Telegram Web Link
Forwarded from شبکه توسعه
🔳⭕️ من و چند تا کچل دیگه و رویاهای دزدیده شده!

دکتر مجتبی لشکربلوکی


اول می‌خواهم از یک روایت واقعی شروع کنم. سال‌های دور بین کلاس سوم و چهارم دبستان، تموم شهریور تمرین کردم که سر صف قرآن بخونم برای دویست سیصد تا کچل دبستانی دیگه‌ دبستان قدس. یه جوری سوره کوثر رو می‌خوندم هر لحظه ممکن بود حضرت محمد بیاد به خوابم بگه پسر تو تا حالا کجا بودی؟ بعد آخرهای شهریور خونه‌مون رو عوض کردیم. از منیریه رفتیم پاسداران.
اون جا هم رفتم مدرسه شهید علی‌پور، توی گلستان پنجم. گفتم عیبی نداره اینجا هم قرآن میخونن دیگه. ولی روز اول مهر فهمیدم مدرسه‌های پاسداران هم بچه‌هاش کچل نیستن، هم ضبط صوت دارن و قرآنشون از تو بلندگو پخش میشه.
می‌خوام بگم سرنوشت آدم‌ها رو خیلی چیزها تغییر میده. رویاهاشون رو خیلی چیزها می‌دزده. مخصوصا آدم‌های هم نسل من رو، که بعدها در تاریخ به عنوان موش‌های آزمایشگاهی روزگار ازشون یاد خواهد شد. مایی که هیچ کاری نتونستیم بکنیم، وقتی تغییرات ساده رویاهامون رو بردن و گذاشتن بالای بلندترین کوه‌ها. مثلا بالای بلندگوهای سیاه مدرسه شهید علی‌پور..... این داستان از حمید سلیمی بود.

☑️ تحلیل و تجویز راهبردی:
واقعیت آن است که نسل بزرگی از جامعه این تجربه را به شیوه‌های دیگر داشته‌اند؛
پنج سال روی صادرات به اروپا کار می‌کنند بعد همه چیز یک دفعه به هم می‌ریزد، چرا چون ما با جهان مشکلی نداریم آن‌ها با ما مشکل دارند و ایراد هم از خودشان است.
سال‌های سال درس خواندند و به جایی نرسیدند چون قرار بود یک میلیون شغل ایجاد شود اما ...
پول‌شان را در جایی سرمایه‌گذاری کرده‌اند اما بازده مورد انتظار رخ نداده چرا؟ چون سیاست‌ها و حمایت‌ها یک شبه تغییر کرده.
میلیاردها تومان سرمایه‌گذاری شده است، تجهیزات لازم برای تاسیس کارخانه خریداری و نصب شده است، کارخانه استارت نمی‌خورد، چرا؟ چون فعلا به خاطر شرایط ارزی کشور واردات مواد اولیه با ۳۵ هزار یورو توجیه اقتصادی ندارد اگر هم داشت امکان خرید در شرایط تحریم وجود ندارد.
مساله این است که ما با یک نسل به غارت رفته روبرو هستیم. نسلی که رویاهایش در زمینه شغل آبرومند، خانه نقلی و توسعه ملی بر باد رفت. نسلی که همین تغییرات کوچک، رویاهایش را بر باد داد. برنامه‌هایش را بهم ریخت و آرزوهایش را تبدیل کرد به حسرت.

چه باید کرد؟
توسعه نیازمند امنیت است. امنیت یعنی پیش‌بینی پذیری نسبی آینده و مشکل اینجاست که نمی دانیم تصمیم‌گیران ارشد چه درکی از امنیت ما و عدم قطعیت ما و چند کچل دیگر دارند؟ چرا؟ به من بگویید کدام یک از وزرا تا حالا به خاطر تعطیلی کارخانه‌ها، حقوق آخر ماهش عقب افتاده و خانواده‌اش شب سر گرسنه زمین گذاشته یا در سطل آشغال‌ها در جستجوی مواد غذایی بوده اند؟ کدام یک از نمایندگان تا حالا به خاطر بسته شدن مسیرهای بانکی بین‌المللی، کارتن خواب شده‌اند؟ کدام یک از اعضای مجمع تشخیص به خاطر اف.ای.تی.اف کرایه آخر ماهشان عقب افتاد و صاحبخانه انداخته‌شان بیرون؟ کدام یک از مدیران مجبور شده که به خاطر نان و پنیر از سوپری سر کوچه نسیه بخرد و سرکوفت بشنود؟ کدام یک از مدیران به خاطر بدهکاری به زندان افتاده؟ بعید می‌دانم که یک مورد هم پیدا کنید!
به همین خاطر است که کارخانه‌ها تعطیل می‌شود، ارز بالا و پایین می‌رود (البته پایینش را شوخی کردم)، نرخ بیکاری دو رقمی می‌شود و نرخ تورم می‌رود که سه رقمی شود. در شاخص فلاکت برای کسب رتبه اول سرسختانه می‌جنگیم اما حقوق آخر مدیران سرجایش است همین طور ماشین و مقام و بازنشستگی. مدیران درکی از رویاهای بر باد رفته نسل کچل‌ها ندارند. اصولا «تجربه زیسته» شان با «تجربه زیسته» کچل‌ها متفاوت است و در دو جهان متفاوت زندگی می‌کنند. به اصطلاح نیکلاس طالب پوست شان در بازی (=دست شان زیر ساطور واقعیت) نیست.

خاطرم هست یک قاضی با شرف در قراری کم سابقه برای خودش درخواست بازداشت در بازداشتگاه کرد و خودش پرونده‌اش را به دادسرای انتظامی قضات فرستاد و بخشی از حقوقش را به متهم پرونده داد. از همه مهم‌تر همان قسمت اول بود او درخواست کرد که با رفتن به بازداشتگاه پلیس آگاهی، مدت ۲۴ ساعت در آن جا باشد تا شرایط بازداشتگاه را درک کند و از آن پس در زمان صدور بازداشتگاه، بفهمد دقیقا دارد چه کار می‌کند؟

تمام مدیران ارشدی که دم از مردمی بودن می‌زنند به این پیشنهاد فکر کنند: یک هفته چنین تجربه‌ای را پشت سر بگذارنند: دو شب را همراه با خانواده کارتن خوابی کنند. دو شب را در زباله‌ها دنبال غذا بگردند، دو شب را در زندان کنار زندانیان چک برگشتی سر کنند و یک شب را همراه با کسی که وسایلش را از خانه ریخته‌اند بیرون تا صبح سر کنند. آنگاه به سر کارشان برگردند و در مورد مسایل کشور تصمیم‌گیری کنند. آنگاه رویای کچل‌ها و دنیای کچل ها را بیشتر خواهند فهمید.

@I_D_Network
@Dr_Lashkarbolouki
☑️⭕️استراتژی واقعا یک جنگل است. در همین بازار کتاب ایران بیش از دویست کتاب مرتبط با حوزه استراتژی وجود دارد. چه باید کرد؟ آیا باید همه این کتاب ها را خواند؟ حالا اگر خواندیم مساله حل می شود؟ با تضادها و تعارض ها چه باید کرد؟

یک دوره جمع و جور در حوزه مدیریت استراتژیک فراهم کرده ایم که به شما نگاهی منسجم می دهد و جعبه ابزاری غنی برای شما فراهم می کند. زمانی که شما این دوره را به پایان بردید دیگر حالا راحت می توانید در جنگل استراتژی قدم بزنید و دانش خود را تکمیل کنید. می دانید هر چیزی جایش کجاست و چگونه به هم مرتبط و یکپارچه می شوند. می توانید به عنوان یک کارشناس حرفه ای، نقش موثرتری در سازمان خود داشته باشید و می دانید که در هر موقعیتی چه ابزاری می تواند به شما کمک کند.

در این دوره شما دسترسی پیدا می کنید به
☑️همچنین 22 ساعت جلسه آنلاین و لایو با استاد دوره: دکتر مجتبی لشکربلوکی
☑️76 ساعت آموزش آفلاین دکتر نورعلیزاده، دکتر محمدی و دکتر لشکربلوکی
☑️همچنین پکیج کامل 5 کتاب مدیریت استراتژیک را دریافت می کنید + ده ها فایل متنی، صوتی و تصویری تکمیلی دیگر.

اطلاعات بیشتر
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔳⭕️باکلاس های بی شخصیت [شش ویژگی] بر اساس نوشته ای از دکتر مجتبی لشکربلوکی

@Dr_Lashkarbolouki
چگونه به یک حرفه ای تبدیل شوم؟.pdf
1.3 MB
🔳⭕️دانلود رایگان کتاب چگونه به یک حرفه ای تبدیل شوم؟
نوشته دکتر مجتبی لشکربلوکی
۸ نشانه، ۶ مهارت و ۲۰ توصیه برای حرفه ای شدن.
با حمایت آکادمی پارسیسان منتشر شد.

@Dr_Lashkarbolouki
🔳⭕️دانلود رایگان چگونه به یک حرفه ای تبدیل شوم؟👆
تحلیل_آینده_پنج_ساله_ایران_ویرایش_دوم.pdf
2.4 MB
🔳⭕️گزارش تحلیلی از پنج سال آینده کشور
✍️نوشته دکتر مجتبی لشکربلوکی
▫️ویرایش زمستان ۹۹

این گزارش به این سوالات پاسخ می دهد:
▫️چرا باید در مورد آینده کشور نگران باشیم؟
▫️نقاط امیدوار کننده آینده ایران چیست؟
▫️اقتصاد و اجتماع ایران شاهد چه مسائلی خواهدبود؟
▫️با توجه به آینده کشور؛ در کدام حوزه سرمایه گذاری کنیم؟ کدام حوزه ها رونق خواهند گرفت؟
▫️ریشه بدن فروشی، حجیم خوری، پشت بام خوابی، رواج فروشگاه های قیمت محور، ازدواج سپید، وداع با برندها، درود به های‌کپی و ... چیست؟

کانال شخصی دکتر مجتبی لشکربلوکی
@Dr_Lashkarbolouki
🔳⭕️گزارش تحلیلی از پنج سال آینده کشور
✍️نوشته دکتر مجتبی لشکربلوکی
▫️ویرایش زمستان ۹۹ منتشر شد (دانلود 👆)
@Dr_Lashkarbolouki
🔳⭕️تاثیر مخرب کتابخوانی بر دگرگاوپنداری!
🔳⭕️دگرگاو پنداری و خوددانا پنداری

گرفتار سرطان شد و رفت اما قبل از اینکه برود در اوج بیماری متن زیر را برای ما نوشت:

اگر عمری باشد، پس از این هیچ فضیلتی را هم‌پایه مهربانی با آدمیزادگان نمی‌شمارم.
اگر عمری باشد، کمتر می‌گویم و می‌نویسم و بیشتر می‌شنوم و می‌خوانم.
اگر عمری باشد، دیگر به هیچ سیاست‌مداری وکالت بلاعزل نمی‌دهم.
اگر عمری باشد، دیگر هیچ عدالت کوچکی را در هوس رسیدن به عدالت بزرگ‌تر قربانی نمی‌کنم.
اگر عمری باشد، دیگر با دو گروه بحث نمی‌کنم: آنان که از عقیده خویش منفعت می‌برند و آنان که از اندیشه خویش، پیشه ساخته‌اند.
اگر عمری باشد، عدالت را فدای عقیده، و آرزو را فدای مصلحت، و عمر را در پای خوردنی‌ها و پوشیدنی‌ها قربان نمی‌کنم.
اگر عمری باشد، هر درختی را که دیدم در آغوش می‌گیرم، هر گلی را می‌بویم، و هر کوهی را بازیگاه می‌بینم و تنها یک تردید را در دل نگه می‌دارم: طلوع خورشید زیباتر است یا غروب آن.
اگر عمری باشد، سیاست‌مداران را از دو حال بیرون نمی‌دانم: آنان که دروغ را به راست می‌آرایند و آنان که راست را به دروغ می‌آلایند.
اگر عمری باشد، همچنان برای آزادی و آبادی کشورم می‌کوشم.
اگر عمری باشد، در جنگل‌های بیشتری گم می‌شوم؛ کوه‌های بیشتری را می‌نوردم؛ ساعت‌های بیشتری به امواج‌ دریا خیره می‌شوم؛ دانه‌های بیشتری در زمین می‌کارم و زباله‌های بیشتری از روی زمین برمی‌دارم.
اگر عمری باشد، کمتر غم نان می‌خورم و بیشتر غم جان می‌پرورم.
اگر عمری باشد، دیگر هیچ گنجی را باور نمی‌کنم جز گنج گهربار کوشش و زحمت.
اگر عمری باشد، برای خشنودی، منتظر اتفاقات خوشایند نمی‌نشینم.
اگر عمری باشد، خدایی را می‌پرستم که جز محراب حیرت، در شان او نیست.
...
دوستان من بدانند این مرد ۵۵ ساله، به تعداد کتاب‌هایی که نخوانده، غمگین است؛ به شمار دست‌هایی که نگرفته، پشیمان است. اگر امروز از این مرد بسترنشین بپرسند که تنها وصیت تو به جوانان و میان‌سالان و حتی پیران و بیماران چیست، می‌گوید بخوانید و بخوانید و بخوانید. درد ما خودداناپنداری و بی اشتهایی به دانستن و خواندن است.

☑️⭕️تحلیل و تجویز راهبردی:
آنچه خواندیم از استاد رضا بابایی بود. نویسنده بیش از ۳۵ کتاب و ۱۵۰ مقاله در زمینه فرهنگ و تاریخ. آنچه در نوشته او برای من بسیار جذاب بود مفهوم خودداناپنداری بود و جالب اینجاست چندی پیش دوست دیگری مفهومی را به من آموخت به نام دگرگاوپنداری. من فکر می کنم این دو پدیده همزاد هم هستند اولی می گوید من می فهمم و دیگران نمی فهمند و دومی می گوید دیگران نمی فهمند و من می فهمم.

تاثیر شوم این زوج خوددانا پنداری و دگرگاوپنداری بر زندگی فردی و جمعی چیست؟
◻️خشونت: وقتی فکر می کنم که من می فهمم و تو نمی فهمی تا اندکی مدارا می کنم و سپس از خشونت برای خفه کردن صدای تو و اندیشه تو استفاده می کنم. خودداناپنداری سرآغاز خشونت کلامی و سپس خشونت فیزیکی است. خود داناپنداران دلیلی نمی بینید که دیگران حرف بزنند! چون اصلا نیازی نیست.
◻️استبداد: وقتی من دگرگاوپندار هستم یعنی اینکه دیگران و به ویژه زیردستان صلاح خودشان را تشخیص نمی دهند. پس استبداد متولد می شود. من به جای تو و برای تو تصمیم می گیرم بدون آنکه نه تو را در تصمیم خود مشارکت دهم و نه حتی تو را توجیه کنم.
◻️عقب ماندگی: در جامعه ای که خشونت از یک سو و استبداد از دیگر سو هست، نه ظرفیتی شکوفا می شود، نه حقوق مالکیت معنا پیدا می کند، نه حاکمیت قانون مستقر می شود و نه آینده ای روشن ترسیم می شود. بهمین خاطر جامعه ای عقیم و تهی از امید و آینده شکل می گیرد.

چه کنیم؟ می شود تجویزهای مختلفی کرد ولی من فکر می کنم برگردیم به وصیت او. کتاب بخوانیم! کتاب خوانی سه نتیجه مبارک دارد: تواضع فکری، تنوع فکری و تعالی فکری.

چرا تواضع فکری؟ کتاب خوانی یعنی چیزهایی هست که دیگران می دانند و من نمی دانم.
چرا تنوع فکری؟ چون با خواندن کتاب های مختلف از اعصار و ملل و افکار مختلف می آموزیم آنقدر هم که فکر می کنیم ما دانا نیستیم و دیگران نادان نیستند.
چرا تعالی فکری؟ به مرور زمان تغذیه ذهن با کتاب های مختلف منجر به شکل گیری اندیشه های جدید متعالی تری می شود که حتی خود نیز انتظارش را نداشتیم. کتاب خوانی یک نه بزرگ به خودداناپنداری و دگرگاوپنداریست. کتاب خوانی آغاز مبارزه با خشونت، استبداد و عقب ماندگی است و البته کافی نیست ولی برای آغاز نقطه شروع خوبی است.

دکتر مجتبی لشکربلوکی
@Dr_Lashkarbolouki
🔳⭕️اگر به عنوان شخص یا یک شرکت دارایی قابل سرمایه گذاری قابل توجهی دارید، مدیریت سرمایه دایموند می‌تواند این مسایل شما را حل کند:

◻️من یک فرد پرمشغله هستم؛ فرصت سرمایه‌گذاری و مدیریت دارایی را ندارم.

◻️من مقیم خارج از کشور هستم؛ نمی‌توانم مستقیم اموالم را مدیریت کنم.

◻️ما یک خانواده هستیم؛ می‌خواهيم تیمی حرفه‌ای سرمایه‌هایمان را مدیریت و کارهای مالی مان را انجام دهد.

◻️ما یک شرکت هستیم؛ می خواهیم بر فعالیت اصلی خود متمرکز شویم و بخش سرمایه گذاری خود را به یک تیم قابل اعتماد برون‌سپاری کنیم.

در صورتی که پرونده شما در مدیریت سرمایه دایموند پذیرفته شود تمام امور مالي، اداري، حقوقي و بانکی مرتبط با دارایی شما توسط دایموند و زیر نظر مستقیم شما انجام خواهد شد.

با دایموند بیشتر آشنا شوید:
www.DiamondCMG.com

مستقیم در تلگرام برای ما پیام بفرستید:
@DiamondCMG1
گزارش ده سال آینده جهان 2030.pdf
6.5 MB
🔳⭕️ تصویری از جهان ده سال آینده ۲۰۳۰
✍️نوشته: دکتر مجتبی لشکربلوکی


این گزارش به این سوالات پاسخ می دهد:
◻️تا ده سال آینده شاهد چه تغییرات بزرگی هستیم؟
◼️فرصت های میلیارد دلاری دهه آینده کدامند؟
◻️در کدام حوزه ها، سرمایه گذاری کنیم؟
◼️آینده چه کشورهایی، چه صنایعی و چه فناوری هایی درخشان تر است؟
◻️مهم ترین تاثیرات فناوری های آینده چیست؟
◼️من و شما برای آنکه در جهان آینده زنده بمانیم باید خود را برای چه تغییراتی آماده کنیم؟

کانال اختصاصی دکتر مجتبی لشکربلوکی
@Dr_Lashkarbolouki
🔳⭕️کوروش تو بخواب! ما هم می خوابیم!


چرا امارات وزارت هوش مصنوعی ایجاد کرد و اولین وزیر هوش مصنوعی جهان را منصوب کرد؟ به خاطر پرستیژ؟ صد در صد نه! سهم هوش مصنوعی در اقتصاد جهان در سال 2030 به بیش از 15 تریلیون دلار می رسد. بنابراین امارات تصمیم گرفته چند برنامه اجرا کند از جمله برنامه تبدیل دوبی به شهر تمام هوشمند و برنامه چاپ سه بعدی دبی! یعنی چه؟ یعنی تا سال 2030، 25 درصد ساختمان های دوبی با استفاده از فناوری سه بعدی ساخته شود و ...

دولت کره قصد دارد علاوه بر سرمایه گذاری ۱.۷ تریلیون وون روی تکنولوژی اتومبیل های خودران، از سرمایه گذاری 35 میلیارد دلاری یک شرکت خصوصی در این زمینه حمایت کند؟ آیا به خاطر این است که خوشی زیر دلشان را زده است و از ماشین های فعلی ناراضی اند؟ قطعا نه! به این خاطر که می دانند آینده خودروها را تکنولوژی های جدید رقم خواهند زد. امروز اگر غفلت کنند فردا را از دست خواهند داد.

گوگل اعلام کرده ۱۰ میلیارد دلار در هند سرمایه‌گذاری انجام می دهد. از خود سوال کنیم چرا گوگل در ایران ۱۰ نه بلکه فقط ۱ میلیارد دلار سرمایه گذاری نمی دهد؟ همین سرمایه گذاری هاست که باعث شده استارت‌آپ های هندی در سال قبل درآمد ۱۴.۸ میلیارد دلاری داشته اند. تقریبا ده سال پیش گردش مالی استارت‌آپ‌های هندی ۵۵۰ میلیون دلار بود که الان ۲۷ برابر شده. چرا ما مانند هند نشدیم؟ آیا هندی ها از ما باهوش ترند؟

طبق شاخص‌های بازارهای سرمایه جهانی، چهار شرکت از ۱۰ برند برتر جهان در حوزه تکنولوژی های پیشرفته، جزو برندهای آسیایی هستند. ده سال قبل یعنی سال ۲۰۱۰ آسیا هیچ نماینده‌ای در این بخش نداشت. چرا ایران هیچ نماینده ای ندارد؟

☑️⭕️تحلیل و تجویز راهبردی:
کوروش آسوده بخواب، زیرا که ما بیداریم! این جمله را ظاهرا محمدرضاشاه در جشن‌های ۲۵۰۰ ساله در برابر آرامگاه کوروش خطاب به او گفته است. گاهی اوقات که سرمایه‌گذاری‌های هوشمندانه جهان را با وضعیت خودمان مقایسه می‌کنم می‌گویم من اگر امروز بخواهم به کوروش چیزی بگویم احتمالا می‌شود این: کوروش تو بخواب! ما هم می خوابیم!
براستی زمانی که کشورهای دیگر جهان روی هوش مصنوعی، اتومبیل های خودران، اینترنت اشیاء، چاپ سه و چهار بعدی، روبات ها، بیگ دیتا و واقعیت مجازی سرمایه گذاری های سنگین میلیارد دلاری می کنند. دغدغه ما چیست؟ فیلترینگ یا عدم فیلترینگ اینستاگرام، افزایش یا کاهش قیمت دلار، صف خرید گوشت و مرغ و پوشک بچه، کره و روغن در ماه های مختلف. افق فکری همه تنزل پیدا کرده است به پوشک بچه و قیمت دلار! وقتی در اخبار می خوانم که معاون اول رییس جمهور مملکت بابت تخم مرغ جلسه اضطراری گذاشته، می خواهم سرم را بکوبم به دیوار! فکر نکنید شوخی می کنم کافیست الان در موتور جستجوی گوگل تایپ کنید: معاون اول رییس جمهور و تخم مرغ. می فهمید که واقعا چنین مساله ای بوده و چنان جلسه ای گذاشته شده است.
مدیران ارشد باهوش کشورها فهمیده اند باید در حوزه‌های آینده‌ساز سرمایه گذاری کنند. پس باید خودشان مستقیما سرمایه‌گذاری کنند (مانند دوبی) یا فضا را فراهم کنند که چنین سرمایه گذاری هایی در آن کشور انجام شود (مانند هند) یا هر دو (مانند چین).

چه می توان کرد؟
▫️ هم حاکمان و هم شهروندان، افق فکری خودمان را گسترش دهیم، با جهان آشنا شویم. روندهای جهانی را بشناسیم و به آینده جهان در ده، بیست و پنجاه سال آینده فکر کنیم. با صنایعی میلیارد دلاری آینده یعنی اینترنت اشیاء، چاپ سه بعدی، روبات ها، هوش مصنوعی، ژن درمانی، قطعات یدکی بدن آشنا شویم (گزارش تصویر جهان در سال ۲۰۳۰ به ویژه برای مدیران ارشد کشور، مدیران ارشد کسب وکار و جوانان زیر ۲۵ سال تدوین شده است: لینک دانلود).

▫️شرایطی را فراهم کنیم که سطح دغدغه های مردمان این سرزمین از تخم مرغ و پوشک بچه و قیمت دلار، قرعه‌کشی خودور بالاتر بیاید و ذهن شان رها شود برای پرداختن به خلق آینده (کارآفرینان) یا سرمایه گذاری روی آینده (سرمایه گذاران). کشور را از مسایل حاشیه‌ای و فرسایشی (مانند تنش با جهان، تخاصم ایدئولوژیک، تحریم، خودی و غیرخودی و فیلترینگ و ...) برهانیم. راهش آنست که اولویت‌های کشور را نه در مقابله که در رشد و پیشرفت تعریف کنیم. مردمی که از فردای خود اطمینانی ندارند نمی توانند به ده سال آینده فکر کنند.

3▫️ فعلا تا اطلاع ثانوی دولت هیچ پولی ندارد برای امور توسعه‌ای و سرمایه‌گذاری‌های آینده ساز. باشد! ولی همین دولت/حکومت می تواند بدون یک ریال هزینه، فضای کسب وکار و سرمایه گذاری را برای سرمایه گذاران در حوزه‌هایی مانند بلاک چین، هلث تک، هوش مصنوعی و ... فراهم کند! باور کنیم باور کنیم فراهم کردن بستر سرمایه گذاری داخلی و خارجی بر حوزه‌های آینده‌ساز (آن هم بدون یک ریال هزینه) بیش از تخم مرغ و پوشک بچه اهمیت دارد!

دکتر مجتبی لشکربلوکی
@Dr_Lashkarbolouki
💎 شما در سال قبل جزو برنده ها بودید یا بازنده ها؟

دایموند؛ آینده مطمئن سرمایه شما

@DiamondCMG
وبسایت؛
https://Diamondcmg.com
🔳⭕️بهترین استراتژی سرمایه گذاری چیست؟ - یادداشت شماره یک

واقعیت آن است که افراد زیادی سوال می کنند که کجا سرمایه گذاری کنیم؟ و آیا اینجا و آنجا سرمایه گذاری کنیم یا نه؟
اگر بخواهم خیلی خیلی ساده جواب بدهم باید به این نکات اشاره کنم:
◻️سبد سرمایه گذاری هر فردی با فرد دیگر (حتی خواهر یا برادر دوقلویش) متفاوت است. چرا؟ به پنج دلیل؛

دلیل اول: هدف من با هدف شما تفاوت دارد. مثلا هدف من این است که ارزش پولم را در برابر تغییرات نرخ ارز حفظ کنم و هدف شما این است که ماهانه یک مبلغ ثابتی از سرمایه گذاری خود درآمد ثابت داشته باشید.

دلیل دوم: میزان ریسک پذیری من با میزان ریسک پذیری شما متفاوت است. ممکن است من خیلی استرسی باشم و شما خیلی شجاع دل! بنابراین سبد سرمایه گذاری مان با هم متفاوت خواهد بود.

دلیل سوم: نیاز من به نقدینگی با نیاز شما متفاوت است؛ مثلا ممکن است من تا چهار سال نه به اصل پول و نه به سود (فرع پول) احتیاج نداشته باشم اما ممکن است شما اولا هر ماه نیاز به پول داشته باشید و همچنین ممکن است پس از شش ماه لازم داشته باشید که اصل سرمایه تان را هم نقد کنید و به امور دیگر تخصیص دهید.

دلیل چهارم: مقدار سرمایه گذاری من با شما متفاوت است. مثلا من 100 میلیون پول دارم و شما 10 میلیارد. پس سبد سرمایه گذاری مان نمی تواند مساوی باشد.

دلیل پنجم: افق زمانی سرمایه من و شما متفاوت است. مثلا من هفتاد سالم است و شما چهل سالتان و فرزندتان 18 ساله است پس قاعدتا در حوزه های مختلفی سرمایه گذاری میکنیم.

بنابراین باید سبد سرمایه گذاری ای داشته باشیم که با هدف، افق و میزان مقدار سرمایه گذاری ما متناسب باشد و همچنین با توان قلب ما (میزان ریسک پذیری شما) همخوانی داشته باشد.

◻️ما سبد سرمایه گذاری بهینه نداریم چرا؟
چون در هر ماه و فصل و سال، برخی کلاس های دارایی (به طلا، اوراق، سهام، کریپتو، املاک و مستغلات و ... می گویند کلاس دارایی) بازدهی بالاتری دارند و برخی بازدهی پایین تر یا منفی. بنابراین بسته به افق سرمایه گذاری باید سبد سرمایه گذاری تان را پیکربندی مجدد یا به اصطلاح ریبالانس کنید.


◻️کلاس تان را درست انتخاب کنید.
در طول زمان آموخته ایم که به جای آنکه در داخل یک کلاس دارایی دنبال بهترین ها باشیم باید مطمئن شویم که بهترین کلاس دارایی را انتخاب کرده ایم. به عنوان مثال هر روز هزاران نفر در مورد سهام بازار بورس سیگنال می دهند و می گیرند و حتی سیگنال می خرند و حرص و جوش می خورند و ماکزیمم به بازده 5% می رسند اما در یک کلاس دارایی دیگر بدون هر گونه تلاش و فقط با سرمایه گذاری غیرفعال به بازده 30% می رسند. (⭕️مثلا تفاوت بازده را اینجا ببینید) مثلا وقتی شما با کسی که متخصص بازار سرمایه است یا با یک سبدگردان مشورت می کنید، او به شما خواهد گفت که پولت را بگذار در بازار سهام یا پیشنهاد سبدگردانی اختصاصی به شما می دهد و این می تواند خطرناک باشد. شما باید با دقت زیاد سرمایه تان را به کلاس های دارایی برنده اختصاص دهید. تجربه تاریخی نشان داده است کسانی که کلاس دارایی برنده را درست تشخیص داده اند از متخصصان درون یک کلاس دارایی بیشتر بازده گرفته اند.

مجتبی لشکربلوکی
@Dr_Lashkarbolouki
🔳⭕️چشم انداز اقتصاد ایران سال۱۴۰۰ - دنیای اقتصاد
با سخنرانی دکتر مجتبی لشکربلوکی (استراتژی سرمایه گذاری در دارایی های دیجیتال و رمزارزها)

دیگر سخنرانان؛
دکتر بهروز ملکی
دکتر مرتضی ایمانی راد
دکتر سعید اسلامی
دکتر آخوندی

اطلاعات بیشتر:

http://lms.donya-e-eqtesad.com/course/view/6785
🔳بهترین استراتژی سرمایه گذاری چیست(۲)؟ - یادداشت شماره دو

استراتژی سرمایه‌گذاری شامل مجموعه‌ای از انتخاب ها و قواعدی که ترکیب سبد سرمایه گذاری ما را مشخص می کند، همچنین چه گونگی مدیریت و به روز نگه داشتن سبد را. به عبارت دیگر به سه سوال پاسخ می دهد:
•ترکیب سبد سرمایه گذاری من باید شامل چه کلاس دارایی هایی باشد؟
•هر کلاس دارایی چند درصد سبد را تشکیل می دهد؟ (وزن دارایی مثلا طلا ۳۰٪)
•چگونه (بر اساس چه قواعدی) و چه زمانی این سبد دارایی را بازبینی و بازچینی کنم؟

ما انواع و اقسام استراتژی های سرمایه گذاری داریم. یکی از آن ها کپی تریدینگ است. استراتژی نعل به نعل یا کپی تریدینگ Copy trading چه معنایی دارد؟
اگر شما فردی را بشناسید که به او و به تصمیماتش صد در صد اطمینان داشته باشید او را فالو می کنید و هر چه می خرد و می فروشد را برای خود کپی می کنید. امروز طلا می خرد شما هم طلا می خرید. فردا در بازار سرمایه میانگین کم می کند شما هم چنین می کنید.
در دنیا بر اساس همین منطق سوشیال تریدینگ ها شکل گرفته اند. امکان کپی کردن سایر کاربران یکی از ویژگی‌های مهم پلتفرم‌های سوشیال تریدینگ است. وقتی شما یک معامله‌گر موفق با سبک معامله‌گری مناسب می‌یابید، می‌توانید انتخاب کنید که استراتژی‌های او را دنبال کنید تا همه معاملاتی که او انجام می‌دهد بصورت اتوماتیک در حساب شما نیز کپی شود. شبیه به این منطق در ایران هم در سایت صد تحلیل هست.

فواید این استراتژی چیست؟
•هزینه پایین برای تحلیل و جمع آوری اطلاعات
•زمان و انرژی بسیار کم برای تحلیل
•حس کنترل شده خسران در زمان ضرر چون می دانید که یک آدم حرفه ای نیز ضرر کرده است.

نقاط ضعف این استراتژی چیست؟
•ما همیشه به چنین فرد حرفه ای دسترسی نداریم.
•ممکن است فرد الگو در یک بازار مثلا طلا بسیار حرفه ای باشد اما در بازار کریپتو یا بورس چندان موفق عمل نکند.
•ما عموما به ترکیب سبد این افراد دسترسی نداریم که چقدر را به طلا اختصاص داده اند و چقدر به ملک و چقدر به کریپتو
•در یادداشت اول گفتیم که به پنج دلیل سبدهای سرمایه گذاری هیچ دو فردی حتی اگر خواهر و برادر دوقلو باشند با هم یکی نیست. بنابراین کپی کردن حتی در صورت امکان منجر به بهینه شدن سبد سرمایه گذاری من، نه برای من که برای او (فرد الگو) می شود.

این استراتژی به چه کسانی توصیه می شود؟
•کسانی که زمان یا توان تحلیل بالایی ندارند.
•کسانی که دسترسی خوبی به اطلاعات و معاملات و تصمیمات فرد الگو دارند.
•کسانی که نمی خواهند در سرمایه گذاری خیلی زمان بگذارند و ترجیح می دهند که وقت خود را صرف کسب و کار اصلی یا زندگی و یا امور مهم تر از سرمایه گذاری کنند.

☑️تجویز راهبردی:
استراتژی نعل به نعل یا کپی تریدینگ را زمانی انتخاب کنید که می خواهید زمان و انرژی کمی را صرف امور سرمایه گذاری کنید، فرد الگوی حرفه ای مناسبی در دسترس دارید و اطمینان دارید که هدف، افق، نقدینگی و میزان ریسک پذیری شما با فرد الگو تشابه و تناسبی دارد.

مجتبی لشکربلوکی
@Dr_Lashkarbolouki
🔳⭕️به زودی منتشر خواهد شد!
این کتاب خلاصه ۱۲ کتاب درباره خوشبختی، شادکامی و شادی است. کتابی که نه قرار بود نوشته شود نه منتشر شود اما ...
عصاره آن ۱۲ کتاب در ۱۵ تکنیک خلاصه شده اند از جمله تکنیک های غرقگی، ایکیگای، تجسم منفی، رنج داوطلبانه و ....
تک تک این تکنیک ها را اجرا کرده ام و در مورد کاربردی بودن آن ها به اطمینان رسیده ام.

مجتبی لشکربلوکی
@Dr_Lashkarbolouki
💎 بهترین استراتژی سرمایه گذاری (٣)
🔳⭕️سرمایه گذاری گله ای و ساز مخالف

نوشته؛ دکتر مجتبی لشکربلوکی


◻️پژوهشگران آزمایشی را انجام دادند. در یک مکان عمومی چند نفری پشت سر هم به صورت صف ایستادند. بعد از مدتی افراد دیگری بدون آنکه بدانند داستان این صف چیست آمدند و به صف پیوستند. ظاهرا چیزی درون ما وجود دارد که به ما می گوید اگر جایی صف تشکیل شد و یا اگر عده زیادی کاری را انجام می دهند پس آن جا چیز ارزشمندی وجود دارد.
به این رفتار می گویند رفتار گله ای یا رمه وار. برخی از سرمایه‌گذاران استراتژی‌ گله‌ای دارند. بدون آن‌که بدانند دقیقا چه دارایی ای یا چه مختصاتی می‌خرند یا می فروشند فقط از جمع تبعیت می کنند. اگر دیگران می فروشند آن ها نیز و اگر دیگران می خرند آن ها نیز.

نقاط مثبت این استراتژی چیست؟
▫️زمان و هزینه بسیار کم برای تحلیل و تصمیم گیری.
▫️یک نکته بسیار مثبت اين است که چون ما همان تصمیمی را می گیریم که جمع گرفته است کمتر دچار حسرت روانی (و نه خسران مالی) می شویم. یعنی مثلا فرض کنید که ۲۰٪ ضرر کردیم (=خسران مالی) ولی خودمان را دلداری می دهیم که چون جمع کثیری چنین کردند و من تنها کسی نبودم که خطا کرد به همین خاطر کمتر دچار حسرت روانی می شویم.

نقاط ضعف این استراتژی چیست؟
▫️توان تحلیلی شما هیچ گاه حتی بعد از گذشت ۲۰ سال رفتار رمه وار، افزایش پیدا نخواهد کرد و همواره وابسته خواهید ماند.

▫️بر عکس استراتژی گله ای، استراتژی ساز مخالف را داریم. در این استراتژی وقتی جمع کثیری سراغ یک نوع دارایی (مثلا بیت کوین یا طلا یا سهام فملی) می روند، فرد آن را می‌فروشد. در مقابل وقتی همه فروشنده‌اند او خرید می‌کند.
مثلا ایلان ماسک توئیت کرده در مورد بیت کوین و قیمت بیت کوین دارد می رود بالا و آن موقع بیت کوین در بورس است! همه در جستجوی خرید بیت کوین هستند و قیمت هم دارد ساعت به ساعت بیشتر می‌شود، سرمایه‌گذار بیت کوین اش را با قیمت بالا عرضه می‌کند و وقتی هیجانات فروکش کرد و قیمت پایین آمد و درست زمانی که ملت وحشت‌زده فروشنده هستند، فرد بیت کوین های دیگران را با قیمتی به مراتب کمتر از قیمت های قبلی می‌خرد.

نقاط قوت:
▫️شما هیچ وقت در صف فروش یا صف خرید گیر نخواهید کرد.
▫️از هیجانات بازار به نفع خود استفاده خواهید کرد.

نقاط ضعف:
▫️شما برای اینکه چنین استراتژی را را به کار ببرید باید علاوه بر این که بازار را خیلی خیلی خوب و عمیق بشناسید باید اعتماد به نفس بالایی هم داشته باشید.
▫️شما کاملا باید فروش ها و خریدهای هیجانی را از خرید و فروش های منطقی تشخیص دهید. مثلا اگر یک شرکت تحریم شود و قیمت آن در حال افت است این لزوما یک افت هیجانی نیست بلکه یک منطق پشت سر آن وجود دارد.
▪️اجرای این استراتژی به هیچ وجه آسان نیست. ممکن است کسانی که در شبکه های اجتماعی در زمینه خرید و فروش مشاوره و نظر می دهند بعد از اینکه یک واقعه رخ داد بگویند که اگر شما فلان سهام را فلان موقع می خریدید ۳۰٪ سود می کردید در عرض ۵ روز. ولی چه زمانی این را می گویند بعد از واقعه. اصولا بعد از واقعه تحلیل کردن خیلی آسان است. بگذارید مثال بزنم. فرض کنید فولاد امروز هیجانی ۵٪ افت قیمت داشته و همه فروشنده اند اگر شما بخواهید بگویید که چون همه فروشنده اند من استراتژی ساز مخالف را انتخاب می کنم و می خرم. و بعد از اینکه شما خریدید ۷ بار دیگر منفی ۵ بخورد. چه می کنید؟ خلاصه آنکه این استراتژی در بیان ساده است اما در اجرا واقعا دشوار است و نیاز به خبرویت دارد. گول کسانی که بعد از واقعه فقط حسرت های شما را بیشتر می کنند نخورید.

@DiamondCMG
https://Diamondcmg.com
چرا ایران عقب ماند-جلد1.pdf
1.5 MB
🔳⭕️جلد۱ کتاب چرا ایران عقب ماند و توسعه پیدا نکرد؟
تدوین: دکتر مجتبی لشکربلوکی

این جلد به روایت های دکتر زیباکلام، دکتر سریع القلم، دکتر داوری اردکانی می پردازد.
در جستجوی درک مشترک برای درد مشترک

@Dr_Lashkarbolouki
🔳⭕️بفرمایید شام؛ دیگه موضوعات سیاسی بسه!

در جمع‌های خانوادگی و میهمانی‌های دوستانه که دور هم که جمع می شویم از هر دری سخن می‌گوییم. زمین و زمان را در عرض یک ساعت شخم می‌زنیم. درد دل می‌کنیم، خبر رد و بد می‌کنیم در حد سی.ان.ان و سپس می رویم در پوست هنری کسینجر و اقتصاد و سیاست جهان را نیز تحلیل می کنیم.
نکته جالبی که در جمع های خانوادگی و دوستانه وجود دارد این است که یک جمله به طرق مختلف تکرار می شود. و آن این است: اصلاً بزرگترین مشکل مملکت این است که ....
این جمله هر چند وقت یکبار توسط یکی از حضار گفته می‌شود و بسته به موضوع و مساله ای که طرح شده به گونه ای خاتمه می یابد. جالب اینجاست که این جمله در طول یک میهمانی دو ساعته سه بار گفته شود و بزرگترین مشکل مملکت را به سه چیز کاملا متفاوت ربط می دهیم و هر سه بار هم ما با تکان دادن سر آن را تایید می کنیم و یادمان می رود که دقیقا همین ده دقیقه پیش بزرگ ترین مشکل مملکت را چیز دیگری می دانستیم.
جالب اینجاست که این فقط به افراد عمومی کوچه و بازار ندارد. در یک جلسه که با معاون اسبق سازمان برنامه و بودجه کشور داشتم در یک جلسه یک ساعته ایشان بزرگ ترین مشکل مملکت را در دو جمله با اختلاف نیم ساعت دو چیز متفاوت دانستند!!

بگذارید مثال بزنم:
◻️اصلا گیر اصلی مملکت این است که مدیران بی کفایت و بی خاصیت بر سر کارند.
◻️بزرگ ترین مساله اینه که در ژاپن ۹۹٪ آدم ها کم هوشند و ۱٪ باهوش. و همان یک درصد مسوولند. در حالی که در ایران ۹۹٪ باهوشند ولی ....
◻️بزرگ ترین مشکل مملکت این است که ما با دنیا سر جنگ داریم.
◻️بزرگ ترین مشکل مملکت اینه که همه به فکر خودشون هستند و کسی به دیگری فکر نمی کنه.
◻️آقا بزرگ‌ترین مشکل مملکت این است که از همان کلاس اول به ما یاد دادند که بابا نان داد در صورتی که باید می نوشتیم بابای من کارآفرین است.
◻️بزرگ ترین مشکل مملکت اینه که همه دزد شدند!
◻️بزرگ ترین مساله اینه که کسی رشد می کنه، کمی قدش بلند میشه، سرش رو قیچی می کنند! نمی ذارند کسی قدش بلند بشه.
این جملات و تحلیل ها ادامه پیدا می کنند تا یک نفر صدا می زند که بفرمایید شام! دیگه این صحبت ها بسه و ما هم با کمال میل آخرین تایید سرمان را انجام می دهیم و می رویم که چیزی بخوریم تا همه این ها را بشورد و ببرد پایین! هپی اند!

☑️⭕️تحلیل و تجویز راهبردی:
می دانید معنی چنین رفتاری چیست؟ اول اینکه ما حدود دویست سال است که با یک سوال دست به گریبان شده ایم. و این سوال مانند خوره روح ما را می خورد. و آن سوال هم این است که چرا غرب (آلمان، انگلستان، فرانسه، کانادا) پیش رفت و ما ماندیم. بعد که رفتیم جلوتر این سوال برای ما سنگین‌تر شد. چرا شرق (ژاپن، کره جنوبی، سنگاپور و چین) پیش رفت و ما ماندیم. این سوال دارد حلقه خود را تنگ‌تر می کند. چرا ترکیه، امارات، هند، اندونزی و .... پیش می‌روند و ما در جا می زنیم؟
اما معنی دیگر این رفتار چیست؟ این رفتار پیامش این است که ما ملتی هستیم که سوال داریم، اما حال نداریم! حال نداریم به سوالات خود به شیوه ای اصولی و قاعده مند بپردازیم. صرفا حرف می زنیم. بی مطالعه. نظر می دهیم بی تامل! ملتی که حال ندارد به مساله خودش به صورت «جدی» بپردازد. ملتی که در هر خانواده شان دست کم یک نفر تحصیلات دانشگاهی دارند! از تحلیل قاعده مند بزرگ ترین مساله خودش عاجز است! مدرک داران بی ادراک! ملتی که درد دارد اما حال ندارد که ببیند که دردش از کجاست؟ 200 سال است که سوال مشترک داریم اما تحلیل مشترک نداریم.
ما تا زمانی که درک مشترک از درد مشترک مان نداشته باشیم و تا زمانی که سطح تحلیل‌های‌مان در حد صبحت های قبل از بفرمایید شام است به جایی نمی رسیم. دعوت؛ سلسله کتاب‌های استراتژی توسعه از چرایی تا چگونگی (چرا ایران عقب ماند؟) تلاشی است برای جمع بندی یافته های نظریه پردازان توسعه تا این لحظه. شاید نقطه شروع خوبی باشد!

دکتر مجتبی لشکربلوکی
@Dr_Lashkarbolouki
2024/09/30 00:29:39
Back to Top
HTML Embed Code: