Telegram Web Link
تقسیم ذهن به خودآگاه و ناخودآگاه، فرض اساسی روانکاوي است و صرفا بر مبناي این فرض است که روانکاوي به فرایندهاي آسیب شناختی حیات روانی انسان پی می برد، فرایندهایی که هم شایع و هم با اهمیت اند.

تقسیم بندي یاد شده همچنین جایگاه این فرایندها را در چهارچوب علم مشخص می کند. به عبارت دیگر، روانکاوي نمی تواند ماهیت ذهن را در ضمیر آگاه معین کند، اما ناگزیر خودآگاهی را از جمله خصوصیات ذهن می داند که ممکن است
علاوه بر خصوصیات دیگر موجود باشد یا نباشد.

خود و نهاد، زیگموند فروید
ترجمه حسین پاینده
#فرویدیسم #خود_و_نهاد #روانکاوی

🆔 @freuddism
Forwarded from ADS
استخدام روانشناس، مشاور و آموزگار

@Estekhdampsy
@Estekhdampsy
پویایی مداوم و حیرت آور ناخودآگاه باعث می شود دائماً اشکال تحریف و تبدیل امیال و کشش ها تغییر کرده و متنوع تر و پیچیده تر شود. به این ترتیب دردسر آگاهی انسان برای مقابله با آثار سرکوب ها و واپس زدن امیال غیرقابل قبول بیشتر و بیشتر می شود. چراکه هر تمایل مردود شده و واپسزده شده با نقابی جدید و فریبی پیچیده و متفاوت بـه آگاهی بازخواهد گشت. و همچنان عدم ارضا آنها دردها و ناهنجاری ها را به ساختار روانی انسان تحمیل خواهند کرد.

مبانی روانکاوی فروید ، حمید تقدسی
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
روابط تاريخي موجود بين طبقات نكاحي كه در برخي از قبايل تا هشت طبقه نيز ديده مي شـود با گروه هاي توتمي هنوز روشن نشده است. فقط اين نكته بچشم مي خـورد كـه بنيادهـاي مـذكور يعنـي طبقات نكاحي همان هدفي را دنبال مي كنند كه در منع ازدواج با اقارب تـوتمي وجـود دارد و حتـي مـي كوشند از آن نيز فراتر روند. ولي در حالي كه حرمت نكاح با محارم تـوتمي، داراي تمـام ظـواهر يـك بنيـاد مقدس است كه به طريقي غير معلوم بوجود آمده (و لذا داراي ظاهر رسم و عادت است)، به نظر مي آيد كه بنياد پيچيده طبقات نكاحي با تقسيمات ثاني و شرايط منض م به آن، نتيجه وض ع قوانين به نحوي آگاهانـه و از روي قصد و به منظور تقويت و تشديد منع زناي با محارم بوده باشد و محتملاً علت، آن بوده كـه تـأثير و نفوذ توتمي به ضعف گراييده است، و نيز در حالي كه طريقه توتمي، چنانكه مي دانيم، پايه تكاليف اجتماعي و قيود اخلاق قبيله را تشكيل مي دهد، نقش طبقات نكاحي بطور كلي فقط به تنظيم انتخاب همسر محدود است .

تونم و تابو ، زیگموند فروید
ترجمه خنجی
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
#بدعت_در_روانکاوی
راجرز که یک دوره آموزش کشیش بودن را گذرانده بود مکتب فکری خود را بر اساس عشق مسیحی بنیان گذارد. او اعتقاد داشت تنها کار و در عین حال بهترین کاری که درمانگر قرار است انجام دهد ارائه پذیرش بی‌قید و شرط است که او آن را unconditioned love نامید. در یک جلسه درمانی، مراجع راجرز در پاسخ به سؤال راجرز سکوت کرد. راجرز منتظر ماند، مراجع سخنی بر زبان نیاورد. راجرز فکر کرد دوباره پرسیدن سؤال و فشار بر روی مراجع برای پاسخ دادن به معنی عدم پذیرش میل او به سکوت است بنابراین راجرز در تمام طول جلسه، بیش از یک ساعت در سکوت در کنار مراجع نشست و هیچ ‌یک چیزی نگفتند.
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
خودآگاه بودن، در درجه نخست اصطلاحی صرفا توصیفی و مبتنی بر بی واسطه ترین و قطعی ترین نوع ادراك است. تجربه نشان می دهد که عنصري ذهنی (مثلا یک تصویر) معمولا مدتی طولانی خودآگاه نیست. برعکس، حالت خودآگاهی ماهیتا گذراست. به عبارت دیگر، تصوري که اکنون خودآگاه است لحظه اي بعد چنین نیست، هرچند که به سهولت فراهم می آیند ممکن است دیگربار خودآگاه شود.

خود و نهاد، زیگموند فروید
ترجمه حسین پاینده
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
من بر این اعتقادم که مطالعه مستقیم درباره خودشیفتگی واجد برخی دشواری هاي خاص است. عمده ترین راه پی بردن ما به ویژگی هاي این بیماري، احتمالاً تحلیل بیماران هذیان زده است. درست همان گونه که از راه بررسی روان رنجوری هاي انتقال توانسته ایم علت تکانه هاي غریزي نیروي شهوي را بیابیم، با بررسی زوال عقل پیشرس و پارانویا به بصیرت هایی درباره روانشناسیِ «خود» میرسیم. در این مورد نیز براي فهم آنچه در پدیده هاي معمولی بسیار ساده به نظر می رسد، می بایست از حوزه آسیب شناسی و تحریف ها و مبالغه هایش استفاده کنیم. البته از سایر رهیافت ها که شناخت بهتري راجع به خودشیفتگی به ما می دهند نیز میتوان کمک گرفت. اکنون مایلم این رهیافت ها را به ترتیب زیر مورد بررسی قرار دهم: مطالعه درباره بیماری هاي عضوي، خودبیمارانگاري و زندگانی شهوانی دو جنس زن و مرد.

پیش درآمدی بر خود شیفتگی، زیگموند فروید. ترجمه حسین پاینده
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
نیچه بیش از حد در مقابل قدرت حساس است. هیچ گاه وارد جریاناتی نمی شود که به نظر خودش مجبور به قبول اقتدار آنها شود.

تفکر فلسفی او به ماقبل سقراطی ها نزدیک است، مخصوصا به برداشت آن ها از آگون یعنی این اعتقاد که هرکس تنها از طریق مبارزه و مسابقه، کارآیی خود را کامل می کند. شدیدا به تمام کسانی که ازاین مسابقه بیم دارند وخود را فداکار می دانند سوءظن دارد. پدر فکری تو در این گونه مسائل شوپنهاور است.

نیچه عقیده دارد که هیچ انسانی نمیخواهد به دیگران کمک کند، بشر بیشتر قصد دارد که حکومت و قدرت خود را بر دیگران بیشتر کند.

وقتی نیچه گریست، اروین یالوم
ترجمه: سپیده حبیب
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
پیش از آنکه تشخیص دهید دچار افسردگی هستید یا اعتماد به نفس پایینی دارید، اطمینان حاصل کنید که توسط افرادی نالایق محاصره نشده اید.

زیگموند فروید
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
اختلالاتی که خودشیفتگیِ اولیه کودك را در معرض خطر قرار میدهند، واکنش هاي کودك براي محافظت از خویشتن در برابر آن اختلالات و مسیرهایی که کودك در نشان دادن این واکنش ها ناگزیر به آنها کشانده می شود اینها موضوعات مهمی هستند که هنوز مورد تحقیق قرار نگرفته اند، ولی من قصد دارم فعلاً آنها را مسکوت بگذارم. لیکن مهمترین بخش این موضوعات را میتوان با عنوان «عقده اختگی» مشخص کرد (در پسربچه ها اضطراب درباره "از دست دادنِ " قضیب، در دختربچه ها حسرت داشتن قضیب) و در پیوند با تأثیر منع اولیه از فعالیت جنسی مورد بحث قرار داد. پژوهش روانکاوانه به طور معمول ما را قادر می سازد بی ثباتی هاي غرایز شهوي را (وقتی از غرایز «خود» جدا شده و در تقابل با آنها قرار میگیرند) ریشه یابی کنیم. ولی در حوزه خاص عقده اختگی، پژوهش روانکاوانه استنتاج وجود دورهاي و وضعیت روانی اي را امکان پذیر می سازد که هر دو گروه این غرایز هنوز در وحدت با یکدیگر کارکرد داشتند و به نحوي جدایی ناپذیر با یکدیگر درآمیخته بودند و به صورت علائق ناشی از خودشیفتگی تبلور می یافتند.

پیش درآمدی بر خودشیفتگی، زیگموند فروید
ترجمه حسین پاینده
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
▫️حقیقت تلخ این است که زندگی واقعی انسان از مجموعه ی تضادهای گریزناپذیری مانند روز و شب، تولد و مرگ، نیک بختی و رنج، نیکی و بدی تشکیل شده است. ما حتی یقین نداریم که روزی یکی از این تضادها، مثلاً نیکی بر بدی یا شادی بر غم پیروز شود. زندگی میدان مبارزه است.
همیشه چنین بوده و همواره نیز چنین خواهد بود و اگر جز این بود زندگی به پایان می رسید و درست همین کشمکش درونی بود که مسیحیان اولیه را بر آن داشت تا آرزو کنند جهان هر چه زودتر به پایان برسد و بوداییان را به سوی طرد امیال و آرزوهای دنیوی سوق داد و اگر پاسخ های بنیادین در کنار انگارهها و رفتارهای اخلاقی و معنوی ویژه ی این دو دین قرار نمی گرفت و به نوعی، پس زدنهای افراطی امور دنیوی آنها را تعدیل نمی کرد، خطری در حد خودکشی پا پیش می گذاشت.
تأکید من بروی مسئله از این روست که امروزه میلیون ها نفر، دیگر اعتقادی به هیچ دینی ندارد و هیچکس دین خودش را نمیفهمد. البته تا هنگامی که مشکلی پیش نیاید فقدان دین محسوس نخواهد بود، اما بمحض آنکه درد و رنجی بوجود آید همه چیز فرق خواهد کرد. همه بدنبال راه نجات، مفهوم زندگی و تجربه های گمراه کننده اش خواهند گشت. نکته ی مهمی که (بر مبنای تجربه ی خودم) قابل بیان است اینست که یهودیان یا پروتستان ها بیش از کاتولیک ها به روانکاو مراجعه می کنند و این طبیعی ست زیرا کلیسای کاتولیک هنوز هم خود را مسئول سلامت روان میداند.

کارل گستاو یونگ، انسان و سمبولهایش
#فرویدیسم

🆔 @freuddism
والایش فرایندي مربوط به نیروي شهويِ متمرکز بر مصداق امیال است که طی آن، غریزه خود را به سمت هدفی غیر از و دور از ارضاي جنسی هدایت می کند. در این فرایند، بر دور شدن از امیال جنسی تأیید می شود. آرمانی سازي فرایندي دربرگیرنده مصداق امیال است.

از طریق این فرایند، مصداق مورد نظر بدون آنکه ماهیتش دگرگون شود، در ذهن فرد بزرگ و متعالی می شود. آرمانی سازي هم در حوزه نیروي شهويِ متمرکز بر «خود» میسر است و هم در حوزه نیروي شهويِ متمرکز بر مصداق امیال.

براي مثال، مبالغه جنسی درباره یک مصداق امیال، حکم آرمانی ساختن آن را دارد. دو مفهوم «والایش» و «آرمانی سازي» را از این حیث می توان متمایز کرد که والایش به غریزه مربوط می شود و آرمانی سازي به مصداق امیال.

پیش درآمدی بر خودشیفتگی، زیگموند فروید
ترجمه حسین پاینده
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
مفاهیم نیروي شهوي متمرکز بر "خود" و نیروي شهوي متمرکز بر مصداق امیال از این حیث سودمندند که این دو مفهوم از مطالعه ویژگی هاي دقیق فرایندهاي روان رنجورانه و روان پریشانه استنتاج شده اند. تقسیم نیروي شهوي به دو نوع یکی نوعی که براي «خود» مناسب است و یکی هم نوعی که به مصداق هاي امیال تعلق میگیرد، پیامد اجتناب ناپذیر فرضیه اولیه اي است که بین غرایز جنسی و غرایز «خود» تمایز می گذارد. به هر حال، تحلیل هیستري و روانرن جوري وسواسی مرا به این تمایزگذاري صرف روان رنجوري انتقال واداشت و تا آنجا که من می دانم، تلاش همه روانکاوانی که خواسته اند این پدیده ها را از راه هایی دیگر تبیین کنند ناموفق مانده است.

پیش درآمدی بر خود شیفتگی ، زیگموند فروید، ترجمه حسین پاینده
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
حیات خودآگاه ذهن در مقایسه با حیات ناخودآگاه آن اهمیت کمتری دارد. زیرک ترین تحلیلگران و باریک بین ترین مشاهده گران در کشف اندکی از انگیزه های ناخودآگاهی که تعیین کننده رفتارند به ندرت موفقند. کنش های خودآگاه ما نتیجه لایه زیرین ناخودآگاهی اند که عمدتا از طریق تاثیرات موروثی در ذهن شکل گرفته اند.این لایه ی زیرین ویژگی های مشترک بیشماری را در بر می گیرند که از نسلی به نسل دیگر انتقال یافته اند و روح یک نژاد را برمی سازند.

زیگموند فروید
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
روزگاران دوردست برای قوه‌ی تخیل بشر جاذبه‌ای عظیم و گاه اسرارآمیز دارند. همین که آدمی از اکنونِ خویش ناخشنود می‌شود، اتفاقی که بسیار می‌افتد، گریزی به گذشته می‌زند و دلش می‌خواهد سرانجام رویای هرگز از یاد نرفته‌ی عصری زرین را باور کند. شاید انسان هنوز افسون‌ زده‌ی دوران طفولیت خویش است که حافظه‌ای نه عاری از قصد و غرض آن را به صورت دورانِ بهشت ‌آسایی بی‌غل‌ و غش بدو عرضه می‌کند. خاطرات محو و ناقصِ گذشته، که آن را سنت می‌نامیم.

موسی و یکتا پرستی، زیگموند فروید
#فرویدیسم

🆔 @freuddism
ما دریافته ایم که دستگاه ذهنمان در درجه نخست براي فائق آمدن بر هیجاناتی طراحی شده است که در صورت فقدان ذهن، رنج آور می بودند و یا تأثیراتی بیماري زا می داشتند.

پرداختن به این هیجانات در ذهن کمک بزرگی است به تخلیه درونی آن هیجاناتی که یا نمی توانند مستقیماً به بیرون تخلیه شوند و یا تخلیه آنها به این شکل فعلاً نامطلوب است.

لیکن در مورد اول یعنی امکان ناپذیر بودن تخلیه درونی هیجانات، تفاوتی نمی کند که آیا این فرایند درونی پرداختن به هیجانات در مورد مصداق هاي امیال واقعی صورت می گیرد یا در مورد مصداق هاي خیالی.

تفاوت بین این دو بعدها بارز می شود، یعنی چنانچه معطوف کردن نیروي شهوي به مصداق هاي امیال غیرواقعی (درونگرایی) منجر به جمع شدن آن گردد.

در بیماران هذیان زده، خودبزرگ بینی امکان پرداختن درونی به نیروي شهوي بازگشته به «خود» را به نحوي مشابه فراهم می کند. احتمالاً فقط وقتی که خودبزرگبینی در این کار ناموفق می ماند جمع شدن نیروي شهوي بیماري زا می شود و فرایند بهبودي را آغاز می کند، فرایندي که براي ما نوعی بیماري به نظر می رسد.

پیش درآمدی بر خودشیفتگی، زیگموند فروید
ترجمه حسین پاینده
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
فرانکل: معضل انسان امروزی این است که دیگر غریزه یا سنت نیست که به او بگوید باید چه کند. حتی دیگر خودش هم نمی ‌داند چه می ‌خواهد بکند.
دو واکنش رفتاری شایع به این بحران ارزشی عبارتند از: همرنگی با جماعت و تسلیم در برابر استبداد.

اروین یالوم
روان‌درمانی اگزیستانسیال
#فرویدیسم #روانکاوی

🆔 @freuddism
#خودشیفتگی از دیدگاه فروید

به عقیدهٔ فروید، این مفهوم برای اولین بار در روانشناسی توسط پل ناک به کار گرفته شد. وی بعدها این عقیده را تصحیح می‌کند و توضیح می‌دهد که در واقع هولاک الیس را باید ابداع‌کنندهٔ این اصطلاح دانست. خود الیس توضیح داده‌است که او این اصطلاح را در سال ۱۸۹۸ برای توصیف نگرشی روانی به کار برد و ناک در سال ۱۸۹۹ این را برای معین کردن نوعی از انحراف جنسی استفاده کرده‌است. به عقیدهٔ الیس، او و ناک را باید به‌طور مشترک ابداع‌کنندهٔ این اصطلاح دانست.
همه‌ توانی احساسی است که بسیاری از طرفداران فروید آن را جزئی ذاتی در کودکی می‌دانستند. همان‌طور که فروید و فرنزی گفته‌اند کودکان برای مدت‌های زیادی با احساس خودبزرگ بینی زندگی می‌کنند. پس از تولد کودکان احساس قدرت زیادی می‌کنند و هرجا نتوانند کاری را از پیش ببرند احساسات دردناکی در ارتباط با از دست دادن این قدرت را تجربه می‌کنند. فروید عقیده داشت در افراد خودشیفته این احساس همه توانی که به صورت معمول در کودکان وجود دارد مجدداً تجربه می‌شود.
#فرویدیسم

🆔 @freuddism
تقسیم ذهن به خودآگاه و ناخودآگاه، فرض اساسی روانکاوي است و صرفا بر مبناي این فرض است که روانکاوي به فرایندهاي آسیب شناختی حیات روانی انسان پی می برد، فرایندهایی که هم شایع و هم با اهمیت اند.

تقسیم بندي یاد شده همچنین جایگاه این فرایندها را در چهارچوب علم مشخص می کند. به عبارت دیگر، روانکاوي نمی تواند ماهیت ذهن را در ضمیر آگاه معین کند، اما ناگزیر خودآگاهی را از جمله خصوصیات ذهن می داند که ممکن است
علاوه بر خصوصیات دیگر موجود باشد یا نباشد.

خود و نهاد، زیگموند فروید
ترجمه حسین پاینده
#فرویدیسم #خود_و_نهاد #روانکاوی

🆔 @freuddism
2024/09/28 07:24:01
Back to Top
HTML Embed Code: