریتانیایی هند فرار کرد و به ایران آمد و در دوران اقامت در شیراز این کتاب را ترجمه و مخفیانه منتشر کرد. حالا نسخه تصحیح‌شده این کتاب با مقدمه‌ای چهل‌صفحه‌ای درباره نویسنده و مترجم کتاب و پانوشت‌های مفصل در توضیح موارد مبهم آن منتشر شده است.
@indianstudies

آغاز خروج ناتو از افغانستان

امروز نیروهای ناتو پس از ۲۰ سال استقرار در افغانستان، عملیات خروج از این کشور را آغاز کردند. تا آخرین مرحله این عملیات که در سپتامبر سال جاری میلادی خواهد بود، ۱۰ هزار سرباز ناتو افغانستان را ترک می‌کنند.

پیشتر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا یکم ماه مه را به عنوان آغاز رسمی خروج نیروهای باقی مانده -سه هزار نظامی آمریکایی و حدود هفت هزار نظامی ناتو- تعیین کرده بود. ۳۶ کشور عضو ناتو و همپیمانانش در حضور نظامی در افغانستان شرکت داشتند.

با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، طولانی ترین جنگ ایالات متحده در تاریخ به پایان می رسد، جنگی که در ابتدا به عنوان مبارزه علیه تروریسم آغاز شد.

جو بایدن در نخستین سخنرانی خود در کنگره جنگ افغانستان را یک "جنگ بی فرجام" خواند و از تصمیم خود برای پایان دادن این جنگ دفاع کرد و گفت که آمریکا با کشتن اسامه بن لادن رهبر القاعده و تضعیف این شبکۀ تروریستی، به هدفی که دنبال آن رفته بود رسیده است.

تا سال ۲۰۱۰، بیش از ۱۵۰ هزار سرباز خارجی در افغانستان مستقر شده بودند که یکصد هزار نفر آنها آمریکایی بودند. ناتو در سال ۲۰۱۴ ماموریت جنگی خود را در افغانستان پایان داد. اما ۱۲ هزار و ۵۰۰ سرباز خارجی که ۹۸۰۰ نفر آنها آمریکایی بودند برای آموزش نیروهای افغان و انجام عملیات ضد تروریستی باقی ماندند. امری که باتوجه به واقعیت های میدانی تحقق نیافته است.

سیگار، اداره بازرسی ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان در گزارشی به کنگره این کشور گفته است که در سه ماه اول سال میلادی در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، تلفات غیرنظامیان در افغانستان افزایش یافته است. این نهاد به نقل از یوناما و ناتو گفته که تلفات غیرنظامیان در مدت یاد شده شاهد ۳۰ درصد افزایش بوده است.

حال در پی اعلام رییس‌جمهور آمریکا مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی، وزارت دفاع افغانستان از آغاز روند تخلیه و واگذاری پایگاه‌های آمریکایی به نیروهای دولتی افغان خبر داد.

در عرصه دیپلماسی کشورهای عضو "تروئیکای گسترش یافته" در بیانیه‌ای مشترک از دولت کابل خواستند تا با طالبان در مورد صلح و سازش مذاکره شده در افغانستان تعامل کند.

شرکای تروئیکا شامل آمریکا، روسیه، چین و پاکستان در این بیانیه مشترک گفتند: ما از دولت کابل و شورای عالی آشتی ملی می‌خواهیم تا با اعضای طالبان در رابطه با یک سازش مذاکره شده تعامل کنند.

اینان در نشستی مشترک در قطر، و پس از مذاکرات نمایندگان ویژه این چهار کشور با طالبان و دولت افغانستان روند صلح افغانستان را مورد بررسی قرار دادند. البته در این بین رویترز خبرداده بر طبق یک ضمیمه محرمانه مربوط به توافق طالبان با آمریکا بر سر خروج همه نیروهای آمریکایی از افغانستان قرار شده این گروه از پایگاه‌های نظامی غربی در افغانستان در برابر حملات از جانب دیگر گروه های شبه نظامی برای مدت یک سال محافظت کند.

محمد نعیم، سخنگوی گروه طالبان در این باره گفت: «نشست پنج‌جانبه میان امارت اسلامی افغانستان، آمریکا، روسیه، چین و پاکستان در دوحه برگزار شد. در این نشست پيرامون حذف نام رهبران و اعضای امارت اسلامی افغانستان از فهرست‌های سیاه و جایزه، رهایی زندانیان متباقی، وضعیت فعلی کشور و موارد ذی‌ربط روند صلح بحث و تبادل نظر صورت گرفت.»

او افزود که در این جلسه همه طرف‌ها توافق کردند که برای حذف نام رهبران طالبان از فهرست تحریم‌های سازمان ملل متحد کار خود را عملا آغاز کنند. ده‌ها رهبر طالبان همچنان به دلایل اقدام‌ها‌ی تروریستی در فهرست تحریم‌های سازمان ملل متحد قرار دارند و بیش از هفت هزار عضو این گروه در زندان‌های دولت افغانستان به سر می‌برند.

حذف نام رهبران و آزادی زندانیان دو شرط اساسی طالبان برای شرکت در نشست صلح استانبول بود که به تعویق افتاد.

گاهی خبرهای خوب هم می رسد. اینکه تعداد ۳۳ قلم آثار باستانی افغانستان که در جريان جنگ‌ از افغانستان به آمریکا قاچاق شده بود، به این کشور برگردانده و به موزه ملی افغانستان سپرده شده است. آیا برای صلح و ثبات و شکوفایی افغانستان هم راه بازگشتی وجود دارد؟
@indianstudies

ارزش صادرات کشورهای حوزه خلیج فارس به هند در سال گذشته؛

عراق: ۲۶ میلیارد و ۲۷۰ میلیون دلار
امارات: ۲۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار
سعودی: ۱۷ میلیارد و ۷۲۰ میلیون دلار
قطر: ۸ میلیارد دلار
کویت: ۵ میلیارد و ۹۸۰ میلیون دلار
عمان: ۳ میلیارد دلار
ایران: ۱ میلیارد و ۱۱۵ میلیون دلار

توییتر سیاوش فلاح پور
@indianstudies

توقیف شناور حامل اتباع هندی مبتلا به کرونا در جاسک

رادمهر، فرماندار جاسک: ماموران دریابانی جاسک یک فروند شناور را با ۱۹ خدمه هندی در آب‌های محدوده این شهرستان توقیف کردند.

پس از توقیف شناور و انجام آزمایش، ابتلای دو تبعه هندی به ویروس کرونا مثبت اعلام شد. در حال حاضر همه سرنشینان این شناور، قرنطینه هستند.

آزمایش‌های گرفته شده از این افراد، برای مشخص شدن نوع کرونا به بندرعباس و تهران فرستاده شد.
باشگاه خبرنگاران
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies آغاز خروج ناتو از افغانستان امروز نیروهای ناتو پس از ۲۰ سال استقرار در افغانستان، عملیات خروج از این کشور را آغاز کردند. تا آخرین مرحله این عملیات که در سپتامبر سال جاری میلادی خواهد بود، ۱۰ هزار سرباز ناتو افغانستان را ترک می‌کنند. پیشتر…
@indianstudies

اولین نتیجه خروج ناتو؛ تحولات نظامی در افغانستان در شبانه روز گذشته سرعت یافت

صدها جنگجوی طالبان در دست‌کم سه ولایت قندهار، هلمند و غزنی در جنوب و بغلان در شمال افغانستان، حملات شدیدی را آغاز کرده و پیشرفت‌هایی هم داشته‌اند.

مقام‌های محلی در ولایت قندهار گفته‌اند که طالبان توانسته‌ کنترل سد دهله، بزرگترین سد افغانستان را به دست گیرند. پایگاه ارتش در منطقه آرزو خط مقدم جنگ میان طالبان و نیروهای دولتی محسوب می‌شد.

ژنرال سمیع سادات، فرمانده قول اردوی میوند گفته که نیروهای اردو دیشب ۸۹ حمله طالبان را در هلمند عقب زدند و تلفات سنگینی به طالبان وارد کردند. او از تلفات احتمالی نیروهای امنیتی چیزی نگفت.

مقام‌ها در ولایت غزنی در جنوب افغانستان از سقوط یک پایگاه ارتش ملی افغانستان در حومه شهر و افتادن آن به دست طالبان خبر داده‌اند. وزارت دفاع افغانستان تاکنون در این باره ابراز نظر نکرده است.

طالبان چهار پایگاه امنیتی را در مرکز بغلان و همچنین بازار شهرکهنه را تصرف کردند و گفته میشه تعدادی از نیروهای امنیتی هم به آن ها پیوسته اند.

با این همه وزارت دفاع افغانستان می گوید ۱۷۹ نفر از اعضای طالبان در عملیات نظامیان افغان در استان های قندهار، بادغیس، بلخ، فراه، هلمند، تخار و قندوز کشته و ۹۱ نفر از آنها زخمی شدند.
@indianstudies

44مین سال استقلال هند و گذار از بحران اقتصادی به بیداری اقتصادی

🔸از سال 1612 میلادی که کمپانی هند شرقی با ورودش به هند بهره کشی از منابع فراوان این کشور را آغاز کرد تا سال 1947 که کشور هند خودش را از بند استعمار انگلستان رها کرد بیش از سه سده گذشت.
هند در در دهه‌ی اول استقلال خود به تدریج مسیر اقتصاد با برنامه‌ریزی متمرکز و با استراتژی جایگزینی واردات را انتخاب کرد و در این راستا نظام License Raj را در هند پایه‌گذاری کردند.

🔸در این نظام فعالیت در بسیاری از صنایع محدود به بخش دولتی شد. در ابتدا این صنایع شامل راه‌آهن، تلفن، برق، انرژی، فولاد و ... بود اما در طول زمان تعداد صنایعی که در انحصار دولت بود افزایش پیدا کرد.
همچنین هر گونه فعالیت بخش خصوصی در سایر صنایع نیازمند اخذ اجازه‌های مختلف (تا حدود 80 اجازه) بود به طوری که مثلا اگر یک کارخانه‌ی نساجی می‌خواست یکی از دستگاه‌هایش را با دستگاه جدیدی جایگزین بکند باید اول نشان می‌داد که این جایگزینی منجر به کاهش تعداد کارگران آن کارخانه نمی‌شود.
حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط بخش دیگری از این سیستم بود. مثلا فعالیت در بسیاری از صنایع کارگربر به بنگاه‌های کوچک محدود شده بود.

🔻رکن اساسی دیگر نظام اقتصادی هند در آن سال‌ها تعرفه‌های بسیار بالا و موانع متعدد برای واردات انواع کالاها از جمله کالاهای سرمایه‌ای و واسطه‌ای بود. سیاستی که عملا منجر به کاهش شدید صادرات و رقابت ناپذیری کالاهای تولید هند شده بود و سهم صادرات از تولید سرانه‌ی هند را به کمتر از 5% کاهش داده بود. این نظام برنامه‌ریزی متمرکز و بروکراسی پشتیبان آن در فاصله‌ی بین سال‌های 1950 تا 1979 همواره پیچیده‌تر و گسترده‌تر شد.

نتیجه‌ی این سیستم برنامه‌ریزی متمرکز در طی این سال‌ها رشد اقتصادی نسبتا پایین (حدود 3% در سال) و نوسانی در سی سال پس از استقلال هند بود.

🔸اقتصاددانان هندی مانند باگواتی و دزای از دهه‌ی 60 و 70 به بیان ناکارایی این سیستم پرداختند. اما اولین جرقه‌ی تغییر سیاست‌های اقتصادی را سال انتهایی دهه‌ی 70 و رشد منفی پنج درصد آن سال زد. با روی کار آمدن راجیو گاندی در سال 1980 نگاه به بخش خصوصی بهبود نسبی پیدا کرد و به تدریج برخی از موانع واردات بخشی از کالاهای سرمایه‌ای و کالاهای واسطه‌ای کاهش یافت. این تغییر نگاه و اصلاحات جزئی در عمل منجر به افزایش موقت رشد اقتصادی دهه‌ی 80 به حدود 5% در سال شد. اما این سال‌ها همزمان شده بود با افزایش کسری بودجه‌ی دولت و همچنین افزایش تقاضا برای واردات (کالاهای سرمایه‌ای) و در نهایت منفی شدن تراز تجاری هند. در نتیجه در سال 1991 هند دچار بحران همزمان کسری بودجه دولت و تراز تجاری منفی شد. نتیجه این دو بحران کاهش رشد اقتصادی سال 1991 به 1% و افزایش حدود دو برابری نرخ دلار در برابر روپیه شد.

🔹بحران سال 1991 در نهایت منجر به روی کار آمدن ناراسیما رائو شد. رائو در مهم‌ترین اقدام مانهومان سینگ را به عنوان وزیر اقتصاد خود انتخاب کرد. فردی که در دهه‌ی هشتاد تجربه‌ی ریاست بانک مرکزی هند و ریاست کمیته‌ی برنامه‌ریزی هند را داشت. ولی از آن مهم‌تر در فاصله‌ی سال‌های 1987 تا 1990 مسئول اندیشکده‌ای بود که در آن به مطالعه‌ی دلایل رشد کشورهای شرق آسیا پرداخته بودند و به اهمیت سیاست توسعه‌ی صادرات پی برده بود.

ترکیب:
1️⃣رائو به عنوان نخست وزیر و رهبر سیاسی و همراه‌کننده‌ی بدنه‌ی سیاسی با اصلاحات،‌
2️⃣مانهومان سینگ به عنوان وزیر اقتصاد و رهبر اصلاحات اقتصادی
3️⃣امار ورما به عنوان فردی که نظام بروکراتیک هند را با اصلاحات اقتصادی هماهنگ می‌کرد
منجر به شروع دوران جدید اقتصادی هند شد. دورانی که در آن متوسط رشد اقتصادی هند در سه دهه‌ی گذشته حدود 7 درصد در سال بوده. در این دوره میزان صادرات به تولید سرانه‌ی هند از عدد5% به بیش از 20% رسید و ذخایر بانک مرکزی هند از عدد کمتر از یک میلیارد دلار در سال 1991 به بیش از 600 میلیارد دلار در حال حاضر رسیده.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های اصلاحات اقتصادی این دوره ترکیب تیم مناسب با:
1️⃣استراتژی مناسب اقتصادی (گذار از جایگزینی واردات به توسعه تعامل با اقتصاد جهانی)
2️⃣استفاده‌ی همزمان از سیاست ارزی مشوق صادرات (عدم تقویت روپیه در برابر دلار)
3️⃣سیاست تجاری تسهیل کننده‌ی تجارت (کاهش زمان‌بند تعرفه‌ها)
4️⃣دیپلماسی اقتصادی در راستای توسعه‌ی تجارت بود.

👈بحران اقتصادی 44مین سال استقلال هند در نهایت منجر به جایگزینی طرز فکرهای تاریخ مصرف گذشته‌ی دهه‌های قبل هند و شکل‌گیری یک هسته‌ی اولیه‌ی سیاسی – اقتصادی- بروکراسی حول پازل توسعه‌ی هند 1991 شد.

✳️ایران 1400 نیز در 43‌مین سال پس از انقلاب بیش از هر زمانی نیازمند این بیداری است. اللهم ارزقنا!!!

امیر کرمانی
@indianstudies

سفرنامه یک سیاح هندی

پرویز اذکایی مورخ، نسخه شناس و پژوهشگر با پیوستن به پویش «کتابخوانی ملی» مطالعه سفرنامه «روزنامچه سیاحت» از نوشته های یک سیاح هندی را برای مطالعه توصیه کرد.

روزنامچه سیاحت نوشته خواجه غلام‌الثقلین است که ازسوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شده است.
@indianstudies

فاجعه انسانی در جنوب آسیا

سازمان صلیب سرخ جهانی با هشدار نسبت به وقوع فاجعه انسانی در جنوب آسیا خواستار اقدامات فوری برای جلوگیری از افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در این منطقه شد.

در حالیکه آمار کلی مبتلایان ویروس کرونا از مرز ۲۰ میلیون نفر در هند عبور کرده است، سازمان جهانی صلیب سرخ بر تسریع کمک‌های بین‌المللی برای جلوگیری از بروز فاجعه انسانی در جنوب آسیا تاکید کرده است.

کشورهای جنوب آسیا مانند نپال، بنگلادش و پاکستان بالاترین رکورد مرگ و میر بر اثر ویروس کرونا را ثبت کردند. ظرفیت بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در بسیاری مناطقِ بنگلادش و پاکستان کامل شده است.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که گروه‌های قومی جنوب آسیا در انگلستان در موج دوم همه گیری کرونا، بیش از سایر گروه‌های قومی در معرض خطر عفونت، بیماری شدید و مرگ قرار داشتند.

نتایج این تحقیق که در مجله پزشکی لنست چاپ شده، تائید می‌کند که در موج دوم، آنهایی که نژاد هندی، پاکستانی یا بنگلادشی داشتند، بیشتر به کرونا مبتلا شدند و نیاز به معالجه بیمارستانی داشتند و یا جان خود را از دست دادند.

در حالی که نپال مثل دیگر کشورها درگیر موج شدید کرونا شده و در بیس‌کمپ اورست و دائولاگیری خیلی‌ها علائم کرونا دارند، اولین صعود فصل اورست انجام شد و ۱۲شرپای عضو تیم ثابت‌گذاری به قله رسیدند. کامی ریتا شرپا رکورددار صعود اورست برای بار ۲۵‌ام به قله رسید.
@indianstudies

در بسیاری از روستاهای غرب بنگال در هند کرونا ویروس به یک ایزدبانو تبدیل شده، پرستش می‌شود، و زنان روستایی به او گل و شیرینی اهدا می‌کنند تا خشمش را فروبنشانند.

ایزدبانو کرونا، که او را آفریدهٔ «شیتالا» ایزدبانوی شفادهندهٔ آبله، سرخک و جوش‌های چرکین می‌دانند، به این شکل پرستش می‌شود که زنان در روزهای دوشنبه و جمعه، دور درختی بزرگ یا کنار رودخانه‌ای در بیرون روستا جمع می‌شوند. هفت چاله می‌کنند و آن را از آب یا شیرهٔ نیشکر پر می‌کنند. سپس عود می‌سوزانند و هر کس میوه، شیرینی، گل یا دانه‌های هل در گودال می‌اندازد. بعد گودال را می‌پوشانند و همزمان آواز و دعا می‌خوانند تا ایزدبانو را راضی نگه دارند.



https://www.thehindu.com/society/a-goddess-called-corona-devi/article31795320.ece
@indianstudies

فتح بازار همسایه‌ها

متولیان تجارت خارجی ایران در چند سال اخیر، تمرکز بر توسعه تجارت با همسایگان را در دستور کار قرار داده‌اند. امسال نیز همین سناریو تکرار خواهد شد؛ اما با استناد به آمارهای سال ۹۹، به‌نظر می‌رسد راه طولانی برای فتح بازار همسایگان در پیش است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد با توجه به اعلام مقامات مسوول مبنی‌بر تمرکز بر ۱۷ بازار (۱۵کشور همسایه به‌علاوه چین و هند) اگر دو کشور مهم هند و چین را از فهرست هدف حذف کنیم، در کارنامه۹۹ صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای همسایه، نمرات خوبی ثبت نشده است.

روزنامه دنیای اقتصاد
@indianstudies

بازخوردها به حادثه تروریستی کابل

انفجار تروریستی روز گذشته مقابل مدرسه دخترانه «سیدالشهدا» واقع در منطقه شیعه‌نشین شهر کابل به شهادت ۵۸ دانش‌آموز و زخمی شدن بیش از ۱۵۰ تن منجر شده است که بیشتر آنان از دانش آموزان هستند.

دولت افغانستان طالبان را مسوول این حمله معرفی کرده است اما سخنگوی طالبان با محکوم کردن این حمله دست داشتن در آن رد کرده و آن را به داعش نسبت داده است.

ملالی یوسفزی فعال حقوق بشری پاکستانی گفت در کابل، تروریست ها حمله وحشتناکی بالای کودکان انجام دادند که بیشتر آنها دختر بودند. تشدید تروریسم برای صلح و دموکراسی در افغانستان نگران کننده است. رهبران جهان باید برای محافظت از کودکان مکتبی، متحد شوند. قلب من با خانواده های قربانیان مکتب کابل است.

رئیس قوه قضائیه ایران با انتشار پیامی اقدام تروریستی مقابل مدرسه دخترانه در کابل را محکوم کرد. محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه نوشت: داغدار دخترکان معصوم و روزه‌داری هستیم که مظلومانه قربانی تکفیری‌های داعشی شدند؛ تکفیری‌هایی که نشان دادند با اسلام و انسانیت بیگانه‌اند‌. زمان آن رسیده که تمامی آنهایی که دل در گرو اسلام و افغانستان دارند، به برادرکشی پایان‌داده و یک‌پارچه عرصه را بر داعشیان بی‌وطن تنگ کنند.

اتحادیه اروپا، آمریکا، پاکستان و ترکیه هم بمبگذاری روز شنبه را‌ محکوم کرده اند.
2024/11/05 18:38:42
Back to Top
HTML Embed Code: