Telegram Web Link
محبین آیت الله العظمی حاج شیخ حسنعلی نجابت شیرازی pinned «💐شرح دعاى روز چهاردهم ماه مبارک رمضان ازمرحوم حضرت آيت الله العظمى نجابت شیرازی (رحمت الله‌عليه) 💫بسم الله الرحمن الرحیم اَللّهُمَّ لا تُواخِذْنى فيهِ بِالْعَثَراتِ وَاَقِلْنى فيهِ مِنَ الْخَطايا وَالْهَفَواتِ وَلا تَجْعَلْنى فيهِ غَرَضاً لِلْبَلايا وَالاْفاتِ…»
محبین آیت الله العظمی حاج شیخ حسنعلی نجابت شیرازی pinned «💐شرح دعاى روز پانزدهم ماه مبارک رمضان ازمرحوم حضرت آيت الله العظمى نجابت شیرازی (رحمت الله‌عليه) 💫بسم الله الرحمن الرحیم أللّهُمَّ ارْزُقْنى فيهِ طاعَةَ الْخاشِعينَ وَاشْرَحْ فيهِ صَدْرى بِاِنابَةِالْمُخْبِتينَ بِاَمانِكَ يا اَمانَ الْخاَّئِفين 💫َ پروردگارا…»
مرحوم حضرت آیت الله نجابت در تفسير «اتَّقُوا اللَّهَ» می فرمایند: {يَا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا}

▪️بپرهیزید از اینکه پروردگارتان را ضعیف بشمارید.
▪️بپرهیزید از اینکه پروردگارتان را دور بدانید.

💢هر چه خیر است نسبت به خدا بدهید.
یعنی؛ قناعت نکنید به اینکه بگویید خدا هست، نه! بدانید که خدا از همه زنده تر است.

▪️بپرهیزید از اینکه خدا را از خود دور بدانید. تو باید ترقّی کنی بفهمی که پروردگارت اجل از این معانی است. پروردگار تو اجل از این خیال بافی هایی است که تو داری.»

🔹پس کسی که در حق خداوند عقیده ای نامربوط دارد بی تقوا است. پس شخص ناامید بزرگ ترین بی تقوایی را مرتکب شده.🔸

💠کسی که می پندارد خدا نظر به او نمی کند، راه ها تنگ و بسته است، قدرت خدا محدود است و او نمی تواند ما را سیر دهد و از این حرف های بی ربط، قطعاً از تقوا دور است و حرمت حریم الهی را شکسته، خصوصاً که با بیان مطالبی این چنینی تخم یأس را در دل دیگران بکارد.

📚امید به رحمت حضرت احدیت📄صفحه: ۱۰۶
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله نجابت(اعلی الله مقامه) درباره آیه{إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذينَ يُقاتِلونَ في سَبيلِهِ صَفًّا كَأَنَّهُم بُنيانٌ مَرصوصٌ} می فرمایند:

💢ترجمه: به درستی که خداوند دوست می دارد کسانی را که در راه او می جنگند در صف (مبارزین با کفر و شرک به سختی در میدان جنگ ایستادگی می کنند) مانند دیوار پولادین (که هیچ نیروئی، توانائی ندارد تزلزلی در آنها وارد آورد تا چه رسد آنان را از پای در آورد).

حاکم حسکانی گوید خبر داد ما را عبدالعزیز پسر یحیی...از مقاتل پسر سلیمان از ابن عباس گفت:

🔹على(علیه السلام) هنگامی که در صف جنگ می ایستاد مانند ساختمان پولادین بود که هیچ چیز او را تکان نمی داد، پس خداوند این آیه را فرستاد.🔸

📚بصائر یا قرآن و اهل بیت📄صفحه: ۶۹۴
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله نجابت(اعلی الله مقامه) در شرح دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان می فرمایند:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ‌
«اَللّهُمَّ وَفِّقْنی فیهِ لِمُوافَقَةِ الاْبْرارِ وَجَنِّبْنی فیهِ مُرافَقَةَ الاْشْرارِ وَآوِنی فیهِ بِرَحْمَتِکَ اِلی دارِ الْقَرارِ بِاِلهِیَّتِکَ یا إلَهَ العالَمین.»

پروردگارا موفّق فرما مرا برای موافق ساختن خودم را با نیکوکاران زیرا توافق بنده با نیکوکاران موجب ترقّی و سعادت من می‌شود،
در راس ابرار حضرت ختمی مرتبتﷺ و اوصیاء اوست که از هر حیث نیکوکار و بارّ بودند.

پروردگارا مرا دور بفرما که در این روز مبارک، با ضد انقلاب با منافقین با یهود و نصاری سازش نداشته باشم.

رفق بسیار صفت خوبی است؛ لیکن با مومنین نه با شریر که به دین و عقل و سعادت شخص امکان دارد صدمه بزند و مومن را در ترقّیات‌عالیه مزاحم شود، لهذا دور شدن از اشرار و رفیق نبودن با اشرار و سازش نداشتن با اشرار یکی از نعم است.

صلابت و استقامت در خداپرستی از اعظم نعم است و لازمه استقامت فرار از اشرار و وفق نداشتن و نرمی و سازش با آنها نشان ندادن است.

پروردگار تمام مبارکی‌ها، تمام مبارکی خاتم انبیاءﷺ و تمام اولیاء از تو است، هر مبارکی و میمنت از یُمن و برکت و آرامش و قدرت تو است.

پروردگارا جا بده مرا به واسطه رحمت های رحمانیّه و رحیمیّه خودت که این دو تیپ از رحمت هیچ‌کس را دور نمی‌فرماید؛ و جا بده مرا در نشئه قرار و دوام و حیات ابد و سعادت سرمد،

💠فرودگاه من و آرامگاه من و منزل من منزل سعادت ابدی و قرار ابدی باشد؛ چون حضرتعالی همه را واله خود می فرمایی و همه را به طرف خود جذب و از عالم نادانی به عالم دانش و سرور و فرح جذب می‌فرمایی.

🔹اله یعنی؛ حیران کننده. عشق است که حیران می کند شخص را به تمام معنا،
از ناحیه الهیّت حضرت احدیّت است عشق عشّاق؛لذا به سبب این جاذبه تقاضای ما را انجاز فرموده خانه سعادت ابدی ما را الآن عطا بفرما.🔸
📚انوار هدایت📄صفحه: ۲۶۲
@Ayatollahnejabat
محبین آیت الله العظمی حاج شیخ حسنعلی نجابت شیرازی pinned «💐شرح دعاى روز هفدهم ماه مبارک رمضان از مرحوم حضرت آيت الله العظمى نجابت (رحمت الله علیه) 💫بسم الله الرحمن الرحيم اَللّهُمَّ اهْدِنى فيهِ لِصالِحِ الاْعْمالِ وَاقْضِ لى فيهِ الْحَواَّئِجَ وَالاْمالَ يا مَنْ لا يَحْتاجُ اِلَى التَّفْسيرِ وَالسُّو الِ يا عالِماً…»
حضرت آیت الله نجابت(اعلی الله مقامه) درباره آیه{ وَوَهَبْنَا لَهُمْ مِنْ رَحْمَتِنَا وَجَعَلْنَا لَهُمْ لِسَانَ صِدْقٍ عَلِيًّا} می فرمایند:

ترجمه: «و قرار دادیم برای ایشان زبان راستی که علی(علیه السلام) باشد».

حاکم حسکانی گوید: خبر داد ما را عبدالرحمن...حسین بن علی(علیه السلام) فرمود خبر داد مرا پدرم علی بن ابیطالب(علیه السلام) فرمود:

💠رسول خداﷺ فرمود: شبی که مرا به معراج بردند جبرئیل مرا بر بال راست خودش برداشت پس به من گفته شد، کي را در زمین جانشین خود قرار دادی؟

پس گفتم: بهترین اهل زمین که برای این کار سزاوار بود علی بن ابیطالب(علیه السلام) برادرم و حبیب خودم و دامادم یعنی پسر عمویم.

پس گفته شد به من یا محمدﷺ آیا او را دوست می داری؟ پس گفتم: آری ای پروردگار عالميان.

💢پس به من فرمود دوستش بدار و به اُمتت دستور ده او را دوست دارند پس به درستی که من على اعلاء می باشم گرفتم برای او نامی از نامهای خودم پس او را على نامیدم.

پس جبرئیل فرود آمد پس گفت:
♦️به درستی که خداوند بر تو درود می فرستد و به تو می فرماید: بخوان؛ گفتم چه بخوانم گفت {وَوَهَبْنَا لَهُمْ مِنْ رَحْمَتِنَا وَجَعَلْنَا لَهُمْ لِسَانَ صِدْقٍ عَلِيًّا}

یعنی؛
🔹و بخشیدیم ما به ایشان (امت و اجدادت) از رحمت خود (علی) را و قرار دادیم برای ایشان زبان راست که او علی بن ابیطالب(علیه السلام) است.🔸
📚بصائر یا قرآن و اهل بیت📄صفحه: ۳۶۰
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله نجابت(اعلی الله مقامه) در شرح دعای {یا مَنْ اَرْجُوهُ...} می فرمایند:
«أَعْطِنِی بِمَسْأَلَتِی إِیَّاکَ جَمِیعَ خَیْرِ الدُّنْیَا وَ جَمِیعَ خَیْرِ الْآخِرَهِ»
🔹خدایا از حضرتعالی سؤال می کنم آنچه خیرات در این نشئه است به من بده و آنچه خیرات در نشئه آخرت است به من بده عقل زیاد، علم زیاد، معرفت زیاد، شعور زیاد، فهم زیاد، بندگی زیاد، خلوص زیاد، فناء زیاد در راه تو بده، همه را می خواهیم. خدایا عطا بفرما.🔸

💠نشئه دوم که رفتیم، همه اش میهمان تو و امام حسین، آقا امیر المؤمنین و امام حسن و حضرت فاطمه الزهرا و حضرت خاتم انبیاء، نُه فرزند امام حسین صلوات الله علیهم اجمعین، هر روز میهمان اینها باشیم، استفاده کنیم، محظوظ شویم، همین طور پِر بخوریم دور اینها.

💢نور تو ما را پرواز می دهد «آن مگس را که تو پرواز دهی شاهین است»
تو نظر خاصت باشد، با خاتم انبیاءﷺ آدم می نشیند چیزفهمی آدم زیاد می شود، با امام حسین(علیه السلام) می نشیند چیزفهمی اش زیادتر می شود، با آقا امیرالمؤمنین(علیه السلام) می نشیند چیزفهمی اش زیادتر می شود، می شود یک خرمن چیز فهمی.
📚انوار هدایت📄صفحه: ۱۰۸
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله نجابت (اعلی الله مقامه) می فرمایند:
امام هندی ها برای حضرت علی(علیه السلام) شعری گفته بود که آن را با طلا دور صندوق مطهّر آقا نصب کرده بودند.

💠خدا رحمت کند آقا سید ابوالحسن اصفهانی به کلید دار امر کردند که هر چه شعر مربوط به امام هندی ها است بردارید و شعر های ابن ابی الحدید را به جای آن بگذارید.

💢ابن ابی الحدید در یکی از اشعارش می فرماید:
بهشت اینجاست، قیامت اینجاست، همه ائمه اینجا هستند، خدا هم اینجاست.
جای دیگر می گوید:

🔹من نمی گویم علی بن ابیطالب عالِم خوبی بوده، امیر المومنین (علیه السلام) ربُّ العلما است.🔸

أ أقول فيك سميدع كلاّ و لا 
حاشا لمثلك ان يقال سميدع
بل انت فى يوم القيامة حاكم 
فى العالمين و شافع و مشفّع
(ترجمه: آيا دربارۀ تو همين قدر بگويم كه سميدع است (شخص كريم و بزرگوار و خوش اخلاق)
نه! نه! سوگند به خدا كه بسيار دور است از تعريف و معرّفى امثال تو كه با كلمۀ سميدع آن را بيان و معرّفى كنند!
آرى تو در روز قيامت، در ميان عالميان داراى مقام حكم و حكومت هستى!
و داراى مقام شفاعتى كه هم شفيعى و هم شفاعتت مورد قبول است.)

♦️چون آخر شعر هایش حرف عین است به آن عینیه می گویند خلاصه می گوید تو خدای علما هستی.

📚انوار هدایت📄صفحه: ۴۳
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله نجابت (اعلی الله مقامه) می فرمایند:
حاكم حسکانی می گوید: خبر داد ما را ابوبکر محمد بن احمد بن علی معمری...از حضرت ابی جعفر الباقر(علیه السلام) از پدرش از جدش فرمود:

💢رسول اللهﷺ فرمود: اگر کسی شادش می کند و می خواهد از صراط چون باد از جاکننده بگذرد و به بهشت وارد شود بدون حساب، پس باید دوست بدارد دوست و وصی و ملازم و جانشین من بر اهلم (و امتم) علی بن ابیطالب(علیه السلام) را و اگر شادش می کند و می خواهد به آتش در آید پس ولایتش را رها کند،

🔹پس به عزّت و جلال پروردگارم سوگند هر آینه على(علیه السلام) درب ورود بر خداست که کسی نمی تواند بر خداوند وارد شود، مگر از دری که آن در على(علیه السلام) است.🔸

💠و هر آينه على(علیه السلام) {الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ}، راه راست است و هر آینه روز قیامت خداوند از ولایتش می پرسد (مؤاخذه می فرماید).
📚بصائر یا قرآن و اهل بیت📄صفحه: ۷۹
@Ayatollahnejabat
🔹سالها قبل مرحوم آیت الله انصاری به وی(آیت الله سید محمد مهدی دستغیب) فرموده بود که: به دست مولا امیر المومنین علی (علیه السلام) به آرزویت می رسی.🔸

💠و این بار در آخرین سفرش به نجف اشرف، به هنگام زیارت امیرالمومنین(علیه السلام) آن آرزو و این پیشگویی تحقق یافت و روح ملکوتی اش به جوار حق شتافت و "وصال" و "فنا"ی تام را تجربه کرد.
📚نظر لطف
@Ayatollahnejabat
از شیراز در نظر بود که آقا(آیت الله سید محمد مهدی دستغیب) ملاقاتی با آیت الله سیستانی داشته باشند...
حدود ساعت یازده بود که به بیت آیت الله سیستانی رسیدیم... آیت الله سیستانی تا ورودی محل ملاقات آمده، بعد از مصافحه و معانقه گفتگوی مأنوسی داشتند.

در بین صحبت دو بار، آقا به ایشان گفتند: از جدتان امیر المؤمنين(علیه السلام) بخواهید حاجت ما را بدهند.

💢بعد از حدود نیم ساعت خداحافظی کرده و به حرم مشرف شدیم. کنار باب قبله منتظر بودیم که کفش های آقا را بیاورند، آقا به من فرمود: آن شعر مهاراجه هندی چه بود؟ گفتم:
به ذره گر نظر لطف، بوتراب کند
به آسمان رود و کارِ آفتاب کند

💠آقا فرمودند: به حرم برو و به حضرت امیر(علیه السلام) بگو این بیت را در حق فرزندت مستجاب بفرما! من گفتم: باشه آقا! به حضرت میگم...

🔹آقا فرمودند: نه! همین الان برو و بگو!
من وارد حرم شدم و روبروی گنبد مقابل ناودان طلا و در مقابل صورت مبارک حضرت عرض کردم: آقا، فرزندتان متقاضی التفات و نظر آفتاب سازتان هستند...
شنیده ام که مرام تو دل شکستن نیست
به یک نگاه تو دل بسته ام، دلم مشکن🔸
📚نظر لطف📄صفحه: ۹۲
@Ayatollahnejabat
💫حضرت آیت الله نجابت(اعلی الله مقامه) در شرح دعای روز بیست و چهارم ماه مبارک رمضان می فرمایند:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ‌
{اَللّهُمَّ إنّی أسْئَلُکَ فیهِ ما یُرضیکَ وَ أعوذُ بِکَ مِمّا یُؤذیکَ وَ أسْئَلُکَ التَّوفیقَ فیهِ لِأنْ أُطیعَکَ وَ لا أعصیکَ یا جوادَ السّائِلینَ}

پروردگارا من سؤال می کنم از حضرت عالی در این روزی که مبارک است چون اضافه به حضرت عالی دارد. در این ماه زیاد به بندگان با محبت و با رأفت معامله می شود.

💢در چنین روز مبارکی سؤال می کنم که رضای حضرت عالی در این روز برای من فراهم فرمایی و مرا به نحوی قرار دهی خدایا که موجبات رضایت حضرت عالی را فراهم کنم
▪️در عملم
▪️در فکرم
▪️در نیتم

💠مرا طوری وادار فرمایی که همه رضایت حضرت عالی را زیاد فرماید زیرا رضایت حضرت عالی نسبت به بندگانت بهترین نردبان ترقی بنده است اگرحضرت عالی از بنده ناچیز راضی شوی، این بنده ناچیز ثروتمند می شود.

در اثر رضایت حضرت عالی
اوّلاً خودش ازجهنم نارضایتی رها می شود.
ثانیاً حسب نصّ فرموده معصوم (علیهم السلام) و ظواهر قرآن و سنّت قطعیه حضرت عالی در مخلوقات معلوم می شود که رضایت حضرت عالی بزرگترین درهای سعادتمندی است.

این قدر رضایت ارزشمند است در دستگاه حضرت عالی که مالک بهشت را نامش رضوان گذاشت. حتماً ادراکات اوصاف پروردگار عالم وسعادتمندی اَبدی بدون رضایت حضرت عالی میسر نیست.

لهذا در دعای مقطوع الصدور فرمودند:

(وَ رَضِّنی مِنَ الْعَیْشِ بِما قَسَمْتَ لی)

خدایا مرا به مقداری که برایم تعیین فرموده ای درخوراک و لباس و خوابگاه و لوازم زندگی راضی باشم از تو.

که اگر به مقداری که تعیین فرمودی راضی باشم قرار و آرامش می گیرم و خود این رضایت از منعم خودِ این نعمت است.
علاوه از این که جاذب نعمت جدیدی است، خودش ثروت است.

♦️راضی بودن از پرورنده و از ارباب و از ولیّ نعمت و از آقای همه آقاها خودِ این کمال است و در هر حال سعادت مندی است.

پروردگارا پناه می برم به تو از افعال و نیّات و افکاری که نور خاصّ تو را محجوب می نماید، برکات را کم می نماید.

خدایا از چنین عمل و افکار و نیت ها پناه می برم به تو که فراهم نشود برای من عمل غلط و حرام، نیّت غلط و فکر غلط.

🔸پرورگار عالَم سؤال می نمایم از حضرت عالی اینکه در این روز مبارک مرا موفق فرما به اینکه مطیع حضرت عالی باشم از هر جهت نه در جهت واحده بلکه در تمام جهات مطیع تو شوم.🔹

موفق فرما مرا که به هیچ نحو از تو غافل نباشم.
موفق فرما پرورگارا که طرفة العین از یاد حضرت عالی باز نمانم که نفْس غفلت و نفس کم التفاتی این عصیانی است برای شخص طالب، این عصیانی است برای شخص شائق.

📚کتاب انوار هدایت📄صفحه: ۲۶۶
@Ayatollahnejabat
یکی‌ از دوستان‌ نقل‌ می‌کند:

حضرت‌ آیت‌ اللّه العظمی‌نجابت (قدس سره) فرمودند:

🔹از شش‌ماه‌ پیش‌ بوی‌ سوختن‌ از مرحوم‌ شیخ‌ محمّدجواد روزیطلب‌ می‌آمد و در زمان‌ حیاتش‌ فرمودند: ایشان‌ حرارتش‌ زیاد است‌.🔸

📚صاحبدلان📄صفحه: ۵۰
@Ayatollahnejabat
پیام‌ حضرت‌ آیت الله العظمی نجابت (قدس سره) به‌ مناسبت‌ شهادت‌ حجّه‌الاسلام‌ محمّدجواد روزیطلب:‌
بسم‌ اللّه الرحمن‌ الرحیم‌،

💠بهترین‌ سرمایه‌ برای‌ نشئه‌ دوم‌ و سعادت‌ ابد و حیات‌ سرمدی،‌ محبّت‌ به‌ خداوند و اولیاء عظام‌ خداوند و محبّت‌ در جهاد با منافقین‌ و مشرکین‌ و کفّار بالخصوص‌ کفّار بعثی‌ می‌باشد.

♦️قرآن‌ شریف،‌ ناطق‌ و سنّت‌، ناطقه‌ به‌ این‌ کبری‌’ می‌باشد، امّا تطبیق‌ صغروی‌ این‌ کبری‌ بر شهید حجّه‌الاسلام‌ محمّدجواد روزیطلب‌ و علم‌ به‌ وضع‌ این‌ شهید محترم‌ می‌باشد، زیرا قبل‌ از بلوغ‌ و هنگام‌ بلوغ‌ تا شهادت‌، نسبت‌ به‌ علاقه‌ به‌ این‌ موضوعات‌ پیش‌قدم‌ و جلورو تمام‌ هم‌قطاران‌ خود بود. زیرا شوق‌ لقاء محبوب‌ خودش‌ که‌ خداوند علی‌ّ اعلی‌ و اولیاء عظام‌ سلام‌ اللّه علیهم‌ اجمعین‌ بوده،‌ ایشان‌ را در تمام‌ اوقات‌ وادار می‌نمود که‌ حسب‌ طاقت‌ خودش‌ بلکه‌ فوق‌ طاقت،‌ موجب‌ رضایت‌ خداوند و اولیائش‌ را فراهم‌ نماید.

💢چون‌ لذّت‌ شوق‌ دیدار محبوب‌ بر وی‌ زیاد شد بنا گذاشت‌ که‌ در مقام‌ ازدیاد علم‌ بالاخص‌ علم‌ به‌ اسماء و صفات‌ خداوند پیدا نماید. لهذا قبل‌ از شهادتش‌ وارد حوزه‌ی‌ علمیه‌ شد و لذّت‌ علم‌ به‌ آثار محبوب‌، ذوق‌ دیدار محبوب‌ را در وی‌ زیاد نمود.

🔹با این‌که‌ نسبت‌ به‌ تدرّس‌ بسیار شائق‌ بود ولی‌ از مقدمه‌ صرف‌ نظر نمود و خودش‌ را در معرض‌ فناء فی اللّه قرار داد تا حسب‌ قدرتش‌ پیش‌روی‌ به‌ مقدّمات‌ محبوب‌ نموده‌ باشد. حضرت‌ محبوبّ‌ اجلّ تمنّای‌ وی‌ را عملی‌ فرمود و فاصله‌ زیاد بین‌ خودش‌ و محبوبش‌ زائل‌ شد و در اثر تفضّل‌ محبوبش‌ به‌ وی‌ وارد طائفه‌ «أحیاء عند ربّهم‌ یُرزقون‌» گردید.🔸

«و السلام‌ علی‌ من‌ اتّبع‌ الهُدی‌.»
حسنعلی‌ نجابت

📚صاحبدلان📄صفحه: ۴۹
@Ayatollahnejabat
💫حضرت آیت الله نجابت(اعلی الله مقامه) در شرح دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان می فرمایند:

💫بسم الله الرحمن الرحیم
«اَللّهُمَّ اجْعَلْنی فیهِ مُحِبّاً لِأَوْلیائِکَ وَ مُعادیاً لِأَعْدائِکَ مُسْتَنّاً بِسُنَّةِ خاتَمِ أَنْبیائِکَ یا عاصِمَ قُلوبِ النَّبییّنَ»💫

پروردگارا قرار بده مرا در این روز دوست دوستداران تو و دوست اهل الله و دوست هر کسی که تو او را متولّی در زندگی، خودت قرار دادی

🔸زیرا از جمیع اوصاف حضرتعالی صفت محبّت بُرشش برای تقرّب و سببیّتش بیش از سایر اوصاف است، سایر اوصاف اگر نصیب شود موجب تزکیه و صفای خاطر می گردد.🔹

💠امّا مقرّبیّت آن در ازاله کردن موانع بواسطه آنها زیاد حاصل نمی شود ولی صفت محبّت پروردگار عالم در هر کجا که پیدا شد این طفل یک شبه ره صد ساله می رود.

چون محبّت زمانی که از طرف ساحت قدس ربوبی نصیب کسی گردید چنین شخصی حتماً از سایر اوصاف برخوردار می شود.

قُرب پروردگار عالم و جمال پروردگار و تجرّد حضرت ربّ الْأرباب و سایر اوصاف نصیبش می گردد.

💢لهذا جهت محبّت در جمیع اوصاف پروردگار عالم مخَصَّص است یعنی بسیار این صفت، آمال و آرزو را ساقط و منیّت و خودسری و خودبینی را زائل و نور محبوب بیشتر در دل قرار می گیرد.

پروردگارا کما این که محبّت دوستان تو موجب قرب شخص است به تو، دشمنی با دشمنان تو نیز موجب قرب به تو است، زیرا بنده ی خدا اوصاف خدا را طالب است عدوّ خدا با اوصاف خدا متضادّ است.

قهراً اگر شخص با اعداء خدا که ضدّ انقلاب امروز به حساب می آید و‌ منافقین و اینها که دشمنان خدایند اگر شخص از اینها برائت جست یقیناً از هزار قضا و بلا دور شده.

خدایا مرا به روش و عادت و طریقه ی انبیاء قرار بده بالأخص روش حضرت ختمی مرتبت صلی الله علیه و آله و سلم یعنی واجبات که جای خود دارد و فریضه است مستحبات و مکروهات را اهمیت بدهم و مستحبات نزد من محبوب و مکروهات نزد من مکروه باشد.

ای حفظ کننده قلوب بالأخص قلوب انبیاء و اولیاء از ورود کثرت و ‌مشاغل.
📚انوار هدایت📄صفحه: ۲۶۸
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله نجابت دائماً شاگردان و رفقایشان را نسبت به وعده های الهی امیدوار و نسبت به حسن ظن به حضرت احدیت و حسن ظن به رفیق سفارش می کردند و می فرمودند:

🔹هر چه حسن ظن آدم به خدای آدم بالاخص در عفو زیادتر باشد شرف و قیمت آن آدم بیشتر می شود، خودت را دور نگیر، خودت را بیگانه نگیر، هر چه حسن ظنت به خدای خودت بیشتر شود سعادتمندی ات بیشتر می شود، هر چه بخواهی می دهد.🔸

💢اگر شخص توانست بفهمد اسم خداست دو ثلث سعادت را پیدا کرده است.

💠حدیث قدسی است که {أنا عِندَ حُسنِ ظَنِّ عَبدِيَ المُؤمِن} به خدای جلیل گمان نیکو داشته باشی که؛ حالا که از این نشئه می روم خدا غیر از محبت چیزی نسبت به من ندارد.

📚مقام و منزلت استاد الهی📄صفحه: ۷۸
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله نجابت (اعلی الله مقامه) می فرمایند:

حاکم حسکانی می گوید: خبر داد ما را محمد پسر علی پسر محمد المقری...از ابو الطفيل از برخی از اصحاب پیغمبرﷺ گفت:

🔹{هر آینه على(علیه السلام) را فضیلت های بسیاری بود که اگر یکی از آنها پخش شود میان همه مردمان، به همه بهره خير می رسد.}🔸

📚بصائر یا قرآن و اهل بیت📄صفحه: ۳۷
@Ayatollahnejabat
💫حضرت آیت الله نجابت(اعلی الله مقامه) در شرح دعای روز بیست و هشتم ماه مبارک رمضان می فرمایند:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ‌
{اللهمّ وفّر حظّی فیهِ من النّوافِلِ واکْرِمْنی فیهِ بإحْضارِ المَسائِلِ وقَرّبِ فیهِ وسیلتی الیکَ من بینِ الوسائل یا من لا یَشْغَلُهُ الحاحُ المُلِحّین.}

اللهمّ وفّر حظّی فیهِ من النّوافِلِ، پروردگارا وافر و زیاد قرار بده در این روز مبارک استفاده من از اسماء و صفات تو، و [از] بقیه عطایای تو استفاده حقیقی بنمایم.

نوافل جمع نافله، نافله امری است که حتم در آن نیست از قبیل واجبات که حتم در آن باشد؛ عمل آن بسیار خوب، اما تارک آن معاقب نیست. از اسامی پروردگار و اوصاف اگر کسی استفاده نکرد جهنمی نیست، کما اینکه اگر کسی نوافل راتب و غیرراتب را نخواند تحت مؤاخذه واقع نمی شود؛

💢ولی تارک نوافل چه در عبادات چه در اعمال چه در افکار، حظوظش ناقص است.

💠عزّت قرآن و مؤمنین از تو است، عزّت و شرف خاتم انبیاءﷺ و امامان از تو است، هر چيز فهمی از تو است، هر عملی از تو است.

پس پروردگار عالم این همه اوصاف تو در دسترس همه واقع شده صورتاً و سیرتاً ولی استفاده از آنها به مقدار لازم نمی کنند.

نعمت بهار، نعمت تابستان، پاییز، زمستان، رفیق، زن، مرد، شرح صدر، حسن ظن، رفاقت، محبت، وداد این همه کمالات تو در بین موجودات پخش و کثیر است.

پروردگارا طوری فهم و شعورم را قرار بده تا از این اوصاف تو حسب واقع محظوظ و مستفیذ باشم.

پروردگارا مرا از اولیاء خودت قرار بده و اهل خودت قرار بده.

پروردگارا گرامی بدار مرا در این روز به این که راجع به اسماء صفات و افعال تو و احکام تو مستحضر باشم نه پرت و خرف و جامد و کناره گیر، نور تو در سینه من دائما در اسماء و صفات و افعال تو حرکت بنماید.

پروردگارا لولا عنایت تو به این گردش قمر و شمس موجودی بودند از موجودات تو، ولی عنایت تو این ماه را و این روز را مبارک قرار داد هر مبارکی از مبارکی تو است بالقطع و الیقین.

🔸پروردگارا نزدیک فرما موجبات تسلیم شدن به خودت را، یک اعمال محبت جدیدی بفرما تا نفس مرا تو تسلیم خودت بفرمایی.

خدایا لیاقت از تو عطا از تو عنایت از تو...
ندیم و ساقی و مطرب همه اوست
خیال آب و گل در ره بهانه🔹

پروردگارا آقای همه آقاها، ای حیات ده هر حی! تو را هیچ چیزی مشغول نمی تواند بکند. هیچ شأنی از شئون خودت نمی تواند تو را مشغول کند به خودش و از بقیه موجودات غافل باشی.به همین نسبت الحاح ملح و اصرار شخص طالب تو را مشغول نمی کند و موجب صداع برای تو نمی گردد، و به اندازة اقل از یک میلی در ساحت قدس تو تأثیر ندارد لا نفياً و لا اثباتاً پس الحاح ملح موجب سعادت وی می باشد نه موجب کم حظّی وی.

📚انوار هدایت📄صفحه: ۲۷۰
@Ayatollahnejabat
💫حضرت آیت الله نجابت(اعلی الله مقامه) در شرح دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان می فرمایند:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ‌
«اللهمّ غَشّنی بالرّحْمَةِ وارْزُقْنی فیهِ التّوفیقِ والعِصْمَةِ وطَهّرْ قلْبی من غَیاهِبِ التُّهْمَةِ یا رحیماً بِعبادِهِ المؤمِنین.»

پروردگارا بپوشان مرا به رحمت خودت آن هم رحمت رحیمیّه ات.
به نحوی رحمت رحیمیّه خودت را بر ما عطا بفرما که من پوشیده شوم از رحمت و من باقی نمانم به سبب آن، رحمت رحیمیّه جای منیّت من را پر کند.

رحمت رحیمیّه که مختص به مؤمنین چه در این نشئه و چه در نشئه دوم است فوائد خاصه ای دارد که؛

💠یکی از آنها قوّت فطرت و قوّت روح و استقامت در خداپرستی می باشد، زیرا استقامت در خداپرستی عبارت است از اسم اعظم پروردگار عالم.

اسم اعظم حضرت احدیّت معنی حقیقی و معنی برزخی دارد. که استقامت در خداپرستی در مدّت عمر این تحقيقا اسم اعظم خداست؛ زیرا چنین شخصی بهترین معرّفهای پروردگار است بعد از معصومین.

💢پروردگارا توفیق در عصمت عطا کن که گناه از بنده صادر نشود. نه گناه عملی نه گناه خیالی نه گناه فکری نه غفلت از تو.
زیرا هریک از اینها در موقع خودش گناه.
یعنی خلاف عصمت شمرده می شود، چون عصمت مراتبی دارد هر چند با عصمت وُسْطی و دنیا تنافی ندارد ولی با عصمت عُليا تنافی دارد.

توفيق عمل خیر و نیت خیر و فهم حقیقی از پروردگار عالم این است که شخص بفهمد
زمین را بلندی و پستی تویی
ندانم چه ای هرچه هستی تویی

ای همه هستی زتو پیدا شده
خاک ضعیف از تو تواناشده

زیرنشین علمت کائنات
مابه تو قائم چو تو قائم به ذات

هستی تو صورت پیوند نه
تو به کس و کس به تو مانند نه

توفيق مرتبه عالی آن این است که شخص بفهمد؛
ألا كُلُّ شَيءٍ ما خَلا اللّه َ باطلُ
وَ كُلُّ نُعیمٍ لَا محَالةَ زَائِل

{ترجمه: آگاه باشید که هر چه جز خداست، باطل، و هر نعمتى از میان رفتنى است} و بفهمد

※كُلُّ شَيْءٍ هَالِكٌ إِلَّا وَجْهَهُ※
※كُلُّ مَنْ عَلَيْهَا فَانٍ※
«فَانٍ» و «هَالِكٌ» هر دو مشتق هستند و مشتق اخذ زمان از لوازم عنصری او نیست؛ یعنی نزد ارباب عصمت و ولایت این نشئه بأجمعها الان فانی و هالك است نه فردا و شب اول قبر.

قرآن مجید ناطق است بر؛
▪️فناء غير الله الان،
▪️هلاک و عدم غير الله الان.

🔹پروردگارا! قلب که نعمت تو است به من، طهارت او با تو است از هر جهت، قلب مرا خالی بفرما از غیر خودت و از تاریکی های نفسانی که رخنه به قلب پیدا می کند؛ یعنی آن تجلیّات نفس که با مدد شیطان برای شخص حاصل می شود.🔸

♦️پروردگارا! از این گونه تاریکیها نجاتم بده که قلبم مرکز نور تو بشود.

ای کسی که به مخلوقات خودت و عباد مؤمنین رحیم و رحمان هستی! هرگز مخلوق خودت را نمی خواهی که کفر و نفاق و اوصاف رذیله داشته باشد. {وَلَا يَرْضَىٰ لِعِبَادِهِ الْكُفْرَ} أي لمخلوقاته.

📚انوار هدایت📄صفحه: ۲۷۱
@Ayatollahnejabat
2024/09/29 11:20:58
Back to Top
HTML Embed Code: