Telegram Web Link
@indianstudies

هند کشتی روسیه حامل تسلیحات نظامی را توقیف کرد

سفارت روسیه در دهلی نو در بیانیه‌ای گفت: این سفارتخانه از توقیف کشتی باری روسیه در بندر کوچین هند که محموله نظامی به نیروهای مسلح هند تحویل داده است، آگاهی دارد. 

سفارت روسیه به صورت رسمی از وزارت امورخارجه هند خواسته است که این کشور دلیل توقیف کشتی را اعلام و حقوق مالکان کشتی و خدمه روسی را کاملا رعایت کند. 

رسد
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies سبقت اقتصادی هند از چین؟ یا در جا زدن؟ اکونومیست در شماره اخیر خود به بررسی روند دو اقتصاد بزرگ دنیا، یعنی چین و هند می‌پردازد و به این سوال پاسخ می‌دهد که با توجه به شرایط کاهش رشد اقتصادی چین به‌دلیل کرونا، آیا هند می‌تواند موتور اقتصادی…
@indianstudies

امکان تسویه روپیه‌ای معاملات تجاری بین‌المللی

رزرو بانک هند (RBI) در بخشنامه‌ای که 20 تیرماه امسال از سوی این نهاد مالی صادر شد، تدابیر را برای تسویه روپیه‌ای معاملات تجاری بین‌المللی اعلام کرد.

این بانک‌ اعلام کرده‌است که به منظور ارتقای رشد جهانی، با تاکید بر صادرات از هند و حمایت از علاقه روزافزون جامعه تجاری جهانی به استفاده از روپیه هند، ترتیباتی اضافی را برای صورت‌حساب، پرداخت و تسویه صادرات و واردات در کشور هند ایجاد کرده است.

ارزش روپیه هند در روزهای اخیر با تداوم روند نزولی خود به 79.85 به ازای هر دلار آمریکا رسید با این حال واردات ماهانه هند از روسیه حدود 2.5میلیارد دلار بوده که انتظار می‌رود تا 3میلیارد برسد. اگر تمام این مقدار با روپیه تسویه بشه بین 30-36میلیارد دلار خروج ارزهای ذخیره (دلار/یورو/...) از هند کاهش می یابد.

The Reserve Bank of India (RBI) on Monday unveiled a system for international trade settlements in the Indian rupee. The new system will be put in place to "promote the growth of global trade" and "support the increasing interest of the global trading community in INR", RBI said. The system allows for invoicing, payment and settlement of exports/imports in INR.

Assistant Economist Adam Hoyes said that most global trade is settled in dollars because settling it in alternative currencies is usually more expensive. The depth and liquidity of dollar markets make dollars a cheaper option.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies اختصاص خط اعتباری و انتقال گاز برای تامین انرژی سریلانکای بحران زده توسط دولت هند Sri Lankan Power and Energy Minister Kanchana Wijesekera said that India is the "only country" that has provided Sri Lanka with a credit line amid a severe…
@indianstudies

نخست‌وزیر بجای رئیس جمهور

در سریلانکا چیزی نمی تواند تغییر کرده باشد چون نخست وزیر حکومت پیشین حالا رئیس جمهور شده است و همین الان در شرایطی که به علت برق‌رفتگی امکان پخش مستقیم مراسم سوگند او نیست مشغول سخنرانی است.

پیشتر رانیل ویکرمسینگ، نخست‌وزیر سریلانکا که به عنوان رئیس جمهور موقت منصوب شده بود، در سراسر این کشور وضعیت فوق العاده اعلام کرد.

قانونگذاران سریلانکا «رانیل ویکرمسینگ» را به عنوان رئیس جمهور جدید این کشور انتخاب کردند. ویکرمسینگ با ۱۳۴ رأی توانست به عنوان رئیس جمهور جدید انتخاب شود.

در شرایط کنونی، او وظیفه دارد اقتصاد آسیب دیده این کشور را احیا و ثبات سیاسی را برقرار کند. سریلانکا در ماه‌های اخیر شاهد ناآرامی در اعتراض به شرایط دشوار اقتصادی بوده که سرانجام هفته گذشته به سرنگونی گوتابایا راجاپاکسا، رئیس جمهوری، منجر شد.

گوتابایا راجاپاکسا، رئیس جمهور سابق سریلانکا هفته گذشته از کشور گریخت. او پس از هجوم هزاران معترض به اقامتگاه‌های ریاست‌جمهوری و دیگر ساختمان‌های دولتی که خواهان استعفای او بودند، به مالدیو و سپس سنگاپور گریخت.

Ranil Wickremesinghe was sworn in as the 8th Executive President of Sri Lanka.

Ranil, 73, lost his parliamentary seat in the 2019 election but came back through a national list seat. He was appointed Prime Minister in May following the resignation of Mahinda Rajapaksa, as protesters blamed the latter for the three-day violence that left nine people killed.

Sri Lanka's new President Ranil Wickremesinghe has said that he's "not a friend of the Rajapaksas" but "a friend of the people". Wickremesinghe added he would give people the change they want.
@indianstudies

معرفی رئیس‌ جمهور جدید هند
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies معرفی رئیس‌ جمهور جدید هند
@indianstudies

یک رئیس جمهور زن برای هند

پانزدهمین رئیس‌جمهور هندوستان برگزیده شد و دروپدی مورمو، دومین زنی است که به جایگاه نخست قانون اساسی و فرماندهی نیروهای مسلح این کشور می‌رسد.

با پایان دوره تصدی رام نات کویند، رئیس‌جمهور هند در ۲۴ ژوئیه، حدود ۴۸۰۰ نماینده مجالس ایالتی و شورای ملی قانونگذاری رای خود را برای انتخاب پانزدهمین رئیس جمهور هند به صندوق می‌اندازند.

برخلاف نخست‌وزیر که مستقیماً توسط مردم به عنوان نماینده مجلس انتخاب می‌شود، رئیس‌جمهور در هند به‌طور غیرمستقیم توسط یک هیات انتخاب‌کننده (الکترال کالج) متشکل از ۷۷۶ نماینده هر دو مجلس، و ۴۰۳۳ عضو از ۲۸ مجلس استانی و مناطق تحت مدیریت مرکزی انتخاب می‌شود.

Droupadi Murmu set to become President of India as she crosses halfway mark

Droupadi Murmu is set to become the 15th President of India after crossing the 50% mark of total valid votes at the end of third round of counting. Hailing from Odisha's Mayurbhanj, she has served as the Governor of Jharkhand from 2015 to 2021. She's contesting against Opposition's candidate Yashwant Sinha. Voting for the post took place on July 18.

"India scripts history. At a time when 1.3 billion Indians are marking Azadi Ka Amrit Mahotsav, a daughter of India hailing from a tribal community born in a remote part of eastern India has been elected our President!" Modi said.
آیا رویکرد طالبان در دوره اخیر تسلط بر افغانستان نسبت به دوره قبل تغییر کرده است؟
Final Results
32%
بله این گروه متعادل‌تر و میانه‌رو شده است.
68%
خیر این گروه همچنان یک گروه متعصب و تند است.
مطالعات شبه قاره هند
آیا رویکرد طالبان در دوره اخیر تسلط بر افغانستان نسبت به دوره قبل تغییر کرده است؟
@indianstudies

سیاست تند طالبان در افغانستان

زمانی که توافق دوحه بسته می شد کسی انتظار غلبه زودهنگام طالبان را بر افغانستان نداشت، اما طالبان به چشم برهم زدنی حکومت افغانستان را برای دوم بار تصرف کرد.

از آن پس بحث اصلی بر سر این بوده است که طالبان عوض شده یا عوض نشده، میانه رو شده یا متعصب باقی مانده است. صرف نظر از نفاق غربی ها که خود به افغانستان حمله کردند و خود هم با طالبان توافق نمودند و باز خود دنبال ارزش های غربی طالبان را متهم می کنند، جهت گیری طالبان را امروز می توان تا حد زیادی از لابلای اخبار آشکار دید.

🔸ملا هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان در فرمانی گفته است که مطابق «ارشادات اسلامی»، واردکردن اتهامات بی‌جا به مسئولان این گروه و نقدِ «دور از واقعیت آنان شرعا جواز ندارد» و حکم آن تعزیر است.

🔸منابع محلی در شهر ایبک مرکز ولایت سمنگان می‌گویند که طالبان در جریان تلاشی‌ خانه‌به‌خانه در این ولایت نزدیک به صد نفر را بازداشت کرده‌اند.

🔸طالبان در شهرستان خوست در استان بغلان به خانه‌های غیرنظامیان هجوم بردند، ساکنین را بیرون انداختند و منازلشان را غصب کردند.

🔸منابع محلی می گویند در قاسان دره اندراب‌ ولایت بغلان، طالبان یک مرد جوان را با ضرب گلوله کشته و شماری از مردان محل را با خود برده‌اند. شماری از ساکنان این منطقه مدعی شده‌اند که طالبان پس از یک درگیری با هواداران «جبهه مقاومت ملی» دست به جستجوی خانه به خانه زده و یک جوان هفده ساله به اسم شمس‌الله را «در برابر چشمان خانواده اش» به گلوله بسته‌اند.

🔸ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی طالبان در واکنش به انتقاد‌ها از بازداشت نیل اودانل، خبرنگار مجله‌ی فارین پالیسی توسط طالبان در کابل گفته است که او یک ماموریت اطلاعاتی داشت و می‌خواست علیه آنان تبلیغات‌ کند.

🔸پس از یازده ماه از حاکمیت طالبان، پژوهش آماج نشان می‌دهد که ۸۲.۷ درصد کابینه پشتون و ۹۶.۵ درصد طالب اند، و هزاره‌ها و زنان در آن تقریبا غایب‌اند.

🔸شماری از فعالان حقوق بشر و آموزش در یک نامه‌ای سرگشاده خطاب به رهبران جهان گفته‌اند که بیش از ۳۰۰ روز از ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان گذشته و با ادامه‌ی این وضعیت، امید دختران بیشتر صدمه می‌بیند. آنان از رهبران جهان خواسته‌اند تا طبق تعهدات‌شان از حقوق دختران افغانستان حمایت کنند.

🔹جبهه مقاومت ملی افغانستان به رهبری احمد مسعود در بیانیه‌ای گزارش اخیر دفتر سازمان ملل در مورد نقض حقوق بشر در افغانستان را که بیشتر تلفات غیرنظامیان را به گروه داعش نسبت داده، «پرسش‌برانگیز» خوانده و گفته موارد متعدد کشتار غیرنظامیان در گزارش دفتر یوناما در نظر گرفته نشده است. 

🔹امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان گفته است که طالبان بر خلاف وعده‌هایی که داده بود، حکومتی با شرکت نیروها و نمایندگان اقوام تشکیل نداده و هشدار داده که وضعیت در افغانستان در حال «بدتر» شدن است.

📝با همه این‌ها در پیام‌های رهبر طالبان به مناسب اعیاد اسلامی به مسائلی از جمله حق آموزش همگانی، تأمین حقوق حقه همه مردم به‌خصوص تأمین حقوق زنان، آزادی بیان، دعوت از متخصصین و سرمایه‌گذاران، توجه به درمان و تحصیلات عالی و حتی بهبود رابطه با آمریکا پرداخته شده است. اگرچه این لحن سازش‌گرایانه‌ و از جنس میانه روی غربی تلقی می شود اما بیشتر به شعار می‌ماند.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies یک رئیس جمهور زن برای هند پانزدهمین رئیس‌جمهور هندوستان برگزیده شد و دروپدی مورمو، دومین زنی است که به جایگاه نخست قانون اساسی و فرماندهی نیروهای مسلح این کشور می‌رسد. با پایان دوره تصدی رام نات کویند، رئیس‌جمهور هند در ۲۴ ژوئیه، حدود ۴۸۰۰…
@indianstudies

زنی از زیر پونز نقشه در مقام ریاست‌جمهوری هند

دروپادی مورمو که روز دوشنبه در مقام اولین رئیس‌جمهور از جامعه قبیله‌ای به‌حاشیه‌ رانده‌شده در هند سوگند یاد کرد، گفت که پیروزی او گواه این است که فقرا هم می‌توانند آرزوهایشان را برآورده کنند.

این معلم سابق ۶۴ ساله از ایالت اودیسا در شرق هند، روز پنجشنبه، با اختلاف رای زیادی در انتخابات ریاست‌جمهوری هند پیروز شد.

وی در مراسمی مفصل با حضور نارندرا مودی، نخست‌وزیر، و چند تن از رهبران ارشد دیگر، سوگند یاد کرد.

خانم دروپادي مورمو به عنوان اولين سياستمدار قبيله‌اي و دومين بانو از بدو تشكيل هند به عنوان رييس‌جمهور هند انتخاب شده است.مورمو متعلق به يكي از فقيرترين ايالات هند است.

تاكنون در هند چهار نفر مسلمان ذاكر حسين، محمد هدايت‌الله، فخرالدين علي احمد و ابوبكر زين‌العابدين عبدالكلام از جامعه مسلمانان و آقاي زييل سينگ از جامعه سيك‌هاي هند به عنوان رييس‌جمهور انتخاب شده‌اند.

وی پیش از آغاز این مراسم از آرامگاه مهاتما گاندی رهبر فقید این کشور دیدن و با رامنات کوویند رئیس جمهوری اخیر این کشور دیدار کرد.

گفتنی است مقام ریاست جمهور در هند با آرای هیئت انتخابات متشکل از اعضای پارلمان و مجالس ایالات این کشور تعیین می‌شود. ریاست جمهوری در هند مقامی تشریفاتی است، اما فرماندهی نیروهای مسلح را برعهده دارد.
معرفی_دو_کتاب_تشریفات_دیپلماتیک_و_ارتباطات_میان_فرهنگی_در_تعاملات.pdf
3.1 MB
@indianstudies
📚 انتشار 2 کتاب جدید مهارت های ارتباطی در تعاملات بین المللی:

۱. تشریفات دیپلماتیک در ارتباطات بین‌المللی

۲.راهنمای ارتباطات میان فرهنگی در تعاملات بین‌المللی

توسط انتشارات کانی مهر در سال 1401 از مجموعه کتب جدید چندجلدی در دست انتشار مربوط به مهارت های بین المللی است.

این دو کتاب که فروش بین المللی بالایی داشته اند، یک دوره آموزش عملی و تئوریک برای دیپلمات ها، تجار، رایزنان اقتصادی و فرهنگی، کارشناسان روابط عمومی، فعالان عرصه گردشگری، مدیران شرکت ها، دانشجویان و کلیه علاقمندانی محسوب می شود که با نمایندگان دیگر فرهنگ ها در عرصه بین المللی در ارتباط می باشند.


📙 برای اطلاعات بیشتر و نحوه خرید کتب و مشاهده صفحاتی از آن دو، روی فایل پی دی اف فوق کلیک نمایید.✍🏻
@indianstudies

ردپای مانسون هند در بارش‌های غافلگیرکننده تابستانی ایران

سامانه بارشی مانسون یا مونسون چیست؟

مونسون (Monsoon) برگرفته از واژه موسم از زبان عربی به معنای فصل است (نامی برای بادهای فصلی)؛ تعریف سنتی مونسون تابستانه هند به بارش ماه های ژوئن، جولای، آگوست و سپتامبر گفته می شود.

علت اصلی شکل گیری مونسون، تغییر سالانه بسیار زیاد دما در مناطق بزرگ خشکی در مقایسه با سطوح اقیانوس‌های همسایه است.

ناحیه اقیانوسی حاره ای، به ویژه دریای عرب، خلیج بنگال و اقیانوس هند مهمترین منبع دمایی و رطوبتی هستند که انرژی لازم برای ادامه گردش بزرگ مقیاس مونسون و فعالیت پیوسته آن برروی شبه قاره هند را فراهم می کند.

باران‌های موسمی تابستانی آسیا، برای حدود یکصد روز، تقریبا همزمان با بادهای ۱۲۰ روزه سیستان، از روزهای پایانی خرداد ماه آغاز شده و در روزهای آغازین مهرماه به پایان می‌رسد که با تأخیر زمانی چند هفته آثار فعالیت آن در جنوب شرقی ایران (سیستان و بلوچستان) نیز مشاهده می‌شود.

چنانچه سیستم مونسونی هند بسیار فعال بوده و از رطوبت خیلی زیادی برخوردار باشد به عرض های شمالی و غربی تر متمایل گردیده و در استان هایی مانند کرمان، هرمزگان، فارس، یزد و اصفهان نیز بارندگی رخ خواهد داد اما در مواقعی که رطوبت انتقالی کم باشد، در این نواحی با ایجاد ابرهای جوششی کم ضخامت تر، طوفان گرد و خاک و افزایش نسبی دما پدید می آید.

به نظر می رسد با چاشنی گرمایش زمین و تغییر اقلیم، رفتار مونسون امسال به شکل تقریبا استثنایی تغییر کرده و موجب بارش های فراسنگین در قسمت های وسیعی از نیمه جنوبی کشور می شود.

با توجه به خشکی بیش از حد زمین و عدم وجود پوشش گیاهی مناسب در این مناطق، بارش های رگباری شدید می تواند منجر به جاری شدن روانآب و حتی سیلاب در برخی نقاط شود.

علاوه بر کشورهای حوزه شبه قاره هند، ایران، امارات و قطر از جمله کشورهایی هستند که امسال متاثر از این پدیده قرار گرفته اند.
ایرنا یزد
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies طالبان حقابه ايران را مي‌دهد يا آب سرريز شده را نذر ديپلماسي مي‌كند؟ ساعت‌هاي پاياني روز سه‌شنبه خبري در رسانه‌هاي ايران به نقل از معاون سفير جمهوري اسلامي ايران در افغانستان منتشر كه با واكنش گسترده‌اي در رسانه‌ها مواجه شد. خبر اين بود كه‌كمتر…
@indianstudies

یک بام و دوهوای طالبان در حوزه حقابه

در پی دستور رئیس جمهور ایران در خصوص پیگیری مساله حقابه جمهوری اسلامی ایران، وزیر خارجه ایران با امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه دولت موقت طالبان مکالمه تلفنی داشت.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به بارندگی‌های اخیر و جاری شدن آب در رودخانه هیرمند اظهار امیدواری کرد که موانع مصنوعی جهت رسیدن آب‌ به جمهوری اسلامی ایران و تامین حقابه ایران وجود نداشته باشد.

وزیر خارجه ایران اظهار داشت: تحویل حقابه ایران شاخص مهمی برای سنجش تعهدات دولت موقت طالبان در عمل به تعهدات بین المللی در قبال ایران است.

امیرعبداللهیان با اشاره به مطالبه جدی مردم و نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی ایران از وزارت خارجه افزود: اگر مسئله حقابه ایران از هیرمند با سرعت و جدیت حل و فصل نشود، در سایر حوزه های همکاری دو کشور آثار منفی خود را نشان خواهد داد.

وزیر خارجه ایران اظهارداشت: بزودی هیات عالی‌رتبه‌ای از وزارت نیروی ایران برای بررسی و رفع موانع موجود و رایزنی با مقامات دولت موقت طالبان در مورد حقابه عازم افغانستان می‌شود.

مولوی امیرخان متقی، وزیر خارجه دولت موقت طالبان نیز در این گفتگوی تلفنی روابط دو کشور را برادرانه و در مسیر کمک به ملت افغانستان توصیف کرد.

وی با استقبال از سفر هیات وزارت نیرو ایران گفت: ما نسبت به حقابه ایران متعهد هستیم، زمانیکه آب موجود باشد، آن را به سوی ایران روان می‌سازیم.

امیر عبداللهیان در پاسخ اظهار داشت: ما می توانیم با تشکیل تیم فنی و عملیاتی مشترک مسیر رودخانه را به مجرای درست خود برگردانیم تا مردم دو سوی مرز از هدر رفت آب آسیب نبینند.

ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری روز چهارشنبه وزرای امورخارجه و نیروی ایران را مامور پیگیری حق‌آبه ایران از رود هیرمند کرد و گفت که در این زمینه «به هیچ عنوان کوتاه نخواهد آمد».‌

از زمان تسلط طالبان بر افغانستان تاکنون، در ۱۱ ماه گذشته، مسئله حقابه ایران، موضوع مذاکره میان طالبان و مقام‌های ایرانی بوده است. با آن‌که طالبان درباره رها کردن حقابه ایران از رود هلمند به مقام‌های ایرانی تعهد لفظی داده‌اند، اما وزیر نیروی ایران گفته است این تعهد برای جمهوری اسلامی ایران کافی نیست.

داوود میرشکار، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با همشهری گفته بود: "متأسفانه افغانستان با دور زدن ایران و بدون درنظر‌گرفتن موضوعات زیست‌محیطی و حقابه تالاب آب بند کمال‌خان را مستقیم به گود زره هدایت کرده است. گود زره آبخوان های پاکستان را تغذیه می کند.

سد «بخش‌آباد» روی «فراه رود» در شمال افغانستان در حال احداث است و با احداث آن در بخش صابری تالاب هامون ایران هم سهم آبی نخواهیم داشت.

بعد از بند کمال‌خان بندهای بزرگ و کوچک زیادی احداث شده و آب به زمین‌های کشاورزی در افغانستان هدایت شده است. تامین حقابه ایران نیاز به دیپلماسی قوی آب دارد."

بهمنی قاجار در این‌باره پیشنهاد داده است:"در مساله آب هیرمند ، ایران باید یک بار برای همیشه از قرارداد هویدا ‌و شفیق عبور گرده ‌و توسعه پایدار سیستان بزرگ و تاریخی و حقابه تالاب هامون را در دستور کار قرار دهد تاکید بر قرارداد ۱۳۵۱ یعنی همان سیاست انفعالی که تاکنون هیچ دستاوردی نداشته ، همان طور که با فسخ عهدنامه ۱۹۳۷ با عراق به عهدنامه متعادل ۱۹۷۵ الجزایر رسیدیم باید دراقدامی پیش‌دستانه قرارداد ۱۳۵۱ هویدا و شفیق را به دلیل عدم اجرا از طرف مقابل ، لغو و بر حقابه ۵۰ _۵۰ از آب هیرمند در ورودی هامون و تعهد افغانستان به عدم ممانعت از رسیدن آب به هامون تاکید کنیم."
@indianstudies

در آستانه سال ۱۴۴۴ قمری؛ بررسی تغییرات تقویم جدید افغانستان در دوران طالبان

حکومت طالبان، تقویم جدیدی را به تصویب رسانده است که در آن برخی مناسبت‌های تاریخی حذف شده و برخی اضافه شده‌اند.

تعطیلی‌ها به 5 روز کاهش یافته‌اند و دهم محرم‌الحرام «روز عاشورا» که در نیم‌قرن حاکمیت جریان‌های راست و چپ افغانستان تعطیل رسمی بود، روز کاری اعلام شده است. این یادداشت نگاه گذرا به این تقویم دارد.

مناسبت‌هایی که به تقویم اضافه شده‌اند:

در تقویم هجری قمری که از سوی کابینه طالبان تأیید شده است، 15 مورد مناسبت‌ها، مرتبط با «امارت اسلامی افغانستان» است. 16 فروردین/حمل 1375 بیعت 1500 تن از علما با ملا محمد عمر و انتخاب او به عنوان «امیرالمومنین»؛ 3 اردبیهشت/ثور 1392روز وفات ملا محمد عمر؛ اول خرداد/جوزا 1375 جان‌باختن ملا اختر محمد منصور؛ 5 خرداد/جوزا 1392 گزینش هبت‌الله آخندزاده به عنوان رهبر جدید طالبان؛ 11 تیر/سرطان 1400 خروج نیروهای آمریکایی از پایگاه هوایی بگرام؛ 8 مرداد/اسد، گرامیداشت شهدای جهاد افغانستان علیه اشغال شوروی و آمریکا؛ 24 مرداد/اسد 1400 سقوط کابل به دست طالبان؛ 9 شهریور/سنبله روز اخراج آخرین سرباز آمریکایی از افغانستان؛ 30 شهریور/سنبله 1380 روز صدور اعلامیه جهاد علیه آمریکا و متحدان آن؛ 6 مهر/میزان 1375 سقوط کابل به دست طالبان (بار نخست)؛ 15 مهر/میزان 1380 حمله آمریکا به افغانستان؛ 5 آذر/قوس 1380 جان باختن صدها تن از نظامیان طالبان در قلعه جنگی مزارشریف؛ 10 اسفند/حوت 1398 روز امضای توافق نامه دوحه؛ 14 اسفند/حوت 1398 روز جان باختن ملا عبیدالله آخند.

مناسبت‌هایی که از تقویم حذف شده‌اند:
روز بین‌المللی زن؛ روز جهانی صلح؛ روز زبان ازبکی؛ روز جهانی ملل متحد؛ روز جان باختن سید مصطفی کاظمی و پنج عضو دیگر پارلمان در بغلان؛ روز همبستگی با برادران بلوچ و پشتون؛ سالروز جان باختن برهان‌الدین ربانی، احمدشاه مسعود، عبدالعلی مزاری و عبدالحق؛ روز بین المللی رفع خشونت علیه زن؛ روز جهانی سینما؛ هفته تجلیل از قانون اساسی؛ و روز حمایت از نیروهای دفاعی و امنیتی از تقویم اعلام شده توسط حکومت طالبان حذف شده‌اند.

مناسبت‌هایی که تغییر نکرده‌اند:
در تقویم تصویب شده کابینه سرپرست طالبان، برخی مناسبت‌ها که در نظام جمهوریت و قبل از آن نیز وجود داشت، همچنان حفظ شده‌اند: 5 اردبیهشت/ثور روز جهانی مطبوعات؛ 7 اردبیهشت/ثور 1357 کودتای حزب دمکراتیک خلق؛ 28 مرداد/اسد، روز استرداد استقلال (تعطیلی)؛ 8 سپتامبر روز جهانی سواد؛ 5 اکتبر روز جهانی معلم؛ 12 ربیع الاول میلادالنبی (ص)؛ 6 دی/جدی 1358 تجاوز شوروی به افغانستان؛ 26 بهمن/دلو روز شکست و خروج شوروی وقت از افغانستان؛ 20 اسفند/حوت روز حفاظت از میراث فرهنگی؛ 24 اسفند/حوت 1357 قیام مردم هرات علیه رژیم کمونیستی وقت؛ 27 اسفند/حوت روز خبرنگار و...

در تقویم طالبان، برخی مناسبت‌های دیگر نیز اندکی تأخیر داشته و برخی دیگر اصلاح شده‌اند. مثلا در تقویم‌های گذشته افغانستان 2 فروردین/حمل روز دهقان بود که در تقویم طالبان به 6 فروردین/حمل تغییر داده شده است. همچنین «روز همبستگی برادران بلوچ و پشتون» به «روز ملی همبستگی اقوام باهم برادر و برابر افغانستان» تغییر کرده است.

نکته پایانی:
از آنجا که تقویم‌های دولتی معمولاً نگاه ارزشی نظام‌ها و رژیم‌ها را به رویدادهای تاریخی، ملی و سیاسی نشان می‌دهد؛ طالبان تلاش کرده‌اند تا با تنظیم تقویم جدیدی، نگاه خود را به ارزش‌های تاریخی، ملی و بین‌المللی برای مخاطبان روشن سازند. حذف و اضافه‌ مناسبت‌هایی مانند روز جهانی زن و سالروز وفات ملا محمد عمر متاثر دیدگاه سیاسی و فرهنگی طالبان است.

هر چند که رهبر طالبان اخیراً طی فرمانی، تقویم هجری شمسی را به هجری قمری تغییر داد؛ اما در تقویم منتشر شده، مناسبت‌ها از اول فروردین‌ماه یعنی بر اساس تقویم شمسی محاسبه شده‌اند.

بهتر بود که حکومت طالبان اجازه می‌داد این امر توسط حکومتی غیر از حکومت سرپرست انجام می‌شد مگر آن که حکومت سرپرست برخلاف عنوان آن، حاکمیتی ماندگار را در سر داشته باشد.
دیپلماسی افغانستان
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies مرزهای بسته شونده به سوی طالبان در یک روز دو مرز افغانستان با دو کشور همسایه بسته شد. در یک مورد تنش پس از آن بروز کرد که نیروهای مرزی طالبان قصد ساخت یک جاده در منطقه مرزی دو کشور را داشتند و با مخالفت نیروهای مرزبانی ایران روبرو شدند.…
@indianstudies

علت درگیری مجدد نیروهای مرزی طالبان با مرزبانان ایران

نیروهای مرزبانی افغانستان به سمت نیروهای مرزبانی ایران تیراندازی کردند و متقابلاً نیروهای مرزبانی ایران پاسخ این تیراندازی را دادند. منابع افغانستانی می گویند بر اثر درگیری مرزی یک نیروی طالبان کشته و یک نفر دیگر زخمی شده است.

تعداد محدودی از نیروهای مرزبانی افغانستان در منطقه زهک بین میل 56 و میل 57 بدون رعایت حدود جغرافیایی و مرزی دست به اقدامات تحریک‌آمیزی زدند که مرزبانی جمهوری اسلامی ایران با مدیریت صحنه و جلوگیری از تشدید تنش‌ها، موضوع را مدیریت کرد و این مساله خاتمه یافت.

سید رسول موسوی، مدیر کل آسیای غربی وزارت امور خارجه ایران با انتشار تصویری در توییتر نوشت:
سر چشمه شاید گرفتن به بیل
چو پر شد نشاید گذشتن به پیل
امروز باید اشتباه مدیریتی و محاسباتی انجام شده در ساخت دیوار امنیتی در پشت مرز بین المللی با افغانستان را برطرف کرد. فردا دیر است
انچه در مرز اتفاق افتاده ناشی از عدم درک طرف مقابل از تفاوت دیوار امنیتی با مرز بین المللی است.

طی سالهای گذشته در منطقه شغالک از توابع بخش مرکزی شهرستان هیرمند در استان سیستان و بلوچستان، در داخل خاک ایران و در چند صدمتری مرز با افغانستان دیوارهایی برای مقابله با قاچاقچیان و اشرار احداث شده است، اما همچنانکه چند ماه پیش نیروهای طالبان با عدم رعایت این خط مرزی باعث درگیری شده بودند، این بار نیز با تجاوز به این منطقه منجر به تبادل آتش شده‌اند.

نیروهای طالبان با درک غلط از خط مرزی تصور می‌کنند که دیوار احداث شده مرز بین ایران و افغانستان است حال آنکه چنین نیست.
@indianstudies

روسیه در عرصه تامین ذغال سنگِ هند جای آمریکا را گرفت

Russia Overtakes US to Become India’s Third-Largest Coal Supplier in July


According to tanker tracking data obtained by Reuters, Russia became India’s second-largest oil supplier in June this year, replacing Saudi Arabia.
As of now, Iraq ranks first.

Vessel-line up data published by Indian consulting agency Coalmint has revealed that Russia has outperformed the US and others to become India's third-largest coal supplier in July as imports increased 10 percent to 2.03 million metric tons..

According to Coalmint, thermal coal imports from Russia increased 70.3 percent in July to a record 1.29 million tons as compared to June.

The data further revealed that the imports of coking coal also rose by two-third to more than 280,000 tons.

Aside from Russia, the other top countries which supply coal to India are Indonesia, South Africa, Australia, the US, Mozambique and Colombia.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies در آستانه سال ۱۴۴۴ قمری؛ بررسی تغییرات تقویم جدید افغانستان در دوران طالبان حکومت طالبان، تقویم جدیدی را به تصویب رسانده است که در آن برخی مناسبت‌های تاریخی حذف شده و برخی اضافه شده‌اند. تعطیلی‌ها به 5 روز کاهش یافته‌اند و دهم محرم‌الحرام…
@indianstudies

افعانستان؛ حذف همزمان تعطیلی عاشورا توسط طالبان و شیعیان این کشور توسط داعش

همزمان با آمادگی‌های نیروهای امنیتی برای تامین امنیت عزاداری شیعیان در روزهای ‎تاسوعا و عاشورا در ‎افغانستان، وزارت کار و امور اجتماعی طالبان تایید کرده که تعطیلی روز عاشورا از تقویم جدید حذف شده است.

او گفته که دلیل حذف این تعطیلی ها، وجود تعطیلات زیاد در تقویم افغانستان بوده است.

با وجود آمادگی‌ها، انفجار در نزدیکی مراسم عزاداری شیعیان در کابل حدود ۲۰ کشته به جا گذاشت.

انفجار در منطقه سرکاریز کابل بعدازظهر جمعه، چهاردهم مرداد، در نزدیکی مسجد امام باقر رخ داد.

در مورد تعداد تلفات این انفجار اطلاعات متفاوتی منتشر شده است. در حالی که ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، تعداد قربانیان را هشت و تعداد زخمی‌ها را ۱۸ تن اعلام کرده است، منابعی در کابل از مرگ احتمالی ۲۰ غیرنظامی و زخمی شدن ۲۱ تن خبر می‌دهند.

طالبان می‌گویند که این حادثه ناشی از انفجار مواد منفجره‌ای است که در یک فرغون جاسازی شده بود.

شاخه خراسان داعش ساعاتی بعد از این حمله، با انتشار اطلاعیه‌ای، مسئولیت این انفجار را پذیرفت.

گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان انفجار روز جمعه در غرب شهر کابل را محکوم کرد. ریچارد بنت گفت که حمله وحشتناک به بازار مزدحم هزاره‌ها ادامه "جنایت‌های" است که داعش مسئولیت آن را به عهده می‌گیرد. او افزود که طالبان مسئول حفاظت از همه افغان‌هاست.

ایران نیز با ابراز تأسف و تأثر عمیق از شهادت و مجروح شدن جمع زیادی از شهروندان بیگناه افغانستانی در انفجارهای تروریستی روز جمعه هفتم محرم الحرام در شهر کابل، این حملات تروریستی را قویا محکوم کرد.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies افعانستان؛ حذف همزمان تعطیلی عاشورا توسط طالبان و شیعیان این کشور توسط داعش همزمان با آمادگی‌های نیروهای امنیتی برای تامین امنیت عزاداری شیعیان در روزهای ‎تاسوعا و عاشورا در ‎افغانستان، وزارت کار و امور اجتماعی طالبان تایید کرده که تعطیلی…
@indianstudies

باز هم انفجار در مناطق شیعه نشین کابل

دفتر نمایندگی سازمان ملل در کابل (یوناما) انفجار روز شنبه در منطقه «عمدتا شیعه‌نشین» غرب کابل که ده‌ها کشته و زخمی به‌جا گذاشت را محکوم کرده و گفته است: «اداره حاکم (طالبان) باید از این گونه حملات بی‌رویه جلوگیری کرده و تحقیقات کامل و شفاف را آغاز کنند.»

سه نفر در انفجار منطقه شیعه‌نشین «پل سوخته» کابل به‌شهادت رسیده و هفت نفر دیگر مجروح شده‌‌اند. پل سوخته از محله‌های شلوغ در غرب کابل است.
@indianstudies

مراسم محرم در هند
تصویری کمیاب از کتاب
"The illustrated history of the British empire in india and the East" by E.H. Nolan 1860
fl_1831.pdf
312 KB
@indianstudies

بررسی وضعیت صادرات و واردات ایران طی چهار ماهه نخست ١٤٠١، مبادی مهم وارداتی، مقاصد مهم صادراتی و همچنین روند ماهانه تجارت تا پایان تیر ١٤٠١

هند در بین پنج مبدا و مقصد صادراتی ایران:

پنجمین مقصد صادراتی با ۵۶۷ میلیون دلار
چهارمین مبدا وارداتی با ۸۵۹ میلیون دلار

از افغانستان که پیشتر در بین مقاصد اصلی صادراتی ایران بود خبری نیست و پاکستان همچون گذشته هنوز در بین نخستین‌های ایران نیست.

اتاق بازرگانى، صنايع، معادن و كشاورزى تهران
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies و کابل هم به دست طالبان افتاد دیروز و در مقابل بهت توام با سکوت جهان اشرف غنی و دو یار نزدیکش افغانستان را ترک کردند درست زمانی که طالبان از غرب وارد کابل شدند و هواپیماهای آمریکایی نیروهای باقیمانده را از کابل خارج می کردند. هنوز معلوم…
@indianstudies

یکسال گذشت؛ طالبان و افغانستان

یک‌ سال پیش در چنین روزی، کابل، پایتخت افغانستان از سوی نیروهای طالبان تصرف شد و به این ترتیب دولت «جمهوری اسلامی افغانستان» بعد از حدود بیست سال و به دنبال دولت سازی برون‌بوم ناتو-آمریکایی فروپاشید.

وزارت کار و امور اجتماعی طالبان حالا اعلام کرده «پیروزی جهاد مردم افغانستان علیه اشغال آمریکا و متحدین آن» در تقویم تعطیلی عمومی منظور شده است. اما خیلی از تعطیلات پیشین همچون عاشورای حسینی از تقویم برداشته شده است.

اما این تنها رویداد نبود که از تقویم برداشته شد نوروز هم به مثابه رویداد مشترک حوزه ایران باستان به سرنوشت رویداد شیعی اسلامی از تقدیم حذف شد که پیش از هرچیز رویکرد پشتونی قومی طالبان را نشان می دهد.

تسلط برق آسای این گروه بر جغرافیای افغانستان پیامدهای دیگری هم داشته که از تقویم برون می رود. عدم حضور زنان در عرصه اجتماعی و محرومیت از حق تحصیل یکی دیگر از اتفاقات مهم در افغانستان است.

اتحادیه اروپا همزمان با سالگرد حکومت طالبان گفته که طالبان حقوق زنان و دختران افغان را به‌شدت نقض و بر آزادی‌های اجتماعی و اقتصادی آنان محدودیت وضع کرده‌اند. طالبان مکانیسم‌های محافظت از زنان و دختران در برابر خشونت و ازدواج‌های اجباری را برچیده و خشونت خانگی علیه آنان در حال افزایش است.

اگرچه رویکرد ضداسلامی غرب در خصوص زنان و دختران در میان عموم مردم افغانستان جایگاه نداشت، اما برایند اقدامات طالبان هم نوعی نگرش واپس گرایانه و عقبنگهدارنده علیه زنان تلقی می شود.

نشریه خبری نیویورک پست در مقاله ای سالگرد خروج ایالات متحده از افغانستان را، برای کشورشان شرم آور توصیف کرده است و گفته یک سال پیش، نیروهای ایالات متحده، خروج نهایی از افغانستان را با تبعیت از دستور رئیس جمهور جو بایدن آغاز کردند. ۱۳ سرباز آمریکایی و تعداد زیادی غیرنظامی در یک حمله انتحاری در فرودگاه کابل کشته شدند. صدها شهروند ایالات متحده و هزاران دارنده گرین کارت ایالات متحده نیز پشت سر مانده اند و وای به روز مردم افغانستان!

عمیق تر شدن بحران انسانی و اقتصادی در افغانستان و عدم شناسایی بین المللی امارت اسلامی توسط جامعه جهانی مشکلات دیگر است که آینده نزدیکی برای حل آن وجود ندارد.

از دست رفتن فرصت‌های شغلی، متوقف شدن کمک‌های خارجی، وضع تحریم‌ها بر طالبان و فرار سرمایه‌ها از افغانستان، بهای مواد غذایی را به صورت روزافزون افزایش داد.

سازمان ملل متحد می‌گوید که بحران انسانی افغانستان، بدترین بحران جهان به شمار می‌رود.

مسئله فقر در افغانستان که عمیقا در جنوب این کشور ملموس است و احساس می‌شود، وارد مراحل جدید و ناامیدکننده‌ای شده موضوعی که از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین، توسط عوامل دیگری از جمله خشکسالی و تورم تشدید شده است.

در شرایطی که این کشور خشکسالی فراگیر، بیماری و کمبود مواد غذایی را تجربه می‌کند، بانک‌های تجاری به دلیل خطر نقض تحریم‌های ایالات متحده از همکاری با افغانستان اجتناب می‌کنند. فرار سرمایه مالی و انسانی نیز بحران‌ها را تشدید کرده است.

بحران مشروعیت از عمده چالش‌های دیگر حکومت فعلی است که نه مشروعیت بین‌المللی دارد و نه مقبولیت فراگیر داخلی و دلیل آن هم عدم تمکین به خواسته‌های مطرح مردم است.

تشکیل یک حکومت فراگیر و با شمولیت همه اقوام می‌توانست در کنار مشروعیت داخلی، جامعه جهانی را نیز متقاعد کند که حکومت را به رسمیت بشناسند.

امرالله صالح، معاون پیشین رئیس جمهوری افغانستان می گوید: « من برای خودم سهم عمده‌ای از مسئولیت رو می‌پذیرم؛ ...اما اگه تصویر بزرگتر رو در نظر بگیریم آمریکایی‌ها زیر لوای فرآیند صلح به دنبال تغییر حکومت بودند... واشنگتن برخلاف حرف خودش بین تروریست‌ها تمایز قائله و به تروریست خوب و بد باور داره ... اونا الان اجازه میدن که ده نفر در کابینه‌ طالبان که برای سرشون جایزه تعیین شده آزادانه بگردند و بعد می‌آیند و گزینشی یک تروریست را می‌کشند».

اما در این میان بعضی معتقدند که افغانستان به پناهگاه امن جهاد جهانی و مکانی مطمئن برای فعالیت آزادانه و بیشتر گروه های تروریستی هم تبدیل شده است. بهانه آنها حضور رهبر القاعده، ایمن الظواهری در کابل است که به تازگی کشته شد.

تاکتیک‌های گروه‌های تروریستی نسبت به زمانی که افغانستان در سال ۲۰۰۱ مرکز فعالیت این گروه‌ها بود، به طرز چشمگیری با تکنولوژی بالا صورت می‌گیرد. داعش روشی مجازی را معرفی کرده است؛ روشی که در آن عاملان تروریستی در یک کشور از تکنولوژی‌های رمزگذاری شده جهت ارتباط با عاملانی در قسمت دیگری از جهان ارتباط برقرار می‌کنند.
2024/09/21 23:12:59
Back to Top
HTML Embed Code: