Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⬛️ سیمین فهندژ، نماینده‌ جامعه‌ی جهانی بهائی در شبکه‌ ایکس خود از دستگیری گسترده‌ بهائیان در ایران خبر داد و نوشت: "ماموران مسلح به خانه‌۲۰ شهروند ‎بهائی در همدان یورش برده و ۱۰ نفر را دستگیر کردند. ۹بهائی دیگر نیز در کرج بازداشت شدند که تعداد کل بازداشت‌شدگان را به ۱۹نفر می‌رساند"

◾️ او افزود: "خانه‌ دو زن سالمند بهائی در همدان، که یکی از آن‌ها از بیماری‌های متعددی رنج می‌برد نیز مورد تفتیش قرار گرفت. #اختر_نعیمی ۸۵ و #پوران_خاندل ۸۰سال سن دارند و همسران هردوی آن‌ها از جمله ۲۰۰بهائی‌ هستند که پس از انقلاب اسلامی سال۵۷ اعدام شدند. جامعه‌ جهانی بهائی با نگرانی شدید این اخبار در حال تکمیل را دنبال می‌کند. حکومت ایران باید تمامی بهائی‌های بازداشت‌شده را آزاد کند.بر اساس قوانین بین‌الملل دستگیری افراد بی‌گناه، به‌ویژه بیماران و سالمندان، غیرانسانی و غیرقانونی است"

◽️ مضاف بر اطلاع‌رسانی نهادهای حقوق‌بشری در مورد سرکوب بی‌رحمانه‌ بهائیان، دفاع ایرانیان از حقوق هموطنان بهائی خود و اعتراض به این ظلم آشکار لازم است که پررنگ شود.آزار افراد انسانی آن هم به صرف باورهای مذهبی‌شان محکوم است و باید پایان پذیرد.
@DhrcIran
⬛️ وضع محدودیت‌های بیشتر علیه توماج صالحی در زندان

◾️ امیر رئیسیان روز چهارشنبه ۱۷ آبان به شبکه شرق گفت که #توماج_صالحی به دلیل عدم رسیدگی مقام‌های زندان به موضوع شکستگی پایش و همچنین انتشار اخبار نادرست درباره او در برخی رسانه‌ها، شکایاتی را در دادسراهای کارکنان دولت و رسانه ثبت کرده است.

◾️ او همچنین افزود: "متاسفانه در روزهای اخیر محدودیت‌هایی در تماس‌ها، ملاقات‌ها و دیگر حقوق یک زندانی نظیر استفاده از باشگاه برای او ایجاد شده که امیدواریم به طرح این شکایت‌ها ربطی نداشته باشد."

◾️ عدم اجازه ارتباط توماج صالحی با وکیل خود یا تماس با اعضای خانواده‌اش از جمله محدودیت‌هایی است که علیه این خواننده اعمال شده است.

◾️ وکیل توماج صالحی در مورد شکستگی پای این خواننده‌ی زندانی گفت: "توماج بنا به نظر پزشکان، نیازمند جراحی است اما با این حال، این مهم تا امروز به تعویق افتاده است."

◽️ نیاز به جراحی پای توماج صالحی محرز شده است با این‌حال به بهانه‌های مختلف این عمل به تعویق افتاده است. اعمال محدودیت‌های بیشتر برای این هنرمند زندانی و ممانعت از درمان او مصداق شکنجه و نقض فاحش حقوق انسانی است.
@DhrcIran
⬛️ صفحه‌ی اینستاگرام نرگس محمدی در پیامی به نقل از او نوشت: "بدون روسری و با کت و دامن و در میان ده‌ها نیروی امنیتی از زندان به بیمارستان رفتم و برگشتم."

◾️ سازمان زندان‌ها نیز اعلام کرده که #نرگس_محمدی "با رعایت مقررات و پروتکل‌ها" به بیمارستان اعزام شد.

◾️ در واکنش به اطلاعیه‌ی سازمان زندان‌ها، در پیام اینستاگرامی نرگس محمدی تاکید شده است که "اگر جمهوری اسلامی نپوشیدن روسری را رعایت مقررات و پروتکل‌ها می‌داند،قاعدتا برای همه‌ی زنان ایران باید چنین باشد."

◾️ نرگس محمدی،برنده‌ی جایزه‌ی صلح نوبل محبوس در اوین، از روز ۱۵ آبان در اعتراض به "سیاست جمهوری اسلامی برای تعلل و عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت زندانیان بیمار" و اعتراض به "سیاست یا مرگ یا حجاب اجباری برای زنان ایران" دست به اعتصاب غذا زده بود. او پس از بازگشت از بیمارستان به اعتصاب غذای خود پایان داد.

◽️ نرگس محمدی با انتخاب‌های فداکارانه‌ و شجاعانه‌اش بار دیگر یاداوری کرد که ازخودگذشتگی، شهامت و پایداری بر سر خواسته‌های برحق درنهایت جواب خواهد داد، که امید بیهوده نبوده و نیست و تحمل سختی برای دست‌یابی به آزادی ارزشش را دارد.

*طرح از مرتضی اعلا
@DhrcIran
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⬛️ برگزاری مراسم سالگرد کشته‌شدن کیان پیرفلک در سکوت خبری

◾️ نخستین مراسم سالگرد کشته‌شدن زنده‌یاد #کیان_پیر‌فلک روز پنجشنبه ۱۸ آبان، یک هفته زودتر از موعد اصلی و تحت تدابیر شدید امنیتی بر سر مزار او برگزار شد.

◾️ این مراسم همزمان با گرامیداشت یاد جاویدنام #پویا_مولایی‌راد، بدون اعلام قبلی از جانب خانواده‌ی پیر‌فلک و مولائی و تحت تدابیر شدید امنیتی با حضور اهالی روستا و خانواده‌ها برگزار شد.

◾️ در همین رابطه، فاطمه حیدری خواهر #جواد_حیدری از کشته‌شدگان اعتراضات نوشت: "امروز و در حالی‌که آیین سالگرد کشته‌شدن ‎کیان هفت روز زودتر و تحت‌شدیدترین فشارهای امنیتی برگزار شد، فضای ایذه نیز بسیار امنیتی بود. نیروهای امنیتی به مادر و‌ خواهران #‎میلاد_سعیدیان‌جو در مسیر بازگشت از مزار میلاد حمله کرده و آنان را با اسلحه تهدید کردند.‏ دو نفر از همراهان بازداشت‌شده و خودروی آنان نیز توقیف شده است."


◽️ یک سال از نبود کیان گذشت، اما نام و یاد او تا سال‌ها بر زبان و در خاطر مردم ایران باقی خواهد ماند، تا روز دادخواهی.

*ویدیو از استوری میثم پیرفلک
@DhrcIran
⬛️ عطش انتقام (با الهام از سیدمیرزا ولی‌ عجمیان)

◾️ اخیرا برادر ‎روح‌الله عجمیان، بسیجی کشته‌شده در روز چهلم حدیث نجفی، به صراحت خواستار اعدام دکتر ‎#حمید_قره‌حسنلو و همسرش، از بازداشت‌شدگان پرونده، شد. او در گفت‌و‌گو با روزنامه‌ی اعتماد گفته که در این پرونده "فرد اصل‌ِکاری را که دکتر بود، اعدام نکردند."

◾️ اشاره‌ی او به حمید قره‌حسنلو، رادیولوژیستی است که همراه با همسرش #فرزانه_قره‌حسنلو که کارشناس آزمایشگاه است، در منزل شخصی خود و در رابطه با این پرونده بازداشت شدند.

*کاریکاتور از مانا نیستانی
@DhrcIran
⬛️ پدر و عموی زنده‌یاد یلدا آقافضلی، از کشته شدگان اعتراضات سراسری با انتشار متن مشابهی که به طور تلویحی حاکی از فشار دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی به این خانواده است، اعلام کردند که مراسم سالگرد یلدا در روز جمعه برگزار نخواهد شد.

◾️ اطلاعیه‌ی مذکور ۱۸ آبان همزمان در حساب کاربری مهرداد آقافضلی پدر و عادل آقافضلی عموی یلدا منتشر شد.

◾️ متن این اطلاعیه به شرح زیر است: "ضمن عرض تشکر از کلیه اقوام، آشنایان و مردم بزرگوار سرزمین‌مان ایران به اطلاع می‌رساند کلیه مراسم (بهشت زهرا، و مراسم خصوصی) یادبود و سالگرد #یلدا_آقافضلی روز جمعه ۱۹آبان برگزار نمی‌شود"

◾️ خبر عدم برگزاری سالگرد یلدا در شرایطی منتشر می‌شود که پیشتر مهرداد آقافضلی با انتشار اطلاعیه‌ی دیگری از برگزاری مراسم سالگرد در بهشت زهرا خبر داده بود.

◽️ ممانعت از برگزاری مراسم یادبود کشته‌شدگان تنها بخش کوچکی از انواع آزار و اذیت وارده بر خانواده‌های دادخواهی است که به دنبال روشن شدن علت قتل حکومتی فرزندان خود هستند. همه‌ی این فشارها اما درنهایت هرگز نتوانسته موج گسترده‌ی دادخواهی خانواده‌ها و همچنین حمایت دیگر شهروندان از آنها را خاموش کند.
@DhrcIran
⬛️ گردهمائی بر سر مزار دکتر حسین فاطمی

◾️به مناسبت سالگرد اعدام دکتر حسین فاطمی روز گذشته، جمعه ۱۹ آبان ۱۴۰۲، دکتر محمد‌ سیف‌زاده، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر، به همراه تعداد دیگری از دوستان بر سر مزار او در بابویه‌ی شهر ری حاضر شدند.

◾️ سيد حسين فاطمي سياست‌مدار و روزنامه‌نگار ايراني، از سال ۱۳۳۱ تا ۱۳۳۲ وزير امور خارجه‌ی ايران بود. او یک سال پس از کودتاي ۲۸ مرداد، در سحرگاه ۱۹ آبان ۱۳۳۳ توسط حکومت پهلوي اعدام شد.

◾️ دکتر حسین فاطمی در زمان اجرای حکم اعدام ۳۷ سال داشت.

◽️ یادش گرامی
@DhrcIran
⬛️ در پی صدور احکام ظالمانه برای هستی امیری و ضیا نبوی در پرونده‌ی تجمع اعتراضی به مسمومیت سریالی دانش‌آموزان، فعالین دانشجویی دانشگاه علامه با انتشار نامه‌ای تلاش دستگاه قدرت برای سرکوب دانشگاه را محکوم کردند

◾️ در قسمتی از این نامه می‌خوانیم: "تجمع ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ دانشجویان دانشگاه علامه، در اعتراض به روند مسمومیت دانش‌آموزان، منجر به ممنوع‌الورودی، تعلیق و پرونده‌سازی برای دانشجویان این دانشگاه شد.دانشجویانی که هنوز هم از حضور در دانشگاه و کلاس‌های درس محرومند. اما سرکوب به همین‌جا متوقف نشد و دو حکم زندان یک ساله را به صورت قطعی، برای ضیا نبوی و هستی امیری به دنبال داشت."

◾️در انتهای این نامه ضمن اشاره به پرونده‌سازی گسترده برای دانشجویان آمده است: "در وضعیتی که از هر سو، تلاش می‌شود تا هر چشم‌اندازی برای تغییر مترقی از بین رود، ما ضمن محکوم نمودن احکام تعلیق و زندان برای دانشجویان، عدالت و آزادی‌خواهی را همچنان مطالبه کرده و برای تحقق دانشگاهی ‌که از آن دانشجویان باشد پایداری می‌کنیم."

◽️ #هستی_امیری و #ضیاء_نبوی امروز برای اجرای حکم یک سال حبس، به اوین می‌روند؛ اینجا پاسخ انسانیت زندان است.
@DhrcIran
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⬛️ به نام خدای رنگین‌کمان

◾️ #کیان_پیرفلک ساکن ایذه متولد ۲۱ خرداد ۱۳۹۲ بود که شامگاه ۲۵ آبان‌ ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات شهرستان ایذه با شلیک گلوله به خودروی پدرش، کشته شد. پدر کیان هم توانایی حرکتی خود را از دست داد و ماه‌ها در کُما به سر برد.

◾️ مادر کیان، #ماه‌منیر_مولایی‌راد نیز از خرداد ۱۴۰۲ و در نا‌آرامی و کشته شدن پسر عمویش #پویا_مولایی‌راد در مراسم سالگرد تولد کیان، تحت فشارهای شدید امنیتی از انظار ناپدید شد.

◽️ برای کیانِ کوچک که دشمنان زندگی نگذاشتند به آرزوهای بزرگش برسد.
@DhrcIran
⬛️ یازده سازمان بین‌المللی حقوق‌دانان و کانون وکلا با انتشار بیانیه‌ای محاکمه‌ی نازنین سالاری، محمود طراوت روی و مسعود احمدیان را محکوم کردند.

◾️ اتهام این وکلا «همکاری با دولت‌های متخاصم»، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه جمهوری اسلامی ایران» ذکر شده است.

◾️ کانون وکلای دادگستری کشور‌های مختلف و اتحاديه‌ی بین‌المللی وکلای دادگستری در خصوص بی‌اساس بودن اتهامات واردشده به این وکلا، خواستار لغو فوری دادگاه آنها و تبرئه از تمام اتهامات شدند.

◾️ #نازنین_سالاری وکیل دادگستری و عضو کانون وکلای دادگستری فارس است.

◾️ #محمود_طراوت‌روی شاعر، وکیل دادگستری، عضو و رئیس سابق کانون وکلای فارس است.

◾️ #مسعود_احمدیان‌اسدآبادی وکیل دادگستری و عضو کانون وکلای دادگستری فارس است.

◽️ چشم امید بسیاری از بازداشت‌شدگان به این وکلای شریف است. در طی این سال‌ها آن‌ها وکالت برخی متهمان سیاسی را برعهده داشته‌اند.
@DhrcIran
⬛️ مهسا بصیرتوانا، خواهر جاویدنام مهران بصیرتوانا بازداشت شد

◾️ صبح امروز یکشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۲، #مهسا_بصیرتوانا توسط وزارت اطلاعات بازداشت شد.

◾️ او مادر دو فرزند است است و چند ماه پیش هم به مدت شش روز بازداشت شده بود.

◾️ خانواده‌‌ی زنده‌یاد #مهران_بصیرتوانا همچون دیگر خانواده‌های دادخواه، پس از کشته شدن فرزندشان به شدت تحت فشارهای مامورین حکومتی قرار گرفتند و بارها توسط نهادهای امنیتی احضار شدند.

◾️ مهران، ۲۹ساله، اهل فومن، در تاریخ ۲۵ آبان ۱۴۰۱ در جریان خیزش سراسری با اصابت گلوله‌ی ماموران به قتل رسید. ماموران حکومتی زمانی که او داشت به خانمی که تیر ساچمه‌ای خورده بود کمک می‌کرد، به قفسه‌ی سینه‌ا‌ش شلیک کردند.

◽️ خانواده‌ی دادخواه مهران، می‌خواهند بدانند که در بیمارستان چه اتفاقی برای او افتاد؟ چرا به خانواده اجازه‌ی حضور در بیمارستان داده نشد؟ چرا فیلم لحظه‌‌ی تیرخوردن را نشان ندادند؟ و در یک کلام می‌خواهند قاتل/قاتلان عزیزشان شناسایی، معرفی و محاکمه شود.
@DhrcIran
⬛️ پیام محمد سیف‌زاده به مناسبت درگذشت داوود هرمیداس باوند

◾️ مطلع شدیم دکتر داوود هرمیداس باوند، استاد روابط بین‌الملل و از اعضای جبهه‌ی ملی و "کمیته‌ی انتخابات آزاد، سالم و عادلانه" در کانون مدافعان حقوق بشر دار فانی را وداع گفت.

◾️ این مصیبت را به خانواده‌ی محترم ایشان و به جبهه‌ی ملی، اعضای "کمیته‌ی انتخابات آزاد، سالم و عادلانه" در کانون مدافعان حقوق بشر و مردم ایران تسلیت عرض می‌کنم.

◾️ برای آن بزرگوار علو درجات و برای خانواده‌ی محترم‌شان صبر جمیل از خداوند خواهانم.
محمد سیف‌زاده، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر
@DhrcIran
⬛️ رسانه‌های ایران در تاریخ ۹ آبان‌ از صدور حکم اعدام برای یک زن متاهل در تهران به نام میترا که با شکایت همسرش در اتهام «زنای محصنه» مجرم شناخته شد خبر دادند.

◾️ بر‌اساس ماده‌ی۲۲۱ قانون مجازات اسلامی، مجازات «زنای محصنه»، «رجم» یا سنگسار است.

◾️ در ماه گذشته دست‌کم شش پرونده در رسانه‌های ایران گزارش‌شده که در آن زنان و مردان به اتهام روابط جنسی خارج از ازدواج حکم اعدام و شلاق دریافت کرده‌اند.

◾️ در همین رابطه گروهی از نهادهای حقوق بشری و فعالان برابری جنسی و جنسیتی در کارزاری در محکومیت جرم‌انگاری روابط جنسی خارج از ازدواج و صدور حکم اعدام برای زنان به اتهام «زنا در شرایط احصان» براساس قانون مجازات اسلامی ایران شرکت کردند.

◾️ در این اقدام مشترک، کنشگران پوسترهایی را با نام «میترا» آماده کردند و با هشتگ #جان‌_میترا_در_خطر_است در مورد زنانی نوشتند که به اتهام روابط جنسی خارج از ازدواج در زمان تأهل حکم اعدام دریافت کرده‌اند.

◽️ نهادهای حقوق بشری برگزار کننده‌ی کارزار میترا از همه دعوت کرده‌اند تا برای نجات جان میترا و میتراها کاری کنند و انعکاس صدای محکومیت احکام صادر شده در این پرونده‌ها باشند.
@DhrcIran
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⬛️ بنیاد آلیس شوارتزر آلمان، جایزه‌ی قهرمان سال ۲۰۲۳ را به نسرین ستوده اهدا کرد.

◾️ جزئیات بیشتر را در گزارش احمد صمدی، ایران اینترنشنال بشنوید.

◾️ نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر، روز یکشنبه هفتم آبان ماه، در جریان مراسم خاکسپاری زنده‌یاد #آرمیتا_گراوند، نوجوان جان‌باخته در مترو تهران، توسط نیروهای امنیتی همراه با ضرب و شتم بازداشت شد.

◾️ او علیرغم گذشت ۱۵ روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف و در شرایطی دشوار در زندان قرچک ورامین بسر می‌برد.

◽️ یکی دیگر از زنان شجاع و مبارز ایران‌زمین، در کمال شایستگی موفق به دریافت جایزه‌ی قهرمان سال شد. تبریک به نسرین ستوده و با امید آزادی هرچه زودتر او.
@DhrcIran
⬛️ صدور حکم اعدام و ۲۵ سال حبس برای دو شهروند بازداشتی بلوچ در اعتراضات زاهدان

◾️ طبق گزارش حال وش، یکشنبه ۲۱آبان، #فرشید_حسن‌زهی و #جمشید_حسن‌زهی دو شهروند بلوچ که در بحبوحه‌ی اعتراضات زاهدان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند پس از برگزاری یک جلسه دادگاه آنلاین و پرابهام بدون حضور وکیل به ترتیب به اعدام و ۲۵ سال حبس محکوم شدند.

◾️فرشید حسن‌زهی ۲۵ ساله و جمشید حسن‌زهی ۲۹ ساله دارای دو فرزند خردسال و سرپرست خانواده‌ی خود، مادر، برادر و خواهرانش می‌باشد.

◾️ طبق اطلاع حال‌وش، این شهروندان در بازداشتگاه اطلاعات زاهدان تحت شکنجه وادار به اعترافات اجباری علیه خود شده و هم اکنون در بند۹ زندان مرکزی زاهدان در سلول انفرادی قرار دارند.

◽️ در برابر احکام سنگین هموطنان بلوچ‌مان سکوت جایز نیست. این احکام در پی دادگاه‌هایی غیرشفاف ‌و ناعادلانه صادر شده‌اند. متوقف شدن اجرای آن تنها با اطلاع‌رسانی گسترده امکان‌پذیر است.
@DhrcIran
⬛️ نسرین ستوده، حقوق‌دان و فعال حقوق‌بشر که در مراسم خاکسپاری زنده‌یاد #آرمیتا_گراوند بازداشت و اکنون در زندان قرچک محبوس است، با ارسال نامه‌ای به شرح روز بازداشت خود و منظر پورضرابی پرداخته است.

◽️ متن کامل نامه‌ی #نسرین_ستوده را در پست بعد بخوانید👇
@DhrcIran
⬛️ متن کامل نامه‌ی نسرین ستوده از زندان قرچک

◾️ دوشنبه صبح است، حدود ساعت ۱۰ صبح به دادسرای اوین رسیده‌ایم. در حیاط دادسرا نشسته‌ایم. یکی‌در‌میان بی‌حجاب، یکی‌در‌میان در حال سیگار کشیدن، یکی پیِرس‌هایی در یکی از لاله‌های گوش‌اش دارد که از بالا تا پایین لاله‌‌ی گوش‌اش را پر کرده است. یکی پیِرسی در بینی خود دارد و دیگری کت کوتاه زیبا و خوش‌رنگی با رنگ سبز سربازی مخملی بر تن دارد که با شلوار مشکی کوتاه‌اش و اندام رشید و زیبایش، ناخودآگاه چشم‌ها را به ساق پایش جلب می‌کند. موهای فرفری زیبایی دارد که کل سرش را پر می‌کند و رنگ قهوه‌ای درخشان‌اش در زیر تلالو نور رنگ پریده‌ خورشید پاییزی، درخشان‌تر و زیباتر می‌شود.

◾️ ما آن روز ۴۳ تن بودیم، ۲۳ زن در یک سوی حیاط و حدود ۲۰ مرد در سوی دیگر حیاط. همگی روز قبل دستگیر شده بودیم. بیشتر ما در مراسم خاکسپاری و بر سر مزار دستگیر شدیم. دو سه نفر نیز در مراسم مسجد بازداشت شده بودند، بیشتر کسانی را که عصر همان روز در مسجد دستگیر کرده بودند، تا آخر شب آزاد کردند. از بین آنان دو سه نفر حاضر به قبول وثیقه و دادن تعهد نشدند. چه تعهدی؟ تعهد به اینکه دیگر در چنین مراسمی شرکت نکنند.

◾️ در بین دستگیرشدگان، یکی بود که لباس فرم کارمندی و مقنعه داشت و در ماشین وَن همراه ما بود. او می‌گفت از اینکه هر روز این لباس را می‌پوشید و سرکار می‌رفت، از خودش بیزار بود، ولی اکنون راحت‌تر است.

◾️ وقتی به بهشت زهرا رسیدم، به سالن شست‌وشو رفتم. بستگان آرمیتا ایستاده بودند. کمی بعد مادرش و خواهرش هم رسیدند. افراد جلو می‌آمدند و آشنایی می‌دادند و همراه می‌شدیم. در میان کسانی که جلو آمدند و سلام علیک کردیم، #منظر_پورضرابی با عکس بچه‌هایش بود. از آنجا که من و او همراه شدیم و با ماشین او بر سر مزار رفتیم، او عکس بچه‌هایش را که در دست گرفت. ماموران از پشت سر، عکس‌ها را در هوا قاپیدند و او به‌‌دو رفت و از دست‌شان گرفت. پس از بازگشت، تا کرد و در کیف‌اش گذاشت. ناگهان دیدم دختر جوانی را که کنار من بود، می‌کشند. کشیدمش و دیگران نیز او را به میان جمعیت کشیدند و چند صف جلوتر بردند. سرش روسری انداختند و تمهیدات لازم برای مخفی‌کاری...

◾️ لحظاتی بعد منظر را کشیدند، من برای کشیدن او رفتم هر دو را روی زمین کشیدند و بردند. وقتی سوار ماشین وَن کردند، قبل از ما تعدادی را دستگیر کرده بودند و ماشین تقریبا پر بود. دم در نشستم. مامور مدام می‌گفت برو تو. من نشسته بودم و تو نمی‌رفتم. چند شوکر به پایم زد، تکان نخوردم. دلیل‌اش چشمان اشک‌بار زنی بود که جلوی وَن منتظر بازداشت مانده بود و ماموران جا نداشتند. بعدا یکی از هم‌بندی‌هایم، پس از یکی از تلفن‌هایش گفت که دوستم به خانواده‌ام پیغام داده که از خانم ستوده از قول من تشکر کنید. او جلوی در نشسته بود، جا نبود مرا دستگیر کنند و آزاد کردند. ما را از بهشت زهرا به بازداشتگاه وزرا بردند.

◾️ باد، بی‌خیال‌تر از جوانی بچه‌ها در موهایمان می‌پیچد. من و منظرخانم که ۶۰ و ۶۵ ساله بودیم، به‌کلی از گذاشتن روسری خودداری کردیم. جوان‌ترها پس از مدتی، آرام‌آرام برای چند دقیقه تا رفتن به بازپرسی و برگشت از آن، روسری می‌گذاشتند تا شاید آزاد شوند. مردان دادسرا کارهایشان را رها کرده بودند و یکی‌یکی می‌آمدند و می‌رفتند و با چشمان گشاد شده ما را می‌نگریستند. ما عادی‌ترین کار دنیا را کرده بودیم. بی‌خیال آنجا نشسته بودیم، اما نَفَس آقایان در دادسرا در سینه‌هایشان حبس شده بود. نگاه می‌کردند و می‌گفتند این چه وضعی است؟

◾️ ساعتی یک بار هم دست‌های من و منظر را به هم می‌بستند و می‌گفتند ما را به بازداشتگاه وزرا برگردانند و بعد از نیم ساعت، دوباره ما را از وَن پیاده می‌کردند و می‌گفتند روسری‌هایتان را سر کنید و بروید بازپرسی. سر نمی‌کردیم و نمی‌رفتیم. دو بار این کار را کردند. در یکی از این سناریوها که داشتند ما را به طرف وَن می‌بردند، به مامور گفتم به آقای قناعت‌کار بگویید حتما از ایشان شکایت می‌کنم، چون ایشان نمی‌تواند به‌دلیل نداشتن روسری جلوی شرکتم در محاکمه را بگیرد. من که سال‌ها بود حاضر نبودم در هیچ محکمه‌ای شرکت کنم، اکنون اصرار داشتم در میانه‌ این غم بزرگ، غم از دست دادن آرمیتا، بدون حجاب در دادسرای اوین حاضر شوم. ما تعدادی متهم ساعت‌ها بود حیاط دادسرای اوین را زنانه کرده بودیم، بی‌آنکه متوجه باشیم. اوین سراسرِ مردانه و امنیتی را، با موهایمان به‌خطر انداخته بودیم.

◽️ نسرین ستوده، زندان قرچک
@DhrcIran
⬛️ بازداشت خواهر دادخواه ‎میلاد سعیدیان‌جو

◾️ زهرا سعیدیان‌جو سه روز پیش از سالگرد کشته‌شدن برادرش، زنده‌یاد #میلاد_سعیدیان‌جو، برای چندمین بار بازداشت شد.

◾️ این بازداشت در تاریخ ۲۲ آبان ۱۴۰۲ با حمله‌ی نیروهای جمهوری اسلامی به خانه‌‌ی خانواده‌ی سعیدیان‌جو در ایذه صورت گرفت.

◾️ پیشتر در اواخر مهرماه سال جاری نیز اخباری مبنی بر اخراج #زهرا_سعیدیان‌جو از محل کارش در بیمارستان‌های کودکان مفید و کیان تهران و نیز تهدید شدن او به مرگ از سوی چند موتورسوار منتشر شده بود.

◾️ ۲۵ آبان همزمان با چهارمین سالگرد "آبان خونین"، اولین سالگرد بە قتل رسیدن ‎میلاد سعیدیان‌جو نیز هست.

◾️ اخیرا اعلام شد که اولین سالگرد کشته شدن میلاد سعیدیان‌جو روز پنجشنبه ۲۵ آبان بر سر مزار او در آرامستان گلزار شهدای روستای راسفند برگزار خواهد شد.

◽️ بازداشت، صدور احکام زندان، تفتیش خانه، ربودن وسایل ارتباط جمعی، حصر خانگی، ممانعت از حضور بر سنگ مزار و برگزاری هر گونه مراسم، تخریب و آتش زدن سنگ مزار، استقرار نیروهای امنیتی در اطراف مزار کشته‌شدگان و... آیا پیامی به جز هراس دائمی حکومت از دادخواهی دارد؟
@DhrcIran
2024/10/01 02:21:54
Back to Top
HTML Embed Code: