Telegram Web Link
@indianstudies

قرآن شهر "بارودا" در ایالت گجرات هند

در مسجد جامع این شهر، قاریان ایستاده قرآن می‌خوانند و برای عوض کردن صفحات آن چند نفر با هم همکاری می‌کنند. بزرگترین قرآن شبه قاره هند در این مسجد است.

داستان کتابت این قرآن جالب است، پادشاه هندو مذهب شهر از خوشنویسی مسلمان اهل ایران خواست قرآنی کتابت کند. او ابتدا قرآنی در قطع کوچک کتابت و به راجا هدیه کرد. راجا از این هنرمند دوباره خواست قرآن را با توجه به بزرگی و عظمت آن بنویسد. هنرمند پس از صرف سال‌ها وقت، قرآنی در قطع دو در سه متر کتابت کرد. ۳۰ جز ۳۰ تُن وزن داشت و دارد. به علت سنگینی آن را در ۳۰ جلد (هر جز در یک جلد) تفکیک کردند.

این کتاب در دو سه قرن گذشته در ماه رمضان قرائت می‌شد تا هم صفحه‌ها ورق گردانی شوند و هم قرآن تلاوت شود. ماه‌های رمضان هر روز یک جز خوانده می‌شد. بیست سال پیش باران‌های شدیدی در این شهر بارید و قرآن در آب فرو رفت. مردم دیر متوجه شدند. پس از گذشت روز‌ها اهالی دیدند ۳۰ جلد کتاب آسیب دیده و پوسیده شده و غیرقابل خواندن است. به چند نهاد داخلی و خارجی از جمله کارشناسان موزه ملی هند مراجعه می‌کنند همه از مرمت آن اظهار ناتوانی کردند.

هندی‌های مسلمان شهر دوباره به ایرانیان رجوع کردند و هنرمندان ایرانی دو دهه است که کار مرمت این ۳۰ جز را شروع کرده اند. مرمت هر جلد کتاب دو تا چهار سال طول می‌کشد و تاکنون شش جز مرمت شده است. وقتی هر جلد از این قرآن مرمت شد به مسجد جامع شهر بارودا بر می‌گردد مردم سنگ تمام می‌گذارند و با مراسم ویژه‌ای آن را دوباره در جایگاه اصلی اش قرار می‌دهند. هدیه‌ای از جنس آسمان که ایرانیان سه قرن پیش به هند دادند دوباره به مردمان این کشور اهدا شده و می‌شود.

خبرگزاری صدا و سیما

https://www.google.co.in/amp/s/www.iribnews.ir/fa/amp/news/2981211
@indianstudies

بعد استقبال صدها میلیونی مسلمانان پاکستان و شبه قاره از فیلم Diriliş: Ertuğrul،عمران خان و یک هیئت ترکیه ای در مورد اجرای یک پروژه مشترک تاریخی باعنوان ترک لالا(نقش مسلمانان شبه قاره هند درطول جنگهای بالکان) تبادل نظر کردند.
تی آر تی
https://twitter.com/TRTArabi/status/1347529585139789826?s=19
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies خودداری مردم کویته از تدفین شهدای خود بعد از یک هفته از کشته شدن دست‌کم ۱۰ معدن‌کار هزاره در حمله‌ای نژادپرستانه شهر کویته پاکستان، صدها نفر با اعتراض به این حمله، از دفن اجساد قربانیان خود خودداری کردند. داعش مسئولیت این حمله را پذیرفته است.…
@indianstudies

گفتگوی عمران خان با مردم در کویته

عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان، با خانواده‌های قربانیان معدن زغال سنگ که هفت روز پیش کشته شدند، در کویته مرکز ایالت بلوچستان پاکستان دیدار کرد.

هفته پیش شبه‌نظامیان مسلح، این کارگران را در شهر "مچ" در نزدیکی کویته در ایالت بلوچستان در غرب پاکستان ربودند و آنها را کشتند. این کارگران از اقلیت شیعه هزاره بودند.

نخست وزیر پاکستان در دیدار با خانواده‌های قربانیان ابراز همدردی کرد و گفت در گذشته، با این جامعه اقلیت‌ها دیدار داشته و از حوادث غم‌انگیزی که برای این اقلیت‌ها رخ داده آگاه است. او در همین رابطه افزود گروه "مسلح فرقه‌گرایی" که هزاره‌های شیعه را هدف قرار داده، در آخرین دیدار او با جامعه هزاره‌ها، خود او را هم تهدید کردند.

به‌ گفته خان، دستگاه‌های امنیتی پاکستان، ماه مارس به او اطلاع دادند که "هند" می‌خواهد خشونت فرقه‌ای را با کشتن محققان شیعی و سنی افزایش دهد. عمران خان افزود: البته کسانی که در این حادثه نقش دارند را ما دنبال خواهیم کرد. بعضی از سازمانهای افراطی به داعش پیوستند و هند از داعش حمایت می‌کند. هند برای ایجاد درگیری بین شیعه و سنی در کراچی مولانا عادل را به قتل رساند اما سازمانهای اطلاعاتی ما با تدبیر خوب نقشه هند را خنثی کردند. چند گروه از تروریستها قبل از انجام علمیات دستگیر شدند و این موفقیت مراکز اطلاعاتی و امنیتی را نشان می‌دهد.
@indianstudies

چین از جنوب آسیا عقب نشینی نمی کند

نفوذ چین در جنوب آسیا رو به افزایش گذاشته و به نگرانی هند افزوده است. کشورهای مهمی که به‌طور سنتی دهلی‌نو را ترجیح داده و در مدار راهبردی هند قرار داشتند (ازجمله بنگلادش، مالدیو، نپال و سریلانکا)، به‌طور فزاینده‌ای به پکن به‌عنوان قدرت جایگزین گرایش پیدا کرده و آن را تأمین‌کننده نیازهای خود قلمداد می‌کنند. چین برای تضمین منافع ملی خویش هوشمندانه ابزار امنیتی، اقتصادی و سیاسی برای تعمیق همکاری را به کار گرفته و به جلب نظر کشورهایی پرداخته است که منافع ژئواستراتژیک چین را تأمین می‌کنند.

لی که چیانگ، نخست‌وزیر چین، ژوئیه 2019 از بنگلادش دیدار کرده و با شیخ حسینه، نخست‌وزیر، ملاقات کرد. بحث آن‌ها به لزوم توسعه اقتصادی بنگلادش از طریق طرح جاده و کمربند چین متمرکز بود. احتمالاً چین به دنبال استفاده از اهرم توسعه طرح جاده و کمربند در آینده به‌عنوان نیرویی برای دست‌یابی به دسترسی به بندر «پایرا» خواهد بود. نیروی دریایی چین سال 2016 برای اولین بار و سپس در سال 2017 از بندر «چیتاگونگ» بازدید کرده است. ماه ژوئن، پس از یک توافق 250 میلیون دلاری برای ساخت فرودگاه در بنگلادش بازار چین به روی 97 درصد از محصولات بنگلادش باز شد. همچنین، در ماه اکتبر، شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین، از عزم خود برای رساندن روابط چین-بنگلادش به قله‌های جدید خبر داد.

پس از نتیجه غافلگیرکننده انتخابات اواخر 2018، مرد قدرتمند مطلوب چین در مالدیو یعنی عبدالله یامین شکست خورد. بااین‌حال، روابط چین- مالدیو تحت ریاست جمهوری ابراهیم محمد سولیح همچنان گرم ماند هرچند که اولویت ماله بار دیگر به‌طرف دهلی‌نو گرایش پیدا کرد. مشکل هند این است که مالدیو به خاطر مشارکت در طرح جاده و کمربند بدهی زیادی بالا آورده است. از همه مهم‌تر، تکمیل «پل دوستی چین-مالدیو» به همراه چند پروژه دیگر، ازجمله توسعه فرودگاه، مالدیو را به‌طور بالقوه در موقعیت مخاطره‌آمیز و غیرقابل‌دفاع قرار داده است. طبق یک برآورد، ماله 53 درصد از درآمد دولتی سال 2021 را مدیون پکن خواهد بود. با توجه به اینکه مالدیو در مسیر خطوط مواصلات دریایی در اقیانوس هند قرارگرفته است که محل عبور حدود 80 درصد از واردات انرژی و 50 درصد از کالاهای تجاری است، حفظ مالدیو در محفل هند برای آینده حیاتی است.

علاوه براین، هند در مورد نپال نیز نگرانی فزاینده‌ای دارد. پس از دومین نشست غیررسمی بین رئیس‌جمهور چین و نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، در [شهر] چنای در سال 2019، شی جین پینگ مستقیماً به کاتماندو رفت و به اولین رئیس‌جمهور چین طی 23 سال گذشته تبدیل شد که از نپال دیدار کرده است. وی 20 موافقت‌نامه با نپال به امضا رساند تا ارتباطات چین با این کشور از طریق طرح جاده و کمربند، به‌ویژه از طریق «شبکه مواصلاتی چندبعدی ترانس هیمالیا» را بهبود بخشد. این دو کشور همچنین تأکید کردند که [مسائل مربوط به] تبت، جزو «امور داخلی چین» است. در همین اواخر نیز، چین و نپال سرانجام در مورد ارتفاع قله اورست به‌اتفاق نظر رسیدند که در بحبوحه تنش‌های جاری چین-هند در مورد راستای خط واقعی کنترل در هیمالیا، به‌طور نمادین از همفکری چین-نپال حکایت دارد. در کنار این، روابط دفاعی چین- نپال نیز افزایش یافته است. وزیر دفاع چین اواخر ماه گذشته از کمک به حفظ حاکمیت ارضی نپال خبر داد که موضعی واضح نسبت به مناقشه فزاینده و دیرینه مرزی هند- نپال است.

و بالاخره در سریلانکا، بازگشت برادران راجاپاکسه (گوتابایا به عنوان رئیس‌جمهور و ماهیندا به‌عنوان نخست‌وزیر) احتمالاً برای هند چالش‌برانگیز خواهد بود. در گذشته، برادران راجاپاکسه، پکن و به‌ویژه سرمایه‌گذاری چین در زیرساخت‌ها را بر دهلی‌نو ترجیح می‌دادند. درواقع، آن‌ها در طرح جاده و کمربند به پیشبرد پروژه بندر کلمبو پرداخته و بدهی عظیمی برای سریلانکا به وجود آوردند. این امر باعث مالکیت چین بر بندر هامبانتوتا در جنوب در راستای خطوط حساس دریایی در اقیانوس هند شده است. پس از انتشار گزارش‌ها در مورد احتمال تمایل برادران راجاپاکسه به مذاکره مجدد در موردتوافق مربوط به بندر هامبانتوتا، ماهیندا در مصاحبه‌ای اختصاصی با رسانه‌های دولتی چینی اعلام کرد که مضمون اظهارات وی تحریف‌شده و چنین برنامه‌ای در کار نیست. علیرغم نشست مجازی گوتابایا و مودی در سپتامبر برای تقویت روابط، ظاهراً برادران راجاپاکسه تلاش برای توسعه طرح جاده و کمربند را دوچندان کرده‌اند.

همه این تحولات نشان می‌دهد که چین به این زودی از جنوب آسیا عقب‌نشینی نمی‌کند بلکه برعکس، نفوذ این کشور در این منطقه در حال افزایش است. ازاین‌رو، هند باید برای مهار موفقیت چین در این منطقه، در کنار دیگر شرکای همفکر نظیر استرالیا، ژاپن و آمریکا (شاید در قالب ائتلاف چهارجانبه) بیش‌ازپیش تلاش کند.
رِک گراسمن / اندیشکده آمریکایی رند
یوروآتلانتیک
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies سقوط ۷۱ درصدی صادرات فرش دستباف ایران در سال ۹۸ گفته می شود که بازار جهانی فرش دستباف به هند و پاکستان رسیده است. براساس آمارها میزان صادرات فرش دستباف ایران در سال گذشته درحالی با کاهش ۷۱ درصدی از ۲۳۷ میلیون دلار سال ۱۳۹۷ به ۶۹ میلیون دلار…
@indianstudies

تغییر شناسنامه فرش ایران در کشورهای همسایه

رضی میری، عضو اتاق تهران و نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف گفت: افغانستان، هند، پاکستان، امارات و ترکیه از صادرکنندگان ایرانی فرش می‌خرند و شناسنامه فرش ایران رو تغییر می‌دهند و با برند خودشون فرش ایران را به آمریکا صادر می‌کنند.
تجارت نیوز
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies گفتگوی عمران خان با مردم در کویته عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان، با خانواده‌های قربانیان معدن زغال سنگ که هفت روز پیش کشته شدند، در کویته مرکز ایالت بلوچستان پاکستان دیدار کرد. هفته پیش شبه‌نظامیان مسلح، این کارگران را در شهر "مچ" در نزدیکی…
@indianstudies

پاکستان علیه پاکستان

🔸هزاره‌های پاکستان مدت‌هاست به‌طور سازمان‌یافته زیر فشار گروه‌های رادیکال قرار دارند؛ گروه‌های رادیکالی که در منطقه بلوچستان پاکستان سکونت دارند و به نوعی از سوی ارتش این کشور نیز حمایت می‌شوند. در گذشته شواهد و مستنداتی از ارتباطات سران این گروه‌ها با برخی ژنرال‌های ارتش پاکستان منتشر شده اما به‌طور رسمی در این خصوص چیزی گفته نشده است.

🔸تا امروز گروه تروریستی داعش مسوولیت بیشتر حملاتی را که علیه کویته، مرکز ایالت بلوچستان انجام شده بر عهده گرفته است، اما اینکه چرا در حادثه اخیر کارگران یک معدن هدف حمله تروریستی قرار گرفته‌اند، موضوعی است که به مدیریت منابع کانی منطقه مربوط است.

🔸در واقع اگر امتیاز مدیریت این منابع کانی در اختیار اشخاص یا جریان‌هایی باشد که به نوعی از گروه‌های رادیکال این منطقه حمایت مالی می‌کنند، گروه‌های تروریستی کاری با آنها نخواهند داشت، اما زمانی که این منابع در اختیار اشخاص یا شرکت‌هایی بیفتد که حاضر به باج دادن نیستند، وقایعی رخ می‌دهد که در نهایت این شرکت‌ها یا تسلیم شوند یا ترجیح دهند از منطقه خارج شوند.

🔸حمله به کارگران هزاره را نیز باید در همین راستا دید و مردم منطقه دولت پاکستان را به نوعی در این ماجرا متهم می‌دانند. خانواده‌های این کارگران به همین دلیل اصرار داشتند که عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان باید شخصا به کویته بیاید تا آنها حاضر شوند پیکر قربانیان را دفن کنند. نخست‌وزیر هم تعلل کرد اما پس از گذشت چند روز و فشار افکار عمومی سرانجام مجبور شد به آن منطقه سفر کرده و با خانواده قربانیان دیدار کند. با این وجود می‌توان اطمینان داشت که این سفر و دلجویی از خانواده‌ها تاثیری در خط‌مشی گروه‌های رادیکال نخواهد داشت.

🔸در زبان فارسی ضرب‌المثل مشهوری وجود دارد مبنی بر آنکه «چاقو دسته خودش را نخواهد برید» اما در پاکستان شرایط دقیقا بر خلاف این ضرب‌المثل است و اکنون خود پاکستانی‌ها هستند که به شهروندان این کشور آسیب می‌رسانند. این گروه‌های رادیکال که ارتش پاکستان سازماندهی کرده بود تا در کشمیر بتواند دست بالا را داشته باشد، اکنون در پی تحولات منطقه‌ای علیه خود پاکستان موضع گرفته‌اند و علت این چرخش مواضع نیز به بی‌نصیبی آنها از نتایج سیاست پاکستان در کشمیر بازمی‌گردد.

🔸اسلام‌آباد در سال‌های اخیر مجبور شده که تحت فشار شدید هند این گروه‌های افراطی را از اطراف کشمیر به نزدیکی مرز با افغانستان منتقل کند و این تصمیم نارضایتی‌های زیادی را در میان سران و اعضای این گروه‌ها پدید آورده است. اینکه در این شرایط نخست‌وزیر پاکستان فعالیت این گروه‌های افراطی را «بخشی از بازی بزرگ هند» می‌خواند و تاکید دارد که دهلی‌نو باید به دلیل اتفاقات اخیر مسوول شناخته شود به نظر چندان صحیح نمی‌آید و نگاهی دقیق به وقایع نشان می‌دهد که ورای اتهام‌زنی‌های اسلام‌آباد و دهلی‌نو علیه یکدیگر، وجود این گروه‌های افراطی در منطقه بلوچستان پاکستان و حمایت ارتش از این گروه‌ها علت اصلی ظلمی است که بر هزاره‌ها تحمیل می‌شود.

پیرمحمد ملازهی
روزنامه اعتماد
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies صلح با طالبان؛ ایران، هند، افغانستان، آمریکا امروز ژنرال بیپین راوات رییس ستاد ارتش هند در دیدار با زلمی خلیل‌زاد فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان در دهلی نو گفت که هند علاقه مند به افغانستان است و باید در گفتگوهای صلح شرکت کند. نشریه…
@indianstudies

هند کمک‌های نظامی به افغانستان را افزایش می‌دهد

در تماس تلفنی اخیر «حنیف اتمر» وزیر خارجه افغانستان با «اس جیشنکر» وزیر خارجه هند، دهلی‌نو اطمینان داده که با کاهش شمار نیروهای آمریکایی در افغانستان سطح کمک‌های نظامی به این کشور را افزایش دهد.

جیشنكر، وزیر خارجه هند، در این گفتگوی تلفنی همچنین از پشتیبانی منطقه‌ ای و همکاری این کشور نسبت به روند صلح افغانستان به مشاور امنیت ملی افغانستان اطمینان داده است.
@indianstudies

قدرتمندترین و ضعیف‌ترین پاسپورت‌های جهان

در تازه‌ترین رتبه‌بندی جهانی شاخص گذرنامۀ نهاد «هِنلی»، پاسپورت ژاپن به عنوان قدرتمندترین سند مسافرتی جهان انتخاب شده است و پس از آن پاسپورت سنگاپور قرار دارد. ضعیف‌ترین پاسپورت مربوط به کشور #افغانستان است و ایران در کنار #بنگلادش در رده ۱۰۱، #نپال ۱۰۴ و #پاکستان در رده ۱۰۷ ام این رده‌بندی قرار دارند.
@indianstudies

افتتاح سه پروژه مشترک میان افغانستان و ترکمنستان

امروز سه پروژه مشترک میان افغانستان و ترکمنستان، افتتاح شد. راه آهن آقینه-اندخوی، پروژه برق ترکمنستان-شبرغان و پروژۀ فیبرنوری میان افغانستان و ترکمنستان افتتاح شده اند و دو طرف بر گسترش همکاری‌‌های منطقه‌ای تاکید کردند و گفتند تداوم خشونت‌ها به ضرر مردم افغانستان است.

راه آهن آقینه – اندخوی ۳۰ کیلومتر طول دارد و ساخت آن ۳۰ میلیون دلار هزینه برداشته است که از بودجه توسعه‌ای پرداخت شده است.
@indianstudies

در سفر وزیرخارجه ترکیه به پاکستان چه گذشت

دومین نشست سه‌جانبه وزیران امور خارجه پاکستان، ترکیه و جمهوری آذربایجان به میزبانی «شاه محمود قریشی»، وزیر امور خارجه پاکستان با صدور بیانیه‌ای به کار خود پایان داد. در این نشست، «جیهون بایرام اف»، وزیر خارجه جمهوری آذربایجان و «مولود چاوش اوغلو»، وزیر خارجه ترکیه در دیدارهای جداگانه با مقامات پاکستانی بر تعمیق روابط دوجانبه به ویژه همکاری‌های نظامی و دفاعی تأکید کردند.

بایرام‌اف، وزیر امور خارجه آذربایجان از شرکت‌های ترکیه ای و پاکستانی دعوت کرد تا در بازسازی سرزمین‌های آزاد شده در قره‌باغ حضور فعال داشته باشند.

در "اعلامیه اسلام آباد" که توسط سه وزیر امضا شد، طرفین حمایت خود را از حاکمیت کشور و تمامیت ارضی تأیید کردند.در مورد مسائل دفاعی و امنیتی ، آنها موافقت کردند:
▪️اجرای تمرینات نظامی مشترک
▪️بالا بردن ظرفیت همکاری ها
▪️تبادل فناوری های جدید و نوظهور
▪️مبارزه مشترک با تروریسم ، قاچاق مواد مخدر و تخریب میراث فرهنگی و تاریخی

طرف‌های حاضر در این نشست، با ابراز نگرانی از تشدید خشونت‌ها علیه مسلمانان همچنین توافق کردند راهکار مشترکی برای ریشه‌کن کردن موج فزاینده اسلام‌هراسی در جهان، به ویژه غرب بیایند و با تروریسم به ویژه تروریسم دولتی مقابله کنند.

عمران خان در دیدار با مولود چاووش‌اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه روابط دو جانبه، مسائل منطقه‌ای و بین المللی را مورد بحث و تبادل نظر قرار داد. عمران خان با اشاره به ماهیت روابط سیاسی موجود میان دو کشور، بر اهمیت تبدیل آن به همکاری‌های بیشتر اقتصادی تاکید کرد.
@indianstudies
داستان هند و واتس آپ

اینجا در هند داستان کوچ مردم به نرم افزارهای جایگزین واتساپ به ویژه سیگنال جدی تر از هر جای دیگر دنیا است. چرا؟ چون مردم این کشور بزرگترین مشتریان واتس آپ هستند. چه اندازه؟ ۴۰۰ میلیون نفر.

حالا در هند، سیگنال و تلگرام در اپ استور بیشتر از واتس‌آپ مورد توجه کاربران قرار گرفته‌ و دانلود شده‌است. با چالشهایی که اخیراً برای فیسبوک و واتس‌آپ ایجاد شده است، کاربران فراوانی در نقاط مختلف دنیا به تلگرام روی آورده‌اند و در هند حتی توماری به دادگاه رفته است.

در تصویر می بینید که واتس آپ چه له لهی می زند و با چه حجمی از شانتاژ رسانه ای و خبری تلاش می کند بگوید ما دنبال اطلاعات شخصی شما مردم عادی نیستیم.

WhatsApp forces a new “privacy policy” on India, its biggest market. Indians start leaving the platform. WhatsApp runs full-page ads on privacy. Why would a “FREE” service spend so much money to retain users?

WhatsApp’s updated privacy policy verges on user surveillance and threatens India’s security, a petition filed in an Indian court says, presenting another legal challenge.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies دولت هند صادرات واکسن داخلی را ممنوع کرد رئیس موسسه سرم هند روز سه‌شنبه اعلام کرد دهلی نو به مدت چندین ماه اجازه صادرات واکسن کرونا ساخت دانشگاه آکسفورد و شرکت داروسازی «آسترازنکا» که در داخل این کشور تولید می شود را به کشورهای توسعه‌یافته…
@indianstudies

دولت هند قصد دارد از امروز «بزرگ‌ترین طرح واکسیناسیون کرونا در جهان» را آغاز کند.

برنامه‌ی هند به عنوان بزرگترین کشور تولید کننده واکسن برای ایمنی جمعیت قابل توجهش در برابر کرونا اهمیت قابل توجهی دارد.

هند قصد دارد طی شش تا هشت ماه اول سال ۳۰۰ میلیون نفر را واکسینه کند. این کشور اعلام کرده برای رسیدن به مصونیت جمعی لازم نیست کل جمعیت یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون نفری آن واکسینه شوند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies صلح با طالبان؛ ایران، هند، افغانستان، آمریکا امروز ژنرال بیپین راوات رییس ستاد ارتش هند در دیدار با زلمی خلیل‌زاد فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان در دهلی نو گفت که هند علاقه مند به افغانستان است و باید در گفتگوهای صلح شرکت کند. نشریه…
@indianstudies

تردید در وضعیت افغانستان

آمریکا نیروهایش در افغانستان و عراق را در شرایطی به ۲۵۰۰ نفر کاهش داد که با افزایش صحبت از حکومت موقت چشم انداز صلح در افغانستان رفته رفته کمرنگ می شود.

پنتاگون می‌گوید کاهش بیشتر نیروهای آمریکایی به پیشرفت گفت‌وگوهای صلح بین دولت افغانستان و طالبان بستگی دارد. کمیته روابط بین‌المللی و دفاعی مجلس اعیان انگلیس هم خواسته تا نظامیان این کشور و ناتو پیش از به نتیجه رسیدن مذاکرات صلح دولت کابل و طالبان از افغانستان خارج نشوند.

دیروز آجیت دوال مشاور امنیت ملی هند هم در سفری از پیش اعلام نشده به افغانستان رفت و با رئیس جمهوری، رئیس شورای عالی مصالحه و مشاور امنیتی ملی افغانستان دیدار داشت.

امرالله صالح، معاون نخست ریاست جمهوری این کشور می‌گوید "مذاکره آمریکا با طالبان به خودی خود اشتباه نبوده اما دولت ترامپ در دادن "امتیاز گسترده" به این گروه اشتباه کرده است." شاید این اشتباه جبران ناپذیر شود.
@indianstudies

جهان اتهامات ضدایرانی پمپئو را باور نمی کند

واکنش نخست‌وزیر پاکستان به اتهام‌زنی آمریکا به ایران درباره حمایت از القاعده: این اقدامات در راستای جلب‌نظر اسرائیل است و هیچکس در دنیا این موضوع را باور نمی‌کند. پمپئو به پایان خط رسیده اما این اظهارات و اقدامات، خطرناک است. شاید هم این سخنان در راستای کاندیداتوری او برای انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا باشد که می‌خواهد حمایت لابی صهیونیست‌ها را جلب کند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies ادامه نارضایتی کشاورزان هندی این بار با اعتصاب های هدفمند قرار است گروه‌هایی به نوبت، اعتصاب غذای ۲۴ ساعته را در محل‌های تجمعات اعتراضی در دهلی شروع کنند. این کشاورزان ناراضی گفته اند که تا انجام خواسته‌هایشان به اعتراضات خود ادامه می‌دهند.…
@indianstudies

خشم کشاورزان هندی علی رغم عقب گرد دولت هند کاهش نیافته است؛ گاندی از حقوق کشاورزان حمایت می کند

Indian farmers have welcomed the suspension of three farm-reform acts, but say it is not enough to persuade them to stop their protest.

Nearly 500 farmers boarded buses for Delhi from Lower PMG Square near the Odisha Assembly on Friday to join their brethren braving the winter chill in the national capital to protest against the new farm laws.

Government is conspiring to destroy the farmers because they want to give what belongs to the farmers to two or three of their friends said Rahul Gandhi
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies تردید در وضعیت افغانستان آمریکا نیروهایش در افغانستان و عراق را در شرایطی به ۲۵۰۰ نفر کاهش داد که با افزایش صحبت از حکومت موقت چشم انداز صلح در افغانستان رفته رفته کمرنگ می شود. پنتاگون می‌گوید کاهش بیشتر نیروهای آمریکایی به پیشرفت گفت‌وگوهای…
@indianstudies

«اگر روند صلح افغانستان شکست بخورد، چه خواهد شد؟»

افغآن‌ها به‌سختی از پس تحمل شکست فرایند صلحی که خود و دولتشان به آن چشم امید دوخته‌اند، بر خواهند آمد. دورنمای توافق پایدار و جامع برای پایان‌دادن به جنگ در افغانستان، چندان روشن به نظر نمی‌رسد. پس از ماه‌ها کشمکش بر سر موضوعات ابتدایی، اکنون هیئت‌های نمایندگی گروه‌های مخالف در دوحه، در حال بررسی تعداد زیادی از تصمیمات دشوار برای تشکیل نظم سیاسی جدید هستند. خبر بد دربارۀ مذاکرات اینکه طالبان به‌دلیل اطمینان از قدرت چانه‌زنی خود، تاکنون، هیچ تمایلی به سازش بر سر مسائل اساسی نشان نداده‌‌ است. آن‌ها با امتناع از پذیرش آتش‌بس نشان دادند که با وجود افزایش فضای خشونت‌بار، عجله‌ای برای پایان خون‌ریزی‌ها ندارند.
این گفت‌وگوها نشان‌دهندۀ شکاف عظیم میان طرفین دربارۀ آیندۀ حکومت و جامعۀ افغانستان است. به نظر می‌رسد شرکت طالبان در مذاکرات صلح، بیش‌ از آنکه با هدف ترسیم آیندۀ افغانستان باشد، برای نگهداشتن ایالات متحده در توافق فوریه 2020 است که بر اساس آن، امریکا متعهد شده بود همۀ نیروهایش را تا ماه آوریل از افغانستان خارج کند. با رفتن امریکایی‌ها و نیروهای خارجی، طالبان می‌تواند به‌راحتی در مسیر سلطۀ سیاسی قرار گیرد و حتی اگر پشت میز مذاکره موفق نشود، در میدان جنگ، این کار را خواهد کرد.

ماروین وینبام و شانتی مریت دسوزا
ترجمۀ مؤسسۀ آینده‌پژوهی جهان اسلام

لینک دسترسی در تارنمای مؤسسه:
https://b2n.ir/610773
@indianstudies
بزرگترین ارتش‌های جهان در سال ۲۰۲۱ اعلام شدند!
@indianstudies
گاوبازی به سبک هندی‌ها

جشنواره سنتی جالیکاتو در منطقه مادورای در ایالت تامیل نادو هند برگزار شد.

در این جشنواره که قدمتی چند صد ساله دارد ده‌ها شرکت کننده با گاو‌ها به رقابت پرداختند. هر فردی که موفق شود برای مدتی روی قوز گاو‌ها آویزان شود و در همین حالت دوام آورد جایزه می‌گیرد.

در مجموع ۸۰۰ گاو نر و ۶۱۵ رام کننده گاو در این رویداد ورزشی شرکت کردند. با توجه به شیوع ویروس کرونا شرکت کنندگان می‌بایست برای شرکت در این رویداد گواهی منفی بودن آزمایش کرونا داشته باشند.

در سال ۲۰۱۴ دادگاه عالی هند پس از اعتراض‌های صورت گرفته به دلیل بدرفتاری اخلاقی با حیوانات برگزاری این جشنواره سنتی را ممنوع کرد، اما در سال ۲۰۱۷ پس از اعتراضات مردم تامیل نادو آن را لغو کرد.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies تردید در وضعیت افغانستان آمریکا نیروهایش در افغانستان و عراق را در شرایطی به ۲۵۰۰ نفر کاهش داد که با افزایش صحبت از حکومت موقت چشم انداز صلح در افغانستان رفته رفته کمرنگ می شود. پنتاگون می‌گوید کاهش بیشتر نیروهای آمریکایی به پیشرفت گفت‌وگوهای…
@indianstudies

اطلاعیه سفارت آمریکا در افغانستان

آمریکا خارج که می شود هیچ حالا به اتباع خود در افغانستان هم هشدار می دهد که در افغانستان نمانند.

براساس این اطلاعیه هتل‎ها، مجتمع های مسکونی، سازمان‌های بین المللی، سفارتخانه و دیگر مکان‌های محل تردد اتباع خارجی بویژه آمریکایی‌ها، با تهدید بلندمدت مواجه هستند. اتباع آمریکایی که مایل به ترک افغانستان نیستند باید سفرهای خود را محدود کنند.

ترورهای هدفمند در افغانستان بویژه شهرهای بزرگ از جمله کابل به شدت افزایش یافته است و همین امروز پلیس از وقوع دو انفجار مین در شهر کابل خبر داده است.
@indianstudies

رویدادهای فرهنگی بین افغانستان و ایران بیشتر در لایه‌هایی از نخبگان و فرهنگیان محدود باقی مانده است

معاون رایزنی فرهنگی افغانستان در تهران گفت: فهم مردمان عام و لایحه‌های پایینی در ایران از افغانستان و اتفاقات و رویدادهای آن، به خصوص رویدادهای فرهنگی، تاریخ و اشتراکات و یگانگی‌هایی که وجود دارد، بسیار محدود و پایین است و به همین دلیل است که گه‌گاهی برخوردهای متفاوت‌تر و نامعمول را می‌بینیم که متأثر از بی‌خبری و عدم تأثیرپذیری از یک چنین رویدادهای فرهنگی است.

وی افزود که باید تلاش‌های فرهنگی عمیق‌تر و گسترده شود و رسانه‌ها نیز به گونه‌ای در این فعالیت‌ها شریک شوند که مسلما اثرگذاری آن را خیلی بیشتر می‌کند.

هوشمند هشدار دارد که اگر این تلاش‌ها در یک سطح باقی بماند و رسانه‌ها آن را انعکاس نداده و آن گونه‌ که هست، برای مردم عام پردازش نکرده و تفسیر نکنند، کدورت و تیرگی روابط بیشتر می‌شود.

دیاران
2024/09/30 08:16:57
Back to Top
HTML Embed Code: