Telegram Web Link
🔹لینک اینستاگرام
https://instagram.com/drdortaj

🔹کانال تلگرام:
https://www.tg-me.com/Drdortaj
گزارش_وضعيت_شرکت_کنندگان_و_پذيرفته_شدگان_آزمون_کار.pdf
672 KB
💠 گزارش وضعیت شرکت کنندگان و پذیرفته شدگان آزمون کارشناسی ارشد و دکتری حوزه روان شناسی با تاکید بر رشته روان شناسی تربیتی از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۸

📊 کمیته آمار و اطلاعات انجمن روان شناسی تربیتی ایران

@IranEPA
مراسم ترحیم پروفسور ثنایی_ سازمان نظام روان شناسی و مشاوره

@Drdortaj
💢 امضای تفاهم نامه میان سازمان نظام روان شناسی و بنیاد استاد مطهری

🔅 متن کامل خبر👇
https://www.irna.ir/news/83838084/

کانال رسمی دکتر فریبرز درتاج
@Drdortaj
🌹ولادت با سعادت امام رئوف، حضرت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا (ع) بر عموم مسلمین تبریک و تهنیت باد

@drdortaj
📌 اطلاعیه شماره ۹

ثبت نام و ارسال مقالات از طریق سایت همایش می باشد👇
🌐 http://sp.iepaconf.ir/fa

📆 زمان برگزاری: ۱۲ و ۱۳ مهرماه ۱۳۹۹

☎️دبیرخانه همایش
۰۹۲۲۳۱۵۴۱۴۶
📠 نمابر:
۰۲۱۸۸۷۰۴۸۸۳

📣 کانال تلگرام:
@Hamayeshmadreseh

📝 دبیرخانه ششمین همایش بین المللی روان شناسی مدرسه
@Hamayeshmadresehت
💢 رتبه‌بندی دانشگاه های برتر رشته روان شناسی سال 2020 تایمز

🔹پایگاه رتبه‌بندی تایمز یکی از معتبرترین نظام های رتبه‌بندی بین‌المللی است که دانشگاه‌های برتر دنیا را هر ساله مورد ارزیابی و رتبه‌بندی قرار می دهد. این پایگاه ۴۹۴ دانشگاه برتر در زمینه روان شناسی در سال ۲۰۲۰ را معرفی کرده است.

رتبه نخست فهرست منتشره شده را دانشگاه استنفورد با پیشی گرفتن از دانشگاه پرینستون به خود اختصاص داده است. دانشگاه UCL تنها دانشگاه از بریتانیا (رتبه ۴) و دانشگاه بریتیش کلمبیا نیز تنها دانشگاه کانادایی (رتبه ۱۰) در جمع ده دانشگاه برتر هستند.

بیش از یک چهارم لیست منتشره (۱۴۲ دانشگاه) متعلق به امریکا است، و بریتانیا با ۷۲، استرالیا با ۳۲، آلمان با ۲۹ و کانادا با ۲۷ دانشگاه بیشترین سهم را در لیست برترین دانشگاه های روان شناسی جهان دارند.

7 دانشگاه آسیایی نیز در جمع 100 دانشگاه برتر قرار دارند:
دانشگاه ملی سنگاپور با رتبه 45
دانشگاه هنگ کنگ با رتبه 60
دانشگاه چینی هنگ کنگ با رتبه 63
دانشگاه پکن با رتبه 65
دانشگاه توکیو با رتبه 72
دانشگاه ملی تایوان با رتبه 75
دانشگاه بیجینگ چین با رتبه 98


کمیسیون امور بین الملل انجمن روان شناسی تربیتی ایران
@IranEducationalPsychology

🔹مشاهده فهرست👇
https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2020/subject-ranking/psychology#!/page/0/length/25/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/stats
💢مصاحبه دکتر فریبرز درتاج رئیس انجمن روانشناسی تربیتی ایران با خبرگزاری فارس

در مورد :
✳️ماهیت هوش کودکان، نشانه های هوش در کودکان و شناسایی کودکان تیزهوش

سوال اول: ماهیت هوش کودکان، نشانه های هوش در کودکان و شناسایی کودکان تیزهوش
همه والدین می خواهند باور کنند که فرزندانشان باهوش، خاص و منحصر به فرد هستند؛ اما بعضی از کودکان به احتمال بیشتری، متفکران بزرگ آینده خواهند بود. هر کودکی خاص است، اما چگونه می توانیم بگوییم که کودک کوچک ما چیزی غیر از خاص بودن است و به معنایِ واقعی هوشمند است؟. منسا (Mensa) انجمن بین‌المللی تیزهوشان با گروه‌های متعدد ملی و منطقه‌ای، در سراسر جهان است که شرط عضویت در این انجمن، کسب امتیاز لازم در یکی از آزمون‌های تعیین ضریب هوشی انجمن یا سایر آزمون‌های معتبر و استاندارد مورد تأیید انجمن است و هر ساله تعدادی زیادی از کودکان سراسر دنیا از نظر منسا (Mensa) تیزهوش ارزیابی شده و عضو این انجمن می شوند. اما ارزیابی اینکه آیا یک کودک دارایِ نشانه ها و معیارهایِ یک کودک تیزهوش است، بسیار پیچیده تر از اتکا به نمرات آزمون هوش است. در حقیقت، بسیاری از محققان، مربیان و والدین به دنبال علائم دیگر هوشِ استثنایی هستند که نمی توانند با آزمون یا امتحان سنجیده شوند.
🔹همانطور که گفته شده روش های غربالگری سنتی، از روشهای رایج تشخیص کودکان تیزهوش است. مراکز و مدارسی که برای دانش آموزان تیزهوش برنامه دارند، معمولاً با استفاده از روشهای غربالگری سنتی، مانند آزمون-های استاندارد ضریب هوشی، مقایسة نمرات آزمون پیشرفتِ تحصیلی با نمرات آزمونهایِ گذشته، مشاهده و کشف معلمان و کادر مدرسه و ... قادر به شناسایی آنها هستند. بنابراین، یک گزینه برای اینکه بتوانید بفهمید که آیا فرزند شما تیزهوش است یا خیر، این است که صبر کنید و ببینید که آیا معلمان یا دیگران در مدرسه فرزند شما را بر اساسِ یک آزمون، آزمایش یا یک برنامة آموزشی باهوش یا با استعداد، قلمداد می کنند. اما این تنها راه شناسایی یک کودک باهوش نیست. هنگام شناسایی باید به مدارس وابسته نباشید. به خاطر داشته باشید که بسیاری از برنامه های آموزش معلمان نیاز به کار کمی دارند (در صورت وجود). بنابراین برخی از معلمان و مدیران مدارس ممکن است تمام اطلاعات مورد نیاز برای شناخت کودکان باهوش را نداشته باشند. به همین دلیل، بینش شما مهم است و هرچه دانش بیشتری داشته باشید، در شناسایی هوش و استعداد فرزند خود و انتخاب بهترین برنامه¬ها برای او، موقعیت بهتری خواهید داشت.
@drdortaj

🔸اکثر مدارس حتی تا کلاس دوم یا سوم شناسایی کودکان برای برنامه های تیزهوشان را آغاز نمی کنند و فرزندان فوق العاده تیزهوش ممکن است، دیر شناسایی شوند. همچنین برخی از کودکان تیزهوش ممکن است در کلاس دستاوردهای خاصی نداشته باشند. این دانش آموزان ممکن است به دلیل مشکلاتی که در توجه دارند (که ممکن است مربوط به ADHD باشد یا نباشد)، مهارتهای سازمان دهی ضعیفی داشته باشند یا به سادگی با سبک تدریس در کلاس سازگار نشوند و به همین دلیل ممکن است هنگام انتخاب از طرف مدرسه نادیده گرفته شوند و نامزدهای برنامة هوش یا استعداد نباشند. برخی تخمین می زنند که اکثر کودکان تیزهوش در مدارس هرگز شناسایی نمی شوند. این ممکن است برای بعضی ها فاجعه نباشد، اما می تواند برای برخی از کودکان که واقعاً به برنامه ریزی و پشتیبانی ویژه برای موفقیت در مدرسه نیاز دارند، مسئلة حیاتی ای باشد.
🔹در حقیقت، والدین باید قبل از شروع دورة آموزشِ رسمی فرزندانشان، یعنی رفتن به مدرسه با علائم هوشِ بالا آشنا باشند. والدینی که از علائم تیزهوش بودن آگاهی دارند بهتر می توانند با مدارس همکاری کنند و اطمینان حاصل کنند که از پتانسیل و نیازهای یادگیری فرزند خود غافل نمی شوند.

https://www.khabaronline.ir/news/1407810/%DA%86%DA
چگونه می توانید بگویید که فرزند شما تیزهوش است؟

✳️مسلماً، بدون ارزیابی مناسب، پاسخ به این سوأل ساده نیست. هیچ ویژگی جهانیِ پذیرفته شده ای وجود ندارد که والدین بتوانند به دنبال آنها باشند و هیچ نشانة قطعی وجود نخواهد داشت که مطمئناً به شما بگوید؛ آیا فرزند شما تیزهوش و با استعداد است یا خیر. با این حال، بسیاری از کودکانِ دارای هوش بالا ویژگی های مشترکی با یکدیگر دارند و دانستن این موارد مکان خوبی برای شروع است. دلیل این صفات مشترک می تواند مرتبط با خصوصیات فیزیکی مغز باشد. هوش و استعداد نتیجه هر دو عوامل محیطی و ژنتیکی اند و هر دو عامل می توانند منجر به ایجاد اختلاف در نحوة کار و رشد مغز شوند. در توضیحِ تأثیر ترکیب عوامل محیطی و ژنتیکی در هوش کودکان، برخی محققان معتقدند که مهارت های شناختی پیشرفته کودکانِ باهوش (حداقل یا تا حدودی) از توانایی مغز آنها برای پردازش سریع تر و مؤثرترِاطلاعات نسبت به کودکان سنین بالاتر ناشی می شود. مغز از میلیاردها سلول عصبی تشکیل شده است که با آزادسازی و دریافت مواد شیمیایی به نام انتقال دهنده های عصبی با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. این مواد شیمیایی از طریق دندریت ها، ساختارهای ریشه مانندی که در آن منشعب می شوند، حرکت می کنند و به دنبال ارتباط با نورون های اطراف؛ در محل هایی به نام سیناپس هستند. هرچه تعداد بیشتری از این دندریت ها و سیناپس ها وجود داشته باشد، "قدرت مغز" کودک بیشتر است (توانایی هایی مثل پردازش اطلاعات، ادراک، تجزیه و تحلیل، استدلال، حل مسئله، به خاطر سپردن و انجام انواع کارهایی که با یادگیری در ارتباط است). هر بار که کاری انجام می دهیم یا تجربه می کنیم (یک کتاب را می خوانیم، احساسی را تجربه می کنیم یا به یک تصویر نگاه می کنیم) گروه خاصی از نورون های مرتبط با آن فعالیت، تحریک می شوند، تحریک رشد دندریتهای بیشتر، آنها را به پردازنده های بهتر اطلاعات تبدیل می کند و هرچه این اتصالات عصبی متراکم تر و کارآمدتر باشد، انجام کارهایی که با آن ناحیه از مغز در ارتباط هستند آسانتر است.
@drdortaj
🔸توانایی های کودکان تیزهوش تا حدودی به این اتصالات عصبی پیشرفته مرتبط است، زیرا؛ آنها با ضخامت طبیعیِ بیشترِ اتصالات عصبی مرتبط با صفاتی که در آنها هوش یا استعداد دارند متولد می شوند و از تجربیات مناسبی برخوردار بودند که به آنها امکان استفاده و حفظ و یا توسعة بیشتر این اتصالات را می دهد. آنها با تعداد زیادی از اتصالات عصبی به دنیا آمدند و فرصت کافی برای ایجاد ارتباطات بیشتر و کارآمدتر از طریق یک محیط غنی شده را داشتند. در زیر، برخی از صفاتی را که کودکان تیزهوش ممکن است داشته باشند؛ اشاره می کنم:

1- توانایی های زبانی (کلامی)
در حالی که بیشتر کودکان قادر به تشکیل جملات قابل تشخیص هستند و زبان پیچیده را تا حدود 2 سالگی درک می کنند، کودکان تیزهوش اغلب زودتر به این نقاط عطف می رسند و با نزدیک شدن به سن مدرسه، دیگر مهارتهای زبانی نیز در این کودکان پیشرفته تر به نظر می رسند. برخی از ویژگی های کلامی که باید در هنگام رشد زبان فرزندتان نسبت به دیگر همسالانِ او جستجو کنید، عبارتند از:
به کار بردن واژگان بسیار پیشرفته و تواناییِ بالایِ یادگیری کلمات جدید
تمایل به صحبت کردن سریع
استفادة اولیه از جملات طولانی و پیچیده هنگام استفاده از دستور زبان مناسب
🔹مهارتهای خواندن زود هنگام (اگر راهنمایی و فرصت داده شود). به طور متوسط، کودکان بسیار باهوش قبل از چهار سالگی شروع به خواندن می¬کنند، در حالی که اکثر بچه ها قبل از رسیدن به این نقطه عطف، به شش یا هفت سالگی نزدیک هستند. بسیاری از این کودکان قبل از ورود به مدرسه آموخته اند که چگونه بخوانند. کنجکاوی در مورد جهان. آنها مرتباً سؤالاتی راجع به آنچه می بینند و می شنوند، می پرسند و می خواهد پاسخ ها و توضیحات کاملی را دریافت کند. براساسِ Harvard Business Review؛ "کنجکاوی به اندازه هوش مهم است" و داشتن ذهن کنجکاو، نشانگرِ خوبی برای موفقیت کودکان است.
@drdortaj
🔺 کودکانی که سوالات زیادی می پرسند، تمایل ذاتی برای یادگیری را نشان می دهند. همة کودکان به دنیای اطراف خود علاقه مند هستند، اما کودکان تیزهوشِ واقعی، یک کنجکاوی سیری ناپذیر دارند تا در مورد کمترین میزان عملکرد کارها بدانند. همچنین کودکان باهوش ممکن است صبر والدین خود را با سوألاتِ بی پایان نیز آزمایش کنند. توانایی درکِ کاملِ و انجام دستورالعمل های چند مرحله ای در سنین پایین (به عنوان مثال؛ برو به اتاق ناهارخوری، کتاب آبی را روی میز بگذار و آن را دوباره در قفسه اتاق خود قرار بده، سپس لباس را برای من بیاور تا بتوانم آنها را بشویم!!!!)

https://www.khabaronline.ir/news/1407810/%DA%86%DA
🔸 توانایی درک و مشارکت در مکالمه های بزرگسالان. (کودکان تیزهوش اغلب تفاوتهای ظریف یا معانی مضاعف را زودتر درک می کنند). امکان تغییر زبانی و گفتاری در هنگام صحبت با مخاطبان مختلف (به عنوان مثال؛ یک کودکِ تیزهوش 4 ساله می تواند هنگام صحبت با بزرگسالان یا کودکان بزرگتر، از کلمات و ساختار جمله استفاده کند، اما با کودکان کوچکتر ساده تر و کودکانه تر صحبت کند).
✴️2- تواناییهای یادگیری
همة كودكان تمایل ذاتی دارند كه دربارة دنیای پیرامون خود بیاموزند. آنچه کودکان تیزهوش را از دیگران متمایز می کند، سهولت انجام این کار و نشاط طبیعی ظاهری است که با یادگیری به آنها دست می دهد. به نظر می رسد مغز آنها اسفنج های ذهنی است که بدون هیچ زحمتی اطلاعات و ایده های جدید را جذب و ترکیب می کند. بسیاری از کودکان باهوش زبان آموزان ذاتی هستند که برخی از خصوصیات زیر را نشان می دهند:
🔹توانایی یادگیری سریع و کارآمد و انتخاب آسانِ ایده ها و مهارت ها.
دانش دقیق، تمرکز زیاد و علاقه در حوزه های خاص (به عنوان مثال؛ اشکال، فضا، حیوانات) و تمایل به جستجوی اطلاعات در مورد این موضوعات به طور مستقل. کودکان باهوش غالباً در یک موضوع خاص یا زمینة مورد علاقه و دانش عمیق خواهند داشت. این ممکن است به معنای آن باشد که آنها می توانند نام علمی هر دایناسور را برای شما تعریف کنند یا عملکرد داخلی یک موتور خودرو را توضیح دهند. این موضوع هرچه باشد، دانش کودک تیزهوش معمولاً فراگیر است. همانطور که در پایگاه خبری و علمی Science Daily ارائه شده است؛ " نابغه با تیزهوش کسی است که با سن تقریباً 11 سالگی، مهارت های تخصصی و ماهرانه یا درک عمیقی از اصول را، در یک زمینة خاص را نشان می دهد، که معمولاً فقط توسط بزرگسالان انجام می شود."
توانایی پرسیدن سؤالاتی که نشان از بینش یا درک پیشرفته دارد.
آنها گنجینة عمیق دانش هستند. آنها بیشتر از آنچه انتظار دارید دربارة دنیای اطراف خود می دانند.
@drdortaj

🔹 حافظه عالی و یادآوری آسان آنچه را که قبلاً شنیده، دیده یا آموخته اند.
تمایل به خواندن و ترجیح دادن بیشتر خواندن نسبت به فعالیت های بدنی بیشتر و اغلب دوست دارند این خواندن را به تنهایی انجام دهند.
نیاز کم به راهنمایی یا دستورالعمل در هنگام شروع یک فعالیت جدید، یادگیری یک بازی جدید یا دستیابی به مهارت جدید. آنها بیشتر اصرار بر انجام کارها به تنهایی یا به روش خاص خود دارند.
رشد و پیشرفت زودهنگام مهارت های حرکتی شامل تعادل، هماهنگی و حرکت. کودکان تیزهوش همچنین می توانند در برخی از فعالیت های حرکتی ریز مانند جمع آوری اشیاء کوچک (به عنوان مثال؛ لگوها، حبوبات، اسباب بازی های کوچک) یا جورکردن پازل ها، با سرعت بیشتری نسبت یه همسالان خود پیشروی کنند. با این وجود، ممکن است در سایر مهارت های حرکتی به سرعت پیشرفت نکنند.
♦️درک درستی از فرآیندهای تفکر و یادگیری خود دارند. آنها ممکن است روش های یادگیری خاصی را ترجیح دهند و در برابر استفاده از روش های که توسط معلم یا بزرگسالان پیشنهاد می شود، مقاومت کنند. آنها قادر به درک، چقدر مطالعه و چه نوع مطالعه، برای رسیدن به یک مهارت یا فهمیدن یک موضوع، هستند.
@drdortaj

🔹 تفکر خلاق. کودکان تیزهوش از راهکارهای خود برای حل مشکلات و لذت بردن از پیچیدگی و برقراری ارتباط بین ایده ها یا مفاهیم به ظاهر نامربوط لذت می برند. مقالة "ماهیت خلاقیت" منتشر شده در creativity post نشان می دهد که افراد باهوش و نابغه همیشه به دنبال راه های جدیدی برای نزدیک شدن به مشکلات یا نگاه به جهان هستند. آنها می پرسند:"چگونه می توانم به چند روش مختلف نگاه کنم؟" ؛"چگونه می توانم در روشی که می بینم، تجدید نظر کنم؟" و " با چند راه مختلف می توانم این مسئله را حل کنم؟ "
🔸توانایی تمرکز بر روی یک موضوع به مدت طولانی و غیرمعمول و در عین حال جابه جایی سریع توجه هنگام انجام کاری که آنها درک می کنند ولی فاقد چالش است یا به آن بی علاقه هستند.

https://www.khabaronline.ir/news/1407810/%DA%86%DA
💢البته کودکانی وجود دارند که بسیاری از نشانه های ارائه شده در اینجا را نشان می دهند که پس از آزمایشِ هوش، در محدودة تیزهوشان قرار نمی گیرند. آیا این بدان معنی است که آنها تیزهوش نیستند؟. پس همانطور که گفته شد، هیچ نشانة قطعی ای برای شناسایی هوش کودکان وجود ندارد.
کارشناسان با توجه بیش از اندازه به هوش فرزندان از طرف والدین و اطرافیان مخالف هستند، آنها بیشتر موافق هستند که پرورش (محیط مثبت کودک) ارتباط بیشتری با توانایی های آینده و شانس موفقیت او دارد. شما می توانید با فراهم آوردن یک محیط غنی و مناسب برای یادگیری، نبوغ درونی کودک خود را توسعه دهید. اطمینان حاصل کنید که کودکان شما دارای خواب کافی، غذای مناسب، فعالیت بدنی و همیشه در حال یادگیری هستند.
@drdortaj

🔸نکته اصلی فراهم کردن فرصت های لازم و متعادل برای یادگیری و پیشرفت است. مالوری کوژکوفسکی(EdD)؛ مدیر پذیرش و توسعة آکادمی فیوژن (Fusion) میامی، به والدین یادآوری می کند که حتی کودکان تیزهوش و نابغه دارای نقاط ضعف هستند. وی می گوید: "کودکان تیزهوش از مهارت های شناختی پیشرفته بهره مند هستند، اما ممکن است هنوز هم در فعالیت هایی با سرخوردگی، بی دقتی، فقدان مهارت های عملکرد اجرایی یا مهارت های تمرکز ضعیف، مبارزه کنند.". پس به گفتة دکتر سینگ- درونیویک اظهار تأسف دارد که ادعا کنیم که هوش همه چیز است. او می گوید: من به عنوان یک روانپزشک اعتقاد دارم کودکی راضی و خوشحال، متعادل از نظر عاطفی، کودکی که توانایی برقراری روابط سالم و احترام آمیز با دوستان و خانواده را داشته باشد، کودکی که خود آگاهی داشته باشد و از زندگی خود لذت ببرد، بنیادی محکم برای آینده خواهد بود.

https://www.khabaronline.ir/news/1407810/%DA%86%DA
3- صفات عاطفی و رفتاری
توانایی های عاطفی کودکان باهوش اغلب بیشتر از سایر کودکان است. آنها همچنین نسبت به احساسات و شرایط دیگران حساس تر هستند و ممکن است در شرایطی که سایر همسالانشان بی تفاوت باشد، همدلی زیادی نشان دهند.
سایر خصوصیات عاطفی یا رفتاری که باید به دنبال آن باشید:
🔸مهارت های قدرتمند رهبری. کودکان تیزهوش غالباً در فعالیتهای مختلف مسئولیتِ رهبری را به عهده می گیرند که دیگران را به سمت خود بکشند و راهنمایی کنند. محققان می گوید: "کودکان باهوش به طور معمول می توانند مسئولیت یافتن موثرترین راه حل را به عهده بگیرند. آنها همچنین خودشان، عملکرد خود را تنظیم می کنند و این باعث می شود آنها همیشه به دنبال راه هایی برای بهبود باشند (ویژگی مطلوب رهبران صرف نظر از سن)". به دلیل این توانایی، آنها معمولاً می توانند همسالان خود را هدایت کنند، زیرا آنها به احساس جهت دادن و تجربه خود در انجام مسئولیت اطمینان بیشتری دارند.
توانایی ارتباط و صحبت با بزرگسالان.
@drdortaj
🔹از آنجا که مهارت ها و علاقه های شناختی آنها می تواند به سرعت پیشرفت کند، به راحتی زمانی را با افراد بزرگتر از خودشان در ارتباط و یادگیری هستند. کودکان تیزهوش اغلب به دلیلِ بلوغ زودرس، آگاهی بیشتر از وقایع
جاری و تمایل به گفتگو با بزرگسالان به جای کودکان دیگر، به عنوان "بزرگسالان کوچک" توصیف می شوند. یک کودک باهوش ممکن است کسی باشد که به جای بازی با بچه های دیگر در جشن تولد، با بزرگسالان گفتگو کند. همچنین کودکان تیزهوش ممکن است ارتباط با همسالان خود که ممکن است علایق و توانایی های متفاوتی دارند، مشکل پیدا کنند. کودکان بسیار باهوش اغلب با همسالانشان احساس بی حوصلگی می کنند زیرا ارتباط با آنها خیلی راحت است و به دنبال گفتگوی تحریک کننده تر با بزرگسالان و حتی سالمندان می گردند.
🔺 لذت بردن از زمان تنهایی. در حالی که کودکان تیزهوش ممکن است از گذراندن وقت با دیگران، از جمله یک دوست (چه هم سن خود و چه بزرگتر) لذت ببرند، می توانند از صرف وقت در فعالیت های انفرادی، مانند خواندن، نوشتن، رویاپردازی، مشاهده یا صرفاً فكر كردن، لذت ببرند.
🔸قدردانی از زیبایی های طبیعی. کودکان تیزهوش بیشتر از طبیعتِ اطراف خود و اشاره کردن درختان، غروب آفتاب، گلها، اقیانوس، حیوانات و سایر موارد زیبایی ذاتی، لذت می برند. آنها همچنین می توانند علاقة ویژه ای به شکلهای خاصی از هنر نشان دهند (به عنوان مثال نقاشی، مجسمه سازی یا موسیقی).
🔹 و به عنوان آخرین ویژگی می توان گفت، که این کودکان اصیل (Original) هستند. یک نشانة مشترک برای شناختن کودکان تیزهوش، این است که آنها نه تنها کارهای پیشرفته دیگران را درک می کنند بلکه می توانند، افکار و بینش های منحصر به فرد و اصیل خود، در مورد مشکلات و معماها، را ارائه دهند
@drdortaj
🔹تأکید می کنم که تلاش برای شناسایی کودکان تیزهوش با مقایسه رفتارها و صفاتشان با استفاده از لیست هایی مانند مواردی که در اینجا آورده شده است، می تواند مشکل باشد. از این گذشته، بسیاری از کودکان، بسیاری از این خصوصیات را نشان می دهند. مهمترین کاری که هنگام در نظر گرفتن فرزند خود باید انجام دهید این است که کودک خود را در متن و بافتِ سایر کودکان در همان سن بررسی کنید، اگر تفاوت های زیاد، مداوم و قابل توجهی وجود داشته باشد، ممکن است توانایی های ذهنی و هوشی پیشرفته ای هم وجود داشته باشد. کار دیگر این است که در نظر داشته باشید که آیا دیگران (دوستان، خویشاوندان، معلمان ، همسایگان و ...) هم متوجه همین صفاتی که شما در کودکتان شده اید، شده اند؟. و بخاطر داشته باشید که هر کودک تیزهوشی این خصوصیات را نشان نمی دهد، و یا حتی بیشتر آنها، فقط تعدادی از علائم ذکر شده در بالا را نشان می دهند و حتی بعضی از آنها صفاتی را نشان می دهند که کاملاً خلاف آنچه انتظار می رود یک کودک باهوش یا با استعداد داشته باشید.
@drdortaj
🔸همچنین این را بدانید که کودکانی هستند که به علت زیان یا صفات عاطفی، خصوصیات تیزهوشیِ خود را نشان نمی دهند، اما هنگام یادگیری در مدرسه یا در دانشگاه، استثنایی و باهوش به نظر می رسند. در حالی که برخی از این بچه ها ممکن است از نظر عملکردشان در مدرسه ناتوانی خاصی در یادگیری داشته باشند، برخی دیگر ممکن است زود هنگام یاد بگیرند اما توانایی های خود را مخفی کنند تا بتوانند سن خود را با همسالان خود متناسب تر کنند یا از فشار انتظارات بالاتر جلوگیری کنند.

https://www.khabaronline.ir/news/1407810/%DA%86%DA
‍ ششمین همایش بین المللی روان شناسی مدرسه

📌 اطلاعیه شماره ۱۰ :

🔴 تمدید مهلت ارسال چکیده مقالات

به اطلاع پژوهشگران محترم می رساند، با توجه به درخواست های مکرر
علاقه مندان و موافقت هیئت رئیسه همایش، مهلت ارسال چکیده مقالات به دبیرخانه همایش تا پایان روز ۹۹/۵/۱۵ تمدید گردید.


👈 لطفاً دقت نماييد كه جهت شركت در همایش و ارسال مقاله ابتدا بايد در سامانه ثبت نام كرده و عضو شويد. برای اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه نمایید.


ثبت نام و ارسال مقالات از طریق سایت همایش می باشد👇
🌐 http://sp.iepaconf.ir/fa

📆 زمان برگزاری: ۱۲ و ۱۳ مهرماه ۱۳۹۹

☎️دبیرخانه همایش
۰۹۲۲۳۱۵۴۱۴۶
📠 نمابر:
۰۲۱۸۸۷۰۴۸۸۳

📣 کانال تلگرام:
@Hamayeshmadreseh

📝 دبیرخانه ششمین همایش بین المللی روان شناسی مدرسه
@Hamayeshmadreseh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 معرفی ششمین همایش بین المللی روان شناسی مدرسه


ثبت نام و ارسال مقاله از طریق سایت همایش🔰

🌐http://sp.iepaconf.ir/fa

📆 زمان برگزاری: ۱۲ و ۱۳ مهرماه ۱۳۹۹

☎️دبیرخانه همایش
۰۹۲۲۳۱۵۴۱۴۶
📠 نمابر:
۰۲۱۸۸۷۰۴۸۸۳

📝 دبیرخانه ششمین همایش بین المللی روان شناسی مدرسه

@Hamayeshmadreseh
🔅گفتگوهای آزاد علامه

🔅سلامت روانی و تعادل
روانشناختی پس از کرونا

با حضور دکتر فریبرز درتاج

🔅 ۳۱ تیر ساعت ۲۱:۳۰

@Drdortaj
در بحران کرونا پویشی شکل گرفته برای پژوهشگران و کسانی که در حال نگارش پایان نامه هستند.
دسترسی آزاد به اطلاعات و پایان نامه هایی که مورد نیاز هست

💠سایت های مهم و ضروری برای دانشجویان و پژوهشگران

1. ieeexplore.ieee.org
2. acm.org
3. link.springer.com
4. wiley.com
5. sciencedirect.com
6. acs.org
7. aiaa.org
8. aip.org
9. ajpe.org
10. aps.org
11. ascelibrary.org
12. asm.org
13. asme.org
14. bioone.org
15. birpublications.org
16. bmj.com
18. emeraldinsight.com
19. geoscienceworld.org
20. icevirtuallibrary.com
21. informahealthcare.com
22. informs.org
23. ingentaconnect.com
24. iop.org
25. jamanetwork.com
26. joponline.org
27. jstor.org
28. mitpressjournals.org
29. nature.com
30. nrcresearchpress.com
31. oxfordjournals.org
32. royalsocietypublishing.org
33. rsc.org
34. rubberchemtechnol.org
35. sagepub.com
36. scientific.net
37. spiedigitallibrary.org
38. springermaterials.com
39. tandfonline.com
40. theiet.org

@drdortaj

💠معرفی سایت هایی جهت دانلود رایگان کتاب
🔺www.ketabnak.com
🔺www.urbanity.ir
🔺www.98ia.com
🔺www.takbook.com
🔺www.irpdf.com
🔺www.parsbook.org
🔺www.irebooks.com
🔺www.farsibooks.ir
🔺www.ketabesabz.com
🔺www.readbook.ir

💠سایتهای مهم علمی،پژوهشی
🔺www.digitallibraryplus.com
🔺www.daneshyar.net

💠بانک های اطلاعاتی
🔺www.umi.com/pqdauto
🔺www.search.ebscohost.com
🔺www.sciencedirect.com
🔺www.emeraldinsight.com
🔺www.online.sagepub.com
🔺www.springerlink.com
🔺www.scopus.com
🔺http://apps.isiknowledge.com
🔺www.anjoman.urbanity.ir

💠پایان نامه های داخلی و خارجی
🔺www.irandoc.ac.ir
🔺www.urbanity.ir
🔺www.umi.com/pgdauto
🔺www.mhrn.net
🔺www.theses.org

💠مقالات فارسی
🔺www.urbanity.ir
🔺www.shahrsaz.ir
🔺www.magiran.com
🔺www.civilica.com
🔺www.sid.ir

💠کتابخانه ملی ایران، آمریکا و انگلیس
🔺www.nlai.ir
🔺www.loc.gov
🔺www.bl.uk

💠دسترسی آزاد روانشناسی و آموزش و پرورش:
🔺http://eric.ed.gov

💠اطلاعات عمومی کشورها:
🔺www.worldatlas.com

💠مقالات رایگان کتابداری و اطلاع رسانی:
🔺www.infolibrarian.com

💠آرشیو مقالات از سال ۱۹۹۸
🔺www.findarticles.com

💠کتابخانه الکترونیک
🔺www.digital.library.upenn.edu/books

💠رایانه و بانکهای اطلاعاتی فارس:
🔺www.srco.ir

💠دانشنامه آزاد اینترنتی:
🔺www.wikipedia.org

💠دسترسي به متن
کامل پايان نامه هاي 435 دانشگاه
از24 کشور اروپايي:
🔺http://www.dart-europe.eu/basic-search.php

💠دسترسي رايگان به بانک مقالات
دانشگاه کاليفرنيا:
🔺http://escholarship.org/

💠دسترسي رايگان به بانک مقالات
دانشگاه TENNESSEE:
🔺http://www.lib.utk.edu:90/cgi-perl/dbBro...i?help=148

💠دسترسي رايگان به 1,550,632 مقاله ي دانشگاهي:
🔺http://www.oalib.com/

💠دسترسي به پايان نامه هاي
الکترونيکي دانشگاه ناتينگهام:
🔺http://etheses.nottingham.ac.uk/

💠دسترسي رايگان به کتاب ها و ژورنال
هاي سايت In Tech:
🔺http://www.intechopen.com/

💠دسترسي رايگان به مقالات علمي ،
دانشگاه McGill :
🔺http://digitool.library.mcgill.ca/R

💠دسترسي رايگان به مقالات علمي،
مقالات 1753 ژورنال- دانشگاه
استنفورد:
🔺http://highwire.stanford.edu/

💠دسترسي به مقالات و متون علمي
پايگاه Proceeding of the National Academy of Sciences ايالت متحده ي آمريکا:
🔺http://www.pnas.org

💠🔹💠🔹💠🔹💠

@drdortaj
🔵ششمین همایش بین المللی روان شناسی مدرسه

📌 اطلاعیه شماره ۱۱

⭕️ به آگاهی پژوهشگران محترم می رساند ششمین همایش بین المللی روان شناسی مدرسه در سایت پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) نمایه شد.
این همایش با کد اختصاصی ۷۸۶۴۲-۹۹۲۰۰ در لینک زیر👇 قابل مشاهده می باشد.
http://conf.isc.gov.ir/fa


ثبت نام و ارسال مقاله از طریق سایت همایش🔰

🌐http://sp.iepaconf.ir/fa

📆 زمان برگزاری: ۱۲ و ۱۳ مهرماه ۱۳۹۹

☎️دبیرخانه همایش
۰۹۲۲۳۱۵۴۱۴۶
📠 نمابر:
۰۲۱۸۸۷۰۴۸۸۳

📝 دبیرخانه ششمین همایش بین المللی روان شناسی مدرسه

@Hamayeshmadreseh
2024/10/03 21:33:07
Back to Top
HTML Embed Code: