Telegram Web Link
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies ارتش هند خواستار حذف ۸۹ برنامه کاربردی شد. شبکه های اجتماعی چون فیس بوک، اینستاگرام و برنامه های یافتن همپا و ملاقات چون کوچسرفینگ از جمله این برنامه هاست. https://www.news18.com/news/india/indian-army-personnel-asked-to-delete-89-mobile-apps…
@indianstudies

هند، در میانه ی دعوای چین و آمریکا و دنیای دیجیتال

از آغاز سال ۲۰۲۰، شرکت‌های بزرگ فناوری آمریکایی بیش از ۱۷ میلیارد دلار در هند سرمایه‌گذاری کرده‌اند. طی یکی دو ماه اخیر و با ورود سایر شرکت‌ها که بخش عمده‌ای از آنها آمریکایی هستند، این عدد از ۲۰ میلیارد دلار نیز عبور کرده است.

همه‌گیری ویروس کرونا و فروپاشی اقتصاد جهانی و ضربه شدید آن به اقتصاد هند از یک سو و تیرگی روابط میان هند و چین از سوی دیگر مزید بر علت شد تا هندی‌ها به سمت شرکت‌های آمریکایی تمایل بیشتری پیدا کنند.

همچنین با توجه به آینده نه چندان روشن همکاری‌های میان شرکت‌های آمریکایی با چین، اهمیت هند برای آمریکایی‌ها بیش از پیش احساس می‌شود. اما این موارد، تنها دلایل ورود شرکت‌های فناوری آمریکایی به هند نبوده است.

این کشور به لطف ۷۰۰ میلیون کاربر اینترنت، سهم قابل توجهی را در اقتصاد دیجیتالی دنیا دارد و تقریبا نیم میلیارد نفر نیز هنوز به جمع کاربران آنلاین اضافه نشده‌اند. از این رو، چنین ظرفیتی قطعا می‌تواند نگاه شرکت‌های فناوری آمریکایی را برای ورود به این کشور جلب کند.

مسئله دیگر شبکه اجتماعی تیک‌تاک است که در میان تنش بین شی جین پینگ رئیس جمهوری چین و دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، هدف انتقاد قرار گرفته است. این شبکه همرسانی ویدیو که ارتباط نزدیکی با چین دارد، در هند از فروشگاه های اَپ حذف شده و آمریکا و استرالیا هم در حال بررسی ممنوعیت آن هستند.
@indianstudies
🔻آیا هند از پروژه چابهار کنار رفته است؟

▫️عرب نیوز نوشت:

🔹مبلغ عنوان شده برای سرمایه گذاری چین در ایران آنچنان هنگفت است که نمی توان به راحتی آنرا باور کرد هر چند که گفته می شود مبلغ 400 میلیارد دلار، ظرف 25 سال سرمایه گذاری خواهد شد. نکته دیگر اینکه نه ایران و نه چین هنوز از این قرارداد سخنی به میان نیاورده اند و حتی در صورت امضا نیز ، اجرایی شدن آن سال ها طول خواهد کشید.

🔹بندر چابهار در واقع رقیب بندر گوادر پاکستان است که چین سرگرم توسعه آن است و چنانچه توافق میان ایران و چین صورت گیرد، نفوذ ژئوپولیتیک پاکستان بر افغانستان از میان خواهد رفت.

🔹نکته دیگر اینکه هیچ دلیل قطعی وجود ندارد که در صورت امضای توافق میان ایران و چین، طرح توسعه بندر چابهار تحت تاثیر آن قرار گیرد. توسعه این طرح و زیرساخت های مرتبط با آن، طرحی سه جانبه بین هند، ایران و افغانستان است و هیچ نشانه ای از اینکه در قرار داد مورد نظر اشاره ای به این بندر شده باشد، وجود ندارد.

🔹وقتی روزنامه نیویورک تایمز خبر مربوط به توافق ایران و چین را منتشر کرد، ظرف چند روز، رسانه ها از کنار گذاشته شدن هند از طرح توسعه بندر چابهار سخن به میان آوردند.
@indianstudies
پايگاه خبري المانيتور:
🔸كريدور چابهار رقيبي براي كانال سوئز؟
✍️ترجمه: هديه  عابدي| 

🔹كانال سوئز، يكي از مهم‌ترين منابع اقتصادي كشور مصر، طي چند ماه اخير به ‌شدت تحت‌تاثير شيوع بيماري كرونا قرار گرفته است. حال اين نگراني براي مصر وجود دارد كه كريدور دريايي چابهار نيز كه ايران براي مبادلات تجاري با روسيه و هند راه‌اندازي كرده است، بتواند جاي كانال سوئز را بگيرد و منافع مصر را به خطر بيندازد. اما آيا اين نگراني بجاست؟
🔹به گزارش پايگاه خبري تحليلي المانيتور، سازمان منطقه آزاد تجاري چابهار روز 15 تيرماه اعلام كرد ارتباط تجاري بمبئي به هامبورگ و سن‌پترزبورگ به جاي كانال سوئز از محور آستراخان (روسيه)، بندر انزلي، چابهار و ناواشيوا (هند) برقرار خواهد شد. حال سوالي كه پيش مي‌آيد اين است كه آيا اين كريدور مي‌تواند بر درآمد مصر از كانال سوئز تاثير بگذارد؟
🔹با توجه به اينكه اقتصاد مصر به ‌شدت تحت‌تاثير ويروس كرونا قرار گرفته است، اين مساله اهميتي دوچندان پيدا مي‌كند. كانال 193 كيلومتري سوئز يكي از مهم‌ترين منابع درآمد ارزي مصر و يكي از ستون‌هاي اقتصاد اين كشور است.
🔹كانال سوئز به لطف موقعيت جغرافيايي خود، مدت زمان سفر بين آسيا و اروپا را به ‌طور ميانگين 15 روز كاهش مي‌دهد و به همين دليل آن را سريع‌ترين كريدور كشتيراني جهان مي‌دانند. در ماه مه، به دليل تاثير ويروس كرونا بر تجارت جهاني، درآمد مصر از اين كانال حدود 6/9 درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته كاهش يافته است.اسامه ربيع، مدير كانال سوئز روز 14 تيرماه اعلام كرد درآمد مصر از كانال سوئز با كاهشي 32 ميليون دلار، از رقم 5.75 ميليارد دلار در سال گذشته به 5.72 ميليارد دلار رسيده است. علت اين امر، شيوع بيماري كروناست كه تجارت جهاني را 18 درصد كاهش داده است.
🔹جورج صفوت، سخنگوي كانال سوئز در گفت‌وگوي تلفني با المانتيور مي‌گويد بحث ايجاد كريدور حمل‌و‌نقل ايران به سال 2000 برمي‌گردد. در آن زمان، ايران، روسيه و هند توافقنامه‌اي را براي ايجاد يك مسير ترانزيت دريايي، زميني و ريلي امضا كردند. به گفته صفوت، هدف از ايجاد اين مسير 7500 كيلومتري، انتقال كالا از هند و ايران به كشورهاي حوزه درياي خزر و از آنجا به روسيه و آلمان و بالعكس است.
🔹وي مي‌گويد از همان زمان هر سه كشور پيگير اجراي اين كريدور بوده‌اند، اما فرآيند ساخت به دليل هزينه گزاف آن به تعويق افتاده است.  صفوت ادعا مي‌كند از آنجا كه انتقال كالا از اين كريدور ايراني طي چهار مرحله انجام مي‌شود، هزينه‌هاي آن نيز چهار برابر بيشتر از انتقال كالا از طريق كانال سوئز است. از نظر سرعت ترانزيت نيز انتقال بار از هند به هامبورگ از طريق كانال سوئز 19 روز و از طريق كريدور ايراني 20 روز طول مي‌كشد. 
🔹به عبارت ديگر، صفوت معتقد است كانال سوئز سريع‌تر و ارزان‌تر از مسير ترانزيت ايران است. وي مي‌گويد كريدور بين‌المللي ايران نه رقيب و نه جانشين كانال سوئز است. ظرفيت سالانه كانال سوئز يك ميليارد تن است، در حالي كه كريدور ترانزيت ايران ظرفيت محدودي دارد، چرا كه هدف آن تجارت با كشورهاي حوزه درياي خزر و كشورهاي آسيايي است كه به آب‌هاي بين‌المللي دسترسي ندارند. همين امر سبب ايجاد محدوديت در انتقال كالا مي‌شود.
🔹محمد السعيد ادريس، كارشناس مسائل ايران در مركز مطالعات سياسي و راهبردي الاهرام، نظر ديگري دارد.  وي در گفت‌وگو با المانيتور گفت ايران به واسطه اختلافات عميق با كشورهاي عرب حاشيه خليج فارس و امريكا با چالش‌هاي فراواني مواجه است و با راه‌اندازي اين كريدور تجاري مي‌خواهد منافع خود را تضمين كند.
🔹ايران و مصر بر سر حمايت قاهره از مواضع ضد ايراني كشورهاي حوزه خليج فارس به شكل غيرمستقيم باهم اختلاف دارند، اما ادريس مي‌گويد هيچ خصومت مستقيمي ميان دو كشور وجود ندارد.
🔹وي با رد اين شائبه كه هدف از راه‌اندازي اين كريدور تجاري، ضربه زدن به كانال سوئز و تضعيف كشور مصر است گفت تنها هدف اقتصادي كريدور ايران، حفاظت از منافع جمهوري اسلامي، به ويژه در سايه تحريم‌هاي امريكاست.

http://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/print/151248

@SaMassoumi
@indianstudies
🔺افزایش صادرات افغانستان به هند

▪️بربنیاد آمارهای اتاق تجارت وسرمایه‌گذاری افغانستان، درسال‌های پس ازدوهزاروشانزده میلادی، صادرات افغانستان به بازارهای هند تا دو برابر افزایش یافته‌اند.

▪️مسؤولان این اتاق در نشست ملی صادرات می‌گویند که درسال‌های پس از دوهزاروشانزده میلادی، صادرات کشور به پاکستان افزایش کمتری داشته است درحالیکه صادرات کشور به بازارهای هند تا دو برابر افزایش داشته‌اند .

▪️بربنیاد یافته‌های اتاق تجارت وسرمایه‌گذاری درسال پارمیلادی با صادر شدن به ارزش بیش از چهارصدوشصت میلیون دالر کالاهای کشور به بازارهای هند، این کشورازبزرگترین بازارها برای صادرات افغانستان بوده است.

▪️هفته گذشته نیزسومین کشتی اموال ترانزیتی کالاهای افغانستان از جمله میوه های خشک و وتازه از طریق بندر چابهار به سمت بنادر موندرا و ناواشیوای هند حرکت کرده است.

▪️این تجارت در حالی صورت میگیرد که در سال ۲۰۱۶ توافقی میان ایران، افغانستان و هند به امضا رسید تا دهلیزی برای تجارت افغانستان که محاط به خشکه است بنا شود.

▪️با این حال یک هفته پیش ایران تصمیمی برای اجرای یک پروژه خط آهن از چابهار تا زاهدان، در امتداد مرز با افغانستان، اتخاذ کرده است.

▪️هند نیز تعهد کرده است که در ساختن این خط آهن که روند تجارت با افغانستان را تسهیل میکند، همکاری مالی کند.
@indianstudies
یک کشاورز در شرق هند یک لاک پشت زرد پیدا کرده است که به گفته کارشناسان محصول آلبینیسم است.

آلبینیسم یا زالی نوعی بیماری ژنتیکی است که به واسطه آن در بدن رنگدانه ملانین تولید نمی‌شود و یا تولید آن کاهش می‌یابد.
مطالعات شبه قاره هند
بازتاب ادبیات داستانی هند.pdf
@indianstudies
📕 بازتاب ادبیات داستانی هند

رومن باس

🔃 حسین عباسی
@indianstudies

همکاری ایران و هند در چابهار: از تصور تا واقعیت

گروه سیاست خارجی پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام با همکاری انجمن ایرانی مطالعات منطقه ای در قالب برنامه #رویداد_استراتژیک برگزار می‌کند:

🔴 همکاری ایران و هند در چابهار: از تصور تا واقعیت

با سخنرانی:

🎙سید مهدی نبی زاده، سفیر سابق ایران در هند

🎙 ماشاالله شاکری، سفیر سابق ایران در پاکستان

🎙 دکتر جعفر حق پناه، استاد مدعو مطالعات منطقه ای دانشگاه تهران


زمان:
دوشنبه‌ 6 مردادماه 1399 ساعت 16 تا 18

آدرس پژوهشکده:
تهران، خیابان حضرت ولیعصر(عج)، خیابان آیت‌الله طالقانی، نرسیده به پل حافظ، پلاک376، پژوهشکده تحقیقات راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، سالن اجتماعات طبقه هشتم.

🔻 حضور در نشست برای عموم آزاد است.


🔻 پخش زنده از لایو اینستاگرام: پژوهشکده تحقیقات راهبردی:
http://instagram.com/isr_acir
@indianstudies
♦️قیمت واکسن کرونا در هند حدود ۱۳ دلار خواهد بود

🔹از آنجا که نتایج واکسن بیماری کووید-۱۹ که توسط محققان دانشگاه "آکسفورد" ساخته شده امیدوار کننده بوده و نشان داده این واکسن بی‌خطر است و می‌تواند سیستم ایمنی را برای مقابله با این ویروس تربیت کند اکنون موسسه "سروم"(Serum) هند به سرپرستی "آدار پوناوالا"(Adar Poonawalla) گفته قرار است آزمایش مربوط به این واکسن و تولید دوزهای بیشتر از آن را در هند آغاز شود. وی همچنین گفت که این واکسن‌ها به عنوان بخشی از برنامه‌های واکسیناسیون توسط دولت‌ها خریداری خواهند شد. وی به یک روزنامه گفت که این شرکت سعی خواهد کرد که قیمت واکسن را زیر ۱۰۰۰ روپیه(حدود ۱۳ دلار) نگه دارد

جزئیات در👇👇
🌐https://www.daraian.com/fa/news/153-econews/30185

☸️ دارایان: داشته های اقتصاد ایران
@indianstudies

افغانها به خانم حامله میگن "دو جان"
مثل آذری ها و ترک ها که میگن "ایکی جانلی" و کردها که میگن "دِ گیان"

https://twitter.com/fedra_j/status/1286683375294713862?s=19
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies به دلیل تعلل، ایران هند را از راه آهن چابهار کنار گذاشت ایران به خاطر تأخیر هند برای پرداخت سهم بودجه خود برای پروژه راه‌آهن چابهار، دهلی نو را از مشارکت در این پروژه حذف کرد. هند و ایران قرارداد مشارکت در پروژه احداث خط راه‌آهن (چابهار،…
@indianstudies

سفیر هند در تهران: آمریکایی‌ها حق دخالت در بندر چابهار را ندارند

در حالی که مقامات افغان همواره از احتمال اعمال تحریم‌های آمریکا بر بندر استراتژیک چابهار ابراز نگرانی کرده‌اند، سفیر هند در تهران گفت که آمریکا حق دخالت در این بندر را ندارد. «گدام دارمندرا» سفیر هند در تهران درباره بندر استراتژیک چابهار که براساس توافقنامه سه‌جانبه هند، افغانستان و ایران در حال توسعه است تصریح کرد که آمریکا حق دخالت در این باره را ندارد.

چندی پیش هم رییس مجلس شورای اسلامی ضمن ابراز امیدواری برای گسترش بیش از پیش روابط میان ایران و هند گفته بود ما نباید اجازه دهیم برخی طرف‌های ثالث روابط عمیق و تاریخی ایران و هند را تحت تاثیر خود قرار دهند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies دولت افغانستان در مجموع ۳۰۰۰ زندانی طالبان را آزاد کرده است شورای امنیت ملی افغانستان سه‌شنبه اعلام کرد، دولت کابل به عنوان بخشی از توافق امضاء شده میان آمریکا و گروه شبه‌نظامی طالبان، به طور کلی ۳۰۰۰ زندانی طالبان را آزاد کرده است. ایسنا
@indianstudies

آزادی زندانیان طالبان

تبادل زندانیان از جنجال برانگیزترین موضوعات در روند صلح افغانستان بوده است. از میان ۵ هزار زندانی که قرار بود از بند حکومت آزاد شوند، حدود ۴۴۰۰ تن آن رها شده اند.

حنیف اتمر سرپرست وزارت خارجه اعلام کرده است که زندانیان باقی مانده طالبان از سوی حکومت رها نخواهند شد. آقای اتمر دلیل رها نکردن زندانیان طالب را جنایات جنگی غیر قابل توجیه این گروه و قاچاق عنوان کرده است.

سخنگوی دفتر سیاسی طالبان امادر قطر گفت که رهبری این گروه به زندانیان آزادشده دستور داده است به میدان‌های جنگ بازنگردند اما نیروهای امنیتی افغان به آنها حمله می‌کنند. «سهیل شاهین» سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر در بیانیه‌ای اعلام کرد که رهبری این گروه به همه زندانیان آزادشده طالبان دستور داده است در خانه‌هایشان بمانند و به میدان جنگ نروند.
@indianstudies
شوک وارده از سوی ایران هند را به فرصت طلبی از معافیت تحریمی امریکا برانگیخت


افراسیابى کاوه
آسیا تایمز (هنگ کنگ)

اوایل ماه جاری مقامات دهلی نو از شنیدن خبر کنار گذاشته شدن هند از یک پروژه مهم سرمایه گذاری در ایران به نفع چین، به شدت شگفت زده شدند.
این چشم انداز که هند به علت تعلل در سرمایه گذاری شاید نقش خود را در احداث خط آهن متصل کننده بندر چابهار به زاهدان و مرز افغانستان از دست بدهد، پرسش هایی را در مورد اولویت های خارجی دولت هند برانگیخت...

لینک آسیا تایمز: https://b2n.ir/836250

ادامه مطلب: http://asrdiplomacy.ir/56809

@asrdiplomacyir
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies تحولات مرزی چین و هند «هوان جینگ» رئیس یک موسسه مطالعات بین المللی و منطقه‌ای در پکن گفت مرزهای هند و چین توسط انگلیسی‌ها طراحی شده و به محلی برای مناقشه تبدیل شده‌اند. وی ادامه داد «روشن است که چین خواستار روابطی با ثبات با هند است. استحکامات…
@indianstudies

تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که چین و هند هر کدام در حال انجام اقدامات نظامی و استقرار نیرو و تجهیزات در منطقه مورد مناقشه لداخ هستند.

دولت هند تسلیحات و تجهیزاتش را پس از آن در منطقه مستقر کرده که چین در حال انجام تحریکاتی نظامی در لداخ است. هند استقرار تانک‌هایی با قابلیت پرتاب موشک به نام T-۹۰، خودروهای نفربر و ۴۰۰۰ مرد مسلح را در منطقه برای جلوگیری از تهاجم احتمالی از سوی چین در منطقه آغاز کرده است.

تصاویر ماهواره‌ای از تجمع گسترده نیروها در منطقه خودمختار تبت و استفاده از تونل‌های احتمالی برای گردآوری تجهیزات از سوی ارتش آزادی بخش خلق چین خبر می‌دهد.

از آنجاکه گفتگوها بین چین و هند به جایی نرسیده، ارتش هند به دنبال تقویت نیروها و نظارت و رصد تحرکات ارتش آزادی بخش خلق چین در سراسر خط واقعی کنترل است.

منابع نظامی هند می‌گویند، پکن هنوز نیروهایش را از دره دپسانگ یا منطقه پانگونگ تسو خارج نکرده است.
ايسنا
@indianstudies
آيا دهلي نو كريدور شمال- جنوب را يكسره به چين مي‌بازد؟
⭕️جنگ دالان‌هاي راهبردي
✍️شهاب شهسواري

🔹خبرهايي كه از تهران مي‌رسد براي دهلي‌نو دلگرم كننده نيست. ايران ۱۷ تيرماه در غياب طرف هندي كه سال‌هاست براي آغاز پروژه راه‌آهن چابهار- زاهدان تعلل مي‌كند ريل‌گذاري اين مسير ترانزيتي مهم را آغاز كرد. پيشرفت گفت‌وگوها در مورد سند همكاري راهبردي ۲۵ ساله ايران و چين، خبر ديگري است كه هندي‌ها را نگران كرده است.

🔹مقام‌هاي دولتي در هند و ايران تاكيد مي‌كنند كه هيچ تغييري در اراده دو كشور براي همكاري‌هاي مشترك به وجود نيامده است اما دو سال تعلل هند براي از سرگيري سرمايه‌گذاري‌هايش در پروژه توسعه بندر چابهار، ترديدها را در مورد ادامه اين همكاري‌ها بيشتر كرده است. رسانه‌هاي هندي دايم از كنار گذاشته شدن هند از پروژه‌هاي مرتبط با توسعه بندر چابهار و كريدورتجاري چابهار به افغانستان و آسياي ميانه خبر مي‌دهند.

🔹انديشكده‌هاي هندي هشدار مي‌دهند كه پيروي كوركورانه دهلي نو از تحريم‌هاي ضدايراني امريكا باعث تمايل بيشتر ايران به چين شده است و مقام‌هاي حزب كنگره از دولت نارندرا مودي به دليل قرباني كردن فرصت‌هاي استراتژيك همكاري با ايران به خاطر واشنگتن انتقاد مي‌كنند.

فرصت بي‌نظير از دست رفته
🔹هندوستان سال‌هاست كه منتظر فرصتي براي گسترش نفوذ خود در كشورهاي آسيايي است. اين تلاش همواره با ممانعت رقيب اقتصادي بزرگ‌تر هند يعني چين مواجه ‌شده است. ابتكار يك جاده يك كمربند چين، تمام دالان‌هاي تجاري و كريدورهاي استراتژيك اطراف هند را تحت سلطه چيني‌ها در مي‌آورد. از بنگلادش، فيليپين، ميانمار و سريلانكا گرفته تا پاكستان و جمهوري‌هاي آسياي ميانه، همه كشورها يك به يك به پكن براي اجراي پروژه‌هاي بلندپروازانه تجاري و ترانزيت چراغ سبز مي‌دهند.

🔹چشم اميد هندي‌ها تاكنون به بندر چابهار بود. ايران به دهلي نو فرصت داده‌بود تا از طريق سرمايه‌گذاري در اين تنها بندر اقيانوسي ايران، بتوانند به افغانستان، آسياي ميانه، قفقاز و روسيه دسترسي داشته‌باشند. براي ايران كريدور شمال- جنوب يك پروژه استراتژيك و بنياني براي توسعه روابط راهبردي با هندوستان محسوب مي‌شد.

🔹پروژه‌اي بسيار جذاب براي هندي‌ها كه مي‌توانستند از طريق آن رقيب سنتي خود در جنوب آسيا، پاكستان را دور بزنند و به بازارهاي افغانستان و آسياي ميانه برسند. پروژه‌اي كه سرمايه‌گذاري هند در آن سال ۲۰۱۶ در سفر نارندرا مودي، نخست‌وزير هندوستان به ايران نهايي شد.

🔹به گفته مانسوخ مانداويا، وزير دريانوردي هند استفاده از بندر چابهار مي‌تواند ۲۰ درصد از هزينه‌هاي حمل و نقل كالاي هند به كشورهاي مشترك‌المنافع در آسياي ميانه و قفقاز را كاهش دهد. بندر چابهار در جنوب شرقي ايران، مسيري مطمئن براي هندوستان است كه كالاهاي صادراتي خود را از اين طريق به افغانستان و آسياي ميانه صادر كند. اما دو سال بعد از امضاي اين توافق، با خروج امريكا از برجام و از سرگيري تحريم‌هاي امريكا، بهانه‌گيري هندي‌ها براي پيشبرد پروژه آغاز شد.

🔹ليو زونگ ‌ئي، پژوهشگر موسسه مطالعات بين‌الملل شانگهاي مي‌گويد: «سال گذشته هندي‌ها خريد نفت خام از ايران را متوقف كردند چرا كه به نظر مي‌رسد آنها براي توسعه روابط با واشنگتن آمادگي دارند، روابط خود را با تهران قرباني كنند.

http://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/print/151814

@SaMassoumi
@indianstudies
در جشنواره نانگ پانچامی هندوها مجسمه مارها را ستایش می کنند تا از سوی مارها گزیده نشوند.

هر ساله اواخر ماه ژوئیه و اوایل اوت هندوهای شبه قاره هند جشنواره ناگ پانچامی را برگزار می‌کنند.
این جشن البته به کار اعصاب‌های ضعیف و کسانی که از مار می‌ترسند، نمی‌‌آید، زیرا در این ایام بارانی در این مناطق، مارها از سوراخ‌های خود بیرون می‌خزند و در خانه‌های روستاییان پناه می‌جویند. گویا این جشن نیز دقیقا به همین خاطر به وجود آمده است؛ مارها در ناگ پانچامی ستایش می‌شوند تا به کسی آسیب نرسانند.

هندوها از لحاظ مذهبی برای مارها احترام زیادی قائل‌اند و آن ها را نماد توانایی می‌دانند.
@indianstudies
توافقنامه تجارت ترجیحی ایران و هند؛ تهران تمایل دارد روسیه ، چین و هندوستان را در کنار خود داشته باشد

پیش از طرح توافق دوجانبه تجارت ترجیحی ایران و هند سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در نشست خبری این هفته در خصوص سیاست خارجی متوازن توضیحاتی را ارائه داد و گفت: " "ایران سیاست دیرینه ای برای حفظ روابط متعادل و دوستانه با همه قدرت های آسیایی و اوراسیایی دارد. موافقت نامه های همکاری بلند مدت ما با چین و روسیه و ادامه کار مشترک با هند در چابهار این موضوع را اثبات می کند. ما مصمم هستیم از این سیاست حمایت کنیم."

براساس گزارش نشریه تایمز اقتصادی، معاون وزیر راه و شهرسازی سعید رسولی با سفیر هند در تهران دیدار و گفتگو کرد. هر دو طرف نسبت به پروژه بندر چابهار متعهد هستند.

انتظار می رود که دور دوم مذاکرات درباره توافقنامه تجارت ترجیحی به گسترش تجارت متمرکز شود که شامل تولید، خدمات و اقلام مهندسی سبک باشد. عمده صادرات هند به ایران شامل برنج ، چای ، آهن ، مواد شیمیایی آلی ، حشره کش ها ، پارچه ها ، الیاف اصلی انسان ، ماشین آلات برقی و قطعات آن ، داروها ، مواد شیمیایی ، کاغذ و... می باشد

به نظر می رسد، توافقنامه تجارت ترجیحی هند و ایران برای هر دو کشور سودمند باشد زیرا ایران عضو سازمان تجارت جهانی نمی باشد، از این رو هیچ تعهدی برای حفظ تعرفه ها مطابق با نرخ های تعیین شده مشخص وجود ندارد.

گفتنی است تجارت بین هند و ایران در سال مالی 2019 افزایش یافته که در مقایسه با سال مالی 2018 حدود 23 درصد رشد داشته است. در سال 2018-19 ، صادرات هند 32.3 درصد افزایش یافته و 3.5 میلیارد دلار رسیده در حالی که ، واردات از ایران 21.8 درصد افزایش یافته و به 13.5 میلیارد دلار رسیده است.

لینک:

https://eurasiantimes.com/iran-india-preferential-trade-agreement-tehran-keen-to-have-russia-china-india-on-its-side/

@worldpol
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies آيا دهلي نو كريدور شمال- جنوب را يكسره به چين مي‌بازد؟ ⭕️جنگ دالان‌هاي راهبردي ✍️شهاب شهسواري 🔹خبرهايي كه از تهران مي‌رسد براي دهلي‌نو دلگرم كننده نيست. ايران ۱۷ تيرماه در غياب طرف هندي كه سال‌هاست براي آغاز پروژه راه‌آهن چابهار- زاهدان تعلل…
@indianstudies

گدام دارمندرا، سفیر هند در ایران گفت هند به آمریکا گفته است که در مورد بندر راهبردی چابهار نمی تواند به این کشور بگوید که چه انجام بدهد.
همچنین وی از چین به عنوان یکی از کشورهایی که دهلی نو تجهیزات توسعه بندر چابهار را از آن تامین می کند، نام برد.
سفیر هند افزود: فاز یک تجهیزات مطابق قرارداد اجاره میان هند و ایران که در دسامبر 2018 امضا شده است که ما آن را قرارداد موقت می دانیم. طبق این قرارداد در دوره دسامبر 2018 تا دسامبر 2019، ما ارسال محموله با کشتی را به 6 هزار تن افزایش داده ایم. محموله هایی نظیر برنج، شکر، گندم هم برای ایران و هم برای افغانستان. در یک سال، تعرفه به میزان زیادی افزایش یافت… ما نیاز داریم تجهیزات سفارش بدهیم. ما سفارش تجهیزات مربوطه را به کشورهای ثالث دادیم. ایتالیا، فنلاند، آلمان و چین، 4 کشور اصلی تامین کننده بودند. البته چابهار بندر جدیدی است هنوز در مرحله توسعه قرار دارد.
دهلی نو بسیار خوش بینانه درباره مشارکت هند در پروژه مهم خط آهن چابهار – زاهدان صحبت کرد. این کشور اعلام کرد که سعید رسولی، معاون وزیر و رئیس راه آهن ایران از سفیر هند در تهران برای یک نشست خوب دعوت کرده تا در مورد بررسی همکاری در این پروژه صحبت کنند.
چندی پیش خبری منتشر شد که 4 سال پس از اینکه هند و ایران توافقی برای احداث خط آهن بندر چابهار تا زاهدان هم‌راستا با مرز افغانستان امضا کردند، دولت ایران به علت تاخیر طرف هندی در تامین بودجه و آغاز پروژه، تصمیم گرفته است احداث این خط آهن را خودش انجام دهد.
به دنبال آن طرف هندی نیز واکنش هایی نشان داد و یکی از مقامات هند در تهران گفته است، دهلی نو همچنان به تامین بودجه و احداث این خط آهن متعهد است و پس از آن نشست هایی میان طرف های ایران و هند برگزار شد.

ایشین ایج
@indianstudies

سفیر افغانستان در پاکستان استعفا داد

شکرالله عاطف مشعل، سفیر افغانستان در پاکستان روز چهارشنبه در نامه ای خطاب به محمد اشرف غنی رییس جمهور افغانستان، از مقام خود استعفا کرد. آقای مشعل متن استعفانامه خود را در فیس‌بوکش همه‌گانی کرده است.

مشعل در مورد دلیل استعفای خود نوشته است: «به دلیل استفاده نتوانستن از فرصت‌های تحصیلی و سایر معاذیری که دوام کار را برایم دشوار کرد، ناگزیر در ۲۵ام قوس سال گذشته استعفانامه خود را به رییس جمهور سپردم و دومین استعفانامه خود را نیز در ۲۵ سرطان ۱۳۹۹ امضا کردم.»

استعفای آقای مشعل سال گذشته از سوی رییس جمهور غنی پذیرفته نشده بود براین اساس از غنی خواسته است که این بار استعفایش را بپذیرد.

وی ادامه تحصیل و برنامه ثبت نام در یکی از دانشگاه‌های انگلیس را دلیل استعفای خود خواند و در عین حال از برخی مسائل به عنوان دلایل استعفایش یاد کرد، اما اشاره ای به ماهیت آن نکرد.
@indianstudies
گایاتری چاکراورتی اسپیواک در مقاله‌ی مشهور خود با عنوان آیا فرودستان می‌توانند سخن بگویند؟ شرح می‌دهد که برچیدن مراسم ساتی (سوزاندن داوطلبانه‌ی زن‌ها به همراه همسرانشان)، آنچنان فهم شد که گویی «مردان سفیدپوستْ زنان آفتاب‌سوخته را از شر مردان آفتاب‌سوخته نجات می‌دهند». آنچه بیش از هر چیزی در مفهوم‌پردازی اسپیواک اهمیت دارد، پرداختن به سوژگیِ آنچه توده پنداشته می‌شود است، درحالی‌که اِلیت، آن‌ها را همچون انبوهی می‌بیند که «درباره‌ی آن‌ها» یا «به‌جای آن‌ها» سخن بگوید. آنچه غایب است و به‌زعم اسپیواک غایب باقی خواهد ماند، مواجه‌شدن با صدای آن‌هایی است که خاموش‌اند. او با تمایزگذاری میان «ستم‌دیده» (Oppressed) و «فرودست» (Subaltern)، مکانیسم آنچه را که تبعیض است نقد می‌کند. «بگذارید آنان که درون گفتمان هژمونیک به‌دنبال سهم‌خواهی‌اند، اما دستشان از آن کوتاه است، با همان گفتمان حرفشان را بزنند. اما نباید آن‌ها خود را فرودست بنامند». فرودستان، همان بیرون‌افتادگانند که گفتمان هژمونیک تنها زمانی که سوژه‌هایی «قربانی‌شده» تلقی‌شان کند، با آنان مواجه می‌شود.
2024/09/30 06:27:48
Back to Top
HTML Embed Code: