Telegram Web Link
@indianstudies

تقویت روابط ترکیه با سریلانکا و مالدیو

مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در سریلانکا و در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با گامینی لاکشمان پیریس، وزیر امور خارجه سریلانکا، با بیان اینکه ترکیه قصد تقویت روابط خود با کشورهای آسیایی را دارد، گفت سریلانکا را به عنوان متحد بسیار ارزشمند و مهم ارزیابی می‌کنند.

چاووش‌اوغلو با یادآوری اینکه ترکیه پروژه «مجددا آسیا» را در سال 2019 آغاز کرده است، اظهار داشت: در واقع، ما در آسیا تازه وارد نیستیم، اما بیشتر به این واقعیت آگاه هستیم که آسیا یک نیروگاه، به ویژه یک نیروگاه اقتصادی است. بنابراین، اکنون با تمرکز بر آسیا با رویکرد جامع‌تری قصد داریم روابط خود را با کشورهای آسیایی تقویت کنیم. از این نظر، ما سریلانکا را مروارید اقیانوس هند و متحد بسیار ارزشمند و مهم خود می‌بینیم.

وی با بیان اینکه تقویت روابط فرهنگی و روابط بین مردم دو کشور نیز از موضوعات مهم در دستور کار آنها است، گفت: در حال حاضر ترکیش ایرلاینز 11 پرواز در هفته به سریلانکا دارد. این پروازها بین استانبول و کلمبو انجام می‌شود و کمک مهمی به روابط بین مردم دو کشور می‌کند. ترکیش ایرلاینز هدف گذاری کرده تعداد این پروازها را از سپتامبر سال جاری به 14 پرواز در هفته افزایش دهد.

گفتنی است در چارچوب دیدارها «توافقنامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف در مالیات‌ بردرآمد و جلوگیری از فرار مالی» بین دولت‌های دو کشور امضا شد.

چاووش‌اوغلو از دیدار خود با عبدالله شهید وزیر امور خارجه، عمران عبدالله وزیر کشور و احمد ظاهر وزیر امور اسلامی مالدیو هم در سفر خود به جنوب آسیا خبر داد. چاووش‌اوغلو در پیام خود تصریح کرد که اولین سفر رسمی از ترکیه به مالدیو در سطح وزیر امور خارجه را انجام داده است.

آناتولی
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies "تاپی بهتر است یا صلح؟" 🔵 امروز در خبرها آمد که ساخت بخش دوم خط لوله ی گاز ترکمنستان-افغانستان-پاکستان-هند موسوم به تاپی در کشور افغانستان کلنگ خورد. 🔺اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان در مراسم کلنگ زنی گفت: "افغانستان با هیچ کشوری دعوا ندارد…
@indianstudies

طالبان: لوله گذاری خط انتقال گاز تاپی در افغانستان آغاز می‌شود

سخنگوی وزارت کشور طالبان: با آغاز لوله گذاری خط انتقال گاز تاپی در داخل افغانستان برای ۱۲ هزار نفر در کشور شغل ایجاد می‌شود.

پروژه خط انتقال گاز طبیعی تاپی که گاز طبیعی را از ترکمنستان به افغانستان،پاکستان و هند منتقل می‌کند برای افغانستان علاوه بر فرصت استفاده از گاز طبیعی درآمد ارزی قابل توجهی دارد.
ایرنا
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران به هند می‌رود 🔹سفیر ایران در هند اعلام کرد، با آغاز فصل جدیدی در روابط دوجانبه ایران و هند، حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه ایران اواخر این ماه برای شرکت در کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و هند به این کشور سفر…
@indianstudies

تماس تلفنی وزرای خارجه ایران و هند

امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در گفت‌وگوی تلفنی با سوبرامانیام جایشانکار وزیر امور خارجه هند، ضمن آرزوی سلامتی برای او که به کرونا مبتلا شده است، تاکید کرد در اولین فرصت به دهلی‌نو سفر خواهد کرد.

وزیر امور خارجه از روابط مثبت طرفین ابراز خشنودی نمود و افزود، در دیدار حضوری در مورد مسائل مهم و مورد علاقه دو کشور از جمله موضوع افغانستان، تحولات منطقه و مذاکرات وین، رایزنی خواهد کرد.

وزیر امور خارجه هند نیز ضمن تشکر از تماس همتای ایرانی، از سفر وزیر خارجه کشورمان به دهلی، استقبال کرد.

سفر امیرعبداللهیان به هند در پی ابتلای وزیر خارجه این کشور به کرونا به تعویق افتاد.
@indianstudies
ژائو مدیر عامل صرافی بایننس:

کریپتو به طور قانونی در هند با مالیات 30 درصدی به رسمیت شناخته شد.
@indianstudies

عراق از پاکستان پهپاد می‌خرد

عراق برای تجهیز ارتش خود به هواپیماهای بدون سرنشین که به عنوان سامانه پدافندی علیه پهپادهای متخاصم عمل می کند، قراردادی با پاکستان منعقد کرده است.

به گفته منابع آگاه، این پهپادها توانمندی جنگ الکترونیک و سامانه‌های ارتباطی پیشرفته برای نقش‌آفرینی در ارتش عراق را دارد.

پیشرفت پاکستان در زمینه ساخت پهپاد که از آن به یک انقلاب خاموش نام برده شده با دو هدف موازنه نظامی با هند و فروش پهپاد به کشورهای دیگر رشد کرده است و در همین رخداد اخیر در پنجشیر دولت پاکستان متهم به حمایت پهپادی از نیروهای طالبان در مقابل نیروهای مقاومت پنجشیر شد.
به ترتیب بیشتر واردات نپال از کدام کشور است؟ پول کدام کشور در افغانستان مبادله می شود؟
Anonymous Quiz
26%
هند - هند
17%
چین - هند
28%
هند - پاکستان
12%
چین - پاکستان
18%
چین - ایران
@indianstudies

مشابهت‌های تجاری-پولی هند و پاکستان برای نپال و افغانستان

روابط تجاری بین هند و نپال بسیار شبیه روابط بین افغانستان و پاکستان است. این بدان معناست که نپال بیشتر واردات خود را از هند وارد می کند. افغانستان نیز اکنون واردات زیادی از پاکستان دارد و به دلیل عدم ارتباط تجاری با کشورهای دیگر، برای واردات متکی به پاکستان است.

شباهت دیگر این است که روپیه هند به طور گسترده در نپال استفاده می شد و در مناطق هم مرز با هند، روپیه هند قابل اعتمادتر از روپیه نپال بود. تقریباً مانند وضعیت ما، در ولایات هم مرز با دیورند، کلدار پاکستانی در مرز محبوب تر از افغانی است.

دیلی شهادت
@indianstudies

مواضع متعارض پاکستان و هند در قبال المپیک زمستانی پکن

همزمان با شروع المپیک زمستانی پکن، برخی گروه ها در کشورهای مختلف از جمله هند، آمریکا، سوئیس، و ترکیه در اعتراض به نقض سیستماتیک حقوق بشر و حقوق اقلیت‌ها در چین، دست به تجمعات اعتراضی زدند.

در این تجمعات به ویژه به حقوق مردم تبت، هنگ‌کنگ و مسلمانان اویغور پرداخته شده است. این معترضان خواستار تحریم مسابقات المپیک چین هستند.

هند روز پنجشنبه اعلام کرد که به طور رسمی در مراسم افتتاحیه و اختتامیه این بازی ها حضور نخواهد داشت.

با این وجود افتتاحیه المپیک زمستانی پکن با شرکت رهبران روسیه، پاکستان، مصر و برخی کشورهای دیگر انجام شد.

بیست و چهارمین دوره المپیک زمستانی از امروز به طور رسمی آغاز شد و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، و عمران خان نخست وزیر پاکستان به همین مناسبت به چین سفر کرده اند.

المپیک ۲۰۲۲ پکن در حالی آغاز می‌شود که با توجه به تاخیر در برگزاری المپیک تابستانی توکیو به دلیل شیوع کرونا، حدود شش ماه بین این دو رویداد بزرگ فاصله افتاده است.‌

آمریکا و انگلیس اعلام کرده اند که بازی‌های المپیک زمستانی ۲۰۲۲ را به خاطر آن چه نقض گسترده حقوق بشر و نسل کشی اقلیت مسلمان اویغور می خوانند، بایکوت دیپلماتیک می کنند اما ورزشکاران آنها در آن شرکت خواهند کرد.
@indianstudies
توهمات امپراتوری

آمارتیا سن شرح می‌دهد: بریتانیا با هندوستان واقعاً چه کرد؟
@indianstudies

آمارتیا سن، فیلسوف و اقتصاددان سرشناس، در کتاب جدیدش که شرح حالی از زندگی اوست این‌گونه توضیح می‌دهد: امپراتوری بریتانیا در هندوستان عملاً در ۲۳ ژوئن ۱۷۵۷ در نبرد پِلاسی بنیان نهاده شد. نبرد سریع و کوتاه بود، از بامداد آغاز شد و تا نزدیکی غروب خاتمه یافت. سلطۀ بریتانیا، حدود ۲۰۰ سال بعد، در نیمه‌شب ۱۴آگوست ۱۹۴۷ به پایان رسید، با سخنرانی مشهور جواهر لعل نهرو. دویست سال زمان درازی است. دستاورد بریتانیا در هند چه بود؟ و از انجام کدام کار بازماند؟

در دهۀ ۱۹۴۰، طی مدتی که در مدرسه‌ای مترقی در بنگال غربی تحصیل می‌کردم، مرتب دربارۀ این پرسش‌ها بحث می‌کردیم. این پرسش‌ها تا همین امروز هم اهمیتشان را حفظ کرده‌اند، به‌ویژه از آن روی که هرگاه از حکومت جهانی موفق صحبت می‌شود، معمولاً نام امپراتوری بریتانیا به ذهن می‌آید. همچنین در تلاش برای متقاعدکردنِ ایالات متحده به قبول نقش خود به‌عنوان قدرت امپراتوری برجستۀ جهان امروز، باز هم پای امپراتوری بریتانیا به میان می‌آید؛ نیل فرگوسنِ مورخ دراین‌باره می‌پرسد «آیا ایالات متحده درصدد است بار ارثیۀ امپراتوری‌اش را به دوش بکشد یا می‌خواهد آن را بر زمین بگذارد؟». حقیقتاً پرسشی جالب است، و فرگوسن به‌درستی معتقد است که تا وقتی درک نکنیم که ظهور و افول امپراتوری بریتانیا چگونه بود و این امپراتوری چه دستاوردهایی داشت، نمی‌توانیم به این پرسش پاسخ دهیم.

حین بحث‌هایمان دربارۀ همۀ این موضوعات در مدرسۀ سانتینیکتان، که دهه‌ها پیش توسط رابیندرانات تاگور تأسیس شده بود، با پرسش روش‌شناختی دشواری دست‌به‌گریبان شدیم: اگر سلطۀ بریتانیا هرگز به وقوع نمی‌پیوست، هندوستانِ دهۀ ۱۹۴۰ در نظرمان چگونه بود؟

همیشه این وسوسه وجود دارد که هندوستانِ ۱۷۵۷ (هنگام آغاز حکومت بریتانیا بر هند) را با هندوستانِ ۱۹۴۷(هنگام رفتن بریتانیا از هند) مقایسه کنیم، اما این کار چیز چندانی نصیبمان نمی‌کند، زیرا در غیاب سلطۀ بریتانیا، هندوستان قطعاً در همان وضعیتی که پیش از نبرد پلاسی داشت باقی نمی‌ماند. اگر بریتانیا هرگز بر هند غلبه نمی‌کرد هم هندوستان از حرکت نمی‌ایستاد. اما چطور می‌توان به این سؤال پاسخ داد که حکومت بریتانیا چه تغییری در هند ایجاد کرده است؟

🔖 ۴۲۰۰ کلمه
زمان مطالعه: ۲۵ دقيقه

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://tarjomaan.com/barresi_ketab/10460/

فصلنامهٔ ترجمان
@indianstudies

مقام سابق بریتانیا: زمان آن رسیده که دولت طالبان به رسمیت شناخته شود

دیوید ریچاردز، رئیس پیشین ستاد ارتش بریتانیا از کشورهای غربی خواسته است تا با "رهبری جدید افغانستان" کار کنند و طالبان را به رسمیت بشناسند تا مردم از یک بحران نگران‌کننده انسانی نجات پیدا کنند.

همزمان پاکستان و چین یکبار دیگر خواستار کمک‌های بشردوستانه به افغانستان به ویژه از طریق آزاد سازی دارایی‌ها مسدود این کشور شدند.

منابع خبری ترکیه هم اعلام کردند که قطار کمک‌های بشردوستانه این کشور حامل 750 تن اقلام مختلف به افغانستان رسیده است. این قطار اواخر ماه میلادی گذشته آنکارا را ترک کرده و پس از طی کردن مسیر در دو کشور ایران و ترکمنستان به افغانستان رسید.
@indianstudies

بلوچستان پاکستان صحنه نبرد غیرمنتظره هالیوودی

بعد از سال ۲۰۰۰ جدایی طلبان بلوچ حملات متعددی را علیه ارتش پاکستان طراحی و اجرا کردند اما حمله اخیر که چند روز از وقوع آن می گذرد را می‌توان گسترده‌ترین درگیری بلوچ‌ها با نظامیان پاکستانی حساب آورد.

این دومین باری است که گروه ارتش آزادیبخش بلوچستان از حمله انتحاری برای هدف قرار دادن نظامیان پاکستانی استفاده می‌کند. این شیوه‌ معمولا در گروه‌هایی چون داعش به کار گرفته می‌شود.

بیش از ۴ روز است که مردم محلی از خانه‌های خود خارج نمی‌شوند و شبه‌نظامیان بلوچ به مقاومت در برابر ارتش ادامه داده‌اند. در این درگیری ها افزون بر کشته شدن ۹ تن از نیروهای امنیتی پاکستان، دست کم ۱۶ تن از جدایی طلبان نیز جان باختند اما طرف های درگیری، مدعی هستند که افراد بیشتری از یکدیگر را به قتل رسانده اند.

در پی حملات اخیر توسط ارتش آزاد بلوچستان به مواضع نیروهای امنیتی پاکستان، فشارها بر مهاجران بلوچ هم در افغانستان افزایش یافته است. اخیراً طالبان شماری از این بلوچ ها را در کابل دستگیر کرده است. مقامات پاکستانی برنامه‌ریزی برای این حمله را از افغانستان و به ویژه هند عنوان کردند.
@indianstudies

اعتراضات مردم هند به ممنوعیت حجاب در مدارس

ممنوعیت حجاب اسلامی در مدارس، اعتراض مسلمانان در جنوب هند را برانگیخته است و جمعیت زیادی را امروز در اعتراض به این تصمیم به خیابان‌ها کشاند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، طبق تصاویر منتشر شده در شبکه های اجتماعی، صدها نفر از مردم هند امروز دوشنبه با در دست داشتن پرچم های کشورشان در حداقل دو شهر ایالت کارناتاکا در جنوب این کشور تظاهرات کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies گاز در برابر برنج رییس اتاق بازرگانی ایران: ظرفیت‌های بی‌نظیری برای توسعه و تقویت روابط و همکاری‌های مشترک با پاکستان وجود دارد. بخشی از کالاهای ایرانی با کالاهای پاکستانی قابلیت تهاتر دارد، هرچند موضوع تعرفه‌ها روی این موضوع اثرگذار است.…
@indianstudies

کوچ مرمت‌گران فرش به پاکستان

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف اظهار داشت: رتبه ایران در صادرات فرش ۴ یا ۵ است و کشورهایی مانند هند و افغانستان در صادرات فرش از ما پیشی‌ گرفته‌اند در حالی که تا چند سال قبل رتبه ایران به طور مستمر اول بود.

مرتضی میری در واکنش به خبر منتشر شده به نقل از وی پیرامون برگشت خوردن فرش‌های ایرانی از ترکیه و پاکستان اظهار کرد: خبر به دلیل اشتباه یک خبرگزاری منتشر شد، آنچه من روی آن تاکید داشتم این بود که از آنجا که ما نمی‌توانیم فرش‌های صادراتی خود را به دلیل آیین‌نامه اجرایی امور گمرکی کشور به ایران بازگردانیم، اگر قرار باشد فرشی مرمت شود نمی‌تواند به ایران برگردد و برای مرمت باید به ترکیه و پاکستان برود. به همین علت مرمت‌کاران ما به این کشورها مهاجرت کرده‌اند. 
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies همزمان با قرنطینه سراسری در هند در راستای کنترل ویروس کرونا بزرگ ترین موج مهاجرت معکوس آغاز شد. مهاجرت دسته جمعی به روستاهای دوردست به دلیل بیکاری گسترده و تنگدستی بر اثر تعطیلی موسسات و کارخانه ها و عدم ارائه بسته های حمایتی دولتی برای جلوگیری…
@indianstudies

تبعات دامنگیر بدهی و فقر در هند

دولت هند: بیش از ۲۵ هزار هندی بابت بیکاری و بدهی طی سال های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ فوت کرده اند.

Over 25,000 Indians died by suicide due to unemployment, debt in 2018-2020: Govt

The Union government on Wednesday informed the Rajya Sabha that more than 25,000 Indians died by suicide either due to unemployment or indebtedness between 2018 and 2020. MoS for Home Affairs, Nityanand Rai, stated that 9,140 people died by suicide due to unemployment. As many as 16,091 people died by suicide due to bankruptcy or indebtedness during the time period.
از نظر مقامات ایران بهترین واکنش علمای شیعه پاکستان در مقابل قدرت گرفتن بی نظیر بوتو چه می توانست باشد؟
Anonymous Poll
56%
کاملاً به آن نزدیک شده و به متحدان موثر آن در میدان سیاست تبدیل شوند.
16%
با همراهی با علمای اهل سنت با وجود انزوای سیاسی به منتقدان دولت تبدیل شوند.
27%
هیچکدام
مطالعات شبه قاره هند
از نظر مقامات ایران بهترین واکنش علمای شیعه پاکستان در مقابل قدرت گرفتن بی نظیر بوتو چه می توانست باشد؟
@indianstudies

تردید علمای شیعه پاکستان در مقابل دولت بی‌نظیر بوتو

"علمای پاکستان به ریاست سید سجاد نقوی آمدند. به عنوان دهه فجر در ایرانند. در مورد شیوه عمل در پاکستان مشورت کردند. آنها مشکل دارند. اگر با دولت [خانم بی نظیر] بوتو همکاری کنند، خشکه مقدس های سنی، آنها را متهم به همکاری با دولت لائیک می کنند و اگر با علمای اهل سنت بر علیه دولت همکاری کنند، اطمینانی ندارند که در حکومت اسلامی سنی ها، بهایی به شیعه داده شود.

قرار شد به اقدامات مخالف دین دولت اعتراض کنند، ولی عملاً در امور اجتماعی و دولتی فعال باشند. درباره اجتهاد پویا که مشکلات زمانه را حل می کند، بحث شد. نمونه هایی از حل مشکلات جامعه در قوانین موضوعه بعد از انقلاب را گفتم؛ مثل بانکداری اسلامی، قانون کار، تعاونی ها، معادن و تعزیرات."

خاطرات بهمن ۱۳۶۷ آقای هاشمی رفسنجانی
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies اعتراضات مردم هند به ممنوعیت حجاب در مدارس ممنوعیت حجاب اسلامی در مدارس، اعتراض مسلمانان در جنوب هند را برانگیخته است و جمعیت زیادی را امروز در اعتراض به این تصمیم به خیابان‌ها کشاند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، طبق تصاویر منتشر شده در شبکه…
@indianstudies

حکم ضداسلامی دادگاه هند در خصوص دانش‌آموزان محجبه

دادگاهی در ایالت کارناتاکای هند اعلام کرد که تا صدور حکم نهایی درباره پوشش حجاب در مدارس، ورود دانش‌آموزان محجبه به مدارس ممنوع است.

ریتو راژ آوستهی، رئیس دادگاه در این زمینه از آغاز بررسی مسئله لغو مقررات در خصوص ممنوعیت حجاب خبر داد. وی با تاکید بر اینکه حکم خود را به زودی اعلام می‌کند، افزود: تا رسیدن به راه حل هیچ دانشجویی حق ورود به مکاتب با لباس مذهبی ندارد.

گفتنی است پس از اعتراضات دانش‌آموزان مسلمان باحجاب، آموزش در ایالت کارناتاکا به دلیل ناآرامی‌ها متوقف شده بود.

دیده بان حقوق بشر در این‌باره اعلام کرد، ممنوعیت حجاب به منزله نقض تعهدات هند براساس قانون بین‌المللی حقوق بشر است که حق آزادی در اعتقادات دینی فردی و آزادی بیان و آموزش بدون هیچ تبعیضی را تضمین می‌کند.

دیده بان حقوق بشر تاکید کرد: ممنوعیت حجاب یکی از جدیدترین نمونه‌ها در راستای تلاش مقامات هند برای به حاشیه کشاندن مسلمانان و خشونت روزافزون علیه آنهاست.
2024/09/22 13:20:09
Back to Top
HTML Embed Code: