Telegram Web Link
نیچه بیش از حد در مقابل قدرت حساس است. هیچ گاه وارد جریاناتی نمی شود که به نظر خودش مجبور به قبول اقتدار آنها شود.

تفکر فلسفی او به ماقبل سقراطی ها نزدیک است، مخصوصا به برداشت آن ها از آگون یعنی این اعتقاد که هرکس تنها از طریق مبارزه و مسابقه، کارآیی خود را کامل می کند. شدیدا به تمام کسانی که ازاین مسابقه بیم دارند وخود را فداکار می دانند سوءظن دارد. پدر فکری تو در این گونه مسائل شوپنهاور است.

نیچه عقیده دارد که هیچ انسانی نمیخواهد به دیگران کمک کند، بشر بیشتر قصد دارد که حکومت و قدرت خود را بر دیگران بیشتر کند.

وقتی نیچه گریست، اروین یالوم
ترجمه: سپیده حبیب
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
نفی و انکار ، همچون همه مصادیق مقاومت، نمایانگر خواهش سرسختانه اگو است که ترجیح می دهد در لحظه ای که این دیگری (اید) زیادی نزدیک می شود از آن روی برتابد و بگریزد. وظیفه روانکاو این ست که راهی پیدا کند تا اگو را در تنگنا بگذارد و متقاعدش کند که به جای فرار کردن از دست ناخودآگاه، به دنبالش برود و به او اقتدا کند.

چگونه فروید بخوانیم، جاش کوهن
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
اکثر ما به هنگام ازدواج می‌دانیم که تصویری که از همسرمان در دنیای مطلوب خود داریم واقعی نیست و بسیاری از ما برای تطبیق این تصویر با واقعیت موجود تلاش می‌کنیم اما هرقدر درگیر این تغییر می‌شویم زندگیمان با مشکلات بیشتری مواجه می‌شود.

هنوز بسیاری از ما سعی می‌کنیم خود را فریب دهیم و فکر می‌کنیم با نثار عشقمان می‌توانیم همسر آینده‌مان را طبق دنیای مطلوب خود تغییر دهیم در حالیکه بیشتر مشکلات زناشویی از فروپاشی این توهم به وجود می‌آید.
ویلیام گلاسر
#فرویدیسم

🆔 @freuddism
تمام ادراکاتی که از خارج (ادراکات حسی) و یا از داخل دریافت میشوند- و ما آنها را حسیات و احساسات می نامیم از آغاز در ضمیر آگاه جاي دارند. اما این امر درباره آن فرایندهاي درونی که میتوان به طور کلی و نادقیق فرایندهاي اندیشه نامیدشان نیز صدق میکند؟ این فرایند نشان دهنده جابه جایی نیروي ذهن است که به هنگام تبدیل این نیرو به کنش در بخش درونی دستگاه ذهن پدید می آیند. آیا حرکت این گرایشها که ضمیر آگاه را به وجود می آورد، به سوي سطح خارجی است؟ یا اینکه ضمیر آگاه به سوي آنها میرود؟ این امر یکی از دشواری هایی است که هنگامی روي می نماید که به طور جدي به ایده مکانی 12 یا «موضعی» حیات روانی می پردازیم. هر دو این احتمالات به یک اندازه تصورناپذیر است. پس باید راه سومی درکار باشد.

خود و نهاد، زیگموند فروید
ترجمه حسین پاینده
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
فرويد روانشناسي و روانكاوي اجتماعي را بر پايه هاي روانشناسي و روانكاوي فردي استوار مي نمايد و بر اين پايه به توجيه و تفسير علل نابساماني ها و انقلاب ها مي پردازد. قبل از فهم علل انقلاب ها و شـورش هاي اجتماعي كه بر عليه دولت و تمدن در مي گيرد، لازم است بـه منشـأ و علـل شورشـ ها و انقـلاب هـاي فردي، يعني بيماري هاي رواني و ناراحتي هاي عصبي Nevroses پي ببريم چون همانگونه كه گفتـه شـد مبناي شناخت و تعليل و فهم حوادث اجتماعي از ديـدگاه فرويديسم Ereudisme و دانـش روانكـاوي بر مبناي روانشناسی فردي استوار است.

آینده یک پندار، زیگموند فروید
ترجمه هاشم رضی
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
tafsire yek khab-bookhapdf.pdf
695 KB
تفسیر یک خواب
زیگموند فروید
حمید محرمیان معلم
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
عاشق بودن چیزی بیش از مایه گذاری روانی-عاطفی معطوف به ابژه به دست غرایز جنسی با هدف ارضای مستقیم جنسی نیست‌ این مایه گذاری روانی-عاطفی وقتی به هدفش رسید پایان می گیرد و این همان چیزی است که عموما عشق حسانی نامیده می شود.

روانشناسی توده ای و تحلیل ایگو
زیگموند فروید
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
فرويد در كتاب «رنجهاي تمدن» در اين باره چنين مي نويسد :

مشاهده عيني ما از جنگ موجب نشان دادن حقيقتي شد كه به آن اندازه حـدس و گمـان آنـرا نمـي برديم، و آن اينكه بشرها بيش از آنكه ما گمان مي برديم غيرمتمدن بوده و دچار انحطاط و تحت تأثير غراير ضدبشري و ابتدايي خود قرار گرفتند. به راستي كه اعمال وحشيانه و هراس آور جنگ آنقدر با وضع تمدن و قوانين موضوعه بشريت تضاد داشت كه موجب اندوه و نااميدي عميقي را براي ما فراهم كرد.

آینده یک پندار، زیگموند فروید
ترجمه هاشم رضی
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
در دفاع از فرض وجود نوعی حالت روانی ناخودآگاه می توان چنین استدلال کرد که خودآگاهی (بالفعل ما) در همه حال تنها شامل محتوای اندکی است؛ بنابراین قسمت اعظم آنچه معرفت آگاه می نامیم، باید در دوره های قابل توجه از زمان در حالت نهفتگی باشد؛ به عبارت بهتر از نظر روانی، در ضمیر ناخودآگاه باشد.

تلی از تصاویر شکسته
زیگموند فروید، ترجمه شهریار وقفی پور
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
مردان به راستی بزرگ و ارجمند، در حقیقت مورد احترام اقلیت قرار دارند درحالی که اکثریت مردم به دلیل همان استانداردهای کاذب، به راه و روش آنان و به عبارت دیگر به کوشش های آنان اعتباری نمی دهند.

ناخوشی های تمدن
زیگموند فروید
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
ناخودآگاه فقط به منزله امری آگاهانه است که درک می کنیم، وقتی که دستخوش تغییر شکل یا ترجمه به امری آگاهانه قرار گرفته باشد. آثار روانکاوی هرروز به ما نشان می دهند که ترجمه این نوع از امور (یعنی ناخودآگاه) ممکن است. برای آن که چنین ترجمه ای رخ دهد، فرد تحت روانکاوی باید بر موانع و انواع مقاومت های خاص غلبه کند، همان مقاومت هایی که پیش تر با پس راندن ایده ای از ضمیر ناخودآگاه، مصالحی فراهم کرده بودند تا سرکوبش کنند.


تلی از تصاویر شکسته، زیگموند فروید
ترجمه شهریار وقفی پور
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
باید خاطر نشان کرد که امور سرکوب شده همه ی ضمیر ناخودآگاه را تشکیل نمی دهند. ضمیر ناخودآگاه حیطه ای گسترده تر دارد و امور سرکوب شده، بخشی از ناخودآگاهند.
فروید/

#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
آیین روانکاوی به همان اندازه نظریه تاثیر زندگی خانوادگی بر ذهن، اهمیت دارد. می دانیم که سوداها ، فشارها و ستیزه های دوران کودکی و چگونگی رابطه کودک با پدر و مادر، برادر و خواهر به تشکیل رشته ای از رویکردها یا احساس هایی می انجامد که بخشی از آنها در یاد می مانند و بخشی دیگر به ناخودآگاه رانده می شوند. این احساسات در زندگی آینده و در رابطه فرد با جامعه اثر می گذارند.

غریزه جنسی و سرکوبی آن در جوامع ابتدایی
برانیسلاو مالینوفسکی
ترجمه محسن ثلاثی
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
در من نوعی گرایش ذهنی عقل باور، یا شاید روانکاوانه مانع می شود در برابر چیزی (به ویژه اثر هنری) ترغیب شوم بی آنکه بفهمم چرا تحت تاثیر آن قرار گرفته ام و چه چیزی است که برمن اثر گذاشته است.

زیگموند فروید
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
واژه شوهر برای آنها به همان معنایی که ما اراده می کنیم و او را پدر فرزندان خود می شماریم، نیست. برای آنها از دیدگاه فیزیولوژیک پدر هیچ نقشی در تولد بچه ندارد زیرا آنها از نقش بیولوژیک پدر در تولد بچه بی خبرند.

به اعتقاد این بومیان، فرزندان به وسیله روح مرحوم خویشاوند نزدیک مادر، همچون ارواح کوچک وارد رحم مادر می شوند. شوهر پس از تولد بچه باید از کودک نگهداری کند و او را در بازوان خود گیرد، اما نه به این معنی که در تولد بچه نقشی داشته است.

چنین پدری برای فرزندانش دوست و یا یک دوستدار است، اما از انساب فرزندان شناخته نمی شود. او بیگانه ای ست که نه به دلیل داشتن پایگاه اجتماعی در دودمان، بلکه از طریق روابط شخصی بر فرزند خود نفوذ دارد.

اصل و نسب واقعی، یعنی آنچه جوهر ماهوی شخصی را تعیین می کند، تنها در دودمان مادری وجود دارد. قدرت مسلط بر فرزندان به دست بردار مادر است.

غریزه جنسی و سرکوب آن در جوامع ابتدایی
برانیسلاو مالینوفسکی
ترجمه محسن ثلاثی
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
sex and repression in savage society

Malinowski, Bronislaw

#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
ما از سه جهت در معرض رنج قرار داریم:

اولاً از بدن خودمان که در معرض انقراض، و نابودی است و اضطراب برایش علامت خطر است.

ثانیاً از دنیای بیرون و عوامل نامساعد که ما را مورد هجوم مخرب و بی امانی قرار می دهد.

و بالاخره از ارتباط و کنش و واکنش با دیگران؛ اینکه آنها ما را نمی فهمند و ما باید خشونت آنان را تحمل کنیم.

درد و رنجی که از این عامل اخیر "تعامل با دیگران" برمی خیزد احتمالاً بیشتر از عوامل قبلی است و این در حالی است که ما معمولاً عامل ارتباط با دیگران را مزید بر علت و بااهمیت تلقی می کنیم. درحالی که درد و رنجی که از آن برمی خیزد مسلم است.

ناخوشیهای تمدن، زیگموند فروید
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
تفاوت های فرآیندهای ناخودآگاه با جریان شعور آگاه انسان کشف بزرگ روانکاوی مبنی برحضور منطق های نامحدود، عظیم، اسرارآمیز و نامرئی بنام ناخودآگاه در ساختار آدمی، منجر به درک بهتر این واقعیت تعیین کننده شد که، مرزهای عملکرد ناخودآگاه انسان کامالً متمایز از عملکرد شعور آگاه اوست. به این معنا که باید ماهیت ضمیر ناخودآگاه آدمی را کامالً مستقل و جدابافته از آگاهی او دانست. این تفکیک در کیفیت و ماهیت باعث میشود فرآیندهای ناشناخته و اسرارآمیز ناخودآگاه انسان را جریانی متفاوت از دانسته های آگاهانه او بدانیم. بـا چنین درکی باید پذیرفت معادالت و موازین حاکم بر ناخودآگاه آدمی، چـه بسا درمحدودة
شعور آگاهش کامالً غریبه و شاید غیرمنطقی تلقی شوند. این تمایز ماهوی در دو سطح متفاوت از الیه های ذهنی شعورآگاه و ضمیر ناخودآگاه بیانگر نوعی دوگانگی و تضاد شگرف و اسرارآمیز در وجود انسان است.

مبانی روانکاوی فروید، حمید تقدسی
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
مکانیزم-های-دفاعی-فروید.pdf
628.5 KB
خلاصه کتاب مكانیزم‌های دفاع روانی
زیگموند فروید

#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
2024/09/28 05:17:27
Back to Top
HTML Embed Code: