Telegram Web Link
❇️ ابلاغ بخشنامه مهم وزارت علوم در خصوص نیم سال تحصیلی جاری:

معاون آموزشی وزارت علوم از ابلاغ بخشنامه ای ۲۰ بندی به دانشگاه ها خبر داد که در این بخشنامه نکات مهمی ذکر شده است، از جمله این که حذف نیمسال تحصیلی ۹۸-۹۹ بدون احتساب در سنوات به درخواست دانشجو مجاز شد.

🔰 بر اساس این بخشنامه:

🔹الزام اتمام نیمسال دوم ۹۸-۹۹ امر محرز و قطعی است.

🔸 آموزش الکترونیکی بدون محدودیت برای تمام دروس مجاز شد.

🔹برگزاری جلسات ترکیبی حضوری و غیرحضوری با تأیید دانشگاه مجاز شد.

🔸انتقال دروس ناتمام به نیمسال بعدی مجاز شد.

🔹حذف کامل واحدهای درسی نیمسال جاری مجاز شد.

🔸مدیریت زمانبندی به صورتی باشد که بازه تابستانی آموزش به ویژه برای دانشجویانی که با احتساب آن بازه، فارغ التحصیل می‌شوند لطمه نبیند و ثانیاً با تداخل برنامه نیمسال با بازه تابستان، کیفیت آموزش دانشجویان در دروس نیمسال جاری با آسیب یا اختلال مواجه نشود.

🔹ارائه دروس حذف شده نیمسال جاری، در تابستان مجاز شد.

🔸افزایش یک نیمسال به سقف سنوات دانشجویان مجاز شد.

🔹درباره مرجع تصمیم گیری درباره تعداد مجاز غیبت دانشجویان در کلاس‌های مجازی در شورای آموزشی دانشگاه تصمیم گیری شود.

🔸امکان برخورداری از دروس معرفی به استاد تا دو برابر قابل افزایش است.

🔹تعویق زمان پایان نیمسال تحصیلی جاری امکان پذیر شد.

🔸دانشجویان با اطلاع و موافقت دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی مبدأ می‌توانند از امکانات آموزشی دانشگاه‌های محل زندگی یا استقرار خود به عنوان دانشجوی مهمان آزاد استفاده کنند.

🔹در نیمسال جاری، موارد مشمول جریمه دانشجویانی که در شرایط متعارف تحصیل از مقررات آموزشی تخطی کرده اند، با مجوز هیئت امنا معاف در نظر گرفته شود.

🔸امکان ثبت و ورود نمره دانشجویان در دروس نیمسال جاری در بازه تابستان و در نیمسال آتی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ با موافقت معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی امکان پذیر است.

🔹حذف نیمسال تحصیلی بدون احتساب در سنوات به درخواست دانشجو مجاز شد.

🔸موضوع حضور فیزیکی یا الکترونیکی (برخط -برون خط) اعضای هیئت علمی در کلاس‌های درس به روش مورد وثوق هر دانشگاه به نحوی مدیریت شود که کیفیت آموزش لطمه نبیند و سرفصل‌های برنامه درسی پوشش داده شود.

🔹برای دروس عملی، دانشگاه می‌تواند با اختیار خود کلاس‌ها را در تابستان یا نیمسال اول ۱۳۹۹-۱۴۰۰ برگزار کند.

🔸در صورت استمرار وضعیت ویژه در کشور یا برخی مناطق، کلیه کلاس‌ها به روش الکترونیکی / غیرحضوری برگزار و امتحان پایانی به شکل حضوری انجام شود.

🔹مهمانی دانشجویان در دانشگاه‌های محل زندگی به جز در دانشگاه‌های تهران مجاز شد.

⚠️ آن دسته از دانشجویان تحصیلات تکمیلی که پیش از بروز وضعیت فعلی، به تأیید استاد راهنما آمادگی دفاع داشته اند، اما به دلیل محدودیت‌های ناشی از شیوع بیماری، جلسه دفاع آنها برگزار نشده است، با عنایت به اهمیت و حساسیت تاریخ دانش آموختگی باید در اسرع وقت به روش الکترونیکی، حضوری یا نیمه حضوری با مراعات همه شروط و ضوابط برگزاری جلسه دفاع، تحت نظارت معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه، اقدام شود.

@drdortaj
🌳🏠 روز طبیعت امسال برای حفاظت از جان خود و عزیزان مان در خانه می مانیم.

🌿کمیته فرهنگی و اجتماعی انجمن روان شناسی تربیتی ایران
@IranEPA
⚪️ شعار روز جهانی اتیسم در سال ۲۰۲۰

👈 گذر از کودکی به بزرگسالی
⛔️۱۸سالگی پایان اتیسم نیست...

سازمان ملل متحد، شعار روز جهانی اتیسم را اختصاص به این موضوع داده است که شامل محورهای زیر می باشد:

🔻مشارکت در فرآیندهای تصمیم گیری جامعه
🔺مشارکت در فعالیت های فرهنگی جامعه
🔻دسترسی به آموزش پس از دوره متوسطه
🔺اشتغال
🔻مشارکت در فعالیت های اجتماعی و اقتصادی جامعه به عنوان یک شهروند


@drdortaj
🔵 پیام دبیر کل سازمان ملل در روز جهانی اتیسم

🔻در روز جهانی آگاهی از اتیسم ، حقوق افراد دارای اتیسم را می شناسیم و بزرگ میداریم. بزرگداشت این روز امسال برغم وجود بحران بهداشت عمومی ، متفاوت از دیگر بارها(سالهای گذشته) در زندگی مان انجام میشود. بحرانی که افراد دارای اوتیسم را در معرض خطر بیشتری در نتیجه بیماری کرونا و تأثیر آن بر جامعه قرار می دهد.
@drdortaj

افراد دارای اتیسم حق تعیین سرنوشت، استقلال و خودمختاری، و همچنین حق تحصیل و اشتغال بر اساس برابری با دیگران را دارند. اما شکسته شدن سیستم ها و شبکه های حمایتیِ حیاتی در نتیجه COVID-19 موانعی را که افراد دارای اتیسم در انجام این حقوق با آن روبرو می شوند را تشدید می کند. ما باید اطمینان حاصل کنیم که ایجاد اختلال طولانی مدت در مواقع اضطراری منجر به از دست رفتن حقوقی نمی شود که افراد دارای اتیسم سازمان های نماینده آنها برای پیشرفت بسیار سخت تلاش کرده اند.

حقوق بشر جهانی، از جمله حقوق افراد دارای معلولیت، در زمان همه گیری نباید نقض شود. دولت ها وظیفه دارند اطمینان حاصل کنند که اقدامات آنها شامل افراد داری اتیسم هم می شود. افراد مبتلا به اتیسم در هنگام مراجعه به مراقبت های پزشکی هرگز نباید با تبعیض روبرو شوند. آنها باید همچنان به سیستم های حمایتی لازم برای ماندن در خانه ها و اجتماعات خود در مواقع بحران ، دسترسی داشته باشند.

@drdortaj

همه ما در تضمین اینکه نیازهای افرادی که تحت تأثیر COVID-19 قرار می گیرند تامین شود ، نقش ایفا می کنیم. اطلاعات در مورد اقدامات پیشگیرانه باید به شکل های(فرمت های)قابل دسترس فراهم شود. ما همچنین باید بدانیم که وقتی مدارس از آموزش آنلاین استفاده می کنند ، دانش آموزانی که روشهای یادگیری غیر استاندارد دارند ممکن است دچار ضرر شوند. همین امر در مورد محل کار و کار از راه دور نیز صدق می کند. حتی در این مواقع غیرقابل پیش بینی ، ما باید به مشاوره با معلولین و سازمان های نماینده آنها متعهد باشیم و اطمینان حاصل کنیم که روش های غیر سنتی ما در زمینه کار ، یادگیری و تعامل با یکدیگر و همچنین واکنش جهانی ما به ویروس کرونا ، فراگیر است، و در دسترس همه افراد ، از جمله افراد دارای اتیسم است.

حقوق افراد دارای اتیسم باید در فرمول کلیه پاسخ ها به ویروس COVID-19 در نظر گرفته شود. در روز جهانی آگاهی از اتیسم ، بگذارید در کنار هم بایستیم ، از یکدیگر حمایت کنیم و با افراد دارای اتیسم همبستگی نشان دهیم.
👤آنتونیو گوترش
https://www.un.org/en/observances/autism-day/messages

@drdortaj
A meaningful silence is always better than meaningless words

سكوت با معنا، همیشه بهتر از حرف های بی معنیست.

@drdortaj
💢از «سوگ ابراز نیافته» برای قربانیان کرونا تا نحوه همدردی با خانواده آنها


🔶️براساس آمارهای وزارت بهداشت تاکنون بیش از سه هزار نفر جان خود را بر اثر بیماری کووید-19 از دست داده‌اند که بر همین اساس، خانواده‌های بسیاری هم داغ‌دار عزیزانشان شده‌اند که البته باتوجه به عدم امکان برگزاری مراسم ترحیم به سبک گذشته و رعایت پروتکل‌های بهداشتی این خانواده‌ها نتوانسته‌اند سوگ ناشی از «از دست دادن عزیزشان» را نیز به خوبی ابراز کنند.
🔹️در همین رابطه فریبرز درتاج- رئیس انجمن روانشناسی تربیتی ایران در گفت‌وگو با ایسنا، در این‌باره گفت: به طور کلی برگزاری مراسم سوگواری در قالب یک مراسم مذهبی، شرایطی را برای بازماندگان فرد متوفی فراهم می‌کند که آنها تا حد زیادی از شوک از دست دادن عزیزان خارج می‌شوند و در مورد از دست دادن فرد متوفی آگاهی و درک بیشتری دارند؛ حسن دیگر این‌گونه مراسم‌ها ایجاد حلقه حمایتی برای برخورد با غم و اضطراب ناشی از دست دادن فرد متوفی است که حلقه حمایتی برای افراد بازمانده این امکان را فراهم می‌کند تا غم و سوگ خود را تجربه کنند.
اما باتوجه به شرایط موجود و عدم امکان برگزاری مراسم ترحیم و عدم وجود حلقه‌های حمایتی به ویژه در شرایطی که فوت به صورت یک اتفاق غیرمنتظره مانند بیماری کرونا رخ دهد، باعث می‌شود افراد بازمانده اصولا در دو زمینه «برون رفت از شوک از دست دادن فرد متوفی» و «تجربه سوگ ناتمام»، دچار مشکل شوند. این درحالیست که شوک ناشی از «از دست دادن یک فرد» یکی از مراحل روانی طبیعی است که در همه سوگ‌ها تجربه می‌شود و اگر این شوک برای مدت طولانی یعنی حدودا بیشتر از یک هفته ادامه یابد، ممکن است موجب اختلال روانی شود.
در این موقعیت‌ها ما با فردی مواجه هستیم که هنوز از دست دادن عزیزش را قبول نکرده و با واقعیت از دست دادن و مرگ روبه‌رو نشده است؛ در واقع این افراد اصولا در گفتار خود واقعیت از دست دادن عزیزشان را قبول می‌کنند، اما از نظر احساسی و هیجانی با این موضوع روبه‌رو نشده‌اند و هنوز با واقعیت از دست دادن کنار نیامده‌اند.
درتاج در ادامه درباره «سوگ ناتمام» گفت: سوگ ناتمام یعنی فرد فرصت روبه‌رو شدن با حس خود درباره فرد فوت شده را نداشته است، اصولا در مواقعی که ما با یک مرگ یکباره روبه‌رو هستیم، این مسئله مشاهده می‌شود، زیرا بر خلاف از دست دادن‌هایی که انتظار آن را می‌کشیم و فرصت این را داریم که در فاصله زمانی مشخص آماده فوت فرد باشیم، این فرصت برای خداحافظی و کنار آمدن با احساسات در مرگ‌های غیرمنتظره وجود نخواهد داشت. در اینجا باید آگاه باشیم که سوگ ناتمام منجر به بالا رفتن اضطراب می‌شود و این امر باید در قالب یک اضطراب با آن برخورد شود که البته عدم رسیدگی به این موضوع منجر به سرکوب احساسات در افراد بازمانده می‌شود.
 باتوجه به اینکه در شرایط کنونی باید از اجتماعات خودداری کرد و امکان ایجاد حلقه‌های حمایتی در قالب برگزاری مراسم‌ها وجود ندارد و ممکن است افرادی باشند که با مرگ و از دست دادن عزیزشان به صورت یکباره روبه‌رو شده باشند، در همین راستا رئیس انجمن روانشناسی تربیتی ایران گفت که می‌توان با استفاده از فضای مجازی با این افراد همدردی کرد.
درتاج همچنین نحوه تسلی خاطر دادن به افرادی که عزیزشان را بر اثر ویروس کرونا از دست دادند را توضیح داد و یکی از راه‌های درمان و کمک به خروج از شوک بازماندگان را تکرار موقعیت از دست دادن فرد متوفی عنوان کرد.
🔸وی ادامه داد: برای کمک به این افراد می‌توان در مورد نحوه فوت، مدت بستری بودن، شرایط و عوامل ایجاد شده در بیماری، نحوه خاکسپاری و هر موضوع دیگری که یادآوری فوت فرد متوفی باشد، سوال کرد. در اینجا تکرار هر موضوع که به او خاطر نشان کند که آن عزیز فوت شده، به طور ناخودآگاه کمک می‌کند تا فرد از شوک از دست دادن متوفی خارج شود.
به گفته این روانشناس، در خصوص مشکل سوگ ناتمام که بعد از چند روز از فوت و مراسم خاکسپاری خودش را نشان می‌دهد، کمک و همیاری ما شامل مواردی است که به فرد بازمانده این امکان را می‌دهد که احساسات خود را به جای سرکوب بیان کند و بیرون بریزد. یکی از روش‌هایی که در اینجا می‌توان به سادگی در بستر فضای مجازی انجام داد، این است که فرد بازمانده را وادار کنیم در خصوص فرد متوفی خاطرات خودش را مرور کند، برای اینکار می‌توان از عکس‌های فرد متوفی نیز استفاده کرد.
🔸 پس از شروع برون‌ریزی که اصولا به همراه گریه‌های شدید است، بهتر است اجازه دهیم فرد به صورت کامل خود را تخلیه کند و جلوی احساساتش را نگیرد. به این وسیله به فرد کمک می‌کنیم تا با احساساتش روبه‌رو و سوگ او کامل شود.
♦️رییس انجمن روانشناسی تربیتی ایران در پایان اعلام آمادگی کرد که این انجمن با برخورداری از روانشناسان حاذق آماده خدمات دهی به مردم است تا با صحت و سلامت روانی بیشتر، شرایط به وجود آمده را سپری کنند.
@drdortaj
شكرگزاری يک نيروی شفابخش است و ما را در ارتفاعی بالاتر از غصه های زمينی قرار می‌دهد ... @drdortaj
Forwarded from Bahar
💢 وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای تقویت دغدغه های فرهنگی دانشجویان، ترویج فعالیتهای مجازی نوآورانه دانشجویی و تحقق رسالت فرهنگی و مسئولیت پذیری اجتماعی دانشجویان، اقدام به برگزاری جشنواره ملی با محوریت مقابله با کرونا با عنوان جشنواره نماهنگ و کلیپ دو دقیقه ای " کرونا رو شکست میدهیم" نموده است.
از دانشجویان دعوت می شود در این جشنواره حضور حداکثری داشته باشند.
📣 فراخوان نشریه علمی - پژوهشي یادگیری و حافظه

🖋 نشریه‌ بين المللي یادگیری و حافظه با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در محورهای زیربه زبان انگليسي مقاله می پذیرد:

🔹یادگیری
🔹هوش و حافظه
🔹روان شناسی زبان
🔹روان شناسی مدرسه
🔹روان شناسی شناختی

علاقمندان به ارسال مقالات پژوهشی می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت نشریه به آدرس زیر مراجعه کنند.
journal.iepa.ir
📣 فراخوان نشریه علمی - پژوهشي پژوهش در نظام های آموزشی 🖋 نشریه‌ پژوهش در نظام های آموزشی با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در محورهای زیر مقاله می پذیرد: 🔹سیاستگذاری، برنامه ریزی و مدیریت آموزشی 🔹روان‌شناسی آموزشی و یادگیری 🔹سنجش و ارزیابی، اعتبارسنجی، ممیزی و تضمین کیفیت آموزش 🔹مطالعات تطبیقی در نظامهای آموزشی 🔹نوآوری‏های آموزشی و درسی در نظام های آموزشی 🔹آینده پژوهی و آینده نگاری آموزش 🔹شیوه های آموزش مناسب 🔹انگیزش و یادگیری 🔹جنبه‌های اخلاقی، ارزشی و اجتماعی مرتبط با آموزش 🔹آموزش از دور، آموزش مجازی و یادگیری الکترونیکی 🔹آموزش مبتنی بر نیاز های جامعه 🔹ارزشیابی برنامههای آموزشی و روشهای مناسب آزمون و اندازه گیری آموزش 🔹آموزش مداوم ، مدیریت آموزشی، تکنولوژی آموزشی و برنامهریزی درسی 🔹فنون و روش‌های نوین آموزش و یادگیری علاقمندان به ارسال مقالات پژوهشی می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت نشریه به آدرس زیر مراجعه کنند. 🌐 www.jiera.ir
💢دلایل بروز اختلافات بین زوجین در ایام قرنطینه+ چند راهکار برای ایجاد آرامش

رئیس انجمن روانشناسی تربیتی ایران ضمن تشریح علت بروز اختلاف زوجین در ایام قرنطینه از دیدگاه روانشناسی، چند راهکار برای ایجاد آرامش میان زوجین را تشریح کرد.
🔶️فریبرز درتاج در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه با شیوع کروناویروس، قرنطینه خانگی در ایران و سراسر دنیا به عنوان ساده‌­ترین و بهترین روش برای حفظ سلامتی مطرح شده است، می‌گوید: این خانه­‌نشینی ممکن است مورد استقبال برخی از زوج­‌ها و خانواده‌­ها باشد، اما در اکثریت جامعه به یک منبع استرس و اختلاف تبدیل شده است. این مشکلات نه تنها زندگی حال حاضر را تحت تأثیر قرار داده، بلکه مسئله اصلی اثراتی است که در دوران پساکرونا ایجاد خواهد کرد.
محققان هشدار داده­‌اند که متأسفانه به زودی شاهد موجی از جدایی زوجین خواهیم بود، بدون این که اقدامی برای تحکیم روابط خود انجام داده باشند که دلایل مختلفی در بروز این اختلافات و تعرضات خانوادگی نقش دارند. بررسی شواهد منتشر شده در مجلة Lancet نشان می­‌دهد که قرنطینه می‌­تواند اثرات روانشناختی منفی از جمله عصبی شدن، اضطراب، وسواس، سردرگمی و در بعضی موارد علائم استرس پس از سانحه را داشته باشد. عواملی مثل مدت زمان طولانی قرنطینه، فرسودگی در مراقبت و رابطه با فرزندان، ترس از بیماری، خستگی، منابع اطلاعاتی ناکافی، مشکلات اقتصادی، ضرر مالی و عدم اطمینان از آنچه روز بعد چه اتفاقی خواهد افتاد، استرس قرنطینه را افزایش می­‌دهد.
🔹️ دکتر جان گاتمن-پژوهشگر و روانشناس نیز از اصطلاح سیلاب برای توصیف آنچه در شرایط استرس بالا در ذهن ما اتفاق می­‌افتد استفاده کرده است. هنگامی که در شرایط استرس هستیم، عملکرد سیستم­‌های فیزیولوژیکی بدن به خصوص قشرهای جلوی مغز، یعنی بخشی از مغز که مسئولیت حل مسائل پیچیده را بر عهده دارند، تقریباً مختل می­‌شود که اگر این ترس باعث استرس و اضطراب افراد شود، احتمالاً در رابطه آنها با شریک زندگی‌شان تأثیر می‌­گذارد.
🔸️درتاج با تاکید بر اینکه ترس و اضطراب نقش مهمی در درگیری‌­ها و تعارضات ما دارد، معتقد است: هنگامی که احساس ترس یا اضطراب می­‌کنیم، سیستم  عصبی ما در حالت تحریک‌پذیری بیش از حد (overdrive) قرار می‌­گیرد که باعث می‌­شود ما در حالت جنگ (حمله) یا گریز (فرار) در رابطه با شریک خود و سایر اعضای خانواده قرار گیریم. در این حالت، سخت است که بتوانیم با آنها به روشی در دسترس، پاسخگو یا منطقی برخورد کنیم.
🔹️در این حالت، بیشتر تمایل داریم از روی احساسات عمل کنیم. زمانی که سیستم عصبی ما بیش از حد تحریک می‌­شود ما دچار طغیان احساسات، هیجانات و عواطف می‌­شویم و در این حالت، رفتار ما به گونه‌­ای می‌­شود که یک طغیان عاطفی را نیز در شریک زندگی‌مان ایجاد می­‌کند و همین باعث می‌­شود هر دو نفر اعمال و رفتارشان از کنترل خارج شود.
استر پرل-روان‌درمانگر نیز در کتاب پرفروش خود (جفت‌گیری در اسارت)، پارادوکس اصلی روابط زوجین را فشار و کشمکش بین "تمایل به در کنار هم بودن و نیاز مداوم به جدایی" توصیف می­‌کند. او می‌­نویسد: "عشق بر دو ستون استوار است: تسلیم شدن و استقلال. نیاز ما به با هم بودن در کنار نیاز ما به جدایی. یکی بدون دیگری وجود ندارد." بنابراین جدایی پیش شرط اتصال و ارتباط است. به همین دلیل فاصله باعث می‌­شود که افراد دلسوزتر و آرام‌تر شوند، برای مثال زمانی که در یک سفر کاری دور هستید، به شریک زندگی خود احساس علاقه بیشتری دارید. اما اکنون، به طور ناگهانی و بدون هیچ گزینه دیگری، مجبور هستیم زمان بیشتری را با شریک زندگی‌مان در یک فضا تجربه کنیم که به آن «حبس اجباری» می‌­گویند؛ این ادغام بیش از حد، جدایی دو فرد مستقل را از بین می‌­برد. بنابراین طبیعی است که این عدم جدایی سبب بروز اختلافات و تعارضاتی بین زوجین شود.
🔸️یکی دیگر از دلایل اختلافات بین زوجین را «درگیری در مورد نحوه مدیریت فرزندان و کار کردن» می‌داند و ادامه می‌دهد: در این دوران که فرزندان به مدرسه نمی‌­روند و تمام مدت در خانه هستند «درگیری در مورد نحوه مدیریت فرزندان و کار کردن» بین زوجین پُررنگ‌تر شده است.
وی با اشاره به اینکه معمولاً وظیفه نحوه مدیریت فرزندان و کار کردن برای زنان بیشتر است، می‌افزاید: زیرا زنان غالباً خود را والد "پیش فرض" می‌­دانند. همه کارهای جسمی و روحی را بدون شناخت و پشتیبانی انجام می‌­دهند، بنابراین نارضایتی والد مادر رو به افزایش می‌­رود. از طرف دیگر تهدید و رکود اقتصادی که با بروز کرونا ایجاد شده است، برای والد پدر که نقش نان‌­آور خانواده را بر عهده دارد و فشار جدی محسوب می‌­شود و موجبات نارضایتی والد پدر را نیز فراهم می‌­کند
@drdortaj
و این نارضایتی به صورت اختلافات، تعارضات و کشمکش­‌هایبین زوجین بروز می‌­کند.
درتاج عدم هماهنگی دو والد در مسائل مربوط به فرزندان را یکی دیگر از عوامل بروز اختلافات بین زوجین عنوان می‌کند و بیان می‌کند: ممکن است یکی از والدین درمورد این که بچه‌­ها باید از خانه خارج شوند و به معاشرت بپردازند، پافشاری کند و والد دیگر این کار را برای سلامتی فرزندانش خطرناک بداند، این اختلاف نظرها، ناهماهنگی‌­ها و عدم حمایت دو والد از یکدیگر هم به رابطهوالدین و هم به فرزندان، آسیب می‌­زند، که در این موارد حتماً لازم است که والدین از یک پروتکل پیروی کنند.
@drdortaj

🔸️خوشبختانه، روش‌­هایی وجود دارد تا زوجین به یکدیگر کمک کنند و دوران قرنطینه را با حداقل اختلافات به پایان برسانند و اطمینان حاصل کنند رابطه آنها حتی در قرنطینه و در یک اتاق کوچک هم زنده خواهد ماند.
دکتر درتاج به زوجین در این ایام قرنطینه پیشنهاد کرد که این شرایط را به عنوان یک «دعوت» بدانند؛ دعوتی که در آن باید رفتارها و روابط خود را برای بهتر شدن تغییر دهند. از خود بپرسید، «آیا این بهانه‌ای برای فعال کردن رفتارهای مخرب و ناآگاهانه است یا مانعی برای غلبه بر آنها؟» کدام یک را انتخاب میکنید؟ «انعطاف‌پذیری شناختی هر کدام از زوجین، ویژگی است که بسیار به آنها کمک خواهد کرد»؛ یعنی توانایی تشخیص اینکه راه‌حل­های بالقوه زیادی برای حل مشکلات و کاهش درگیری­‌ها وجود دارد.
نفس عمیق بکشید. همة ما تحت استرس شدید قرار داریم، بنابراین اولین قدم شناخت چگونگی زندگی دلهره‌آور امروز است. تنفس عمیق به آرام کردن سیستم­‌های عصبی ما کمک می­‌کند و ما را از حالت گریز یا جنگ به حالت تفکر آگاهانه، مرتبط و پاسخگو منتقل می­‌کند. به یکدیگر کمک کنید تا با احساسات هم کنار بیایند.
🔸️وی با بیان اینکه قرنطینه احساسات زیادی از عصبانیت تا ترس را برانگیخته می‌­کند، معتقد است: ممکن است این احساسات را مانند امواج تجربه کنید. ممکن است یک دقیقه بخندید و فقط مدت کوتاهی گریه کنید. این احساسات طبیعی است. اما وقتی با چنین وضعیت بسیار استرس‌زا و ناآشنا به نام قرنطینه روبرو هستید، به یکدیگر کمک کنید تا بر این چرخه هیجان سوار شوید، نه اینکه احساسات شریک زندگی خود را نادیده بگیرید و کوچک بشمارید. به جای گفتن جملاتی مثل «تو بیش از حد ترسیدی» یا «هیچ چیز برای ترسیدن وجود ندارد» به یکدیگر، بگوئید «من می‌دانم این یک وضعیت ترسناک و نگران‌کننده است و تو را درک می­‌کنم ....». صرف دانستن اینکه شما در حال درک و گوش دادن به شریک زندگی‌تان هستید، می‌­تواند احساس شفقت و همدلی زیادی برای شریک زندگی­‌تان ایجاد کند.
🔹️بر روی مهربانی و احترام متمرکز شوید. هر موقعیت استرس‌زا می‌تواند باعث شود نسبت به یکدیگر کمی تحریک‌پذیر و حساس شوید. به خاطر داشته باشید که حتی در قرنطینه چیزهای زیادی وجود دارد که می‌­توانید آنها را کنترل کنید، آن چیزی که شما می‌توانید کنترل کنید این است که چگونه با یکدیگر رفتار کنید. بنابراین این رفتار را به هدف خود تبدیل کنید تا با وجود احساس استرس، به یکدیگر محبت و احترام کنید.
🔸️درتاج پیشنهاد می‌کند: مهارت‌­های مقابله‌­ای سالم را تمرین کنید. وقتی قرنطینه هستید، به بسیاری از مهارت­‌های مقابله‌ای مانند پیاده‌روی در اطراف منزل، رفتن به باشگاه یا خرید و... که احتمالاً در مدیریت پریشانی و استرس عادت کرده بودید، دسترسی ندارید؛ در نتیجه ممکن است در هنگام مدیریت روحیه خود احساس ناتوانی کنید. برخی از راهکارهای مقابله­‌ای ساده وجود دارد که می‌­توانید حتی در هنگام قرنطینه شدن به آنها روی آورید. مدیتیشن، یوگا، تمرینات تنفسی، گوش دادن به موسیقی، خواندن کتاب یا فقط قدم زدن در اتاق ممکن است استرس شما را کاهش دهد و به شما کمک کند احساس بهتری داشته باشید.
🔹️روی مدیریت احساسات خود کار کنید تا بتوانید در هر شرایطی بهترین شریک زندگی باشید. در مورد مهارت­‌هایی که برای شما مفید بودند با همسرتان صحبت کنید و اگر به دنبال راه‌های سریع برای تنظیم روحیه خود هستید به شریک زندگی خود نیز کمک کنید.
🔸️دکتر درتاج با اشاره به اینکه این دوران را فرصتی برای نزدیکتر شدن بدانید، می‌گوید: مطمئناً، ممکن است در این دوران احساسات زوجین، احساسات عاشقانه نباشد زیرا در پشت یک در قفل شده که منظور محافظت در برابر یک بیماری کشنده است، قرار گرفته‌­اند. اما حتی در این صورت، می‌توانید از زمانی که در کنار هم هستید به بهترین شکل ممکن استفاده کنید. شما وقت زیادی برای گفتگو خواهید داشت، در سطح عمیق­‌تری با یکدیگر آشنا شوید و زمان با کیفیتی را در کنار هم بگذرانید.

@drdortaj
حتی میتوانید این دوران را به زمانی تبدیل کنیئ که روابط­تان رشد کند. در مورد مسائلی غیر از بیماری که می‌­خواهید از آن جلوگیری کنید مانند اهداف آینده خود، درس‌هایی که از قرنطینه یاد گرفته‌­اید و هر چیز دیگری که ممکن است بخواهید در آینده تغییر دهید، صحبت کنید.
🔹️درتاج توصیه می‌کند: به داستانی که در پایان این جاده کرونا و قرنطینه خواهید داشت بیندیشید. یکی از بهترین راه­‌های رسیدن به پایان وضعیت استرس­‌زا این است که خودتان در یک سال یا حتی پنج سال آینده تصور کنید. این می­‌تواند به شما کمک کند به زمان حال نگاه کمی متفاوت داشته باشید و با این وضعیت استرس­‌زا بهتر مقابله کنید.
وی در ادامه درباره نحوه رفتار والدین با فرزندان نیز می‌گوید: گذراندن اوقات با کیفیت با فرزندان بسیار دوست داشتنی است اما بعد از چند روز و چند هفته، مراقبت‌های بدون استراحت و همراه با استرس، والدین را فرسوده و خسته خواهد کرد، لذا والدین لازم نیست کارهای زیادی انجام دهند. اکنون زمان آن نیست که خود را تحت فشار قرار دهند تا تصویری از یک مادر یا پدر "ایده‌­آل" داشته باشند. با توجه به اینکه والدین بسیاری در حال حاضر نقش مدیر تمام وقت، مراقب و معلم را دارند، انتظارات می‌تواند بسیار زیاد باشد، اما عادلانه نیست که در این بحران جهانی از خود انتقاد کنند و انتظارات زیادی داشته باشند، لازم نیست "عالی" باشند. بسیاری از کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که صرفاً ایجاد ساختاری برای فرزندان، مانند مجموعه‌ای از کارهایی که باید هر روز انجام دهند یا ایجاد برنامه­‌هایی مختلف برای روزهای هفته، کمک می‌کند تا یک روال طبیعی را حفظ کنید.
وی در پایان به والدین توصیه کرد که در این ایام زمانی را فقط و فقط برای خود اختصاص دهند حتی اگر فقط چند دقیقه باشد.

@drdortaj
🔵 هفته سلامت با شعار "حمایت همگانی از مدافعان سلامت" از ۱ تا ۷ اردیبهشت ۹۹ در سراسر کشور برگزار می‌شود

🔹دوشنبه ۱ اردیبهشت؛ بهورزان و خانواده بهداشت کشور در مقابله با کرونا
🔹سه‌شنبه ۲ اردیبهشت؛ پزشکان، پرستاران و خانواده نظام سلامت در مقابله با کرونا
🔹چهارشنبه ۳ اردیبهشت؛ آموزش، پژوهش، فناوری و تولید ملی در مقابله با کرونا
🔹پنج‌شنبه ۴ اردیبهشت؛ هماهنگی و همکاری بین‌بخشی در مقابله با کرونا
🔹جمعه ۵ اردیبهشت؛ روحانیون، نهادهای دینی و همدلی مومنانه در مقابله با کرونا
🔹شنبه ۶ اردیبهشت؛ مردم، همیاران سلامت و مشارکت اجتماعی در مقابله با کرونا
🔹یکشنبه ۷ اردیبهشت؛ هر "رسانه" یک "پایگاه سلامت" در مقابله با کرونا

@drdortaj
2024/10/06 15:28:49
Back to Top
HTML Embed Code: