Telegram Web Link
Forwarded from Alireza Ghaffari
یکی از دعواهای کمیک توییتری:
طرف میگه چپها خیلی آدمهای مزخرفی هستند هر چی فلاکت کشیدیم از دست اونها بوده و الانم دنبال ضربه زدن به انقلاب مردم ایران هستند و باید مواظبشون بود که به قدرت نرسند. بیشعورهای فلان فلان شده با رضا پهلوی مخالف هستند.
سوال: خب حالا تو که چپ نیستی نظرت چیه؟ من اصلا چپ نیستم و فقط معتقدم دولت باید برای مسایل مهم مثل آموزش ابتدایی و دانشگاهی و بهداشت و مسکن و ایجاد شغل برای مردم دخالت کنه. مالیات را عادلانه بگیره و از ثروتمندان بیشتر بگیره و اجازه نده اختلاف طبقاتی در جامعه ایجاد بشه. زیر ساختهای اساسی مثل جاده و فولاد و پتروشیمی که بتونن موتور تحرک اقتصاد در بخشهای دیگه بشن هم باید توسط دولت ایجاد بشن. مسایل فرهنگی مثل سینما و تئاتر و نشریات هم باید توسط دولت حمایت بشن چون فرهنگ خیلی اهمیت داره!
پ ن: دادا تو که روی سیاستهای کمونیستی را سفید کردی بعد داری از چپها انتقاد میکنی؟
مشکل اینه که بیشتر این بحثها برای ارزیابی دیدگاههای مردم ارزشی نداره چون طرف فکر میکنه چپ یه چیزی توی مایه های ترکیب اصلاح طلبان با ونزوئلا و کره شمالی است
«مرسوم است که به نحوی استعاری از نیروهای خودکار و ناشناسی صحبت کنیم که به حرکت در آورنده‌ی «مکانیسم» بازارند. در استفاده از چنین استعاره‌هایی، افراد معمولا این واقعیت را نادید‌ه می‌گیرند که تنها کنش‌های هدفمند انسانهاست که به بازار جهت می‌دهد و قیمت‌ها را تعیین می‌کند. هیچ سیستم خودکاری در کار نیست. فقط آدمها هستند که آگاهانه و عامدانه به دنبال اهداف مشخصی می‌روند. هیچ عامل مکانیکی اسرارآمیزی در کار نیست. تنها اراده‌ی انسان است که می‌خواهد سختی‌ها و ناملایمات را برطرف کند. هیچ عامل ناشناسی در کار نیست. فقط من هستم و شما و تقی و نقی و مابقی آدمها. و هر یک از ما هم تولیدکننده‌ است و هم مصرف‌کننده.»

کنش انسانی، فون میزس
دانشمندان و نخبگان جوامع به عنوان تحلیل گران سیاست می باید بیشتر وقت خود را صرف تحقیق در مورد کار کرد قوانین مختلف نمایند و کمتر تلاش کنند که رفتار سیاستمداران را اصلاح کنند تغییر قوانین احتمالا آسانتر از تغییر شخصیت و رفتاربازیگران سیاست است. از نظر بوکانان مباحثه سیاست دو سطح دارد: یکی در سطح قانون اساسی و تدوین آن است که در مجلس و پارلمان مطرح است و دیگری چگونگی رویارویی افراد در چارچوب قوانین بازی در جامعه است که سطح پسا تدوین قانونی است. هر دو سطح باید مورد توجه قرار گیرد زیرا شما نمی توانید راجع به مناسبات نظم و قانون جوابی داشته باشید مگر اینکه از نظر تحلیلهای فلسفی اجتماعی قانون را در هر دو سطح بررسی کرده باشید و بتوانید رفتار بازیگران را در چارچوب این نهادها پیش بینی نمایید. هر چقدر رفتار بازیگران و تصمیمات نهادهای قانونی و قضایی بیشتر قابل پیش بینی باشد اعتماد و اطمینان به نهادهای قانونی و قضایی بیشتر و رفتار فعالان در جامعه قابلیت پیش بینی بیشتری بررسی خواهند داشت.


📚مغالطه‌های فکری علم اقتصاد

🆓@freemarketeconomy
سوسیالیسم، حتی در کشورهای اسکاندیناوی نیز دموکراتیک نبوده و نمیتواند چنین ساختاری داشته باشد. چراکه به گفته آرتور سِلدون، جانِ کلام سوسیالیسم به این باور داشته است که {حکومت بهتر از افراد می‌فهمد، درحالی که در ذات سرمایه‌داری است که به افراد اجازه دهد تا به هر صورت که خود می‌پسندند با مخاطرات زندگی‌شان برخورد کنند}.
🖋آنتونی گیدنز
📚فراسوی چپ و راست

🆓@freemarketeconomy
☑️💣📢 فراخوان نشریه «اقتصاد و آزادی»

🧨 شماره اول: «مالکیت خصوصی»

🙍‍♂مدیر مسئول: جعفر ساعی‌نیا
🙍‍♀سردبیر: ربابه بهلولی
🙎‍♂جانشین سردبیر: سینا فدائی حقی
🙎‍♂سرپرست اجرایی: محمد نادی

‼️🔱 شماره اول نشریه شامل سه فصل می‌باشد:

1⃣ فصل اول:
دفاعیات اقتصاددانان لیبرال و اقتصاددانان مکتب اتریش در مورد مالکیت خصوصی

🔹 دبیر: محمد سرافراز
✔️ در این بخش، اهمیت مالکیت خصوصی از دید اقتصاددان و فیلسوفان آزادی مورد بررسی قرار می‌گیرد و مقالات در این حوزه منتشر خواهند شد.

2⃣ فصل دوم:
تجربه شکست‌خورده اقتصادهای سوسیالیستی و مالکیت دولتی بر تولید

🔹 دبیر: ایمان استاد
✔️ در این بخش، مطالعات مروری بر کشورهای دارای اقتصاد سوسیالیستی و مالکیت دولت بر تولید انجام می‌شود و دلایل شکست آنها مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

3⃣ فصل سوم:
آزادی اقتصادی، مالکیت خصوصی و توسعه

🔹 دبیر: امین طبقچی
در این بخش، رابطه مالکیت خصوصی و آزادی اقتصادی با روند پیشرفت و توسعه در کشورها مورد بررسی قرار می‌گیرد.


♦️مقالات، یادداشت‌ها، ترجمه‌ها، مصاحبه‌ها و دیگر فعالیت‌های خود را حداکثر تا آخر اسفند سال ۱۴۰۱ به آیدی یا ایمیل سردبیر، ربابه بهلولی ارسال فرمائید:
@Robabeh_Bahlouli
[email protected]

🔍 بهترین مقالات، یادداشت‌ها، ترجمه‌ها، مصاحبه‌ها و... در هر فصل چاپ خواهند شد.

💡مالکیت خصوصی قدرتمندترین و مهم‌ترین ضمانت آزادی است. فریدریش فون هایک


🌻 تولید و انتشار توسط آکادمی بهارستان
📊 با همکاری انجمن علمی اقتصاد

🗽 𝗘𝗾𝘁𝗲𝘀𝗮𝗱 𝘃𝗮 𝗔𝘇𝗮𝗱𝗶
فردریش نیچه:
«عصر ما به هنر نفرت می‌ورزد، و نیز به دین؛ عصری که در پی هیچ آشتی و تفاهمی نیست؛ علم باید اینک سودمندی خود را به اثبات رساند! علم، منبع تغذیه‌ی خودپرستی شده و به خدمت مقاصدِ دولت و جامعه درآمده است.
‏وضعیت عادی، وضعیت جنگی است: ما صلح را فقط برای مواقع خاصی برقرار می‌کنیم.»

📚‏فلسفه، معرفت و حقیقت
🖋مراد فرهادپور
🆓@freemarketeconomy
Forwarded from Pouria
در دست انتشار:
نظریه آشوب_ درآمدی بر آنارشی بازار
نویسنده: رابرت پی. مورفی

بازار یا دولت؟؟؟
Forwarded from Finance & Economics
سوسیالیسم.pdf
108.8 KB
📄 مقاله

سوسیالیسم؛ خیر عمومی یا راه بردگی؟

👤 شاهین کارخانه
📎 PDF

🔗 https://donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3948703

@UTfinance
Forwarded from Econote (Ehsan's Notes)
کتاب «نظریه آشوب» اثر رابرت مورفی به همت مهران خسروزاده عزیز ترجمه شد و الان در بازاره 👇👇

سفارش از سایت نشر آماره:
https://nashreamareh.ir/product/economics/international/ashoob/
با سلام و درود خدمت مخاطبین و همراهان گرامی، و سپاس از حضور و همراهی عزیزان. نظر به استقبال مخاطبین و همراهان عزیز پژوهشگاه مالکیّت و بازار از انتشار نسخۀ چاپی شمارۀ اول و دوم فصلنامۀ"مالکیّت و بازار"،شرایط پیش‌خرید نسخهٔ چاپی شمارهٔ سوم(فصل پاییز) فصلنامهٔ«مالکیّت و بازار» تقدیم می‌گردد. امید که تلاش دوستان ما در پژوهشگاه مالکیّت و بازار مورد پسند مخاطبین و همراهان گرامی این مجموعه قرار گیرد.


🌐 iifom.com

⚫️ instagram.com/iifom.co

🔶@IIFOM_CO
📃 بازار؛ دوست یا دشمن محیط‌زیست؟ | ✍🏻 علی پزشکی

@Notes_On_Liberty

«در دستان آفریدگار همه‌چیز سالم می‌ماند. در دستان انسان همه‌چیز دستخوش فساد می‌گردد.» این جمله‌ی آغازین کتاب «امیل» اثر ژان‌ژاک روسو است. کسی که معتقد بود بشر به‌عنوان موجودی پاک و یگانه با طبیعت به دنیا آمده، ولی جنبش روشنگری و اصول تمدّن و در رأس آن‌ها مالکیّت خصوصی موجب فساد و دوری او از معصومیّت اوّلیّه‌اش شده است. برای همین نظریه‌ی بازگشت به طبیعت را مطرح می‌کند. این روزها فقط کافی است اندکی رسانه‌های غربی را پیگیری کنید تا ببینید چطور نگرانی‌های زیست‌محیطی، فضای عمومی کشورهای ثروتمند را تسخیر کرده و نظریات روسو و رمانتیک‌های قرن هجدهم درباره‌ی طبیعت به شکل‌های مختلف تکرار می‌شود؛ آن هم از سوی شهروندانی که معمولاً از بالاترین استانداردهای زیست‌محیطی بهره‌مند هستند. کانون احساسات آخرالزّمانی در مورد وضعیّت زمین، اروپای غربی است و بعد از آن آمریکای شمالی. برخی معتقدند این اضطراب زیست‌محیطی با بحران معنا در کشورهای مرفّه گره خورده است. زندگی در یک جامعه‌ی ثروتمند به‌نوعی کسل‌کننده است. مبارزه‌ای برای بقا وجود ندارد و زندگی نسبتاً راحت و افول مذهب سنّتی، خلأیی ایجاد کرده که به‌طور فزاینده با دین جدیدی به نام «محیط‌زیست‌گرایی» (Environmentalism) پر می‌شود. البته همه‌ی ادیان به پیامبرانی نیاز دارند. گرتا تونبرگ، نوجوان ۱۹ ساله‌ی سوئدی شاید یکی از آن پیامبران باشد که به‌مدّت دو هفته با یک قایق بادبانی خورشیدی از اروپا به آمریکا رفت تا در دو کنفرانس گرمایش جهانی شرکت کند. او به‌دلیل اثرات زیست‌محیطی، از سفر با هواپیما خودداری کرد؛ هرچند که مدّتی بعد تصاویر غذا خوردن او در ظروف پلاستیکی سوژه‌ی رسانه‌ها شد! نقطه‌ی مشترک همه‌ی فعّالان محیط‌زیستی چون او انتقاد از سرمایه‌داری به‌دلیل آسیب‌های زیست‌محیطی‌اش است. بسیاری حتّی پا را فراتر از این می‌گذارند و سوسیالیسم را بدیلی مناسب برای محافظت از طبیعت عنوان می‌کنند.

سرمایه‌داری یا سوسیالیسم؟
واقعیّت این است که همه‌ی اشکال تولید منجر به آسیب‌های زیست‌محیطی می‌شود. تولیدات کشاورزی باعث جنگل‌زدایی، جابه‌جایی حیات وحش، و آسیب به زیست‌کره (Biospher) می‌شود. تولیدات صنعتی، گازهای گلخانه‌ای را به جو وارد می‌کند و آلاینده‌ها را در رودخانه‌ها رها می‌سازد. حتّی بخش خدمات هم با توجّه به وابستگی‌اش به برق و همزمان انتشار دی‌اکسید کربن، آلودگی ایجاد می‌کند. بنابراین سؤال این نیست که کدام نظام اقتصادی به محیط‌زیست آسیب وارد نمی‌کند، بلکه پرسش اصلی این است که کدام نظام آسیب کمتری می‌رساند. اقتصادهای سوسیالیستی بسیار ناکارآمد بودند. این وضعیّت هنوز در مورد اقتصادهای باقی‌مانده در کوبا، ونزوئلا، و کره شمالی وجود دارد. برای جبران ناکارآمدی برنامه‌ریزی مرکزی -که ناشی از فقدان مکانیسم قیمت‌های مبتنی بر بازار بود- اقتصادهای سوسیالیستی عموماً آسیب‌های زیست‌محیطی و سایر اثرات منفی بیرونی را نادیده می‌گرفتند. کشورهای سوسیالیستی برای به حدّاکثر رساندن تولید (جهت تلاش برای همگام شدن با اقتصادهای سرمایه‌داری کارآمدتر) استانداردهای پایین انتشار گازهای گلخانه‌ای داشتند و برخی هم اصلاً نداشتند! مقرّرات ایمنی و بهداشتی یا نادیده گرفته می‌شد و یا به‌طور کلّی وجود نداشت! اقتصادهای سوسیالیستی همچنین اتّحادیّه‌های کارگری مستقل را ممنوع کرده بودند و اغلب به کار برده‌دارانه متوسّل می‌شدند...

🖇 متن کامل: بازار؛ دوست یا دشمن محیط‌زیست؟

#محیط‌زیست #طبیعت #آزادی
#سوسیالیسم #سرمایه‌داری
@Notes_On_Liberty
پول، خنثی نیست
🖋پیتر بوتکه

پول به‌عنوان ابزار مبادله‌ای که مورد پذیرش عموم افراد قرار دارد، تعریف می‌شود.
اگر سیاست‌های دولت در واحد پولی اعوجاج ایجاد کند، مبادلات نیز دچار اعوجاج می‌شود. هدف سیاست‌های پولی، باید به حداقل رساندن این اعوجاج‌ها باشد. هرگونه افزایشی در عرضه پول که با افزایشی در تقاضای پول جبران نشود، به افزایش قیمت‌‌ها منجر خواهد شد. اما قیمت‌ها، در اقتصاد به طور آنی تعدیل نمی‌شوند. قیمت برخی از کالاها سریع‌تر تعدیل می‌شود و در نتیجه قیمت‌های نسبی تغییر می‌کنند. هر یک از این تغییرات، روی الگوی مبادله و تولید تاثیر می‌گذارد. بنابراین، پول، بنا به طبیعت خود نمی‌تواند خنثی باشد.
اهمیت این مساله در مباحث مربوط به هزینه‌های تورم آشکار می‌شود. در تئوری مقداری پول، به درستی گفته می‌شود که چاپ پول، سبب افزایش ثروت نمی‌شود. از این رو، اگر دولت عرضه پول را دو برابر کند، آن‌گاه دو برابر شدن قیمت‌ها مانع از افزایش قدرت خرید دارندگان پول خواهد شد. اگرچه تئوری مقداری پول، پیشرفتی مهم را در تفکر اقتصادی به وجود آورد، اما تفسیر مکانیکی این تئوری سبب می‌شود که هزینه‌های سیاست‌های تورمی، کمتر از واقع برآورد شود. در صورتی که با دو برابر شدن عرضه پول توسط دولت، قیمت‌ها نیز دو برابر گردند، آن‌گاه فعالان اقتصادی که تغییرات عرضه پول را به طور دقیق بررسی می‌کنند، می‌توانند این تغییرات قیمت‌ها را پیش‌بینی کرده و رفتار خود را نیز به تناسب آن، تعدیل کنند. از این رو، هزینه‌های تورم به حداقل مقدار خود می‌رسد.
اما تورم از لحاظ اجتماعی، در سطوح مختلفی ویرانی به بار می‌آورد. اولا، حتی تورم پیش‌بینی شده نیز مانع ایجاد اعتماد بین دولت و شهروندانش می‌شود، زیرا دولت با استفاده از تورم ثروت مردم را به خود انتقال می‌دهد. ثانیا تورم پیش‌بینی نشده اثر باز توزیعی دارد، زیرا بدهکارها به بهای زیان طلبکارها، منتفع می‌شوند. ثالثا، از آنجا که افراد نمی‌توانند تورم را کاملا پیش‌بینی کنند و نیز از آنجا که پول، به‌گونه‌ای خاص مثلا از طریق خرید اوراق قرضه توسط دولت به سیستم وارد می‌شود، برخی از قیمت‌ها (به‌عنوان مثال قیمت اوراق قرضه)، قبل از دیگر قیمت‌ها تغییر می‌کنند و این به آن معناست که تورم در الگوی مبادله تولید تغییر ایجاد می‌کند. از آن جا که در اقتصاد مدرن پول تقریبا در تمامی مبادلات مورد استفاده قرار می‌گیرد، این اعوجاج‌ها مبادلات را به شدت تحت‌تاثیر قرار می‌دهند. بنابراین از آن جا که پول خنثی نیست هدف سیاست پولی باید به حداقل رساندن این اعوجاج‌های پولی باشد.

📚 برگرفته از سایت "دنیای اقتصاد"
🆓@freemarketeconomy
تجاوزگری روس‌ها
🖋لودویگ فون میزس

ناسیونالیست‌های آلمانی، ایتالیایی و ژاپنی می‌گویند که متجاوزین واقعی، کشور‌هایی‌اند که به میانجی موانع تجاری و مهاجرتی، سهم بزرگی از غنای طبیعی زمین را از آن خود کرده‌اند. آیا خود پاپ نگفته که ریشه اصلی جنگ‌های جهانی، «خود‌پرستی سرد و حسابگرانه‌ای است که دوست دارد مواد و منابع اقتصادی را که مقدر است همه از آنها بهره گیرند، به گونه‌ای در دستان خود نگه دارد که ملت‌هایی که طبیعت با آنها بخیل‌تر بوده، به آنها دسترسی نداشته باشند»؟ جنگی که آتشش را هیتلر، موسولینی و هیروهیتو بر‌افروختند، از این دید‌گاه جنگی موجه و عادلانه بود، چه تنها هدفش این بود که چیزی را به ندار‌ها بدهد که به میانجی حق طبیعی و الهی‌شان متعلق به آنها است.
روس‌ها اما جرات این که سیاست‌های پرخاش‌جویانه‌شان را با استدلال‌هایی از این دست توجیه کنند، ندارند. روسیه جمعیت نسبتا کمی دارد. خاکش بسیار حاصلخیز‌تر از هر کشور دیگری است. بهترین شرایط را برای کاشت همه انواع غلات، میوه‌ها، بذر‌ها و گیاهان دارد. مراتعی بسیار بزرگ دارد و جنگل‌هایش تقریبا تمامی ندارند. غنی‌ترین منابع را برای تولید طلا، نقره، پلاتینیوم، آهن، مس، نیکل، منگنز و همه دیگر فلزات خاک و نیز نفت دارد، اما اگر به خاطر استبداد تزار‌ها و بی‌کفایتی تاسف‌بار نظام کمونیستی نبود، مردمش می‌توانستند از مدت‌ها پیش بالا‌ترین استاندارد زندگی را داشته باشند. بی‌تردید نبود منابع طبیعی نیست که روسیه را به سوی کشور‌گشایی می‌راند.
پرخاشگری لنین پیامد طبیعی این باور او بود که رهبری انقلاب نهایی دنیا را بر گرده دارد. خود را وارث به‌حق انترناسیونال اول می‌دانست که سرنوشتش اتمام کاری است که مارکس و انگلس در آن نا‌کام مانده بودند. باور نداشت که باید برای شتاب‌دهی به در‌گرفتن این انقلاب کاری کند. ناقوس مرگ کاپیتالیسم به صدا در‌آمده بود و هیچ دسیسه‌ای از سوی کاپیتالیست‌ها نمی‌توانست خلع ید از غاصبان را بیشتر به تاخیر اندازد. آن چه نیاز بود، صرفا دیکتاتور این نظم جدید اجتماعی بود. لنین آماده بود که این بار را بر دوش گیرد.

📚ترجمه‌ای از کتاب "آشوب برنامه‌ریزی شده" توسط محسن رنجبر
🆓‌‌@freemarketeconomy
دفاع خصوصی.pdf
654.5 KB
📖 دفاع خصوصی
✍🏻 هانس هرمان هوپ

«تنها وظیفه‌ی برجسته این است که این بینش‌ها را اجرا کنیم: پس‌گرفتن رضایت و همکاری ارادی از دولت و ترویج مشروعیّت‌زدایی از آن در افکار عمومی به‌طوری که دیگران را به انجام همین کار متقاعد کند. بدون تصوّر و داوری نادرست عمومی از دولت به‌عنوان نهادی مشروع و ضروری و بدون همکاری داوطلبانه‌ی مردم، حتّی به‌ظاهر قدرتمندترین دولت نیز فروپاشیده و اختیارات آن از بین می‌رود. بدین‌ترتیب، ما حقّ دفاع از خود را دوباره به‌دست خواهیم آورد...»

@Notes_On_Liberty
Forwarded from Paleolibertarianism (M djawadi)
آزادی و مالکیت.pdf
686.8 KB
📚آزادی و مالکیت - لودویگ فون میزس

ترجمه: محمد جوادی بالاجاده

《دولت در حقیقت نفی آزادی است، توسل به خشونت یا تهدید به خشونت به قصد وادار ساختن تمام مردم به اطاعت از دستورات آن است-چه با آن موافق باشند یا نه. تا آنجا که حوزه قدرت دولت گسترش یابد، اجبار افزایش یافته و آزادی محو می‌شود.》

@LibertyandPropertysociety
بازار آزاد
آزادی و مالکیت.pdf
سوسیالیسـم، حاکمیـت یـک دیکتاتـور یـا کمیتـه‌ای از دیکتاتورهـا را جایگزیـن حاکمیت مصرف‌کننــدگان میســازد.

👤لودویگ فون میزس

آنچـه کـه نقد اقتصـادی سوسیالیسـتها از سـرمایه‌داری را بــه‌طــور کلــی بی‌اعتبــار میســازد، ناتوانــی آنهــا در درک حاکمیــت مصرف‌کننــدگان در اقتصــاد بــازار اســت. آنها، تنهــا ســازماندهی سلســله مراتبــی شــرکتها و طرحهــای مختلــف را می‌بیننــد و از درک ایــن موضــوع کــه سیســتم سـود و زیان، کسـب‌وکار را وادار میکنـد تـا بـه مصـرف‌کننـدگان خدمت‌رســانی کنــد، عاجزنــد. اتحادیه‌هــا در برخــورد بــا کارفرمایــان خــود بــه گونــه‌ای عمــل میکننــد کــه گویــی تنهـا بدخواهـی و طمـع قصـد دارد آنچـه مدیریـت مینامنـد را از پرداخــت دســتمزدهای بالاتــر بــازدارد. کوته‌فکــری آنهــا چیــزی فراتــر از درهــای کارخانــه را نمیبینــد. آنهــا و نوچه‌هایشــان در مــورد تمرکــز قــدرت اقتصــادی ســخن می‌گوینـد و متوجـه نیسـتند کـه قـدرت اقتصـادی در نهایت در دســتان خریــدار اســت کــه خــودِ کارمنــدان، اکثریــت عظیـم آن را تشـکیل می‌دهنـد. ناتوانـی آنهـا در درک چیزها، آنگونــه کــه هســتند، در اســتعاره‌های نامناســبی ماننــد "پادشــاهی صنعتی" و "دوک‌نشــین‌های صنعتــی" منعکــس میشــود. آنهــا در درک تفــاوت یــک پادشــاه یــا دوک حاکــم کــه تنهــا توســط یــک فاتــح نیرومندتــر می‌توانــد خلــع شــود و یــک "پادشــاهِ شــکلات" کــه "پادشــاهی" خــود را بــه محــض حمایــت مشــتریان از تامین‌کننــده دیگــر از دســت می‌دهـد، بسـیار کـودن هسـتند. ایـن تحریـف، ریشـه تمـام برنامه‌هــای سوسیالیســتی اســت. اگــر هــر یــک از رؤســای سوسیالیسـت تـلاش می‌کرد از طریـق فـروش هـات‌داگ امـرار معـاش کنند، در مـورد حاکمیـت مشـتریان چیزهایـی می‌آموخت. امــا آنهــا انقلابیــون حرفــه‌ای بودنــد کــه تنهــا کارشــان برافروختــن جنــگ داخلــی بــود.

🆓 @FreemarketEconomy
عاقبت توسعه با داس و چکش!
‏در حال حاضر، ۸۰٪ راه‌آهن‌های پرسرعت چین در مناطق دورافتاده و فقیر ساخته شده‌اند و سوددهی ندارند.
‏مهم‌تر از اون، بدهی ایجادشده از ساخت این خطوط ریسک بالا و بار سنگینی بر دوش دولت‌های محلی تحمیل کرده.

https://asia.nikkei.com/Business/Markets/China-debt-crunch/China-Railway-s-debt-nears-900bn-under-expansion-push
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
قیمت جعلی دلار تل‌گرامی؟

این نرخیه که باهاش مبادلات داوطلبانه مالکان خصوصی روی اموال خودشون شکل گرفته و میگیره.

باور نداری؟ دستور بده همونایی که پای منبرت نشستن طلاهای زن و بچه‌هاشون رو همین امروز بر مبنای نرخ ۲۸.۵ تومن بفروشن. واگذاری طلا و دلار دولت و بانک مرکزی (اموال مردم در توهم مالکیت عمومی) به خودیا به نصف قیمت بازاری که یکی از روندای دزدی همیشگی دولته. مثل بقیه دونرخیها (خودروی کارخونه، فولاد و...)

بسیجیا و پاسدارا و آخوندا و سایر ارزشیای گرامی! مرد میدان عمل باشین و در اجرای منویات معظم‌له از جیب مبارک نرخ واقعی ارز رو به ما نشون بدین. بسم‌الله. ما خریداریم.

🆓 @FreemarketEconomy
توهم_سبزهای_غربی_چگونه_پوتین_را_قدرتمند_کرد.pdf
123.1 KB
توهمات جنبش سبزهای غرب چگونه پوتین را قدرتمند ساخت؟

📝تمرکز غرب بر ترمیم محیط‌زیست با انرژی‌های تجدیدپذیر «نرم» و فاصله گرفتن از گاز طبیعی و انرژی هسته‌ای بود که به پوتین این امکان را داد تا کنترل کامل عرضه‌ی انرژی اروپا را به دست بگیرد. زمانی که غرب در خلسه‌ی خواب‌آور ترمیم رابطه‌اش با طبیعت فرومی‌رفت و از آخرالزمان اقلیمی روی برمی‌تافت و بت نوبلوغی به نام گرتا را می‌پرستید، ولادیمیر پوتین داشت راه خودش را می‌رفت.

👤 مایکل شلنبرگر
✍🏻 ترجمه: محمدجواد خواجه‌زاده

🆓@freemarketeconomy
2024/09/28 13:30:18
Back to Top
HTML Embed Code: