Telegram Web Link
شیخ الإسلام ابن تیمیه -رحمه الله- فرموده است:
«قد فتح الله علي في هذا الحصن في هذه المرة من معاني القرآن، ومن أصول العلم بأشياء، كان كثير من العلماء يتمنونها، وندمت على تضييع أكثر أوقاتي في غير معاني القرآن.»
ذيل طبقات الحنابلة، الناشر: مكتبة العبيكان، ج 4، ص 519
ترجمه: این بار در این قلعه، خداوند چیزهایی از تفسیر قرآن و اصول علم بر من آشکار گرداند که بسیاری از اهل علم آرزویش را دارند، و از اینکه بیشتر اوقاتم را در غیر معانی قرآن ضایع کردم، پشیمانم.

محمدباقر مجلسی نیز از زمانی که در تفسیر قرآن سپری کرده، اینگونه یاد می‌کند:
«فتركت ما ضيعت زمانا من عمري فيه، مع كونه هو الرائج في دهرنا!»
بحار الأنوار، الناشر: مؤسسة الوفاء، ج 1، ص 3
ترجمه: پس بر خلاف آنچه در زمان ما رایج است، اشتغال به علوم قرآن، که مدتی از عمرم را در آن ضایع گردانده بودم، رها کردم!!!
@Hedayah1
هدایة الحیاری
«قال شيخنا أبو عبد الله بن القيم: سمعت شيخنا شيخ الإسلام ابن تيمية قدس الله روحه، ونور ضريحه یقول... ما يصنع أعدائي بي؟ أنا جنتي وبستاني في صدري، أين رحت فهي معي، لا تفارقني، أنا حبسي خلوة. وقتلي شهادة، وإخراجي من بلدي سياحة.» ذيل طبقات الحنابلة، الناشر: مكتبة…
قال خير البشر محمد صلى الله عليه وسلم:
«عجبا لأمر المؤمن إن أمره كله له خير، وليس ذلك لأحد إلا للمؤمن: إن أصابته سراء شكر فكان خيرا له، وإن أصابته ضراء صبر فكان خيرا له!» (رواه مسلم)

شگفتیست که تمام امور بنده‌ی مؤمن خیر است و این برای کسی جز مؤمنان نیست: اگر فراخی به او رو کند و شکر ورزد، برایش خیر است و اگر متحمل سختی شود هم برایش خیر است [و در هر حال اجر دارد].
@Hedayah1
هدایة الحیاری
قال خير البشر محمد صلى الله عليه وسلم: «عجبا لأمر المؤمن إن أمره كله له خير، وليس ذلك لأحد إلا للمؤمن: إن أصابته سراء شكر فكان خيرا له، وإن أصابته ضراء صبر فكان خيرا له!» (رواه مسلم) شگفتیست که تمام امور بنده‌ی مؤمن خیر است و این برای کسی جز مؤمنان نیست:…
دکتر عمر المقبل حفظه الله درباره آیه‌ی {وعسی أن تکرهوا شیئاً وهو خیر لکم، وعسی أن تحبوا شیئاً وهو شر لکم} فرموده:

«گاهی برای انسان، اتفاقات دردناکی رخ می‌دهد؛ جزع می‌کند و خوشش نمی‌آید، اما بعداً برایش آشکار خواهد شد که خیر در همین بوده، اما او نمی‌دانسته... پس بر انسان لازم است که تلاش کرده و بکوشد، بر خدا توکل کند و به سرورش حسن ظن داشته باشد.»
@Hedayah1
Forwarded from عادل حیدری
یکی از کارگزاران عمر بن عبدالعزيز -رحمه الله-به نام عدی بن أرطأة نامه‌ای به ایشان نوشت بدین مضمون:

«اما بعد... اینجا مردمانی هستند که خراجشان را نمی‌دهند مگر آنکه شکنجه شوند»

عمر بن عبدالعزیز در پاسخ نوشت: «اما بعد... بسیار جای تعجب است که برای شکنجه‌ی انسان‌ها از من اجازه می‌گیری! انگار اجازه‌ی من تو را از خشم الله نجات خواهد داد و انگار خشنودی من تو را از ناخشنودی الله خواهد رهاند! به الله سوگند اینکه با جرمشان به دیدار پروردگار روند برایم خوش‌تر است که با شکنجه‌شان به دیدار الله روم! والسلام»

منبع: کتاب "الخراج" تألیف امام ابویوسف رحمه الله
"از جمله کسانی که به اسلام بدی می‌کنند، آنهایی هستند که اجرای شریعت را در احکام جزایی و عقوبات حصر می‌کنند و حفظ حقوق را از یاد می‌برند؛ شریعت اسلامی بیشتر از آنکه برای تفریط مجازات کند، حقوق را حفظ کرده و به صاحبانش عطا می‌کند."
#الطريفي #الحكومة_الإسلامية #العدالة_الاجتماعية
@Hedayah1
"تمدن سبأ هدهد را به شگفتی آورد، اما سبب آن نشد که کفرشان را نبیند:
{إِنِّي وَجَدْتُ امْرَأَةً تَمْلِكُهُمْ وَأُوتِيَتْ مِنْ كُلِّ شَيْءٍ وَلَهَا عَرْشٌ عَظِيمٌ - وَجَدْتُهَا وَقَوْمَهَا يَسْجُدُونَ لِلشَّمْسِ مِنْ دُونِ اللَّهِ وَزَيَّنَ لَهُمُ الشَّيْطَانُ أَعْمَالَهُمْ فَصَدَّهُمْ عَنِ السَّبِيلِ فَهُمْ لَا يَهْتَدُونَ} [النمل: 24-23]، «من دیدم که زنی بر آنان حکومت می‌کند، و همه چیز (لازم برای زندگی) بدو داده شده است، و تخت بزرگی دارد. من او و قوم او را دیدم که به جای خدا برای خورشید سجده می‌برند، و اهریمن اعمالشان را در نظرشان آراسته است و ایشان را از راه (راست) به در برده است، آنان (به خدا و یکتاپرستی) راهیاب نمی‌گردند»."
#الطريفي
@Hedayah1
هدایة الحیاری
مهندس محمد شحرور، مُرد! نزد ما در دمشق، حتی به دین‌داری هم شناخته نشد، چه رسد به اینکه به طلب علم یا آموزش آن معروف باشد! بعد از اینکه از روسیه برگشت شروع به سخن‌گفتن درباره‌ی شریعت کرد و بعد از بازگشت از بریتانیا مفسد و مخرب شد، و طبیعتاً هرچه کرد را زیر…
اگر فرضاً کسی از اهل حق -به هر سببی- در تشییع جنازه‌ی محمد شحرور شرکت کرده یا بر قبر او حضور یافته باشد، نفعی به شحرور نمی‌رسد و این تزکیه‌ی وی، دفاع یا چشم‌پوشی از جرایمش نیست.

آیا نمی‌دانی که رسول خدا -صلی الله علیه وآله- پیراهن مبارک خود را به جسد عبدالله بن أبی پوشاندند و این بدو نفعی نرساند؟!! فاعتبروا يا أولي الأبصار!!
@Hedayah1
Ayaate_Moshabeh30.pdf
256 KB
📖 آیات مشابه در جزء عم
"یکی از دشواری‌های حفظ الفاظ، تفریق بین الفاظ مشابه است؛ بعضی آیات شبیه هم هستند و تفاوت‌های ریزی دارند که باید مرور شوند و بدون ضبط دقیق اختلافشان نمی‌توان حفظ را تثبیت نمود، پس این مختصر را جمع کردم..."
@Hedayah1
«قيل لحكيم ما أصعب الأشياء؟ قال: معرفة الإنسان عيب نفسه والإمساك عن الكلام في ما لا يعنيه.»
محاضرات الراغب، الناشر: شركة دار الأرقم، ج 1، ص 32

به حکیمی گفتند که سخت‌ترین چیزها چیستند؟
پاسخ داد: اینکه انسان عیب خود را بشناسد و از سخن‌گفتن در آنچه به او ارتباطی ندارد خودداری کند.
@Hedayah1
وقتی میگن الهی با عمر محشور بشی! :)
@Hedayah1
{وما تدري نفس بأي أرض تموت} [لقمان: 34]
و هیچکس نمی‌داند که در چه سرزمینی خواهد مرد!

مرگ در هر لحظه انسان را تعقیب می‌کند و او را بو می‌کشد، مبادا گمان کنی که فرصت توبه و استغفار می‌دهد!
@Hedayah1
ابوبکر صفاکیش رحمه الله در بیان منهج نقد خود، در مقدمه‌ی یکی از کتاب‌هایش نوشته است:
«سعی نویسنده بر آن بوده که به ساده ترین شیوه، نگارش کند و چنان ننویسد که فقط کسانی با ضریب هوشی نیوتون! بتوانند آن را بفهمند و از کلمات دهان پر کنی که اکثر عوام معنای آن را نمی‌دانند استفاده نشده چرا که خواستیم این نوشته، هم برای عوام گیرا باشد و هم برای علما مفید واقع گردد پس این سخن «ویتگنشتاین» فیلسوف اتریشی را پذیرفتیم که می‌گوید: «اگر کسی سخنی را پیچیده گفت، باید دانست که او خود آن را نفهمیده، زیرا هر که سخنی را خوب بفهمد می‌تواند آن را به سادگی بیان کند» و به همین منظور از اسلوبی قرآنی نیز کمک گرفتیم و آن اسلوب، استفاده از مثال بود.»
دو یار غار، ابوبکر صفاکیش، ص 9
@Hedayah1
مردی با پسرش در حمام بود و خواست گوشه‌ای از بلاغت خود را نشان دهد، گفت: يا بني ابدأ بيداك ورجلاك!!!
سپس به ابوصفوان رو کرده و گفت: يا أبا صفوان هذا كلام قد ذهب أهله!
جواب داد: هذا كلام لم يخلق الله له أهلاً قط!
(أخبار الحمقى والمغفلين لابن الجوزي، ص 128)

با دیدن این استدلال ناشیانه، به یاد آن حکایت افتادم!
@Hedayah1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نصفِ آیه (آل عمران:144) رو خوند، نُه تا غلط توی روخوانی داشت!!
تصور کنید که این شقی اومده درباره‌ی صحابه‌ی خیر البشر صلی الله علیه وسلم و مقام رفیعشون مجادله کنه!
محمدُ، رسولُ، خلتَ، قِبله، الرسول، أن، إنَّ، قَتِلَ، انقلْبَتم! 🤦🏻‍♂️

{ومن الناس من يجادل في الله بغير علم ويتبع كل شيطان مريد}
@Hedayah1
Forwarded from رؤى وأفكار (عايض الدوسري)
‏"جاءت الثورة الايرانية لتعمق الصراع وتزيده حدة، حتى وجدتُ المذهب الذي اعتنقه لا يزيد عن بكاء ونحيب، وتقبيل أقفاص ذهبية، وكيل الاتهامات والسباب للاخرين، والتماس الرضى من الكهنة. ما يحدث بايران سيؤدي لردة دينية فيها، وقد تكون ردة إلحادية أو مجوسية". د. جواد الصديقي، قالها سنة 1989م
Forwarded from انوار القرآن
📖 صفحه‌ی 68
{وَمَا كَانَ قَوْلَهُمْ إِلَّآ أَن قَالُوا۟ رَبَّنَا ٱغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَإِسْرَافَنَا فِىٓ أَمْرِنَا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَٱنصُرْنَا عَلَى ٱلْقَوْمِ ٱلْكَٰفِرِينَ} [سورة آل عمران: 147]

و (این عمل ایشان به هنگام سختی بود، و در این وقت) گفتارشان جز این نبود که می‌گفتند: پروردگارا! گناهانمان را ببخشای و از زیاده‌رویها و تندرویهایمان صرف نظر فرمای و گامهایمان را ثابت و استوار بدار و ما را بر گروه کافران پیروز بگردان. [[«إِسْرَافَنَا فِی أَمْرِنَا»: مراد تجاوز از حدود و ثغور قوانین و مقرّرات الهی است.]]
شیخ خالد السبت:
«علم ویژگی شریف و مبارکیست و در شرف آن همین کافیست که کسی از مردم راضی به این نیست که به ضد آن وصف شود؛ اگر به کسی -هرچقدر هم که از علم بی‌بهره باشد- بگویی "ای جاهل"، خشمگین می‌شود و آن را نمی‌پسندد! یکی دیگر از ساده‌ترین دلایل شرف علم این است که حتی حیوانات تعلیم‌دیده از حیواناتی که تعلیم ندیده‌اند بهترند، چه رسد به انسان؟!»
#خالد_السبت #سمات_العلم_النافع
@Hedayah1
2024/10/06 21:21:08
Back to Top
HTML Embed Code: