Telegram Web Link
لیبراسیون/لیبرالیسم
🔺 شارلاتانیسم و تمارض توصیف احمد زیرک زاده از نزدیک‌ترین یاران مصدق و از اعضای رادیکال جبهه ملی در کتاب خاطراتش می‌نویسد: ⚠️ در تغییر قیافه دادن مهارت خاصی دارد. به موقع خود را به کَری می‌زند، عصبانی می‌شود یا قاه‌قاه می‌خندد. حتی اگر بخواهد حالش بهم می‌خورد،…
🔳 مستبد آشوبگر

توصیف منوچهر فرمانفرمائیان از پسر عمه اش محمد مصدق السلطنه :

🔖 مصدق می خواست یک قهرمان باشد، دائما از دموکراسی حرف می‌زد و به جای آن یک حاکم مستبد شد، او مستبدترین نخست‌وزیری بود که ایران به چشم دیده بود، وقتی دید نمی‌تواند مجلس را با خود همراه سازد، آن را منحل کرد؛

▪️مدیریت شرکت نفت انگلیس و ایران، حتی از زمان نصرت‌الدوله، سیاستی را دنبال می‌کرد که به ایران فشار آورد تا ادعاهای خود را نسبت به شرکت‌های تابعه کنار گذارد و این مصدق بود که سرانجام این ادعا را دور انداخت، او گفت این کار به صلاح ملت ایران است؛ در واقع، او بیش از هر کس دیگری در تاریخ به زیان ایران عمل کرد ...
برای پیشبرد خط مشی سیاسی خود به شورش و آشفتگی تکیه کرد ...
نهضت او در مسیر نادرستی قرار گرفته بود.

📚📖خون و نفت، منوچهر فرمانفرمائیان
@cafe_andishe95
اینکه عزل قانونی نخست وزیر (محمّد مصدّق) توسط شاه را کودتا بخوانیم، نه از نگاه اصول و تعریف سیاسی درست است و نه با واقعیت تاریخی سازگاری دارد.

احمدشاه قاجار در طول دوره فترت طولانی میان دوره‌های مجلس سوم و چهارم، ۱۱ نخست وزیر عزل و نصب کرد.
📚کتاب ایران و سازمان سیا؛ بازنگری در سقوط دولت مصدّق، نوشته دکتر داریوش بایندر، ترجمه بهمن سراحیان، صفحه ۱۴۳

پس با منطق مصدّقی‌های منوّرالفکر باید گفت که احمدشاه قاجار هم ۱۱ بار دست به کودتا زد!
@na_ta_ma
‍ افتتاح آرامگاه #فردوسی در روز ۲۸ امرداد سال ۱۳۱۳ توسط رضا شاه پهلوی

#رضا_شاه شخصا در مراسم بزرگداشت هزاره فردوسی شرکت و آرامگاه او را افتتاح کرد. آرامگاه با الهام از #تخت_جمشید و بشکل مقبره #کوروش_بزرگ ساخته شد. بنا از سه قسمت تشکیل شده است که نخستین بخش آن، میانی ترین بخش است و از سنگ قبری از جنس مرمر به ابعاد 1,5×1 متر و حدود 0,5 متر ارتفاع تشکیل شده است و در مرکز در سکوی مرمری قرار گرفته است. بخش دوم شامل تالاری مربع شکل است که از سنگ مرمر ساخته شده و داخل آن با کاشی تزئین گشته است و چهار ستون بلند با دو سر ستون بزرگ در چهارگوشه این تالار موجود می‌باشد و تصویر مردی بالدار در بالای ضلع جنوبی بنای اصلی ایجاد گشته است که ویژگی‌های پرسپولیس را بیشتر به یاد می‌آورد و سومین بخش محوطه پلکانی پوشیده از سنگ مرمر است که اتاق روی آن قرار گرفته است و تعداد زیادی از اشعار فردوسی روی دیوار آن حک گشته است که حسین حجار باشی زنجانی سنگتراشی سنگ‌های بنا و قبر را انجام داده است و سنگ نوشته‌های آرامگاه را که به خط نستعلیق و از اشعار فردوسی می‌باشد از آثار طاهرزاده است.

🆔 @TarikhDarTasvir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
فکت‌نامه : مادلین آلبرایت به خاطر نقش آمریکا در «کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲» عذرخواهی نکرده است

✍️هیچ کودتایی در 28 مرداد 1332 در کار نبوده شاه طبق قانون مشروطه در 25 مرداد 1332 مصدق را عزل کرده بود چون مصدق مجلس مشروطه را منحل کرده بود و شاه طبق اختیارات قانونی خود می توانست در دوران فترت نخست وزیر را عزل کند اما نخست وزیر از دستور شاه سرپیچی کرد و از قدرت کناره گیری نکرد شاه هم به کمک عوامل داخلی و خارجی او را برکنار کرد واضح می توان گفت شاه یک شورش را جمع کرد و تاج و تخت خود را پس گرفت. باز شدن پای عوامل خارجی در این ماجرا تقصیر کدامیک بود؟ شاه یا مصدق؟
تقصیر همان بود که از قانون مشروطه سرپیچی کرده بود اگر طبق قانون عمل می کرد هیچ کدام از آن اتفاقات نمی افتاد...

#حافظه_تاریخی
#قضاوت_تاریخ
@cafe_andishe95
Forwarded from مرتضی مردیها
📚 برشی از کتاب منتشر نشده «غلطواره فکر سياسی در ایران»، ۱۳۸۰، به قلم استاد

اساساً مسلم نیست که حوادث ۲۸ مرداد ۳۲ را بتوان به درستی کودتا خواند، یا اینکه اگر هم کودتا بوده، در مجموع، حادثۀ بدی بوده باشد. مسلم نیست که این «کودتا» امریکایی بوده و به ‏دست سازمان سیا انجام شده باشد. مسلم نیست که در جایگزینی شاه به جای مصدق، ملت ایران مغبون شده باشد. مسلم نیست که باز شدن پای امریکا به ایران پس از کودتا به زیان ایرانیان بوده باشد. اگر عکس این موارد مسلم نباشد. البته مدعایی تا این حد مخالف قول مشهور، می‏تواند خشم‌برانگیز باشد، اما به گمان من در این باره، استثنائاً، به وجدان عامه بیش می‏توان اعتماد کرد تا به گفتار مسلط روشنفکری. و گرچه عامه هم به‏ شدت از گفتار مذکور متأثرند، اما در پس زدن موانعِ دید، توفیق بیشتری داشته‏‌اند.

ممکن است گفته شود مأمور ارشد سی آی اِی خودش شرح ماجرا را گفته و کلیپ آن مشهور است، پاسخ این‌ است‌ که کمکی در این زمینه صورت گرفت، ولی شواهدی هست که کمک مالی ناچیزی بود و ترغیبی، ولی نه ابدا در حدی که بشود گفت تمام یا عمده کار طراحی و اجرا با عوامل سی آی ای بوده باشد. مأمور ذیربط بعدها برای بزرگ‌جلوه دادن خودش در آن مساهمتِ ناچیز بزرگنمایی کرده بود. ممکن است گفته شود امریکا خود به خطای خود اعتراف کرده ‏است، چگونه ممکن است ما ذمه آنان را بری کنیم، پاسخ این است که، حزب دمکرات امریکا، با تحفه‌هایی چون‌ کارتر، خودش منشأ و مدافع برخی از این ژست‌های روشنفکرانه بوده است، و بسیاری از نظرات این حزب بیشتر نظر روشنفکران چپگرای امریکایی است تا موضع کلان و عمومی مملکت امریکا. اینها می‌توانند امریکا و دولت آن را از باب این گونه کنش‏ها مورد انتقاد قرار دهند؛ ولی این به معنای اعتراف امریکا به خطا نیست، نظر بعضی از امریکاییان است. از این گذشته، چه بسا، اعتراف مذکور بیش از یک استمالت مصلحت‌آمیز به منظور بهبود روابط با ملتی نبوده باشد، که نزدیک‌ نیم‌قرن بوده هر مشکل و مسأله‌ای را به «کودتا» نسبت می‌داده‌اند.

شاه بنای آن داشت که برنامۀ توسعه کشور را در کانون توجه و تلاش قرار دهد و مصدق در سودای استقلال بود. ساختن قهرمانی از مصدق، در تقابل با شاه، خطای سیاسی بزرگ سه‌ربع قرن گذشته است. آنچه مصدق را به يك شخصيت بزرگ شبه‏ اسطوره‏اى تبديل كرد، گرايشی بود كه همه‌چيز را در مقابله با بیگانه و نجات از استعمار (در معنای هرگونه ارتباط با خارجیان) مى‏ديد؛ یعنی همان چیزی که جریان روشنفکری چپگرا تبلیغ می‌کرده و در این سه دهه معلوم شد چقدر خطا است. (بگذریم از سلطنت‌ستیزی برخی نخبگان که آن هم مد روز شده بود.) به دست گرفتن زمام امور نفت، به عنوان مهم‏ترين منبع ثروت ما، كار شکوهمندی به نظر می‏آمد، اما نه انتخاب سیاسی زیرکانه‌ای بود، نه حتی کار اخلاقی و قانونی. فارغ از حماسه‏‌گرایی، منافع همه‌جانبه کشور را در بر نداشت؛ مخالفت شاه با مصدق هم، بیشتر از این حیث بود که شاه او را مانع برنامهٔ توسعه خود می‏دید، نه اين كه شاه مخالف استقلال ايران بود باشد و از نظر حفظ منافع انگليس یا امریکا با مصدق مخالفت كرده باشد.
 

برخوردهای شاه با آمريكا و انگلستان در اواخر دهۀ چهل و اوايل دهۀ پنجاه بر سر كنسرسيوم و قيمت نفت به خوبى استقلال‏‌طلبى مثبت شاه و حمايت او از منافع ایران را نشان مى‏دهد. شاه به موازات اين كه از بحران اقتصادى اوايل دهۀ چهل عبور كرد و قيمت نفت هم اندك اندك فزونى گرفت، اعتماد به نفس پيدا كرد و توانست قدرى از تكيه به آمريكا و غرب فاصله بگيرد. براى نشان دادن اینکه دوستی او با غرب به منظور توسعه صنعتی است، وقتی سستی آنها را دید، به شوروی سفر كرد و قرارداد وارد كردن ذوب‌آهن را امضا كرد و نشان داد كه با زيركى تمام قادر است از توازن قوا ميان شوروى و غرب بهره ببرد.


 @mardihamorteza
🧨اوباش‌گری جماعت مصدقی

حمله هواداران مصدق به سخنرانی خانه آیت‌الله کاشانی و کشته شدن فردی به نام محمد حدادزاده و زخمی شدن بسیاری از حاضران در این سخنرانی، فضای عصبی حاکم بر جامعه را خونین‌تر ساخت. خبرنگار روزنامه فرانسوی لوموند از تهران گزارش داد:
«دیشب (یکشنبه) حوادثی در منزل آیت‌الله کاشانی رخ داد. وی به تمام «مسلمانان حقیقی» توصیه کرده تا این رفراندوم را تحریم کنند. طرفداران مصدق بطری‌های بنزین آتش‌زا به طرف منزل آیت‌الله کاشانی پرتاب می‌کردند و نزاعی در اطراف منزل ایشان درگرفت که یک نفر کشته و نزدیک به صد نفر مجروح شدند و امروز صبح، گروه‌های مسلح، منزل آیت‌الله کاشانی را محاصره کرده و ورود به منزل ایشان- حتی برای نزدیکان و بستگان وی- را ممنوع کرده بودند. آیت‌الله کاشانی رفراندوم برای انحلال مجلس را بار دیگر تحریم کرد و اعلام نمود که هر رأئی که مصدق در این رفراندوم زیر حمایت سرنیزه‌ها و تانک‌ها بگیرد، موجب بطلان هر قرارداد بین‌المللی است که در آینده منعقد نماید».

🔺یکی از اعضاء قدیمی حزب پان ایرانیست (هوادار مصدق) درباره حوادث خانه کاشانی می‌نویسد:
«داریوش فروهر و پان ایرانیست‌های حزب ملّت ایران به مجلس (خانه کاشانی) حمله می‌کنند و با پرتاب سنگ از بیرون و قطع برق- هنگام سخنرانی صفایی، نماینده قزوین- مجلس [سخنرانی] را بر هم می‌زنند. بی‌درنگ برخی از حاضران به کوچه می‌ریزند و با پان ایرانیست‌های همراه فروهر درگیر می‌شوند و در این زد و خورد، یکی از هواداران کاشانی - به نام حدادزاده- کشته می‌شود».

📚📖 دکتر محمد مصدق: آسیب شناسی یک شکست، علی میرفطروس
@cafe_andishe95
لیبراسیون/لیبرالیسم
🧨اوباش‌گری جماعت مصدقی حمله هواداران مصدق به سخنرانی خانه آیت‌الله کاشانی و کشته شدن فردی به نام محمد حدادزاده و زخمی شدن بسیاری از حاضران در این سخنرانی، فضای عصبی حاکم بر جامعه را خونین‌تر ساخت. خبرنگار روزنامه فرانسوی لوموند از تهران گزارش داد: «دیشب (یکشنبه)…
🏷 این تصویر واقعی مصدق و جنبش او است. سران جبهه ملی با نواب صفوی و فداییان اسلام جلسه می‌گذارند و برای قتل نخست وزیر رزم‌آرا در ازا اجرای احکام اسلامی پس از کسب قدرت توسط مصدق توافق می‌کنند. یکسال پیش از آن باز هم فداییان اسلام با ترور عبدالحسین هژیر وزیر دربار، راه برای ورود فراکسیون هشت نفره جبهه ملی به مجلس هموار کرده بودند. پس از نخست وزیری مصدق و ریاست مجلس کاشانی، خلیل طهماسبی قاتل رزم‌آرا را تصویب ماده‌ای در مجلس با سلام و صلوات از زندان آزاد می‌کنند و شخص مصدق هم با او دیدار کرده و دست تفقد بر سرش می‌کشد.

🔺اما سوالی که پیش می‌آید آن است که چگونه بخش عمده افکار عمومی این اقدامات شرورانه و بدعت‌های خانمان‌سوز را تایید می‌کند؟پاسخ را باید در غلبه موج کور و جنون‌آمیز بیگانه ستیزی در غائله‌ی نفت جستجو کرد. جامعه‌ای که در آن زمان میزان باسوادانش کمتر از پانزده درصد و نرخ شهرنشینی‌اش کمتر از سی درصد بود، برخلاف عصر رضاشاه و نخبگانی که تلاش می‌کردند، جهل و عقده توده‌ها را مهار و کم اثر کنند، حالا با زمامدارانی روبرو شده بود که باب میل جهل و توهمش سخن می‌گفتند.

یک روز می‌گفتند نفت را مال خود می‌کنیم و همه شما ثروتمند می‌شوید. به اشتباه حساب کرده بودند که انگلستان نمی‌تواند نفت ایران را جایگزین کند، پس هر شرایطی را خواهد پذیرفت، وقتی حساب‌ها غلط از آب درآمد، مصدق آمد و گفت مسئله اصلا اقتصاد و عواید نفت نیست، بلکه موضوع اعاده عزت و شکوه ملی است و ملت نان خشک می‌خورد و دست از این مبارزه نمی‌کشد. کشور به ورشکستگی افتاد، برنامه هفت ساله توسعه کاملا متوقف شد، اکثر صنایع تعطیل شدند، واردات به صفر نزدیک شد و در ماه‌های آخر حقوق کارمندان را هم نتوانستند پرداخت کنند. هیچ افقی هم برای گشایش وجود نداشت، خیلی شبیه به وضعی که اکنون در حال تجربه آن هستیم.

🤡 مصدق از آن شخصیت‌های شومی است که تمام خصلت‌های تباه و پوسیده یک ملت و یک فرهنگ را در خود جمع کرده و آن را حماسی و رمانتیک رنگ‌آمیزی می‌کنند.
چشم‌اندازی مسحورکننده و دروغین می‌سازند و سپس ملت را در حسرتی فلج‌کننده و پوچ که نظم ذهن و تعادل روان را برهم می‌زند، رها می‌کنند. این حسرت افیونی و دروغین بعدها سرمایه خطرناکترین نیروها برای هموار کردن راه قدرت می‌گردد و آن ملت بی نوا تمام هستی و دار و ندارش را از کف می‌دهد.

✍️توس طهماسبی
@cafe_andishe95
لیبراسیون/لیبرالیسم
📜 مشروطه‌خواهان فقدان حکومت قانون را سرچشمه همه مشکلات از جمله مداخلات بیگانگان در امور داخلی کشور می‌دانستند. از این رو، ان‌ها تمام هّم خود را در درجه اول به استقرار حکومت قانون گذاشتند و نه ستیز با بیگانگان. در ثانی، نهضت مشروطه هیچگاه تحت تأثیر رادیکالیسم…
🌀 آرمان‌های پوشالی

💢 میان فهم رهبران جبهه ملی و دکتر مصدق، از شعار استقلال، که صورت عملی خود را در طرح «موازنۀ منفی» یافته بود، با دریافت انقلابیون مذهبی پنجاه‌وهفتی از استقلال، هم‌سنخی وجود داشت، که در شعار «نه شرقی نه غربی» بنی‌صدری تبلور یافت و مورد قبول آیت‌الله خمینی و دیگر رهبران مذهبی قرار گرفت. هر دو جریان دریافتی به غایت جهان سومی از استقلال داشتند که جز بازگشتی به توحش (دشمنی همه با من) و جز عقب‌گرد به قرون وسطا (اختراع چرخ از نو) نوید دیگری نداشتند.
هرچند دکتر مصدق در آرمان ضداستعماری خود و پیاده کردن «موازنۀ منفی» خویش شکست خورد و کشور را ظرف دو سال به بن‌بست اقتصادی کشاند و زیر فشارهای همه سویۀ بین‌المللی قرارداد، اما همین «آرمان» به دلیل هم‌سنخی با ایدۀ مسلط بر گفتمان پنجاه‌وهفتی از استقلال، اقبال آن را یافت، که توسط رژیم اسلامی و روشنفکران ضدغربی‌اش تا انتها اندیشیده و به عمل تبدیل و ایران را به بداقبالی شوم خود کشانده و کشور و ملت را بار دیگر به دامن بدترین نیروهای «جهانخوار» روسیه و چین، با کمترین ملاحظه نسبت به نظام ارزشی انسانی و ناچیزترین ملاحظۀ منافع و مصالح کشور، بی‌اندازد و روشنفکران بی‌اخلاق و فاقد مسئولیت را به سرانجام اندیشه و «آرمان» ضدامپریالیستی و ضدنظام سرمایه‌داری جهانی برساند.

✍️فرخنده مدرس
@cafe_andishe95
اعتراف محمّد مصدّق: احمدشاه قاجار صمصام‌السلطنه بختیاری را از وزارت عزل و وثوق‌الدوله را به وزارت منصوب کرد.

محمّد مصدّق در امرداد ۱۳۳۲ به دستور پادشاه معزول شد و عزل خویش را از روی شیادی کودتا خواند. حال همین شخص در خاطرات خود در قضیه‌ای جدگانه اعتراف می‌کند که احمدشاه قاجار نخست وزیران خویش را عزل و نصب می‌کرد.

او در خاطرات خویش می‌نویسد: اگر بواسطه توقیف جراید و منع اجتماعات نتوانستند با دولت صمصام مبارزه کنند برای تشکیل یک دولت متکی به سیاست خارجی راه مسدود نبود. همچنان که احمدشاه هم با صدور یک دستخط وثوق‌الدوله را به ریاست وزراء نصب و صمصام را عزل نمود‌.

📚خاطرات و تالمات مصدّق، نوشته محمّد مصدّق‌السلطنه، صفحه ۱۱۲، به کوشش ایرج افشار

مصدّق عزل خودش را کودتا می‌خواند و حاضر نبود ببینید که معزول شده است، طعم قدرت چشمان او را کور کرده بود، اما همین مصدّق عزل و نصب هایی که توسط احمدشاه قاجار انجامید را هیچ گاه کودتا نخواند!.
@na_ta_ma
لیبراسیون/لیبرالیسم
🌀 آرمان‌های پوشالی 💢 میان فهم رهبران جبهه ملی و دکتر مصدق، از شعار استقلال، که صورت عملی خود را در طرح «موازنۀ منفی» یافته بود، با دریافت انقلابیون مذهبی پنجاه‌وهفتی از استقلال، هم‌سنخی وجود داشت، که در شعار «نه شرقی نه غربی» بنی‌صدری تبلور یافت و مورد…
⚜️ مصدق علیه مشروطیت / مصدق معنای دموکراسی را نمی‌دانست

یک فضای فوق‌‌‌العاده مسموم دنیای روشنفکری ما را فراگرفته که اجازه کوچک‌ترین انتقادی را به آقای مصدق، رهبر نهضت ملی نمی‌‌‌دهد. بنابراین هر کسی که ایشان را نقد کند، متهم به هتاکی می‌شود. به محض اینکه من انتقاداتی را درباره حکومت دکتر مصدق مطرح و اشتباهاتش را برملا کردم، ناسزاهایی علیه من سرازیر شد.
انتقاد من این بود که دکتر مصدق اشتباه کرد، سیاست‌‌‌های وی پوپولیستی بود و به اذعان نوشته‌‌‌های خودش اعتقاد به دموکراسی نداشت یا اصلا نمی‌‌‌دانست دموکراسی چیست. من همه اینها را مستند بیان کردم و اذعان من نیز به نوشته‌‌‌ها و سخنرانی‌‌‌های شخص دکتر مصدق یا طرفداران وی بود نه منتقدان.
مجلس هفدهم، تیر ماه ۳۱ شروع به کار کرد و از همان ابتدا دکتر مصدق درخواست اختیارات کرد. به این معنا که وکلای مجلس و نمایندگان مردم به دولت اختیار قانون‌گذاری بدهند. آیا وکیل حق تودیع دارد یا خیر؟ خود دکتر مصدق از نظر حقوقی می‌‌‌گفت این حق را ندارم ولی باز هم دست به این اقدام زد.
📍نتیجه کار مصدق این بود که می‌‌‌گفت این مجلسی که می‌‌‌گویم ۸۰‌درصد آن نمایندگان واقعی مردم هستند‌ را قبول ندارم. اختیارات برای این بود که نمایندگان مردم حرف نزنند و مصدق جای آنها حرف بزند و قانون‌گذاری کند. دکتر مصدق تا پایان حکومتش این اختیارات را داشت و در عمل مجلس هفدهم هیچ‌‌‌کاره بود. من تعجب می‌‌‌کنم از برخی دوستان که می‌‌‌گویند دکتر مصدق بسیار مشروطه‌خواه بود. مشروطه‌‌‌خواهی به این صورت است که مجلس را بلااثر و بی‌‌‌خاصیت کنند؟

♦️مصدق نقش بسیار مخربی در فرآیند تاریخ معاصر ما داشته است. مصدق باعث شد که دستاوردهای مشروطیت به باد برود.
🔖مصدق مجلس را به عنوان مهم‌ترین دستاورد مشروطه سکه یک پول کرد.

تبدیل سیاست به مساله حق و باطل و غفلت از منافع ملی از دیگر میراث‌‌‌های مصدق است. ما ۴۰ سال است که خودمان را درگیر این حق کرده‌‌‌ایم. وقتی می‌‌‌گوییم حق مسلم ما انرژی هسته‌‌‌‌‌‌ای است این گونه شعارها میراث مصدق است. این در حالی است که سیاست بحث منافع ملی است و نه بحث حق و باطل.
✍️موسی غنی‌ نژاد

پ.ن: جریان 57 و جمهوری اسلامی همان میراث شوم مصدق است
@cafe_andishe95
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
بازنشر؛ سینما رکس آبادان: کوره آدم‌سوزی انقلاب اسلامی

از فرید خلیفی

انقلابیون مذهبی و مشروعه‌خواهان پس از شکست در انقلاب مشروطه که راه ایران را به سوی جهان مدرن می‌گشود، لحظه‌ای از تلاش برای انتقام گرفتن و به قدرت رسیدن به هر قیمتی باز نایستادند. آنها از جمله در گروه «فداییان اسلام» دست به قتل روشنگرانی مانند احمد کسروی آن هم در صحن دادگستری زدند و سه نخست وزیر، عبدالحسین هژیر، حاجعلی رزم‌آرا و حسنعلی منصور را ترور کردند.

در کنار هزاران برگ سیاه بجای مانده در تاریخ معاصر ایران که امضای انقلابیون مذهبی را به همراه دارد، به قدرت رسیدن روح‌الله خمینی در بهمن ۵۷ نیز بیش از پیش بر این تبهکاری‌ها افزود. جنگ هشت ساله که جز مرگ و ویرانی نتیجه‌ای نداشت و اعدام‌هایی که از همان بهمن ۵۷ آغاز شد و در دهه‌ی شصت و سال ۶۷ به اوج خود رسید، تنها دو نمونه‌ی بارز از جنایات حاکمان اسلامی در ایران هستند. در این میان، آتش زدن سینما رکس آبادان در صدر جنایات این حکومت قرار دارد.

این ویدئو نخستین بار در ۲۸ امرداد ۱۳۹۷ در کیهان لندن منتشر شد.

https://www.youtube.com/watch?v=tzo-DItp1oA

@KayhanLondonChannel
لیبراسیون/لیبرالیسم
🔖‏این سخنان که «جمهوری‌اسلامی، ایران را به صدر اسلام برگرداند» و یا اینکه «الگوی رژیم اسلامی، حجاز ۱۴۰۰ سال پیش است» به باور من که اعتقادی به دین هم ندارم، درست نیست. 👳🏾‍♂️ ‏جمهوری اسلامی در زمین واقعیت و همینطور انقلاب اسلامی، همه از دل روحانیت و فقه اسلامی…
✴️ رویترز آورده که ۱۰ زن در جمهوری دموکراتیک خلق کره یا همان کره شمالی به دلیل پوشیدن شلوارک بازداشت شده‌اند.
«رهبر فرزانه» کره شمالی، پوشیدن شلوارک از سوی زنان را «مد سرمایه‌داری» نامیده است.
در کره شمالی، سیگار کشیدن زنان هم غیرقانونی است.

🔺این خبر باید بیش از همه مورد توجه آنهایی قرار بگیرد که کره شمالی را جایی بهتر از جمهوری‌اسلامی می‌دانستند چرا که مثلا حجاب در آنجا آزاد است.

این خطای شناخت از آنجا پدید می‌آید که گمان می‌بریم روحانیان در این ۴۴ سال تنها بر مبنای فقه اسلامی یا شیعی رژیم‌شان را گردانده‌اند و از آنجا که آخوند در ایران غالبا جز فساد و تباهی نیافریده است پس منبع اصلی فساد، اسلام است و شیعه و قٰرآن و … . مقصر اصلی این ویرانی ایران هم اسلام است و بس.
در صورتی که چنین نیست.

▪️البته مشخص است که اداره حکومت بر اساس فقه و شریعت هم به تنهایی برای نابودی هر سرزمینی کافی است اما اینگونه نیست که مصیبتی که امروز گرفتار آن هستیم تماما ریشه در اسلام و فقه داشته باشد.
تئوری چپ با قرائت مارکسیستی - لنینیستی- استالینیستی- مائوئیستی و مانند اینها هم عامل مهمی در ایجاد فلاکتی است که ایران امروز در آن گرفتار آمده است.

🔰غرب‌ستیزی، امپریالیسم‌ستیزی، ضدیت با سرمایه‌داری و همینطور مالکیت خصوصی، دشمنی با «مدهای سرمایه‌داری»، دشمنی با لیبرالیسم، فردگرایی و طرفداری از سیطره هرچه بیشتر دولت بر همه شئونات زندگی فردی و اجتماعی و … چیزهایی بود که چپ ایرانی - به تبعیت از چپ کمونیستی و زیرمجموعه‌هایش- شیفته‌اش بود و آن را به اشکال مختلف در فرهنگ عمومی جامعه معاصر ایران تزریق کرد و با این تئوری‌ها بر روی شهود عمومی جامعه ایران و چشم‌های خرد ایرانی خاک پاشید.

اگر رژیم آخوندها با «سگ‌گردانی» و داشتن سگ مخالف هستند؛ اگر تا این اندازه بر حجاب اجباری پافشاری می‌کنند و اگر با شلوارک‌پوشی مردان مخالف‌اند و اگر ضد رقص هستند و مانند اینها همه به این دلیل نیست که برای این ممنوعیت‌ها دستور صریح دینی و فقهی دارد و می‌خواهد که معصیت خدا نکرده باشد؛ نه!
اینها اساتید حل‌کردن گره‌های فقهی با خود فقه هستند. درسش را خوانده‌‌اند و نانش را خورده‌اند.

غرب‌ستیزی و مخالفت با سبک زندگی غربی و به قول کیم جونگ اون «مد سرمایه‌داری‌» علت اصلی این ممنوعیت‌ها و بگیر و ببندها است.

✳️ جمهوری‌اسلامی ضد ایران، فرهنگ ایرانی و تاریخ ایران است. چپ‌های ایرانی هم همین‌ طور هستند.
جمهوری‌اسلامی غرب‌ستیز، آمریکاستیز، اسرائیل‌ستیز و ضد «مد سرمایه‌داری» است. چپ‌های ایرانی هم قریب به اتفاق همین بوده و هستند.

☪️☭ تفسیر چپ و کمونیستی از اسلام که از سوی کسانی چون جلال آل احمد، علی شریعتی، پدر طالقانی و … به عنوان ستون‌های فکری جامعه ایران در آمد چیزی نبود که بر سران جمهوری‌اسلامی تاثیر نگذاشته باشد.
همین خامنه‌ای چنان سنگ شریعتی را بر سینه می‌زد و چنان هر دو عاشق سید قطب بودند که قابل تامل است.
سید قطب هم سبک زندگی غربی خصوصا آمریکایی را «منزجر کننده» و «بدوی» می‌دانست.

پیوند دیروز و امروز چپ و اسلام‌گرایی (ارتجاع سرخ و ارتجاع سیاه) هم از این زاویه دیدنی‌تر است.

✍️بهزاد مهرانی
@cafe_andishe95
🔥🏴 وحشی‌گری ارتجاع سیاه

آبادان در آن سال‌ها به واسطه پالایشگاه نفت، بزرگترین شهر کارگری ایران بود، و در حالی که انقلابیون در دیگر شهرهای کوچک و بزرگ در تب و تاب انقلاب می‌سوختند، به صورتی شگفت آور آرام بود، آرامشی که به زودی جای خود را به طوفانی بزرگ داد و این شهر را به قلب پُر تپش و مرکز توجه انقلاب تبدیل کرد.
در آن زمان، مردم شهرهایی چون اصفهان و تبریز و تهران، برخلاف آبادی، ناآرامی‌های را تجربه می‌کردند، و تظاهرات پراکنده‌ای را شاهد بودند که گاه به خشونت می‌انجامید، همراه با شکستن شیشه‌های بانک‌ها و رستوران‌ها و گاه حمله به آن‌ها و آتش زدن‌های این جا و آن‌جا و اعلامیه‌های انقلابیون و مسلمانان تندرو در تایید آنچه صورت می‌گرفت.

🔻اپیزود اول
متهم ردیف یک دادگاه، حسین تکبعلی زاده درباره انتخاب آبادان و سینما رکس برای آتش زدن در دادگاه گفت:
مساله دیگری که باعث شد خون ما به جوش آید و غیرتی شویم، آن بود که می‌گفتند همه جوانان ایران بپا خاسته‌اند، اما در آبادان هیچ حرکتی از جوانان این شهر به چشم نمی‌خورد و چیز دیگری که من را عمیقاً به خشم آورده بود، این بود که برای بچه‌های آبادان از قم سینه بند زنانه فرستاده بودند. ...

🔻اپیزود دوم
بعد از انقلاب بسیاری از انقلابیون به دست داشتن در آتش زدن سینماها اعتراف کردند. فرج الله سلحشور از سینماگران حکومتی نزدیک به آیت‌الله خامنه ای بعد از انقلاب در مراسم اختتامیه جشنواره شعر و سرود انقلاب در فرهنگسرای انقلاب اسلامی به آتش زدن سینما در دوران پیش از انقلاب افتخار کرد:
" قبل از انقلاب اسلامی ماهیت سینما برای مردم روشن بود و خانواده‌های مذهبی با سینما و تلویزیون هیچ‌کاری نداشتند و ما به خوبی می‌دانستیم که سینما کانال ورود فرهنگ بیگانه به کشور ماست... من جز کسانی بودم که قبل از انقلاب سینما آتش زدم و متاسفانه بعد از انقلاب برای همان سینماها موزه درست شد و هنوز هم از آن حمایت می‌شود." (به نقل از سایت دولتی تابناک به تاریخ 23 بهمن 1391)

👳🏾‍♂️آیت‌الله لاهوتی نیز در یک مصاحبه اختصاصی با روزنامه کیهان فاش کرد که: «در زمان طاغوت سینمای قم به دستور سید احمد خمینی منفجر شد»
... درباره فرزند امام تا آن‌جا که این جانب می‌شناسد افراد مملکت ما در مبارزه به دو دسته تقسیم می‌شوند، یک دسته عبارتند از کسانی که بعد از پیروزی انقلاب به انقلاب پیوسته اند و شدیداً از انقلاب حمایت می‌کنند و هرگز رضایت نمی‌دهند که ملت ما بداند که آن‌ها پیوستگان به انقلاب پس از انقلابند و اگر جسارت نشود میراث‌خواران انقلابند و دسته دیگر عبارتند از افرادی که در دوران گذشته همیشه به انقلاب فکر می‌کردند و گذشته از اندیشیدن در راه انقلاب و به ثمر رسیدن آن فداکاری می‌کردند... حاج احمد خمینی از این دسته دوم بود او به علت علاقه شدیدش به واژگونی رژیم سابق و برای اینکه به رژیم بفهماند که روحانیت زنده است دستور انفجار سینمای [نیاگارا] قم را صادر کرد... (نقل از کیهان، مورخ 22 آذرماه 1358)

📚📖 آتش‌سوزی سینما رکس: آغاز وحشتِ چهل ساله، علی سجادی
@cafe_andishe95

🔷 🔶 🔷 🔶 🔷 🔶 🔷 🔶 🔷
🔻اپیزود سوم
💣 وحشی‌گری، تخریب اموال عمومی، آتش زدن بانک‌ها و مغازه‌های مردم از بدو تولد در ذات جمهوری اسلامی بوده است. نمونه کوچکی از این جنون و حماقت انقلابیون وحشی را در کتاب آبراهامیان که خود از هواداران جمهوری اسلامی و جریان 57 هست، می‌خوانیم:

"(در تبریز)راهپیمایان راه افتادند سمت مرکز شهر تبریز و بیشتر از هفتاد ساختمان را زیر و رو کردند: دفترهای حزب رستاخیز، ساواک و انجمن فرهنگی ایران و امریکا، همچنین هتل‌هایی مجلل، بوتیک‌هایی پرزرق و برق و گران قیمت، مشروب فروشی‌ها و سینماهایی که اختصاصاً فیلم های هالیوودی نشان می‌دادند. ساختمان های شرکت پپسی کولا در ایران و همچنین بانک صادرات را هم غارت کردند".

📚📖 مردم در سیاست ایران، یرواند آبراهامیان
ترجمه بهرنگ رجبی
@cafe_andishe95
لیبراسیون/لیبرالیسم
🔺دینی نو برای بی‌دینان 🔘 معادشناسی مارکسیستی برای پرولتاریا همان نقشی را قائل می‌شود که منجی برای بشریت. اصطلاحاتی که مارکس جوان به کار می‌برد جای هیچ شک و شبهه‌ای درباره منشأ یهودی- مسیحی اسطوره طبقه باقی نمی‌گذارد؛ وجود طبقه‌ای برگزیده به خاطر رنج و مصیبت‌هایی…
☠️خرافه‌ای کُشنده

♦️نه مارکسیسم علمی است که در احوال کارگران شوربخت و نه کمونیسم فلسفه ذاتی پرولتاریاست
بلکه نمودی از فلسفه روشنفکری است که بخش‌هایی از پرولتاریا را اغوا کرده است و کمونیسم نیز از این شبه‌علم برای چنگ زدن به هدفش یعنی قبضه قدرت استفاده می‌کند. کارگران خود باور ندارند که برای نجات بشریت برگزیده شده‌اند، آنان بیشتر به شرایط زندگی بورژواها رشک می‌برند.

📚📖 افیون روشنفکران، رمون آرون ترجمه پیروز ایزدی
@cafe_andishe95
2024/10/02 06:21:59
Back to Top
HTML Embed Code: