Telegram Web Link
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies ۷.۵ درصدی برق هند به وسیله خورشید تامین شده است خورشید یکی از دو منبع مهم انرژی است که در تمام انرژیهای تجدیدپذیر، پایدارترین منبع انرژی در جهان شناخته می شود. برای راه اندازی انرژی خورشیدی به فن آوری پیشرفته یا پرهزینه جهت استفاده در خانه…
@indianstudies

هند، هیجان انگیزترین بازار انرژی تجدیدپذیر در جهان

هند که به شدت تلاش‌های خود را برای رسیدن به اهداف جاه طلبانه آب و هوایی افزایش داده به سرعت در حال تبدیل شدن به یکی از هیجان انگیزترین بازار‌های انرژی تجدیدپذیر در کره زمین است.

در حالی که بیشتر کشور‌های جهان به دلیل رکود اقتصادی و صنعتی ناشی از شیوع ویروس کرونا، شاهد سقوط تقاضا برای انرژی هستند، هند تلاش‌های زیادی کرده است تا مناطق بیشتری به شبکه برق این کشور متصل شوند.

در گذشته، بیشتر جمعیت روستایی شبه قاره هند به برق دسترسی نداشتند، اما دولت این کشور برق رسانی به تمام مناطق را در طول یک سال و نیم گذشته در اولویت خود قرار داده است.

دولت هند به منظور تأمین انرژی برای جمعیت ۱.۳۵۳ میلیارد نفری که در این کشور زندگی می‌کنند (یک تخمین محافظه کارانه که دو سال از آن گذشته است) در حالی که هنوز به تعهدات آب و هوایی خود در دهلی نو عمل می‌کند، اهداف بسیار بلند پروازانه‌ای را از لحاظ انرژی تجدیدپذیر برای خود تعیین کرده است.

به عنوان بخشی از توافقنامه آب و هوایی پاریس در سال ۲۰۱۵، هند متعهد شد که فقط تا سال ۲۰۳۰ به ۳۵۰ گیگاوات ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر برسد و در کنفرانس جهانی هفته آب و هوا در سال ۲۰۱۹ در نیویورک، هند تعهد خود را به ۴۵۰ گیگاوات طی ده سال آینده رساند.

اگرچه این اهداف بلند پروازانه است، سانجیو ناندان ساهایی، وزیر نیروی هند، این هفته اظهار داشت که کشورش در مسیر رسیدن به تعهدات عالی انرژی تجدیدپذیر خود می‌باشد.

تا تاریخ ۳۰ سپتامبر سال ۲۰۲۰، ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر هند حدود ۹۰ گیگاوات بوده است که اساساً از انرژی باد و خورشید تأمین می‌شود (باد ۳۸ گیگاوات و خورشید ۳۶ گیگاوات).

بیست سال است که ظرفیت تولید برق از انرژی باد در هند در حال رشد بوده است در حالی که این کشور فقط در نیمی از این مدت، ظرفیت خورشیدی خود را افزایش داده است.

این بدان معنی است که با وجود اظهارات خوش بینانه وزیر انرژی، هند برای رسیدن به اهداف آب و هوایی خود یک راه طولانی را در پیش دارد و سال ۲۰۳۰ نیز نزدیک است.

به منظور جبران کسری ۲۵۰ گیگاوات ظرفیت انرژی تجدید پذیر خود در این مهلت، هند نیاز به نصب ۲۵-۳۵ گیگاوات ظرفیت انرژی تجدید پذیر هر ساله دارد که بیش از دو برابر میزان فعلی است.

برای اینکه جهانیان امیدی به جلوگیری از تغییر فاجعه بار آب و هوا داشته باشند، ضروری است که کشور‌های در حال توسعه و متوسط در سراسر جهان از تکرار اشتباهات سنگین جهان اول که هوا را به شدت آلوده کرد خودداری کنند.

این بدان معناست که غول‌های دوقلوی هند و چین بار سنگینی را به دوش بکشند تا بتوانیم تقاضای رو به رشد جمعیت تقریباً ۳ میلیارد نفری این دو کشور را برای انرژی برآورده کنیم.
برق نیوز
@indianstudies

فقط کالای هندی بخرید!

نخست وزیر هند ابتکار خود موسوم به «آتمانیربار بهارت» یا «هند متکی به خود» را برای تقویت مشاغل بومی در بحبوحه همه‌گیری ویروس کرونا راه اندازی کرد و با ایجاد کمپین vocal for local از مردم هند خواست کالای هندی بخرند. 
فارس
@indianstudies

بنگلادش هم پریدن آموخت!

ایرانیان از پیش از پیدایش جمهوری اسلامی ایران تا کنون، هرگاه خواسته اند نمادهایی برای کشورهای عقب مانده با مردم بیچاره و شوم بخت به خاطر آورند ، در کنار کشورها و نواحی چونان آنگولا، بیافرا و بلکه "کل افریقا"، نام "بنگلادش" و بنگلادشی ها هم سرزبانشان بوده است. به عبارت بهتر در فرهنگ ایرانی، همواره بنگلادش به عنوان ملت دولتی واپس مانده، فقیر و کمتر توسعه یافته در میان بوده است. ولی داشتن چنین سیمایی برای امروز و فردای نزدیک بنگلادش بس نادرست است.

پهنه بنگلادش کمتر از یک دوازدهم ایران است. کمی بیش از پهنه استان کرمان؛ ولی جمعیتش بیش از دو برابر ایران (۱۶۵ م) و هشتمین کشور پر جمعیت و در شمار متراکمترین کشور جهان از دیدگاه تراکم و جمعیت نسبی است. بنگلادش به جز اندکی گاز، فاقد هرگونه منابع تجدیدناپذیر برای صادرات است. زبانش بنگالی و زیر تاثیر همه جانبه پارسی. به گونه ای که ۶۰ تا ۶۵ درصد واژه های زبان این مردم آریایی، ریشه در زبان پارسی دارد.

امروزه روز، بنگلادش با تداوم رشد شگفت آور ۸ تا ۹ درصدی، در بالای پیشتازان اقتصادهای جهان است. به گمان بسیاری از اقتصاددانان، از این کشور تا ۱۸ سال دیگر، به عنوان ملتی پیشرفته یاد خواهد شد.

طی چند سال گذشته با کارکرد شگفت انگیز بانکداری و به ویژه بانک "گرامین" (برنده جایزه نوبل اقتصاد) ، ۱۰ میلیون شهروند به بالای خط فقر پریده اند. هم چنین طی تنها ۱۰ سال، درآمد سرانه بنگلادشی ها، ۳۰۰٪ افزایش داشته است.

با مدیریت شگفت انگیز خانم "شیخ حسینه" به عنوان نخست وزیر، بنگلادش به دومین تولید و صادرکننده پوشاک (نساجی) جهان تبدیل شده است. خانم حسینه با بهره برداری از جمعیت جوان، بنگلادش را تبدیل به یکی از کارگاه های جهان از جمله در زمینه IT کرده و میزان بیکاری را با استراتژی تنوع اقتصادی، در سطح کمتر از یک درصد ثابت نگاه داشته است. با چنین روندی، شاید بنگلادش تا چند سال دیگر به قطبی برای جذب نیروی کار تبدیل شود.
یدالله کریمی‌پور
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies ادامه نارضایتی کشاورزان هندی این بار با اعتصاب های هدفمند قرار است گروه‌هایی به نوبت، اعتصاب غذای ۲۴ ساعته را در محل‌های تجمعات اعتراضی در دهلی شروع کنند. این کشاورزان ناراضی گفته اند که تا انجام خواسته‌هایشان به اعتراضات خود ادامه می‌دهند.…
@indianstudies

کشاورزان معترض هندی دکل‌های مخابراتی را تخریب کردند

مقام‌های ایالت پنجاب هند از پلیس خواستند تا کشاورزان و طرفداران آنها را که به تخریب دکل‌های مخابراتی اقدام کردند، سرکوب کند.

این درخواست از سوی مقام‌های ایالتی پنجاب در حالی صورت گرفته که کشاورزان معترض همچنان به اعتراضات چندین هفته‌ای خود علیه بی نظمی‌ها و تغییرات قوانین مربوط به امورشان از سوی دولت ادامه می‌دهند.

معترضان صدها دکل مخابراتی شرکت‌های ارتباطاتی را که می‌گویند از این اصلاحات در حوزه کشاورزی بهره می‌برند، تخریب کرده‌اند.
ده‌ها هزار کشاورز در بزرگراه‌های نزدیک به دهلی نو اتراق کرده و خواستار لغو قوانین جدید شده‌اند که می‌گویند، باعث تسلط شرکت‌های بزرگ بر بخش کشاورزی و از بین رفتن درآمدهای کشاورزان می‌شود.

دفتر سر وزیر ایالت پنجاب در بیانیه‌ای اعلام کرد، بیش از ۱۵۰۰ دکل مخابراتی در چند روز گذشته تخریب شده یا دیگر قادر به کار نیست.

سروزیر ایالت پنجاب همچنین گفت: استفاده از خشونت می‌تواند معترضان را از توده مردم دور کند که به ضرر منافع جامعه کشاورزان است.
یکی از منابع مطلع نیز گفت، بیش از ۱۴۰۰ دکل از ۹۰۰۰ دکل مخابراتی از سوی افرادی ناشناس تخریب شده یا کابل‌های فیبر آنها قطع شده‌اند.
دولت فدرال می‌گوید، این قوانین باعث افزایش درآمد کشاورزان می‌شود چون آنها را به صورت مستقیم با شرکت‌های بزرگ تجاری چون والمارت، آدانی و Reliance مرتبط می‌کند تا بازارهای عمده فروشی و دلالان را دور بزنند.

دولت دهلی‌نو و کشاورزان قرار است در روزهای آتی دور جدیدی از مذاکرات را برگزار کنند.
ایسنا
@indianstudies

دست کم ٥٠ روزنامه نگار در سال ٢٠٢٠ به دلیل کار خبری جان خود را از دست دادند.

اغلب این تعداد،‌ عامدانه کشته شده اند چون موضوع خبر و گزارش آنها فساد و جرام سازمان یافته بود. برخی هم در تظاهرات و تجعات اعتراضی کشته شدند.

اغلب این اتفاقات در کشورهایی که نزاع و جنگ در آن ها درجریان است رخ داده، همچون افغانستان، هند و پاکستان.
رسد،سازمان گزارشگران بدون مرز
@indianstudies

واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور، از مذاکره برای خرید حدود ۴ میلیون دوز واکسن از چین خبر داد و گفت خرید این واکسن حدود دو ماه طول می‌کشد و با هند و روسیه نیز صحبت‌هایی انجام شده که تعداد آن به میزانی که آنها برای فروش تعیین کرده‌اند، بستگی دارد.

برخی رسانه ها هم مدعی شده اند که وزیر بهداشت خواهان تامین بودجه خرید ۲۰ میلیون دُز واکسن انستیتو سرم هند شده است، واکسنی که با فرمول واکسن کرونای آکسفورد-‌آسترازنکا و طی قراردادی با شرکت‌های تولید کننده واکسن آکسفورد-‌آسترازنکا، برای ارائه به کشورهای کم درآمد یا با درآمد متوسط تولید می‌شود.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies رستاخیز شبه قاره🚨🇮🇳💥🇵🇰‌‌؛ 🔺جنبه ی خطرناک درگیری هند و پاکستان که باعث پیچیده تر شدن سطح رقابت و درگیری طرفین می شود، موشک های بالستیک با قابليت حمل کلاهک های غیر متعارف (هسته ای،شیمیایی و...)طرفین می باشد. 🔺حداکثر برد موشک های بالستیک اعلامی…
@indianstudies

هند و پاکستان فهرست تاسیسات هسته ای را به یکدیگر ارائه دادند

دولت‌های پاکستان و هند در جهت پیمان منع حمله به تاسیسات و نیروگاه‌های اتمی یکدیگر، فهرستی از تاسیسات اتمی خود را مبادله کردند.

اسلام آباد و دهلی نو بر اساس قرارداد جداگانه و دوجانبه دیگری؛ فهرستی از زندانیان دو کشور را نیز مبادله کردند.

در بیانیه وزارت خارجه پاکستان آمده است: فهرست ۳۱۹ زندانی هندی شامل ۲۹ غیرنظامی و ۲۷۰ صیاد به نماینده سفارت این کشور در اسلام آباد تحویل داده شد.

در مقابل هند نیز فهرست ۲۶۳ زندانی پاکستانی شامل ۲۶۳ غیرنظامی و ۷۷ صیاد را به نماینده سفارت این کشور در دهلی نو تحویل داد.
رسد
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies حمایت کشورهای شبه قاره از ایران در صحن مجمع عمومی ملل متحد مجمع عمومی سازمان ملل شب گذشته قطعنامه‌ پیشنهادی کانادا در خصوص وضعیت حقوق بشر در ایران را تصویب کرد. کشورهایی که علیه قطعنامه و به نفع ایران رای دادند شامل #افغانستان، ارمنستان،…
@indianstudies

حمایت کشورهای شبه قاره از ایران در صحن مجمع عمومی ملل متحد

دولت آمریکا دیروز در نشست کمیته پنجم سازمان ملل با ارایه قطعنامه‌ای جدید پیشنهاد افزودن دو بند جدید در بودجه سال ۲۰۲۱ سازمان ملل برای احیای کمیته تحریم‌ها علیه ایران را ارایه داد که با ۱۱۰ رای مخالف تصویب نشد و همچون دیگر تلاش‌های دولت ترامپ در ایجاد فشار بر ایران از طریق سازمان‌های بین المللی، به شکست مفتضحانه ای انجامید.

در منطقه شبه قاره، کشورهایی که علیه قطعنامه و به نفع ایران رای دادند شامل #هند #پاکستان #سریلانکا #بنگلادش #نپال #بوتان #میانمار و حتی #مالدیو می شوند.

سه کشور اروپایی عضو برجام، اعضای اتحادیه اروپایی، چین و روسیه و کشورهای غربی که از متحدین آمریکا هستند در همراهی با کشورهای عدم تعهد، بصورت متحد به پیشنهادات آمریکا رأی منفی دادند.

در این میان رای ممتنع عراق، غیبت نماینده #افغانستان رای ممتنع امارات و رای متفاوت و منفی #مالدیو هریک در جای خود قابل توجه است.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies مسلمانان هند دو برابر جمعیت ایران #سپهر، دانش‌آموخته‌ی استنفورد، ساکن کلفرنیا با یکی از دوستان هندی که مسلمان شیعه است گپ می‌زدیم. بحث کشید به اینکه می‌گفت دوست ندارد به بنگلور، شهری که از آن آمده برگردد. امروز روز فارغ‌التحصیلی دخترش بود.…
@indianstudies

یک رکورد شیرین دیگر توسط هندی ها همین اولین روز سال نو میلادی زده خواهد شد!

An estimated 3,71,504 babies will be born around the world on New Year's Day, according to UNICEF.

Maximum births on the first day of New Year are estimated to take place in #India (59,995). This is followed by China (35,615), Nigeria (21,439), #Pakistan (14,161), Indonesia (12,336), Ethiopia (12,006), United States (10,312), Egypt (9,455) and #Bangladesh (9,236), the organisation said.
@indianstudies
بانوان ایالت راجستان هند در حال حمل ظروف آب آشامیدنی!
@indianstudies

کرونا و همسایه‎های شرقی ایران

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت ویروس انگلیسی به همسایه‎های شرقی ایران رسیده است و فکر می‎کنم این ویروس به کشور ما و سایر کشورها هم خواهد رسید. باید فرض کنیم کرونا انگلیسی به کشور وارد شده است و پروتکل‌ها را جدی بگیریم؛ تاکنون ردپایی از این ویروس در کشور پیدا نکرده‌ایم.

وزارت بهداشت افغانستان چند روز پیش از شهروندان این کشور خواسته بود به پاکستان و هند کمتر سفر کنند. احمد جواد عثمانی، وزیر بهداشت افغانستان در یک نشست خبری گفت که نوع جهش یافته ویروس کرونا در کشورهای هند و پاکستان تثبیت شده است.

هند هم پس از بررسی های طولانی واکسن کرونا ساخت آسترازنکا-آکسفورد را تایید کرد. دومین کشور پرجمعیت جهان در بزرگترین طرح واکسیناسیون عمومی علیه کووید-۱۹ تا ۳۰۰ میلیون نفر را در مدت هشت ماه واکسینه می‌کند.

عمران‌خان نخست وزیر پاکستان نیز با بیان دو هدف اصلی خود برای سال 2021 یکی از این اهداف را متاثر از فضای کنونی در حوزه بهداشتی تعیین کرد. اینکه شهروندان پاکستانی می توانند به هر بیمارستانی مراجعه، کارت بهداشت خود را نشان داده و خدمات درمانی دریافت کنند.

وی هدف دوم خود را با عنوان «هیچ کس در پاکستان گرسنه به خواب نمی رود» عنوان کرده که با توجه به بحث فقر، چالش جدی این کشور در سالهای اخیر بوده است.
@indianstudies

هند و خاورمیانه؛ اتحادی از قدرت علیه پاکستان

با روی‎کار آمدن حزب بی جی پی به رهبری مودی در هند، از سال 2014 این کشور رویکردهای جدیدی نسبت‎ به منطقه خاورمیانه در پیش گرفت. به عبارتی سیاست خارجی هند درقبال خاورمیانه که از سیاست مبتنی ‏بر اصل عدم‎تعهد به عمل­گرایی اقتصادی – به‎عنوان ضرورت پیدایش یک قدرت نوظهور اقتصادی- پس از جنگ سرد تغییر یافت، در دورۀ مودی نخست‌ وزیر هند، خاورمیانه را شریک راهبردی قرار داده است. بر این ‌اساس، سیاست خارجی هند در قبال خاورمیانه متمرکز بر دو منطقه سرزمین­ های اشغالی از یک سو و کشورهای عربی خلیج‌ فارس ازسوی دیگر است.

چنانچه نگاهی به تاریخ بیندازیم، هند پس از اعلام رسمی بیانیه استقلال فلسطین در ۱۸ نوامبر ۱۹۸۸، این کشور را به رسمیت شناخت. علی رغم برقراری روابط دیپلماتیک هند با رژیم صهیونیستی از اواخر سال 1992، با توجه به مبارزات هند علیه استعمار انگلیس، اتخاذ سیاست عدم‏ تعهد، حمایت از جنبش ­های ضداستعماری رهایی‌ بخش و برخورداری از جمعیت قابل توجه مسلمان، مقامات این کشور تلاش کرده ‌اند تا نوعی توازن در روابط با رژیم صهیونیستی و فلسطین به‏ وجود آورند؛ اما از سال 2014، مناسبات دهلی نو- تل آویو بسیار نزدیک‌ تر شده است.

در دورۀ مودی برای اولین بار از زمان استقلال هند، یک نخست‌ وزیر هند به سرزمین ­های اشغالی سفر می­ کند و شش ماه پس‌ از آن نتانیاهو عازم دهلی ­نو می­ شود و دو کشور ضمن امضای توافقات و تفاهم ‌نامه‌ها در حوزه ­های مختلف اقتصادی، امنیتی و نظامی فصل جدیدی از مناسبات با یکدیگر را می­ گشایند. لازم به ذکر است مودی در این سفر برخلاف شیوه رایج کشورها از سفر به فلسطین و ملاقات با محمود عباس خودداری می ­کند.

در سوی دیگر، شاهد وقایعی در روابط هند و کشورهای عربی خلیج‌ فارس به‌ ویژه امارات متحده عربی هستیم. اولین سفر مودی نخست‌وزیر هند به کشورهای عربی منطقه خلیج‌ فارس بعد از حدود سه دهه، در سال 2015 به امارات متحده عربی انجام پذیرفت. پس‌ از آن طی سفر ولیعهد ابوظبی مورخ ژانویه 2017 و برای شرکت در مراسم روز استقلال هند و به‌ عنوان مهمان ویژه، روابط دوستانه دو کشور به یک مشارکت استراتژیک تبدیل شد و 16 سند همکاری به امضا رسید. این درحالی است که آخرین حضور یک شخصیت برجسته کشورهای عرب منطقه خلیج‌ فارس به‌عنوان مهمان افتخاری در این مراسم، مربوط به سال ۲۰۰۶ می‌شود که عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه سابق عربستان در آن حضور یافته بود.

امارات سومین شریک بزرگ تجاری، صادرکننده منابع انرژی و مقصدی برای اشتغال دو ونیم میلیون نفر هندی ‏تبار - معادل 30 درصد جمعیت امارات - و یک شریک سرمایه‌گذار برای هند است. امارات ‏متحده یکی از مهم‌ ترین سرمایه‌گذاران خارجی در هند است که با توافقات اخیر نسبت سرمایه گذاری‌ هایش در هند به طرز چشمگیری افزایش می ­یابد. سفر بعدی مودی به امارات در فوریه 2017 و سپس در آگوست 2019 صورت گرفت و وی بالاترین نشان دولتی امارات را دریافت کرد. همچنین دعوت از وزیر خارجه هند به‌عنوان مهمان ویژه در نشست سازمان همکاری اسلامی در ابوظبی در سال 2019 صورت پذیرفت.
مائده کریمی قهرودی
ایراس
@indianstudies

«پروژه‌ی هشدار زودهنگام» ۱۶۲ کشور را بر اساس احتمال وقوع یک قتل‌عام جدید در سال (۲۰۲۱) رده‌بندی کرده است.

در این جدول که از لحاظ احتمال وقوع “نسل‌کشی” منتشر شده است. کشورها به ترتیب. ۱.#پاکستان، ۲.#افغانستان ۳.کنگو ۴.یمن، ۵.#هند ۶.نیجریه ۷. سومالی ۸. ترکیه.
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies کرونا و همسایه‎های شرقی ایران سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت ویروس انگلیسی به همسایه‎های شرقی ایران رسیده است و فکر می‎کنم این ویروس به کشور ما و سایر کشورها هم خواهد رسید. باید فرض کنیم کرونا انگلیسی به کشور وارد شده است و پروتکل‌ها…
@indianstudies

دولت هند صادرات واکسن داخلی را ممنوع کرد

رئیس موسسه سرم هند روز سه‌شنبه اعلام کرد دهلی نو به مدت چندین ماه اجازه صادرات واکسن کرونا ساخت دانشگاه آکسفورد و شرکت داروسازی «آسترازنکا» که در داخل این کشور تولید می شود را به کشورهای توسعه‌یافته نمی‌دهد.

As we enter 2021 and Indian regulators deliberate over approving the use of Covishield — Serum Institute of India’s version of the AstraZeneca-Oxford vaccine — there is a sense of optimism in the public, investors and market participants.

While a vaccine is in sight and regulators in India are deliberating on giving approval to Covishield, the emergence of a more potent virus variant from the UK has reminded the world that the threat is still very real and can potentially delay the return to normalcy. As countries went back to restricting air travel to the UK, announcing lockdowns and curfews, the markets witnessed a sharp correction and they remain under threat
@indianstudies

درگذشت هنرمند افغانستانی

گدامحمد هروی، از نوازندگان مشهور دوتار و رباب در #افغانستان بر اثر سکته قلبی در سن ٨٧ سالگی در زادگاهش شهر هرات چشم از جهان فروبست.

گدامحمد هروی که خود از نوازندگان دوتار و موسیقی محلی در افغانستان بود بیش از پنج دهه در زمینه موسیقی فعالیت داشت. وی با حضور در جشنواره‌ها و کنسرت‌های موسیقی در داخل افغانستان و کشورهای همسایه و کشورهای اروپایی دوتار هراتی و موسیقی خراسانی را اجرا می‌کرد. در حال حاضر از وی اجرای حدود ١٠٠ قطعه دوتار نوازی هراتی در آرشیو تلویزیون ملی افغانستان موجود است.

هرات نامی تاریخی در فرهنگ ایران و البته خراسان بزرگ است و از این شهر با نام مهم‌ترین شهر فرهنگی افغانستان کنونی یاد می‌شود که عمده مردمان آن به زبان فارسی سخن می‌گویند.

برخلاف بلخ به عنوان زادگاه مولانا که این روزها اوضاع خوشی ندارد، هرات شهری زنده و بالنده است و پیشینه بزرگانی چون خواجه عبدالله انصاری، کمال‌الدین بهزاد، امیرعلیشیر نوایی و نیز همسایگی با شهرهای دیگر خراسان سبب شده است تا فرهنگ و هنر این مناطق در تمامی این سال‌ها طنینی فرامنطقه‌ای یابد.

https://www.instagram.com/tv/CJj0OiPBU0O/?igshid=g7tyb81r1brc‌
مطالعات شبه قاره هند
@indianstudies همایش بین المللی نقش' نولکشور'در گسترش زبان فارسی در دهلی نو گشایش یافت دهلی نو-ایرنا- همایش بین المللی 'نقش منشی نولکشور در گسترش زبان و ادبیات فارسی در جهان ' از روز پنجشنبه به مدت دو روز با حضور استادان زبان فارسی از کشورهای ایران ،هند ،بنگلادش…
@indianstudies

📙نامه منشی(مجموعه مقالات همایش نقش منشی نولکشور در گسترش زبان و ادبیات فارسی در جهان، دهلی ۱۳۹۵)

در تاریخ ۶ و ۷ اسفند ۱۳۹۵ همایشی بین‌المللی با نام «نقش منشی در گسترش زبان و ادبیات فارسی در جهان» در دانشگاه دهلی با حضور اساتید و پژوهشگرانی از کشورهای مختلف برگزار شد. کتاب حاضر برگزیده مقالات این همایش می‌باشد.

منشی نولکشور و ادبیات کودک و نوجوان/ سیدعلی کاشفی خوانساری؛ نرگس پدرام (صفحه ۱۳)‌
منشی نولکشور و چاپ منظومه‌های پارسی / محمدکاظم کهدویی (صفحه ۳۵)‌
کتابهای فارسی منتشر شده در چاپخانه منشی نولکشور نگهداری شده در مجموعه کتابخانه‌های قزاقستان/ گالیا و گاینی ژومادیالووا (صفحه ۵۵)‌
مرشد در شرح نولکشور بر دیوان حافظ / فاطمه شفیعی (صفحه ۶۹)‌
نقش کتابهای منتشره توسط منشی نولکشور در نظام آموزش اسلامی قزاقستان و آسیای مرکزی / نورلانکیزی آدانا (صفحه ۹۳)‌
نقش منشی نولکشور در حفظ میراث مکتوب زبان و ادب فارسی/ محمدتقی امراللهی ؛ علی‌محمد مؤذنی(صفحه ۱۰۱)
رویکرد آثار چاپ سنگی چاپخانه منشی نولکشور با تاکید بر آثار موجود در کتابخانه آستان قدس رضوی / زهرا حسین‌زاده؛ طاهره عظیم‌زاده (صفحه ۱۲۳)‌
@indianstudies
آزمون سراسری سنجش میزان گاوشناسی در هند!

دولت ناسیونالیست هند آزمون سراسری سنجش میزان گاوشناسی را در چارچوب کارزار گسترش و حمایت از این حیوان مقدس برگزار می‌کند.

این آزمون به منظور افزایش کنجکاوی و شناخت از این گونه جانوری روز ۲۵ فوریه امسال و به‌صورت آنلاین برگزار خواهد شد. آژانس حمایت از گاوها (RKA) که از سوی دولت نارندا مودی، نخست‌ وزیر راست‌گرای هند تشکیل شده است اعلام کرد هدف دیگر این آزمون بزرگ افزایش حساسیت و آموزش عموم مردم نسبت به گاو است.
@indianstudies

وضعيت پيچيده شونده در شرق

سال‌هاست ايران از نگاه به شرق فراتر رفته است. اقتصاد ايران آشكارا شرقي شده، حدود 70 درصد تجارت خارجي كشور با شرق است، مهم‌ترين شركاي سياسي شرقي‌اند و احتمالا در شرايطي كه برجام هم احيا شود روند شرقي شدن تداوم خواهد يافت. به موازات اين روند، كنشگري ايران در شرق و تامين منافع ملي با پيچيدگي‌هاي بيشتري مواجه مي‌شود.

عضويت ايران در سازمان همكاري شانگهاي به‌رغم كوشش‌هاي چند دولت راه به جايي نبرده است. ديپلمات‌هايي كه كوشش براي عضويت ايران در اين نهاد را آغاز كردند اكنون در انديشه بازنشستگي‌اند، اما ايران همچنان در وضعيت ناظر قرار دارد. سرمايه‌گذاري‌هاي چين در ايران در محيط عملياتي دچار پيچيدگي‌هاي فراواني شده است. داستان فاز 11 پارس جنوبي و كشتي‌هاي ترال نمونه‌هايي از اين وضعيتند. تنش شديدي كه در فرآيند نهايي شدن سند مشاركت جامع راهبردي با چين جامعه را در بر گرفت به خوبي نشان‌دهنده دشواري فزاينده مديريت روابط با چين به عنوان كانون كنش شرقي ايران است. 

همكاري با هند در چابهار نيز با دشواري‌هاي فراواني مواجه شده است. از ابتداي هزاره جديد اين همكاري آغاز شده، اما هنوز اندرخم يك كوچه است. وضعيت پيچيده و مبهم همكاري دو كشور در ميدان فرزاد B نمونه‌اي ديگر است.

  پيچيدگي فزاينده كنش شرقي ايران علل مختلفي دارد. روشن است كه تحريم نقش بارزي در اين وضعيت ايفا مي‌كند. اما فراتر از آن ميزان شناخت ايران از شرق به هيچ روي تناسبي با گستره تعاملات كشور با اين مجموعه و سرعت رشد آن ندارد.

در دهه‌هاي اخير جهان نظر و عمل سياست خارجي به خاورميانه محدود مانده است. به ديگر سخن خاورميانه‌زدگي بدل به يكي از آفت‌هاي ماندگار سياست خارجي كشور شده است. افزون بر اين شناخت از سياست بين‌الملل عمدتا به امريكاشناسي و پايش رفتار امريكا محدود شده است. 
فراتر از اين دو حوزه، شناخت عمومي و تخصصي در كشور از ساير مناطق بسيار ضعيف است.

شناخت عمومي از آسيا عمدتا در آسياي گاندي و مائو مانده است. در حوزه تخصصي، سياست آسيايي ايران دچار فقر نظري است. تسلط فزاينده شبكه‌هاي اجتماعي بر گفتمان سياست خارجي نيز اين فقر را تشديد مي‌كند.

در بروكراسي ديپلماتيك كشور نيز در اين حوزه نه سرمايه‌گذاري‌هاي چنداني صورت گرفته و نه رشد چنداني يافته است.  در نقطه مقابل شناخت آسيايي‌ها از ايران در ساليان اخير دقيق و دقيق‌تر شده است.

چين مجموعه‌اي از ايران‌شناسان را پرورش داده كه در آسيا بي‌نظيرند و به دقت تحولات ايران را پيگيري مي‌كنند. ژاپن سال‌هاست در كار ايران‌شناسي است و هند توجه بيشتري به شناخت ايران نشان مي‌دهد. ايران‌شناسي در كره جنوبي رو به پيشرفت است.  در ايران هنوز شناخت آسياي راهبردي، اقتصادي و فرهنگي اولويت و اهميت نيافته است. حتي در مورد افغانستان و پاكستان نيز تازه كوشش‌هايي براي شناخت علمي آغاز شده است.

شناخت دقيق و روزآمد مقدمه كنشگري معطوف به تامين منافع ملي است. اين شناخت از طريق نمايشنامه‌نويسي در مراكز قارچي/رانتي حاصل نمي‌شود. نظام دانشگاهي كشور بايد در آسياپژوهي نقش اصلي را عهده‌دار شود و مورد حمايت قرار گيرد. تنيده شدن فزاينده ايران در شرق بدون شناخت دقيق و روزآمد، تامين منافع ملي را با مشكلات فزاينده‌اي مواجه خواهد كرد. 

جهان شرق محور به تدريج در حال پديدار شدن است. ايران به درون اين جهان كشيده شده است. بحث انتخاب شرق بي‌معناست، آسيا ضرورت امروز و فرداي سياست خارجي كشور است. تنيده شدن در آسيا بدون نقشه راه آسيايي مي‌تواند تراژدي روابط ايران و غرب را تكرار كند.
محسن شريعتي‌نيا
روزنامه اعتماد
@indianstudies
🔺هند رییس کمیته تحریم طالبان در سازمان ملل شد

▪️نماینده دایمی هند در سازمان ملل متحد گفته‌است که کشورش ریاست کمیته‌های تحریم طالبان، مبارزه با تروریسم و تحریم لیبی را به دست آورده‌است.
@indianstudies

خودداری مردم کویته از تدفین شهدای خود

بعد از یک هفته از کشته شدن دست‌کم ۱۰ معدن‌کار هزاره در حمله‌ای نژادپرستانه شهر کویته پاکستان، صدها نفر با اعتراض به این حمله، از دفن اجساد قربانیان خود خودداری کردند. داعش مسئولیت این حمله را پذیرفته است.

عمران‌خان، نخست‌وزیر پاکستان، نخست خواسته‌های عزاداران معترض هزاره در استان بلوچستان این کشور را رد کرده و گفت ما تمام مطالبات شما را پذیرفته ایم و آنها را به اجرا در خواهیم آورد ولی این سخن که تا نخست وزیر به کویته سفر نکند ما بدن عزیزانمان را دفن نمی کنیم نوعی تهدید است.آنها باید توجه کنند که ممکن است این ادبیات فردا از سوی هر شخص و گروه دیگری مورد استفاده قرار بگیرد و هر دسته ای با این روش سعی به اعمال فشار کنند و این به سود کشور نیست.

زنان و مردان معترض، از عمران‌خان، نخست‌وزیر این کشور خواسته‌ بودند تا برای همدردی و شنیدن درد و رنج مداوم هزاره‌های پاکستان از اسلام‌آباد به کویته سفر کند و در عین حال او را متهم می کنند که به دلیل مسائل امنیتی از چنین سفری به کویته طفره می رود. هوای سرد و مذاکرات پی‌درپی دولت عمران‌خان در سطح وزیر کشور هم نتوانسته معترضان آسیب‌دیده را منصرف کند.

اما در نهایت سفر عمران خان به کویته برای تسلی مردم بلوچستان پاکستان بعد از حادثه تروریستی و خودداری مردم از دفن شهدای خود با تدابیر شدید امنیتی انجام شد.

روند حملات تروریستی طی چند هفته گذشته نشانگر این واقعیت است که دشمن یک باردیگر ایالت بلوچستان را مورد هدف قرار داده است. اول به ارتش حمله شد‌، بعد گروههای افراطی‌، شخصیت‌های سیاسی و مذهبی را مورد هدف قرار دادند و اکنون هم قوم هزاره را یک بار دیگر مورد هدف قرار می دهند.

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه ایران امروز قتل عام یازده کارگر معدن در ایالت بلوچستان پاکستان توسط گروه تروریستی داعش را محكوم کرد.
2024/09/30 02:17:19
Back to Top
HTML Embed Code: