Telegram Web Link
💢فریبرز درتاج- معاون پژوهشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در گفت‌وگویی که به مناسبت روز جهانی روانشناس و مشاور با ایسنا داشت، درباره وضعیت روانی مردم و کادر درمانی پس از شیوع کروناویروس بیان کرد:
http://www.isna.ir/news/99020705091/%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D8%B3%D8%A7

یافته‌ها و مطالعاتی که روی مردم عادی انجام شده است نشان می‌دهد که راهکارهایی مانند قرنطینه بلندمدت، در خلق پیامدهای آسیب‌­زای روان‎شناختی مانند سردرگمی و عصبانیت، ناامیدی، فرسودگی و ناراحتی از شکست‎های مالی، وحشت­‌زدگی، اضطراب، افسردگی و ترس اثرگذار بوده و تمام گروه‌­ها را درگیر کرده است. بر همین اساس، باید توجه داشت هم بیماری‌­های اپیدمیک و هم راهکارهای این چنینی به سبب داشتن آسیب­‌های روان­شناختی مورد غفلت قرار نگیرند.
@drdortaj
🔹 شایع‌ترین اختلالات روانی و وضعیت روحی و روانی پس از بروز ویروس کرونا
بنابر اظهارات معاون پژوهشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور و طبق آخرین آماری که از نظرسنجی‌های انجام شده توسط انجمن‌­های روانپزشکی و اورژانس بهداشت روانی در سراسر دنیا منتشر شده اضطراب، افسردگی، وسواس و استرس پس از سانحه (PTSD) از جمله شایع‌ترین اختلالات پس از بروز ویروس کرونا هستند. 
🔸وی ادامه داد: در نظرسنجی که از شهروندان چینی در ماه فوریه منتشر شد، مشخص شد که 42.6 درصد از پاسخ‌دهندگان علائم اضطراب را تجربه کرده‌­اند. در این نظرسنجی آنها نگرانی از بیماری خود و اطرافیان و مشکلات مادی و معیشتی را مهم‌ترین عوامل بروز اضطراب دانسته‌اند. همچنین وسواس و افسردگی از شایعترین اختلالات در بین مردم چین گزارش شد که آنها تأثیرات تنهایی و انزوای اجتماعی ناشی از این دوران را عامل بروز افسردگی اعلام کردند.
🔹وی افزود: همچنین 36 درصد از مردم آمریکا در نظرسنجی انجمن روانپزشکی آمریکا اظهار داشتند که شیوع ویروس کرونا تأثیرات جدی بر سلامت­‌روان آنها گذاشته است. به گفته کارشناسان این کشور 6 اختلال عمده، سلامت روان مردم آمریکا را در این دوران تهدید می‌­کند که عبارتند از اضطراب (گزارش شده تا 31 درصد)، افسردگی، اختلال سوء مصرف مواد، استرس پس از سانحه، وسواس و اختلالات خوردن. 
@drdortaj
یافته‌­های یک متاآنالیز متمرکز بر تأثیرات قرنطینه بر سلامت روان نیز که اخیراً صورت گرفته حاکی از آن است که طولانی شدن قرنطینه و عدم کنترل و درمان این اختلالات شایع، منجر به روند افزایشی مبتلایان و علائم این اختلالات و علائم بیشتر اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) خواهد شد.
خواهد شد.
▫️پریشانی‌­های روانی؛ اساسی‌­ترین واکنش‌­های روانی آسیب‌­زا در اغلب آسیب‌­دیدگان
به گفته وی، روانشناسان دریافته‎اند که پریشانی‌­های روانی مانند وحشت‎زدگی، اضطراب، افسردگی، ترس، انکار و ناامیدی اساسی‌­ترین واکنش‌­های روانی آسیب‌­زا در اغلب افراد آسیب‌­دیده و افراد در معرض شیوع بیماری­‌ها بوده­‌اند. همچنین روانشناسان در سال 2008 نشان داده‎اند که گسترش بیماری‌­های واگیردار موجب افزایش اضطراب در افراد در معرض بیماری می‌شود و این اضطراب نیز به نوبه­ خود دارای اثراتی بر وضعیت روانی و اجتماعی افراد است.
رابطه پریشانی روانی با میزان خشونت در خانواده
🔸معاون پژوهشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور افزود: پژوهش‌هایی که با همکاری دکتر حسنوند نیز در سال جاری انجام شد، نشان داد که پریشانی روانی، فراتر از حالت طبیعی زندگی اجتماعی در این ایام با میزان خشونت فردی در محیط خانواده و جامعه و احساس تنهایی رابطه مثبت و با هدفمندی معناداری زندگی رابطه منفی داشته است؛ افرادی که دارای جو عاطفی مثبت در خانواده بوده‌اند تا حد زیادی اثرات پریشانی روانی بر احساس تنهایی و معناداری زندگی آنها تعدیل شده بود، ولی توانایی تعدیل این اثرات نامطلوب بر میزان خشونت بسیار اندک بود.
@drdortaj

✴️تاثیر سطح سلامت معنوی بر کنترل اضطراب ناشی از کرونا
بنابر اظهارات درتاج، نتایج پژوهش‌های دکتر شیوندی و دکتر حسنوند (روانشناس) نیز نشان داد که اضطراب فراگیر ناشی از بحران کرونا بسیار بیشتر از میانگین این متغیر در حالت طبیعی بود و این اضطراب فراگیر  به شدت با سطح پرخاشگری افراد رابطه مثبت و با کیفیت رابطه خانواده و نگرش مثبت به آینده رابطه منفی داشت. همچنین افرادی که سطح سلامت معنوی بالایی داشته‌اند نیز توانسته بودند تا حد زیادی اثرات اضطراب فراگیر بر نگرش مثبت خود نسبت به آینده و کیفیت رابطه با خانواده را کاهش دهند؛ البته این نوع سلامت توان تعدیل میزان پرخاشگری را نشان نداد؛ این عدم تاثیر احتمالا به این دلیل است که پرخاشگری و خشونت موجود بیشتر حالت موقعیتی دارد و به سبب دگرگونی‌های جسمی و وضعیت خلقی نابه هنجار افراد، امکان تسلط بر تکانه‌های پرخاشگرانه کمتر است.
@drdortaj
مسائل روانی پزشکان و پرستاران در دوران شیوع کرونا

http://www.isna.ir/news/99020705091/%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D8%B3%D8%A7

🔹️وی در ادامه درپاسخ به این سوال که کادر درمانی از جمله پزشکان و پرستاران در این شرایط با چه مشکلات روانی دست‌و پنجه نرم می‌کنند، توضیح داد: مطالعاتی که در رابطه با اختلالات شایع در میان پرستاران و کادر درمانی انجام شده نشان‎گر آن است که پرسنل و کادر خدمات درمانی مشکلات گسترده مرتبط با سلامت روان مانند پریشانی روانی و ترس آسیب‎زای عمیق ناشی از ابتلا به ویروس کرونا را تجربه کرده‌اند.
پرستاران در معرض بیشترین تهدیدهای روانی 
معاون پژوهشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با تاکید بر اینکه پرستاران، به عنوان سربازان خط مقدم مراقبت‎های روزانه از بیماران، در معرض بیشترین تهدیدهای روانی هستند که این امر می‎تواند تعادل عاطفی آنها را تضعیف کرده و بر سلامتی جسمی و روحی آنها تأثیر بگذارد، تصریح کرد: سلامت روان پرستاران و کادر درمانی در هنگام گسترش بیماری‎های همه‎گیر ویروسی به شدت دچار چالش می‎شود.
درتاج معتقد است که تجربه انسان در مقابله با ظهور ناگهانی سندرم حاد تنفسی (سارس) باعث شد که اضطراب بلافاصله در بین کادر پزشکی ظاهر شود و پریشانی روانشناختی به تدریج هویدا و بسیاری از آسیب‌های روان‎شناختی درازمدت مانند اختلالات روانی منجر به اثرات عمیق شد؛ بار کاری زیاد، فشار تقاضاهای شغلی و متاثر شدن ابعاد مختلف زندگی این گروه و تغییرات زمانی در شیفت‎های کاری به گسترش آسیب‎های روانی و جسمی سرعت بخشیده‎ است.
@drdortaj
🔸️وی افزود: دیگر پژوهش‌ها نیز نشان داده‎ که تجربه‎های منفی روانشناختی ناشی از کرونا در پرستاران شامل هیجان‎های منفی مانند خستگی، ناراحتی، درماندگی ناشی از کار با شدت زیاد، اضطراب و نگرانی درباره اعضای خانواده بسیار آشکار و بارز هستند. در این گونه بحران‌­ها، اضطراب، به عنوان آسیبی فراتر از پیامدهای مستقیم جسمی بیماری مورد تاکید قرار گرفته است. البته در کشاکش تلاطم تهدیدهای این بیماری، برخی ویژگی­‌ها و بروندادهای مثبت هویدا شده­‌اند که از جمله آنها می‌توان به کاربرد سبک‌های مقابله‌ای مانند سازگاری، اعمال نوع‎دوستانه، رشد حمایت گروهی، رشد تحت فشار مانند افزایش محبت و قدردانی، گسترش مسئولیت‎پذیری حرفه‎ای و خوداندیشی و وقوع احساسات مثبت همزمان اشاره کرد.
چگونگی کاهش تهدیدهای روانی ناشی از کروناویروس
معاون پژوهشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در پاسخ به سوالی درباره چگونگی کاهش تهدیدهای روانی ناشی از کروناویروس گفت: به طور کلی و فارغ از درمان‌­های کلینیکی، در ایام پس از کرونا باید با تمرکز بر عوامل مهمی مانند تقویت جو عاطفی خانواده و حمایت خانوادگی، بر کاهش اثرات و آسیب‎های روانی با استفاده از پتانسیل خانواده تمرکز کرد. البته زمینه‌­سازی برای گسترش رویکردهای مبتنی بر سلامت معنوی و یاددهی روش‌­های آرام‌­سازی و شایستگی هیجانی، راهکارهای خوددرمانی اضطراب در محیط خانه، به نوعی ابزاری خودآموزی در اختیار افراد قرار داد تا بر وضعیت روانی خود تسلط یابند.
@drdortaj
🔸️درتاج ادامه داد: پژوهش‌هایی که با همکاری دکتر حسنوند و دکتر دانش پایه داشته‌ام نشان می‌دهد که  به سبب عدم آشنایی مردم برای رویارویی مثبت با بحران‌­های روان‌شناختی، سبک گریز از مشکل و سبک رویارویی همراه با عصبیت بیشترین تاثیر را بر اضطراب در افراد در بحبحه کرونا دارد. این در حالی بوده که سبک­‌های مثبت مانند حل مسئله و جستجوگری حمایت اجتماعی تاثیری بر اضطراب نداشته است. این مسئله نشان می‌دهد که باید برنامه‌ای تدوین شود تا افراد از همان دوره ابتدایی با انواع روش­‌های مقابله‌­ای مثبت مانند حل مسئله و جستجوگری آشنا شوند و این راهبردها را در خود تمرین کنند.
وی تاکید کرد که درمان‌­های کلینیکی مانند شناخت درمانی و تنظیم هیجانی توسط روان­شناسان نیز به صورت حضوری یا تلفنی می­‌تواند کمکی مهم در جهت کمک به مردم به منظور تسلط بر وضعیت روانی باشد.
کروناویروس و تغییر سبک زندگی مردم
معاون پژوهشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در ادامه به تاثیر کروناویروس بر تغییر سبک زندگی مردم اشاره کرد و افزود: شیوع بیماری کرونا باعث تغییرات زیادی در حوزه­‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، بهداشتی و .... در سطح جهانی شده، اما شاید بیشترین تأثیر آن، تغییر سبک زندگی مردم سراسر دنیا باشد.
@drdortaj
🔹️درتاج ادامه داد:
http://www.isna.ir/news/99020705091/%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D8%B3%D8%A7

بسیاری از مردم به اجبار خانه‌­نشین شده‌­اند، مدارس و دانشگاه‌­ها تعطیل شده است، وضعیت اقتصادی مردم اُفت و عادات غذایی، بهداشتی و خواب تغییر کرده است، ارتباطات اجتماعی از بین رفته، سفرها، تفریحات و حتی ساده­‌ترین سرگرمی‌­ها لغو شده، خرید خانه، سطح امنیت، نظارت ما بر یکدیگر و .....بسیاری موارد دیگر به طور ناگهانی دستخوش تغییرات شده‌­اند که همه این‌ها ما را به تبعیت از
سبک زندگی جدید وادار کرده است. برخی محققان پیش­‌بینی کرده‌­­اند که احتمالاً با طولانی شدن این دوران، این نوع سبک زندگی در بسیاری از مردم دنیا به یک عادت تبدیل خواهد شد و برخی دیگر این فرضیه را رد کرده‌­اند.
 بازگشت به سبک زندگی قبل از کرونا امکان‌­پذیر است؟
وی معتقد است که شاید مهمترین سوالی که اکنون ذهن همه مردم جهان را مشغول کرده این باشد که بعد از شکست این ویروس آیا بازگشت به سبک زندگی قبل از این بیماری، امکان‌­پذیر است؟ مسلماً با بر طرف شدن این بیماری در دوران پساکرونا تمامی این محدودیت­‌ها از بین خواهد رفت، اما اینکه ما چه رویه‌ه­ایی در پیش بگیریم باید با در نظر گرفتن تأثیرات مثبت و منفی سبک زندگی این دوران باشد. بسیاری از عاداتی که در این دوران توصیه شده و درس­‌هایی که این دوران به ما داده را می‌­توان حفظ کرد؛ از جمله  استفاده پیشرفته‌­تر و انعطاف­‌پذیر از فناوری تا قدردانی دوباره از فضای بیرون و سایر لذت­‌های ساده زندگی هستند.
@drdortaj
🔹️معاون پژوهشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور افزود: چه خوب است که رعایت فاصله فیزیکی که در این دوران توصیه شده به فرهنگ تبدیل شود، همه ما در بانک­‌ها، فروشگاه­‌ها، بیمارستان‌­ها و مکان­‌های عمومی همچنان این فاصله فیزیکی را رعایت کنیم و به حریم خصوصی یکدیگر احترام بگذاریم. چه خوب است که نقطه عطفی را که فن‌آوری در روش کار کردن، آموختن و ارتباطات‌مان ایجاد کرده است، به شکل بهینه حفظ کنیم و در حد اعتدال و به صورت هدفمند ادامه دهیم. چه خوب است همچنان در هنگام سرفه و عطسه و... نظارت و کنترل لازم را داشته باشیم و بدانیم که ویروس کرونا، تنها ویروس و آخرین ویروسی نیست که جهان را درگیر خواهد کرد. چه خوب است عادات غذایی و بهداشتی که در این دوران مجبور به رعایت آن بودیم، همچنان حفظ کنیم، تا از سلامت جسمی بیشتری برخوردار باشیم. چه خوب است این تلاش برای خوشحال بودن وخوشحال ماندن در تنهایی را حفظ کنیم چراکه تنهایی، بخش جدایی ناپذیر زندگی هر انسانی است و همچنین بپذیریم بسیاری از کارها را نیز نمی‌­توانیم به تنهایی انجام دهیم، پس برای ایجاد روابط پایدار و سالم تلاش کنیم.
🔸️درتاج در پایان گفت: مسلماً مبارزه با چنین ویروسی که سلامت جسمی و روحی هر انسانی را به خطر انداخته، نوعی اعتماد به نفسی جمعی در همه ما ایجاد کرده است و مطمئناً ما انسان­‌هایی قوی­‌تر از قبل خواهیم بود. پس بهتر است، نه سبک زندگی قبل از کرونا را داشته باشیم و نه سبک زندگی دوران کرونا را ادامه دهیم، بلکه با استفاده از تجربیات مثبت و منفی ارزشمندی که در این دوران کسب کرده­‌ایم، بهترین سبک زندگی را در دوران پساکرونا برای خود بسازیم.
@drdortaj
شب قدر،گاه رویش جوانه های الغوث الغوث
بر عرصه لب های تائب است.

@Drdortaj
💠 ششمین همایش بین المللی روان شناسی مدرسه

📌 اطلاعیه شماره ۳ :


🟥 قابل توجه اعضای محترم انجمن روان شناسی تربیتی ایران

اعضای محترم پیوسته و وابسته انجمن روان شناسی تربیتی ایران ،
که دارای کارت عضویت معتبر میباشند میتوانند
⬇️♦️⬇️♦️⬇️

جهت شرکت در ششمین همایش
بین المللی روان شناسی مدرسه
از ۲۰% ➡️ تخفیف برخوردار گردند.

💢 شرایط جدید عضویت در انجمن روان شناسی تربیتی ایران
⬇️⬇️⬇️⬇️
🛑 ارتباط با بخش عضویت
@OzviatEPA

ثبت نام و ارسال مقالات از طریق سایت همایش می باشد👇
🌐 http://sp.iepaconf.ir/fa

📆 زمان برگزاری: ۱۲ و ۱۳ مهرماه ۱۳۹۹

☎️دبیرخانه همایش
۰۹۲۲۳۱۵۴۱۴۶
📠 نمابر:
۰۲۱۸۸۷۰۴۸۸۳
🌐 پشتیبانی سایت:
۰۹۳۵۳۳۴۷۵۸۱
📣 کانال تلگرام:
@Hamayeshmadreseh

📝 دبیرخانه ششمین همایش بین المللی روان شناسی مدرسه
@Hamayeshmadreseh
لینک اینستاگرام دکتر فریبرز درتاج

👇👇👇

https://instagram.com/drdortaj
💠 ششمین همایش بین المللی روان شناسی مدرسه

📌 اطلاعیه شماره ۳ :


🟥 قابل توجه اعضای محترم انجمن روان شناسی تربیتی ایران

اعضای محترم پیوسته و وابسته انجمن روان شناسی تربیتی ایران ،
که دارای کارت عضویت معتبر میباشند میتوانند
⬇️♦️⬇️♦️⬇️

جهت شرکت در ششمین همایش
بین المللی روان شناسی مدرسه
از ۲۰% ➡️ تخفیف برخوردار گردند.

💢 شرایط جدید عضویت در انجمن روان شناسی تربیتی ایران
⬇️⬇️⬇️⬇️
🛑 ارتباط با بخش عضویت
@OzviatEPA

ثبت نام و ارسال مقالات از طریق سایت همایش می باشد👇
🌐 http://sp.iepaconf.ir/fa

📆 زمان برگزاری: ۱۲ و ۱۳ مهرماه ۱۳۹۹

☎️دبیرخانه همایش
۰۹۲۲۳۱۵۴۱۴۶
📠 نمابر:
۰۲۱۸۸۷۰۴۸۸۳
🌐 پشتیبانی سایت:
۰۹۳۵۳۳۴۷۵۸۱
📣 کانال تلگرام:
@Hamayeshmadreseh

📝 دبیرخانه ششمین همایش بین المللی روان شناسی مدرسه
@Hamayeshmadreseh
امام صادق (ع):
در برابر کسی که از او دانش می آموزید فروتن باشید.

⚫️شهادت امام جعفر صادق علیه السلام تسلیت باد.

@drdortaj
💠 ششمین همایش بین المللی روان شناسی مدرسه

📌 اطلاعیه شماره ۳ :


🟥 قابل توجه اعضای محترم انجمن روان شناسی تربیتی ایران

اعضای محترم پیوسته و وابسته انجمن روان شناسی تربیتی ایران ،
که دارای کارت عضویت معتبر میباشند میتوانند
⬇️♦️⬇️♦️⬇️

جهت شرکت در ششمین همایش
بین المللی روان شناسی مدرسه
از ۲۰% ➡️ تخفیف برخوردار گردند.

💢 شرایط جدید عضویت در انجمن روان شناسی تربیتی ایران
⬇️⬇️⬇️⬇️
🛑 ارتباط با بخش عضویت
@OzviatEPA

ثبت نام و ارسال مقالات از طریق سایت همایش می باشد👇
🌐 http://sp.iepaconf.ir/fa

📆 زمان برگزاری: ۱۲ و ۱۳ مهرماه ۱۳۹۹

☎️دبیرخانه همایش
۰۹۲۲۳۱۵۴۱۴۶
📠 نمابر:
۰۲۱۸۸۷۰۴۸۸۳
🌐 پشتیبانی سایت:
۰۹۳۵۳۳۴۷۵۸۱
📣 کانال تلگرام:
@Hamayeshmadreseh

📝 دبیرخانه ششمین همایش بین المللی روان شناسی مدرسه
@Hamayeshmadreseh
💢به مناسبت هفته سلامت روان مردان
دکتر فریبرز درتاج رئیس انجمن روانشناسی ایران در مصاحبه با خبرگزاری فارس مطرح کرد؛
این هفته فرصتی است برای آگاهی دادن درمورد موضوعات جسمی و بهداشتی که به طور نامناسب، بر مردان تأثیر میگذارد. اماشایداین آگاهی بیشتر متمرکز بر مشکلات جسمی باشدو مسئلةای که اغلب درمورد مردان نادیده گرفته میشود ویا کمتر به آن توجه شده است، مسئلة سلامت روانیِ مردان باشد. مراقبت ازسلامت روانی به اندازة مراقبت ازسلامت جسمی اهمیت دارد. اگرچه سلامت روان و مشکلات بهداشت روانی بدون در نظر گرفتن سن، جنس، نژاد یا پیشینة اجتماعی میتواندبر همه افرادتأثیرات مخرب بگذارد، امااغلب اوقات از مردان غافل میشویم، آمار و یافته ها نشان میدهد که پرداختن به سلامت روانِ مردان بایدبه مسئلة ضروری تبدیل شود؛ برای مثال، شاید جالبترین و در عین حال نگران کننده ترین یافته هااین باشد، درحالیکه به طور متوسط زنان بیشتری دررابطه با مشکلات روحی و روانی نسبت به مردان تشخیص داده میشوند،امامیزان خودکشی مردان به میزان قابل توجهی بیشتر است (مردان سه برابر بیشتر از زنان در معرض خودکشی هستند).در پنج سال گذشته، میزان خودکشی در مردان 45-59 ساله به میزان قابل توجهی به 2/22 مرگ، در 100000 جمعیت افزایش یافته است. تعداد بالای میزان آمار خودکشی مردان نسبت به آمار گزارش شده در رابطه با میزان اختلالات روانی در مردان، دلیل اصلی ای است که متخصصان گمان میکنند، مردان بیشتر از آنچه گزارش شده است، از مشکلات سلامت روان رنج میبرند.این آماریک هشدار جدی است که باید صرفنظر از حل عواملِ تهدید کنندة سلامت روانِ مردان مثل، وضعیت اقتصادی-اجتماعی، بازنشستگی، شرایط نامناسب کاریا حجم بالای کار، نقشهای جنسیتی سنتی، مسائل مالی و ... به دنبال راهکارهایی برای افزایش و ارتقایِ سلامت روان درمردان بود.
مسلماً جستجوی معالجه تخصصی و حرفه ای یکی ازمهمترین و مؤثرترین روشهایی است که فرد مبتلا به بیماری روانی میتواند برای بهبود کیفیت زندگی و بهبود سلامت روان خود انجام دهد و بهترین ومؤثرترین راهکاری که به سلامت روان مردان کمک میکند، درخواست کمکهای حرفه ای است. پژوهشها نشان داده است كه درمانهای تخصصی به کاهش بسیاری از عواملِ مهم مخلِ بهداشت رواني كه مردان آن تجربه ميکنند، ازجمله استرس، اضطراب،اعتياد و افسردگي كمك ميكند.
اما نکتة مهمی که دررابطه با این راهکار باید مورد توجه قرار گیرد، تفاوت آمار مردان مبتلا به اختلالات روانی و آمار خودکشیِ مردان است که نشان میدهد؛ مردان ازپریشانی روانی بیشتری رنج می برند، اماکمکهای حرفه ای و تخصصیِ لازم را دریافت نمیکنندو به طور واضح تر باید گفت مردان در این زمینه درخواست کمک نمی کنند. تقریباً دو سوم ازمردان مبتلا به اختلالات سلامت روان هرگز به دنبال معالجه و درمان نیستند.این مسئله به عنوان یک زنگ خطر برای جامعة مردان محسوب میشود، زیرا مردان اغلب فقط وقتی احساس میکنندکه به آخر راه خط رسیده اند،در خواست کمک میکنند و در آن زمان شاید دیگر این کمکها مؤثر واقع نشود و به احتمال زیاد از مکانیسم های مقابله کنندة مخرب و جبران ناپذیر مانند خودکشی،استفاده خواهند کرد.
این نکتة مهم نیاز به بررسی جامعه شناسی دارد،که چرا مردان با وجود اینکه میدانند خدمات و روشهایِ تخصصی در ارتقاءسلامت روان آنها و حل مشکلات روحی و روانیِ آنها کمک خواهد کرد،اقدامی برای دریافت این خدمات نمیکنند؟
بسیاری از مردان در سراسر دنیا(بدون در نظر گرفتن فرهنگ) وقتی با پیشنهاد کمک یا استفاده از خدمات مشاوره¬ای مواجه میشوند از واژة stigma به معنی ننگ یا عیب استفاده می کنند. چرا ننگ؟ این ننگ برای مردان چیست؟
این تفکرناشی ازکلیشه های است که از طرف جامعه و خانواده در هر فرهنگی از مردان انتظار می رود. عبارتِ جهانیِ " Big Boys Don’t Cry "(یک مرد بزرگ، گریه نمیکند)گویایِ همین کلیشیه ها است. از بدو تولد، به طور معمول به پسران آموخته میشود که باید قوی، سخت و محکم باشند،احساسات خود را ابراز نکنند، رهبر شوند و بروز عواطف نشانة ضعف است،نه مردانگی. اینکه "مرد واقعی از کسی درخواست کمک نمیکنند"زیرا این به نوعی نشانه ضعف یا مقابله است. این کلیشه ها، دقیقاً همان چیزی است که باعث این تفکر در مردان شده است و به این ننگ کمک میکند. بنابراین،کسانی که به هنجارهای مردانه کلیشه ای پایبند هستند، ممکن است در دریافتِ درمانهای روانی مقاومت کنند. این تفکر در افزایشِ مشکلات سلامت روان مردان نقش بسزایی دارد.
مورد دیگری که به این تفکر دامن می زند و باعث شده مردان کمتر در جستجویِ کمکهای تخصصی و روان درمانی باشند، مسئلة سلامت روان آنها از طرف جامعه به اندازة کافی جدی، رسانه ای و رایج نشده است و در مقایسه با سلامت روانِ زنان از اولویت کمتری برخودار است.
https://www.farsnews.ir/news/13990331000915/2-%DA%A9%D9%84%DB%8C
💢کمبود توجه میتواند این باور اشتباه را ایجاد کند که "هیچ کس" به سلامت روان مردان اهمیت نمیدهد و بیان آن موجب داوری و قضاوت از طرف دوستان، خانواده و اطرافیان خواهد شد که در نهایت منجر به کاهش استفادة مردان از مؤثریترین راهبرد افزایش سلامت روان خواهد شد. بنابراین اولین قدم برای استفاده از این راهکارِ مهم و مؤثر، تغییر نگرشِ جامعه در رابطه با بهداشت روانی مردان، به خصوص قضاوتهای پیرامون درخواست کمک از طرف آنان است. حقیقت این است که، همة ما بدون توجه به جنسیت به حمایت حرفه ای دیگران در مقطعی از زندگی خود نیاز داریم و برداشتن این کلیشه ها باید در اورژانس سلامت روان مردان قرار گیرد.

💢در ادامه چند راهکار اساسیِ خودیاری که هر مردی میتواند برای ارتقاء و مدیریت سلامت روان خود انجام دهد، پیشنهاد می-شود:
1- اولین راهکار این است که خود مردان این کلیشیه هایِ جنسیتی را کنار بگذارند و به دنبال پشتیبانی حرفه ای و کمک باشند.
بدانید که سلامت روان مسئلة حیاتی ای است. سلامت روان، بخش مهمی از سلامتی و بهزیستیِ کلی هر انسانی است. فارغ از جنسیت، زندگیِ همة انسانها فراز و نشیب هایی دارد. هر شخصی گاهی اوقات احساس غم و اندوه یا عصبانیت یا ناامیدی را تجربه می کند. اما اگر این احساسات از بین نروند یا آنقدر قوی شوند که عملکرد طبیعی شما را دشوار کند، این می تواند منجر به بیماری روانی شود. شما به سلامت روانی مناسب و خوب نیاز دارید، تا بتوانید با مشکلات زندگی روبرو شوید، روابط سالم با دیگران داشته باشید و از زندگی لذت ببرید و اینکه بدانند، مشکلات بهداشت روان، رایج است و نشانة ضعف نیست. سلامت روان شما مانند سلامتی جسمی شما است و اگر هرچه زودتر درمان شود، بهتراست. بنابراین اگر در زندگی با مشکل و مسئلة دشواری مواجه هستید که سلامتِ روان شما را تهدید می کند، با سکوت، رنج نکشید و به دنبال کمک بروید. @drdortaj
2- برخی از تركیبات راجع در عادت های غذایی خود تنظیم كنید و یا تغییر دهید.
تحقیقات قابل توجه زیادی وجود دارد که ارتباط بین رژیم غذایی و سلامت روان را نشان می دهد. نتایج یک کارآزمایی کنترل شده جدید روی مردان نشان داد که بهبود رژیم غذایی، فقط به مدت سه هفته علائم افسردگی را کاهش میدهد و میتواند اثربخشیِ طولانی مدتی در افزایش خلق و خو ایجاد کند. مغز ما به مواد مغذی خاصی از جمله پروتئین و ویتامینها نیاز دارد تا مواد شیمیایی موجود در آن به خوبی کار کند. برخی از مواد مغذی در سلامت روان دخیل هستند، از جمله اسیدهای چرب امگا 3، ویتامین B و D، اسید فولیک و روی. این مواد پیش سازهایِ هورمون سرتونین هستند. کمبود سروتونین با علائم افسردگی مرتبط است و معمولاً کمبود این مواد و سایر مواد مغذی، میتواند علائم بیماری روانی را افزایش دهد. مراقبت از خود از لحاظ جسمی در درازمدت فواید خوبی برای بهزیستی ذهنی شما نیز ایجاد خواهد کرد.
3- فعال باشید و ورزش کنید، حتی کم
یک مطالعه برجسته توسط مؤسسة Black Dog استرالیا نشان داد که اختصاص زمان اندکی به ورزش، صرف نظر از شدت آن، میتواند به جلوگیری از افسردگی و افزایش سلامت روان کمک کند. یافته هایِ پژوهشی نشان داده اند، مردان غیرفعال 60٪ بیشتر از مردانِ فعال در معرض افسردگی هستند. اما اگر ساعات طولانی مشغول کار باشید و نتوانید ورزش کنید، چه؟ خبر خوب این است که حتی یک پیاده روی روزانه 10 تا 20 دقیقه میتواند بهزیستی روانی و ذهنی شما را بهبود بخشد. یافته هایِ بزرگترین و گسترده ترین مطالعه که در مجله روانپزشکی آمریکایی منتشر شده است، نشان داد که حتی یک ساعت فعالیت در هر هفته (خواه یک پیاده روی ساده یا یک جلسه وزنه برداری) میتواند سلامت روان را بهبود بخشد. محققان دریافتند، که حتی پنج دقیقه ورزش، ماده شیمیایی مفیدی به نام اندورفین را آزاد میکند، که باعث می شود احساس بسیار بهتری نسبت به قبل داشته باشیم.
4- بنویسید
کلیشه ها در مورد مردان را خُرد کنید و بگذارید آن احساساتِ مردانه بر روی کاغذ جاری شوند. تحقیقات نشان داده است که نوشتن در مورد احساسات، میتواند به کاهش استرس یا اضطراب کمک کند، به ویژه هنگامی که در یک رویداد آسیب زا قرار دارید، نوشتن آنچه شما را تحریک و مضطرب کرده است و سپس از بین بردن آن، می تواند به پاک کردن ذهن شما کمک کند. نوشتن عباراتی که بیانگر احساسات واقعی باشند، باعث کاهش نمرات افسردگی در بین افرادی با اختلال افسردگی اساسی شده است. نیازی به شکسپیر بودن نیست!
فقط یک قلم و کاغذ را بردارید و شروع به نوشتن کنید. اگر هنوز نمی دانید از کجا شروع کنید، فقط سعی کنید آنچه را که هر روز به خاطرش سپاسگزار هستید را یادداشت کنید. ابراز سپاس، علائم افسردگی را کاهش داده و سلامت روان را بهبود می بخشد.
https://www.farsnews.ir/news/13990331000915/2-%DA%A9%D9%84%DB%8C
5- زمانِ با کیفیتی را در محیطی کاملاً مردانه با دوستان خود بگذرانید
کارشناسان توافق دارند، پیوند اجتماعی برای سلامت روان ضروری است.
💢مطالعات نشان داده است كه حمايت اجتماعي، خواه از طرف دوستان و افراد خانواده باشد يا افراد مهم، به شدت با افزایش سلامت رواني و جسمي همراه است. همچنین گذراندن وقت با یک دوست میتواند تأثیر یک تجربه استرس زا و منفی را تضعیف کند. ارتباطات با کیفیت اجتماعی شانس بروز مشکلات سلامت روان مانند افسردگی ، اضطراب و ایجاد اعتیاد را کاهش میدهد. پس حتماً روابط دوستانه را در اولویتهایِ خود قرار دهید.
6- کاری یا کمکی را برای شخص دیگری انجام دهید
نتایج یک مطالعه اخیر از گروه اقتصاد دانشگاه زوریخ (Zurich) نشان داد که بین سخاوتمند بودن و احساس خوشبختی رابطة قوی وجود دارد. محققان با استفاده از تصویربرداری شدت امواج مغناطیسی به بررسی مکانیسم های مغز در هنگام رفتار سخاوتمندانه پرداختند و نتیجه گرفتند، این رفتار را با احساس خوشبختی در ارتباط است. آنها دریافتند؛ که اعمال نوع دوستانه، ناحیه¬ای از مغز که مرتبط با چرخة پاداش است را فعال میکند. بنابراین با یک کمک ساده به همکار یا دوست خود یا هر فرد نیازمندی، سلامت روان خود را تضمین کنید.
7- خوب بخوابید
تعداد قابل توجهی از پژوهشهایِ علمی رابطة قوی بین مشکلات خواب و اضطراب و افسردگی را نشان داده اند. اگر به خوبی نمی خوابید، این مشکل میتواند بر تصمیم گیری، خلق، روحیه، سلامت روان و توانایی شما در پیش بینی امور تأثیر منفی بگذارد. روانشناسان دانشگاه وارویک انگلستان (Warwick) دریافتند که بهبود کیفیت خواب میتواند، میزان سلامت روحی و روانی¬ای برابر با کسانی که برندة یک جایزة 300000 دلاری در قرعه کشی شده اند را، به همراه آورد. برای کمک به خواب خوب شب، سعی کنید زودتر، دستگاه¬های دیجیتالی مثل موبایل، کامپیوتر، تلویزیون و ... خود را خاموش شود، کافئین را قطع کنید و یک روال منظم برقرار کنید.. اگر نمی توانید خواب شب را مدیریت کنید، یک چُرت بعد از ظهر را در برنامة خود قرار دهید، تحقیقات جدید نشان داده است که حتی یک چرت زدن کوتاه و سریع نیز میتواند روحیه شما را بهبود بخشد.
8- کنترل مالی خود را در دست بگیرید و برای آن برنامه ریزی کنید
مشکلات مالی برای مردان یکی از بزرگترین منابع استرس است. مردان غالباً احساس می كنند كه بار تأمین امنیت مالی برای خانواده، به طور كلی بر دوش آنها است. منابع زیادی وجود دارد که به شما کمک میکند تا بتوانید پول خود را مدیریت کنید، اما اگر بیش از حد غرق در مشکلات مالی هستید، یک مشاور مالی میتواند به شما در کنترل بدهی ها و برنامه ریزی مالی کمک کند و طرحی را در دستور کار خود قرار دهید تا به شما در بازگشت مجدد کمک کند.

9- ذهن آگاهی و یوگا
اگر هنوز مراقبه و یوگا را امتحان نکرده اید، ممکن است زمان آن رسیده باشد که تمرینهایِ سنتی و باستانی را ترک کنید. تحقیقات نشان داده است که مدیتیشن و یوگا سیستم های پاسخ به استرس را تعدیل میکند و به کاهش اضطراب و افسردگی کمک میکند. حتی اگر به طور حرفه ای هم با تمرینهایِ یوگا آشنایی ندارید، هر روز زمانی را به تمرینات تنفسی اختصاص دهید و راهی برای استراحت متناسب با شیوه زندگی خود پیدا کنید تا بتوانید ذهن خود را پاک کنید و یک قدم عقبتر از آنچه که باعث استرس شما شده است، بروید. ذهن آگاهی نیز یک روش اثربخش است که با ایجاد تمرکز بر روی تنفس، حضور در لحظه (زمان حال) و فکر نکردن به گذشته یا نگرانی از آینده، موجب افزایش سلامت روان شما خواهد شد. سعی کنید به گذشته نپرداخته یا نگران آینده نباشید، این فقط سطح استرس شما را افزایش می دهد، بنابراین بر روی قدردانی از حال و مکان فعلی خود متمرکز شوید. لازم به ذکر است که آموزش این تمرینهای مؤثر در محیط مجازی قابل دسترسی است و انجام آنها بسیار ساده و در هر زمان و مکانی امکانپذیر است.
10- اجتناب از منفی بودن و پرورش یک چشم انداز مثبت
اگر مدام افکارتان منفی است، شما کم کم از لذت بردن از زندگی دور میشوید. برای یادگیریِ مثبت اندیشی بیشتر تلاش کنید. اگر با دیدگاه مثبت به راهی که در مقابل چالشهایی که باید با آن روبرو شوید و به آنچه در مقابل شما قرار دارد نزدیک شوید، به طرز چشمگیری تغییر خواهید کرد و به احتمال زیاد به جای مشکلات، فرصتها را می بینید.
https://www.farsnews.ir/news/13990331000915/2-%DA%A9%D9%84%DB%8C
11- شرکت در آموزشهای رسمی و تخصصی که به صورت رایگان ارائه میشود
برای تمامی سازمانها، ادارات، بانکها، شرکتها و... دولتی و غیر دولتی کارگاههایی جهت توانمندسازی روانیِ کارمندان و پرسنل در سطح کشور توسط روانشناسان در زمینه های مختلف مثل مهارتهای زندگی، مدیریت استرس، تاب آوری، خودکارآمدی و ... اجرا میشود. متأسفانه باز هم آمار نشان میدهد استقبال اعضاء و کارکنان زن از این آموزشها نسبت به مردان بیشتر است. شما به احتمال زیاد هرگز نمیتوانید مشکلات را از زندگی خود به طور کامل حذف کنید، بنابراین بهترین و حداقل کاری که میتوانید انجام دهید یادگیری نحوة مدیریت، کنار آمدن و کاهش آنها است. بخش عظیمی از جامعة مردان کارمند یا عضو هر کدام از این اُرگانها هستند، بنابراین از این فرصتها استفاده کنید و در این آموزشها شرکت کنید تا در زمان لازم از این تکنیکها و آموزشها بهره ببرید.
12- ایمان
اعتقاد داشتن به قدرتی بزرگتر از خود (خدا) آسایش و آرامش روانیِ بسیار خوبی فراهم میکند. در دنیایی پُر آشوب و پُر دغدغة امروزی تکیه به چنین ارزش بالایی و داشتن چنین نیرویِ معنوی، به زندگی معنایِ بیشتری می بخشد و بخش عظیمی از این مشکلات و دغدغه ها فقط یا فکر کردن به این قدرت مطلق به خودی خود از بین خواهد رفت.

💢همانطور که گفته شد، موارد بالا، راهکارهایی در دسترس و غیر کلینیکی برای افزایش سلامت روان در مردان هستند و مسلماً برای حل مشکلات اساسی و بحرانیِ سلامت روان در مردان، هر یک از ما به عنوان عضوی از جامعه وظیفه داریم تا کلیشه های جنسیتی را از بین ببریم و گفتگو دربارة سلامت روان مردان را رواج دهیم و به رسمیت بشناسیم، تا این قشر از جامعه برای مراجعه به روانپزشک، روانشناس، مشاور یا مددکار و استفاده از طیف گسترده ای از تکنیک های مدرن و روشهای درمانی تخصصی، ترغیب شوند.
https://www.farsnews.ir/news/13990331000915/2-%DA%A9%D9%84%DB%8C
2024/10/03 23:17:59
Back to Top
HTML Embed Code: