Telegram Web Link
⬛️ زرخاتون مزارزهی، زندانی بلوچ اعدام شد

◾️ طبق گزارش حال‌وش، سحرگاه امروز چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۲، حکم اعدام ‎#زرخاتون_مزارزهی زندانی زن بلوچ محکوم به اعدام اجرا شد.

◾️ او روز دوشنبه جهت اجرای حکم به سلول انفرادی زندان شهاب کرمان منتقل شده بود و روز گذشته نیز آخرین ملاقات را با خانواده‌اش در زندان کرمان داشت.

◾️ زرخاتون مزارزهی در ۹ دی ۱۳۹۶ در ایست بازرسی قلعه زنگی راین استان کرمان در حالی که قصد عزیمت به شیراز را داشته سوار بر اتوبوس توسط نیروهای مستقر در ایست بازرسی به اتهامات مرتبط به مواد مخدر در این ایست بازرسی بازداشت شد.

◾️ خانم مزارزهی متولد ۱۳۵۶، اهل سراوان ساکن شهرستان خاش، متاهل دارای یک دختر و سرپرست خانواده‌ بود. پیشتر همسر او فوت شده است.

◽️ زرخاتون همچون بسیاری از دیگر زنان بلوچ در زندگی خود تبعیض چندلایه را تجربه کرد؛ محرومیت اقتصادی، زن بودن و بلوچ بودن. او امروز ناعادلانه و ظالمانه در شرایطی اعدام شد که تاکنون حتی یک عکس از او منتشر نشده است.
نه به تبعیض و ستم، نه به حکم ارتجاعی اعدام
@DhrcIran
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⬛️ ممانعت دوباره از انتقال نرگس محمدی به بیمارستان

◾️ صبح روز ۲۴ آبان ۱۴۰۲، بار دیگر از انتقال #نرگس_محمدی به بیمارستان قلب جهت انجام عمل آنژیو، به دلیل تن ندادن به حجاب اجباری ممانعت شد.

◾️ در مراجعه‌ی قبلی نرگس محمدی به بیمارستان که در تاریخ ۱۷ آبان صورت گرفته سی تی آنژیو و سی تی اسکن انجام شده و گرفتگی دو رگ قلب، جمع شدن مایع دور قلب و التهاب شدید مری گزارش شده است.

◾️ او قرار بود امروز جهت انجام عمل آنژیو قلب به بیمارستان منتقل شود. زندانیان بند زنان زندان اوین به حمایت از نرگس محمدی دست به اعتراض زدند.

◾️ در فایل صوتی، درخواست حمایت زندانیان بند پنج از مردان زندانی بند چهار و شش شنیده می‌شود.

◽️ برای حق پوشش،
برای حق درمان،
برای نرگس محمدی
@DhrcIran
⬛️ فریبا کمال‌آبادی، شهروند بهائی زندانی، در نامه‌ای از زندان اوین به موج اخیر سرکوب بهائیان در ایران واکنش نشان داد و به شرح جزئیاتی از تفتیش منازل و بازداشت برخی از بهائیان شهرهای همدان و کرج پرداخت

◾️ در قسمتی از این نامه می‌خوانیم: "#داستان_ما_یکیست. شاید شنیدن این داستان‌های دردناک اما واقعی سبب شود بیش از پیش تلاش کنیم تا عدالت جانشین ظلم و نورانیت جایگزین ظلمت شود."

◽️ متن کامل نامه‌ی #فریبا_کمال‌آبادی را در پست بعد بخوانید👇
@DhrcIran
⬛️ متن کامل ‏نامه‌ی فریبا کمال‌آبادی از زندان اوین در واکنش به موج سرکوب بهائیان در ایران

◾️ صبح چهارشنبه ۱۷ آبان در تماس تلفنی با همسرم امکان گفتگو با مادر دامادم خانم شوق‌انگیز سروریان را یافتم که برای معالجه و دیدار دخترش از همدان به تهران سفر کرده بود. از ایشان شنیدم که گروهی از مامورین امنیتی به منزلشان در همدان حمله کرده و در غیاب صاحب‌خانه در را شکسته و خانه را زیر و رو کرده‌اند.

◾️ ذهنم بی‌درنگ به سال ۱۳۶۶ برگشت. به زمانی که شوق‌انگیزخانم و همسرشان به اتهام بهائی بودن دستگیر و از همدان به زندان اوین منتقل شده بودند. آنها در آن زمان سه فرزند خردسال ۴، ۶ و ۸ ساله داشتند که با دستگیری پدر و مادر از سرپرستی والدین محروم مانده بودند. پس از چند ماه بی‌خبری کامل از یکدیگر، سرانجام بستگان برای مدتی مدید، هر هفته هر سه کودک را به تهران می‌بردند تا در یک روز پدر و در روز دیگر مادر خود را ملاقات کنند و به همدان و مدرسه بازگردند.

◾️ ناگفته پیداست که این قبیل دستگیری‌های والدین دارای فرزندان خردسال به‌عنوان یک اقدام برنامه‌ریزی شده که هنوز هم متأسفانه ادامه دارد، تأثیرات منفی جبران‌ناپذیری بر کودکان و والدین آنان بر جای می‌گذارد و مصداقی است از «شکنجه کودک».

◾️ اما آن دختر ۴ ساله بعدها در اواخر دهه‌ی ۸۰ که دیگر جوانی برومند شده بود، به نوبه‌ی خود در همدان دستگیر و به زندان نهاوند تبعید شد. حال نوبت مادر سالخورده و تنهای او بود که هر هفته از همدان به نهاوند برود تا دختر جوانش را که در بند عمومی زندان نهاوند و در شرایطی بسیار نامناسب نگهداری می‌شد ملاقات کند. اکنون پس از حدود ۳۶ سال، خانه‌ی این خانم ۸۲ ساله به طرزی وحشیانه مورد تعرض و تاراج قرار گرفته و عمداً امنیت روانی او مختل شده است.

◾️ همچنین شنیدم که منزل خانم #اختر_کوثری (نعیمی) که ۸۸ ساله و دچار آلزایمر هستند نیز مورد حمله قرار گرفته و زیر و رو شده است. ایشان همسر آقای دکتر فیروز نعیمی یکی از برجسته‌ترین، سرشناس‌ترین و محبوب‌ترین متخصصان همدان هستند که در سال‌های اولیه‌ی انقلاب به همراه ۶ بهائی دیگر دستگیر شده و به و وحشیانه‌ترین صورت ممکن و بر اثر شکنجه‌های هولناک اعدام شده بودند.

◾️ دو منزل دیگر که مورد حمله واقع شده، منزل خانم #پوران_حبیبی (خاندل) و پسرشان #مهران_خاندل است. همسر ایشان آقای #حسین_خاندل و دو عمویشان آقایان سهیل و #سهراب_حبیبی نیز در زمره‌ی همان ۷ نفر بودند.

◾️صبح چهارشنبه‌ی من با این اخبار و با تداعی تاریخ غم‌بار ۴۰ ساله‌ی این چند خانواده آغاز شد. درحالی‌که قلبم مملو از حزن و اندوه بود. اندوه برای شدت ستم و حزن به جهت شد خصومت حکومت با جمعی از صلح‌جوترین و قانونمندترین شهروندان ایرانی. تداوم همان اندوهی که از اواخر تابستان سال گذشته در پی قیام اعتراضی مردم در مرگ مهسا (ژینا) امینی و مرگ تعدادی از جوانان عزیز ایران در مسیر احقاق حقوق اولیه‌ی انسانی‌شان بر قلب من و قلب‌های بسیاری از هموطنان عزیزم مستولی شده بود.

◾️ بعدازظهر همان روز دقایقی فرصت تماس تلفنی با فرزندانم را داشتم که شنیدم حمله به منازل بهائیان، منحصر به آن چند خانواده نبوده است؛ بلکه حدود ۲۵ منزل مورد حمله و تاراج قرار گرفته و ۹ نفر در همدان دستگیر و زندانی شده‌اند. همچنین خبر دستگیری حدود ۶ بهائی دیگر در کرج را هم شنیدم. یکی از آنها برادرزاده همسرم #فواد_طائفی دارای ۳ فرزند خردسال و نوجوان است. فواد هم در زمان کودکی‌اش شاهد زندانی شدن پدرش و بعدها دستگیری مادرش در مشهد و سپس شاهد دستگیری و زندانی شدن پدر همسرش در زندان رجایی‌شهر کرج بوده است. در میان دستگیرشدگان در کرج، زن و شوهر جوانی هستند که آنها نیز دو کودک خردسال دارند.

◾️ به جرات می‌توان گفت که حتی یک خانواده‌ی بهائی در ایران نیست که گذشته‌ای مملو از رنج‌ها و صدماتی این چنین در چند نسل متوالی نداشته باشد.

◾️ پس از شنیدن این اخبار هولناک به خاطر آوردم در مرداد ۱۴۰۱ در جلسات بازجویی وقتی برای بازجو توضیح می‌دادم که شما می‌دانید که تشکیلات بهائی که مسؤولیت اداره‌ی امور داخلی جامعه‌ی بهائی را به عهده داشت، از سال ۱۳۸۷ وقتی من در زندان بودم تعطیل شده است؛ بعد از آزادی‌ام در سال ۱۳۹۶ هم هر لحظه مرا زیر نظر داشته و می‌دانید که اتهام «تشکیل جمعیت غیرقانونی ...» درباره‌ی من مصداق ندارد و من اکنون همانند تمامی بهائیان ساکن ایران فاقد مسؤولیت اداری هستم پس تکرار این اتهام برای چیست؟ بازجو پاسخ داد بله می‌دانیم که شما هیچ مسئولیتی در این مدت نداشته‌اید ولی از نظر ما همه‌ی بهائیانی که در ایران باقی مانده و ایران را ترک نکرده‌اند باید دستگیر و زندانی شوند و اگر دستمان باز بود همه را زندانی می‌کردیم.
ادامه👇
@DhrcIran
ادامه👇

◾️ من در آن لحظه تصور می‌کردم این پاسخ تنها توجیهی برای دستگیری غیرقانونی من است؛ اما اینک با حمله به منزل چند خانم سالمند، مطمئن شدم که آن روز از یک استراتژی عینی و واقعی حکومت در مورد جامعه‌ی بهائی ایران سخن می‌گفت، یعنی: «همه‌ی بهائیانی که در ایران مانده‌اند و ایران را ترک نکرده‌اند سزاوار دستگیر و زندانی شدند.»

◾️ این سطور را با قلبی حزین در حالی برای نوه‌های عزیزم نوا و دیبا می‌نویسم که یک مادربزرگشان دوازدهمین سال حبس را در شرایطی چنین ناگوار در زندان اوین می‌گذراند و مادربزرگ دیگرشان در سن ۸۲ سالگی پس از تحمل زندان به همراه همسرش و دوری از سه فرزند خردسال در ۳۶ سال قبل، اکنون حتی از حق ابتدایی امنیت سکونت در منزلش هم محروم است. و برای سینا، فاران و فارس طائفی عزیز که زندانی شدن پدر، دو پدربزرگ و عمویشان را دیده و شنیده‌اند. و برای تمامی فرزندان ایران و مردم عدالت‌پرور سرزمین محبوبم که عزیزان و جوانانشان را در اثر ظلم و بیداد از دست داده‌اند. زیرا که «داستان ما یکیست».

◾️ شاید شنیدن این داستان‌های دردناک اما واقعی سبب شود بیش از پیش تلاش کنیم تا عدالت جانشین ظلم و نورانیت جایگزین ظلمت شود.

#فریبا_کمال‌آبادی، زندان اوین، آبان ۱۴۰۲

@DhrcIran
⬛️ حکم اعدام میلاد زهره‌وند، از معترضین خیزش سراسری، توسط دیوان عالی کشور تائید شد

◾️ #میلاد_زهره‌وند روز ۴ آبان ۱۴۰۱ همزمان با چهلم زنده‌یاد ژینا #مهسا_امینی در ملایر بازداشت شد. او سپس متهم شد که یک مامور امنیتی به نام علی نظری را به قتل رسانده است.

◾️ خبرگزاری تسنیم در آبان ۱۴۰۱ از کشته‌شدن علی نظری در جریان تعقیب و گریز معترضان خبر داد. تاکنون اما هیچ ویدیویی از طرف نهادهای حکومتی منتشر نشده که نحوه‌ی کشته شدن این عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را نشان دهد.

◾️ حکم بدوی اعدام میلاد زهره‌وند به‌اتهام قتل و قصاص نفس، تیر ۱۴۰۲ صادر شده بود، این پرونده اما تا ۵ مهر سال جاری مسکوت باقی ماند.

◾️ میلاد زهره‌وند متولد ۱۳۸۱ و کارگر آسفالت‌کاری بوده است. نام او تا پیش از صدور حکم بدوی اعدام رسانه‌ای نشده بود.

◾️ گفته می‌شود اولین فرزند میلاد زهره‌وند زمانی به دنیا آمده که پدرش در بازداشت موقت بوده و او موفق به دیدار فرزندش نشده است.

◽️ با سکوت و بی‌تفاوتی نسبت به صدور حکم اعدام برای میلاد زهره‌وند، مسیر یک قتل حکومتی دیگر را هموار نکنیم. نه به اعدام
@DhrcIran
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⬛️ برای مادران آبان

◾️ بسیاری از مادران دادخواه آبان، پس از به قتل رسیدن فرزندان عزیزشان سکوت نکرده و تا امروز پرچم دادخواهی را برافراشته نگه داشتند.

◽️ خون به ناحق ریخته‌شده‌‌ی کشته‌شدگان نه از یاد می‌رود و نه هرگز عادی می‌شود. خون به ستم ریخته شده تازه می‌ماند و سرانجام روزی دامن قاتلان را می‌گیرد. تا روز دادخواهی

*ویدیو از اینستاگرام "توانا"
@DhrcIran
⬛️ وضعیت نامناسب جسمی علی عبدی، مردم‌شناس و فعال اجتماعی محبوس در اوین

◾️ طبق گزارش کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان، #علی_عبدی فعال مدنی به دلیل عدم دریافت خدمات پزشکی مناسب در آستانه‌ی نابینایی قرار دارد.

◾️ او که اول تیرماه ۱۴۰۲ پس از ۱۴ سال به ایران بازگشته بود، در بند ۲-الف زندان اوین، متعلق به اطلاعات سپاه نگهداری می‎شود.

◾️ طبق این گزارش، علی عبدی چند روز پس از دستگیری در اصفهان، به تهران منتقل شده و در بند امنیتی سپاه تحت بازجویی قرار دارد.

◾️ علی عبدی پیش از ترک ایران از فعالان شناخته‎‌شده مدنی بود.

◾️ گفتنی است علی‎رغم گذشت چهار ماه از بازداشت او، هنوز اطلاع دقیقی از اتهامات احتمالی و وضعیت پرونده‌ی علی عبدی موجود نیست.

◽️ ‏سطح مراقبت‌های بهداشتی‌ فراهم‌شده برای زندانیان و بازداشت‌شدگان، باید با سطح مراقبت‌های بهداشتی فراهم شده برای افراد بیرون از زندان برابری کند. این یعنی که حفاظت از سلامت همه‌ی زندانیان از وظایف اولیه و مهم مسئولین و کارکنان زندان است. وضعیت ناگوار امروز علی عبدی سزاوار هیچ انسانی نیست. او باید فورا تحت درمان قرار گیرد.
@DhrcIran
⬛️ محمد وحیدی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: «حدود ۱۸ هزار معلم خرید خدمات به کلاس‌های درس بدون معلم رفتند، اما این افراد هنوز قرارداد، حقوق و بیمه ندارند.»

◾️ او در ادامه افزود: «معلمان خرید خدمات در حالی حقوق ندارند که برخی برای تدریس باید به مناطق روستایی و دوردست رفته و هزینه‌ی رفت‌وآمد بالایی پرداخت کنند.»

◾️ در پنج سال اخیر در ایران بیشترین معلمان جذب‌شده به روش «خرید خدمات» بوده است و بیشترین جذب معلم خرید خدمات در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ رخ داده است.

◾️ کمبود معلم یکی از بحرانی‌ترین مسائل آموزش و پرورش در ایران است.

◾️ مهر امسال ۲۳ هزار کلاس درس دوره‌ی ابتدایی بدون معلم بودند.

◽️ در طی سال‌های اخیر، بارها تجمعات اعتراضی از سوی معلمان خرید خدمات آموزشی نسبت به تاخیر طولانی در پرداخت حقوق یا محقق نشدن پوشش بیمه‌ صورت گرفته است. با این‌حال هیچ‌گونه اقدام موثری در جهت رفع این مشکل صورت نگرفته و معلمان همچنان نسبت به مشکل همیشگی خود یعنی عدم پرداخت حقوق و بیمه معترض هستند.
@DhrcIran
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⬛️ به یاد جاویدنام ابوالفضل آدینه‌زاده

◾️ "همیشه می‌اومد لباساشو بهم نشون می‌داد و می‌گفت: خوبه؟ قشنگه؟ اینطوری بهم میاد؟
حالا باید سنگ مزار داداش کوچولومو بشورم و تمیز کنم، چون خودش همیشه مرتب و زیبا بود."

◾️ ابوالفضل آدینه‌زاده، ۱۶ ساله، در تاریخ ۱۶ مهر ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات سراسری در مقابل دانشگاه فردوسی مشهد با شلیک مستقیم گلوله‌های ساچمه‌ای توسط نیروهای امنیتی جان خود را از دست داد.

◽️ سازمان حقوق بشر ایران در تاریخ ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ اعلام کرد که توانسته هویت ۵۳۷ تن از کشته‌شدگان اعتراضات ۱۴۰۱ از جمله دست‌کم ۶۸ کودک، را ثبت کند. کشتن کودکان در چنین ابعاد هولناکی، نه فقط در ایران بلکه در جهان نیز رویدادی کم‌سابقه محسوب است.

* ویدیو برگرفته از صفحه‌ی اینستاگرام مرضیه آدینه‌زاده، خواهر جاویدنام ‎#ابوالفضل_آدینه‌زاده
@DhrcIran
⬛️ آبان ۱۳۹۸

◾️ اعتراض‌ها به افزایش قیمت بنزین در ایران در آبان ۱۳۹۸ تبدیل به یکی از بحران‌های اصلی حکومت ایران شد. این اعتراض‌ها در روز جمعه ۲۴ آبان و در پی افزایش قیمت و سهمیه‌بندی ناگهانی بنزین آغاز شد.

◾️ دامنه‌ی اعتراضات به سرعت گسترش یافت و به خشونت کشیده شد. خبرگزاری رویترز در گزارشی شمار کشته‌شدگان اعتراضات را حدود ۱۵۰۰ نفر اعلام کرد.

◽️ یاد تمامی کشته‌شدگان آبان خونین گرامی.

*کاریکاتور از مانا نیستانی
@DhrcIran
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⬛️ گوهر عشقی مادر جاویدنام ستار بهشتی با انتشار ویدیویی با خانواده‌های کشته‌شدگان آبان ۹۸ ابراز همدردی کرد.

◾️ این مادر دادخواه در شبکه‌ی اجتماعی ایکس خود نوشت: "۱۲ سال پیش ستار منو در ‎آبان کُشتند.
کیان، یلدا و هزاران جوان را کُشتند، من از اینجا به خانواده‌های کُشته‌شدگان آبان تسلیت عرض می‌کنم. من به خانواده‌ی بختیاری (پویا) که مقابل جمهوری اسلامی سرخم نکردند درود می‌فرستم، از ملت ایران می‌خواهم که زندانیان غیرتمند (سیاسی) را فراموش نکنند."

◽️ زنده‌باد گوهر عشقی، مادر داغ‌دیده‌‌ی #ستار_بهشتی که باوجود کهولت سن و غم طاقت‌فرسا در قلب، در این سال‌ها هرگز سکوت نکرد؛ یک تنه در برابر ظلم و ستم ایستاد و غم‌خوار دیگر دادخواهان شد.
@DhrcIran
⬛️ توماج صالحی، خواننده‌ی اعتراضی، با تودیع قرار وثیقه آزاد شد

◾️ ادمین صفحه‌ی #توماج_صالحی در شبکه‌ی ایکس خبر از آزادی این هنرمند مردمی داد و نوشت:
"تو درخشیدی و بس
به سپیدی تمام...
توماج صالحی پسر ایران، پس از تحمل ۲۵۲ روز زندان انفرادی و مجموعا یک سال و ۲۱ روز حبس ناعادلانه، سرانجام امروز ۲۷ آبان به قید وثیقه از زندان آزاد و به جمع خانواده بزرگ خود بازگشت.
ضمن ابراز شعف و شادمانی از پایان یافتن این اسارت ظالمانه، پیگیر روند درمان آسیب‌های جسمی وارد شده به او خواهیم بود."

◾️ امیر رئیسیان، وکیل توماج در گفتگو با "شبکه شرق" گفت: "اگرچه توماج صالحی شامل بخشنامه عفو اعلامی است و باید بدون وثیقه پرونده مختومه می شد، اما با توجه به اینکه ایراداتی که از سوی شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور وارد دانسته شده باید رفع شود، شعبه یک دادگاه انقلاب اصفهان، تشخیص داد که فعلا قرار تامین توماج صالحی را به وثیقه تبدیل کند و در نتیجه، او امروز از زندان اصفهان آزاد شد."

◽️ پسر ایران آزادی‌ات مبارک. به امید آزادی تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی

*عکس از رضا ابراهیمی
@DhrcIran
⬛️ بیانیه‌ی "انجمن خانواده‌های دادخواه آبان"

◾️ در چهارمین سالگرد آبان ۹۸، جمعی از خانواده‌های آبان با هدف "ایجاد انسجام و افزایش همکاری در فرآیند دادخواهی"، "انجمن خانواده‌های دادخواه آبان" را تشکیل دادند.

◾️ این انجمن "تلاش می‌کند، مسیر دادخواهی را تا رسیدن به هدف نهایی خود که برگزاری محاکمه‌‌ی عادلانه‌‌ی عاملان و آمران این جنایت است، ادامه دهد."

◾️ اعتراض‌ها به افزایش قیمت بنزین در ایران در آبان ۱۳۹۸ تبدیل به یکی از بحران‌های اصلی حکومت ایران شد. این اعتراض‌ها در روز جمعه ۲۴ آبان و در پی افزایش قیمت و سهمیه‌بندی ناگهانی بنزین آغاز شد.

◾️ دامنه‌ی اعتراضات به سرعت گسترش یافت و به خشونت کشیده شد. خبرگزاری رویترز در گزارشی شمار کشته‌شدگان اعتراضات را حدود ۱۵۰۰ نفر اعلام کرد.

◽️ "انجمن خانواده‌های دادخواه آبان" در چهارمین سالگرد این ماه خونین بیانیه‌ای منتشر کرده است که می‌توانید متن کامل آن را در پست بعد بخوانید👇
@DhrcIran
⬛️ متن کامل بیانیه‌ی "انجمن خانواده‌های دادخواه آبان"

◾️ ‏چهار سال پیش در چنین روزهایی، جمهوری‌اسلامی بدون هیچ مرز و محدودیتی، علیه مردم سرزمینی که بر آن حکومت می‌کرد اسلحه کشید و خیابان را با خون آبان شست تا برای همیشه، دیوار بلندی میان خود و مردم بکشد.

◾️ اکنون چهار سال از آبان ۹۸ می‌گذرد؛ آبانی که ادامه مبارزات پیشین و الهام‌بخش مبارزات آتی مردم ایران علیه استبدادِ حاکم بود و به عنوان نقطه‌عطفِ مبارزاتی، شجاعتی را تکثیر کرد که دیگر، از ذهن و ضمیر هیچ ایرانیِ آزادی‌خواهی زدودنی نیست.

◾️ پس از آن جنایت، آبان در لحظه‌لحظه ما تدوام یافت. خانواده‌های آبان فریاد را به جای سکوت نشاندند و مادران آبان، تصویر عزیزانشان را بر سینه فشردند و فریاد دادخواهی سر دادند. فریادی که خود را در جنبش بزرگ «زن زندگی آزادی» تکثیر کرد و هر چهلم کشته‌شدگانِ آن‌ را به حماسه‌ای بدل کرد تا صدای آزادی‌خواهی مردم ایران را به گوش جهانیان برساند.

◾️ در چهارمین سالگرد آبان ۹۸، جمعی از خانواده‌های آبان با تلاش بسیار و با حمایت گروهی از نیروهای آزادی‌خواه، توانستند برای ایجاد انسجام و افزایش همکاری در فرآیند دادخواهی، «انجمن خانواده‌های دادخواه آبان» را تشکیل دهند؛ که تلاش می‌کند، مسیر دادخواهی را تا رسیدن به هدف نهایی خود و برگزاری محاکمه‌ عادلانه‌ عاملان و آمران این جنایت دنبال کند.

◾️ خانواده‌های دادخواه آبان علیرغم تمام فشارهایی که به‌ویژه در داخل کشور بر آن‌‌ها وجود دارد، و با تحمل هزینه‌ها و رنج‌های بسیار – که مرگ «صدیقه‌ تورانی»، مادر جاویدنام فرهاد مجدم، از دست رفتن توان حرکتی مادر جاویدنام وحید دامور در تصادف مشکوک خودروی خانواده‌های دادخواه آبان، و زندان و بازداشت مداوم سایر خانواده‌ها بخشی از آن است – مصمم هستند تا برپایی عدالت، لحظه‌ای از مسیر دادخواهی کوتاه نیایند.

◾️ اکنون که جامعه ایران به دنبال سال‌ها مبارزه و از دست دادن عزیزترین فرزندان خود، مصمم شده است از جمهوری اسلامی و کلیه نشانه‌های استبداد عبور کند، ما خانواده‌های دادخواه آبان نیز، براساس عهدی که با هم‌دیگر و با خون عزیزان خود بسته‌ایم، مصمم هستیم رد باریک‌ترین باریکه‌های خون و تک‌تک گلوله‌های آبان خونین را دنبال کنیم، تا عاملان و آمران این جنایت را در دادگاه‌های بین‌المللی، و به طور قطع در آینده‌ای نه چندان دور، در دادگاه‌های ایرانِ آزاد بر صندلی عدالت بنشانیم.

◾️ آبان ادامه دارد تا پایان این سیاهی...
@DhrcIran
⬛️ مهوش ثابت:ما بهائیان برای داشتن یک زندگی معمولی در کشور آبا و اجدادی‌مان ۴۵سال است که مدام رد صلاحیت می‌شویم

◾️ #مهوش_شهریاری (ثابت)، شاعر بهائی که در دوازدهمین سال حبس خود بسر می‌برد در واکنش‌ به موج اخیر سرکوب بهائیان در نامه‌ای از اوین، و با شرح زندگی خود و دیگر شهروندان بهائی در سایه‌ی جمهوری اسلامی، به کنایه نوشت که حکومت ایران بهائیان را برای زندگی "رد صلاحیت" کرده است.

◾️در قسمتی از این نامه #مهوش_ثابت تجربه‌اش از یکی از جلسات بازجویی‌ را نقل کرده و گفته وقتی به بازجو گفتم بالاخره که از این زندان بیرون می‌رویم، بازجو گفت: "بله، ولی افقی یا عمودی‌اش را ما تعیین می‌کنیم!"
او در ادامه مردم ایران را خطاب قرار داد و نوشت:"اگر حکومت کشورمان ما را برای زندگی رد صلاحیت کرده است شما نکنید."

◽️ بهائیان شهروندانی ایران‌دوست هستند که برای ساخت ایرانی آباد تلاش می‌کنند. با این‌حال سال‌هاست که حکومت با نفرت‌پراکنی و انتشار اطلاعات دروغ سعی در دیگری‌سازی از آن‌ها دارد. در این رابطه، سخن پایانی مهوش ثابت را فراموش نکنیم که با مخاطب قرار دادن مردم ایران می‌نویسد "روایت‌های ما را از زبان خودمان بشنوید!"
@DhrcIran
⬛️ ۱۳ سال حبس به جرم دادخواهی

◾️ هرانا از تایید حکم ۱۳ سال حبس #مهسا_یزدانی، مادر جاویدنام #محمدجواد_زاهدی، از کشته‌شدگان اعتراضات سراسری در دادگاه تجدید‌نظر خبر داد.

◾️ مهسا یزدانی در تاریخ ۳۱ مرداد سال جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و
در تاریخ ۴ مهر با قرار وثیقه تا زمان برگزاری دادگاه آزاد شد.

◾️ در نهایت دادگاه انقلاب ساری در تاریخ ۷ آبان حکم بدوی را اعلام کرد. طبق این حکم مهسا یزدانی به‌ اتهامات "توهین به مقدسات" و "اهانت به رهبر جمهوری اسلامی" به ۱۳ سال زندان محکوم شد.

◾️ براساس قانون تجمیع جرایم، مجازات اشد، یعنی پنج سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود.

◾️ جاویدنام محمدجواد زاهدی، شهریور ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات سراسری شهر ساری با شلیک گلوله‌های ساچمه‌ای ماموران در ۲۰ سالگی کشته شد.

◽️بازداشت و حبس مادران دادخواه یعنی هم فرزندان شما را می‌کشیم و هم حق اعتراض ندارید. زندگی در زیر سایه‌ی جمهوری اسلامی چیزی جز این نیست؛ قاتلین بی‌رحم آزاد و مادران داغدار در زندان.
@DhrcIran
⬛️ رضا محمدحسینی دست به اعتصاب غذا زد

◾️ طبق گزارش هرانا، #رضا_محمدحسینی، زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار کرج، از روز جمعه ۲۶ آبان ۱۴۰۲، در اعتراض به انتقال خود به سلول‌ انفرادی دست به اعتصاب غذا زده است.

◾️ رضا محمدحسینی اخیرا توسط شعبه‌ی ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ۲۱ سال و ۸ ماه حبس و محرومیت‌های اجتماعی محکوم شد.

◾️ آقای محمدحسینی پیشتر در تاریخ ۱۱ اردیبهشت سال جاری، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت شد.

◾️ این زندانی سیاسی پیش از این نیز از بابت فعالیت‌های خود سابقه‌ی بازداشت و تحمل حبس را داشته است.

◽️ اعتصاب غذا، "مرگ برای زندگی" است. ۲۱ سال حبس و نگهداری در سلول انفرادی به چه جرمی؟
@DhrcIran
⬛️احمدرضا حائری،زندانی سیاسی ،در نامه‌ای به شرح جزئیات اعدام مصنوعی #سامان_یاسین (صیدی)، خواننده‌ی کُرد پرداخت.

◾️در قسمتی از این نوشته از زبان سامان آمده:
مامور ‌گفت:«وصیتی اگر داری بنویس»..گفتم:«قبلا نوشتم توی وسائلم هست»
بعد از یک ساعت چرخیدن، ماشین نگه داشت،نمی‌دانستم کجا هستیم! یکی از مامورانی که همراهم بودند به نفری که از قبل آنجا بود گفت:«حاجی برای اجرا آوردیمش»..چند قدم جلوتر مامور اولی گفت:«پات را بلند کن جلوت سکو است»
و بعد از قرار گرفتنم روی سکو گفت: «حاجی بندازم؟»
مامور مسن‌تر پاسخ داد:«آره! اما چون جوونه!گناه داره!سعی کن طناب را کج بندازی که موقع افتادن درجا گردنش بشکنه و خیلی زجر نکشه» بعد سوزش طنابی را دور گردنم حس کردم»

◾️در ادامه می‌خوانیم:صدای زنگ زدن گوشی تلفن همراهی به گوشم رسید و صدای همان مامور که می‌گفت:«پس فعلا دست نگه داریم؟ یه فرصت دیگه بهش دادید همکاری کنه؟خدا خیرت بده حاجی!آره جوونه!باشه حاجی»

◽️اعدام مصنوعی از بدترین شکنجه‌هاست که به فروپاشی روحی و روانی زندانی منجر می‌شود. جمهوری اسلامی این اقدام وحشیانه را با هدف شکستن اراده و تحت کنترل گرفتن زندانیان انجام می‌دهد.
@DhrcIran
⬛️ یادی از امیرسالارداودی در چهارمین سال حبس

◾️ طناز کلاهچیان، همسر #امیرسالار_داودی، وکیل زندانی با انتشار تصویری از همسرش در شبکه‌ی اجتماعی ایکس نوشت: "چهار سال از حبس ناعادلانه‌ی ‎امیرسالار داودی می‌گذرد .در این مدت جز آزادی موقت برای اعاده‌ی دادرسی هیچ‌گاه از مواهب قانونی چون مرخصی  برخوردار نشده است.
به گمانشان با حبس کردنت ،صدایت نیز باید محبوس گردد اما تو با کنار مردم ایستادن در جریان جنبش "زن، زندگي، آزادي" خلافش را ثابت کردی."

◾️ امیرسالار داودی پیشتر وکالت شماری از مدافعان حقوق بشر در ایران را برعهده داشت.

◾️ او در آبان سال ۱۳۹۷ در دفتر وکالت خود بازداشت شد و در خرداد سال ۱۳۹۸ از سوی دادگاه انقلاب به ۱۱۱ ضربه شلاق و ۳۰ سال حبس محکوم شد.

◽️ چهار سال است که امیرسالار داودی به صرف فعالیت‌های صلح‌آمیزش در دفاع از حقوق بشر زندانی و دور از همسر و فرزندش است. تا روز آزادی در کنار او می‌ایستیم.
@DhrcIran
2024/10/01 04:58:13
Back to Top
HTML Embed Code: