Telegram Web Link
🔖لیبرالیسم تنها گزینه ممکن است و جوامع حتی آن‌هایی که هویت خود را در تنازع با این ایده تعریف کرده‌اند دیر یا زود ناگزیر از سلام یا تسلیم‌اند.
رمز برتری آن بیش از اینکه در حقیقت یا حقانیتش باشد در تطابق کلی آن با نیازهای انسان و انعطاف کافی در برخورد با تحولات است

تعظیم و تکریم سیاست ، قدرت و دولت لزوماً در تعارض با لیبرالیسم نیست.

📗در دفاع از سیاست
دکتر مردیها
@cafe_andishe95
❤️«یک وطن‌پرستی بی‌غرضانه هم هست که هر فردی چون پرورده‌ی آب و خاکی‌ست، به واسطه‌ی نعمت‌ها و بهره‌مندی‌هایی که از وطن و ابنای وطن دریافت کرده نسبت به آن‌ها در خود حق‌شناسی احساس می‌کند، چنان‌که فرزند نسبت به پدر و مادر مهر ورزد. این حب وطن پسندیده‌است».

محمدعلی فروغی
متفکر و سیاستمدار لیبرال ملیگرا

@cafe_andishe95
دکتر مرتضی مردیها.
#وطن_پرستی
@cafe_andishe95
🎉🎁به مناسبت ۸۵ـمین زادروز بهرام بیضایی .وی سخنرانی کم‌نظیری دارد
🎙 «بیضایی در این سخن‌رانی دو تقسیم‌بندی ارائه می‌دهد:

«روشنفکران دورۀ بیداری» و «روشنفکران چپ».
گروه اول کسانی‌اند که کوشیدند مفاخر این سرزمین را پیدا و زنده کنند ــ از جمله و به ویژه فردوسی و شاهنامه‌اش. 

بیضایی با معیار قرار دادن شاهنامه، شرح می‌دهد روشنفکران چپ چگونه عناصر ملیت و هویتِ ایرانی را خوار می‌شمردند. در واقع، چون امور ملی و فرهنگی ایرانی از سوی حاکمیت مطرح شده بود، روشنفکری چپ آنها را خوار می‌شمرد. بیضایی مثال‌هایی از گلستان و شاملو و آل‌احمد می‌آورد.

این خطای بزرگ روشنفکری چپ بود که از سر ستیز با حاکمیت با «ایرانیت» هم ره ستیز جست. چون حاکمیت برای اعتبار دادن به خود به امور ملی رجوع می‌کرد، اینان چشم‌بسته و کورکورانه و از لج حاکم، به عناصر ملی می‌تاختند. این آن آفت ایدئولوژی‌زدگی و سیاست‌زدگی است. اگر هم قرار است ما درسی برای امروز بگیریم، همین است: اندیشۀ سیاسی در «سلب» نیست؛ بلکه در «ایجاب» است؛ در «نه» نیست، بلکه در «آری» است؛ یعنی اینکه ما چه چیز را «نمی‌خواهیم» مهم نیست، بلکه باید بدانیم و بگوییم چه چیز «می‌خواهیم». وقتی ما بدانیم چه چیز می‌خواهیم، آن‌گاه دیگر مانند این دست روشنفکران، کورکورانه عمل نمی‌کنیم.
به همین دلیل است که برای کسی چون من، معیار و ملاک یک شخصیت و یک اندیشه این است که دقیقاً بگوید «چه می‌خواهد»؛ نه اینکه دیگران را با «چه نمی‌خواهد» به سیاهی‌لشکر کور و کر خود بدل کند.»

✍🏼یادداشتی از مهدی تدینی
@cafe_andishe95
📊 هند؛ پرجمعیت و پیشرفته

🇮🇳
كشور سرسبز هندوستان این روزها مبدا و مقصد بسیاری از پیشگامان صنعت فناوری اطلاعات است. از زمانی که کشور هندوستان استقلال خود را بدست آورد، توسعه اقتصادی نیز در این کشور با قدرت بیشتری به مسیر خود ادامه داد. درآمد سرانه هندوستان پس از جدایی از استعمار بریتانیا افزایش محسوسی داشت. پس از اصلاحات اقتصادی عظیمی که در بین سال‌های 1991 تا 2000 در هند رخ دارد، سیستم اقتصادی کشور هند وارد فاز بازار آزاد شد.

📮هندوستان جز کشورهای برتر جهان در زمینه تحقیقات علمی به شمار می‌رود. این کشور در زمینه پزشکی و کشاورزی جزو پیشرفته‌ترین کشورهای دنیا به شمار می‌رود. حوزه فناوری اطلاعات هند نیز انقدر پیشرفته است که درآمد خالص آن از درآمد نفتی کشور ایران بیشتر است.

بد نیست بدانید که اقتصاد هند رتبه چهارم را در جهان دارد.
علاوه بر این، صنعت داروسازی هندوستان حرف اول را در دنیا می‌زند.
صنعت خودروسازی هند نیز حرفی برای گفتن دارد و کمپانی‌های بسیار بزرگی نظیر مرسدس بنز و آئودی در این کشور به ساخت خودرو مشغول هستند.
از آنجایی که هند یکی از پیشرفته ترین کشورهای جهان است، سالانه تعداد زیادی دانشجو برای ادامه تحصیل به این کشور مهاجرت می‌کنند.

🇮🇳
۲۰ سال با رشد اقتصادی بالای 6 درصد


کشور هند به‌عنوان سومین قدرت اقتصادی جهان بر مبنای شاخص PPP و پنجمین اقتصاد جهان بر مبنای GDP (در نیمه‌اول سال 2022) یکی از شگفت‌انگیزترین رشدهای اقتصادی در هزاره جدید را تجربه کرده و با میانگین رشد اقتصادی بالای خود تا پیش از شیوع کرونا به سرعت خود را به یکی از اقتصادهای بزرگ دنیا تبدیل کرد.
از سال ۲۰۰۳ تا 2021، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی هند تنها سه سال زیر ۶ درصد بود (در سال  2008 حدود 3.9 درصد، در سال 2012 حدود 5.5 درصد و در سال  کرونایی 2020 نیز منفی 6.6 درصد) و بیشتر این بازه زمانی ۸ درصد یا بالاتر بوده است. همچنین طبق محاسبات صندوق بین‌المللی پول، رشد اقتصادی هند در سال‌های 2022 تا 2027 نیز بین 6.2 تا 6.8 درصد برآورد می‌شود. رشد بالای اقتصادی، در کنار جمعیت یک‌میلیارد و 380 میلیون نفری، هند را به یکی از جذاب‌ترین گزینه‌های تجارت در جهان تبدیل کرده است. مطالعات نشان می‌دهد بخش زیادی از موفقیت بالای اقتصادی هند در گرو توسعه تجارت خارجی این کشور بوده است. 


سبقت سریع هند از استعمار پیر

براساس آمارهای منتشرشده از سوی صندوق بین‌المللی پول در سپتامبر 2022 هند با تولیدناخالص داخلی 3.5 هزار میلیارد دلاری خود به پنجمین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شد. حالا هندی‌ها پس از آمریکا، چین، ژاپن و آلمان درحالی در جایگاه پنجم قرار گرفته‌اند که تا چند ماه پیش، انگلیسی‌ها در آن جایگاه قرار داشتند. رتبه پنجمی هندی‌ها حالا تیتر درشت رسانه‌های بین‌المللی شده است. بلومبرگ می‌نویسد: «لذت شیرین سبقت گرفتن از بریتانیا برای هندی‌ها بی‌حد و حصر است

@cafe_andishe95
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
‌‎بهرام_بیضایی در مقاله‌ای که برای ارائه به کنفرانسی درباره شاهرخ مسکوب در دانشگاه استنفورد نوشته، با اشاره به شاهنامه، یکی نقدهایش را به روشنفکری چپ ایران بیان
میکند👇👇👇👇👇ادامه
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ادامه کلیپ اول  که در آن  این دو گلستان و شاملو  که مرتب همدیگر ر بی حیثیت می کردند ولی اشتراکشون شاهنامه ستیزی و فردوسی  ستیزی بود را توصیف می کند
🗜چپ نا آگاهی های مخرب!

عمدتا گروه های چپ برای مخالفت با سرمایه داری بهانه های اخلاقی می آورند.به فقرا و نیازمندان توجه نمی شود هر کس به دنبال سود خود می رود و...

به دنبال سود خود بودن هیچ جرمی نیست و اینها اصولا وظیفه علم اقتصاد نیست.اخلاق در علم جایی ندارد اما این به معنی بی اخلاقی نیست.چرا که مسئول رعایت اخلاقیات افراد مجری و درگیر یا ساختارها و نهادها هستند نه خود سیستم اقتصادی سرمایه داری.

شما از گوشی موبایل خود انتظار ندارید که بذات اخلاقی باشد.چون به گوشی ربطی نداشته (و اساسا نمی تواند)و جزو وظایفش نیست بلکه افرادی که از موبایل استفاده میکنند باید تعلیم ببینند اخلاقی باشند یا ساختار و نهاد قانون باید به نحوی باشد که استفاده غیر اخلاقیِ مضر به حال دیگران را محدود کنند.

پس این نقد که سرمایه داری غیر اخلاقیست جز جهالتی ناشی از نشناختن سرمایه داری نیست.

این نقدها را می توان رمانتیسم اقتصادی دانست که بیماری چپ جهانی است
#سرمایه_داری_لازمه_آزادی
💰
لیبراسیون

@cafe_andishe95
اصولگرایی و کمونیسم🚩


.
واقعا برایم باورکردنی نیست که در نشریه «مجمع ناشران انقلاب اسلامی»که ظاهراً یک نهاد فرهنگی اصولگراست این همه مقالات و مطالب کمونیستی و مارکسیستی چاپ شده باشد.در این نشریه به اصطلاح اسلامی و مکتبی که مسئولین محترمش هم اینک در وزارت ارشاد اسلامی با ریش و محاسن و پیراهن های تا زیر گلو بسته شده در مناصب مدیریتی مشغول ارائه خدمات بی‌دریغ به هنرمندان حامی نظام اسلامی‌اند، این تیترها توجهم را جلب کرد:
"نقد و بررسی نئولیبرالیسم ایرانی"،"بررسی ناشران نئولیبرال و سرمایه محور"،"مانیفست ضد سرمایه داری"،"بررسی کتاب تاریخ سوسیالیسم"،"قدرت‌نمایی موج جدید منتقدان سرمایه‌داری" و .....
بابا توی این مملکت چه خبره؟آدم تعجب میکند که چطور کمونیست‌ها توانسته‌اند این‌طور عمیق در هسته مرکزی فرهنگی جناح اصولگرای ارزشی انقلابی و مکتبی نفوذ کنند.
حالا شاید بگید اشتری دچار «جنون چپ هراسی» شده و داره زیادی قضیه رو بزرگ میکنه.اما باور کنید اینطور نیست.این نفوذهای کمونیستی در ارکان حکومتی ،که سابقه‌ آن به همان روزهای اول انقلاب برمیگردد ، کار دست ملتمان داده و می‌دهد.
🗞بگذارید یک نمونه برایتان ذکر کنم.در همین مجله "گاه نقد" مطلب مفصلی درباره توسعه خواندم که در آن نویسنده محترم نوشته "توسعه، اسب تروای غرب در جمهوری اسلامی است."
خب حتما منظورش را می‌فهمید.نویسنده می‌گوید غربی‌ها با تشویق ایران به توسعه اقتصادی در واقع می‌خواهند فرهنگ غربی را وارد کشور بکنند و نهایتا از درون نظام را ساقط کنند.این حرف،که انگار مستقیما از دهان رفیق کیانوری دبیرکل مرحوم حزب توده بیرون آمده است،در حال حاضر سیاست اصلی و محوری نظام اسلامی است.

🚩مارکسیست های اسلامی مدرن با ریش و پشم در حال حاضر در جاهای دیگر هم فعال هستند،از جمله در هیت‌های علمی دانشگاه‌ها و نهادهای علمی.از جمله در صنعت نشر، که در حال حاضر از  بین ده ناشر شاخص ایران بیش از نیمی از آنها آشکارا چپگرا هستند. معتقدم بیش از نود درصد کتابهای ترجمه‌ای در بازار کتاب ایران(از رمان تا فلسفه و تاریخ) گرایشهای چپی و مارکسیستی دارند..مجموعه آثار مارکس ،لنین ، مائو و تقریبا همه چهره‌های شاخص کمونیسم به فارسی ترجمه شده و در همه کتابفروشی ها در دسترس است.شمار زیادی از روشنفکران داخل کشور ،حتی آنهایی که خود را روشنفکر مسلمان معرفی می‌کنند چپگرا  و مبلغ اندیشه‌های کمونیستی در زیر پوشش بدلی هستند.
من معتقدم مارکسیست ها آزادند که عقاید خود را بیان کنند و نشریه و حزب سیاسی داشته باشند اما به شرطی که صراحتا اعلام کنند مارکسیست هستند،به شرطی که نقاب به چهره نداشته باشند .

✍🏼بیژن اشتری
@cafe_andishe95
👨🏼‍🔧رفقا ما به قله نزدیک شده ایم

(خروشچف)

📗📕‍ از کتابی که دارم ترجمه می‌کنم برایتان می‌نویسم که:

خروشچف رهبر حزب کمونیست شوروی در سال هزار و نهصد و شصت و یک در بیست و دومین کنگره حزب، طی یک سخنرانی پنج ساعته از جمله گفت:

«رفقا ! ما به قله نزدیک شدیم.
حالا از اینجا، از ارتفاعات این کوه بلند، می‌توانیم مسیر پهناوری را که تاکنون طی کرده‌ایم مشاهده کنیم و از آن لذت ببریم....

من به شما قول می‌دهم که تا سال ۱۹۸۰ درآمد سرانه‌ی ما و حجم تولید ناخالص ملی ما از آمریکا سبقت خواهد گرفت.

🚀ما تا همین الان هم در زمینه موشکی و علمی و سفرهای فضایی از آمریکا جلو افتاده‌ایم. ما اولین فضانورد را به مدار زمین فرستاده‌ایم. ما موشک‌هایی ساخته‌ایم که هیچ کشور دیگری قادر به ساختن‌شان نیست.

فقط با چهارده موشک اتمی می‌توانیم کل انگلستان و با ۹ موشک اتمی کل ایتالیا را با نارنجستان‌های زیبایش نابود کنیم. حتی اگر آمریکا بتواند از حمله اتمی ما جان سالم به در ببرد مطمئنا متحدان اروپایی‌اش نخواهند توانست.

ما چنان سلاح‌هایی را در اختیار داریم که هیچ قدرتی جرات ندارد حتی فکر حمله به کشور ما را به خودش راه بدهد.
🫥رفقا ما نزدیک قله هستیم. جامعه کمونیستی که لنین کبیر وعده‌اش را داده بود در شرف تحقق است.

ظرف چند سال آینده همه کمبودهای مادی در کشور ما برطرف خواهد شد. مسکن مجانی برای همه، بهداشت و آموزش مجانی برای همه فراهم خواهد شد. ساعات کاری کاهش خواهد یافت و به زودی شهروند شوروی فقط برای رشد خلاقیت‌های درونی‌اش کار خواهد کرد و نه برای تامین معیشت‌اش»

📈دو ماه پس از این سخنان در پی افزایش سی درصدی قیمت گوشت و لبنیات و کاهش دستمزدها شورش‌های گسترده‌ای در سراسر کشور آغاز شد و صدها نفر کشته شدند.

خروشچف سه سال بعد در جریان یک کودتای درون‌حزبی ساقط شد و سال ۱۹۸۰ که قرار بود سال «به خاک‌سپاری آمریکا و سیادت اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی بر جهان باشد»، عملا تبدیل شد به آخرین دهه‌ی حیات شوروی

✍️ بیژن اشتری‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌
@cafe_andishe95
ریشه دانش یونانیان از ایران است📚

ابن خلدون:
📜 و اما ایرانیان بر شیوه‌ای بودند که به علوم عقلی اهمیت عظیم میدادند و دایره آن علوم در کشور ایشان توسعه یافته بود زیرا دولت‌های ایشان(ایرانیان) در منتهای پهناوری و عظمت بود و هم گویند که این علوم پس از آنکه اسکندر دارا را کشت و بر سرزمین کیانیان غلبه یافت از ایرانیان به یونانیان رسیده است.

چه #اسکندر بر دانش‌ها و کتاب‌های بی‌شمار و بی‌اندازه‌ای از ایشان دست یافت.

📙 سرچشمه :کتاب مقدمه ابن خلدون،ترجمه محمد پروین گنابادی،جلد دوم،صفحه ۱۰۰۲

#تمدن_ایران 🏛
#دانش_ایران_باستان
@cafe_andishe95
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
☪️✝️🕎ارزش‌ها در دنیای بدون دین

این ترس بزرگ وجود دارد که اگر پشتوانه
دین نباشد، یا دین قدرتش را روی مردم از
دست بدهد، هیچ توافقی روی باورها یا
ارزش‌ها وجود نخواهد داشت ..
تمام ارزش‌ها نسبی می‌شوند و هیچ کسی
روی هیچ چیزی توافق نخواهد کرد.

🔍آلن دوباتن فیلسوف و نویسنده سوئیسی
در این ویدئو توضیحاتی را راجع به این
مسئله بیان می‌کند

ترجمه و زیرنویس: شهاب غدیری
@cafe_andishe95
🎄آغاز سال نو میلادی را به شما عزیزان شادباش می‌گوییم.💐


(8) ما از هر سو در فشاریم، اما خُرد نشده‌ایم؛ متحیریم، اما نومید نیستیم؛ (9) آزار می‌بینیم، اما وانهاده نشده‌ایم؛ بر زمین افکنده شده‌ایم، اما از پا در نیامده‌ایم.
(دوم قُرِنتیان 8:4-9)

📚📖عهد جدید، نامه دوم پولُس رسول به قُرِنتیان، باب 4، آیات 7 و 8
@cafe_andishe95
🖋«کانت» اولین فیلسوفی است که ما را دعوت می کند تا نه‌تنها به سیاست و حقوق، که به اخلاق و فرهنگِ مستقل از گرایش دینی بیندیشیم. به این دلیل است که او اندیشمند مدرنیته است.



📗لوک فری
گفتگو با فرانسوا والد.آرسین
@cafe_andishe95
لیبراسیون/لیبرالیسم
⚫️از عجایب روزگار برخی هگلیان که هگل خود دولت پرست بود به لیبرالها میگویند دولت گرا! ⚫️دولت مد نظر هگل ارگانیک است یعنی مشابه دولت فاشیسم غایت است نه وسیله(تفاوت با دولت لیبرال) ⚫️جمعگرا و کل‌گرا هستند به لیبرال‌ها میگویند غیر فردگرا. ⚫️خود هگل ناسیونالیست…
ناسیونالیسم مخرب و رمانتیک هگلی:

"دولت تک ملیتی همانا روح است از نظر معقولیت متحقق و فعلیت بلواسطه و بنابراین قدرت مطلق روی زمین است....دولت عبارت از روح قوم است[ نه لزوماً منتخب قوم] دولت موجود بالفعل در تمام امور جزئی و جنگها و نهادهایش توسط همین روح جان می گیرد....روح زمان، اراده خویش را در آن به ودیعه می نهد. دیگر روح های ملی در برابر این اراده دارای هیچ حقی نیستند و همان ملت بر دنیا چیره می شود" (فلسفه حق -هگل)
📌🔺🔺🔺🔺
این احکام جادویی و اسطوره ایی هیچ خیری نداشته حتی در توصیف دوره های مختلف تاریخی نیز عاجز است.در قرن بیستم هم  شوروی ابر قدرت بود هم آمریکا ور در تضاد با هم.هیچ دولتی هم نباید مطلق باشد بلکه مشروط و محدود بودن دولت به آزادی راه می برد.
جمعگرایی و رد لیبرالیسم هم به مدرنیته سیاسی نمی رسد.برای همین جمعگرایانی چون هگل و روسو به برکشیدن فردیت مدرن نمی رسند.
مفهوم رمانتیک روح هیچ کمکی به درک ما از سیاست و حق نمی کند بلکه  با احکامی مبنی بر حق مطلق دولتی خاص به امپریالیسم می انجامد.نظریه نسنجیده و رمانتیک در سیاست دچار چنین مخاطراتی می شود.
@cafe_andishe95
🪽 جان گری اصول فلسفی چهارگانه‌ایی را که ارکان لیبرالیسم به شمار می‌آیند، در کتابش چنین جمع‌بندی کرده است :


۱ـ (لیبرالیسم) فردگراست، از این جهت که به اولویت اخلاقی فرد در مقابل مدعیات هرگونه کلیت اجتماعی قایل است.


۲ـ تساوی خواه است، به جهت اینکه به همگان شان و مقام اخلاقی یکسان اعطا می‌کند.


۳ـ عام‌نگر است، زیرا به یگانگی اخلاقی نوع بشر اعتقاد دارد و برای همگروهی‌های تاریخی و تشکل‌های فرهنگی مشخص (تنها) اهمیت ثانوی قایل است.


۴ـ بهبودگراست، چون به قابلیت اصلاح و بهبودپذیری همه نهادهای اجتماعی و ترتیبات سیاسی اذعان دارد.

این چهار ویژگی بهترین راه را برای تبویب نظریه سیاسی کانت پیش پای ما می‌نهند.

@cafe_andishe95
🎖یکی از صفات برجسته ی نظام تمامیت خواه پیوند ویژه ای است که میان اخلاق زدایی از انسان و سیاست زدایی از توده ها برقرار می کنند


در نتیجه
نبرد با این نظام محتاج اتکای آگاهانه به اخلاق و ورود اجتناب ناپذیر به سیاست است.


✉️📚ای میچنیک.نیویورک تایمز ۱۱مارس ۱۹۹۰.
از مدرنیسم تا پست مدرنیسم

@cafe_andishe95
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💨در پی آلودگی هوا در شهرهای مختلف ایران و نابودی محیط زیست این ویدیو از مارگارت تاچر مورد توجه قرار گرفته است
@cafe_andishe95
🐗در رژیم‌های توتالیتر، فعالیت فکری ناممکن است. حتی افراد، فارغ از آنچه در درون دارند، ناگزیرند خودشان را با الگوی رسمی وفق دهند، قید و بندهایی هست که نمی‌گذارند شخصیت در افراد پرورده شود؛ و فضایی که در آن جان و ذهن انسان حرکت می‌کند دائما تنگ‌تر و تنگ‌تر می‌شود.

ملّت‌ها این‌گونه نابود می‌شوند که نخست حافظه‌شان را از آن‌ها می‌دزدند، کتاب‌های‌شان را تباه می‌کنند، دانش‌شان را تباه می‌کنند، و تاریخ‌شان را نیز؛ و بعد کسی دیگر می‌آید و کتاب‌های دیگری می‌نویسد، و دانش و آموزش دیگری به آن‌ها می‌دهد، و تاریخ دیگری را جعل می‌کند.

📚روح‌پراگ
ایوان‌کلیما
@cafe_andishe95
🔮نفی و انکار  فلسفی لیوتار (از بزرگترین پست مدرنها)درباره ارمانهای روشنگری نیز بر استدلالهای دقیق و متقن استوار نیستند.بلکه به ادعای
اثبات نشده ای متوسل میشود مبنی بر اینکه شیوه های تفکر علمی مشروعیت خود را تنها از یک اسطوره می گیرند...

📿همانند بسیاری از روشنفکران چپ فرانسه می ۶۸ شدیداً به ضدیت  با مارکسیسم برخاستندو در کتاب بحث برانگیز اقتصاد حیاتی(جنسی)با اتخاذ موضعی پسامارکسیستی به نفی مفروضات اساسی روش شناسی مارکسیستی پرداخته است این خط فکری در کتاب وضعیت پست مدرن (لیوتار)به اوج خود می رسد...

📚منبع کتاب پست مدرنینه و پست مدرنیسم.حسینعلی نوذری.
@cafe_andishe95
2024/09/30 11:35:01
Back to Top
HTML Embed Code: