Telegram Web Link
🔰 نگاهی به فیلم "فسیل"

🎥 سینمای ایران بارها و بارها نشان داده که وقتی یک‌ فیلم فروش آنچنانی و میلیاردی می‌کند مشخص می‌شود که آن فیلم ضعیف‌ترین و بدترین فیلمِ آن دوره بوده است.
نمونه‌ی عینی‌اش هم همین "فسیل" که فروش بالا و میلیاردی کرد اما دریغ از لحظه‌ای و دقیقه‌ای نشانی از یک فیلم سینمایی.
"فسیل" نمونه‌ی یک فیلمِ به شدت بد و ضعیف است که در بهترین حالتش می‌توانست تِله‌فیلمی باشد که شاید در یک ظهر جمعه از تلویزیون پخش می‌شد و شاید می‌توانست کودکان را اندکی شاد کند، نه فیلمی که لقب پرفروش‌ترین فیلمِ سینمای ایران را بگیرد، واقعا باید به حال سینمایی گریست که "فسیل" پرفروش‌ترین اثرش است.
فیلم نه در فیلم‌نامه و کارگردانی حرفی برای گفتن دارد و نه در بازی و تدوین و موسیقی و غیره و غیره. کارگردانِ فیلم که سابقه‌ی بازیگری هم دارد تمام تلاشش را کرده که اثری طنز خلق کند اما با شکست مواجه شده، مشخصا منظورم از این حرف،‌شکست از منظر سینمایی و حرفه‌ای است.
نویسنده به خودش زحمتی نداده که ایده‌هایش را پخته‌تر و بهتر کند و شوخی‌هایش را سنجیده‌تر و سازنده‌تر، به نظر می‌آید هر چه به ذهنش آمده نگاشته و هر شوخی‌ای که خواسته در متنش چپانده و تحویل کارگردان داده،‌کارگردان هم که چشم‌هایش را بسته و پشت دوربینی ایستاده که هیچ شناختی از آن ندارد.
تمام شوخی‌ها و ایده‌های فیلم اگر دست نویسنده و کارگردان بهتری بود شاید می‌شد کمی روی فیلم حساب کرد، نویسنده از روی تمام ایده‌هایش به سرعت می‌گذرد و تمام شوخی‌هایش را نیمه‌کاره رها می‌کند و می‌رود سراغ شوخی بعدی‌اش که نکند وقت کم بیاورد و همه‌ی تراوشات ذهنی‌اش جا نشود، سواستفاده از فضای قبل انقلاب و شوخی با اسامی چند خواننده‌ی غیر مجاز و نمایش یک شب‌پره‌ی بی هویت شوخی نمی‌سازد، بعد از انقلاب‌‌اش هم کمیته و مجاهدین و فداییان را مورد لطف خود قرار می‌دهد و هیچ، نه می‌تواند آن فضا را بسازد و نه این یکی را، فقط هر چیزی که از این دو فضا در ذهنش است را نمایش می‌دهد،‌ بدون اینکه به فضاهایی که نمایش می‌دهد هویت و اهمیت بدهد، کاملا مشخص است که هدفِ نویسنده و کارگردان فقط و فقط مخاطب عام و ناآشنا با دنیای هنر و سینما است، مخاطبی که فقط برای تفریح و پُر کردن تایم خالی‌اش به سینما رفته و آنقدر از لحاظ ذهنی و روحی خسته است که به هر لحظه و شوخیِ فیلم می‌خندد که پولش را هدر نداده باشد.
سخن کوتاه اینکه به قول "فریدون جیرانی" فروش بالای آثاری امثال "هتل" و "فسیل" نشان دهنده‌ی این نیست که فیلم خوب است، نشانِ این است که جامعه بیمار است.
📽️ فسیل (۱۴۰۲)
✍️ محمد زندی

#Review

🆔 Zil.ink/Coofilm
🔰 یادداشتی بر فیلم "تحت بازداشت"
⚠️ هشدار اسپویل
🎥 فیلمی به کارگردانی"کلود میلر" که بر اساس رمانی به نام "شستشوی مغزی" نوشته "جان وینرایت" ساخته شده. "لینو ونتورا" (در نقش کارآگاه گالین) و "رومی اشنایدر" (در نقش شانتال مارتینو) در این فیلم به ایفای نقش پرداخته‌اند. داستان فیلم درمورد پرونده تجاوز و قتل دو دختر است که در این میان یک وکیل ثروتمند به نام ژروم مارتینو مظنون اصلی است و کارآگاه گالین مسئول پرونده است.
فیلمنامه در ساخت شخصیت کارآگاه کاملا موفق است. کارآگاه گالین کاملا یک کارآگاه فعال و باهوش است و البته گاهی اوقات بی‌نزاکت و خشمگین می‌شود. علاوه بر فیلمنامه، بازی "لینو ونتورا" نیز به مانند همیشه درخشان است و کاملا توانسته شمایل یک کارآگاه را برای مخاطب ترسیم کند.
در مقابل کارآگاه، وکیلی به نام ژروم مارتینو قرار دارد که مظنون اصلی پرونده است. این کاراکتر نیز به خوبی ساخته شده و کاملا می‌توان درک کرد که این فرد وکیل بوده. او زیر و بم قانون را می‌داند و به خوبی می‌تواند در بازجویی کارآگاه را به چالش بکشد.
فیلم ریتم خوبی دارد و طی مدت زمان کوتاه خود مخاطب را خسته نمی‌کند. در طی این داستان، ما شاهد روابط ژروم و شانتال هستیم. خوشبختانه فیلم در این مسئله موفق بوده و توانسته به خوبی رابطه این زن و شوهر را بسازد. این رابطه طی صحبت جداگانه کارآگاه با ژروم و شانتال ساخته می‌شود و ما به خوبی با کارآگاه همراه شده و رابطه ژروم و شانتال را درک می‌کنیم. پایان فیلم کمی شوک‌آور است اما می‌توانست خیلی پایان‌ قوی‌تری ساخته شود. کاراکتر قاتل ساخته نمی‌شود و ما اصلا چیزی درمورد قاتل نمی‌فهمیم بلکه صرفا در اول و آخر فیلم یک نمای کوتاه از او می‌بینیم. فیلم در این مورد می‌توانست شوک‌آورتر باشد و حتی به تعلیق برسد.
"تحت بازداشت" فیلم کوتاه و سرگرم‌کننده‌ای است. کارگردانی خوب "کلود میلر"، فیلمنامه‌ای قابل قبول و حضور "لینو ونتورا" افسانه‌ای و "رومی اشنایدر" می‌تواند بیننده را حدود نود دقیقه سرگرم کند.
📽️ Garde  À Vue 1981
امیررضا محمدخانلو

#Review

🆔 zil.ink/CooFilm
🎥 ده فیلم وسترن اسپاگتی برتر با رده‌بندی سنی R (بزرگسال) به انتخاب وب‌سایت MovieWeb:
🤠 The Dollars Trilogy (1964 - 1966)
🤠 Face to Face (1967)
🤠 Death Rides a Horse (1967)
🤠 Find a Place to Die (1968)
🤠 Compañeros (1970)
🤠 A Man Called Sledge (1970)
🤠 The Grand Duel (1972)
🤠 Keoma (1976)
🤠 China 9, Liberty 37 (1978)
🤠 800 Bullets (2002)
⚠️ برای دانلود عناوین از کوفیلم سرچ کنید.

#پیشنهاد_فیلم

🆔 zil.ink/CooFilm
🎭 این حجم از شباهت خطرناکه

#Fun

🆔 zil.ink/CooFilm
🔰 قبل از اینکه فیلم "بدترین آدم دنیا" ساخته شود، بازیگر نقش اصلی آن یعنی "رناته رینسوه" قصد داشت تا بازیگری را رها کرده و به حرفه نجاری و طراحی داخلی مشغول شود. پیشنهاد کاری "یواکیم تری‌یر" کارگردان این فیلم اما چنان او را به وجد آورد که از این تصمیم سرنوشت ساز خود منصرف شد.
🎬 The Worst Person in the World (2021)

#Fact

🆔 zil.ink/CooFilm
📺 کالکشن فیلم‌های "مایا هاک":
🔥 Ladyworld (2018)
🔥 Once Upon a Time in Hollywood (2019)
🔥 Human Capital (2019)
🔥 Mainstream (2020)
🔥 Italian Studies (2021)
🔥 Fear Street (2021)
🔥 Do Revenge (2022)
🔥 Asteroid City (2023)
🔥 Wild Cat (2023)
🔥 Maestro (2023)
🔥 The Kill Room (2023)

▫️ از سریال‌های مطرح "مایا هاک" می‌توان به "Stranger Things" اشاره کرد.

⚠️ برای دانلود عناوین از کوفیلم سرچ کنید.

#کالکشن_بازیگران | #Maya_Hawke

🆔 zil.ink/CooFilm
‍ ‍ ‍ ‍ ‍ 🎥 آلمان به واسطه‌ی دیوار برلین به دو بخش تقسیم شده است: "آلمان شرقی" و "آلمان غربی" و این فیلم به مثابه تاملی در دنیای پشت دیوار است.
داستان به محوریت زنی به نام "باربارا" می‌چرخد که به دلایل نامعلومی از آلمان غربی به آلمان شرقی تبعید شده و همواره تحت نظر نیروهای امنیتی/سیاسی است.
"بارابارا" فیلمی است که در وهله‌ی دادن اطلاعات درباره‌ی شخصیت‌ها خساست به خرج می‌دهد و تمرکز را بر روابط و زیست شخصیت‌ها در موقعیت زمان حال می‌گذارد؛ از این رو انتظار می‌رود که به مثابه درام‌های مرسوم فیلم به سمتی پیش رود که ما شخصیت‌ها و اعمالشان را قضاوت کنیم و از بعد منتقدانه شخصیت‌ها را واکاوی کنیم. ولی فیلم کاملا در این نقطه، مسیرش را از درام های‌مرسوم جدا می‌کند و تمرکز روایت را روی دیدن جلوه‌های مختلف افراد می‌گذارد و در میزانسن‌ها و تصاویر به سایه‌ی سنگین سیاست‌های آلمان ، تحت نظر بودن و تحت تعقیب بودن شخصیت ها می‌پردازد، سایه‌ی سنگینی که علی رغم نامرئی بودن در اکثر دقایق فیلم تاثیری آشکار بر خلق و خو و تاثیرات شخصیت ها می‌گذارد و همواره شخصیت‌ها را در تصاویر جداگانه و فاصله گذاری و تصاویر قطعه قطعه شده نمایان میکند، فاصله ای که گویای عدم اعتماد میان شخصیت ها و پنهان کاری از سر ترس میباشد.
فیلم به زیبایی شخصیت‌ها را وابسته به موقعیت‌ها و فضاهای حاکم ترسیم می‌کند، شخصیت‌هایی که با دو جلوه از خودشان درگیر هستند؛ تظاهر و گوشه‌گیری از ترسِ به دام خبرچین‌ها و مأمورها افتادن ، و وجهه‌ی انسان‌دوستانه و دلسوزشان که ناگزیر بخاطر شرایط حاکم زیر سایه‌ی پوسته‌ی متظاهرانه‌ی آن‌ها مخفی شده است.
اما با ورود عشق، احساسات و حس هم‌نوع‌دوستی، شخصیت‌ها شمایل مبارزانی را می‌یابند که زیر سایه ی سنگین سیاست، انسانیت خودشان رو زنده نگه می‌دارند و با حس وظیفه‌شناسی و نیاز به عشق و معنا در مقابل تمام محدودیت‌ها ابراز وجود می‌کنند.
" پتزولد" با رویکردی مینیمال و درامی گیرا، مخاطب را با وجوه مختلف انسان تحت تأثیر شرایط روبرو می‌کند و به مطالعه‌ای در کاوش انسان و حقیقت وجودش تبدیل می‌شود. حقیقتی که آنقدر قدرتمند هست که ابهت دیوار برلین را به زانو دربیاورد و انسان‌ها را علیرغم تمام دیوارها به همدیگر نزدیکتر می‌کند.
زن و مرد، مثل آلمان شرقی و غربی در جهان "پتزولد"، دور افتاده از یکدیگر هستند و با لمس زخم‌ها و دردهای هم به جهان یکدیگر نزدیک‌ می‌شوند، قرابتی که بیشتر از عاشقانه بودن شمایل یک خیزش را دارد: مبارزه‌ای برای بودن و زندگی کردن.
📽 Barbara 2012
محمد امین کیوان

#معرفی_فیلم

🆔 zil.ink/CooFilm
🎥 بهترین فیلم‌های اکشن تمام ادوار به انتخاب وب‌سایت Collider:
👊 Seven Samurai (1954)
👊 Die Hard (1988)
👊 Mad Max: Fury Road (2015)
👊 Aliens (1986)
👊 Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000)
👊 First Blood (1982)
👊 Raiders of the Lost Ark (1981)
👊 Kill Bill: Vol. 1 (2003)
👊 Terminator 2: Judgment Day (1991)
👊 The Matrix (1999)
👊 The Dark Knight (2008)
👊 Mission: Impossible - Fallout (2018)
👊 John Wick: Chapter 4 (2023)
👊 Enter the Dragon (1973)
👊 Hard Boiled (1992)
👊 The Raid 2 (2014)
👊 Gladiator (2000)
👊 Bullitt (1968)
👊 Police Story (1985)
👊 Face/Off (1997)
👊 Casino Royale (2006)
👊 The Bourne Ultimatum (2007)
👊 Avengers: Endgame (2019)
👊 RRR (2022)
👊 Fast Five (2011)
👊 Speed (1994)
👊 Heat (1995)
👊 The Killer (1989)
👊 Predator (1987)
👊 Top Gun: Maverick (2022)
👊 Drunken Master II (1994)
👊 Hero (2002)
👊 To Live and Die in L.A. (1985)
👊 The 8 Diagram Pole Fighter (1984)
👊 A Touch of Zen (1971)
👊 Mad Max 2 (1981)
👊 The Good, The Bad, The Weird (2008)
👊 Indiana Jones and the Last Crusade (1989)
👊 Last Hurrah for Chivalry (1979)
👊 Lone Wolf and Cub: Baby Cart in Peril (1972)
⚠️ برای دانلود عناوین از کوفیلم سرچ کنید.

#پیشنهاد_فیلم

🆔 zil.ink/CooFilm
🎭 بهروز استارک👌

#Fun

🆔 zil.ink/CooFilm
2024/10/03 11:15:23
Back to Top
HTML Embed Code: