Telegram Web Link
وقتی برای توجیه بدعت‌هایش از تفاوت دین و مذهب گفت، از او بپرس: آیا صحابه مذهبی داشته‌اند یا نه؟ اگر بگوید نداشته‌اند، تفکر خود را نقض کرده، زیرا مذهب را فهمی از دین می‌داند، و اگر بگوید داشته‌اند، چه گریزی از مذهب صحابه دارد؟!
@Hedayah1
هدایة الحیاری
شیخ عبدالعزیز طریفی می‌گوید: «جوان نادانی را دیدم که در اوایل طلب علم به دنبال مرد هواپرستی بود و می‌خواست از او بهره‌ی علمی بگیرد؛ او را از آن فرد برحذر داشتم، در جواب گفت: او پر از علم است! گفتم: راست گفتی! انگار او فنجان و تو مورچه‌ای! برای همین او را مثل…
از جملۀ اسباب غرور، تعالم و نیز فریب‌خوردگی در بین جوانان، ندیدن عالمان دینی و نخواندن میراث علمی پیشوایان اسلام است؛ آنکه تا به حال عالمی را ندیده و بوی علم به مشامش نخورده باشد، حق دارد جوان خام و نادانی را از زمرۀ عالمان و محققان به شمار آورد!
@Hedayah1
شیخ الاسلام ابن تیمیه رحمه الله:
«ائمه‌ی اسلام مانند سفیان ثوری و دیگران گفته‌اند که بدعت نزد ابلیس از معصیت محبوب‌تر است، زیرا از معصیت می‌توان توبه کرد، اما بدعت جای توبه ندارد؛ معنای اینکه گفته‌اند بدعت توبه ندارد، این است که شخص مبتدع دینی ساختگی که از خدا و پیامبرش -صلی الله علیه وسلم- نیست را پیروی کرده و عمل بدش برایش زینت داده شده و آن را نیک می‌بیند، پس توبه نمی‌کند، زیرا اولین مرحله‌ی توبه این است که بداند عملش عمل بدی است...»
مجموع الفتاوى، الناشر: مجمع الملك فهد، ج 10، ص 9
@Hedayah1
- چرا انسان دچار خودبزرگ‌بینی می‌شود؟
+ زیرا خود را نمی‌بیند!
@Hedayah1
"حدیث «بدأ الإسلام غریباً وسیعود غریباً» (=اسلام در غربت آغاز شد و دوباره به غربت باز خواهد گشت) معنایش این نیست که انسان تسلیم وقایع شده و بگوید: اسلام امروز غریب است و بنشیند! هرگز، آینده از آن اسلام است و به تواتر از پیامبر صلی الله علیه وسلم رسیده که آینده از آن اسلام است، و خلافت راشد باز خواهد گشت، و زمان حالِ این امت به گذشته‌ی آن مرتبط خواهد شد!"
#سليمان_العلوان
@Hedayah1
أيام عمرك هذي ... ساعاتها رأس مالك
فاحرص على الخير فيها ... قبل أوان ارتحالك
@Hedayah1
هدایة الحیاری
"امام عجلی رحمه الله در کتاب الثقات در ترجمه‌ی حسن بن صالح بن حی رحمه الله روایت کرده است که او کنیزش را فروخت و وقتی کنیز به خانه‌ی جدید رفت، نیمه‌ی شب بیدار شد و اهل خانه را صدا می‌زد: نماز نماز، برخیزید! بیدار شده و گفتند: مگر اذان صبح داده‌اند؟! کنیز گفت:…
«زنی نزد رسول خدا صلی الله علیه وسلم آمد که مبتلا به جنونی بود، گفت: از خدا بخواه که شفایم دهد.
پیامبر صلی الله علیه وسلم گفتند: اگر بخواهی دعا می‌کنم تا شفا یابی، یا اینکه صبر کنی و در عوض حسابی بر تو نباشد.
آن زن گفت: بلکه صبر می‌کنم تا در عوض حسابی بر من نباشد.» (رواه ابن حبان في صحيحه)

این هم زنی است، اما قلبش سرشار از ایمان و یقین است، و منزل‌گاه آخرت را به گذرگاه دنیا ترجیح می‌دهد. 😭
@Hedayah1
پیامبر صلی الله علیه وسلم:
«رحم الله رجلا قام من الليل، فصلى وأيقظ امرأته، فإن أبت نضح في وجهها الماء، رحم الله امرأة قامت من الليل فصلت، وأيقظت زوجها فإن أبي نضحت في وجهه الماء.» (قال النووي رحمه الله: رواه أبو داود بإسناد صحيح)

خدا مردی را رحمت کند که از طرف شب برخاسته، نماز خوانده و همسرش را بیدار کند، و اگر امتناع کرد بر صورتش آب بپاشد، و خدا زنی را رحمت کند که شبانه برخواسته و نماز بخواند، و همسرش را بیدار کند، و اگر امتناع نمود بر صورتش آب بپاشد!
#السنة_النبوية #هن_لباس_لكم_وأنتم_لباس_لهن
@Hedayah1
هدایة الحیاری
توی عیون أخبار الرضا روایتی از نزاع هارون الرشید با موسی بن علی رحمهما الله نقل شده که در اون اومده که هارون الرشید دستور داد که سفیان ثوری، ابراهیم مدنی و فضیل بن عیاض رحمهما الله رو به نزدش احضار کنند. (العیون، ج 2، ص 79) گفتم: امام سفيان ثوری در سال 161…
یهودیان نوشته‌ای را آشکار کردند که بر اساس آن، پیامبر صلی الله علیه وسلم جزیه را از اهل خیبر برداشته بودند و همین باعث شد که فرمانده و مردم همه در حیرت بیفتند!
آن را به خطیب بغدادی رحمه الله نشان دادند، ایشان تأملی کرده و گفت: «این نوشته جعلی است!»
گفتند: چگونه این را دانستی؟!
گفت: «در آن شهادت معاویه رضی الله عنه آمده، درحالیکه فتح خیبر در سال هفتم بود و ایشان در سال فتح مکه مسلمان شدند، و همچنین در آن شهادت سعد بن معاذ رضی الله عنه آمده، درحالیکه ایشان دو سال پیش از واقعه‌ی خیبر وفات کرده‌اند!»
منبع: اليواقيت والدرر، الناشر: مكتبة الرشد، ج 2، ص 364
@Hedayah1
چرا خداوند فرموده است {ولا تقربوا الزنا} [الإسراء: 32]؟

جواب: زیرا همیشه دوری‌کردن از مقدمات یک گناه، از مقاومت‌کردن در مقابل خود آن گناه آسان‌تر است؛ می‌توان از لبه‌ی پرتگاه دوری کرد، اما اگر پای فرد در لبه‌ی پرتگاه بلغزد، احتمال سقوط بسیار بالاست. بنابراین شریعت راه‌هایی که به گناه می‌رسد را هم می‌بندد: «العينان تزنيان واليدان تزنيان والرجلان تزنيان»
@Hedayah1
هدایة الحیاری
«عمر رضی الله عنه برای صحابه به منزله‌ی پدر بود؛ عاطفه می‌ورزید، دلسوزی می‌کرد، تأدیب کرده و شدت می‌گرفت.» الأنوار الكاشفة للمعلمي، الناشر: دار عالم الفوائد، ص 295 @Hedayah1
«غلظت و شدت عمر رضی الله عنه، پوسته‌ی خفیفی بود که چشمه‌هایی از نرمی و عطوفت را در پشت خود داشت.»
فقه السيرة، الناشر: دار القلم، ص 126
@Hedayah1
هدایة الحیاری
«غلظت و شدت عمر رضی الله عنه، پوسته‌ی خفیفی بود که چشمه‌هایی از نرمی و عطوفت را در پشت خود داشت.» فقه السيرة، الناشر: دار القلم، ص 126 @Hedayah1
ثانيه في الفضل بلا ارتياب ... الصادع الناطق بالصواب
أعني به الشهم أبا حفص عمر ... من ظاهر الدين القويم ونصر
الصارم المنكي على الكفار ... وموسع الفتوح في الأمصار
#الحافظ_الحكمي #سلم_الوصول
@Hedayah1
مردان در جنس مؤنث، برای ازدواج، زنانگی را معیاری قرار می‌دهند؛ اما چرا زنان، مردانگی را معیاری قرار نداده‌اند؟!
@Hedayah1
- سنقتلك!
+ جسدي أم روحي؟!
@Hedayah1
«گناهان همواره باعث زوال نعمتی می‌شوند، تا اینکه تمام نعمت‌ها را از بنده سلب کنند؛ خداوند فرموده است: {إِنَّ اللهَ لا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنفُسِهِمْ} [الرعد: 11]، و بزرگ‌ترین نعمت‌ها «ایمان» است که گناه زنا و سرقت و شراب‌خواری و غارت‌گری موجب زوالش می‌شوند. یکی از سلف فرموده است: گناهی مرتکب شدم و از به‌پاداشتن شب‌های یک سال محروم شدم، و دیگری گفته است: گناهی کردم و به سبب آن از فهم قرآن محروم گشتم.»
طريق الهجرتين لابن القيم، الناشر: دار السلفية، ص 271
@Hedayah1
2024/10/07 19:27:37
Back to Top
HTML Embed Code: