Telegram Web Link
@indianstudies

سالگرد یک تعرض به مصونیت دیپلماتیک و نسل‌کشی فراموش شده

امروز ۱۷ مرداد است. سالگرد حمله طالبان به مزارشریف افغانستان. در این حمله بود که ۸ دیپلمات و یک خبرنگار ایرانی در کنسولگری ایران به قتل رسیدند.

پس از فتح کابل در شهریور سال ۱۳۷۵ توسط طالبان؛ شهرهای افغانستان یکی پس از دیگری بدست طالبان می‌افتاد و بتدریج کنترل دولت اسلامی برهان الدین ربانی بر افغانستان تحلیل می‌رفت.

احمد شاه‌مسعود به تشکیل ائتلاف شمال (حزب جمعیت اسلامی ربانی و شاه‌مسعود، جنبش ملی اسلامی ژنرال دوستم، احزاب شیعه و شورای شرقی) پرداخت؛ اما در برابر قدرت طالبان توان عملیات تهاجمی را نداشتند و عمدتا به دفاع می‌پرداختند.

طالبان در سال ۱۳۷۶ به مناطق شمالی و علی الخصوص استان بلخ حمله بردند. در نهایت پس از یکبار سیطره بر مزارشریف در سال ۷۶، مجددا پس از فتح میمنه (مرکز استان فاریاب) و رسیدن به شبرغان (مرکز استان جوزجان)، در سال ۷۷ وارد مزارشریف شدند.

روز ۱۷ مرداد ۱۳۷۷ پس از ورود طالبان به شهر مزارشریف و کشتار مردم؛ کنسولگری ایران نیز از حملات طالبان بی بهره نماند و شهادت ده نفر دیپلمات و یک نفر خبرنگار ایرانی نیز رقم خورد.

طالبان بدون توجه به مصونیت دیپلماتیک این شهدا و نیز به رغم فرهنگ متعالی افغانستانی ها مبنی براینکه مهمانان خودرا از جان بیشتر دوست داشته و در پذیرایی و محافظت از آنان از هیچ چیز کم نمی گذارند، به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران یورش برده ۹ نفر دیپلمات و یک نفر خبرنگار ایرانی را مظلومانه به شهادت رساندند.
شهیدان :

🌷 ناصر ریگی
🌷 سردار محمد ناصر ناصری
🌷نورالله نوروزی
🌷مجید نوری نیارکی
🌷حیدرعلی باقری
🌷رشید پاریا فلاح
🌷محمد علی قیاسی
🌷کریم حیدریان
🌷 محمود صارمی ( خبرنگار )

آخرین پیام شهید صارمی این بود «مزار شریف سقوط کرد. هفدهم مرداد ماه ۱۳۷۷، اینجا محل کنسولگری ایران در مزار شریف است، من محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران هستم، گروه طالبان چند ساعت پیش وارد مزار شریف شدند. خبر فوری، فوری .مزار شریف به دست طالبان سقوط کرد، عده‌ای از افراد طالبان در محوطه کنسولگری دیده می‌شوند به من بگویید که چه وظیفه‌ای ...» 

اما امروز کمتر کسی است که بداند جنایتی که در آن حملات اتفاق افتاده بسیار فراتر از چند عملیات تروریستی است. مردم هزاره مزار شریف آن روز شاهد نسل‌کشی تمام عیاری بودند که تنها جرمشان هزاره بودن بود. به این ترتیب مقاومت مردم آن شهر را که به ترتیب هزاره، ازبک و تاجیک بیشترین جمعیت آن را تشکیل می‌دادند در هم شکست و در این میان هزاره‌ها قربانی اصلی بودند.
@indianstudies

حادثه برای هواپیمای خطوط هوایی هند با۱۹۰ مسافر

یک هواپیمای مسافربری ایر ایندیای هند که از دبی عازم هند شده بود با ۱۹۰ مسافر در فرودگاه "کالیکوت" حین فرود آمدن سقوط کرد.

هم‌زمان بارش شدید در منطقه بیم آن می رفت که هواپیما پس از سر خوردن از باند خارج شده و تعدادی جان باخته‌ها بیشتر شود.

پلیس هند اعلام کرد که شمار تلفات حادثه برای هواپیمای این کشور، به ۱۴ کشته و ۱۲۳ مجروح رسیده که حال ۱۵ نفر از مجروحان وخیم گزارش شده است.

The aircraft, with 190 people on board, was attempting to land in bad weather when it shot the runway around 7.40 pm and split into two after nosediving into a valley 35 feet below. In a statement, the DGCA said, “Visibility was 2,000 metres and there was heavy rain.” It said the flight, IX-1344, shot runway 10. Rescue operations, which went on till 11 pm, are over.

At least 100 people were left injured in the incident. Prime Minister Narendra Modi expressed pain over the tragedy and said he had spoken with Kerala Chief Minister Pinarayi Vijayan. “I have instructed the police and the fire force to take urgent action in the wake of the plane crash at the Kozhikode International airport (CCJ) in Karipur,” Vijayan, who is expected to visit the site today, said.
@indianstudies

احتمال توقیف نفت ایران در پاکستان

یکی از سناتورهای پاکستانی اعلام کرد دولت این کشور به درخواست آمریکا یک کشتی ایرانی را به خاطر انتقال نفت در بندر کراچی توقیف کرده‌ است. مدیر کل امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرده که دولت پاکستان به ایران اعلام رسمی بابت توقیف کشتی ایرانی نداشته است.

طبق قاعده در صورتی که توقیف اتفاق افتاده باشد، باید به کشور حامل پرچم و وزارت خارجه این موضوع اطلاع‌رسانی شود.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies وزیر خارجه آمریکا با ملا برادر گفت‌وگو کرد سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر از گفت‌وگوی مایک پمپئو وزیر امور خارجه امریکا با ملا برادر معاون سیاسی گروه طالبان خبر داده و گفته که این گفت‌وگو در محور آغاز مذاکرات میان‌افغانی بوده است. این در…
@indianstudies

آزادی ۴۰۰ زندانی طالبان با تایید لویی جرگه

ریاست جمهوری افغانستان اعلام نمود که فرمان آزادی ۴۰۰ زندانی باقیمانده گروه طالبان از سوی رییس جمهور غنی صادر شده است. این فرمان پس از تایید رهایی ۴۰۰ زندانی طالبان در لویه جرگه صادر می‌شود.

۳۴۰۰ نفر از ۲۳ قشر اجتماعی ۳۴ استان افغانستان برای رایزنی و تصمیم‌گیری به کابل آمده بودند تا در لویه جرگه که «عالی‌ترین مظهر اراده ملت» خوانده می‌شود شرکت کنند. آنها همچنین خواستار تامین آتش‌بس فوری و بادوام در کشور شدند.

خلیل‌زاد، قطع‌نامه‌ی جرگه مشورتی را یک اقدام جسورانه عنوان کرده و گفته است که این اقدامات پس از ۴۰ سال جنگ یک فرصت تاریخی برای برقراری صلح در افغانستان است.

طالبان گفته آماده‌اند یک هفته پس از آزادی این افراد، مذاکرات بین‌الافغانی را در مرحله نخست در دوحه قطر آغاز کنند و عباس استانکزی نماینده طالبان در این مذاکرات است.
133.pdf
238.1 KB
@indianstudies

مقایسه تطبیقی فرّه ایزدی در شاهنامه و مهابهاراتا ؛

دکتر وحید رویانی،
صفیه موسوی .
@indianstudies

هند چهارمین کشور صادر کننده به ایران در بهار ۱۳۹۹

بنا به آمار اعلام شده از سوی گمرگ، ایران در سه ماهه نخست امسال رقمی معادل ۶.۴ میلیارد دلار صادرات و ۷.۶ میلیارد دلار واردات داشته که بر این اساس رقم کل تجارت در فصل بهار به ۱۴ میلیارد دلار رسیده است.

صادرات ایران طی این مدت به چین یک میلیارد و ۸۴۰ میلیون دلار، به عراق یک میلیارد و ۴۹۰ میلیون دلار، به امارات ۹۷۰ میلیون دلار، به افغانستان ۵۰۰ میلیون دلار و به ترکیه ۲۵۰ میلیون دلار بوده است؛ بنابراین، چین سهمی ۲۸.۹ درصدی از کل صادرات ایران طی سه ماهه نخست امسال داشته و به ترتیب سهم کشورهای عراق، امارات، افغانستان و ترکیه از کل صادرات ایران برابر با ۲۳.۴ درصد، ۱۵.۲ درصد، ۷.۸ درصد و ۳.۹ درصد بوده است.
همچنین ایران طی این مدت، واردات ایران ۷.۶ میلیارد دلار بوده که نسبت به واردات ۱۰.۴ میلیارد دلاری مدت مشابه سال قبل ۲۶.۸ درصد کاهش داشته است.
پنج مقصد عمده واردات کالای ایران نیز کشورهای چین، امارات، ترکیه، هند و روسیه بوده‌اند. صادرات چین به ایران طی این مدت بالغ بر یک میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار بوده است. همچنین واردات ایران از امارات برابر با یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار، از ترکیه ۸۲۰ میلیون دلار، از هند ۵۳۰ میلیون دلار و از روسیه ۴۲۰ میلیون دلار بوده است.
بر این اساس و به ترتیب سهم کشورهای چین، امارات، ترکیه، هند و روسیه از کل واردات ایران در فصل بهار به ترتیب برابر با ۲۵.۴ درصد، ۲۲.۳ درصد، ۱۰.۷ درصد، ۶.۹ درصد و ۵.۵ درصد بوده است.

بدین ترتیب در ۳ ماهه فصل بهار ۱۳۹۹، هند چهارمین کشور صادر کننده به ایران بوده است که حاکی از روند رو به رشد تجارت دوجانبه با ایران است.
@indianstudies

برگزاری یک وبینار در حوزه شبه قاره

دوره مجازی (مطالعات شبه قاره هند) توسط موسسه فرهنگی میراث مشترک ایرانیان و شبه قاره هند با همکاری مرکز ارتباطات و بین الملل حوزه های علمیه با ارائه اساتید دانشمند و با تجربه حوزه شبه قاره برگزار می شود.
زمان: جمعه ۲۴ مرداد ۹۹
از ۹ صبح الی۱۸
جهت ثبت نام در دوره به لینک زیر مراجعه فرمائید:
https://b2n.ir/306040
@indianstudies

شش حقیقت پسااستعماری در مورد هند و پاکستان

🔹امروز ۱۴ و فردا ۱۵ آگوست به ترتیب سالروز استقلال دو کشور پاکستان و هند است. حقایقی مربوط به استقلال این دو کشور مهم و تاثیرگذار منطقه جنوب آسیا را در ادامه برای‌تان عمدتا از "کتاب تولد یک تراژدی" نقل می‌کنم:

📍یک: انگلستان تصمیم داشت حاکمیت خود را در دو مستعمره خود یعنی فلسطین و هند بصورت همزمان به پایان برساند. زمان تعیین شده برای هر دو اقدام مذکور ژوئن ۱۹۴۸ بود اما نایب السلطنه انگلیس در هند لرد مانتباتن زمان این اقدام را بدون دلیل مشخصی به نیمه آگوست ۱۹۴۷ جلو انداخت. همین تعجیل زمینه‌ساز بحران‌هایی اساسی شد.
ص۴۴.

📍دو: خطوط مرزی میان هند و پاکستان که از تقسیم دو ایالت پنجاب و بنگال در غرب و شرق ایجاد شده بودند، در ۱۷ آگوست ۱۹۴۷ توسط کمیته مرزی به ریاست سر رادکلیف انگلیسی به دو کشور جدیدالتاسیس ابلاغ شد. به بیان دیگر دو کشور زمانی جشن آزادی گرفتند که هنوز مرزهایشان مشخص نبود و دو روز بعد کمیته مرزی طرح تقسیم را ارائه کرد.
ص۶۱.

📍سه: در نیمه آگوست ۱۹۴۷ علاوه بر نامشخص بودن خط مرزی میان هند و پاکستان، تکلیف سه ایالت حیدرآباد، جوناگد و جامو کشمیر هنوز نامشخص بود. یعنی دو کشور هند و پاکستان زمانی که جشن آزادی می‌گرفتند، مردم این سه ایالت بلاتکلیف بودند و نمی‌دانستند چه آینده‌ای در انتظارشان است. کمی بعد هند جوناگد و حیدرآباد را منضم خود کرد و بر سر کشمیر هم جنگ رخ داد.
ص۷۴.

📍چهار: لرد مانتباتن بعنوان نایب السلطنه انگلیس مایل بود سمت فرمانداری کل دو کشور جدیدالتاسیس را حتی پس از استقلالشان بر عهده بگیرد اما پاکستان مخالفت کرد و این سمت را به محمد علی جناح واگذار کرد. در طرف هند این سمت کماکان تا ۲۱ ژوئن ۱۹۴۸ در اختیار مانتباتن باقی ماند.
ص۱۰۶.

📍پنج: ارتش هند و پاکستان حتی پس از نیمه آگوست و استقلال دو کشور تحت فرمان افسران انگلیسی قرار داشتند. در ۲۷ اکتبر ۱۹۴۷ یعنی دو ماه بعد از استقلال که هند تصمیم به ارسال نیروهای نظامی به کشمیر گرفت، فارغ از اینکه فرماندار کل هند لرد مانتباتن بود، ارتش هند هم از سر آر لاکچارت دستور می‌گرفت. ارتش پاکستانی هم تحت فرماندهی سر داگلاس گریسی قرار داشت. هر دو ارتش هند و پاکستان هم تحت فرماندهی ستاد هماهنگی نیروهای دو طرف یعنی ارتشبد سر کلاود اوچینلک قرار داشتند. وقتی کشمیر توسط ارتش هند اشغال شد، محمد علی جناح تصمیم گرفت ارتش پاکستان را وارد عمل کند که با مخالفت اوچینلک نتوانست کاری پیش ببرد.
ص۱۴۸.

📍شش: میانجیگر میان هند و پاکستان در سال‌های نخست درگیری کماکان انگلستان بود و طرفین به او اعتماد داشتند.
ص۱۷۴.

#تولد_یک_تراژدی

پ‌ن: کتاب را می‌توانید از این لینک خریداری کنید:
https://bookroom.ir/fb/11535
@indianstudies

"معافيت چابهار از تحريم آمريكا دستاورد منحصر به فرد هند است"

▫️معافيت چابهار از تحريم آمريكا

🔹ما همانطور که با ایران رابطه داریم، با آمریکا هم به عنوان یک شریک راهبردی رابطه داریم. به آمریکا در مورد توسعه بندر چابهار و استفاده از این کریدور برای کمک به افغانستان توضیح داده‌ایم و آنها هم قانع شده‌اند.
به همین خاطر، چابهار از تحریم‌ها علیه ایران از سوی آمریکا معاف شده و ما این را دستاورد منحصربه‌فرد هند می‌دانیم.

▫️راه آهن چابهار به زاهدان

🔹تفاهم‌نامه‌ای هم که در این زمینه بین شرکت ایرکان هند و شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل ایران وجود داشت، منقضی شده است.
ایران شریکی را برای این پروژه پیشنهاد کرده بود که ما درخواست تغییر آن را داشتیم و منتظر پاسخ رسمی ایران به این پیشنهاد هستیم.
بنابراین تعهد ما نسبت به این پروژه به قوت قبل باقی است

▫️خريد نفت از ايران

🔹در حال بررسی جوانب اين مسئله با ایران و دیگر شرکای خود و جبران خلل وارد شده به این بخش از تجارت خود با ایران از طریق تقویت سایر بخش‌های تجاری دو کشور مانند تبادل کالا با کالا و مکانیزم روپیه – ریال هستیم.

🔹ما در حال رایزنی برای وارد کردن دیگر کالاها به سبد تجاری دو کشور هستیم.

🔹 مکانیزم روپیه – ریال یک مکانیزم منحصربه‌فرد برای تسهیل روابط تجاری در حال توسعه ایران و هند است. این مکانیزم قبل از راه‌اندازی مکانیزم‌های مالی پیشنهاد شده توسط دیگر کشورها فعالیت خود را آغاز کرده و همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

گدام دارمندرا، سفیر هند در تهران
در گفت و گو با ايرنا

🔗ادامه گزارش را در لینک زیر بخوانید

www.irna.ir/news/83906578/
@irna_1313
@Indianstudies

دهها نفر در درگیری‌های شهر بنگلور هند کشته شدند

به دنبال انتشار پست توهین آمیز یک سیاست مدار محلی هند به پیامبر اسلام‏(ص)،‌ شهر بنگلور هند شاهد اعتراضات مردمی بود که در نتیجه این اعتراضات دهها نفر کشته و زخمی شدند و بیش از ۱۱۰ نفر نیز بازداشت شدند.

در پی انتشار پستی در فیسبوک توسط یکی از اقوام یک سیاستمدار محلی که در آن به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) توهین شده بود، شهر بنگلور هند شب ناآرامی را گذراند.

وزیر استان «کارناتاکا» از معترضان خواست آرام باشند و قول داد عدالت را اجرا کند. بنابر گزارش‌ها، این پست توهین‌آمیز حذف شده است.

The nephew of a local Congress MLA, P Naveen, 32, whose purported derogatory social media post allegedly triggered violence in areas of east Bengaluru and an attack on DJ Halli police station on Tuesday night, was taken into custody for five days on Thursday.

Naveen, an aspiring politician and nephew of Akhanda Srinivasa Murthy, the Congress MLA from Pulikeshi Nagar, where the violence occurred, is being interrogated to ascertain the motive behind the derogatory post.

While Naveen has claimed that the controversial post occurred after his Facebook account was hacked, the police are not buying this argument.
@Indianstudies
ویژه/
موضع هند و پاکستان نسبت به عادی سازی روابط امارات و اسرائیل

درست در سالروز استقلال دو کشور هند و پاکستان مواضع این دو کشور در منطقه شبه قاره هند نسبت به عادی سازی روابط امارات عربی متحده و اسرائیل قابل توجه و نسبت به گذشته تغییر کرده است.

هند که با هر دو ارتباطات گسترده ای دارد از این به اصطلاح "صلح" استقبال کرده است و پاکستان موضع بسیار محتاطانه ای نسبت به این موضوع گرفته و به امنیت در منطقه و تامین حقوق فلسطینی ها اکتفا کرده است.

India: UAE's foreign minister Abdullah bin Zayed Al Nahyan on Friday called India's external affairs minister S Jaishankar to brief him about his country establishing ties with Israel. In below picture it has attached🔻🏷

Pakistan: Pakistan Says Its 'Approach' to be Guided by Palestinian Aspirations. Pakistan has shown a quiet language shift asThere is an obvious change in FO language on Palestine shifting from "realisation of viable& ind State of Palestine based on pre1967 borders with Al-Quds as its capital" to security in Middle East & rights of Palestinians.
@indianstudies
پاکستان از محور چین و ایران چه چیزی به دست می آورد

سالواتوره فرانچسکا

ایل جورناله (ایتالیا)

پکن در یک قدمی تصویب توافق اقتصادی و امنیتی با تهران است لیکن ورای این نقش آفرینان چه کسی سود می برد؟ به نظر می رسد که پاکستان به طور غیرمستقیم بهترین منافع را ببرد.
این توافق شامل سرمایه گذاری های کلان چین در زیرساخت های ایران بوده و یک دفاع شدیدتر و اشتراک سرویس های جاسوسی و تضمین های نفتی را برای چین مورد پیش بینی قرار می دهد. طبق گزارش مورخ 11 ژوئیه نیویورک تایمز، توافقی که هنوز میان پکن و تهران منعقد نگردیده شاهد آن خواهد بود که چین مبلغ 400 میلیارد دلار در بخش های بانکی، حمل و نقل و توسعه ایران سرمایه گذاری خواهد کرد...

لینک ایل جورناله: https://b2n.ir/215402

ادامه مطلب: http://asrdiplomacy.ir/57089
@Indianstudies

اهدای جایزه‌ برنده‌ ایرانی توسط سفیر هند در ایران

جایزه مسابقه بین‌المللی “اتحاد علیه کرونا: به‌واسطه‌ هنر” از سوی سفیر کشور هند به زهرا طرخان اهدا شد.

شورای روابط فرهنگی هند در ماه آوریل 2020 برای هنرمندان در سراسر جهان مسابقه‌ای تحت عنوان “اتحاد علیه کرونا: به‌واسطه‌ هنر” ترتیب داد تا با هنر خود به همه‌گیری کرونا واکنش نشان دهند و همبستگی‌ جهانی‌شان را به تصویر بکشند.
در این رقابت هنری که در رده‌های حرفه‌ای، نیمه‌حرفه‌ای و آماتور برگزار شد هنرمندان بسیاری از سراسر جهان شرکت کردند.

در این رقابت، زهرا طرخان از ایران توانست با اثر هنری خود که “درِ بسته” نام دارد مقام اول رده‌ آماتور در دسته‌بندی هنر دیجیتال و عصر جدید را کسب کند.

خانم طرخان در 22 مردادماه جایزه‌ خود را از سفیر هند در ایران دریافت کرد و اثر هنری قاب‌شده‌اش را هم به آقای سفیر هدیه کرد.

آوا دیپلماتیک
مطالعات شبه قاره هند
@Indianstudies ویژه/ موضع هند و پاکستان نسبت به عادی سازی روابط امارات و اسرائیل درست در سالروز استقلال دو کشور هند و پاکستان مواضع این دو کشور در منطقه شبه قاره هند نسبت به عادی سازی روابط امارات عربی متحده و اسرائیل قابل توجه و نسبت به گذشته تغییر کرده…
@Indianstudies

واکنش ها در پاکستان نسبت به عادی سازی روابط امارات عربی متحده و اسرائیل

رئیس سنای پاکستان در دیدار با سفیر عربستان در اسلام آباد تاکید کرد: ما هرگز رژیم صهیونیستی را به رسمیت نخواهیم شناخت و با اسرائیل رابطه برقرار نخواهیم کرد.

«صادق سنجرانی» رئیس سنای پاکستان در ملاقات با سفیر سعودی در پاکستان اعلام کرد: ما هرگز کشوری به نام اسرائیل را به رسمیت نخواهیم شناخت.

مولانا “فضل الرحمان” هم در نشست مطبوعاتی در شهر “پیشاور” اقدام امارات برای برقراری مناسبات رسمی دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی را مغایر با بیش از هفت دهه مبارزه فلسطینیان برای آزادی دانست.

وی اظهار کرد: نمی‌توان روی مقاومت و مبارزه ملت‌ها برای پایان اشغالگری و دستیابی به آزادی چه در فلسطین باشد یا چه در کشمیر، قیمت گذاشت.

تظاهرات هایی هم در اسلام آباد پایتخت پاکستان و شهر‌های کراچی، لاهور، راولپندی و پیشاور برگزار شده است. شرکت کنندگان در این تظاهرات شعار‌هایی برای اعلام همبستگی با فلسطینی‌ها سر دادند و عادی سازی روابط امارات با اسراییل را محکوم کردند.
@Indianstudies

روز استقلال افغانستان

۲۸ مرداد برای ایرانیان یادآور کودتای انگلیسی آمریکایی است اما برای افغانستان روز استقلال است. امسال صدو یکمین سالگرد کسب استقلال افغانستان از بریتانیا است.

در سال ۱۹۱۹ امیر امان الله خان، فرزند امیر حبیب الله خان، که پس از کشته شدن پدرش، بر تخت سلطنت افغانستان تکیه زده بود، در نامه ای به لرد چلسفورد، نایب السلطنه حکومت بریتانیا در مستعمرات هند، از لزوم تغییر در معاهده ۱۹۰۵ بین دولت افغانستان و انگلستان، که سیاست خارجی افغانستان را تابع ملاحظات بریتانیا می‌ساخت، خبر داد. همزمان با آن امان الله خان بدون آن که منتظر جواب نامه خود از جانب نایب السلطنه حکومت بریتانیا باشد، نخست نامه و به دنبال آن هیئتی را به شوروی سابق فرستاد و از آزادی، استقلال و خود مختاری افغانستان در ایجاد روابط با کشورهای دیگر سخن گفت.

حکومت شوروی نیز سریعا استقلال افغانستان را به رسمیت شناخت و نخستین کشوری شد که از استقلال افغانستان استقبال کرد. پس از چند روز جوابیه نایب السلطنه حکومت بریتانیا به دست امان الله خان رسید که از لزوم تغییرات در معاهده های تجارتی بین دو کشور صحبت می‌کرد، بدون اینکه اشاره‌ای به استقلال افغانستان کند.

امان الله خان بدون آن که باب گفتگوی تازه ای را با حکومت استعماری انگلستان بگشاید، دستور اعزام و تجهیز سپاه و حرکت به سمت مرزهای شرقی و جنوبی افغانستان را صادر کرد. در اول مه سال ۱۹۱۹ جنگی میان نیروهای افغان و سپاه بریتانیا در چندین جبهه در گرفت. به جز در جبهه خیبر در شرق افغانستان، نیروهای افغان توانستند در جبهه های دیگر نیروهای بریتانیا را شکست دهند.

با این همه و از پس گذشت دهه ها سرنوشت افغانستان هنوز با رویای استقلال و اعاده حاکمیت گره خورده است. همین امروز که طالبان در بیانیه‌ای به مناسبت سالروز استقلال افغانستان گفت که این گروه تا برقراری استقلال و برپایی نظام اسلامی به مبارزه ادامه خواهد داد، وزارت کشور افغانستان هم اعلام کرد که ۱۴ موشک به شهر کابل اصابت کرده است. که احتمالا یکی از آنها به ارگ ریاست جمهوری افغانستان برخورد کرده است.
@indianstudies
ارزش سهام 7 شرکت آمریکایی = کل اقتصاد ژاپن+هند!

ارزش سهام 7 شرکت اپل + گوگل+ میکروسافت+ آمازون+ نتفلیکس + انویدیا ... از مرز 7.6 تریلیون دلار گذشته که معادل اقتصادهای هند و ژاپن است

ارزش بازار اپل برای اولین بار به بالای 2 تریلیون دلار رسیده و وضعیت مطلوب است
@indianstudies

اقتصاد هند بخاطر كرونا متحمل ضرر ١٦ درصدي شد

گزارش تحقیقاتی جدید بانک مرکزی هند نشان می‌دهد که تولید ناخالص داخلی پنجمین اقتصاد بزرگ جهان، در ۳ ماهه دوم سال ۲۰۲۰ میلادی، ۱۶.۵ درصد آب رفته است.

طبق گزارش تحقیقاتی جدید بانک مرکزی هند، تولید ناخالص داخلی پنجمین اقتصاد بزرگ جهان، در ۳ ماهه دوم سال ۲۰۲۰ میلادی، ۱۶.۵ درصد آب رفته است. این سقوط اقتصادی از سقوط ۲۰ درصدی که بانک مرکزی قبلاً در ماه می پیش‌بینی کرده بود، کمتر است. در این گزارش مشخص شد که ۱۰ ایالت برتر هند، ۷۳.۸ درصد از سقوط جی‌دی‌پی را به عهده داشته‌اند. ایالت ماهاراشترا ۱۴.۲ درصد، ایالت تامیل نادو ۹.۲ درصد و ایالت اوتار پرادش ۸.۲ درصد در این سقوط سهم داشته‌اند. طبق گزارش بانک مرکزی در کل سرانه ضرر برای هر شهروند هندی بیش از ۳۶۱ دلار شده است. میزان سرانه ضرر برای ایالت‌های تامیل نادو، گوجارات، تلانگانا، دهلی، هاریانا و گائو بیش از ۵۳۵ دلار (۴۰,۰۰۰ روپیه) به ثبت رسیده است.
گزارش خبرنگار مهر به نقل از راشاتودی
2024/09/30 02:17:30
Back to Top
HTML Embed Code: