Telegram Web Link
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies ادامه اعتراضات در میانمار و کشته شدن ده ها نفر به وسیله پلیس و ارتش در روز شنبه Myanmar security forces kill at least 114 people as protests against military coup continue Thousands of protesters took to the streets across Myanmar on Saturday…
@indianstudies

میانمار به نماینده ویژه سازمان ملل اجازه ورود نداد

حکومت نظامی میانمار با وجود تلاش های بین المللی برای حل دیپلماتیک بحران پس از کودتا، روز جمعه از سفر نماینده سازمان ملل به این کشور جلوگیری کرد.

"کریستین شرنر بورگنر" نماینده ویژه سازمان ملل در امور میانمار در حال سفر به کشورهای آسیایی با هدف ترسیم راهی برای خروج از بحران شکل گرفته در میانمار است.

کیاو مو تون، نماینده دائمی میانمار در سازمان ملل متحد هم طی سخنانی در شورای امنیت خواستار اقدام فوری این نهاد برای جلوگیری از خون‌ریزی در میانمار شد. وی اعضای شورای امنیت سازمان ملل را به اعلام منطقه پرواز ممنوع در میانمار و اعمال تحریم تسلیحاتی علیه ارتش این کشور فراخواند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies میانمار به نماینده ویژه سازمان ملل اجازه ورود نداد حکومت نظامی میانمار با وجود تلاش های بین المللی برای حل دیپلماتیک بحران پس از کودتا، روز جمعه از سفر نماینده سازمان ملل به این کشور جلوگیری کرد. "کریستین شرنر بورگنر" نماینده ویژه سازمان…
@indianstudies

جنگ اقتصادی چین و امریکا در زمین میانمار

در پشت کودتای نظامی توسط نظامیان بودایی برخی از کشورهای آسیایی قرار دارند. قبل از این امریکا تلاش کرده بود با استفاده ابزاری از حقوق مسلمانان که بدست نظامیان ارتش مجبور به کوچ اجباری شده بودند در مسایل داخل میانمار دخالت کند تا بتواند تنگه استراتژیک مالاکا را تحت کنترل خود قرار دهد. لیکن این سیاست آمریکا با شکست روبرو شد.

در واقع تنگه مالاکا بعد از تنگه هرمز دومین تنگه مهم استراتژیک در میان ۹ تنگه مهم جهان است. قبل از این امریکا و غرب با حمایت از گروهای رادیکال اسلامی همچون گروه ابوسیاف سعی در کنترل این تنگه کرده بود لیکن موفق به آن
نشده بود. این تنگه استراتژیک تنها دلیل کودتا در میانمار و جنگ اقتصادی امریکا و غرب علیه چین می باشد چرا که تسلط براین تنگه از سوی هریک از قدرتهای جهان مساوی تسلط بر نبض انتقال انرژی به کشورهای جنوب شرق آسیاست.

تنگه مالاکا از میان جزیره سوماترای اندونزی و شبه جزیره ماالست مالزی عبور می کند. که دریای آندمان در اقیانوس هند را به دریای چین جنوبی در اقیانوس آرام را به یک دیگر متصل می کند. سنگاپور جنوبی ترین کشور این تنگه می باشد.

موضع گیری امریکا و غرب با ارتش و کودتاچیان نظامی میانمار درحالی است که اغلب امریکا و غرب با حکومتهای نظامی بهتر از حکومتهای سیاسی و روی کار آمده با رای مردم کنار می آیند. آنچه قابل توجه است سرازیری آوارگان مسلمان میانماری از قبل و پناهندگی صدها تن بعد از کودتای نظامی به هند باعث شده است بار مالی و امنیتی تحمیل هند شود. لذا با وجود این هند و چین مخالف تشدید مسایل میانمار با دخالتهای خارجی هستند.

کشورهای شرق آسیا از گذشته به آسیب پذیری رشد اقتصاد خود از طریق تنگه مالاکا آگاه شده اند لذا چین با تمرکز خود بر روی بندر گوادر پاکستان در پی انتقال انرژی مورد نیاز خود از راه پاکستان به داخل چین است.

سلیمان زارع
صراط عشق

http://serateshgh.com/133528/%d8%ac%d9%86%da%af-%d8%a7%d9%82%d8%aa%d8%b5%d8%a7%d8%af%db%8c-%da%86%db%8c%d9%86-%d9%88-%d8%a7%d9%85%d8%b1%db%8c%da%a9%d8%a7-%d8%af%d8%b1-%d8%b2%d9%85%db%8c%d9%86-%d9%85%db%8c%d8%a7%d9%86%d9%85%d8%a7/
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies کتب درسی در افغانستان حدود 90 سال قبل - توجه کنید چیزی از زبان دری وجود ندارد اما اکنون فارسی حذف شده و زبان دری بیان میشود. علت چیست؟ افغانستان امروز
@indianstudies

تغییر نام زبان در افغانستان

«تا چند دهه پیش، این زبان در افغانستان نیز فارسی نامیده می‌شده است و تعیین نام دری به جای فارسی در حدود نیم قرن پیش اتفاق افتاده است، آن هم به دست حاکمیتی که با این زبان هیچ میانه خوشی نداشته است. شاید این سخن برای نسل امروز قدری عجیب و باورنکردنی به نظر آید، تا اینکه شواهدی به این روشنی را مشاهده کند.

➊ محمد حیدر ژوبل در نگاهی به ادبیات معاصر افغانستان (۱۳۳۷) درباره مجله کابل چنین قضاوت می‌کند که این مجله ”رشک دنیای فارسی‌زبانان بود.“

➋ در اولین شماره مجله کابل چنین گفته شده است:
ادبیات امروزه مملکت بی‌نهایت معیوب و مضحک است ... لغات، جملات و مصطلحات مخصوص زبان اجنبی داخل زبان و تحریر فارسی کوهستانی افغانستان گردیده است. اغلاط صرفی، نحوی، لغوی، و املایی زبان امروز ما را آشفته و پریشان ساخته است.

➌ محمود طرزی، از پیشگامان ادبیات نو در افغانستان، نیز هرچند بر تفاوت میان زبان رایج در دو کشور تکیه می‌کند، هر دو را فارسی می‌داند: ما هم فارسی می‌گوییم، مردم ایران هم فارسی می‌گویند. اگرچه در لغات و کلمات، هر دو فارسی یک چیز است، ولى لهجه و شیوۀ این هر دو فارسی آن‌قدر از همدیگر دور افتاده‌اند که هیچ مشابهت به هم نمی‌رسانند.

➍ تاریخ‌نگار گران‌قدر افغانستان، میر غلام‌محمد غبار در تاریخ و ادبیات افغانستان (چاپ اول، ۱۳۳۰) غالباً از فارسی سخن به میان می‌آورد و در این کتاب، چندان نشانی از نام دری نیست. این کتاب نه تاریخ ادبیات کهن، بلکه دوران جدایی دو کشور (دوران محمدزایی‌ها) است که انتظار می‌رفت در آن، بحث از دری باشد، نه فارسی.

➎ جالب‌تر اینکه، این زبان حتی از سوی مراجع رسمی نیز، فارسی خوانده می‌شده است. کتاب لغات عامیانه فارسی افغانستان تأليف عبدالله افغانی‌نویس، نویسنده و ادیب پشتون کشور، بار نخست در سال ۱۳۳۷ از سوی ریاست مستقل مطبوعات چاپ شد. در عنوان کتاب، مقدمه ناشر، مقدمه مؤلف و تقریظ‌های عبدالهادی داوی، عبدالحق بیتاب، خلیل‌الله خلیلی و بالأخره متن کتاب، مطلقاً نشانی از اسم دری نیست. این هم بخشی از تقریظ مرحوم داوی: تأليف كتاب فوق‌الذکر تشبثی است مفید و مبتکرانه و ذخیره‌ای است قیمت‌دار از لغات و تعبیرات لهجه ملیهٔ فارسی افغانستان.

➏ و از همه اینها جالب‌تر، در فرمانی که از سوی محمدظاهر شاه، پادشاه وقت افغانستان، برای تقویت زبان پشتو در روزنامه اصلاح منتشر می‌شود، سخنی از نام دری نیست و به صراحت فارسی قید شده است.

در مملکت عزیز ما، از طرفی، زبان فارسی مورد احتیاج بوده و از جانب دیگر به علت اینکه قسمت بزرگ ملت ما به لسان افغانی متکلم و مأمورين على‌الاكثر به سبب نداشتن زبان پشتو دچار مشکل می‌شوند، لهذا برای رفع زیان این نقیصه و تسهیل معاملات رسمی و اداری اراده فرموده‌ایم همچنان که زبان فارسی در داخل افغانستان زبان تدریس و کتابت است، در ترویج و احیای لسان افغانی هم سعی به عمل آمده و از همه اول مأمورین دولت این زبان ملی را بیاموزند...

➐ و بالأخره به تصریح دکتر علی رضوی غزنوی: برای اولین بار در قانون اساسی سال ۱۳۴۳ (۱۹۶۴) افغانستان، زبان رسمی کشور ”دری“ نامیده شد.

و این دهه چهل، اوج ملی‌گرایی و پشتون‌گرایی در نظام حاکمه افغانستان بود. به نظر می‌رسد که دولت‌مردانِ وقت با تغییر نام زبان و متروک ساختن نام فارسی چند هدف را دنبال می‌کردند. یکی، ایجاد نوعی هویت ملی و زبانی در برابر همسایگان، به ویژه کشور ایران، بود و این تا حدودی واکنش طبیعی بود در برابر ملی‌گرایی حاکم بر ایران و اختصاص زبان فارسی و مفاخر آن به مرزهای کنونی این کشور. دیگر اینکه، دست کشیدن از فارسی و وانهادن همه آنچه به فارسی منتسب می‌شد تضعیف این زبان در افغانستان و منزوی ساختن فارسی‌زبانان این کشور در سطح دنیا را هم در پی داشت و نظام حاکم آن وقت افغانستان بدین هم بی‌علاقه نبود. از جانبی دیگر، بدین ترتیب ارتباط و دادوستد فارسی‌زبانان کشور ما با هم‌زبانان‌شان در خارج از مرزها محدودتر می‌شد و این هم برای حکومتِ وقت خوشایند بود. دیگر می‌شد به راحتی مانع استفاده از رهیافت‌های دیگر فارسی‌زبانان شد، بدین بهانه که آنچه برای پالایش و بهسازی زبان در ایران روی می‌دهد مختص فارسی‌زبانان است و ما را کاری بدان نیست. این تفکری است که تاکنون حتی در میان بسیاری از فارسی‌زبانان کشور ما وجود دارد.» (کاظمی، ۱۳۹۰: ۶۷ ــ ۷۰)

کاظمی، محمدکاظم. (۱۳۹۰). همزبانی و بی‌زبانی. ویراست ۲. تهران: عرفان.
@indianstudies

پاکستان در سال ۱۳۹۹؛ روندها و رویدادها

احزاب سیاسی مخالف عمران خان که تعداد آن‌ها به ۱۳ حزب می رسد، در اواسط سال علیه دولت اسلام آباد متحد شده و با طرفداران خود به خیابان‌ها آمدند تا نخست وزیر را به استعفا وادار نمایند و خواهان برگزاری انتخابات زود هنگام شوند.

سال گذشته آغاز ترانزیت کالا از پاکستان به افغانستان از طریق بندر گوادر در این کشور بود که نقطه عطفی جهت تبدیل این بندر به بندری ترانزیتی و آغاز عصری جدید در روابط تجاری دو کشور محسوب می شد.

اندیشکده تبیین

https://telegra.ph/%D9%BE%D8%A7%DA%A9%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%D9%84-%DB%B1%DB%B3%DB%B9%DB%B9-%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87%D8%A7-%D9%88-%D8%B1%D9%88%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%AF%D9%87%D8%A7-04-14
@indianstudies

نشست استانبول برای صلح افغانستان

نشست استانبول در چند دهه اخیر یک فرصت اسثتنایی دیگر را برای صلح در افغانستان به وجود می‌آورد. بستر یک گفتگوی سازنده میان طرف‌های متخاصم افغان برای رسیدن به یک توافق تاریخی و پایدار محسوب می‌شود.

اما طالبان برای شرکت در این نشست تردید دارد. خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا خواستار شرکت رهبران طالبان در نشست ترکیه شده است.

وزارت خارجه ترکیه اعلام کرد که نشست استانبول از ۱۶ آپریل به ۲۴ این ماه به تعویق افتاده است. وزارت خارجه ترکیه گفته است که هدف اصلی کنفرانس استانبول در مورد روند صلح افغانستان، تسریع و تکمیل مذاکرات جاری بین‌الافغانی در دوحه برای دستیابی به "یک توافق سیاسی عادلانه و پایدار" است.

روسیه، امریکا، اتحادیه اروپا، ناتو، سازمان همکاری‌های اسلامی و بیش از ۲۰ کشور جهان برای شرکت در کنفرانس استانبول دعوت شده‌اند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies کرونا و همسایه‎های شرقی ایران سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت ویروس انگلیسی به همسایه‎های شرقی ایران رسیده است و فکر می‎کنم این ویروس به کشور ما و سایر کشورها هم خواهد رسید. باید فرض کنیم کرونا انگلیسی به کشور وارد شده است و پروتکل‌ها…
@indianstudies

وضعیت بحرانی کرونا در هند و پاکستان

طی روزهای گذشته اخبار متعددی از گسترش ابتلا به کرونا در هند منتشر شده است.

مدتی قبل برگزاری مراسم جشن هندوها با حضور چند ده هزار نفر در کرانه رود گنگ در دوران اوج همه‌گیری کرونا خبر ساز شده بود. هندی ها برای انجام مراسمی به نام "Kumba Mela" در رودخانه گنگ جمع شده بودند که برخی منابع گفتند جمعیت به یک میلیون نفر بدون ماسک رسیده است.

ارویند کیجروال، سروزیر ایالت دهلی گفته با توجه به وضع شیوع ویروس کرونا دولت ایالت دهلی تصمیم گرفته است، در تعطیلات آخر این هفته منع تردد اجرا شود و فقط خدمات ضروری اجازه فعالیت خواهند داشت.

بازارها و سالن های ورزشی در این دو روز تعطیل هستند و رستوران ها فقط غذای بیرون بر باید ارائه کنند.

کوتاه شدن سفر بوریس جانسون به هند هم به دلیل وخامت اوضاع کرونایی در این کشور رخ داد.

کرونا در پاکستان هم همچنان در حال رکورد زنی
است. ستاد ملی مدیریت و مبارزه با کرونا در پاکستان گفته ۱۳۵ مورد مرگ ناشی از کرونا، رکورد ۹ ماهه قربانیان روزانه در پاکستان شکسته شد.

با شناسایی چهار هزار و ۶۸۱ بیمار جدید طی روز گذشته آمار مبتلایان کرونا در پاکستان به ۷۳۴ هزار و ۴۲۳ نفر افزایش یافت. تعداد بیماران تحت مراقبت های ویژه در پاکستان طی موج سوم کرونا نیز در مقایسه با موج قبلی این بیماری دوبرابر شده است.
@indianstudies

هند و پاکستان در حال مذاکره پنهانی برای عادی‌سازی روابط هستند

خبرگزاری رویترز به نقل از مقام‌های آگاه از سفر مقام‌های امنیتی و اطلاعاتی هند و پاکستان به دُبی خبر داده که هدف از این سفر شرکت در نشستی بوده که به ابتکار امارات عربی متحده برگزار شده است.

اکسپرس تریبون هم اعلام کرد: نمایندگان سازمان اطلاعات ارتش پاکستان (ISI) و نهاد‌های اطلاعاتی هند پیش از انجام رایزنی‌های نظامی رسمی دو کشور در مرز کشمیر و اعلام آتش بس به صورت پنهانی در امارات متحده عربی دیدار و گفتگو داشته اند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies رایزنی پاکستان برای قطع روابط کشورهای اسلامی با فرانسه «عمران‌ خان»، نخست‌وزیر پاکستان در جلسه کابینه این کشور اعلام کرده است که تصمیم به رایزنی با سران کشورهای اسلامی بر سر قطع روابط با فرانسه در اعتراض به تشدید اسلام‌هراسی در این کشور گرفته…
@indianstudies

فرانسه از شهروندانش در پاکستان خواست این کشور را ترک کنند

سفارت فرانسه در اسلام آباد از اتباع خود خواست با توجه به تهدیدات امنیتی موقتا خاک پاکستان را ترک کنند.

در پی بازداشت یکی از رهبران حزب "تحریک لبیک پاکستان" و از سر گرفته شدن تظاهرات علیه فرانسه و اعتراض به انتشار مجدد کاریکاتورهای پیامبر اسلام در نشریه شارلی ابدو، فرانسه از شهروندانش خواست که پاکستان را ترک کنند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies فرانسه از شهروندانش در پاکستان خواست این کشور را ترک کنند سفارت فرانسه در اسلام آباد از اتباع خود خواست با توجه به تهدیدات امنیتی موقتا خاک پاکستان را ترک کنند. در پی بازداشت یکی از رهبران حزب "تحریک لبیک پاکستان" و از سر گرفته شدن تظاهرات…
@indianstudies

شبکه‌های اجتماعی موقتاً در پاکستان از دسترس خارج شد

وزارت کشور پاکستان در بیانیه ای اعلام کرد تمامی شبکه های اجتماعی در پاکستان به صورت موقت مسدود شدند. دولت پاکستان هنوز دلیل مسدودیت شبکه های مجازی را اعلام نکرده است اما محتمل است که علت به تظاهرات های اخیر علیه فرانسه برگردد.

دولت پاکستان خواستار مسدود شدن شبکه‌های اجتماعی پیام‌رسان مانند توییتر، فیس‌بوک، واتساپ، یوتیوب و تلگرام شده بود.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies طالبان؛ بخشی از راه‌حل یا مشکل افغانستان؟ پس از اعلام پیشرفت در مذاکرات گروه طالبان و زلمای خلیل‌زاد نمایندۀ ویژۀ آمریکا در امور افغانستان، مایک پمپئو وزیر خارجۀ ایالات متحده بر عزم کشورش برای پیشبرد روند صلح و خروج نظامیان آمریکا از خاک افغانستان…
@indianstudies

امارت اسلامی در افغانستان تهدیدی برای همسایگان است

ظریف وزیر امور خارجه در نشست رايسينا ٢٠٢١ گفت: ما باید اختلافات خود را کنار بگذاریم و بر روی مشترکات تمرکز کنیم. از جمله اینکه امارت اسلامی در افغانستان تهدیدی برای پاکستان و امنیت ملی ایران و هند است.

نقش جامعه مدنی در افغانستان کنونی قابل قیاس با سال ٢٠٠١ یا ١٩٩٠ نیست. در حالی که مشکلاتی همچنان باقی است باید آنچه در افغانستان بدست آمده را حفظ و تداوم آن را تضمین کنیم.
رسد
@indianstudies

هند خاوری‌اش را باز می‌گرداند

پاتل، وزیر کشور بریتانیا خبر داد مجرم بزرگ اقتصادی فراری هندی استرداد می شود.

پس از کلاهبرداری دو میلیارد دلاری 'نیراو مودی'، یک جواهر فروش سرشناس هندی، از بانک ملی پنجاب که بزرگترین کلاهبرداری بانکی در هند به شمار می‌رود بالاخره و بعد از کش و قوس های فراوان با دولت بریتانیا هند موفق شد تا استرداد این فرد را به کشور تثبیت کند.

وکیل مدافع نیراو مودی تمام اتهامات علیه وی را رد کرده بود اما وی پیش از آنکه این اتهامات علیه اش مطرح شود به هنگ کنگ و سپس بریتانیا متواری شد.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies از سوی دادستانی هند؛ ممنوعیت صادرات ۳۷۵ هزار دوز واکسن کرونا به ایران شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس: خبر ممنوع کردن صادرات ۳۷۵ هزار دوز واکسن کرونای خریداری شده از هند صحت دارد. پیشتر جهانپور این خبر را داده بود. ایران ۵۰۰ هزار…
@indianstudies

پیگیری واردات واکسن از هند

سخنگوی وزارت امور خارجه امروز گفت: ما مذاکرات فشرده ای را با دوستانمان در هندوستان انجام داده ایم، که یک بخش از واکسن ها وارد ایران شد اما سپس به خاطر موج های کرونایی در هند با دستور قضایی در هند یک توقف اتفاق افتاد البته طرف هندی به ما اعلام کرده که در حال برطرف کردن موانع است.
@indianstudies

وزیر امورخارجه پاکستان در تهران

شاه محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان وارد تهران شد. وی در این سفر با رئیس جمهور، رئیس مجلس و وزیر خارجه ایران دیدار می‌کند. افتتاح سومین مرز رسمی بین دو کشور در پیشین‌مند در دستور کار است.

شاه محمود قریشی به مناسبت سومین سفر رسمی خود به ایران در پیامی ویدیویی از ایران برای حمایت همه جانبه از پاکستان قدردانی کرد و گفت پاکستان از هیچ تلاشی برای تقویت بیش از پیش روابط با جمهوری اسلامی ایران دریغ نخواهد کرد.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies شبکه‌های اجتماعی موقتاً در پاکستان از دسترس خارج شد وزارت کشور پاکستان در بیانیه ای اعلام کرد تمامی شبکه های اجتماعی در پاکستان به صورت موقت مسدود شدند. دولت پاکستان هنوز دلیل مسدودیت شبکه های مجازی را اعلام نکرده است اما محتمل است که علت…
@indianstudies

مجلس پاکستان تکلیف ماندن یا اخراج سفیر فرانسه را روشن می‌کند

اعتراضات گروه تحریک لبیک در شهرهای مختلف این کشور در اعتراض به اخراج نشدن سفیر فرانسه به دلیل اقدام توهین آمیز شارلی ابدو پس از چند روز با گفتگوی موفق میان دولت و معترضان به پایان رسید.

وزیر کشور پاکستان روز سه‌شنبه اعلام کرد: مطالبه اصلی معترضان یعنی اخراج سفیر فرانسه، در نشست امروز نمایندگان مجلس پاکستان به صورت قطعنامه مطرح شد و پارلمان تکلیف آن را مشخص خواهد کرد.

دولت پاکستان هفته گذشته در واکنش به اعتراضات اخیر و تجمعات هواداران گروه موسوم به «تحریک لبیک» که خواستار اخراج سفیر فرانسه بودند، فعالیت آن را ممنوع کرد.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies نشست استانبول برای صلح افغانستان نشست استانبول در چند دهه اخیر یک فرصت اسثتنایی دیگر را برای صلح در افغانستان به وجود می‌آورد. بستر یک گفتگوی سازنده میان طرف‌های متخاصم افغان برای رسیدن به یک توافق تاریخی و پایدار محسوب می‌شود. اما طالبان…
@indianstudies

نشست استانبول به تعویق افتاد

نشست استانبول احتمالا با دست بالای طالبان در شرکت نکردن به تعویق افتاد. چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه گفته است که کنفرانس صلح افغانستان که قرار بود در این روزها در ترکیه برگزار شود به بعد از ماه رمضان موکول شده است.

چاووش اوغلو در مصاحبه ای گفت که این گفت و گوها به دلیل مسائلی در مقدمه چینی عقب افتاده است، اما طالبان ۱۳ آوریل اعلام کرده بود که تا زمانی که همه نیروهای خارجی از افغانستان خارج نشوند، در هیچ کنفرانسی شرکت نخواهد کرد و حتی تهدید کرد این نشست را تحریم کند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies وزیر امورخارجه پاکستان در تهران شاه محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان وارد تهران شد. وی در این سفر با رئیس جمهور، رئیس مجلس و وزیر خارجه ایران دیدار می‌کند. افتتاح سومین مرز رسمی بین دو کشور در پیشین‌مند در دستور کار است. شاه محمود قریشی به…
@indianstudies

یادداشت تفاهم و افتتاح گذرگاه مرزی‌ با پاکستان

امضای "یادداشت تفاهم همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان برای ایجاد بازارچه های مرزی در طول مرز دو کشور" از سوی وزرای خارجه ایران و پاکستان با هدف ارتقای روابط اقتصادی دو کشور و رفاه مرزنشینان انجام شد.

طرفین توافق کردند بازارچه های مرزی مشترک را در طول مرز مشترک دو کشور ایجاد نمایند. بر این اساس، در مرحله اول سه بازارچه در نقاط مرزی کوهک-چدگی، ریمدان-گبد و پیشین-مند افتتاح می گردد و بازارچه های مرزی مشترک در سه نقطه مرزی دیگر نیز بعدا ایجاد خواهد شد.

مراسم افتتاح سومین گذرگاه مرزی بین ایران و پاکستان با حضور "محمد اسلامی" وزیر راه و شهرسازی ایران و "زبیده جلال" وزیر امور تولیدات دفاعی پاکستان برگزار شد.

جلال با یادآوری حضورش در مراسم افتتاح دومین گذرگاه رسمی ریمدان-گبد گفت: تهران و اسلام‌آباد در مسیر تعمیق روابط دیرینه قدم برمی‌دارند و تحولات اخیر در مرزهای مشترک نیز مظهر عزم و تعهد آنان برای تحکیم مناسبات به ویژه اهمیت بهبود زندگی مرزنشینان دو کشور است.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies وضعیت بحرانی کرونا در هند و پاکستان طی روزهای گذشته اخبار متعددی از گسترش ابتلا به کرونا در هند منتشر شده است. مدتی قبل برگزاری مراسم جشن هندوها با حضور چند ده هزار نفر در کرانه رود گنگ در دوران اوج همه‌گیری کرونا خبر ساز شده بود. هندی…
@indianstudies
فوری/
فرانس ۲۴: اوضاع هند از کنترل خارج شده است

اوضاع سلامت در هند نگران کننده شده است. در شبانه روز گذشته بیش از ۲۰۰۰ مورد مرگ و میر و همچنين ۳۰۰ هزار مورد جدید به ویروس کووید-۱۹ تأیید شد. حدود ۶ روز است که هند روزانه بالای ۲۶۰ هزار مورد جدید ابتلا به کرونا را ثبت می‌کند.

نخست وزیر هند در سخنرانی خود اعلام کرد ظرفیت بیمارستان های هند تکمیل شده است و بیمارستان ها با کمبود اکسیژن رو به رو هستند.

نه تنها اکنون در بیمارستان‌ها تخت خالی و اکسیژن وجود ندارد، فضای کافی برای دفن و یا سوزاندن قربانیان این بیماری نیز پیدا نمی‌شود.

دادگاه عالی هند روز پنجشنبه اعلام کرد که کشور برای مقابله با چنین وضعیتی اصلا آماده نبود و اگر وضعیت کنونی کرونا در کشور ادامه یابد، وضعیت اضطراری ملی اعلام خواهد کرد.

با ثبت رکورد ابتلا به کرونا در هند در ۴ روز گذشته، کارشناسان خبر از کشف گونه جدید کووید به صورت جهش سه گانه دادند.

به گفته پلیس محلی در بیمارستانی دولتی در ایالت هاریانا هند ۱۲۷۰ دوز واکسن کوو شیلد و ۴۴۰ دوز واکسن کووواکسین به سرقت رفته است

در هفته‌های اخیر، رفتار دولت هند به دلیل برگزاری تجمعات سیاسی در آستانه انتخابات محلی و همچنین اجازه برگزاری بزرگترین جشنواره مذهبی با انتقاد روبرو شده است.
@indianstudies
🔻جهش ۷۵ درصدی شیوع گونه هندی کرونا در انگلیس

🔹هم زمان با قرار گرفتن هند در فهرست کشورهای پرخطر کرونایی دولت انگلیس، آمارهای رسمی این کشور نشان می‌دهد که شمار مبتلایان به گونه هندی کرونا فقط در عرض یک هفته گذشته ۷۵ درصد در انگلیس افزایش داشته است./ ایرنا
2024/11/05 23:00:08
Back to Top
HTML Embed Code: